+ Visa innehåll
Information om affiliatelänkar

Vilken är den bästa massagekudden 2023?

Enligt vår bedömning är Flowlife Flowpillow Heat den bästa massagekudden just nu. Det här är en sladdlös massagekudde med fyra roterande kulor som effektivt mjukar upp rygg och nacke, men också andra delar av kroppen, exempelvis vaderna. Du kan dessutom välja mellan tre olika hastigheter och den infraröda värmen hjälper till att öka blodcirkulationen. Läs mer om Flowpillow Heat och två bra alternativ i vår sammanställning nedan!

Information om affiliatelänkar
Välj produkter att jämföra

Sortera efter

Bäst i test
1
Markera
Flowlife Flowpillow Heat
award-icon

Flowlife Flowpillow Heat

Specifikationer
award-icon
 • Med infraröd värme
 • Uppladdningsbara batterier
 • Tre olika hastigheter

Det här är massagekudden för dig som vill kunna mjuka upp dina stela och trötta muskler var du än befinner dig – Flowpillow Heat är effektiv, sladdlös och mycket populär bland konsumenterna.

Typ:Massagekudde
Massageprogram:3
Övrigt:Batteridriven, infraröd värme
Vi rekommenderar
2
Markera
Beurer MG 145

Beurer MG 145

Specifikationer
 • Shiatsu-massagekudde
 • Avtagbart och tvättbart överdrag
 • Med praktiska kardborreband

Med värme och fyra roterande massagehuvuden ger Beurer MG 145 en djupgående och avslappande massage av ben, nacke och rygg.

Typ:Massagekudde
Massageprogram:1
Övrigt:Värmefunktion
Bästa budgetvalet
3
Markera
Champion CHMK210

Champion CHMK210

Specifikationer
 • Mycket prisvärd
 • Värmefunktion och kardborreband
 • Avtagbar sladd

Den bästa massagekudden i budgetkategorin heter Champion CHMK210 – en enkel modell med värmefunktion och avtagbar sladd.

Typ:Massagekudde
Massageprogram:1
Övrigt:Värmefunktion
Avatar for Marcello Rongione av Marcello Rongione Senast uppdaterad : Feb 01, 2023

En massagekudde kan vara en väl värd investering för dig med stel nacke eller rygg. Den tillåter dig nämligen att behandla stela och ömma muskler, när och var som helst. Du kan till och med använda massagekudden under tiden du arbetar – perfekt för dig som spenderar långa dagar framför skrivbordet.

För att du enklare ska hitta en massagekudde som passar just ditt behov har vi valt ut tre av marknadens ledande modeller just nu. De massagekuddar som ingår i vår sammanställning är:

 1. Flowlife Flowpillow Heat – Bäst i test
 2. Beurer MG 145 – Vi rekommenderar
 3. Champion CHMK210 – Bästa budgetvalet

Nedan kan du läsa mer om de olika massagekuddarna och deras egenskaper. Vi har också satt ihop en köpguide som kan vara bra att läsa igenom inför ditt köp samt en sektion med vanliga frågor och svar.

Testvinnare - Massagekudde

1. Flowlife Flowpillow Heat

- Bäst i test

 • Typ: Massagekudde
 • Massageprogram: 3
 • Övrigt: Batteridriven, infraröd värme
Flowlife Flowpillow Heat

Rekommenderad butik:
 • 100 dagars kundnöjdgaranti
 • Fri frakt och fria returer

Det svenska företaget Flowlife producerade i början endast apparater för sjukhus, men har i dag breddat sin verksamhet med produkter för privatkonsumenter. Och det är vi tacksamma för. Bästsäljaren Flowlife Flowpillow Heat är nämligen en av marknadens bästa massagekuddar just nu, med en mängd fina användaromdömen.

Flowpillow Heat passar bra att använda både på rygg, vader, nacke och andra delar av kroppen som är i behov av uppmjukning och avslappning. Den arbetar tyst och effektivt och de fyra roterande kulorna kan ställas in i tre olika hastigheter. Kudden har också infraröd värme som hjälper till att öka blodcirkulationen och få musklerna att slappna av.

Något vi gillar extra mycket med Flowpillow Heat är att den är helt sladdlös. Det hör nämligen till vanligheterna att massagekuddar kräver en sladd för att fungera, vilket minskar portabiliteten. Flowpillow Heats batteri räcker i upp till två timmar, och är uppladdningsbara. En laddning tar omkring tre timmar.

Vill du ha en massagekudde i toppklassen som dessutom är helt sladdlös är Flowlife Flowpillow Heat det bästa valet. Du får dock räkna med att priset är några hundralappar högre än vad många andra massagekuddar kostar. Vissa användare menar också att kulorna kan upplevas som en aning hårda, men det är också en smaksak.

