Vilka är de bästa in-ear hörlurarna?

Apple Airpods Pro är de bästa in-ear hörlurarna 2021 enligt kundomdömen och experttester. Denna trådlösa modell ger dig optimal rörelsefrihet och dess högkvalitativa brusreducering ger dig en oslagbar ljudupplevelse. Läs mer om Apple Airpods Pro nedan och se hur dess egenskaper skiljer sig från övriga testvinnare i vår sammanställning.

Välj produkter att jämföra

Sortera efter

Apple Airpods Pro
Apple Airpods Pro
 • Vattentåliga
 • Utmärkt passform
 • Stödjer trådlös laddning
Vi rekommenderar:
Sony WF-1000XM3
 • Lång batteritid
 • Hög komfort
 • Nätta och stilrena
Vi rekommenderar:
Creative Outlier Gold
Creative Outlier Gold
 • Lång batteritid
 • Extra små
 • Kraftfullt ljud
Vi rekommenderar:

In-ear hörlurar: 3 modeller i test

av Marcello Rongione Senast uppdaterad : Mars 29, 2021

In-ear hörlurar tillåter dig att lyssna på musik, ljudböcker och annat med hög komfort. Extra bra passar dessa modeller vid träning, dels eftersom de är små och nätta, men också för att de inte påverkas av svett på samma sätt som traditionella hörlurar.

Många in-ear hörlurar idag är utrustade med smarta funktioner som ökar deras användarvänlighet ytterligare. Några exempel röststyrning, brusreducering och tillhörande app. De allra flesta är dessutom trådlösa för att ge dig optimal rörelsefrihet och ansluts via Bluetooth.

Att välja en passande hörlursmodell kan kännas svårt med tanke på det stora utbudet. Vi vill göra det enklare för dig att välja rätt och därför har vi granskat experttester av in-ear hörlurar såväl som kundomdömen. På så sätt har vi kunnat välja ut tre testvinnare i följande kategorier:

 • Bäst i testet 2021: de hörlurar som vunnit flest tester och fått bäst betyg av kunderna.
 • Rekommenderad: en modell med liknande funktioner och prestanda.
 • Mest prisvärda valet: en hörlursmodell för dig som inte vill betala för mycket, men som ändå inte vill tumma på kvaliteten.

Observera att vår sammanställning är helt oberoende av samarbetspartners då vi vill kunna ge dig rättvisa och ärliga rekommendationer.

Nedan hittar du mer information om de testvinnande hörlurarna och deras egenskaper. Använd gärna vår smarta jämförelsefunktion ovan för att få en bättre överblick av hur modellerna skiljer sig åt.

1. Apple Airpods Pro- Bäst i testet

Apple Airpods Pro- Bäst i testet
Apple Airpods Pro
  • True Wireless: Ja
  • Aktiv brusreducering: Ja
  • Bluetooth: Ja (5.0)
  • Vattentåliga: Ja
  • Drifttid: upp till 5 h
  • Laddningstid:
  • Laddfodral: Ja (+USB-C-kabel)
  • App: Ja

Apples AirPods Pro tog minst sagt marknaden med storm när de lanserades hösten 2019. Likt Sony WF-1000XM3 är detta en trådlös modell i den övre prisklassen, men de kunderna själva uppger att de är värda vartenda öre om du är ute efter kvalitet och komfort.

Enligt MacWorld är detta faktiskt de mest bekymmerslösa hörlurarna du kan köpa idag. Bortsett från högkvalitativ ljudkvalitet bjuder modellen på en rad uppskattade funktioner, bland annat brusreducering. De är dessutom vattentåliga, vilket sammanställningens testvinnare inte är.

Ljudkvalitet

AirPods Pro är utrustade med ett kraftfull H1-chip och Adaptiv EQ som justerar ljudet efter formen på dina öron för att ge dig en fyllig ljudupplevelse.

Ljudkvaliteten är betydligt bättre jämfört med den tidigare Airpods med god betoning på både sång och bas. Värt att nämna är dock att modellen kanske inte är optimal för dig som lyssnar på klassisk musik. Detta eftersom de höga frekvenserna inte riktigt klarar av extra krispiga ljud.

Passform

Det märks att Apple lagt extra krut på passformen i utformningen av Airpods Pro. Hörlurarna har en utmärkt passform och sitter där de ska, även under träning. Trots att dessa Airpods har ett kortare skaft än sina föregångare sitter de stabilt i örat.

