Vilket företagslån är bäst i test 2021?

Enligt kunderna själva erbjuder Krea det bästa företagslånet 2021. Hos Krea kan du jämföra upp till 22 företagslån med bara en ansökan och kreditupplysning. Ansökan är inte bindande och som mest kan du låna upp till 5 miljoner kronor. Läs mer om varför Krea är bäst i test nedan!

Välj produkter att jämföra

Sortera efter

1
krea företagslån

Krea

 • Samarbetar med flest banker och långivare (22 st.)
 • Kostnadsfri ansökan
 • Hög kundnöjdhet
Vi rekommenderar:
2
froda

Froda

 • Erbjuder företagslån utan UC
 • Nöjdhets- och lägsta pris-garanti
 • Personlig borgen som enda säkerhet
Vi rekommenderar:
3
qred logo

Qred

 • Utbetalning samma dag
 • Fast månadsavgift istället för ränta
 • Ingen UC på borgensman
Vi rekommenderar:
av Marcello Rongione Senast uppdaterad : Aug 23, 2021

Alla företag har ett gemensamt mål – att expandera. Tillväxt är dock kostsamt och kräver resurser både i form av tid, energi och inte minst kapital. Långt ifrån alla företag har de finansiella förutsättningar som krävs för att bekosta en expandering.

I dessa fall kan ett företagslån vara ett bra alternativ. Företagslånet ger verksamheten möjlighet att investera i exempelvis lokaler, marknadsföring och personal som i det långa loppet förhoppningsvis kommer att leda till ökade intäkter.

Idag finns det många företagslån att välja bland. Nya långivare och låneförmedlare dyker upp ständigt, men vilken är egentligen bäst? För att hjälpa dig välja rätt har vi jämfört fyra företagslån från långivare som enligt kunderna själva är de bästa på den svenska marknaden:

 • Krea – Bäst i testet
 • Froda – Bästa företagslånet utan UC
 • Qred – Vi rekommenderar
 • Fakturino – Högst lånebelopp

Nedan kan du läsa mer om de olika långivarna/låneförmedlarna och deras villkor. Längst ner på sidan hittar du vanliga frågor och svar om företagslån som kan vara bra att läsa igenom innan du ansöker.

Hur gjorde vi jämförelsen?

I vår jämförelse av företagslån har vi främst utgått ifrån kundomdömen för att ta reda på vilken aktör som är bäst. Här har vi utgått ifrån trovärdiga källor till recensioner som exempelvis Trustpilot.

Förutom att lyssna på vad kunderna själva har att säga har vi också gjort en egen bedömning av de olika företagslånen och deras egenskaper. I denna bedömning har vi framför allt jämfört.

 • Lånebelopp
 • Löptid
 • Ränta
 • Avgifter
 • Lånevillkor
 • Ansökningsprocess
 • Utbetalning
 • Återbetalning

Observera att vi inkluderar både långivare och låneförmedlare i vår sammanställning. En låneförmedlare betalar inte ut företagslån själv, utan skickar bara vidare din ansökan till sina samarbetpartners. På så sätt kan du få flera låneofferter med bara en ansökan och kreditupplysning.

Testvinnare - Företagslån

Visa alla produkter

1. Krea- Bäst i testet

krea företagslån bäst i test
  • Företagslån upp till 5 miljoner kronor
  • Få upp till 22 låneförslag med 1 ansökan
  • 4,8 av 5 på Trustpilot
  • Erbjuder även fakturaköp

Teckna lån hos:

 • Jämför upp till 22 företagslån.
 • Tidseffektivt.

Krea (tidigare Cfind) är en låneförmedlare som inom loppet av bara några år har kommit att bli en av marknadens mest omtyckta aktörer inom företagslån. Idag är Krea dessutom den låneförmedlare som jämför flest långivare och banker inom företagsfinansiering – 22 stycken.

Krea föreatgslån bäst i test

När du ansöker om företagslån hos Krea kan du alltså få upp till 22 låneförslag med bara en ansökan. Dessutom registreras bara en UC på företaget och att ansöka är helt kostnadsfritt. Du är inte heller bunden till din ansökan och lånekostnaden är densamma som om du skulle ansöka direkt hos långivaren.

Företagslån upp till 5 miljoner kronor

Hos Krea kan du ansöka om företagsfinansiering upp till 5 miljoner kronor. Även företag med ett mindre kapitalbehov är välkomna att ansöka, då det lägsta lånebeloppet ligger på 10 000 kronor. Med hjälp av lånet kan du göra investeringar i exempelvis lokaler, anställda eller marknadsföring.

Du kan även använda lånet som ett sätt att frigöra kapital och snabbt förbättra företagets kassaflöde. Här kan dock fakturaköp vara ett bättre alternativ. Även inom detta område kan Krea hjälpa dig att hitta förmånliga alternativ.

