Information om affiliatelänkar

Vilken brun utan sol är bäst i test?

Enligt vår jämförelse är Tanrevel PRO den bästa brun utan sol-produkten just nu nu Det här är en batteridriven selftan-maskin som ger dig en jämn och naturlig solbränna utan orangea toner eller obehagliga dofter Den veganska formulan innehåller dessutom vårdande ingredienser som håller huden återfuktad och skyddar mot yttre påfrestningar Läs mer om Tanrevel PRO och två bra alternativ i vår sammanställning nedan!

Information om affiliatelänkar

Jämför våra 3 testvinnare

Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

1
image
2
image
3
image
Utmärkelse:Bäst i testVi rekommenderarMest prisvärd
Produkt:Tanrevel PROSt Tropez Self Tan Purity Vitamins Bronzing Water MistTanCan Bronze Spray
Betyg:
Typ av BUS:Spraytan-maskinSpraySpray
Lämplig för:Kropp och ansikteKropp och ansikteKropp och ansikte
Volym:150 ml200 ml250 ml
Vegansk:JaJaJa

1. Tanrevel PRO - Bäst i test

 • Typ av BUS: Spraytan-maskin
 • Lämplig för: Kropp och ansikte
 • Volym: 150 ml
 • Vegansk: Ja
Tanrevel Pro Luxury Dark

Tanrevel PRO är en innovativ self tanning-maskin för dig som vill vara säker på att få ett perfekt resultat vid varje applicering. Att applicera brun utan sol har nämligen aldrig varit så enkelt. Maskinen sprayar ut en fin dimma som lägger sig jämnt över huden för att ge dig ett så naturligt resultat som möjligt, helt utan kladd, strimmor och fläckar.

Formulan som ingår i Tanrevel PRO är helt vegansk och skonsam för huden. Den innehåller till exempel aloe vera som återfuktar huden och vitamin C som skyddar mot oxidativ stress, vilket gör den lämplig för de flesta hudtyper, inklusive känslig och torr hy.

Vi har själva testat Tanrevel PRO och är mycket nöjda med produkten. Vi gillar framför allt den kladdfria appliceringen och hur naturlig färgen blir. Den ger inga orangea toner och torkar dessutom väldigt snabbt. Det enda vi kan anmärka på är att den kan läcka lite inuti locket när produkten ligger ner, exempelvis i en necessär. Dessutom är doften ganska stark, men samtidigt väldigt god. Utöver det råder det inga tvivel om att Tanrevel PRO är en av marknadens bästa brun utan sol-produkter just nu.

 • Batteridriven spraytan-maskin för hemmabruk.
 • Ger en naturlig bränna utan orangea toner.
 • Snabbtorkande och busenkel att använda.
 • Vegansk formula som återfuktar huden.
 • Ganska stark doft.
 • En premiumprodukt.

Köp här:

Rekommenderad butik:
 • Snabba leveranser.
 • 14 dagars ångerrätt.

2. St Tropez Self Tan Purity Vitamins Bronzing Water Mist - Vi rekommenderar

 • Typ av BUS: Spray
 • Lämplig för: Kropp och ansikte
 • Volym: 200 ml
 • Vegansk: Ja
St Tropez Self Tan Purity Vitamins Bronzing Water Mist

St Tropez är en riktig veteran inom selftan-produkter och deras Self Tan Purity Vitamins Bronzing Water Mist har blivit en riktigt bästsäljare. Det här är en genomskinlig spray som du applicerar på huden, både i ansiktet och på kroppen, och som ger en gyllene ton efter cirka 4 – 8 timmar. Vill du få en mörkare nyans är det bara att återapplicera.

Sprayen är helt vegansk och innehåller dessutom 95 procent naturliga ingredienser, bland annat hyaluronsyra, vitamin C och D samt extrakt från hibiskusblomma. Det ökar hudens lyster och bevarar fuktbalansen samtidigt som det skyddar mot yttre påfrstningar. Formulan behöver inte sköljas av efter användning och eftersom den är genomskinlig färgar den dessutom inte av sig.

Användarna menar att sprayen fungerar bra och att den ger ett jämnt resultat med lagom färg. Många gillar den tropiska doften, även om den typiska BUS-doften kan lysa igenom när färgen satt sig. Sammanfattningsvis är dock Self Tan Purity Vitamins Bronzing Water Mist helt klart en brun utan sol vi kan rekommendera.

 • Enkel att applicera och ger en bra spridning av färgen.
 • 95 procent naturliga ingredienser och 100 procent vegansk.
 • Doftar gott.
 • Går snabbt in i huden.
 • Munstycket blir lätt kladdigt.
 • Vissa menar att den försvinner snabbt.

