Sidan innehåller affiliatelänkar som ger oss en provision när du gör ett köp. De hjälper oss att hålla sidan levande, men påverkar inte priset du betalar eller resultatet av vår analys. Vår prioritet är att ge dig pålitlig och transparent information.

Topp 3 bordsgrillar 2024

 1. Sage – The Smart Grill Pro – Bäst i test
 2. Weber Ipulse 1000 – Bästa premiumvalet
 3. OBH Nordica Easy Grill 7104 – Bästa budgetvalet

Överblick

bordsgrill Sage – The Smart Grill Pro

Sage – The Smart Grill Pro

Bäst i test

 • Grilla och stek samtidigt
 • Fina kundomdömen
 • 5 automatiska lägen

Betyg

Weber Pulse 1000

Weber Pulse 1000

 • Grillgaller i gjutjärn
 • Håll koll på köttet i appen
 • Stor stekyta

Betyg

OBH Nordica Easy Grill 7104

OBH Nordica Easy Grill 7104

Bästa budgetvalet

 • Ger dig mycket för pengarna
 • Av borstat rostfritt stål
 • Höga testbetyg

Betyg

Varför du kan lita på redaktionen

Vi är ett team av researchexperter med många års erfarenhet. Allt innehåll vi producerar är oberoende och baserat på objektiva kriterier. Vår process involverar en omfattande insamling och granskning av seriösa källor. Genom att analysera experttester, konsumentrecensioner, forum och magasin på både digitala och traditionella plattformar sammanfattar vi aktuell information som hjälper dig att fatta välgrundade köpbeslut anpassade efter dina användarbehov. Läs mer om oss och hur vi arbetar.

Vi har själva inte testat de bordsgrillar vi presenterar på den här sidan, utan våra val är istället baserade en samling väl övervägda kriterier.

Det första steget har varit att välja ut ett stort antal bordsgrillar från de populäraste varumärkena. Därefter har vi jämfört dem utifrån funktioner, pris, material och inte minst kundrecensioner.

Genom att jämföra bordsgrillar på det här sättet har vi lyckats välja ut tre modeller som bäst lever upp till våra och användarnas förväntningar.

1. Sage – The Smart Grill Pro- Bäst i test

 • Typ: Elektrisk grill och stekbord med non stick-material
 • Effekt: 2 400 W
 • Mått: H 17 x B 39.2 x D 36.7 cm
 • Garanti: 5 år
Sage – The Smart Grill Pro

FÖRDELAR

 • Stor bordsgrill som både låter dig grilla och steka samtidigt.
 • Mycket höga betyg av experter och användare.
 • Fem automatiska lägen som ordnar köttbiten precis som du vill ha den.

NACKDELAR

 • Ganska dyr

Den bästa bordsgrillen enligt vårt test är både tung och dyr – men så är den också så mycket mer än bara en kompakt grill.

Sage The Smart Grill Pro låter dig grilla kött eller kyckling till perfektion samtidigt som du steker ägg och bacon bredvid. Det här är nämligen en grill ett stekbord och en smörgåsgrill i ett.

Dessutom är den utrustad med inte mindre än fem automatiska lägen och en integrerad termometer som mäter matens innertemperatur. Sage The Smart Grill Pro har även en smart display där har koll på allt och ställer in programmen.

Säger till när köttet är klart

I automatläge ljuder ett larm när köttet har nått din den temperatur du önskar från rare till well done, så att du vet när det är dags att plocka av köttet från grillen.

Föredrar du att sköta grillningen och stekningen manuellt behöver du inte använda någon av autoinställningarna.

Utbytbara grillplattor

Grillplattorna är avtagbara och utbytbara, och då de är i non stick-material är de lika enkla att rengöra som din stekpanna. Det finns även ett löstagbart fack som samlar upp allt överflödigt fett och maxeffekten är hög – hela 2 400 W.

Många fina omdömen

Den här kombinerade elgrillen och stekbordet har fått mycket fina kundrecensioner hos flera återförsäljare och höga testbetyg hos bland andra Gastromand.dk och Goodhousekeeping.com. Det är en större grill än många andra bordsgrillar, och den är både högkvalitativ och dyr nog att anses vara ett val för dig som tar matlagning seriöst. Sage The Smart Grill Pro är kort sagt ett alternativ som är bra nog för att du ska låta din kolgrill stå oanvänd hela sommaren.

Rekommenderad butik:
 • 365 dagars öppet köp.
 • Fri frakt över 500 kr.

2. Weber Pulse 1000

 • Typ: Elgrill (porslinsemaljerat grillgaller i gjutjärn)
 • Effekt: 1 800 W
 • Mått: H 33 x B 61 x D 54 cm
 • Garanti: 5 år
Weber Pulse 1000

FÖRDELAR

 • Elgrill av hög kvalitet med grillgaller i gjutjärn.
 • iGrill låter dig hålla koll på köttets innertemperatur med en app.
 • Rejält med yta – grilla upp till 10 hamburgare på en gång.

