Vilket är det bästa företagslånet 2024?

Krea är den aktör som vi tycker erbjuder det bästa företagslånet just nu Det här är dock ingen långivare, utan en låneförmedlare som hjälper dig att jämföra flera företagslån samtidigt På så sätt blir det enklare att hitta företagslånet med bäst ränta och villkor för just din verksamhet Att ansöka hos Krea kräver dessutom bara en ansökan och en kreditupplysning på företaget Läs mer om Krea och flera andra företagslån nedan

Jämför specifikationer

Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

1
image
2
image
3
image
image
image
Utmärkelse: Bästa företagslånBäst utan UCBra valBäst kundtjänstHögst lånebelopp
Produkt: KreaFrodaQredZmartaFakturino
Betyg:
Typ av företagslån:LåneförmedlareLångivareLångivareLåneförmedlareLåneförmedlare
Lånebelopp:10 000 – 5 000 000 kr10 000 – 2 000 000 kr20 000 – 2 000 000 kr10 000 – 5 000 000 kr25 000 – 60 000 000 kr
Löptid:1 mån – 5 år1 – 36 mån6 – 18 mån1 mån – 5 år1 mån – 5 år
Säkerhet:Personlig borgenPersonlig borgenPersonlig borgenPersonlig borgenPersonlig borgen
Kreditupplysning:UCBisnodeUC, CreditsafeUCUC
Anslutna långivare:22 st--14 st19 st
Betalningsanmärkningar:AccepterasAccepterasAccepterasAccepterasAccepteras
Utbetalningstid:3 – 5 arbetsdagarInom 1 arbetsdagInom 1 arbetsdag1 -2 arbetsdagar3 - 5 arbetsdagar
TrustScore:4,7 av 54,9 av 54,7 av 54,6 av 54,7 av 5

1. Krea - Bästa företagslån

 • Lånebelopp: 10 000 – 5 000 000 kr
 • Löptid: 1 mån – 5 år
 • Kreditupplysning: UC
 • Utbetalningstid: 3 – 5 arbetsdagar
 • TrustScore: 4,7 av 5
krea företagslån

Idag är Krea är faktiskt den låneförmedlare som jämför flest företagslån på den svenska marknaden, nämligen 22 stycken. Det betyder att du kan få ett tjugotal låneförslag med bara en ansökan och kreditupplysning.

Krea erbjuder företagsfinansiering upp till 5 miljoner kronor som du kan använda för investeringar i lokaler, anställda eller marknadsföring. Även företag med ett mindre kapitalbehov är välkomna att ansöka, då det lägsta lånebeloppet ligger på 10 000 kronor.

I och med att Krea är en låneförmedlare är det inte de som avgör vilken säkerhet lånet kräver. Normalt sett behöver du lämna en säkerhet i form av personlig borgen, vilket betyder att företrädaren ansvarar för återbetalningen om företaget hamnar i obestånd.

Lån till alla företag med individuell prissättning

De flesta företag, oavsett storlek, är välkomna att ansöka om lån hos Krea. Det viktigaste är att företaget är registrerat och har sin verksamhet i Sverige. Även startups kan få lån, så länge de kan presentera en noggrann verksamhetsplan och budget.

Eftersom Krea är en låneförmedlare är det inte de som bestämmer räntan på ditt företagslån utan det gör varje enskild långivare som är ansluten till tjänsten. Prissättningen är normalt sett individuell, vilket betyder att kostnaden varierar beroende på företagets ekonomi. Med tanke på att Krea har så många samarbetspartners har du dock goda chanser att hitta ett företagslån med låg ränta.

Bara 1 kreditupplysning

Trots att Krea jämför ett tjugotal företagslån registrerar de bara en kreditupplysning på företaget (och på eventuell borgensman) som alla långivare får dela på. Upplysningen sker hos UC och hjälper de anslutna långivarna att bedöma företagets kreditvärdighet.

