Information om affiliatelänkar

Vilket padelracket är bäst i test?

Babolat Veron Air är det padelracket vi utsett till bäst i test Detta är ett racket som tack vare sin låga vikt och slimmade design är framtagen för riktigt snabbt spel Träffytan består av en kombination av karbon och glasfiber med räfflat mönster, vilket ger bra grepp och utökad sweetspot Vidare är detta racket utrustat med Viasorb System som dämpar vibrationerna i handtaget Det gör inte bara Veron Air stabilt utan minskar också skaderisken Läs mer om modellen nedan och jämför med övriga testvinnare!

Information om affiliatelänkar

Jämför våra 7 testvinnare

Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

1
image
2
image
3
image
image
image
image
image
Utmärkelse:Bäst i testBäst för proffsBäst för medelnivåBästa budgetvaletBäst för barn
Produkt:Babolat Veron AirBullpadel Vertex 03 2022Babolat Viper Air 2022Babolat StormHead Alpha JuniorBabolat Defiance CarbonBabolat Viper Junior
Betyg:
Prisklass:HögHögHögLågLågMedelLåg
Vikt:355 g365 - 380 g355 g335 - 355 g320 g365 g300 g
Rambredd:38 mm38 mm38 mm38 mm38 mm38 mm34 mm
Balans:MedelLågMedelHögMedelLågMedel
Form:HybridDiamantDroppDroppDroppRundDropp
Passar för:Stor erfarenhetStor erfarenhetStor erfarenhetLiten/medel erfarenhetBarn upp till 12 årLiten/medel erfarenhetBarn upp till 12 år

1. Babolat Veron Air - Bäst i test

 • Prisklass: Hög
 • Vikt: 355 g
 • Rambredd: 38 mm
 • Balans: Medel
 • Form: Hybrid
 • Passar för: Stor erfarenhet
Padelracket test
Babolat Veron Air

Vår testvinnare heter Babolat Veron Air 2022 och är en snabb lågviktare som ger dig rejält spinn på bollen. Detta padelracket bjuder dels på modern teknologi, men även på en läcker design med sin unika hydridform.

Speciell form

Veron Air har en snygg matt finish och en slimmad design. Som enda racket av våra fem jämförda modeller har Babolat Veron Air dessutom ett unikt hybridformat rackethuvud. Det ger detta racket ett unikt utseende, men också särskilda egenskaper.

Anpassat för snabba attackspelare

Hybridformade racketar är inte de lättaste att hantera för nybörjare, så om du är en sådan finns det bättre alternativ i vår jämförelse. Men för dig som spelat ett tag finns det många fördelar med hybridformen.

Som namnet antyder tar hybridformen nämligen de bästa egenskaperna från droppformade och runda racketar. Som spelare ger det dig både bra fart och kontroll, och just farten är en av Verons Air allra främsta styrkor.

Lättheten och teknologin i detta racket gör det till ett utmärkt val för den avancerade spelaren som gärna går på offensiven.

Carbon Flex- och HPS-teknologi

Tillverkaren har verkligen tagit innovation och teknologi ett steg längre i utvecklingen av Veron Air. Carbon Flex Technology innebär att träffytan är en sammanvävning av kolfiber och mjuk glasfiber. Även här har man alltså valt att kombinera två material för att få ut det bästa av två världar vad gäller kontroll och kraft.

En annan egenutvecklad teknologi som Veron Air har förärats med är HPS Technology. Det handlar om en särskild utformning av syftar till att förbättra grepp och ge mer fart i dina slag.

Babolat har slutligen också försökt göra något åt de vibrationer som oundvikligen uppstår i handtaget. De kallar den här tekniken för Vibrasorb System, och det ger inte bara bättre kontroll utan minskar dessutom risken för skador, som exempelvis tennisarm.

Bäst för avancerade spelare eller för dig som vill prova på

Detta padelracket är medelhårt, men mer elastiskt än många andra racketar som skulle klassas så. Det beror på hybridmaterialen som man använder sig av, vilket öppnar upp för att detta racket funkar för så väl avancerade spelare som mindre erfarna.

Tänk dock på att du fortfarande måste ha nått upp till en viss teknisk nivå för att klara av att hantera Babolat Veron Air 2022 till fullo.

 • Passar bäst för snabba och attackinriktade spelare.
 • Vibrationsdämpande innovation minskar skaderisk.
 • Hybrid av material ger det bästa från olika världar.
 • Svårhanterligt för mindre erfarna spelare.