Krav på säkerhet varierar

I och med att Krea är en låneförmedlare är det inte de som avgör vilken säkerhet lånet kräver. Normalt sett behöver du som vill ansöka om företagslån lämna en säkerhet i form av personlig borgen av företagets företrädare. Detta innebär att företrädaren blir ansvarig för återbetalningen om företaget hamnar i obestånd.

Vissa långivare kan dock även kräva en säkerhet i form av exempelvis tillgångar, framför allt vid större lånebelopp.

Om du har möjlighet att lägga till säkerheter i form av exempelvis fastighets- och företagsinteckning rekommenderar vi att du gör det. På så sätt kan du nämligen bli erbjuden bättre lånevillkor i och med att utlåningsrisken minskar.

Erbjuder lån till flera företagsformer

De flesta företagsformer är välkomna att ansöka om lån hos Krea, det vill säga aktiebolag, enskilda firmor, handelsbolag och kommanditbolag. Det viktigaste är att företaget är registrerat och verksamhet i Sverige.

Även startups kan bli beviljade lån, så länge de kan presentera en noggrann verksamhetsplan och budget.

Lagerbolag och filialbolag kan emellertid inte få lån via Krea. Sådana företag kommer automatiskt att få avslag på sin ansökan.

22 samarbetspartners

I dagsläget samarbetar Krea med flest banker och långivare, 22 stycken. Några av de långivare som är anslutna till tjänsten är CapitalBox, Fedelta, Froda, Marginalen Bank, Svea Ekonomi och Qred.

samarbetspartners för krea företagslån

Individuell prissättning

Eftersom Krea är en låneförmedlare är det inte de som avgör vad varje företagslån ska kosta. Istället är det upp till varje enskild långivare som är ansluten till tjänsten att bestämma lånekostnaden.

De allra flesta långivare som erbjuder företagsfinansiering har en individuell prissättning, vilket innebär att priset på lånet kan variera beroende på flera olika faktorer.

Det allra viktigaste bedömningsfaktorn är dock företagets kreditvärdighet. En god ekonomi med ett stabilt kassaflöde ger normalt sett en lägre lånekostnad och tvärtom.

Utöver det kan även lånebelopp, säkerheter och eventuella betalningsanmärkningar kan påverka priset på lånet.

Bara 1 kreditupplysning

Trots att Krea jämför upp till 22 företagslån registrerar de bara en kreditupplysning på företaget (och på eventuell borgensman). Upplysningen sker hos Upplysningscentralen och hjälper de anslutna långivarna att bedöma företagets kreditvärdighet.

I kreditupplysningen finns nämligen uppgifter om företagets och borgensmannens ekonomi. Här finns bland annat information om inkomster, skulder, betalningsanmärkningar och annat som kan påverka risken med utlåningen.

När du jämför företagslån via Krea får alla anslutna långivare dela på samma underlag. Du kan emellertid få flera brev som visar att flera upplysningar tagits på dig, men observera att detta enbart är omfrågandekopior. De är med andra ord inte samma sak som riktiga kreditupplysningar.

Vissa anslutna långivare kan vilja hämta kompletterande kreditunderlag från andra kreditupplysningsföretag, så som Creditsafe och Bisnode. Dessa upplysningar kommer dock inte att vara synliga i ditt UC-register och kan därför inte påverka ditt kreditbetyg.

Svar inom 24 – 48 timmar

För att ansöka om lån hos Krea behöver du bara fylla i ansökningsformuläret på deras hemsida. Du kan även ansöka via mobilen, när som helst på dygnet. Efter att du signerat ansökan med BankID skickar Krea vidare underlaget till sina samarbetspartners.

Dina första svar får du vanligtvis samma dag. Det kan dock dröja upp till 48 timmar innan alla långivare haft möjlighet att behandla din ansökan. Om du hittar ett företagslån som passar din verksamhet signerar du bara skuldebrevet med BankID.

Efter signering dröjer det normalt sett 1 arbetsdag innan långivaren betalar ut lånet. Med andra ord kan du ha pengarna på kontot inom 3 – 5 arbetsdagar ifrån det att du skickade in din ansökan.

Observera att din ansökan inte är bindande, vilket innebär att du inte behöver tacka ja till ett företagslån om du inte vill. Du kan avvisa alla erbjudanden, helt utan frågor eller omkostnader.

Anmärkningar är inte ett hinder

Även företag med betalningsanmärkningar är välkomna att ansöka om företagslån hos Krea. Flera anslutna långivare väljer nämligen att se förbi enstaka anmärkningar och istället fokusera på företagets nuvarande ekonomi.

Värt att nämna är dock att du som har betalningsanmärkningar kan få färre låneförslag. Du kan dessutom bli erbjuden en högre låneavgift alternativt ett lägre lånebelopp.

