Sidan innehåller affiliatelänkar som ger oss en provision när du gör ett köp. De hjälper oss att hålla sidan levande, men påverkar inte priset du betalar eller resultatet av vår analys. Vår prioritet är att ge dig pålitlig och transparent information.

Topp 3 bästa ismaskinerna just nu

 1. Wilfa isbitmaskin ICE-12S – Bäst i test
 2. Emerio IM-111502 – Vi rekommenderar
 3. Champion Ismaskin – Mest prisvärd

Överblick

ismaskin

Wilfa Isbitmaskin ICE-12S

Bäst i test

 • Lättanvänd
 • Gör iskuber i 2 storlekar
 • 70 isbitar i timmen

Betyg

Emerio IM-111502

Emerio IM-111502

Vi rekommenderar

 • Tydlig display
 • Iskuber i 3 storlekar
 • Larmar när korgen är full

Betyg

Champion Ismaskin

Champion Ismaskin

Mest prisvärd

 • Mycket snabb
 • Behändig storlek
 • Av rostfritt stål

Betyg

Varför du kan lita på redaktionen

Vi är ett team av researchexperter med många års erfarenhet. Allt innehåll vi producerar är oberoende och baserat på objektiva kriterier. Vår process involverar en omfattande insamling och granskning av seriösa källor. Genom att analysera experttester, konsumentrecensioner, forum och magasin på både digitala och traditionella plattformar sammanfattar vi aktuell information som hjälper dig att fatta välgrundade köpbeslut anpassade efter dina användarbehov. Läs mer om oss och hur vi arbetar.

För att välja ut de bästa ismaskinerna har vi jämfört marknadens ledande modeller efter faktorer som:

 • Pris: Hur är prislappen i förhållande till produktens egenskaper?
 • Material: Vad är ismaskinen tillverkad i för material?
 • Garanti: Hur lång garanti skickar tillverkaren med maskinen?
 • Kapacitet: Vad kan ismaskinen prestera i praktiken?
 • Användarvänlighet: Är det enkelt att använda och rengöra maskinen?
 • Recensioner av experter och användare: Vad säger andra som testat ismaskinen?

Vi har därefter satt poäng på varje produkt baserat på hur de presterar i ovanstående punkter och sedan valt ut modellerna med det högsta totalbetyget.

1. Wilfa Isbitmaskin ICE-12S- Bäst i test

 • Storlek: 36 x 32 x 25 cm (längd, bredd, höjd)
 • Kapacitet: 70 isbitar i timmen, 12 kg is per dygn
 • Material: Stål
Wilfa Isbitmaskin ICE-12S

FÖRDELAR

 • Högkvalitativ ismaskin som är användarnas favorit.
 • Enkel att använda och låter dig välja mellan två storlekar på iskuberna.
 • Ismaskinen kommer med 5 års garanti.

NACKDELAR

 • Vi hade gärna sett något fler storleksalternativ på isbitarna.

Norska Wilfa har producerat köksprodukter sedan 1948, men när de skapade sin första ismaskin låter vi vara osagt. Oavsett vilket har de verkligen hittat mitt i prick med modellen ICE-12S, en ismaskin som producerar upp till 70 isbitar per timme och 12 kilo is per dygn.

Den lyxiga och nätta designen i rostfritt stål gör att ICE-12S ser bra ut och lätt får plats på köksbänken. På instrumentpanelen håller du koll på när ismaskinen är full eller om det är dags att fylla på med mer vatten. Det är lätt att tömma ICE-12S på vatten genom den smarta tappen som följer med.

Enligt oss kan inte en ismaskin få utmärkelsen Bäst i test om den inte kan göra olika sorters is. ICE-12S kan göra stora eller små isbitar, och du väljer enkelt vilket du föredrar på ovan nämnda kontrollpanel. Isbitarna produceras dessutom på mindre än 10 minuter, så det är ingen fara om du inte har bunkrat upp med is i kylen.

Ismaskinen från Wilfa har höga betyg hos återförsäljarna och har även utsetts till den bästa ismaskinen i flera andra tester. Därför är modellen en självklar vinnare även i vårt test.

Köp nu hos:

Rekommenderad butik:
 • Fri frakt över 499 kr.
 • Snabb leverans!

