Sidan innehåller affiliatelänkar som ger oss en provision när du gör ett köp. De hjälper oss att hålla sidan levande, men påverkar inte priset du betalar eller resultatet av vår analys. Vår prioritet är att ge dig pålitlig och transparent information.

Fördelar

 • Flexibel kontokredit.
 • Fast prissättning.
 • Inga dolda avgifter.
 • Möjlighet att sänka räntan.

Nackdelar

 • Ingen support på helgen.
 • Kreditupplysning via UC och Dun & Bradstreet.

Specifikationer

Typ av lån: Kontokredit
Lånesumma: 10 000 - 70 000 kronor
Ränta: 20 - 29% (beroende på låneutrymme)
Accepterar kunder med betalningsanmärkning: Ja
Kreditupplysning: Dun & Bradstreet, UC
Inkomstkrav: 120 000 kr/år

Svenska Fairlo har sedan 2016 hjälpt konsumenter att lösa tillfälliga kapitalbehov med hjälp av en enkel och transparent låneprodukt. Men deras historia började långt tidigare än så, närmare bestämt för drygt tre decennier sedan i Syrien. Det var nämligen då Fairlos två grundare – Jimmy och Shamon Hanna – flydde till Sverige tillsammans med sin familj för att slippa oroligheterna i hemlandet.

Familjens ekonomi var inte den bästa och vid ett tillfälle behövde sönernas mamma ta ett blancolån för att ha råd med pojkarnas konstnärliga intressen. Det skulle dock visa sig vara en väldigt dålig deal – det som bara skulle vara ett litet lån visade sig bli en stor summa med en betydligt längre löptid än förväntat.

Erfarenheter som dessa lade grunden till det som skulle komma att bli Fairlo. Visionen är att erbjuda en tydlig prissättning utan otrevliga överraskningar i det finstilta, så att lånet faktiskt kan hjälpa istället för att stjälpa. Läs vidare för att lära dig mer om Fairlo och deras smarta kontokredit!

fairlo omdöme omslagsbild
Fairlo är en kreditgivare som värdesätter tydlig prissättning och transparenta villkor.

Kontokrediten Varda

Fairlo erbjuder en enda låneprodukt och det är deras kontokredit Varda. En kontokredit fungerar lite som ett kreditkort – du blir beviljad ett kreditutrymme på en viss summa som du tar av när du behöver. Skillnaden är att en kontokredit inte har något kort som är kopplat till krediten, utan istället för du bara över pengar till ditt eget bankkonto när du behöver.

Det maximala kreditutrymmet hos Fairlo är 70 000 kronor, men det betyder inte att du kan få det. Allt handlar nämligen om hur god ekonomi du har. Och det avgör Fairlo genom att ta en kreditupplysning, både hos UC och hos Dun & Bradstreet (tidigare Bisnode), när du skickar in en ansökan.

I vanliga fall är det lånets ränta som avgörs med hjälp av informationen i kreditupplysningen, men inte hos Fairlo, för här betalar alla kunder samma ränta. Den varierar beroende på kreditutrymme, men ligger på mellan 20 – 29 procent, vilket är förhållandevis lågt jämfört med många andra blancolån av den här typen.

I övrigt tillkommer inga övriga avgifter, så länge du sköter återbetalningen. Gör du inte det riskerar du att åka på straffavgifter, men det gäller alla typer av lån, inte bara hos Fairlo.

Kostnadsfritt om du inte använder krediten

De flesta av oss vet förmodligen hur det känns att få en räkning mitt i månaden som vi helt glömt bort eller som vi bara inte planerat in i vår budget. Med en redan ansträngd ekonomi kan det bli kämpigt, framför allt om du inte haft möjlighet att spara till en buffert själv. Och det är precis i en sån här situation som Fairlos kontokredit kan komma väl till pass.

Det är nämligen så att Fairlos kontokredit inte kostar dig något om du inte använder krediten. Du behöver varken betala ränta eller avgifter. Och när du väl utnyttjar krediten betalar du bara ränta på det belopp du utnyttjat, och inte på hela krediten. Har du till exempel ett utrymme på 100 000 kronor, men bara behöver använda 10 000 kronor betalar du ränta på 10 000 kronor och inte på 100 000 kronor.

Uttagen begär du själv via din personliga sida hos Fairlo där du för övrigt hittar all information du behöver om din kredit. Pengarna förs dessutom över direkt till ditt konto, alla dagar i veckan, dygnet runt.