Summering

Krea är en seriös och professionell låneförmedlare som förstår vad företagare i behov av finansiering värdesätter. Tack vare Kreas enkla ansökningsprocess och förmånliga jämförelsetjänst kan  din verksamhet spara både tid och pengar.

De främsta fördelarna med Krea är det höga antalet anslutna långivare och banker. Med bara en ansökan och kreditupplysning kan du få upp till 22 låneförslag, vilket är mer än vad många konkurrenter erbjuder.

Utöver det erbjuder Krea en lättnavigerad hemsida med mycket information och en kundtjänst som finns tillgänglig både på telefon, mejl och chatt. Ytterligare en fördel är de höga kundbetygen – 4,8 av 5 på Trustpilot.

Krea föreatgslån betyg hos trustpilot.se

Det enda negativa med Krea är att det maximala lånebeloppet är något lågt (åtminstone i jämförelse med exempelvis Fakturino som erbjuder lån upp till 60 miljoner kronor). Dessutom kan lagerbolag eller filialbolag inte ansöka om lån.

 • Bästa företagslånet för dig som vill spara tid och pengar.
 • Jämför upp till 22 företagslån med bara 1 ansökan.
 • Gratis att ansöka och inte bindande.
 • Höga betyg på Trustpilot (4,8 av 5).
 • Lagerbolag och filialbolag accepteras inte.
 • Något låga lånebelopp jämfört med vissa konkurrenter.

2. Froda- Bästa företagslånet utan UC

froda
froda bästa företagslån utan UC
  • Företagslån upp till 2 000 000 kronor utan UC
  • Erbjuder lägst pris- och nöjdhetsgaranti
  • Endast personlig borgen som säkerhet
  • Accepterar betalningsanmärkningar

Teckna lån:

 • Förmånliga företagslån.
 • Erbjuder nöjdhets- och lägsta pris-garanti.

Froda har blivit en aktör att räkna med när det gäller svenska företagslån. Här kan du ansöka om företagsfinansiering upp till 2 miljoner kronor med en löptid på maximalt 36 månader. Den enda säkerheten som krävs är personlig borgen av dig som företagsföreträdare.

froda bästa företagslån utan UC

I vår jämförelse har vi valt att utse Froda till det bästa företagslånet utan UC, dels på grund av deras transparenta lånevillkor, men också för att de erbjuder en förmånlig lägst pris- och nöjdhetsgaranti.

Froda har dessutom fått utmärkta betyg av kunderna själva – 4,7 av 5 baserat på över 250 omdömen.

Låna upp till 2 miljoner kronor utan UC

Hos Froda kan du ansöka om företagsfinansiering upp till 2 miljoner kronor med en löptid på 1 – 36 månader. Det är även möjligt att ansöka om mindre företagslån på bara 10 000 kronor om du till exempel behöver stärka företagets likviditet på kort sikt.

Det som får Froda att sticka ut i mängden är att långivaren inte hämtar någon kreditupplysning hos UC i samband med ansökan. Istället sker kreditupplysningen med hjälp av underlag från Bisnode, vilket innebär att din ansökan inte kommer att påverka företagets kreditbetyg negativt.

I sin kreditbedömning utgår Froda främst från företagets transaktionshistorik. En god ekonomi ökar dina chanser att få företagslån med förmånliga villkor.

Ytterligare en fördel är att Froda inte hämtar någon kreditupplysning på dig som ansöker. I vissa fall kan Froda behöva göra en företrädarupplysning på företagets styrelseledamöter, men denna upplysning har ingen påverkan på personens kreditbetyg.

Personlig borgen som enda säkerhet

Den enda säkerheten som krävs för att få företagslån hos Froda är personlig borgen. Du behöver med andra ord inte lämna företagets tillgångar, så som fastigheter eller inventarier, som pant för lånet.

Du behöver inte heller komplettera din ansökan med affärsplan eller annan dokumentation, även om detta kan vara en god idé för dig som driver en relativt nystartad verksamhet. Värt att nämna är att du som driver en startup enbart kan låna ett begränsat belopp.

Fördelaktig prissättning

Likt många andra långivare inom företagsfinansiering erbjuder Froda ingen traditionell ränta. Istället har lånet en fast månadsavgift som baseras på företagets försäljning. En god ekonomi med stabil försäljning ger en lägre månadskostnad och tvärtom.

Fördelen med en fast månadskostnad är att företaget enklare kan planera sin ekonomi under löptiden. Dessutom tillkommer inga dolda avgifter utöver månadsavgiften och du kan lösa hela skulden i förtid kostnadsfritt, så länge det gått minst en månad av löptiden.

Prisexempel: Ett företagslån på 500 000 kronor med en löptid på 12 månader har en månadsavgift på 1 082 kronor och en månatlig amortering på 42 750 kronor. Den totala månadskostnaden blir 43 833 kronor.