När du köper Airpods Pro medföljer tre gummiknopparna som tillåter dig att hitta den perfekta storleken för just ditt öra. Knopparna formar sig efter insidan på örat för att stänga ute omgivande ljud och ge optimal brusreducering.

Brusreducering

Brusreduceringen är den största skillnaden mellan Airpods Pro och traditionella Airpods. Apple har utrustat uppföljaren med ett högkvalitativt brusreduceringssystem som effektivt blockerar omgivningens oljud, framför allt frekventa sådana.

Medan många over-ear hörlurar tillåter dig att justera nivån på brusreduceringen manuellt förlitar Apple sig enbart på avancerad teknik. Airpods Pro justerar nämligen ljudet i hörsnäckorna 200 gånger/sekund för att effektivt eliminera störande bakgrundsljud.

När det gäller in-ears är det svårt att blockera 100 procent av bakgrundsljudet, men Airpods Pro gör ändå ett bra jobb och passar därför utmärkt för vardagligt lyssnande.

Transparent läge

Hörlurarnas transparenta läge tillåter dig att släppa in omgivningens ljud när du själv vill. På så sätt kan du föra konversationer på ett naturligt sätt utan att behöva ta ur lurarna.

Airpods Pro känner dessutom av när du tar ut en eller båda hörlurarna. Den kommer då att pausa det du lyssnar på, så att du kan enkelt kan fortsätta där du slutade.

Röststyrning

Eftersom Airpods Pro är en produkt av Apple är de enbart kompatibla med Apples egen röstassistent Siri. Siri kan hjälpa dig att styra musik, ge dig vägbeskrivningar, söka på webben och ringa upp bekanta.

Det enda du behöver göra för att aktivera assistenten är att säga ”Hej Siri”. Via

Trycksensor

Med lurarnas trycksensor styr du musik, röstsamtal, brusreduceringen och växlar till transparens med några enkla klick. Sensorn sitter i hörlurarnas skaft, vilket ökar användarvänligheten.

Kontrollerna är desamma som på traditionella hörlurar: ett klick pausar, två klick byter låt och tre klick tar dig bakåt i listan.

Svett- och vattenresistenta

Ytterligare en fördel med Airpods Pro är deras vattentålighet. Som tidigare nämnt är vår testvinnare inte vattentålig, vilket kan skapa problem i samband med svettiga träningspass. Med dina Airpods Pro kan du dock träna på obehindrat.

Med rätt storlek på gummiknopparna kommer hörlurarna att sitta på plats under träningspasset. Vid hårdträning passar dock ändå in-ear hörlurar med bygel bäst.

Trådlöst fodral

När du köper Airpods Pro medföljer ett trådlöst laddningsfodral som ger dig upp till 24 timmars batteritid. Laddningsfodralet är aningen större än fodralet till traditionella Airpods, men ändå litet nog att få plats i alla fickor.

Fodralet kan du antingen ladda upp med den medföljande USB-C-sladden eller via en trådlös QI-laddare.

Batteri

Fodralet har en batteritid på 24 timmar, vilket tillåter dig att ladda dina hörlurar flera gånger per dag. En fulladdning av hörlurarna ger dig en drifttid på 4,5 timmar. Jämfört med andra trådlösa in-ears är detta relativt lite, men samtidigt tillfredställande för de flesta.

Airpods Pro erbjuder även snabbladdning där 5 minuters laddning ger dig 60 minuters lyssning.

 • Högkvalitativt ljud med Adaptiv EQ och aktiv brusreducering.
 • Utmärkt passform med kort skaft och tre medföljande gummiknoppar.
 • Nätt fodral med magnet för enklare isättning av lurarna som stödjer trådlös laddning.
 • Inte optimala för klassisk musik.
 • Det finns in-ears med betydligt bättre batteritid.

Köp här:

2. Sony WF-1000XM3- Rekommenderat

Sony WF-1000XM3
Sony WF-1000XM3
  • True Wireless: Ja
  • Aktiv brusreducering: Ja
  • Bluetooth: Ja (5.0)
  • Vattentåliga: Nej
  • Drifttid: upp till 8 h
  • Laddningstid: 1,5 h
  • Laddfodral: Ja (+USB-C-kabel)
  • App: Ja

Sony WF-1000XM3 har vunnit en mängd experttester och har fått utmärkta betyg från kunderna själva. Detta är en trådlös hörlursmodell i den något högre prisklassen, men samtidigt får du vad du betalar för.

Hörlurarna har en stilren design och kombinerar förstklassig brusreducering och automatisk ljudkontroll med en generös batteritid på upp till 8 timmar. Är du ute efter en fantastisk ljudupplevelse är Sony WF-1000XM3 helt klart en modell värd att testa.