Vissa anslutna långivare kan vilja hämta kompletterande kreditunderlag från andra kreditupplysningsföretag, så som Creditsafe och Bisnode. Dessa upplysningar är dock inte synliga i ditt UC-register och påverkar därför inte ditt kreditbetyg.

Svar inom 24 – 48 timmar

För att ansöka om lån hos Krea behöver du bara fylla i ansökningsformuläret på deras hemsida. Det kan du göra dygnet runt, via dator eller mobil. Dina första svar får du vanligtvis samma dag. Det kan dock dröja upp till 48 timmar innan alla långivare haft möjlighet att behandla din ansökan.

Om du hittar ett företagslån som passar din verksamhet signerar du bara skuldebrevet med ditt BankID. Efter signering dröjer det normalt sett en arbetsdag innan långivaren betalar ut lånet.

Goda chanser att hitta ett passande företagslån

Krea är en seriös och professionell låneförmedlare som erbjuder en enkel och digital jämförelsetjänst som kan spara din verksamhet både tid och pengar.

De främsta fördelarna med Krea är det höga antalet anslutna långivare och banker. Med bara en ansökan och kreditupplysning kan du få upp till 22 låneförslag, vilket är mer än vad många konkurrenter erbjuder. De erbjuder också en lättillgänglig kundtjänst som finns tillgänglig både på telefon, mejl och chatt.

Det enda negativa med Krea är att det maximala lånebeloppet är något lågt (åtminstone i jämförelse med exempelvis Fakturino som erbjuder lån upp till 60 miljoner kronor).

 • Bästa företagslånet för dig som vill spara tid och pengar.
 • Jämför upp till 22 företagslån med bara 1 ansökan.
 • Gratis att ansöka och inte bindande.
 • Höga betyg på Trustpilot.com (4,7 av 5).
 • Lagerbolag och filialbolag accepteras inte.
 • Något låga lånebelopp jämfört med vissa konkurrenter.

Teckna lån nu:

2. Froda - Bäst utan UC

 • Lånebelopp: 10 000 – 2 000 000 kr
 • Löptid: 1 – 36 mån
 • Kreditupplysning: Bisnode
 • Utbetalningstid: Inom 1 arbetsdag
 • TrustScore: 4,9 av 5
froda

Hos Froda kan du ansöka om företagsfinansiering upp till 5 miljoner kronor med en löptid på upp till 36 månader. Det är dock även möjligt att ansöka om mindre företagslån på bara 10 000 kronor – perfekt om du behöver ett mindre tillskott i företagskassan.

Froda hämtar ingen UC i samband med ansökan. Istället sker kreditupplysningen hos Bisnode, vilket innebär att din ansökan inte kommer att påverka företagets kreditbetyg negativt. Det sker dock ingen kreditupplysning på dig som ansöker.

En annan fördel med Froda är att den enda säkerheten som krävs är personlig borgen. Du behöver med andra ord inte lämna tillgångar, så som fastigheter eller inventarier, som pant för lånet. Du behöver inte heller komplettera din ansökan med affärsplan eller annan dokumentation, även om detta kan vara en god idé för dig som driver en nystartad verksamhet.

Fördelaktig prissättning och lägsta pris-garanti

Istället för en traditionell ränta erbjuder Froda företagslån med en fast månadsavgift som baseras på företagets försäljning. Fördelen med detta upplägg är att företaget enklare kan planera sin ekonomi under löptiden. Dessutom tillkommer inga dolda avgifter och du kan lösa hela skulden i förtid kostnadsfritt, så länge det gått minst en månad av löptiden.

Prisexempel: Ett företagslån på 500 000 kronor med en löptid på 12 månader har en månadsavgift på 1 082 kronor och en månatlig amortering på 42 750 kronor. Den totala månadskostnaden blir 43 833 kronor.

Froda erbjuder också en Lägsta pris-garanti som innebär att de matchar priset om du fått ett bättre låneförslag hos en annan aktör som erbjuder liknande villkor. Garantin gäller dock enbart de ansökningar som Froda har beviljat.