Köp här:

Rekommenderad butik:
 • Snabb leverans.
 • 14 dagars ångerrätt.
I samarbete med pris-logo

3. TanCan Bronze Spray - Mest prisvärd

 • Typ av BUS: Spray
 • Lämplig för: Kropp och ansikte
 • Volym: 250 ml
 • Vegansk: Ja

TanCan Bronze Spray är en riktig klassiker inom brun utan sol som ger dig en naturlig bränna på nolltid, till ett riktigt bra pris dessutom. Sprayen lägger sig i ett tunt lager på huden, vilket gör det enklare att få ett naturligt resultat, och färgen är fri från både parfym, mineraloljor och parabener. Det gör den till ett extra bra val för känslig hud.

Formulan ger inte bara en snygg färg, den är dessutom berikad med näringsrika råvaror, bland annat aloe vera, vitt te och erythrulose, som hjälper huden att bibehålla sin spänst och fuktbalans. Den är dessutom helt vegansk.

Användarna själva hyllar TanCan Bronze Spray och menar att den gör vad den ska. Vissa menar till och med att de använder brun utan sol-sprayen istället för smink och att de”inte längre kan vara utan den”. Den enda nackdelen vi kan hitta är att produkten tvättas bort ganska lätt.

Vill du ha en effektiv, men lite billigare brun utan sol-produkt kan TanCan Bronze Spray vara ett bra alternativ. Det gäller framför allt dig med känslig hy eftersom den här produkten är fri från starka ämnen.

 • Få en naturlig vacker bränna utan kladd.
 • Fri från parfym, mineraloljor och parabener.
 • Ger dig mycket för pengarna.
 • Kan bli fläckig på kroppen.
 • Tvättas bort ganska snabbt.

Köp här:

Rekommenderad butik:
 • Snabb leverans
 • 14 dagars ångerrätt.
I samarbete med pris-logo

Guide: Så fungerar brun utan sol

Brun utan sol är ett enkelt sätt att uppnå en snygg solbränna även utan solens hjälp. Den här typen av skönhetsprodukter har blivit extra uppskattade i de nordliga delarna av världen, exempelvis Sverige, där det är svårt att behålla en naturlig bränna under det mörka vinterhalvåret.

Läs vidare för att lära dig mer om hur brun utan sol fungerar och fördelarna med self tanning. Vi tipsar också om hur du uppnår den perfekta BUS-brännan!

Hur fungerar brun utan sol och self tanning?

Brun utan sol-produkter innehåller den aktiva ingrediensen DHA, kort för dihydroxiaceton, som är en typ av kolhydrat från växtriket. När du applicerar selftan på huden reagerar DHA med proteiner och aminosyror i dina döda hudceller på hudens yttersta lager, vilket gör att hudtonen förändras. Det finns alltså ingen risk att produkten tar sig djupare i kroppen och ut i blodomloppet.

Hur mycket huden ändrar färg beror på halten av aktiva ingredienser i BUS-produkten, men också på hudtypen. Vissa hudtyper blir lättare brunare än andra. I takt med att du rengör ansiktet försvinner de döda hudcellerna och därmed också färgen.

Något som är karaktäristiskt för just brun utan sol-produkter är den speciella doften. Den uppstår i samband med den kemiska reaktionen på huden och går sällan att bli kvitt helt och hållet. Det vissa tillverkare av BUS däremot gör är att maskera den med behagligare dofter.

Brun utan sol har många hälsofördelar

Det finns många fördelar med att använda brun utan sol. Här är några av de viktigaste:

1. Ingen risk för allvarliga sjukdomar

En naturlig bränna från solen är något många eftersträvar, men det är också förknippat med en hel del risker. UV-strålning skadar nämligen kroppens celler och är faktiskt den största riskfaktorn för malignt melanom (hudcancer) som drabbar ungefär 60 000 svenskar varje år.

UV-strålning orsakar också oxidativ stress som kan skada friska celler och öka risken för en rad sjukdomar, inklusive diabetes, kronisk inflammation, Parkinsons sjukdom och Alzheimers.

Brun utan sol-produkter har ingen negativ effekt på hälsan eftersom bara verkar ovanpå huden. Många produkter innehåller faktiskt vårdande ingredienser som återfuktar huden och skyddar mot oxidativ stress.

2. Håller huden ung längre

Visste du att solens strålar ansvarar för nästan 90 procent av hudens åldrande? Det beror på att solstrålarna försämrar hudens elasticitet, vilket orsakar rynkor och fina linjer. Att vistas i solen gör helt enkelt att du åldras snabbare.

Om du vill bevara din hud så länge som möjligt är self tanning-produkter ett bättre val. Du som har torr och känslig hy bör dock välja en mild och återfuktande formula för att undvika onödig irritation.

2. Solkysst året om

Slutligen kan du med hjälp av brun utan sol-produkter vara brun året runt, inte bara under sommarmånaderna. Det kan förstås vara extra värdefullt för dig som bor på nordligare breddgrader och vill se solkysst ut året om.

Så får du den perfekta brännan med BUS

Här kommer några av experternas bästa tips på hur du får bästa möjliga resultat när du använder brun utan sol.