NACKDELAR

 • Saknar de stekfunktioner och automatiska lägen som The Smart Grill Pro har.

Går du upp en dryg femhundralapp i pris från The Smart Grill Pro kan du köpa Weber Pulse 1000 – en produkt som är mer fokuserad på grillning. 

Det underbara grillgallret i gjutjärn fullständigt osar kvalitet, samtidigt som resten av grillens tillbehör, som droppskålen är diskmaskinssäkra.

Att slänga på en köttbit på Weber Pulse 1000 är verkligen ljusår från att använda en elgrill av gammal modell. Det här är betydligt mer likt traditionella grillar med kol om man ser till grillyta och smak.

Håll koll på köttets innertemperatur i appen

Med Ipulse 1000 erbjuder Weber även ett helt nytt sätt att kombinera vår moderna teknik med matlagning. Genom att använd iGrill-appen kopplar du upp dig till den integrerade termometern och får järnkoll på köttets innertemperatur.

Genom en digital display på själva grillen ser du även precis hur varm grillen är, så att du vet när det är läge att slänga på eller plocka av kött och grönsaker.

Omtyckt av experterna

Pulse 1000 har fått mycket bra testbetyg – bland annat har den utsetts till Bäst i test hos Aftonbladet. Prismässigt ligger den strax över The Smart Grill Pro, men den sistnämnda erbjuder högre effekt och mer funktionalitet i och med att den kan användas som stekbord.

Weber Pulse 1000 har dock ett bättre grillgaller i gjutjärn som ger en oslagbar stekyta och bättre efterliknar resultatet du får med en kol- eller gasolgrill. Den här bordsgrillen är också det bättre valet för dig som vill grilla till större sällskap. Här finns gott om plats – du kan grilla 10 hamburgare åt gången eller 2–4 större köttbitar.

Jämför priser:

3. OBH Nordica Easy Grill 7104- Bästa budgetvalet

 • Typ: Elgrill med non stick-beläggning
 • Effekt: 1 800 W
 • Mått: H 41 x B 35 x D 15 cm
 • Garanti: 2 år
OBH Nordica Easy Grill 7104

FÖRDELAR

 • Mycket prisvärd - kostar en tiondel så mycket som övriga modeller i jämförelsen.
 • Höga testbetyg av användare och experter.
 • Tillverkad av borstat rostfritt stål.

NACKDELAR

 • Saknar automatiska funktioner och integrerad termometer för att mäta köttets innertemperatur.

Vi förstår att många av våra läsare tycker att 5 000 kronor känns som väl mycket pengar för en bordsgrill. Det bästa budgetvalet från OBH Nordica kostar ungefär en tiondel så mycket som Weber Pulse 1000 och The Smart Grill Pro.

Även om den saknar vissa finesser blir grillresultatet riktigt bra. Faktum är att Easy Grill 7104 både har placerat sig högt i experttester och fått höga användarbetyg hos sidor som Taenk.dk och Elgiganten.

Ett enkelt och prisvärt val

Så vad får du för de 600 kronorna som den här bordsgrillen kostar? Svaret är en kompakt grill i borstat rostfritt stål, justerbar temperatur och non stick-beläggning.

Den saknar dock funktioner som app, innertemperaturmätning och automatiska inställningar. Det närmaste vi kommer något sådant är ljusindikatorn som blinkar när grillen är tillräckligt varm för att börja användas. Resten sköter du – så det krävs att du har lite vana av att grilla för att resultatet ska bli riktigt bra. Är du ute efter en enkel och billig elgrill för balkongen är det här ett utmärkt val. Förvänta dig dock ingen ersättare till kolgrillen.

Vanliga frågor om Bordsgrill

Det finns både elektriska bordgrillar som kan användas inomhus och större modeller för utomhusbruk. Då ingen kol eller eld är inblandade är det inte samma sak att använda en bordsgrill inomhus som exempelvis en engångsgrill.

Bordsgrillar fungerar som ett stekbord eller en spis, på det sätt att de kopplas till eluttaget och värmer maten direkt på hällen eller plattan. Vissa modeller av bordsgrillar har mer avancerade funktioner och resultatet blir mer likt det som du får på en vanlig grill, än om du tillagar samma livsmedel på spisen.

Bordsgrillar ryker inte som kol- och gasolgrillar gör. För att ta tillagningen av en köttbit som exempel så osar bordsgrillen ungefär lika mycket som om du hade lagat samma köttbit i en stekpanna.

Den bästa bordsgrillen just nu enligt vår jämförelse är The Smart Grill Pro. Den går bra att använda både inomhus och utomhus för att grilla och steka. Du har dessutom fem automatiska lägen som hjälper dig att grilla kött till perfektion och en integrerad termometer som mäter innertemperaturen.

Därför behöver du en bordsgrill i sommar

En bordsgrill är ett utmärkt alternativ till en traditionell grill om du bara ska laga mat till några få personer. Bordsgrillen kräver varken eld, kol eller gasol samtidigt som den är betydligt enklare att rengöra.