Froda har betyget “Utmärkt” och Sveriges nöjdaste kunder 5 år i rad enligt Trustpilot.com.

Lånar ut till alla företag

Hos Froda kan alla företagsformer ansöka om finansiering. Det enda som krävs är att företaget är registrerat i Sverige och att verksamheten bedrivit försäljning i minst sex månader.

Företag som inte varit verksamma i sex månader kan också få lån, dock i form av ett nystartslån på maximalt 50 000 kronor. Betalningsanmärkningar behöver inte utgöra ett hinder för att få lån, så länge företaget har en stabil ekonomi.

Återbetalning per dag

Hos Froda sker återbetalningen dagligen via autogiro. Varje dag dras ett mindre belopp automatiskt från ditt företagskonto och dragningarna påbörjas två dagar efter att Froda betalat ut lånet till ditt konto. Syftet med detta koncept är helt enkelt att du ska slippa stora månadsfakturor som kan vara påfrestande för kassaflödet.

Många fördelar med Froda

Det finns många fördelar med att söka företagslån hos Froda. Förutom att det inte sker någon UC på företaget krävs bara personlig borgen som säkerhet och även nystartade företag kan ansöka. Ytterligare en fördel med Froda är deras förmånliga lägsta pris-garanti. Sådana garantier är ganska ovanliga att stöta på inom världen av företagslån.

Det enda som kan ses som en nackdel med Froda är återbetalningsmodellen, där ett litet belopp av skulden dras varje dag via autogiro. Samtidigt gör denna typ av återbetalning att du slipper tunga månadsfakturor.

 • Låna upp till 5 miljoner kronor utan UC-förfrågan.
 • Fast månadskostnad utan dolda avgifter.
 • Kräver ingen säkerhet i form av tillgångar.
 • Förmånlig lägsta pris-garanti.
 • Återbetalning per dag.
 • Nystartade företag kan enbart låna upp till 50 000 kronor.

Teckna lån nu:

3. Qred - Bra val

 • Lånebelopp: 20 000 – 2 000 000 kr
 • Löptid: 6 – 18 mån
 • Kreditupplysning: UC, Creditsafe
 • Utbetalningstid: Inom 1 arbetsdag
 • TrustScore: 4,7 av 5
qred logo
qred hemsidda
trustpilot qred

Jämfört med många andra långivare inom företagslån erbjuder Qred relativt låga lånebelopp – mellan 20 000 och 3 miljon kronor med en löptid på 6 – 18 månader. Qred fokuserar nämligen främst på småföretagare.

Hos Qred är de flesta företag, oavsett företagsform, välkomna att ansöka om företagslån. Även nystartade företag kan bli beviljade lån, dock kan de behöva uppvisa en verksamhetsplan. Det viktigaste är att det finns personlig borgen som säkerhet för lånet. För mindre lån krävs bara en borgensman, men vid större summor kan flera i företaget behöva gå i borgen för lånet.

Qred erbjuder en modern och helt digital ansöknings- och handläggningsprocess. Svar på din ansökan har du oftast samma dag och blir din ansökan godkänd en vardag innan kl. 17:00 kan de betala ut pengarna samma dag.

Fast kostnad istället för ränta

Hos Qred betalar du en fast månadsavgift varje månad för lånet. Storleken på avgiften varierar beroende på företagets Qred-score, det vill säga dess ekonomiska förutsättningar.

För att bedöma företagets Qred-score hämtar långivaren en kreditupplysning, både på företaget och borgensmannen, i samband med varje ansökan. Upplysningen på borgensmannen sker dock hos Creditsafe istället för hos UC. Utöver ränta tillkommer inga andra kostnader för företagslånet, så som start- eller aviavgifter.

Prisexempel: För ett företagslån på 400 000 kronor med en löptid på 12 månader är månadsavgiften 5 860 kronor. Månatlig amortering är 33 333 kronor, vilket ger dig en total månadskostnad på 39 193 kronor.