Lån för alla företag

Hos Froda kan både aktiebolag, enskilda firmor, handelsbolag och kommanditbolag ansöka om företagsfinansiering. Det enda som krävs är att företaget är registrerat i Sverige och att verksamheten bedrivit försäljning i minst sex månader.

Företag som inte varit verksamma i sex månader kan också få lån, dock i form av ett nystartslån på maximalt 50 000 kronor.

Betalningsanmärkningar behöver inte utgöra ett hinder för att få lån, så länge företaget har en stabil ekonomi i nuläget.

Återbetalning per dag

Hos Froda sker återbetalningen dagligen via autogiro. Varje dag dras ett mindre belopp automatiskt från ditt företagskonto och dragningarna påbörjas två dagar efter att Froda betalat ut lånet till ditt konto.

Syftet med denna återbetalningsmodell är att du ska slippa stora månadsfakturor som kan vara påfrestande för kassaflödet. Extra uppskattad är denna modell av företag som tar betalt med kort eftersom den inte påverkar kassan i lika stor utsträckning.

Nöjdhets- och lägsta pris-garanti

Ytterligare något som får Froda att sticka ut – bortsett från att erbjuda företagslån utan UC – är deras förmånliga nöjdhets- och lägsta pris-garanti.

Lägsta pris-garantin innebär att Froda matchar priset om du fått ett bättre låneerbjudande hos en annan aktör som erbjuder liknande villkor. Observera att garantin dock enbart omfattar ansökningar som Froda har beviljat.

Nöjdhetsgarantin innebär att du när som helst kan återbetala lånet utan extra kostnad om du inte är nöjd med Frodas tjänst.

Summering

Froda är utan tvekan en av Sveriges mest populära långivare inom företagsfinansiering. Här kan du ansöka om förmånliga företagslån utan UC och den enda säkerheten du behöver lämna är personlig borgen.

Lånebeloppen sträcker sig upp till 2 miljoner kronor och även du som driver ett nystartat företag kan få lån (dock maximalt 50 000 kronor). Prissättningen är förmånlig och den snabba ansöknings- och handläggningsprocessen gör dessutom att du kan få lånet utbetalt inom en arbetsdag.

Ytterligare en fördel med Froda är deras förmånliga nöjdhets- och lägsta pris-garanti. Sådana garantier är ganska ovanliga att stöta på inom världen av företagslån.

Den enda som kan ses som en nackdel med Froda är återbetalningsmodellen, där ett litet belopp av skulden dras varje dag via autogiro. Samtidigt gör denna typ av återbetalning att du slipper tunga månadsfakturor.

 • Låna upp till 2 miljoner kronor utan UC-förfrågan.
 • Fast månadskostnad utan dolda avgifter.
 • Kräver ingen säkerhet i form av tillgångar.
 • Förmånlig nöjdhets- och lägsta pris-garanti.
 • Återbetalning per dag.
 • Nystartade företag kan enbart låna upp till 50 000 kronor.

3. Qred- Vi rekommenderar

qred logo
qred hemsidda
trustpilot qred
  • Företagslån upp till 1 miljon kronor
  • Inga dolda avgifter
  • Få offert inom 60 minuter
  • Snabb utbetalning, oftast redan samma dag

Teckna lån:

 • Flexibla lånevillkor.
 • Inga startkostnader.

Qred är en välkänd aktör på den svenska marknaden inom företagsfinansiering. Faktum är att Qred är ett av de snabbast växande fintechföretagen i hela Sverige. Bortsett från Sverige är företaget även verksamt i Finland, Danmark, Brasilien, Nederländerna och Belgien.

Hos Qred kan du ansöka om företagslån upp till 1 miljon kronor med individuell prissättning. Inga startavgifter eller andra dolda kostnader tillkommer och du kan dessutom få lånet utbetalt samma dag som du ansöker.

Mindre företagslån upp till 1 miljon kronor

Jämfört med många andra långivare inom företagslån erbjuder Qred relativt låga lånebelopp – mellan 10 000 och 1 miljon kronor. Anledningen till detta är att Qred främst fokuserar på småföretagare (som faktiskt skapar 4 av 5 jobb).

Hos Qred är de flesta företag välkomna att ansöka om lån, från aktiebolag och enskilda firmor till handelsbolag, kommanditbolag och föreningar. Även nystartade företag kan bli beviljade lån, dock kan de behöva komplettera sin ansökan med en detaljerad verksamhetsplan.

Löptiden för lånet är mellan 6 – 18 månader. Dock skriver Qred på sin hemsida att de kan utöka löptiden för dig som vill återbetala under en lägre tid än 18 månader.

Säkerhet i form av borgen

Hos Qred är personlig borgen ett krav för att bli beviljad ett företagslån. Personlig borgen innebär att du som företagsföreträdare går i borgen för lånet och tar över betalningsansvaret om företaget drabbas av betalningssvårigheter.