Ytterligare en fördel är att du kan använda bordsgrillen både på balkongen, altanen eller uteplatsen. Nedan berättar vi mer om fördelarna med en bordsgrill och varför det kan vara läge att investera i en.

Så fungerar en bordsgrill

En bordsgrill är en kompakt, elektrisk grill med funktioner som gör den extra lämplig för tillagning av kött, grillspett och annat som du normalt slänger på grillen.

Grillen har en räfflad häll och ett lock så att det inte skvätter fett och oljor. Det gör att många bordsgrillar även går bra att använda inomhus utan problem. Oset som uppstår är ungefär jämförbart med om du steker något på spisen.

Bordsgrillens funktioner

De bästa bordsgrillarna har funktioner för att säkerställa ett perfekt resultat på det du grillar. Det kan till exempel handla om särskilda förinställda program för kyckling, kött eller grönsaker. Vissa modeller har till och med sensorer som mäter köttets storlek för att säkerställa bästa möjliga tillagning.

Vill du ha en köttbit som påminner om den du tillagar på din utegrill är med andra en bordsgrill ett mycket bättre alternativ än tillagning på spis eller i ugn.

5 bra anledningar att skaffa en bordsgrill

Nedan ger vi dig fem bra anledningar att investera i en bordsgrill.

Smidigare än en elgrill

Bordsgrillarnas närmaste släkting är elgrillen, som fixar grillkvällen utan att du behöver kol eller gasol. Men bordsgrillen är smidigare än elgrillen eftersom den är mindre i formatet.

Den är lika enkel att plocka fram när du är sugen på grillspett mitt i vintern som när du vill grilla en köttbit på balkongen under sommaren.

Lätt att rengöra

De bästa elgrillarna har löstagbara grillplattor som är lätta att rengöra, och oljeuppsamlaren går ofta att diska i maskin. I jämförelse med all den städning en kolgrill behöver är det ingen match – bordsgrillen är mycket lättare att rengöra.

Prisvärt komplement till din grill

Om du är själv hemma eller vill fixa en snabb grillmåltid till dig och din partner kanske det känns omständligt att behöva tända grillen. Dra fram bordsgrillen i stället så har ni middagen klar med minsta möjliga ansträngning.

Grilla i alla väder

Den svenska sommaren är förknippad med grillkvällar, men inte sällan förstör regnet planerna. Bordsgrillen osar betydligt mindre än en vanlig grill och kan därför användas både under taket på altanen eller inomhus – året om.

Mycket bättre på att grilla än din ugn

Tycker du att det kan kvitta om du inte har möjlighet att grilla med en klassisk kolgrill så har du fel. En grillpanna på spisen eller din ugn kommer inte i närheten av vad en bordsgrill kan prestera när det kommer till att grilla.

De mest avancerade modellerna har funktioner som automatiserar grillprocessen och ger ett fantastiskt resultat som liknar maten du tillagar på en traditionell grill.

Ta gärna hjälp av vår sammanställning ovan för att hitta en bordsgrill som passar just ditt behov och din plånbok.

Jämför specifikationer

Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

1
image
2
image
3
image
Utmärkelse: Bäst i testBästa budgetvalet
Produkt: Sage – The Smart Grill ProWeber Pulse 1000OBH Nordica Easy Grill 7104
Betyg:
Typ:Elektrisk grill och stekbord med non stick-materialElgrill (porslinsemaljerat grillgaller i gjutjärn)Elgrill med non stick-beläggning
Effekt:2 400 W1 800 W1 800 W
Mått:H 17 x B 39.2 x D 36.7 cmH 33 x B 61 x D 54 cmH 41 x B 35 x D 15 cm
Garanti:5 år5 år2 år

Liknande tester

test av blender

Blender: 7 bästa modeller

6 bästa vattenkokare

test av slow cooker

Hitta den bästa slow cookern med vår köpguide och topplista.

Popcornmaskin bäst i test

4 bästa popcornmaskinerna 2024

Jämför 8 av marknadens bästa airfryers som friterar utan olja.

riskokare bäst i test

Test av 5 populära riskokare.

test av hushållsassistenter

Experttest av 6 köksassistenter för bakning och matlagning.

ismaskin bäst i test

Ismaskin: 3 testade modeller

test av stavmix

Stavmixer: 4 testade modeller

test av elvisp

Elvisp: 5 bästa modeller

Sous Vide bäst i test

3 sous vide-cirkulatorer som fixar möra och saftiga köttbitar.

Våffeljärn bäst i test

5 våffeljärn som fått höga betyg av användarna.

test av brödrost

Brödrost: 8 bästa modellerna

Mikrovågsugn bäst i test

Mikrovågsugn: 4 bästa modeller

Kolsyremaskin

Kolsyremaskin: 5 bästa maskiner

Testvinnare - Bordsgrill