Vilken massagekudde är bäst i test?

Enligt vår bedömning är Flowlife Flowpillow Heat den bästa massagekudden just nu Det här är en sladdlös massagekudde med fyra roterande kulor som effektivt mjukar upp rygg och nacke, men också andra delar av kroppen, exempelvis vaderna Du kan dessutom välja mellan tre olika hastigheter och den infraröda värmen hjälper till att öka blodcirkulationen

Nedan hittar du allt du behöver veta om vår testvinnare och de bästa alternativen Innan du väljer rekommenderar vi också att du tar en titt i vår köpguide

Jämför specifikationer

Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

1
image
2
image
3
image
Utmärkelse: Bäst i testBra valBästa lättanvända massagekudde
Produkt: Flowlife Flowpillow HeatBeurer MG 145Medisana MC 840
Betyg: 8.6 8.4 8.2
Typ:MassagekuddeMassagekuddeMassagekudde
Massageprogram:31Inga
Övrigt:Batteridriven, infraröd värmeVärmefunktionVärmefunktion, Fjärrkontroll

1. Flowlife Flowpillow Heat - Bäst i test

 • Typ: Massagekudde
 • Massageprogram: 3
 • Övrigt: Batteridriven, infraröd värme
Flowlife Flowpillow Heat

Flowpillow Heat passar bra att använda både på rygg, vader, nacke och andra delar av kroppen som är i behov av uppmjukning och avslappning. Den är relativt tystgående och de fyra roterande kulorna kan ställas in i tre olika hastigheter. Kudden har också infraröd värme som hjälper till att öka blodcirkulationen och få musklerna att slappna av.

En lite speciell sak med Flowpillow Heat är att den är helt sladdlös. Det hör nämligen till vanligheterna att massagekuddar kräver en sladd för att fungera, vilket minskar portabiliteten. Flowpillow Heats batteri räcker i upp till två timmar, och är uppladdningsbara. En laddning tar mellan tre och fyra timmar.

Väldigt skönt att använda denna när jag har nackbesvär och får spänningshuvudvärk. Funkar även bra till ryggen och benen.
Kundrecension från Netonnet
Riktigt skön, har satt min på nackstödet på kontorsstolen, värmen tar en stund men när den väl kommit igång så är värmen och massage en skön kombination. Laddas snabbt och håller faktiskt rätt bra.
Kundrecension från Webhallen
 • Kraftfull massagekudde med infraröd värme.
 • Sladdlös - drivs av uppladdningsbara batterier.
 • Välj mellan tre olika hastigheter.
 • Tar några timmar att ladda.
 • Massagekulorna kan upplevas som en aning hårda.

Rekommenderad butik:
 • 100 dagars kundnöjdgaranti
 • Fri frakt och fria returer

2. Beurer MG 145 - Bra val

 • Typ: Massagekudde
 • Massageprogram: 1
 • Övrigt: Värmefunktion
Beurer MG 145

Beurer MG 145 är en shiatsu-massagekudde utrustad med värmefunktion samt fyra roterande massagehuvuden. Den kan användas för massage av axlar, ben, nacke och rygg.

Det mjuka tygöverdraget går att ta av och tvätta i maskin (30 grader) och kuddens kardborreband som gör den enkel att fästa på stolen.

Den knådar ordentligt på djupet och är skön både för rygg och ben!
Kundrecension från Tretti.se
Känns som riktig och lite hård massage.
Kundrecension från Whiteaway.se
 • Shiatsu-massagekudde med värmefunktion.
 • Fyra roterande massagehuvuden ger en djupgående massage.
 • Avtagbart överdrag som tål maskintvätt.
 • Inte sladdlös.

Jämför priser:

I samarbete med pris-logo

3. Medisana MC 840 - Bästa lättanvända massagekudde

 • Typ: Massagekudde
 • Massageprogram: Inga
 • Övrigt: Värmefunktion, Fjärrkontroll
Medisana MC 840

Tyska Medisanas massagekudde MC 840 har blivit ett populärt val bland konsumenterna, inte minst i hemlandet. Här i Sverige är det inte heller någon större konst att få tag på den prisvärda massagekudden, då den säljs hos ett flertal olika återförsäljare.

