Streamingtjänster: 8 tjänster - Bäst i test

 • Bästa streamingtjänsten 2022
 • Streamingtjänsten som har mest innehåll
 • Det här är barnens favorittjänst
award-image

Vilka är den bästa streamingtjänsten 2022?

Om du bara vill begränsa dig till en enda streamingtjänst är Netflix är det bästa valet. Här får du ett brett utbud som passar hela familjen och 4K-upplösning för dig som ställer höga krav på bildkvalitet. Netflix erbjuder dessutom en rad egna produktioner som du inte kan hitta någon annanstans. Läs mer om Netflix och andra populära streamingtjänster nedan!

Välj produkter att jämföra

Sortera efter

Bäst för hela familjen
1
Netflix.logo
award-icon

Netflix

award-icon
 • Högst kundnöjdhet enligt SKI
 • Stort film- och serieutbud
 • Samma innehåll i alla paket
Vi rekommenderar: Netflix
Bäst för serier
2
HBO

HBO Nordic

 • Låg månadskostnad
 • Titta på 5 skärmar samtidigt
 • Erbjuder många hyllade serier
Vi rekommenderar: HBO.Nordic.logo
Bäst med skandinaviskt innehåll
3
Viaplay

Viaplay

 • Mycket svenskt innehåll
 • Utmärkt navigering
 • Erbjuder även live-tv
Vi rekommenderar: Viaplay Logo
Avatar for Marcello Rongione av Marcello Rongione Senast uppdaterad : Feb 02, 2022

Det här testet har fått betyget:

15 Röster, Genomsnitt: 4.7/5

Idag är streaming det självklara sättet att konsumera film och serier på för miljontals svenskar. Det är svårt att tänka sig att Netflix faktiskt bara funnits på den nordiska marknaden i knappt tio år. På senare år har denna jätte till streamingtjänst dock fått en hel del konkurrens. Faktum är att det blir allt vanligare i svenska hushåll att ha flera streamingabonnemang aktiva samtidigt.

Anledningarna till detta är många. Först det första håller flera streamingtjänster riktigt hög kvalitet. De är enkla att använda, fungerar på alla tänkbara enheter och både bild- och ljudkvalitet imponerar. Med andra ord kan de utan problem ersätta – och till och med överträffa – traditionell linjär-tv.

För det andra skiljer sig de olika tjänsterna mycket åt vad beträffar innehållet. Några siktar på ett så brett film- och serieutbud som möjligt med många egna produktioner. Vissa har sporträttigheter till de stora fotbollsligorna medan andra nischar sig mot smalare kvalitetsfilm.

Så gjorde vi sammanställningen

Utbudet av streamingtjänster växer ständigt, men långt ifrån alla håller samma klass. En bra streamingtjänst behöver ha tillräckligt intressant innehåll för att matcha priset du som användare får betala.

För att stå ut som en av de bästa streamingtjänsterna behöver även gränssnittet och den tekniska lösningen hålla hög kvalitet. Många användare skiftar till exempel mellan olika enheter för att se sin underhållning. Därför är det viktigt att streamingtjänsterna klarar av att leverera även på den punkten.

Vissa användare ställer dessutom krav på att bild- och ljud ska vara av toppkvalitet. Samtidigt går det inte att ta för givet att alla streamingtjänster erbjuder material i 4K-kvalitet och med surroundljud. Det är ett stort plus i kanten om möjligheten finns, då många hushåll idag har utrustning för ultrahöga upplösningar och Atmos-ljud.

Sammantaget är det flera olika aspekter som måste vägas in när den bästa streamingtjänsten ska utses. Men med tanke på att olika streamingtjänster har olika målgrupper i åtanke är det knappast rättvist att kora en ensam vinnare. För den som vill se sport är ju inte tjänsten med stort serieutbud den mest intressanta och vice versa.