För mindre lån krävs bara en borgensman, men vid större summor kan flera i företaget behöva lämna personlig borgen. Detta minskar nämligen risken med utlåningen. Det kan dessutom vara gynnsamt för din del eftersom en minskad risk också innebär en minskad lånekostnad.

Fast kostnad istället för ränta

Hos Qred betalar du ingen vanlig ränta för ditt företagslån, istället betalar du en fast månadsavgift varje månad. Storleken på denna avgift varierar beroende på företagets Qred-score, det vill säga företagets ekonomiska förutsättningar.

För att göra en korrekt bedömning av företagets Qred-score hämtar långivaren en kreditupplysning, både på företaget och på borgensmannen, i samband med varje ansökan. I upplysningen finns information om företagets inkomster, skulder och annat som kan påverka dess ekonomi.

En fördel med Qred är att det enbart är företagets kreditupplysning som registreras hos UC (Upplysningscentralen). Upplysningen på borgensmannen sker istället hos Creditsafe, ett mindre kreditupplysningsföretag.

Den blir därmed inte synlig i UC:s register och kan inte påverka borgensmannens framtida betalningsförmåga.

Utöver ränta tillkommer inga andra kostnader för företagslånet, så som start- eller aviavgifter. Det som däremot kan tillkomma är en förlängningsavgift om du väljer att förflytta fakturans förfallodatum.

Prisexempel: För ett företagslån på 400 000 kronor med en löptid på 12 månader är månadsavgiften 5 860 kronor. Månatlig amortering är 33 333 kronor, vilket ger dig en total månadskostnad på 39 193 kronor.

Snabb handläggning

Qred är en modern långivare som erbjuder en pedagogisk och helt digital låneprocess. Ansöker gör du på bara några sekunder, direkt på hemsidan. Det enda du behöver göra är att ange detaljer för ditt önskade företagslån och identifiera dig med BankID.

Om du blir beviljad företagsfinansiering återkommer Qred till dig inom kort med en offert. Ser allt bra ut signerar du offerten med ditt BankID. Är du missnöjd behöver du inte gå vidare i processen.

Har din ansökan blivit godkänd en vardag innan kl. 17:00 kan du få pengarna på kontot redan samma dag.

Smidig återbetalning via Swish

En stor fördel med Qred är att du kan återbetala din skuld med Swish. Det enda du behöver göra är att ange fakturans OCR-nummer som meddelande och swisha skuldbeloppet till det nummer som finns angivet på Qreds hemsida.

Naturligtvis kan du även betala via din internetbank, men med Swish blir processen lite smidigare.

Återbetalning sker en gång per månad. Om du blivit beviljad ett lån den 25:e ska din inbetalning nå Qred senast den 25:e efterföljande månad. Fakturan skickas ut drygt 10 dagar innan förfallodatumet.

Krav för att få företagslån

Även om de flesta företagsformer är välkomna att ansöka om företagslån hos Qred finns det en del villkor du måste förhålla dig till.

Först och främst måste ditt företag vara registrerat och verksamt i Sverige. Du måste dessutom ha ett svenskt bankkonto och minst en borgensman (ibland fler).

Qred beviljar inte lån till företag med skulder hos Kronofogden, men betalningsanmärkningar behöver däremot inte vara ett hinder. Långivaren gör nämligen en individuell bedömning av varje företag som ansöker istället för att stirra sig blinda på anmärkningar. Det tycker vi är schysst eftersom anmärkningar inte automatiskt behöver innebära en dålig ekonomi.

Summering

Det finns många anledningar till varför Qred är en omtyckt långivare inom företagsfinansiering. Här kan du ansöka om smidiga och prisvärda lån med generösa villkor. Visst är lånebeloppen en aning låga jämfört med konkurrenter, men samtidigt fokuserar Qred främst på småföretagare.

Kunderna själva verkar minst sagt nöjda med Qred – på Trustpilot.se har de gett långivaren betyget 4,8 av 5.

betyg hos trustpilot.se qred företagslån

En fördel med Qred är att du betalar en fast månadsavgift för lånet istället för en ränta. Detta innebär att kostanden för lånet alltid är densamma, vilket gör det enklare för dig att planera företagets ekonomi.

Ytterligare en fördel med Qred är den snabba handläggningen och utbetalning. Om din ansökan blir beviljad innan kl. 17:00 en vardag kan de betala ut lånet redan samma dag. Dessutom kan du ansöka var och när som helst, direkt på hemsidan.

Den enda nackdelen med Qred är att upplysningen på företaget sker hos UC. I övrigt är det helt klart ett företagslån värt att rekommendera.

 • Fast månadsavgift istället för ränta gör det enklare att planera ekonomi.
 • Ingen UC-förfrågan på dig som går i borgen för företagslånet.
 • Snabb handläggning och utbetalning (redan samma dag).
 • Flexibla lånevillkor.
 • Låga lånebelopp.
 • UC-förfrågan på företaget.