Smidiga och prisvärda företagslån

Qred erbjuder smidiga och prisvärda företagslån med generösa villkor. Visst är lånebeloppen en aning låga jämfört med konkurrenter, men samtidigt fokuserar denna långivare främst på småföretagare.

En fördel med Qred är att du betalar en fast månadsavgift för lånet istället för en ränta. De erbjuder också en mycket smidig handläggnings- och utbetalningsprocess och din skuld kan du faktiskt betala med Swish.

Den enda nackdelen vi kan hitta är att upplysningen på företaget sker hos UC. I övrigt är detta helt klart ett bra alternativ för alla typer av företag i behov av finansiering.

 • Fast månadsavgift istället för ränta gör det enklare att planera ekonomi.
 • Ingen UC-förfrågan på dig som går i borgen för företagslånet.
 • Smidig handläggnings- och utbetalningsprocess.
 • Flexibla lånevillkor.
 • Ganska låga lånebelopp.
 • UC-förfrågan på företaget.

Teckna lån nu:

4. Zmarta - Bäst kundtjänst

 • Lånebelopp: 10 000 – 5 000 000 kr
 • Löptid: 1 mån – 5 år
 • Kreditupplysning: UC
 • Utbetalningstid: 1 -2 arbetsdagar
 • TrustScore: 4,6 av 5
zmarta logga

Hos Zmarta kan du jämföra företagslån från upp till 14 olika långivare med en ansökan. Fördelen med det här konceptet är att det blir enklare för dig att hitta den bästa räntan för just ditt företag. Olika långivare bedömer nämligen kreditvärdigheten på olika sätt, vilket kan göra att räntan kan variera.

Zmarta erbjuder både stora och små företagslån på mellan 10 000 och 5 miljoner kronor med en löptid på mellan 1 månad och 5 år. Det gör att företag med varierande finansieringsbehov är välkomna att ansöka. Tjänsten är dessutom kostnadsfri och din ansökan är inte bindande.

Dina låneerbjudanden kommer att samlas på din personliga sida hos Zmarta. Där loggar du in enkelt och säkert med ditt BankID. Hittar du ett passande företagslån behöver du bara signera och returnera skuldebrevet. Därefter betalar långivaren ut lånet som vanligtvis når företagskontot inom 1 – 2 arbetsdagar.

Det här krävs för att få ett företagslån

För att kunna ansöka om ett företagslån hos Zmarta krävs det att företaget är ett aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag eller en enskild firma. Företaget ska också vara registrerat i Sverige och helst ska det varit aktivt i minst 6 månader.

Gällande säkerhet kräver de flesta av de anslutna långivarna enbart personlig borgen, vilket betyder att du kan använda pengarna till det företaget behöver.

Utmärkt support

En stor fördel med Zmarta är deras kundtjänst. Telefonsupporten är nämligen tillgänglig dygnet runt, alla dagar i veckan. Perfekt om det skulle uppstå frågor gällande din ansökan efter kontorstid. Du kan dessutom nå medarbetarna via mejl eller live chatt om du föredrar det. Det finns också en hjälpsam sektion med vanliga frågor och svar till ditt förfogande.

Fina omdömen av kunderna

Zmarta har likt övriga aktörer i vår sammanställning av företagslån fått fina omdömen av kunderna. På Trustpilot.com har de till exempel ett genomsnittsbetyg på 4,6 av 5 baserat på över 20 300 omdömen. 80 procent av kunderna ger dessutom låneförmedlaren högsta betyg.

Bortsett från den smidiga jämförelsetjänsten gillar vi också att Zmarta har en så lättillgänglig support. Det kan vi tänka oss att många företagare, framför allt de som aldrig använt en jämförelsetjänst tidigare, kan ha nytta av.

 • Smidig jämförelsetjänst för företagslån.
 • Bra överblick av lånebesked på Mitt konto.
 • Support dygnet runt via telefon.
 • Hjälper dig att hitta bästa räntan för just företag.
 • Något färre anslutna långivare än konkurrenter.