8 vinnare i olika kategorier

Vi nöjer oss därför inte med mindre än åtta vinnare i vår jämförelse av marknadens bästa streamingtjänster. Genom att granska både expert- och användarrecensioner har vi kunnat välja ut de bästa streamingtjänsterna för:

 1. Netflix – Bäst för hela familjen
 2. HBO Nordic – Bäst för serier
 3. Viaplay – Bäst med skandinaviskt innehåll
 4. Disney + – Bäst för barnfamiljer
 5. C More – Bäst för realityserier och live-tv
 6. Amazon Prime Video – Mest prisvärda streamingtjänsten
 7. SF Anytime – Bäst för filmälskare
 8. Viaplay Sport – Bäst för sport

Testvinnare - Streamingtjänster

Visa alla produkter

1. Netflix- Bäst för hela familjen

Netflix.logo
  • Typ av material: Film, serier, dokumentärer
  • 4Kupplösning: Ja
   Stöd för Dolby Atmos: Ja
  • Betalmodell: Abonnemang utan bindningstid
  • Pris: från 89 till 159 kronor/månad

Teckna nu:

Netflix är alltjämt den mest populära streamingtjänsten i Sverige som dessutom har högst kundnöjdhet enligt en konsumentundersökning av SKI.

Här finns något för alla –storfilmer, serier, barninnehåll och dokumentärer i massor. Dessutom producerar Netflix mycket eget material, vilket gör att du inte kan hitta samma innehåll på någon annan plattform.

Samma innehåll oavsett abonnemang

Innehållet är detsamma oavsett om du väljer det billigaste eller dyraste abonnemanget. Det enda som skiljer abonnemangen åt är hur många enheter som kan titta samtidigt samt bildkvaliteten.

För 89 kronor i månaden får du material i 720p-upplösning och här kan du bara titta på en enhet i taget. Vill du ha tillgång till 4K och kunna streama på upp till fyra skärmar samtidigt bör du istället välja det dyraste alternativet.

Populärt innehåll på Netflix

Netflix är en av de streamingtjänster som erbjuder mest exklusivt material av hög kvalitet. Nyligen har de också nått en milstolpe då deras ”Netflix Originals” etablerat sig som de mest populära på plattformen.

Serier som Stranger Things, Tiger King och The Last Dance har blivit stora succéer de senaste åren. Bland de mest populära egenproduktionerna idag finns starka titlar som Lupin, Familjen Bridgerton, The Queens Gambit och The Witcher.

På filmfronten kan fans av serien Breaking Bad hitta den Netflix-producerade El Camino. Därtill finns ett bra utbud av filmer i olika genrer och från andra filmstudios. Nutida storfilmer som Joker samsas med klassiker som Goodfellas. Nyligen lade Netflix också vantarna på en stor samling Studio Ghibli-filmer.

Användarupplevelse

Netflix är en av de största film- och tv-serietjänsterna i världen idag. Och som en sann streamingpionjär erbjuder de också en mycket användarvänlig upplevelse på alla plattformar. Du kan titta på Netflix från datorn, mobilen, surfplattan, smart-tv:n, spelkonsolen och Apple-tv:n.

Konstigt nog plockade Netflix bort stöd för Airplay för ett tag sedan. Det är således en av de få lösningar som inte fungerar för att kolla på Netflix längre.

Netflix använder sig av intelligenta algoritmer för att skräddarsy en upplevelse som är unik för varje användare. I takt med att du tittar på fler filmer och serier lär sig alltså Netflix vad du gillar och rekommenderar material som passar dig.

Att titta på filmer och serier är stabilt, oavsett vilken enhet du använder. Om din internetanslutning är svajig anpassar Netflix dessutom bildkvaliteten så att du ska slippa irriterande buffring.

 • Stöd för 4K och HDR
 • Stort utbud av film och serier, även egenproducerat material
 • Samma innehåll i alla abonnemang

2. HBO Nordic- Bäst för serier

HBO
  • Typ av material: Film, serier, dokumentärer
  • 4Kupplösning: Nej
   Stöd för Dolby Atmos: Nej
  • Betalmodell: Abonnemang utan bindningstid
  • Pris: 109 kronor/månad

HBO är kända för att ha producerat några av de bästa serierna genom tiderna. Sex and the City, Game of Thrones och The Wire är bara några exempel. Det mesta på streamingtjänsten håller hög klass och månadskostnaden är dessutom relativt låg.