 1. Exfoliera och rengör. Innan du applicerar BUS är det viktigt att du exfolierar och rengör ansiktet noggrant. På så sätt tvättas produkten inte bort lika fort.
 2. Raka dig innan. Om du rakar dig efteråt finns risken att du skalar bort produkten med rakbladet, så se till att göra det innan.
 3. Applicera produkten. Det här kan du göra på flera sätt beroende på vilken produkt du väljer. Vissa BUS-produkter appliceras med handske, andra med händerna. Det finns även spraytans för hemmabruk (exempelvis Tanrevel) där du sprayar på produkten.
 4. Låt torka. Låt alltid brännan torka ordentligt innan du tar på dig kläder eller lägger dig i sängen. På så sätt minskar risken för att brun utan sol-produkten ska färga av sig. Undvik att använda hud- och kroppsvårdsprodukter och att ducsha på ett par timmar.

Om du vill få bort brun utan sol kan du använda dig av produkter innehållande AHA-syror eller retinol. Du kan också skrubba kroppen eller ansiktet för att få bort produkten mer effektivt.

OBS! Bäst-i-testet.se kan inte garantera att de omdömen vi använt som källor har lämnats av personer som köpt eller använt produkten. Läs mer i våra allmänna villkor.

tanrevel test

”Bästa self tanning-produkten jag använt”, ”Så fin bränna!” och...

Liknande tester

Mascara bäst i test
5 Mascara testade
Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara
Bäst i test Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara
3 Sminkspegel med belysning testade
Bright Beauty Vanity Namira
Bäst i test Bright Beauty Vanity Namira
bäst i test Concealer
4 Concealer testade
Yves Saint Laurent Touche Eclat Concealer
Bäst i test Yves Saint Laurent Touche Eclat Concealer
eyeliner test
5 Eyeliner testade
L'Oreal Super Liner Perfect Slim'
Bäst i test L’Oreal Super Liner Perfect Slim

Vanliga frågor

Brun utan sol innehåller det aktiva ämnet DHA som skapar en kemisk reaktion när det kommer i kontakt med huden och gör att de döda hudcellerna ändrar färg.

Det varierar beroende på produkt och hudtyp. Normalt sett behöver du fylla på fuskbrännan regelbundet, kanske varannan eller var tredje dag, om du vill att den ska hålla länge.

Ja, det är fullt möjligt att sola och bli brun även om du har en konstgjord bränna. Däremot ger brun utan sol inget som helst skydd mot UV-strålning, så se till att alltid använda solskydd om du vill hålla huden frisk.

Eftersom produkten bara reagerar med de döda hudcellerna på det översta hudlagret är det förhållandevis enkelt att tvätta bort BUS. Använd gärna produkter innehållande AHA-syror eller retinol. Du kan också testa en skrubb för kroppen eller ansiktet.

Det beror på produkten. Vissa self tan-produkter smörjer du på med en handske, andra sprayar du på, antingen manuellt eller med hjälp av en maskin.

Innan applicering är det viktigt att du exfolierar och rengör huden ordentligt för att färgen ska få bättre fäste.

Hjälpte det här testet om Brun utan sol dig?

3 Röster, Genomsnitt: 5.0/5
Skriv recension

Dela testet

Liknande tester

Mascara bäst i test

Mascara: 5 testade modeller

Sminkspegel med belysning: 3 bästa modeller

bäst i test Concealer

Concealer: 4 bästa produkterna

Testvinnare - Brun utan sol

 1. Tanrevel Pro Luxury Dark

  Tanrevel PRO

  Bäst i test
 2. St Tropez Self Tan Purity Vitamins Bronzing Water Mist

  St Tropez Self Tan Purity Vitamins Bronzing Water Mist

  Vi rekommenderar
 3. TanCan Bronze Spray

  Mest prisvärd

Vanliga frågor

Brun utan sol innehåller det aktiva ämnet DHA som skapar en kemisk reaktion när det kommer i kontakt med huden och gör att de döda hudcellerna ändrar färg.

Det varierar beroende på produkt och hudtyp. Normalt sett behöver du fylla på fuskbrännan regelbundet, kanske varannan eller var tredje dag, om du vill att den ska hålla länge.

Ja, det är fullt möjligt att sola och bli brun även om du har en konstgjord bränna. Däremot ger brun utan sol inget som helst skydd mot UV-strålning, så se till att alltid använda solskydd om du vill hålla huden frisk.

Eftersom produkten bara reagerar med de döda hudcellerna på det översta hudlagret är det förhållandevis enkelt att tvätta bort BUS. Använd gärna produkter innehållande AHA-syror eller retinol. Du kan också testa en skrubb för kroppen eller ansiktet.

Det beror på produkten. Vissa self tan-produkter smörjer du på med en handske, andra sprayar du på, antingen manuellt eller med hjälp av en maskin.

Innan applicering är det viktigt att du exfolierar och rengör huden ordentligt för att färgen ska få bättre fäste.