Teckna lån nu:

5. Fakturino - Högst lånebelopp

 • Lånebelopp: 25 000 – 60 000 000 kr
 • Löptid: 1 mån – 5 år
 • Kreditupplysning: UC
 • Utbetalningstid: 3 – 5 arbetsdagar
 • TrustScore: 4,7 av 5
Fakturino logga

Om du är ute efter prisvärda finansieringslösningar till ditt företag kan Fakturinos kostnadsfria tjänst vara något för dig. Här kan du dels jämföra företagslån från flera olika långivare och banker. Du kan också få hjälp med att hitta prisvärda alternativ inom factoring och företagsleasing.

Medan många andra låneförmedlare och långivare bara erbjuder företagslån mellan 1 och 5 miljoner kronor, kan du hos Fakturino ansöka om lån upp till 60 miljoner kronor. Det går dock också bra att ansöka om mindre företagslån på bara 25 000 kronor.

Löptiderna sträcker sig från 1 månad till 5 år, men hos de flesta långivare brukar det finnas möjlighet att lösa lånet innan löptidens slut.

19 anslutna långivare

Hos Fakturino kan du få upp till 19 låneförslag med bara en ansökan och kreditupplysning. Varje långivare som är ansluten till tjänsten får avgöra om de vill erbjuda dig företagsfinansiering eller inte baserat på företagets ekonomiska förutsättningar. Även prissättningen för lånet bestäms av varje långivare, inte av Fakturino.

Det spelar ingen roll vilken typ av verksamhet du driver – hos Fakturino är alla företag välkomna att ansöka. Även nystartade företag kan ansöka om företagsfinansiering, men här får du dock förvänta dig färre låneförslag, begränsade lånebelopp och en högre lånekostnad. Det är inte ovanligt att långivare även vill att du kompletterar din ansökan med en verksamhetsplan.

I de allra flesta fall kräver ett företagslån en säkerhet i form av personlig borgen. Då behöver även du som företagsföreträdare genomgå en kreditprövning.

Hjälper dig att hitta förmånliga företagslån

Genom att ansöka via Fakturino kan du öka chanserna att hitta förmånlig och prisvärd företagsfinansiering. Här kan du jämföra företagslån upp till 60 miljoner kronor från 19 olika långivare samtidigt. Alla företag är välkomna att ansöka och tjänsten är dessutom helt kostnadsfri.

Du är inte heller bunden till din ansökan, vilket betyder att du kan tacka nej till samtliga låneerbjudanden om du inte är nöjd. Det enda vi kan anmärka på när det gäller Fakturino är att de samarbetar med något färre aktörer än andra låneförmedlare, exempelvis Krea.

 • Jämför företagslån upp till 60 miljoner från 19 långivare och banker.
 • Goda chanser att hitta förmånliga lånevillkor för din verksamhet.
 • Erbjuder personlig rådgivning.
 • Din ansökan är inte bindande – du kan tacka nej till samtliga låneförslag.
 • Det finns konkurrenter som jämför fler långivare.
 • Utbetalningen kan dröja beroende på var du lånar.

Teckna lån nu:

Hur fungerar företagslån?

Ett företagslån är ett av många finansieringsalternativ för företag. Just den här typen av finansiering lämpar sig extra väl för verksamheter som vill stärka sin likviditet på kort sikt eller som vill göra olika investeringar för att växa. Här lånar företaget en klumpsumma som sedan återbetalas under en bestämd tidsperiod i utbyte mot en avgift.

De flesta företagslån kräver någon form av säkerhet. Den vanligaste är personlig borgen av företagets företrädare. För mindre lånebelopp krävs bara en borgensman, men för större företagslån kan det krävas flera. Det är också möjligt att använda företagets tillgångar som pant för lånet, exempelvis fastigheter, fordon eller varulager.

Ett vanligt missförstånd är att det bara är företag i behov av pengar som behöver låna pengar. Så är det dock inte, utan även företag med god ekonomi kan ibland låna pengar för att öka sin tillväxt ännu snabbare.