Den här streamingtjänsten riktar sig också i första hand till dig som tycker om serier. Det betyder emellertid inte att det är brist på vare sig dokumentärer eller filmer. Det finns till och med en barnsektion på HBO Nordic.

Upp till fem skärmar samtidigt

HBO Nordic är en av de mer generösa streamingtjänsterna när det kommer till att dela på abonnemanget. Det är faktiskt möjligt att titta på upp till fem olika skärmar samtidigt.
Tyvärr erbjuds dock inte materialet i 4K-upplösning.

Populärt innehåll på HBO Nordic

HBO fortsätter att leverera nya serier och filmer i världsklass. Serien Chernobyl är ett bra exempel med betyget 9,4 av 10 på IMDB. Trots det lever inte streamingtjänsten enbart på att pumpa ut nytt material till sina användare.

Många av oss återvänder gärna till äldre serier som The Sopranos gång på gång, medan andra upptäcker dem för första gången. Flera av HBO:s klassiska serier håller helt enkelt fortfarande hög klass, många år efter att sista avsnittet sändes.

Det som sammanfattar HBO Nordics utbud är kvalitet. Hit kommer såväl den som vill se de senaste serierna och filmerna, som den som vill se om sin favoritsäsong av Game of Thrones. Den populära animerade serien Rick and Morty hittas också numera på HBO Nordic.

HBO Nordic har även rättigheter till populära serier som inte producerats av dem själva. Det inkluderar bland annat tio säsonger av Vänner och åtta säsonger av Dexter.

Streamingtjänsten innehar dessutom rättigheterna till Cartoon Network, vilket ger mervärde då även barn kan njuta av streamingtjänsten.

Användarupplevelse

HBO Nordic har stöd för Chromecast, Airplay och har appar för spelkonsoler, mobiltelefon och smart-tv.

Hur smidig upplevelsen är kan dock variera beroende på vilken enhet du använder din HBO-app på. Den generella upplevelsen är att HBO Nordics användarupplevelse inte är helt i nivå med flera andra streamingtjänster.

HBO Nordic har exempelvis inga algoritmer, som Netflix har. Det betyder att du inte får personliga rekommendationer, men också att det inte finns något riktigt bra sätt att hantera en sämre internetuppkoppling.

Medan Netflix automatiskt anpassar bildkvaliteten så att uppspelningen inte ska avbrytas, fryser HBO:s uppspelning oftare vid sämre bredbandshastigheter, åtminstone enligt M3.

 • Erbjuder några av världens mest hyllade serier
 • Titta på upp till fem olika enheter samtidigt
 • Relativt låg månadskostnad

3. Viaplay- Bäst med skandinaviskt innehåll

Viaplay
  • Typ av material: Film, serier, dokumentärer, sport, live-kanaler
  • 4Kupplösning: Ja
   Stöd för Dolby Atmos: Ja
  • Betalmodell: Abonnemang utan bindningstid
  • Pris: från 109 till 449 kronor/månad

Teckna nu:

Viaplay har länge varit förknippad med sportsändningar i världsklass, men idag är även streamingtjänsten en riktig Netflix-utmanare.

För dig som inte är intresserad av sportpaketet går det att teckna något av de billigare abonnemangen på Viaplay. Det ger dig bland annat tillgång till populära serier och filmer samt en hel del exklusivt innehåll.

Bra fast utbud på svenska samt live-kanaler

För dig som gillar skandinaviskt, och framförallt svenskt, innehåll är Viaplay en riktigt bra streamingtjänst.

Här erbjuds många svenska serier och filmer, en genre som till och med har fått en egen kategori. Dessutom kan du titta på svensk live-tv genom Viaplay. När du tecknar ett abonnemang ingår kanalerna TV3, TV6, TV8 och TV10.

Populärt innehåll på Viaplay

Viaplay satsar hårt på svenskproducerat material. Med sina Viaplay Originals erbjuder de serier som inga andra streamingtjänster gör. Serier som Älska mig, Partisan, Advokaten och Tjockare än vatten är välgjorda och sevärda svenska produktioner. Vid sidan om stora amerikanska serier och Hollywoodfilmer är det kul att se att Viaplay levererar med sina egna produktioner. Detta breddar det skandinaviska utbudet, vilket många användare med säkerhet uppskattar.

