Information om affiliatelänkar

Vilken är den bästa espressomaskinen?

Enligt vår bedömning är Sage The Barista Touch den bästa espressomaskinen just nu Den här är en stilren och klassisk maskin med 18 olika inställningar, ett bryggtryck på 15 bar samt inbyggd mjölkskummare och kaffekvarn Thermo Jet-tekniken ser dessutom till att brygga kaffet snabbt samtidigt som det håller en jämn temperatur genom hela processen Läs mer om Sage The Barista Touch och två bra alternativ nedan!

Information om affiliatelänkar

Jämför våra 3 testvinnare

Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

1
image
2
image
3
image
Utmärkelse:Bäst i testVi rekommenderarBästa budgetvalet
Produkt:Sage The Barista TouchMelitta PuristaDeLonghi Dedica EC 685
Betyg:
Maxeffekt:1 850 W1 450 W1 300 W
Kapacitet:2 liter1,2 liter1,1 liter
Tryck:15 bar15 bar15 bar
Vikt:10,6 kg7,2 kg4,2 kg

1. Sage The Barista Touch - Bäst i test

 • Maxeffekt: 1 850 W
 • Kapacitet: 2 liter
 • Tryck: 15 bar
 • Vikt: 10,6 kg
Sage-the-Barista-touch bäst i test
Sage the Barista touch

Sage The Barista Touch har egentligen allt du kan önska dig av en espressomaskin. Den är snygg, lättanvänd, funktionell och framför allt gör den ett exceptionellt gott kaffe. Det enda problemet är prislappen, som gör att en del konsumenter helt enkelt måste välja bort den.

Barista Touch är helautomatisk och utrustad med en touch-display där du väljer vilken typ av espressodryck du vill ha, exempelvis enkel, dubbel eller latte. Den har också en inbyggd mjölkskummare och Thermo Jet-teknik som ser till att kaffet håller en jämn temperatur genom hela processen.

Sage the Barista touch

18 inställningar och inbyggd kaffekvarn

Sage Barista Touch kommer med 18 olika inställningar, men passar inte de förprogrammerade alternativen kan du alltid ställa in individuella preferenser. Här kan du till exempel välja temperatur, tjockhetsgrad på mjölkskum, styrka, med mera. Dina val sparas dessutom i maskinens minne, så att du kan göra din perfekta kopp kaffe gång på gång.

Espressokaffe blir som bäst om du maler hela bönor istället för att köpa färdigmalt kaffe. Med Barista Touch är det egentligen inte krångligare än att brygga en kopp filterkaffe. Maskinen har nämligen en inbyggd kaffekvarn, så det enda du behöver göra är att tillsätta bönorna så fixar espressomaskinen resten. Du kan dessutom ställa in malningsgrad och dosering precis som du själv önskar.

Hyllad av kaffeälskare

Sage Barista Touch är en unisont hyllad espressomaskin som fått höga betyg av experter såväl som användare. De menar att maskinen gör underbar espresso och kaffedrinkar samtidigt som den är enkel att hantera.

Det är ofrånkomligen så att kvalitet kostar, och det är också akilleshälen hos den här espressomaskinen. Vill du inte betala närmare 10 000 kronor för din kaffemaskin rekommenderar vi att du letar vidare. Men för dig som har råd att inte behöva kompromissa med espresson är det här är det bästa valet.

 • Enkel att använda.
 • Inbyggd mjölkskummare och kaffekvarn.
 • Välj mellan 18 olika inställningar eller gör egna justeringar.
 • Thermo Jet-teknik håller en jämn temperatur genom hela processen.
 • Ett dyrare alternativ.
 • Väger över 10 kg.

Rekommenderad butik:
 • Fri frakt över 500 kr.
 • 365 dagar öppet köp.

2. Melitta Purista - Vi rekommenderar

 • Maxeffekt: 1 450 W
 • Kapacitet: 1,2 liter
 • Tryck: 15 bar
 • Vikt: 7,2 kg
Melitta Purista

Melitta Purista är en helautomatisk espressomaskin med inbyggd kaffekvarn som ger dig möjlighet att spara dina favoritinställningar. Här kan du välja mellan fem olika malningsgrader och den styrka du föredrar på kaffet. Det finns även ett ”dubbelkoppsläge” som gör att du kan tillreda två likadana koppar kaffe samtidigt.