Ljudkvalitet

Inuti hörlurarna sitter ett 6mm-element som ger dig ett fylligt och heltäckande ljud. För att förstärka upplevelsen ytterligare skickar Sony WF-1000XM3 ljuder till höger och vänster öra samtidigt via ett Bluetooth-chip.

Dessa trådlösa in-ears är dessutom utrustade med DSEE HX (Digital Sound Enhancement Engine HX) som ger komprimerade ljudfiler samma ljudkvalitet som HD Audio.

Passform

Sony WF-1000XM3 är ergonomiska och komfortabla med en trepunktsstruktur, vilket innebär att de har tre kontaktpunkter i örat. Pluggen har likt många andra in-ears en gummiknopp med hög friktion som gör att lurarna sitter på plats.

För att du enklare ska hitta en optimal passform medföljer sex gummiknoppar när du köper Sony WF-1000XM3.

Brusreducering

Sony WF-1000XM3 har dubbla brussensorer och en HD-brusreduceringsprocessor som effektivt stänger ute omgivande ljud. Detta i kombination med en digital brusreducering och hörlursförstärkare ger lyssnaren en optimal ljudupplevelse.

Touchkontroll

Med hjälp av hörlurarnas touchkontroll kan du enkelt styra din musik och dina samtal. Genom att placera fingret på snäckan du sänka volymen och släppa in omgivningsljudet. Det du lyssnar på kommer dessutom att pausas när du tar ut en snäcka.

Genom att klicka en gång på den vänstra snäckan kan du stänga av brusreduceringen. Klickar du en, två eller tre gånger på den högra kan du pausa, byta låt samt gå bakåt i listan. Dock kan du själv anpassa dessa inställningar via Headphones Connect.

En nackdel med Sony WF-1000XM3 är att de saknar volymkontroll. Detta innebär att du enbart kan reglera volymen via den enhet du använder.

Röststyrning

Eftersom Sony WF-1000XM3 stödjer röststyrning kan du använda digitala assistenter för att underlätta vardagen, till exempel Google Assistant, Amazon Alexa och Siri. Du kan till exempel styra musik och samtal, justera volymen eller få SMS upplästa.

Tillhörande app

Via den tillhörande appen Headphones Connect kan du enkelt justera ljudnivå, omgivningsljud och röststyrning. Här kan du även ställa in hörlurarnas pekkommandon manuellt.

Batteri och laddning

Sony WF-1000XM3 har en batteritid på upp till 24 timmar. Efter en fullladdning kan du lyssna på musik med brusreducering i upp till 6 timmar. Avaktiverar du brusreduceringen räcker batteriet i upp till 8 timmar. Du kan även snabbladda dem i 10 minuter för att få 90 minuters extra lyssning.

Laddning sker i det medföljande fodralet som du laddar upp med hjälp av en USB-C-kabel. Tyvärr stödjer dessa modeller inte trådlös laddning.

 • Trådlösa in-ears med förstklassig brusreducering och automatisk ljudkontroll.
 • Utmärkt passform, trots att de saknar fixerande båge.
 • Fantastisk bas med dynamisk ljudåtergivning.
 • Kan upplevas som något klumpiga i öronen.
 • Tål ej vatten.

Köp här:

3. Creative Outlier Gold- Mest prisvärd

Creative Outlier Gold
Creative Outlier Gold
  • True Wireless: Ja
  • Aktiv brusreducering: Nej
  • Bluetooth: Ja (5.0)
  • Vattentåliga: Ja
  • Drifttid: upp till 14 h
  • Laddningstid: 2 h
  • Laddfodral: Ja (+USB-C-kabel)
  • App: Ja

Creative Outlier Gold är ett par prisvärda in-ears som imponerar på en rad olika punkter. Dels är hörlurarna utrustade med prisbelönt XFI-teknologi som ger utmärkt ljud, men de erbjuder även en av marknadens bästa batteritider.

Trots att modellen saknar brusreducering kan de vara ett bra alternativ för dig som inte vill betala för mycket. De är dessutom mycket vattenresistenta, vilket gör att de passar utmärkt vid träning.

Ljudkvalitet

Creative Outlier Gold har ett 5,6 mm-elementmembran av hög kvalitet som ger dig en utmärkt ljudupplevelse. Ljudet kombinerar högkvalitativ diskant med en kraftfullt bas för att ge ett välbalanserat ljud.