Användarupplevelse

Viaplays appar till olika plattformar är välkonstruerade och fungerar stabilt. Gränssnittet är lättnavigerat och det är lätt att återuppta tittandet där du slutade.

Det finns filmer och serier i alla tänkbara olika genrer och Viaplay gör också ett bra jobb med att dela upp sitt material i underkategorier. Några exempel är Svenska serier, Hypade humorserier, Vad andra tittar på, Domedagsfilm, Action och adrenalin och förstås – Topplistan.

Filmer med uppföljare, så som Spider Man, Jumanji och Alien Versus Predator, är tydligt förpackade tillsammans så att du enkelt kan hitta samtliga filmer som ingår i serien.

Viaplay använder sig också av algoritmer som rekommenderar andra serier och filmer baserat på vad du tittat på innan.

 • Stort utbud av filmer och serier
 • Mycket innehåll på svenska
 • Stöd för 4K och HDR

4. Disney +- Bäst för barnfamiljer

disney logo
  • Typ av material: Film, serier, dokumentärer
  • 4Kupplösning: Ja
   Stöd för Dolby Atmos: Ja
  • Betalmodell: Abonnemang utan bindningstid
  • Pris: 69 kronor/mån (689 kronor/år)

Teckna nu:

Disney + är en av de nyare streamingtjänsterna – den lanserades i Sverige i september 2020. Trots att tjänsten är hårt nischad har Disney + ändå blivit succé och särskilt konstigt är det inte egentligen.

Massor av nytt och gammalt material från Marvel, Pixar Walt Disney Pictures, National Geographic och Lucasfilm ­finns samlat där. Föga förvånade har det visat sig att miljontals människor mer än gärna betalar för den här typen av innehåll.

För stora och små fantaster

Som familjetjänst är det svårt att slå Disney +. Den är fullproppad av exklusiva (i princip uteslutande) klassiker och nyproducerade filmer och serier.

Streamingtjänsten har ett lättnavigerat gränssnitt och fungerar på alla enheter du kan tänka dig.

Som kronan på verket är Disney+ en av de billigaste streamingtjänsterna med rabatt om du tecknar en årsprenumeration. Disney har dock flaggat för att priset kommer att höjas något under 2021, då man också kommer bredda utbudet.

Populärt innehåll på Disney +

Om du älskar Disney, Pixar, Star Wars och Marvel är Disney + som att dyka rakt ner i Joakim von Ankas pengabinge. Både Marvel och Star Wars-sektionerna har alla långfilmer, kortfilmer och specialavsnitt du kan tänka dig.

Disneys fantastiska katalog innehåller allt från den första kortfilmen med Kalle Anka till de nya live action-produktionerna. Nya avsnitt av 90-talsklassikern Ducktales finns i två säsonger samt kortfilmer. Nyproducerade kortfilmer finns även med Musse och Långben.

Från Pixar hittar du populära filmserier som Toy Story och till den senaste filmen Själen. Och för den riktigt hängivna Pixar-anhängare finns även dokumentärfilmen Inside Pixar som ger dig en titt bakom Pixar Studios kulisser.

Disney+ är fortfarande en ung tjänst, men man arbetar hårt för att bredda utbudet och producera mer material. I februari 2021 kommer Disney höja månadspriset med en tjuga, i samband med att nya filmer och tv-serier lanseras. Om du är snabb med att teckna ett årsabonnemang innan dess får du dock ingen prishöjning förrän nästa år.

Du som tillhör en lite vuxnare publik kan njuta av den nya hyllade serien WandaVision från Marvel. Ett nytt avsnitt släpps exklusivt på Disney+ varje fredag. I väntan på nya avsnitt kan du plöja igenom 30 säsonger av The Simpsons som också finns på streamingtjänsten.

Användarupplevelse

Det märks att Disney+ tagit lärdom från streamingtjänster som funnits tillgängliga betydligt längre. Är du van användare av exempelvis Netflix kommer du snabbt igång även med Disney+. Streamingtjänsten fungerar i webbläsare och har appar för konsoler, mobil, smart-tv och så vidare.