Köp nu:

I samarbete med pris-logo

2. Bullpadel Vertex 03 2022 - Bäst för proffs

 • Prisklass: Hög
 • Vikt: 365 – 380 g
 • Rambredd: 38 mm
 • Balans: Låg
 • Form: Diamant
 • Passar för: Stor erfarenhet
Test padelrack Bullpadel Vertex 03 2022

Proffsspelare hör upp! Här kommer nämligen premiumvalet i vår jämförelse, vars föregångare topptestats i Aftonbladet Plus och används av ingen mindre än världsspelaren Maxi Sánchez.

Företaget bakom detta racket är Bullpadel som har 25 år i branschen och är kända för sina högkvalitativa produkter.

Ett hårt racket

2022 års modell av Vertex 03 är inget nybörjarracket, och det märks på fler än ett sätt. Men det kanske tydligaste är hur hårt detta racket är i jämförelse med de mjuka modeller som nybörjare ofta föredrar.

Har du inte rätt teknik och erfarenhet kan ett sådant här padelracket vara mycket svårspelat. Om du däremot behärskar padel på en högre nivå tar ett racket av den här typen ditt spel till nya höjder. Vertex 03 2022 ger kontroll, snabbhet och skruv i en mäktig kombination.

Diamantformad lättviktare

Den sträva kolfiberytan, kallad TOPSPIN, ger extra bra skruv på bollen. Som ett riktigt proffs får du dessutom själv möjligheten att anpassa balansen och vikten genom löstagbara tyngder som du fäster på ditt racket. Detta gör du med Bullpadels egna tyngder på 3 gram styck, men dessa får du köpa till separat.

Nyheter i 2022 års version

Som vi nämnde inledningsvis är det här en uppdaterad version av samma racket som fick fina betyg i Aftonbladet 2020.

Nytt i 2022 års version är förbättrade aerodynamiska egenskaper, genom tekniken Air Channel. Detta är en luftkanal som löper från sida till sida och minskar luftmotståndet. Resultatet blir högre fart på bollen och möjliggör för dig att röra padelracket snabbare.

 • Föregångaren topptestades hos Aftonbladet 2020.
 • Ett högkvalitativt och snabbt proffsracket.
 • Ny, innovativ teknik som minskar luftmotståndet.
 • Du måste köpa till extravikter separat

Rekommenderad butik:
 • Snabba leveranser.
 • 14 dagars ångerrätt.
I samarbete med pris-logo

3. Babolat Viper Air 2022 - Bäst för medelnivå

 • Prisklass: Hög
 • Vikt: 355 g
 • Rambredd: 38 mm
 • Balans: Medel
 • Form: Dropp
 • Passar för: Stor erfarenhet
babolat-viper-air
babolat-viper-air
babolat-viper-air

Letar du efter ett racket som är optimerat för snabba rörelser och intensiva volleysekvenser? Då rekommenderar vi Babolat Viper Air 2022.

För spelare på medel eller avancerad nivå

Viper Air är ett droppformat racket med medelbalans. Kärnan består av tre lager med olika egenskaper. Det gör att du får bra tyngd i slagen när du slår hårt, men också bra känsla när du spelar lösare.

Det här är också ett riktigt styvt och hårt racket. Faktum är att det är tillverkat i 16k kolfiber vilket gör det till det hårdaste av alla racketar i Babolats Viper-serie.

3D Spin+ och HPS-teknologi

Liksom Babolats andra racketar har man använt all sin innovation och teknologiska kompetens även i Viper Air 2022. 3D Spin+ tar dina skruvar till en ny nivå och HPS Technology förbättrar både greppet och slagen.

Ger skäl för sitt namn

Det är knappast en slump att detta racket heter ”Air”. Man vill symbolisera att det är lätt som luft och fokuserar på snabbhet. Och det stämmer bra. Tillsammans med Babolats andra ”Air”-racket, Veron Air 2022, väger Viper 355 gram. Det gör det till ett optimalt offensivt racket för den vana spelaren. Men det funkar även bra i det defensiva spelet, just för att det går så snabbt att förflytta och positionerna rätt.

Det finns dock bättre val för den som är mer inriktat på defensivt spel. Det är när du attackerar som Viper verkligen kommer till sin rätt. Framför allt är det i volleyspel och spel nära nät som den erfarna spelaren kommer märka att Viper briljerar.

Snabbhetsfokuset innebär dock att en del kraft går förlorat. Visst kan du få in hårda smash-slag tack vare den mycket hårda kärnan. Men i och med att det är ett medelbalanserat racket som inte väger mycket får du som spelare inget gratis vad gäller kraftspelet.