Medisana MC 840 har fyra roterande massagehuvuden och en värmefunktion som kan stängas av. Den kan fästas med kardborreband och sätts i gång med den medföljande fjärrkontrollen, som även den har sladd.

 • Kan användas över hela kroppen.
 • Shitasumassage och värmefunktion.
 • Styrs med fjärrkontroll.
 • Fjärrkontrollen är inte sladdlös.
 • Saknar massageprogram.

Jämför priser:

I samarbete med pris-logo

Köpguide: Massagekudde

Massagekudden är ett bra komplement för alla som har stela eller trötta muskler, och behöver hjälp att öka blodcirkulationen och minska spänningar. Efter ett träningspass eller en hård arbetsdag är det njutbart att hämta massagekudden och låta den mjuka upp din onda nacke eller stela rygg.

I den här guiden går vi igenom allt du behöver veta om massagekuddar, och hur du väljer en modell som passar dig.

Hur fungerar en massagekudde?

En massagekudde är på samma sätt som en massagedyna eller massagepistol utformad för att öka blodcirkulationen och minska spänningar i musklerna. Kudden drivs antingen med ett batteri eller sladd och kan användas på nacke, skuldror, rygg och ben.

När du startar massagekudden börjar dess inbyggda massagebollar eller massagehuvuden att rotera för att stimulera dina muskler. Därefter behöver du bara placera massagekudden på den del av kroppen du vill massera, exempelvis ländryggen. Hastigheten på massagen går vanligtvis att justera, och många massagekuddar har även värmefunktion.

Olika typer av massagekuddar

Alla massagekuddar ser inte likadana ut och fungerar inte på samma sätt. Vissa har fler valbara justeringsmöjligheter och andra använder infraröd värme för att få i gång blodcirkulationen och stimulera stela muskler.

En del massagekuddar är dessutom sladdlösa, vilket kan vara smidigt om du vill kunna ta med den lite överallt. De sladdlösa massagekuddarna drivs i stället av uppladdningsbara batterier.

Fördelar med massagekudde

Det finns många goda anledningar att investera i en massagekudde. Här är några av de främsta:

 • Massagekudden finns alltid tillgänglig hemma och är en relativt billig engångsinvestering, betydligt billigare än regelbundna besök hos en massör.
 • En massagekudde hjälper till att få i gång blodcirkulationen, gör det lättare att slappna och får spänningar att släppa. Den kan användas som behandling av stela muskler och ryggproblem, eller som en del av en större behandling.
 • Eftersom en massagekudde fungerar helt automatiskt är det bara att sätta igång den och eventuellt välja effektläge.
 • Kudden går att ta med överallt och hela familjen kan ha nytta av den.

En kvart åt gången räcker

En massagekudde kan användas ofta, varje dag om du så vill, men det är viktigt att inte överdriva användandet. Den rekommenderade tiden att använda en massagekudde är 15 minuter per muskelgrupp, annars finns risken att musklerna överstimuleras och i stället blir hårdare.

Första gången du använder din massagekudde bör du prova med den lägsta effekten, för att sedan succesivt vänja kroppen vid en mer intensiv massage, om du önskar det.

Hur testet gick till

Vårt urval av massagekuddar grundar sig i undersökning och jämförelse av marknadens alternativ. Vi har framför allt tittat på:

 • Prissättningen i relation till kvalitet och egenskaper samt i jämförelse med likvärdiga alternativ.
 • Hur enkelt det är att använda massagekudden.
 • Antal intensitetsnivåer och funktioner.
 • Massagekuddens användningsområden, exempelvis om den kan användas endast på specifika delar av kroppen eller om den är mer mångsidig.

Vi jämför produkter på djupet och gör en samlad bedömning av de viktigaste egenskaperna. Detta säkerställer att våra bedömningar är noggranna och objektiva, så att du som läsare kan vara trygg i att du får hem en kvalitetsprodukt om du väljer någon av de massagekuddar vi rekommenderar.