Hörlurarna är även utrustade med prisbelönt Super XFI-teknologi som gör ljudet extra kraftfullt. Förr att få åtkomst till funktionen behöver du ladda ner SXFI-appen och skapa en profil genom att fotografera ditt öra och huvud. Därefter kommer hörlurarna att automatiskt justera teknologin efter just dina öronform.

Passform

Öronsnäckorna är de minsta i vår sammanställning och har en ergonomisk utformning för optimal passform. När du köper Creative Outlier Gold medföljer tre olika gummiknoppar i olika storlekar. På så sätt kan du hitta en storlek som passar just ditt öra.

Röststyrning

Creative Outlier Gold är kompatibla med Google Assistant och Siri som kan underlätta flera moment i din vardag. Båda öronsnäckorna är utrustade med mikrofoner och parkopplas mot varandra.

Svett- och vattenresistenta

Eftersom hörlurarna är IPX5-certifierade är de mycket vattentåliga. Därmed passar de utmärkt för dig som tränar hårt och svettas mycket. Hörlurarnas låga vikt och nätta utformning gör dem dessutom extra behagliga vid träning.

Batteri

Om batteritiden är viktig för dig kan Creative Outlier Gold vara ett utmärkt val. Dessa in-ears har nämligen en minst sagt imponerande batteritid. Laddningsfodralet har en batteritid på 39 timmar medan själva hörlurarna har en drifttid på 14 timmar. Laddningstiden är dessutom så lite som 2 timmar.

Fodralet

När du köper Creative Outlier Gold får du med ett praktiskt och smidigt laddningsfodral i aluminium. Fodralet, som du enkelt laddar via den medföljande USB-kabeln, har dessutom tydliga LED-lampor som bland annat visar när det är dags att ladda.

 • Prisvärda hörlurar med prisbelönt XFI-teknologi för kraftfullt ljud.
 • Extra små och nätta för ökad komfort.
 • Upp till 14 timmars drifttid med möjlighet att ladda i fodralet.
 • Saknar brusreducering.
 • Ej kompatibel med Amazon Alexa.

Köp här:

Guide: Viktigt innan du köper in-ear hörlurar

Det finns en del saker som kan vara bra att ta hänsyn till innan du köper ett par in-ear hörlurar. På så sätt kan du dels hitta en modell som passar dina behov, både vad gäller kvalitet, funktioner och prisnivå.

Nedan har vi sammanställt en hjälpsam guide för att hjälpa dig att hitta en optimal hörlursmodell. Vi kommer bland annat att gå igenom vilka funktioner dina hörlurar bör ha samt hur du ska tänka kring ljudkvalitet och passform.

Vad är in-ear hörlurar?

Låt oss börja med att gå igenom vad in-ear hörlurar faktiskt är för något. In-ear kan översättas till ”i örat” och syftar helt enkelt på hörlurar som sitter inuti örat. Det finns generellt sett tre olika typer av hörlurar:

 • In-ear: sitter inuti örat i form av små pluggar.
 • Onear: en större modell som sitter ovanpå örat.
 • Over-ear: den största hörlursmodellen som omsluter hela örat (även kallad circum-aural).

In-ears fäster du alltså på insidan av örat med hjälp av en liten plugg som vanligtvis är utrustad med någon form av gummi- eller silikonöverdrag. På så sätt sitter hörlurarna på sin plats, även när du tränar och blir svettig.

Tidigare kopplade du dina in-ear hörlurar till din dator eller mobil via en sladd, men idag blir allt fler modeller trådlösa. Trådlösa in-ears ansluter du istället till din enhet via Bluetooth, vilket ger dig full rörelsefrihet.

Jämfört med traditionella on- eller over-ear är in-ears betydligt nättare och smidigare. Många anser därför att de är mer bekväma, framför allt i samband med träning och aktivitet.

Ljudkvalitet

Enligt Testfakta.se finns många faktorer som påverkar ljudkvaliteten hos in-ear hörlurar. Några exempel är hur bra ljudsystemet återger ljud samt pluggarnas isoleringsförmåga. Pluggar som sluter tätt förhindrar ljud från omgivningen att läcka in och förbättrar samtidigt basen.

Ytterligare en betydande faktor vad gäller ljudupplevelse är balansen mellan vänster och höger. För att uppnå optimal ljudkvalitet måste ljudkurvorna i de två enheterna vara identiska, en punkt som många billigare hörlursmodeller tyvärr får underkänt på.