Du kan ha olika konton för olika användare, ladda ner material offline och återuppta avsnitt från där de slutade sist. Disney+ är även utrustad med algoritmer som lär sig vad du gillar och kan rekommendera andra serier och filmer.

Det går inte att ta för givet att streamingtjänster erbjuder 4K-upplösning och Dolby Atmos-ljud, men det gör Disney+. Sammantaget är det svårt att tänka sig en bättre streamingtjänst för barnfamiljen. Pris, användarupplevelse och utbud är mycket bra och det sistnämnda kommer bara växa med tiden.

 • Nästan uteslutande exklusivt material
 • Guldgruva för Marvel-, Disney- och Star Wars-fans
 • Låg månadskostnad

5. C More- Bäst för realityserier och live-tv

C More.logo
  • Typ av material: Film, serier, dokumentärer, sport och live-tv
  • 4Kupplösning: Nej
   Stöd för Dolby Atmos: Nej
  • Betalmodell: Abonnemang utan bindningstid
  • Pris: från 139 till 449 kronor/mån

Köp nu hos:

C More marknadsför sig som ”den kompletta streamingtjänsten”. Med detta vill man förmedla att man har innehåll för alla målgrupper och intressen. Och visst, det finns säkerligen något för alla, men utbudet av filmer och serier konkurrerar knappast med andra streamingtjänster.

När det däremot kommer till live-tv sticker C More ut. Med mellanpaketet får du tillgång till hela 18 livestreamade kanaler, inklusive C Mores egna sändningar.

Det största paketet ger dig dessutom tillgång till all livesänd sport. Det är särskilt intressant för dig som gillar svensk hockey, då C More har rättigheterna till SHL. De sänder samtliga av säsongens matcher plus hockeyallsvenskan.

Realityserier genom Hayu

Är du också intresserad av amerikanska realityserier hittar du allt du någonsin önskat dig hos C More. Genom samarbete med Hayu erbjuder de nämligen det senaste från dokusåpavärlden, direkt i sin egen streamingtjänst.

Populärt innehåll på Cmore

C More konkurrerar med Viaplay om att vara den bästa streamingtjänsten med svenskt innehåll och de gör det bra. C More producerar en hel del originalmaterial. Såväl klassiker som Hamilton och Jägarna har exempelvis fått nya serier som du hittar på C More.

Du kan också se alla säsonger av Solsidan, Beck – den förlorade sonen och den senaste Colin Nutley-filmen Bröllop, begravning och dop. När det kommer till amerikanska serier och filmer hittar du dock intressantare utbud på annat håll.

Vi nämnde tidigare att Hayu ingår när du tecknar ett C More-abonnemang. Där hittar du alla amerikanska realityserier du kan tänka dig, såsom The Real Housewives och Million Dollar Listing.

Ett C More-abonnemang ger dig också tillräckligt med livekanaler för att du aldrig behöver koppla in antennkabeln till din tv. Du får SVT:s kanaler i C Mores grundläggande abonnemang och sedan allt fler kanaler ju större streamingpaket du skaffar. Som mest ingår hela 25 live tv-kanaler med C More.

Användarupplevelse

C More erbjuder inte 4K-upplösning och inte ens mer än 2.1-ljud. Du kan alltså inte få surroundljud på filmer och serier du ser genom C More, vilket är en stor nackdel. C More rekommenderas därför bara för det material som du inte hittar någon annanstans; svenska originalserier, dokusåpor, live-tv och sport.

C More finns tillgänglig via webbläsare, Samsung smart-tv, Android tv, app till mobil, surfplatta och Apple TV. De är inte bland de mer generösa streamingtjänsterna för att titta på flera skärmar samtidigt.

Max två olika strömmar kan vara igång samtidigt och för det billigaste abonnemanget kan bara en tittare använda sig av C More i taget.

En fördel är dock att du kan ladda ner filmer och serier som finns i C Mores utbud – en funktion som ingår i samtliga abonnemang. Du har också möjlighet att spärra det nedladdade materialet för barn. Den främsta anledningen att skaffa C More är dock live-tv. När du tittar på live-tv råder dock lite andra förutsättningar än när du tittar på annat material. Exempelvis kan du inte pausa eller spola i direktsända program via C More. Dock kan du göra detta efter att de har sänts.