 • Kraftfull massagekudde med infraröd värme.
 • Sladdlös - drivs av uppladdningsbara batterier.
 • Välj mellan tre olika hastigheter.
 • Dyrare än många andra massagekuddar.
 • Massagekulorna kan upplevas som en aning hårda.

2. Beurer MG 145

- Vi rekommenderar

 • Typ: Massagekudde
 • Massageprogram: 1
 • Övrigt: Värmefunktion
Beurer MG 145

Vårt rekommenderade val är den mycket Beurer MG 145 – en shiatsu-massagekudde i den lite lägre prisklassen. Det här är en mycket populär massagekudde bland konsumenterna, med mängder positiva recensioner hos återförsäljare som Amazon, Tretti och Mediamarkt.

Beurer MG 145 är utrustad med fyra roterande massagehuvuden och kan användas för massage av både axlar, ben, nacke och rygg. Det mjuka tygöverdraget ger en skön känsla mot huden och värmefunktionen hjälper dig att slappna av riktigt ordentligt.

Överdraget går för övrigt att ta av och tvättas i maskin (30 grader). Perfekt för att hålla massagekudden fräsch längre. En annan fördel är kuddens kardborreband som gör den enkel att fästa på stolen.

Det finns inte mycket negativt att säga om Beurer MG 145 – den gör vad den ska och den gör det bra. Användarna är nöjda och menar att den är enkel att använda och ger skön massage för stela muskler. Den enda egentliga nackdelen är att massagekudden inte är sladdlös.

 • Shiatsu-massagekudde med värmefunktion.
 • Fyra roterande massagehuvuden ger en djupgående massage.
 • Avtagbart överdrag som tål maskindisk.
 • Inte sladdlös.

3. Champion CHMK210

- Bästa budgetvalet

 • Typ: Massagekudde
 • Massageprogram: 1
 • Övrigt: Värmefunktion
Champion CHMK210

Svenska Champion har en lång historia av att tillverka det mesta inom hemelektronik, och i det stora sortimentet hittar vi en rad produkter med låga prislappar som ändå håller hög kvalitet. Ett bra exempel på detta är Champion CHMK210 – en massagekudde av bra kvalitet för omkring 500 kronor.

CHMK210 kan användas för din stela nacke, rygg och ben och massagehuvudena roterar både med- och moturs för att ge en rejäl massage. Kudden har dessutom ett resårband som gör den enkelt att exempelvis fästa den på nackstödet av din stol. Den är också utrustad med en värmefunktion, vilket ger en behaglig känsla och hjälper till att mjuka upp musklerna.

Champion CHMK210 har en avtagbar sladd, men när du använder kudden måste sladden dock kopplas i. Du kan alltså inte använda den med batterier. Står du ut med det är det här dock ett mycket bra och billigt val för dig som letar efter en effektiv massagekudde med grundläggande funktionalitet.

 • Mycket prisvärd massagekudde med grundläggande funktionalitet.
 • Värmefunktion bidrar till extra avkoppling.
 • Kardborreband gör den enkelt att fästa på stolen.
 • Kan inte användas sladdlöst.

Köpguide: Så väljer du massagekudde

Massagekudden är ett bra komplement för alla som har stela eller trötta muskler, och behöver hjälp att öka blodcirkulationen och minska spänningar. Efter ett träningspass eller en hård arbetsdag är det njutbart att hämta massagekudden och låta den mjuka upp din onda nacke eller stela rygg.

I den här guiden går vi igenom allt du behöver veta om massagekuddar, och hur du väljer en modell som passar dig.

Hur fungerar en massagekudde?

En massagekudde är på samma sätt som en massagedyna eller massagepistol utformad för att öka blodcirkulationen och minska spänningar i musklerna. Kudden drivs antingen med ett batteri eller sladd och kan användas på nacke, skuldror, rygg och ben.

När du startar massagekudden börjar dess inbyggda massagebollar eller massagehuvuden att rotera för att stimulera dina muskler. Därefter behöver du bara placera massagekudden på den del av kroppen du vill massera, exempelvis ländryggen. Hastigheten på massagen går vanligtvis att justera, och många massagekuddar har även värmefunktion.

Fördelar med massagekudde

Det finns många goda anledningar att investera i en massagekudde. Här är några av de främsta:

 • Massagekudden finns alltid tillgänglig hemma och är en relativt billig engångsinvestering, betydligt billigare än regelbundna besök hos en massör.
 • En massagekudde hjälper till att få i gång blodcirkulationen, gör det lättare att slappna och får spänningar att släppa. Den kan användas som behandling av stela muskler och ryggproblem, eller som en del av en större behandling.
 • Eftersom en massagekudde fungerar helt automatiskt är det bara att sätta igång den och eventuellt välja effektläge.
 • Kudden går att ta med överallt och hela familjen kan ha nytta av den.