Det kan du använda företagslånet till

Här är några exempel på vad du kan använda företagslånet till:

 • Anställa personal
 • Investera i marknadsföring
 • Kontorsmöbler och material
 • Datorer, kameror och annan elektronik
 • Hyra av maskiner och fordon
 • Hyra eller köp av lokal
 • Stärkt kassaflöde

I och med att de flesta företagslån enbart kräver personlig borgen som säkerhet kan du använda pengarna till det verksamheten behöver. I de fall lånet är knutet till en säkerhet, exempelvis en bil eller en lokal, kan du dock inte använda pengarna till vad som helst.

Ränta på företagslån

För att få ta ett företagslån måste du betala ränta, precis som när du tar vilket annat lån som helst. Räntan är helt enkelt den avgift du betalar för att få disponera pengarna under den bestämda låneperioden.

Många företagslån kan dock ofta ha en fast månadsavgift istället för traditionell ränta. Det betyder att du betalar samma belopp varje månad, vilket gör det betydligt enklare att planera företagets budget under låneperioden.

Oavsett om du betalar en avgift eller vanlig ränta är prissättningen dock oftast individuell. Det innebär att priset för lånet varierar beroende på företagets kreditvärdighet som i sin tur bestäms av:

 • Företagets omsättning
 • Verksamhetstid
 • Kredithistorik
 • Skulder
 • Betalningsanmärkningar

Så vad kostar företagslån?

Normalt sett brukar årsräntan för företagslån ligga mellan cirka 6 – 48 procent. När det gäller företagslån brukar dock månadsräntan vara mer aktuell eftersom du enbart betalar ränta under den tid du disponerar lånet. I det här fallet brukar månadsräntan vara mellan cirka 0,5 – 4 procent.

Här kommer ett exempel på hur mycket ett företagslån kan kosta:

Lånebelopp: 500 000 kr
Löptid: 2 år
Nominell ränta: 12%
Effektiv ränta: 12,68%
Månadskostnad: 23 537 kr
Total räntekostnad: 64 882 kr
Totalt att återbetala: 564 882 kr

Vanliga krav vid företagslån

För att bli beviljad ett företagslån måste företaget uppfylla vissa grundläggande krav. De kan variera beroende på långivare, men också beroende på hur mycket företaget behöver låna. Vanligtvis krävs det att företaget:

 • Är registrerat i Sverige som ett aktiebolag, kommanditbolag, handelsbolag eller enskild firma. Även föreningar kan få lån hos vissa långivare.
 • Har varit verksamt i minst 6 – 12 månader. Nystartade företag kan också få lån, men då är kraven i regel extra strikta.
 • Har en stabil omsättning på minst 300 000 kronor per år.
 • Kan erbjuda någon form av säkerhet. De flesta företagslån kräver minst en borgensman som säkerhet. Vid större lånebelopp kan det dock krävas fler alternativt en större säkerhet i form av exempelvis företagsinteckning.
 • Saknar skulder hos Kronofogden.

Vad gäller betalningsanmärkningar behöver inte de vara hinder hos alla långivare, men de kommer göra det svårare att få lån. De kommer också av naturliga skäl att leda till en högre ränta på företagslånet.

Företagslån till nystartade företag - Går det?

Det är möjligt att få företagslån, även om du driver ett nystartat företag. Det kommer dock att vara svårare eftersom det inte finns samma historik för långivaren att utgå efter i sin kreditbedömning. Då kan du behöva komplettera din ansökan med både verksamhetsplan, budget och andra dokument som kan ge långivaren extra trygghet.

Om du vill öka chanserna att få ett företagslån till nystartat företag rekommenderar vi att du ansöker via en låneförmedlare, exempelvis Krea eller Fakturino. På så sätt blir det enklare att hitta långivare som kan tänka sig att erbjuda lån, även till nyare verksamheter.

Är företagslån alltid det bästa alternativet?