För att göra det lättare att välja har vi dessutom inkluderat en jämförelsetabell där du snabbt och enkelt får en översikt och kan avgöra vad de största likheterna och skillnaderna mellan de utvalda massagekuddarna är. På så sätt blir det enklare att hitta den modell som passar just dina behov och din budget bäst.

Slutligen har vi skrivit ihop recensioner av varje enskild massagekudde, med en mer ingående analys av produktens största styrkor och svagheter. Vårt mål är alltid att ge en så rättvis och opartisk bild av varje produkt som möjligt, samtidigt som vi på ett så tydligt sätt som möjligt vill lyfta fram varför vi anser att vi anser att den tillhör marknadens bästa.

Källor

Vi har även tagit med användaromdömen som ett komplement till vår egen undersökning av produkterna i testet. Det här gör vi för att få en bättre bild över hur produkterna faktiskt fungerar i praktiken. Vi har vänt oss till Netonnet, Prisjakt, Svensk hälsokost, Webhallen, Amazon, med flera, för att samla in användaromdömen.

Senaste ändringar

ⓘ 20 november 2023

Medisana MC 840 tar plats på listan och får utmärkelsen ”Bästa lättanvända massagekudde”.

Vanliga frågor

En massagekudde går att använda på olika delar av kroppen där du har spända eller stela muskler. Du behöver bara starta kudden, placera den på det område du vill massera och eventuellt välja intensitet. Tänk på att inte massera mer än 15 minuter per muskelgrupp.

Massagekuddar är mycket bra för att mjuka upp stela muskler, få i gång blodcirkulation och minska spänningar i musklerna. Har du svåra problem kanske dock inte massagekudden räcker som behandling på egen hand, utan snarare som ett komplement.

En massagekudde kan användas dagligen om du har behov av det. Du bör dock inte använda den mer än en kvart för varje muskelgrupp under en session.

Massagekudden passar lika bra att använda på nacke och rygg som på andra delar av kroppen där du är stel och öm. Det är med andra ord en produkt med många användningsområden.

Den bästa massagekudden enligt vår sammanställning är bästsäljaren Flowlife Flowpillow Heat, som har flera olika inställningsmöjligheter och värmefunktion för att ge en extra djupgående behandling.

Hjälpte det här testet om Massagekudde dig?

Skriv recension

Liknande tester

febertermometern bäst i test

Febertermometer: 4 testade modeller

Blodtrycksmätare bäst i test

Blodtrycksmätare: 4 testade modeller

tyngdtäcke test

Tyngdtäcke: 4 bästa modeller

Testvinnare - Massagekudde

 1. Flowlife Flowpillow Heat

  Flowlife Flowpillow Heat

  Bäst i test
 2. Beurer MG 145

  Beurer MG 145

  Bra val
 3. Medisana MC 840

  Medisana MC 840

  Bästa lättanvända massagekudde

Vanliga frågor

En massagekudde går att använda på olika delar av kroppen där du har spända eller stela muskler. Du behöver bara starta kudden, placera den på det område du vill massera och eventuellt välja intensitet. Tänk på att inte massera mer än 15 minuter per muskelgrupp.

Massagekuddar är mycket bra för att mjuka upp stela muskler, få i gång blodcirkulation och minska spänningar i musklerna. Har du svåra problem kanske dock inte massagekudden räcker som behandling på egen hand, utan snarare som ett komplement.

En massagekudde kan användas dagligen om du har behov av det. Du bör dock inte använda den mer än en kvart för varje muskelgrupp under en session.

Massagekudden passar lika bra att använda på nacke och rygg som på andra delar av kroppen där du är stel och öm. Det är med andra ord en produkt med många användningsområden.

Den bästa massagekudden enligt vår sammanställning är bästsäljaren Flowlife Flowpillow Heat, som har flera olika inställningsmöjligheter och värmefunktion för att ge en extra djupgående behandling.