Snabbt racket för dig som spelat ett tag

Vi rekommenderar detta racket först och främst för dig som spelat ett tag. Det är för svårspelat för nybörjare, men för dig på medelnivå kan det göra under för ditt spel. Särskilt om du letar efter ett mycket snabbt racket. Även avancerade spelare kan dra nytta av detta nisch-racket, som utvecklats med snabbhet i åtanke.

 • Framtaget för snabbhet och attackspel
 • Bra även för defensiv och hårdare slag
 • Hårdast i Viper-serien
 • Ställer höga krav på spelaren

I samarbete med pris-logo

4. Babolat Storm - Bästa budgetvalet

 • Prisklass: Låg
 • Vikt: 335 – 355 g
 • Rambredd: 38 mm
 • Balans: Hög
 • Form: Dropp
 • Passar för: Liten/medel erfarenhet
Babolat Storm
Babolat Storm
Babolat Storm

Sitter du och funderar på om du klarar dig med ett junior-racket på grund av det låga priset? Vi har ett bättre förslag, och det heter Babolat Storm.

Det här är nämligen det bästa valet för dig som vill ha bästa möjliga kvalitet till lägsta möjliga pris.

Anrik fransk tillverkare

Babolat är ett franskt företag som har tillverkat racketar för tennis sedan 1875. Tillverkningen av padelracketar började de med senare, men deras erfarenhet märks. Det här är ett racket som är lätt och kul att spela med, för både nybörjare och den som har varit med ett tag.

Passar för nybörjaren

I den här prisklassen är det förstås svårt att hitta särskilt avancerade racketar. Därför är det imponerande att Babolat Storm ändå är ett så pass högpresterande racket. Det passar bra för nybörjare och hobbyspelare mer än proffs, men är ändå hyfsat avancerat. Babolat Storm imponerar särskilt för aggressivt och snabbt spel.

Det här är ett droppformat racket med medelbalans med glasfiber i träffytan. Sweetspoten är stor och vikten är faktiskt en av de lägre i det här testet. Ett kul och lättspelat racket med andra ord.

Tappa tålamodet utan konsekvenser

Babolat Storm är ett hållbart racket. Det är utrustat med en plastbumper som skyddar det mot stötar och slag. Praktiskt om du skulle ”råka” tappa det i marken när en hånfull motståndare överlistar dig.

För säkerhets skull sitter dock ett handledssnöre fastspänt i handtaget. Ditt racket får du dessutom levererat med ett heltäckande fodral, som bidrar till längre livslängd.

 • Ger dig mycket för pengarna.
 • Lätt och kul racket att spela med.
 • Stöttåligt och hållbart med plastbumper.
 • Inte optimalt för mer avancerade spelare.

Köp nu:

Rekommenderad butik:
 • Leveranstiden är 1-4 arbetsdagar.
 • 14 dagars ångerrätt.
I samarbete med pris-logo

5. Head Alpha Junior - Bäst för barn

 • Prisklass: Låg
 • Vikt: 320 g
 • Rambredd: 38 mm
 • Balans: Medel
 • Form: Dropp
 • Passar för: Barn upp till 12 år
Head Alpha Junior Sanyo

Head Alpha Pro är ett välkänt racket i padelvärlden, och juniorvarianten behåller många av sin storebrors egenskaper.

Lätt men fullstor ramprofil

Ett intressant val från tillverkaren är att man valt att inte minska rambredden från vuxenvarianter. En rambredd på 38 mm behålls samtidigt som detta racket väger mindre än de flesta andra. Det gör att det passar bra för barn i åldrarna 8 – 12, men också för vuxna som vill ha ett lättare racket.

Droppformat med medelbalans

Det är kul att spela med Head Alpha Junior. Den lätta vikten, bred sweetspoten, medelbalansen och droppformen gör det är enklare att få till slag med bra precision. Kolfiberramen har ett förstärkt skydd och så kallad Innegra-teknik som ska dämpa vibrationer i handtaget.

Låg prislapp

Head Alpha Junior har den lägsta prislappen i vårt test. På senare tid har det dessutom dykt upp till reducerat pris hos många sportshoppar. Det imponerar med tanke på den höga kvalitén och faktumet att det både funkar bra för barn och vuxna som vill ha ett lättare racket.