Olika typer av massagekuddar

Alla massagekuddar ser inte likadana ut och fungerar inte på samma sätt. Vissa har fler valbara justeringsmöjligheter och andra använder infraröd värme för att få i gång blodcirkulationen och stimulera stela muskler.

En del massagekuddar är dessutom sladdlösa, vilket kan vara smidigt om du vill kunna ta med den lite överallt. De sladdlösa massagekuddarna drivs i stället av uppladdningsbara batterier.

En kvart åt gången räcker

En massagekudde kan användas ofta, varje dag om du så vill, men det är viktigt att inte överdriva användandet. Den rekommenderade tiden att använda en massagekudde är 15 minuter per muskelgrupp, annars finns risken att musklerna överstimuleras och i stället blir hårdare.

Första gången du använder din massagekudde bör du prova med den lägsta effekten, för att sedan succesivt vänja kroppen vid en mer intensiv massage, om du önskar det.

Källor

Här kan du se vilka källor vi använt oss av inför vår sammanställning av massagekuddar. Observera att källorna främst fungerar som ett komplement till vår egen bedömning av de olika produkterna.

Trustpilot.com

https://se.trustpilot.com/review/welify.se

Användarrecensioner

Prisjakt.nu

 • https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5254753

Netonnet.se

 • https://www.netonnet.se/art/hem-fritid/personvard/massageapparat/flowlife-flowpillow-heat/1018371.9156/

Svenskhalsokost.se

 • https://www.svenskhalsokost.se/flowlife-flowpillow-heat

Webhallen.com

 • https://www.webhallen.com/se/product/339376-Flowlife-Flowpillow-Heat

Mediamarkt.se

 • https://www.mediamarkt.se/sv/product/_champion-chmk210-massagekudde-med-v%C3%A4rme-1334442.html

Amazon.se

 • https://www.amazon.se/Beurer-nackmassageapparat-Shiatsu-massage-v%C3%A4rmefunktion-massagehuvuden/dp/B003ZDSQXC?th=1

Tretti.se

 • https://www.tretti.se/personvard/valbefinnande/massageprodukter/product/beurer-mg-145/

Whiteaway.se

 • https://www.whiteaway.se/skonhetsvard/massage-v-lbefinnande/massageprodukter/product/beurer-mg145/

OBS! Bäst-i-testet.se kan inte garantera att de omdömen vi använt som källor har lämnats av personer som köpt eller använt produkten. Läs mer i våra allmänna villkor.

Liknande tester

febertermometern
4 Febertermometer testade
Braun Thermoscan 7 IRT 6520
Bästa febertermometern (öra) Braun Thermoscan 7 IRT 6520
Blodtrycksmätare
4 Blodtrycksmätare testade
Omron M6 Comfort IT
Bäst i test Omron M6 Comfort
tyngdtäcke test
4 Tyngdtäcke testade
cura of sweden
Bäst i testet Cura of Sweden Pearl
massagedyna test
4 Massagedyna testade
Beurer MG 320
Bäst i test Beurer MG 320
Värmefilt test
4 Värmefilt testade
Beurer HD 75 värmefilt
Bäst i test Beurer HD 75
massagepistol test
4 Massagepistol testade
Flowgun PRO 2.0
Bäst i test Flowlife Flowgun
ljusterapilampa
5 Ljusterapilampa testade
Lumie Brazil
Bäst i test Lumie Brazil
personvåg test
3 Personvåg testade
Withings Body+
Bäst i test Withings Body+
sovmask
3 Sovmask testade
Tempur sovmask
Bäst i test Tempur sovmask
värmedyna test
4 Värmedyna testade
Beurer HK Comfort
Bäst i test Beurer HK Comfort
fotmassageapparat
3 Fotmassage testade
Flowlife Flowfeet
Bäst i test Flowlife Flowfeet
bästa locktång
3 Locktång testade
GHD Curve Classic Curl Tong
Bäst i test GHD Curve Classic Curl Tong
5 Plattång testade
GHD Platinum
Bäst i test GHD Platinum+
hårfön
5 Hårfön testade
bäst i test hårfön
Bäst i test GHD Air
Varmluftborste test 2022
3 Varmluftsborste testade
Dyson Airwrap Styler Complete
Bäst i test Dyson Airwrap Styler Complete
schampo test
4 Schampo testade
Olaplex Bond Maintenance Shampoo No. 4
Bäst i test Olaplex Bond Maintenance Shampoo No. 4
balsam test
4 Balsam testade
Bond Maintenance Conditioner No. 5
Bäst i test Bond Maintenance Conditioner No. 5
Hårinpackning bäst i test
3 Hårinpackning testade
Olaplex Hair Perfector Treatment No. 3
Bäst i test Olaplex Hair Perfector Treatment No. 3
eltandborste
7 Eltandborste testade
Philips Sonicare ProtectiveClean 4300
Bäst i test Philips Sonicare ProtectiveClean 4300
skäggtrimmer test
7 Skäggtrimmer testade
Bäst i test Philips OneBlade Pro QP6550/30
rakapparat test
5 Rakapparat testade
Braun Series 9 Pro 9460cc
Bäst i test Braun Series 9 Pro 9460cc
solkräm test
4 Solkräm testade
solkräm för barn
Bäst i test Hjärtats Sollotion Barn 50+
test av Epilator
4 Epilator testade
Braun Silk-épil 9 9020 Flex
Bäst i test Braun Silk-épil 9 Flex
Tandblekning test
5 Tandblekning testade
test Swiss Clinic Whitening System
Bäst i test Swiss Clinic Whitening System
nästrimmer test
3 Nästrimmer testade
BaByliss E650E
Bäst i test BaByliss E650E
3 Sminkspegel med belysning testade
Bright Beauty Vanity Namira
Bäst i test Bright Beauty Vanity Namira
Brun utan sol bäst i test
3 Brun utan sol testade
Tanrevel Pro Luxury Dark
Bäst i test Tanrevel PRO
Mascara bäst i test
5 Mascara testade
Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara
Bäst i test Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara

Jämför specifikationer

Nedan kan du se testvinnarna i vår jämförelse. Du kan scrolla i sidled för att se alla vinnare.

Produkter

1
image
2
image
3
image

Specifikationer

Flowlife Flowpillow Heat

Beurer MG 145

Champion CHMK210

Betyg: 8.3 7.3 7.6
Typ:MassagekuddeMassagekuddeMassagekudde
Massageprogram:311
Övrigt:Batteridriven, infraröd värmeVärmefunktionVärmefunktion

Vanliga frågor och svar

En massagekudde går att använda på olika delar av kroppen där du har spända eller stela muskler. Du behöver bara starta kudden, placera den på det område du vill massera och eventuellt välja intensitet. Tänk på att inte massera mer än 15 minuter per muskelgrupp.

Massagekuddar är mycket bra för att mjuka upp stela muskler, få i gång blodcirkulation och minska spänningar i musklerna. Har du svåra problem kanske dock inte massagekudden räcker som behandling på egen hand, utan snarare som ett komplement.

En massagekudde kan användas dagligen om du har behov av det. Du bör dock inte använda den mer än en kvart för varje muskelgrupp under en session.

Massagekudden passar lika bra att använda på nacke och rygg som på andra delar av kroppen där du är stel och öm. Det är med andra ord en produkt med många användningsområden.

Den bästa massagekudden enligt vår sammanställning är bästsäljaren Flowlife Flowpillow Heat, som har flera olika inställningsmöjligheter och värmefunktion för att ge en extra djupgående behandling.

Hjälpte det här testet om Massagekudde dig?

Skriv recension

Dela testet

Liknande tester

febertermometern

Febertermometer: 4 testade modeller

Blodtrycksmätare

Blodtrycksmätare: 4 testade modeller

tyngdtäcke test

Tyngdtäcke test - 4 testade täcken

Testvinnare - Massagekudde

 1. Flowlife Flowpillow Heat

  Flowlife Flowpillow Heat

  Bäst i test
 2. Beurer MG 145

  Beurer MG 145

  Vi rekommenderar
 3. Champion CHMK210

  Champion CHMK210

  Bästa budgetvalet

Vanliga frågor och svar

En massagekudde går att använda på olika delar av kroppen där du har spända eller stela muskler. Du behöver bara starta kudden, placera den på det område du vill massera och eventuellt välja intensitet. Tänk på att inte massera mer än 15 minuter per muskelgrupp.

Massagekuddar är mycket bra för att mjuka upp stela muskler, få i gång blodcirkulation och minska spänningar i musklerna. Har du svåra problem kanske dock inte massagekudden räcker som behandling på egen hand, utan snarare som ett komplement.

En massagekudde kan användas dagligen om du har behov av det. Du bör dock inte använda den mer än en kvart för varje muskelgrupp under en session.

Massagekudden passar lika bra att använda på nacke och rygg som på andra delar av kroppen där du är stel och öm. Det är med andra ord en produkt med många användningsområden.

Den bästa massagekudden enligt vår sammanställning är bästsäljaren Flowlife Flowpillow Heat, som har flera olika inställningsmöjligheter och värmefunktion för att ge en extra djupgående behandling.