Purista är i övrigt en mycket prisvärd maskin som gör det mesta som mer avancerade espressomaskiner gör. Den är dessutom förhållandevis kompakt, så om du har lite plats i köket kan Purista vara ett extra bra alternativ. Den väger 7,2 kilo och kan lämnas framme på köksbänken utan att det blir särskilt trångt.

Den mindre storleken och det billigare priset gör dock att Melitta får göra avkall på vissa funktioner. Här finns ingår exempelvis ingen mjölkskummare, utan du får skumma mjölken separat. För många är det här ingen deal breaker, men det går inte att komma ifrån att det är enklare med allt-i-ett-maskiner.

Melitta Purista

Enkel att använda och underhålla

Purista är inte svår att använda, även om den inte är lika intuitiv som dyrare modeller. De mest grundläggande funktionerna lär du dig dock snabbt genom att läsa igenom manualen eller använda appen Melitta Companion.

När du väl är i gång är det rena barnleken att tillreda en espresso. Stora knappar på framsidan låter dig välja det kaffe du vill ha och storleken på koppen. Displayen på framsidan meddelar också när det är dags att avkalka eller rengöra maskinen.

Matchar dyrare maskiner på flera punkter

Melitta Purista är en espressomaskin är främst passar för just espresso eftersom den saknar inbyggd mjölkskummare och många inställningsmöjligheter. Däremot har den andra uppskattade funktioner, bland annat möjligheten att göra två koppar kaffe samtidigt.

Användare och recensenter ger maskinen bra betyg. Man uppskattar framför allt att den är lättanvänd, enkel att hålla ren och att kaffekvarnen arbetar tyst. Den gör dessutom det som är det allra viktigaste hos en espressomaskin: god espresso.

Med en låg prislapp och två års garanti är Melitta Purista en mycket prisvärd maskin, som matchar betydligt dyrare modeller på flera punkter.

 • Helautomatisk och därför enkel att använda, även för nybörjare.
 • Många inställningsmöjligheter.
 • Möjligt att tillreda två likadana koppar kaffe samtidigt.
 • Förhållandevis tystgående.
 • Saknar inbyggd mjölkskummare.

Köp nu:

Rekommenderad butik:
 • Leveranstid: ca 1-5 vardagar.
 • 30 dagars öppet köp.

3. DeLonghi Dedica EC 685 - Bästa budgetvalet

 • Maxeffekt: 1 300 W
 • Kapacitet: 1,1 liter
 • Tryck: 15 bar
 • Vikt: 4,2 kg
DeLonghi Dedica EC 685

Espressomaskiner kan vara stora, professionella, funktionsrika, blänkande designföremål för tiotusentals kronor. Eller så kan de vara små, lätta maskiner som inte utmärker sig designmässigt, men som heller inte kostar över två tusen kronor. DeLonghi Dedica hör till den senare kategorin.

DeLonghi Dedica ser väldigt mycket ut som en kapselmaskin, men skenet bedrar. Den här maskinen gör nämligen en fantastisk kopp espresso till ett minimalt pris, kräver minimalt med underhåll och tar minimalt med plats i köket.

DeLonghi Dedica EC 685

Något avskalad funktionalitet

Till skillnad mot mer avancerade espressomaskiner saknar Dedica inbyggd kvarn. Kaffet måste du med andra ord mala i en kaffekvarn eller köpa färdigmalt. Maskinen har inte heller någon inbyggd mjölkskummare, men däremo ett ångrör som bidrar med skum i en separat mjölkkanna.

Trots den lilla formen och den låga prislappen mäter sig Dedica i övrigt specifikationsmässigt med de betydligt dyrare andra produkterna i sammanställningen. Maxeffekten är 1 300 W, vilket bara är något lägre än de andra maskinerna, men trycket är dock precis som hos de övriga 15 bar.

Smaken imponerar på experterna

Enligt Trustedreviews.com imponeras av den fylliga espresson med tjock crema och allmänt mer smakrika upplevelsen som Dedica ger ifrån sig. Kaffet från Dedica är kort sagt av mycket hög kvalitet, om än inte av riktigt samma klass du får genom dyrare espressomaskiner eller på caféer.