4. Fakturino- Högst lånebelopp

Fakturino logga
  • Jämför företagslån upp till 60 miljoner kronor
  • Få upp till 19 låneförslag med 1 kreditupplysning
  • Kostnadsfri och icke-bindande ansökan
  • Jämför även factoring, företagsleasing och checkkredit

Teckna lån hos:

 • Ansökan är ej bindande.
 • Personlig rådgivning.

Om du är ute efter prisvärda finansieringslösningar till ditt företag kan Fakturino vara en låneförmedlare värd att testa. Här kan du inte bara jämföra företagslån upp till 60 miljoner kronor, du kan även få hjälp med att hitta prisvärda alternativ inom factoring och företagsleasing.

I dagsläget samarbetar Fakturino med 19 olika långivare och banker, vilket ökar dina chanser att hitta företagslån med förmånliga villkor. Att använda förmedlingstjänsten är kostnadsfritt och eftersom din ansökan inte är bindande kan du när som helst avsluta processen utan extra kostnader.

Ovanligt höga lånebelopp

Fakturino är utan tvekan den låneförmedlare som erbjuder störst företagslån. Medan övriga

låneförmedlare och långivare i vår jämförelse erbjuder företagslån mellan 1 och 5 miljoner kronor, kan du hos Fakturino ansöka om lån upp till 60 miljoner kronor.

Naturligtvis kan du även ansöka om mindre företagslån på bara 25 000 kronor om du har ett mindre kapitalbehov. Löptiderna sträcker sig från 1 månad till 5 år, men hos de flesta långivare brukar det finnas möjlighet att lösa lånet innan löptidens slut.

19 anslutna långivare

I dagsläget är 19 av Sveriges främsta långivare och banker anslutna till Fakturinos förmedlingstjänst. När du ansöker om ett företagslån kommer din ansökan – tillsammans med en kreditupplysning – att skickas vidare till samtliga samarbetspartners.

Varje långivare får sedan avgöra om de vill erbjuda dig företagsfinansiering eller inte baserat på företaget ekonomiska förutsättningar. Med andra ord kan du få upp till 19 låneförslag med bara en ansökan och kreditupplysning.

Observera att även prissättningen för lånet bestäms av varje långivare, inte av Fakturino.

Även övriga avgifter, så som startavgift och aviseringsavgift, kan variera mellan olika företagslån. Du kan alltså inte se den faktiska kostnaden för lånet förrän du skickar in en ansökan.

Lån för alla företagsformer

Det spelar ingen roll vilken typ av verksamhet du driver – hos Fakturino kan alla företagsformer ansöka om företagslån. Återigen bör du vara medveten om att det dock är varje enskild långivare som bedömer företagets ekonomi och huruvida ett lån bör beviljas eller inte.

Även nystartade företag kan ansöka om företagsfinansiering. Här får du dock förvänta dig att få färre låneförslag, begränsade lånebelopp och en högre lånekostnad. Det är inte ovanligt att långivare även vill att du kompletterar din ansökan med en detaljerad verksamhetsplan.

Enkel ansökningsprocess

Att ansöka om företagslån hos Fakturino är enkelt och tar inte mer än några minuter. Det enda du behöver göra är att fylla i ansökningsformuläret på hemsidan där du anger önskat lånebelopp, löptid och uppgifter om dig själv och företaget.

Fakturino kommer att hämta en kreditupplysning på företaget hos UC och skicka vidare underlaget till sina samarbetspartners tillsammans med din ansökan. I de allra flesta fall behöver kräver ett företagslån en säkerhet i form av personlig borgen. Då behöver även du som företagsföreträdare genomgå en kreditprövning.

Inom bara 1 arbetsdag får du en sammanställning innehållande alla låneförslag som Fakturino mottagit. Jämför villkor och priser för att välja det lån som passar din verksamhet bäst och signera avtalet. Inom kort får du pengarna på kontot.

I och med att Fakturinos tjänst inte är bindande kan du även tacka nej till samtliga låneförslag om du inte är nöjd.

Erbjuder även andra finansieringsalternativ

Utöver företagslån jämför Fakturino även en rad andra finansieringsalternativ, så som factoring, företagsleasing och checkkrediter.

Factoring i form av fakturaköp är ett populärt alternativ till företagslån eftersom det tillåter dig att frigöra kapital och förbättra kassaflödet snabbt. Hos Fakturino kan du få hjälp att hitta factoringbolag som kan köpa dina fakturor till förmånliga priser.

Du kan även få hjälp med förmånliga leasingalternativ, så att du slipper binda upp kapital i onödan. En checkkredit kan också vara en förmånlig finansieringsform, inte minst eftersom den kan fungera som en buffert för oförutsedda kostnader.