Företagslån passar som tidigare nämnt bra för större investeringar i verksamheten eller som ett sätt att stärka den kortsiktiga betalningsförmågan. Företag som har långsiktiga likviditetsproblem kan istället gynnas med av factoring, en annan typ av företagsfinansiering där företaget säljer eller belånar fakturor.

Har företaget ett mindre och mer oregelbundet kapitalbehov kan en företagskredit passa bättre. Här kan nämligen företaget utnyttja krediten vid behov och enbart betala ränta för det använda beloppet, vilket kan bli mer ekonomiskt i längden.

5 saker att tänka på vid företagslån

Innan du tar ett företagslån finns det vissa saker som kan vara bra att tänka igenom, exempelvis:

 1. Varför företaget behöver kapital? Ett företagslån passar bra vid större investeringar eller tillfälliga likviditetsproblem. Vid återkommande likviditetsproblem kan dock factoring passa bättre. Och för mindre inköp under en längre period kan en företagskredit erbjuda mer flexibilitet.
 2. Hur mycket behöver företaget låna? Lånebeloppen kan skilja sig åt beroende på långivare. I vår sammanställning ligger maximalt lånebelopp på 60 miljoner kronor, men de flesta långivarna har ett tak på cirka 2 – 5 miljoner kronor.
 3. Vilken månadskostnad har företaget råd med? Se till att verksamheten har råd med lånet genom att räkna på utgifter och inkomster. Tänk på att en lång löptid ger en lägre månadskostnad och tvärtom.
 4. Vilka säkerheter kan du erbjuda? De flesta företagslån kräver personlig borgen, men ju bättre säkerheter du kan lämna, desto större är dina chanser att få en bättre ränta. Fastigheter och inventarier kan ofta användas som säkerheter.
 5. Är ditt företag nystartat? Det är möjligt att få lån även om verksamheten är nystartad. Då är det dock viktigt att du kan visa upp en tydlig affärsplan och en realistisk budget.

OBS! Bäst-i-testet.se kan inte garantera att de omdömen vi använt som källor har lämnats av personer som köpt eller använt produkten. Läs mer i våra allmänna villkor.

Vanliga frågor

Ett prisexempel från Froda visar att ett företagslån på 500 000 kronor med en löptid på 12 månader kostar omkring 1 875 kronor /mån. Inklusive amortering blir den månatliga kostnaden 43 542 kronor/mån. Hos Qred ger samma lånebelopp och löptid en månadskostnad på 48 927 kronor.

Nystartade företag kan ha det svårare att bli beviljade lån, men det är inte omöjligt. Ett tips är att komplettera ansökan med en detaljerad budget- och affärsplan.

De vanligaste kraven är:

 • Företaget är registrerat i Sverige
 • Stabil omsättning
 • Inga skulder hos Kronofogden
 • Säkerhet i form av minst en borgensman

Hjälpte det här testet om Företagslån dig?

33 Röster, Genomsnitt: 4.9/5
Skriv recension

Liknande tester

låneförmedlare

Sveriges 6 bästa låneförmedlare just nu.

bästa bolån test

Jämför 3 bolån med hög kundnöjdhet.

privatlån med låg ränta

Privatlån med låg ränta: 3 bästa aktörer

Testvinnare - Företagslån

 1. krea företagslån

  Krea

  Bästa företagslån
 2. froda

  Froda

  Bäst utan UC
 3. qred logo

  Qred

  Bra val

Vanliga frågor

Ett prisexempel från Froda visar att ett företagslån på 500 000 kronor med en löptid på 12 månader kostar omkring 1 875 kronor /mån. Inklusive amortering blir den månatliga kostnaden 43 542 kronor/mån. Hos Qred ger samma lånebelopp och löptid en månadskostnad på 48 927 kronor.

Nystartade företag kan ha det svårare att bli beviljade lån, men det är inte omöjligt. Ett tips är att komplettera ansökan med en detaljerad budget- och affärsplan.

De vanligaste kraven är:

 • Företaget är registrerat i Sverige
 • Stabil omsättning
 • Inga skulder hos Kronofogden
 • Säkerhet i form av minst en borgensman