För dig som i dag använder en moka-bryggare eller kapselmaskin kommer en espresso från Dedica-maskinen dock innebära en rejäl kvalitetshöjning.

 • Ger dig mycket för pengarna.
 • Likvärdigt tryckt som betydligt dyrare maskiner (15 bar).
 • Tar minimalt med plats i köket.
 • Saknar inbyggd kaffekvarn eller mjölkskummare.

I samarbete med pris-logo

Källor

OBS! Bäst-i-testet.se kan inte garantera att de omdömen vi använt som källor har lämnats av personer som köpt eller använt produkten. Läs mer i våra allmänna villkor.

Innehållsförteckning

Liknande tester

Bästa kaffebryggaren
5 Kaffebryggare testade
Moccamaster KB952AO
Bäst i test Moccamaster Automatic S
Kaffemaskin test
4 Kaffemaskin testade
Melitta Barista TS Smart
Bäst i test Melitta Barista TS Smart
kaffekvarn bäst i test
5 Kaffekvarn testade
Wilfa WSCG-2
Bäst i testet Wilfa WSCG-2
Coffee capsule machine maker. Hand takes a ceramic cup of coffee on the coffee machine.
4 Kapselmaskin testade
Nespresso Vertuo Next
Bäst i test Nespresso Vertuo Next

Vanliga frågor

Enligt vår sammanställning är Sage The Barista Touch den bästa espressomaskinen just nu. Det här är högkvalitativ och helautomatisk maskin som ger dig kaffe på baristanivå med bara ett knapptryck.

Det beror helt på fabrikat, hur ofta maskinen används och hur varsam du är med den. En högkvalitativ espressomaskin som tas om hand om på rätt sätt håller i många år. Vill du vara på den säkra sidan bör du köpa en maskin som kommer med lång garantitid.

Avkalkning kan vara nödvändigt någon gång i månaden om du använder kranvatten i din espressomaskin. Du kan då köpa ett särskilt pulver som du använder tillsammans med varmt vatten för att avkalka din maskin.

Det går också att göra egna blandningar med exempelvis citronsyra, men du bör undvika att använda vinäger då det inte rengör särskilt bra. Det kan dessutom lämna kvar en doft i maskinen.

Som namnet antyder är espresso den huvudsakliga drycken som bryggs i en espressomaskin. Med espresson som grund kan du sedan göra alla typer av populära kaffe, såsom americano, caffè latte och macchiato.

Hjälpte det här testet om Espressomaskin dig?

13 Röster, Genomsnitt: 4.8/5
Skriv recension

Dela testet

Liknande tester

Bästa kaffebryggaren

Kaffebryggare: 6 testade modeller

Kaffemaskin test

Kaffemaskin: 4 testade modeller

kaffekvarn bäst i test

Kaffekvarn: 5 testade modeller

Testvinnare - Espressomaskin

 1. Sage the Barista touch

  Sage The Barista Touch

  Bäst i test
 2. Melitta Purista

  Melitta Purista

  Vi rekommenderar
 3. DeLonghi Dedica EC 685

  DeLonghi Dedica EC 685

  Bästa budgetvalet

Vanliga frågor

Enligt vår sammanställning är Sage The Barista Touch den bästa espressomaskinen just nu. Det här är högkvalitativ och helautomatisk maskin som ger dig kaffe på baristanivå med bara ett knapptryck.

Det beror helt på fabrikat, hur ofta maskinen används och hur varsam du är med den. En högkvalitativ espressomaskin som tas om hand om på rätt sätt håller i många år. Vill du vara på den säkra sidan bör du köpa en maskin som kommer med lång garantitid.

Avkalkning kan vara nödvändigt någon gång i månaden om du använder kranvatten i din espressomaskin. Du kan då köpa ett särskilt pulver som du använder tillsammans med varmt vatten för att avkalka din maskin.

Det går också att göra egna blandningar med exempelvis citronsyra, men du bör undvika att använda vinäger då det inte rengör särskilt bra. Det kan dessutom lämna kvar en doft i maskinen.

Som namnet antyder är espresso den huvudsakliga drycken som bryggs i en espressomaskin. Med espresson som grund kan du sedan göra alla typer av populära kaffe, såsom americano, caffè latte och macchiato.