Detta allroundracket säkerställer en trevlig padel-upplevlese både för barnet som precis börjat spela, och den som spelat längre. Vi gillar när kvalitet och låg prislapp möts och ger därför Head Alpha Junior en stor tumme upp.

 • Fullstor rambredd
 • För barn upp till 12 eller vuxna som villa ha ett lättare racket
 • Lågt pris
 • Vikten kan vara i högsta laget för de minsta barnen.

I samarbete med pris-logo

6. Babolat Defiance Carbon

 • Prisklass: Medel
 • Vikt: 365 g
 • Rambredd: 38 mm
 • Balans: Låg
 • Form: Rund
 • Passar för: Liten/medel erfarenhet
Babolat Defiance Carbon

Segertåget på vår lista fortsätter för tillverkaren Babolat. Med ännu ett lätt och väldesignat racket kniper de även kategorin ”Bästa padelracket för medelnivå”.

Skillnader mot testvinnaren

Liksom testvinnaren Veron Air är Defiance Carnon utrustat med HPS-teknologi som ger bättre kontroll och hastighet. Detta padelracket har dock ingen hybridform utan ett runt rackethuvud, med låg balanspunkt som koncentreras vid handtaget.

Träffytan är tillverkad i karbon och har en stor sweetspot. Det gör detta racket till ett bättre val för nybörjaren, eftersom det ger bättre balans och är lättare att hantera. Samtidigt går man miste om en del snabbhet. Därför anses Defiance Carbon vara mer av ett defensivt racket än Veron Air.

Inte bara för nybörjare

Det här är dock inte bara ett bra racket för dig som är nybörjare. Det är också tillräckligt avancerat för att med fördel användas av dig som har spelat ett tag. Är du en van spelare som föredrar mer kontroll och bra balans kan det här vara ett bättre val än Veron Air.

3D Spin-teknologi för extra bra spinn

En nyhet från tidigare modeller av samma racket är 3D-spin-teknologin som är utvecklad för att göra det lättare att skruva. I Aftonbladets test av padelracket togs detta upp som en av de många positiva sakerna med Babolat Defiance Carbon 2020, som fick högt testbetyg.

 • Stilren design.
 • Lättmanövrerat.
 • Bra för nybörjare, men också för vana spelare.
 • Saknar lite i kraft och snabbhet.

I samarbete med pris-logo

7. Babolat Viper Junior

 • Prisklass: Låg
 • Vikt: 300 g
 • Rambredd: 34 mm
 • Balans: Medel
 • Form: Dropp
 • Passar för: Barn upp till 12 år
babolat-viper-junior

Padel är inte bara kul för vuxna utan även för barn. Upplevelsen blir dock desto trevligare om den yngre padelspelaren använder ett särskilt anpassat padelracket. Och det bästa i klassen är Babolat Viper Junior, som väger mindre och har några millimeter kortare rambredd än vanliga padelracket.

För juniorer upp till 12 år

Viper Junior är ett rack anpassat för spelare upp till 12 år. Det är ett droppformat racket som väger 300 gram och har en tunn ramprofil. I handtaget sitter dessutom ett handledsnöre, vilket är smart med tanke på att barn har mindre händer och lättare tappar greppet.

Detta är ett mjukt racket med ram av kolfiber, vilket gör att det är lätthanterligt även för nybörjare.

Kostar mindre än vanliga padelracket

Kostnaden för Viper Junior är en bra bit under vad du vanligen får betala för ett padelracket av hög kvalitet. Dessutom kommer Viper Junior med ett tillhörande fodral.

Egenskaperna kan förstås inte riktigt mäta sig med de mer avancerade vuxenmodellerna av padelracket. Men med tanke på att det är ett racket till ett väldigt bra pris och med juniorer i åtanke är det här ändå en riktig fullträff.

Kort sagt är Viper Junior vårt självklara val av padelracket för juniorer.

 • Perfekt för barn upp till 12 år, även nybörjare.
 • Mindre och lätt padelrack med handledssnöre för bättre grepp.
 • Bra pris, särskilt med tanke på att fodral medföljer.
 • Kan inte mäta sig med mer avancerade padelracket.

I samarbete med pris-logo

OBS! Bäst-i-testet.se kan inte garantera att de omdömen vi använt som källor har lämnats av personer som köpt eller använt produkten. Läs mer i våra allmänna villkor.