Summering

Inom loppet av bara några år har Fakturino blivit ett populärt alternativ bland företag i jakt på företagsfinansiering. Här kan du inte bara ansöka om företagslån, du kan även få hjälp att hitta factoring, leasing och checkkrediter.

En av de främsta fördelarna med Fakturino är att du kan jämföra företagslån upp till 60 miljoner kronor. Därmed erbjuder låneförmedlaren högre lånebelopp än någon annan aktör i vår jämförelser.

Ytterligare en ganska självklar fördel är det faktum att du kan få upp till 19 låneförslag med bara en ansökan och kreditförfrågan. Detta ökar dina chanser att hitta förmånliga villkor utan att behöva belasta företagets kreditregister.

Det enda vi kan anmärka på när det gäller Fakturino är att de samarbetar med något färre aktörer än vår testvinnare Krea.

 • Jämför företagslån upp till 60 miljoner från 19 långivare och banker.
 • God chans att hitta förmånliga lånevillkor för din verksamhet.
 • Erbjuder personlig rådgivning.
 • Din ansökan är inte bindande – du kan tacka nej till samtliga låneförslag.
 • Det finns konkurrenter som jämför fler långivare.
 • Utbetalningen kan dröja beroende på var du lånar.

Källor

Nedan kan du läsa recensioner om de olika långivarna och låneförmedlarna från Trustpilot.se.

Krea

 • https://se.trustpilot.com/review/krea.se

Froda

 • https://se.trustpilot.com/review/froda.se

Qred

 • https://se.trustpilot.com/review/qred.com/se

Fakturino

 • https://se.trustpilot.com/review/fakturino.se

Liknande tester

bästa banken

Bästa banken: 4 banker i test

bästa kreditkortet

Kreditkort: 6 kreditgivare i test

låneförmedlare

Låneförmedlare: 4 aktörer i test

el - bästa elbolag

Bästa elbolaget: 5 testade elbolag

man leter efter mobilabonnemang

Mobilabonnemang: 6 operatörer i test

Jämför specifikationer

Nedan kan du se testvinnarna i vår jämförelse. Du kan scrolla i sidled för att se alla vinnare.

Produkter

1
2
3

Specifikationer

Krea

Froda

Qred

Fakturino

Betyg
Typ av företagslån:LåneförmedlareLångivareLångivare
Accepterade företagsformer:Aktiebolag, enskild firma, handelsbolag, kommanditbolagAktiebolag, enskild firma, handelsbolag, kommanditbolagAktiebolag, enskild firma, handelsbolag, kommanditbolagAktiebolag, enskild firma, handelsbolag, kommanditbolag
Lånebelopp:10 000 – 5 000 000 kr10 000 – 2 000 000 kr10 000 – 1 000 000 kr25 000 – 60 000 000 kr
Löptid:1 mån – 5 år1 – 36 mån6 – 18 mån1 mån – 5 år
Säkerhet:Personlig borgenPersonlig borgenPersonlig borgenPersonlig borgen
Kreditupplysning:UCBisnodeUC, CreditsafeUC
Anslutna långivare:22 st--19 st
Betalningsanmärkningar:AccepterasAccepterasAccepterasAccepteras
Utbetalningstid:3 – 5 dagarInom 1 arbetsdagInom 1 arbetsdag3 - 5 arbetsdag
TrustScore:4,8 av 54,7 av 54,8 av 54,7 av 5
Typ av företagslån:Långivare

Vanliga frågor och svar

Enligt kunderna själva är Krea den bästa låneförmedlaren för företagslån. Tidigare kunder har gett låneförmedlaren betyget 4,8 av 5 hos Trustpilot baserat på över 130 omdömen.

Hos Krea kan ansöka om företagslån upp till 5 miljoner kronor. Med bara en ansökan kan du dessutom få låneförslag från 22 långivare och banker. Dessutom registreras bara en kreditupplysning och svar får du vanligtvis inom 24 timmar.

De vanligaste kraven är att företaget är registrerat i Sverige, har en stabil omsättning och saknar skulder hos Kronofogden. Många långivare kräver dessutom att det finns minst en borgensman samt att företaget saknar betalningsanmärkningar.

I övrigt är alla företagsformer välkomna att ansöka. Nystartade företag kan ha det svårare att bli beviljade lån, men kan öka sina chanser genom att komplettera ansökan med en budget- och affärsplan.

Ja, större bolag organisationer och bostadsrättsföreningar kan ansöka om speciella fastighetslån för att investera investera i nya fastigheter eller renovera befintliga. Här fungerar fastigheten du köper som säkerhet för lånet, vilket kan ge dig bättre villkor.

Vissa långivare kan även erbjuda vanliga företagslån till dig som vill köpa en fastighet. Dock kan det krävas en stabil omsättning samt en detaljerad verksamhetsplan för att bli beviljad lånet.

Det beror på vart du ansöker. Handläggnings- och utbetalningstiderna kan nämligen skilja sig en del mellan olika långivare.