2. Emerio IM-111502- Vi rekommenderar

 • Storlek: 39,3 x 28,4 x 37 cm
 • Kapacitet: 12 kg is per dygn
 • Material: Stål
Emerio IM-111502

FÖRDELAR

 • Ismaskin med tydlig display och hög kapacitet.
 • Välj mellan tre olika storlekar på dina iskuber.
 • Snabb – producerar iskuber på några minuter.

NACKDELAR

 • Lite dyrare än Wilfa ICE-12S utan att erbjuda så mycket extra funktionalitet.

Vårt rekommenderade val Emerio IM-111502 matchar ICE-12S och överträffar den till och med på en punkt, nämligen möjligheten att kunna välja storlek på iskuberna. Här får du nämligen tre valalternativ – liten, mellan och stor – så att du enkelt kan matcha iskubsstorleken efter det du dricker.

Liksom ICE-12S kan Emerio IM-111502 tillverka 12 kilo is på 24 timmar, och att tillverka iskuber tar inte mer än några minuter. Ismaskinen är dessutom utrustad med en användarvänlig display där du har koll på alla inställningar, och när iskubskorgen är full larmar maskinen.

Då Emerio IM-111502 kostar lite mer än ICE-12S och inte har fått lika många omdömen av kunderna som ICE-12S kniper den sistnämnda förstaplatsen. Men med det sagt är IM-111502 en mycket bra ismaskin, som du bör välja framför Wilfas maskin om du vill kunna anpassa iskubsstorleken bättre.

Jämför priser:

3. Champion Ismaskin- Mest prisvärd

 • Storlek: 242 x 380 x 328 mm
 • Kapacitet: 10 kg is per dygn
 • Material: Stål
Champion Ismaskin

FÖRDELAR

 • Mycket snabb ismaskin som producerar is på ett par minuter.
 • Behändig storlek – bra att ha med på husvagnssemestern.
 • Tillverkad i rostfritt stål, precis som de dyrare modellerna i sammanställningen.

NACKDELAR

 • Ingen möjlighet att välja storlek på iskuberna.
 • Ganska högljudd.

Den här ismaskinen från Champion är aningen mindre jämfört med övriga modeller i testet. Den har nämligen en kapacitet på 10 kilo is per dygn, istället för 12 kg. Dessvärre kan du inte heller välja storlek på isbitarna, men det är inte alltid ett måste för personer med ett mer grundläggande behov.

I övrigt matchar den de andra fint, med en design i rostfritt stål och sin ultrasnabba förmåga att göra iskuber på bara ett par minuter. Dessutom sparar du några hundralappar på att välja den här ismaskinen framför Wilfa och Emerio.

Den mindre storleken är inte heller nödvändigtvis till någon nackdel, då det faktiskt gör ismaskinen mer portabel. Därför marknadsförs den som en bra produkt att ha med på semestern i husvagnen eller liknande, där du behöver lämna plats i frysen till annat. Isbehållaren i maskinen rymmer nämligen 600 gram isbitar, som du kan låta ligga där, i stället för att lägga in dem i frysen.

Jämför priser:

Vanliga frågor om Ismaskin

Ismaskinen producerar is med en knapptryckning genom att frysa vatten som du fyller på i en behållare. De färdiga isbitarna behöver inte användas direkt utan hållas kylda i iskammaren.

En ismaskin är ett smidigt sätt att få tillgång till mycket is med en knapptryckning. Ismaskinen är användbar i vardagen, men kanske allra mest när du har gäster och behöver producera mycket is, exempelvis till en bål eller gästernas drinkar.

Det finns fördelar med båda varianterna. En kyl med inbyggd ismaskin är smidigt, men också ganska dyrt. Dessutom är det långt ifrån alla som vill byta ut sin frys bara för att addera en ismaskin. Då kan en separat maskin vara ett enklare och mer ekonomiskt alternativ som dessutom går att ta med överallt.

Det beror på modell, men en bra ismaskin, som Wilfa ICE 12S kan producera 70 isbitar i timmen.

Enligt vår bedömning är Wilfa ICE 12S en av marknadens bästa ismaskiner för hemmabruk just nu. Den har hög kapacitet, är tystgående och har fått höga betyg av användare och experter.