En annan fördel med Fairlo är att du kan betala tillbaka det du lånat precis när du vill. Du kan till exempel betala det lägsta möjliga beloppet varje månad, eller så kan du lösa hela skulden direkt. I takt med att du betalar kommer ditt utrymme att fyllas på och du kan sedan utnyttja krediten på nytt.

Fairlo ställer vissa krav på sina kunder

Fairlo har lite högre krav än vissa andra företag inom snabblån, vilket samtidigt går i linje med att de vill låna ut pengar på ett ansvarsfullt sätt. Här är kraven du måste uppfylla för att kunna låna hos Fairlo:

 • Du är minst 20 år
 • Du har svenskt personnummer, svenskt bankkonto och är folkbokförd i Sverige
 • Du har tillgång till BankID
 • Din taxerade årsinkomst är minst 120 000 kronor om året
 • Du saknar skulder hos Kronofogden
 • Det har inte gjort några utmätningsförsök på dig de senaste tre åren

Bättre villkor med Fairlo Levla

Något annat vi gillar med Fairlo är att du kan sänka din ränta och öka ditt låneutrymme över tid genom ett program som de valt att kalla Levla. Det är helt enkelt en slags belöning för dig som har god kreditvärdighet, som använder ditt lån på ett hållbart sätt och som sköter dina inbetalningar. Ha dock i åtanke att Fairlo gör en ny kreditupplysning på dig om du vill ansöka om Levla.

Kompetent kundtjänst – dock bara på vardagar

Kundtjänsten hos Fairlo är bra och finns tillgänglig via chatt, mejl eller telefon. Öppettiderna är vardagar mellan kl. 09:00 – 17:00, vilket förstås är lite synd – det hade ju varit trevligt att kunna kontakta supporten även på helgen. Svarstiden är dock riktigt snabb under öppettiderna och vi gillar framför allt att vi kan boka in en telefontid istället för att behöva sitta i kö.

Skulle det vara så att kundtjänsten har stängt kan du förmodligen leta dig fram till de svar du söker på hemsidan. Där erbjuder Fairlo nämligen mycket bra information, inte minst i FAQ-sektionen där frågorna är uppdelade i tydliga kategorier.

Vårt omdöme av Fairlo

Fairlo är en unik spelare i en uppsjö av långivare som har dyra avgifter och ofta döljer viktig information om lånet i det finstilta. Fairlos erbjudande är betydligt lättare att förstå sig på, villkoren är schyssta och kundservicen är lätt att få kontakt med.

De befintliga kunderna verkar vara mycket nöjda med Fairlo – hos Trustpilot har de trots allt fått genomsnittsbetyget på 4,8 av 5 när över 3700 kunder har sina omdömen. Av dessa ger dessutom imponerande 91 procent högsta möjliga betyg. Inte illa alls!

Det enda negativa vi kan se med Fairlo är att de hämtar en kreditupplysning hos både UC och Dun & Bradstreet när du skickar in en ansökan. Utöver det kan det vara bra att veta att en kontokredit som denna försämrar din kreditvärdighet, även när du inte använder den, eftersom den blir synlig i ditt kreditregister. Det kan i sin tur göra det svårare för dig att ta större lån eller åtminstone leda till en högre ränta.

Överlag känner vi dock oss trygga i att rekommendera Fairlo som ett betydligt vettigare alternativ till traditionella snabblån, främst eftersom räntan är förhållandevis låg och krediten saknar onödiga avgifter.

Slutbetyg

Villkor8,7
Ansökning8,3
Lånekrav8,4
Kundtjänst7,9
Kundbetyg9,6
Totalbetyg8,6

Frågor och svar om Fairlo

Vad erbjuder Fairlo för lån?

Fairlo låter dig låna till en kontokredit, upp till 70 000 kronor, som du kan utnyttja när du behöver den. Du betalar bara ränta på pengarna du tagit från din beviljade kontokredit.

Använder Fairlo UC?

Ja, Fairlo tar en kreditupplysning både via UC och Dun & Bradstreet.

Får jag låna hos Fairlo med betalningsanmärkningar?

Du nekas inte automatiskt ett lån hos Fairlo om du har betalningsanmärkningar, men den måste vara minst 6 månader gammal.

Hur snabbt kommer pengarna när jag för över från kontokrediten?

Överföringen sker direkt, dygnet runt, alla dagar i veckan.

Kan jag lösa min skuld när jag vill?

Javisst, det är kostnadsfritt att lösa hela eller delar av din skuld i förtid.

Hur loggar jag in på Mina sidor hos Fairlo?

Det gör du enkelt och säkert med ditt BankID.