Om du ansöker om företagslån via en låneförmedlare får du räkna med några extra arbetsdagar. Ansöker du direkt hos en låneförmedlare kan du i vissa fall få lånet utbetalt redan samma dag.

Kostnaden för lånet varierar dels beroende på vart du lånar, men också på lånets storlek och löptid samt på företagets kreditvärdighet. Normalt sett saknar företagslån traditionell ränta, istället tar de flesta långivare ut en fast lånekostnad varje månad.

Ett prisexempel från Froda visar att ett företagslån på 500 000 kronor med en löptid på 12 månader kostar omkring 1 875 kronor /mån. Inklusive amortering blir den månatliga kostnaden 43 542 kronor/mån. Hos Qred ger samma lånebelopp och löptid en månadskostnad på 48 927 kronor.

Ja, det finns långivare som erbjuder företagslån utan UC. Den långivare vi rekommenderar i detta segment är Froda som har fått betyget 4,7 av 5 på Trustpilot.

Ja, idag väljer många långivare inom företagslån att se förbi enstaka betalningsanmärkningar. Istället gör de en bedömning av företagets ekonomi i nuläget för att skapa en bild av verksamhetens finansiella förutsättningar.

Alla långivare erbjuder dock inte företagslån med betalningsanmärkning. Ett tips för att öka dina chanser att bli beviljad ett lån är att ansöka via en låneförmedlare.

Hjälpte det här testet om Företagslån dig?

Skriv recension

Dela testet

Liknande tester

bästa banken

Bästa banken: 4 banker i test

bästa kreditkortet

Kreditkort: 6 kreditgivare i test

låneförmedlare

Låneförmedlare: 4 aktörer i test

Vill du få exklusiva uppdateringar?

 1. krea företagslån

  Krea

  Bäst i testet
 2. froda

  Froda

  Bästa företagslånet utan UC
 3. qred logo

  Qred

  Vi rekommenderar

Vanliga frågor och svar

Enligt kunderna själva är Krea den bästa låneförmedlaren för företagslån. Tidigare kunder har gett låneförmedlaren betyget 4,8 av 5 hos Trustpilot baserat på över 130 omdömen.

Hos Krea kan ansöka om företagslån upp till 5 miljoner kronor. Med bara en ansökan kan du dessutom få låneförslag från 22 långivare och banker. Dessutom registreras bara en kreditupplysning och svar får du vanligtvis inom 24 timmar.

De vanligaste kraven är att företaget är registrerat i Sverige, har en stabil omsättning och saknar skulder hos Kronofogden. Många långivare kräver dessutom att det finns minst en borgensman samt att företaget saknar betalningsanmärkningar.

I övrigt är alla företagsformer välkomna att ansöka. Nystartade företag kan ha det svårare att bli beviljade lån, men kan öka sina chanser genom att komplettera ansökan med en budget- och affärsplan.

Ja, större bolag organisationer och bostadsrättsföreningar kan ansöka om speciella fastighetslån för att investera investera i nya fastigheter eller renovera befintliga. Här fungerar fastigheten du köper som säkerhet för lånet, vilket kan ge dig bättre villkor.

Vissa långivare kan även erbjuda vanliga företagslån till dig som vill köpa en fastighet. Dock kan det krävas en stabil omsättning samt en detaljerad verksamhetsplan för att bli beviljad lånet.

Det beror på vart du ansöker. Handläggnings- och utbetalningstiderna kan nämligen skilja sig en del mellan olika långivare.

Om du ansöker om företagslån via en låneförmedlare får du räkna med några extra arbetsdagar. Ansöker du direkt hos en låneförmedlare kan du i vissa fall få lånet utbetalt redan samma dag.

Kostnaden för lånet varierar dels beroende på vart du lånar, men också på lånets storlek och löptid samt på företagets kreditvärdighet. Normalt sett saknar företagslån traditionell ränta, istället tar de flesta långivare ut en fast lånekostnad varje månad.

Ett prisexempel från Froda visar att ett företagslån på 500 000 kronor med en löptid på 12 månader kostar omkring 1 875 kronor /mån. Inklusive amortering blir den månatliga kostnaden 43 542 kronor/mån. Hos Qred ger samma lånebelopp och löptid en månadskostnad på 48 927 kronor.

Ja, det finns långivare som erbjuder företagslån utan UC. Den långivare vi rekommenderar i detta segment är Froda som har fått betyget 4,7 av 5 på Trustpilot.

Ja, idag väljer många långivare inom företagslån att se förbi enstaka betalningsanmärkningar. Istället gör de en bedömning av företagets ekonomi i nuläget för att skapa en bild av verksamhetens finansiella förutsättningar.

Alla långivare erbjuder dock inte företagslån med betalningsanmärkning. Ett tips för att öka dina chanser att bli beviljad ett lån är att ansöka via en låneförmedlare.