Guide: Så väljer du den bästa ismaskinen

En ismaskin är en bra investering för dig som vill kunna fixa is på ett snabbt och enkelt sätt, utan att behöva krångla med ispåsar. Priset för en bra ismaskin ligger på omkring 1 500 kr och uppåt. Det kan låta mycket, men få produkter underlättar faktiskt så mycket som en ismaskin, framför allt under sommaren.

Det är en lyxig känsla att bara behöva trycka på en knapp för att producera stora mängder is – om ens det. Många ismaskiner kan nämligen själva sätta i gång produktionen av is när de märker att mängden iskuber minskar. Det enda du behöver göra är således att se till att ismaskinens vattentank är fylld.

Att tänka på innan du väljer modell

Ismaskiner kan se ut och fungera på olika sätt. I den här sammanställningen har vi utsett en ismaskin som är bäst i test, men också flera bra alternativ. Även om en tillverkare den enligt oss bästa ismaskinen för hemmabruk just nu betyder nämligen inte det att den är rätt val för alla.

Det första du bör göra innan du köper en ismaskin är därför att fundera på vad du egentligen är ute efter.

Vad är du beredd att betala?

Hur mycket är rimligt att betala för en ismaskin? Det är högst personligt och det finns både billigare och dyrare maskiner som gör jobbet bra.

Precis som med de flesta andra produkter hänger dock ofta prislapp och kvalitet ihop. Men med det sagt finns det budgetmodeller som räcker långt, beroende på vad du har för krav.

Hur mycket is vill du kunna producera?

Kapaciteten i en ismaskin brukar mätas i hur många kilo is den kan producera per dygn. Har du behov av mycket is, exempelvis om du ofta har fester, bör du satsa på en maskin med stor kapacitet. Då kan du göra en större mängd is under en och samma session och sedan lägga iskuberna i frysen – redo för nästa fest.

Behöver ismaskinen vara snabb?

Många ismaskiner behöver inte mer än några minuter på sig för att producera iskuber. Både dyrare och billigare modell är i regel snabba på den här punkten, med endast några minuters skillnad. Är minuterna dyrbara för dig kan det dock vara en bra idé att välja en så snabb maskin som möjligt.

Vad vill du ha för valmöjligheter?

Vissa ismaskiner låter dig välja inställningar, exempelvis storlek på iskuberna. Detta är viktigt för dig som är seriös med cocktails, då olika typer av iskuber kan spela stor roll beroende på drink.

Hur stor ska vattentanken vara?

Ju större vattentank, desto mer is går att producera i ett svep. Då nyproducerad is helst ska göras på färskt vatten kommer du dock inte ifrån att du behöver byta vatten ganska ofta. En stor tank är därför främst viktig att välja om du ska göra mycket is på en gång, snarare än för att slippa fylla på så ofta.

Jämför specifikationer

Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

1
image
2
image
3
image
Utmärkelse: Bäst i testVi rekommenderarMest prisvärd
Produkt: Wilfa Isbitmaskin ICE-12SEmerio IM-111502Champion Ismaskin
Betyg:
Storlek:36 x 32 x 25 cm (längd, bredd, höjd)39,3 x 28,4 x 37 cm242 x 380 x 328 mm
Kapacitet:70 isbitar i timmen, 12 kg is per dygn12 kg is per dygn10 kg is per dygn
Material:StålStålStål

Liknande tester

test av blender

Blender: 7 bästa modeller

6 bästa vattenkokare

test av slow cooker

Hitta den bästa slow cookern med vår köpguide och topplista.

Popcornmaskin bäst i test

4 bästa popcornmaskinerna 2024

Jämför 8 av marknadens bästa airfryers som friterar utan olja.

riskokare bäst i test

Test av 5 populära riskokare.

test av hushållsassistenter

Experttest av 6 köksassistenter för bakning och matlagning.

test av stavmix

Stavmixer: 4 testade modeller

bordsgrill bäst i test

Bordsgrill: 3 bästa modeller

test av elvisp

Elvisp: 5 bästa modeller

Sous Vide bäst i test

3 sous vide-cirkulatorer som fixar möra och saftiga köttbitar.

Våffeljärn bäst i test

5 våffeljärn som fått höga betyg av användarna.

test av brödrost

Brödrost: 8 bästa modellerna

Mikrovågsugn bäst i test

Mikrovågsugn: 4 bästa modeller

Kolsyremaskin

Kolsyremaskin: 5 bästa maskiner

Testvinnare - Ismaskin