Innehållsförteckning

Liknande tester

bästa yogamattan
5 Yogamatta testade
bästa yogamattan 2020
Bäst i test Manduka PROlite Yoga Mat
man med gåstavar - test
3 Gåstavar testade
Gåstavar BungyPump Walkathlon
Bäst i test BungyPump Walkathlon
SUP bräda – Bäst i test
4 SUP-bräda testade
Aqua Marina Vapor SUP-bräda
Bäst i test Aqua Marina Vapor SUP
Chinsstång
3 Chinsstång testade
Iron Gym Extreme Plus
Bäst i test Iron Gym Extreme Plus
Balansplatta bäst i test
3 Balansplatta testade
Rehband balansplatta
Bäst i test Rehband balansplatta
Airtrack bäst i test
3 Airtrack testade
Airtrack Nordic Standard mint luftmatta
Bäst i test Airtrack Nordic Standard

Vanliga frågor

Babolat Veron Air 2021 kombinerar smart innovation och design och är ett racket som det går att spela offensivt med. Det är lätt och utformat med teknologi för att ge bättre träff och dämpa vibrationer i handtaget.

Man kan säga att ju mer avancerat ett padelracket är, desto mer kostar det. Men det går för den sakens skull inte nödvändigtvis en rak linje mellan dyrast och bäst.

Som nybörjare vinner du knappast något på att välja ett avancerat och dyrt padelracket. Snarare kan det vara en nackdel för ditt spel, då ett sådant racket kan vara mer svårspelat.

Valet av padelracket spelar stor roll. Visst, en talangfull spelare kommer antagligen att prestera bra oavsett racket. Men med rätt val av padelracket tas spelet till en helt ny nivå.

Du bör välja padelracket utifrån vilken spelstil du har, då vissa racketar är utformade för ett snabbare och mer offensivt spel. Vissa racketar är mer svårspelade, vilket gör att det inte automatiskt är den dyraste och mest avancerade modellen som passar bäst för nybörjaren.

Det finns bra padelracket som inte kostar särskilt mycket. De största skillnaderna mellan dyra och billigare racketar är att de billigare är enklare byggda. De är inte lika tekniskt avancerade och materialen som används är billigare.

Är du nybörjare eller bara spelar som hobby är ett billigare racket ett bra val. De är ofta lite mjukare och lättare att spela med och kostar under tusenlappen. Spelar du oftare och på en högre nivå kan det dock vara läge att investera i ett mer avancerat, dyrare racket.

Hjälpte det här testet om Padelrack dig?

16 Röster, Genomsnitt: 4.9/5
Skriv recension

Dela testet

Liknande tester

bästa yogamattan

Yogamatta: 5 testade modeller

man med gåstavar - test

Gåstavar: 3 testade modeller

SUP bräda – Bäst i test

SUP-bräda: 4 testade modeller

Testvinnare - Padelrack

 1. padelrack test

  Babolat Veron Air

  Bäst i test
 2. Test padelrack Bullpadel Vertex 03 2022

  Bullpadel Vertex 03 2022

  Bäst för proffs
 3. babolat-viper-air

  Babolat Viper Air 2022

  Bäst för medelnivå

Vanliga frågor

Babolat Veron Air 2021 kombinerar smart innovation och design och är ett racket som det går att spela offensivt med. Det är lätt och utformat med teknologi för att ge bättre träff och dämpa vibrationer i handtaget.

Man kan säga att ju mer avancerat ett padelracket är, desto mer kostar det. Men det går för den sakens skull inte nödvändigtvis en rak linje mellan dyrast och bäst.

Som nybörjare vinner du knappast något på att välja ett avancerat och dyrt padelracket. Snarare kan det vara en nackdel för ditt spel, då ett sådant racket kan vara mer svårspelat.

Valet av padelracket spelar stor roll. Visst, en talangfull spelare kommer antagligen att prestera bra oavsett racket. Men med rätt val av padelracket tas spelet till en helt ny nivå.

Du bör välja padelracket utifrån vilken spelstil du har, då vissa racketar är utformade för ett snabbare och mer offensivt spel. Vissa racketar är mer svårspelade, vilket gör att det inte automatiskt är den dyraste och mest avancerade modellen som passar bäst för nybörjaren.

Det finns bra padelracket som inte kostar särskilt mycket. De största skillnaderna mellan dyra och billigare racketar är att de billigare är enklare byggda. De är inte lika tekniskt avancerade och materialen som används är billigare.

Är du nybörjare eller bara spelar som hobby är ett billigare racket ett bra val. De är ofta lite mjukare och lättare att spela med och kostar under tusenlappen. Spelar du oftare och på en högre nivå kan det dock vara läge att investera i ett mer avancerat, dyrare racket.