Bortsett från att ljudet upplevs som ojämnt, vilket kan försämra upplevelsen, kommer även stereoeffekten att påverkas. Detta eftersom de två pluggarna jobbar på olika ljudfrekvenser.

I och med att tekniken går framåt har in-ear modeller på senare tid blivit minst lika bra som over-ear. Allt mer fokus läggs på passform och ljudkvalitet samt funktioner som brusreducering och inställningar för ljudreglering.

Passform

In-ear hörlurarnas passform påverkar komfort såväl som ljudkvalitet. En bra passform gör dels att hörlurarna sitter bättre, men ser också till att ljud från omgivningen inte läcker in. Därmed är passformen extra viktig om  hörlurarna är utrustade med brusreducering.

I princip alla in-ears idag är utrustade med en gummi- eller silikonknopp som ser till att hörlurarna sitter som de ska. Vanligtvis medföljer knoppar i flera olika storlekar när du köper nya hörlurar. På så sätt kan du enklare anpassa passformen efter dina öron.

Vanliga in-ear funktioner

Moderna in-ears vanligtvis utrustade med smarta funktioner som kan förbättra lyssnarens upplevelse ytterligare. Nedan ska vi gå igenom några av de vanligaste funktionerna.

Mobilkoppling

I princip alla in-ear hörlurar idag går att koppla till din mobila enhet. På så sätt blir det enklare för dig att ta emot samtal, pausa musiken, byta låt och justera volymen utan att behöva ta upp telefonen.

Bluetooth

Numera är trådlösa hörlurar betydligt mer populära än modeller med sladd. Här behöver du bara ansluta dem till din mobil, dator eller surfplatta via Bluetooth. Ljudet är detsamma samtidigt som hörlurarna ger dig optimal rörelsefrihet.

Brusreducering

Brusreducering tar bort störande ljud från din omgivning och förbättrar därmed ljudkvaliteten. Funktionen tillåter dig dessutom att lyssna ostört även i bullriga miljöer, till exempel i kollektivtrafiken eller på flyget.

Tillhörande applikation

Vissa in ears har en tillhörande app som du kan använda för att justera ljud och andra inställningar. Du kan till exempel reglera ljudbildens kapacitet, styra insläpp av omgivningens ljud och få uppdateringar av mjukvaran.

Röststyrning

Röststyrning via Google Assistant, Amazon Alexa eller Siri har blivit allt mer populärt under de senaste åren. Med hjälp av denna funktion kan du enkelt ta reda på information, ställa timers och mycket mer när du behöver ha händerna fria.

Fördelar med in-ear

Det finns många fördelar med in-ears som kan vara bra att känna till. Nedan går vi igenom några av de främsta.

 • Små och nätta. In ears tar ingen plats och är därför lättare att ta med när du är på språng.
 • Rörelsefrihet. Trådlösa modeller ger dig optimal rörelsefrihet samtidigt som du slipper lägga tid på trassliga sladdar.
 • Sitter på sin plats. Pluggarna sitter där de ska tack vare silikonknopparna som dessutom kommer i flera storlekar för optimal passform.
 • Utmärkta vid träning. I och med att in-ears är små och sitter bra passar de utmärkt vid träning. De kommer inte heller att påverkas av svett som i vanliga fall kan slita på over-ear modeller.
 • Finns i många olika prisklasser. Det finns in-ear hörlurar i många olika prisklasser. Därmed är det enkelt att hitta ett alternativ som passar just din plånbok.
bose 700 vs apple airpods max

Sommaren 2019 presenterade Bose sin senaste hörlursmodell – Bose 700. Lite...

bästa tv

Tre testvinnande tv-apparater.

actionkamera test

Actionkamera test - 4 modeller

hörlurar bäst i test

Se marknadens bästa hörlurar.

soundbar test

Soundbar TEST: 6 testade modeller

router

Router test - 5 modeller i test

surfplatta test

Surfplatta TEST - 4 testade surfplattor

ljudboktjänst

Sveriges bästa ljudboksappar.

Streamingtjänster test

Streamingtjänster test - 8 bästa tjänsterna

Liknande tester

bästa tv

Tre testvinnande tv-apparater.

actionkamera test

Actionkamera test - 4 modeller

hörlurar bäst i test

Se marknadens bästa hörlurar.

soundbar test

Soundbar TEST: 6 testade modeller

router

Router test - 5 modeller i test

surfplatta test

Surfplatta TEST - 4 testade surfplattor

ljudboktjänst

Sveriges bästa ljudboksappar.

Streamingtjänster test

Streamingtjänster test - 8 bästa tjänsterna