När du tittar på direktsända program får du även reklam, precis som när du tittar via linjär tv.

 • Många realityserier
 • Upp till 25 live tv-kanaler
 • Sporträttigheter för Serie A, LaLiga och SHL

6. Amazon Prime Video- Mest prisvärda streamingtjänsten

Prime Video.logo
  • Typ av material: Film, serier, dokumentärer
  • 4Kupplösning: Ja
   Stöd för Dolby Atmos: Ja
  • Betalmodell: Abonnemang utan bindningstid
  • Pris: från 65 kronor/mån

Teckna nu:

Amazon Prime Video är en omåttligt populär streamingtjänst i USA, vilket inte bara hänger ihop med att det är en av de billigaste streamingtjänsterna. Den populära e-handelsplattformen Amazon ger nämligen så kallade Prime-kunder streamingtjänsten på köpet i medlemskapet.

I Sverige har vi ännu inte Prime-medlemskap, då Amazon precis etablerat sig här. Streamingtjänsten Amazon Prime Video kan vi hur som helst teckna och även här är utbudet och enormt och prislappen låg.

Kvantitet före kvalitet

Amazon Prime Video erbjuder mängder av kvalitetsserier och filmer. Men om man ska erbjuda det allra största biblioteket följer ofrånkomligen också att mycket av innehållet håller lägre klass.

Med det sagt finns det ändå en hel del pärlor att hitta på Amazon Prime. Den låga prislappen gör det värt att prova för dig som tröttnat på Netflix utbud.

Populärt innehåll på Amazon Prime Video

Amazon Prime Video jobbar likt de flesta andra streamingtjänster med exklusivt material. Exempel på populärt sådant är Ur Varselklotet och The Grand Tour. En Sagan om ringen-serie är också under produktion.

Utöver Amazon Original-produktionerna är innehållet exklusivt i den mån att de har många äldre filmer som inte finns tillgängliga på andra tjänster.

Användarupplevelse

Prime Video har alla grundläggande funktioner som vi förväntar oss av en streamingtjänst 2022. Ett konto kan ha flera olika profiler och det finns möjlighet att ladda ner materialet för att titta offline.

För priset är Prime Video mycket generöst för dig som vill kunna titta på flera enheter. Upp till tre enheter kan nämligen titta på samma konto samtidigt.

På tal om olika enheter kan du kolla på Prime Video på alla tänkbara sätt. Du kan använda din mobil, webbläsare, smart-tv, spelkonsol, Chromecast, Apple TV med mera. En del av materialet är tillgängligt i 4K med HDR och Dolby Atmos-ljud fungerar också.

Med funktionen X-Ray får du upp lite extra information om serien eller filmen du tittar på, när du pausar. Det kan exempelvis vara vad de olika skådespelarna i serien heter, eller namnet på låtar från soundtracket.

 • Imponerande film- och serieutbud
 • Låg månadskostnad
 • Stöd för 4K och Dolby Atmos

7. SF Anytime- Bäst för filmälskare

sf-anytime
  • Typ av material: Film, serier, dokumentärer
  • 4Kupplösning: Nej
   Stöd för Dolby Atmos: Ja
  • Betalmodell: On demand
  • Pris: från 19 kronor

Teckna nu:

I vår jämförelse har de flesta streamingtjänster en abonnemangsmodell där du betalar för innehållet per månad eller år – alla utom en. SF Anytime har nämilgen valt ”on demand”-modellen, vilket betyder att du bara betalar för den film eller den serier du hyr. Det fungerar ungefär som i en klassisk videouthyrningsbutik.

Detta gör att SF Anytime passar bra för dig som tittar på film eller serier sporadiskt. Då SF Anytime har ett stort filmutbud fungerar tjänsten även bra som komplement till dina övriga streamingtjänster.

Se klart inom 48 timmar eller köp

När du hyr en film på SF Anytime har du den i din ägo i 48 timmar. Föredrar du istället att köpa filmer eller serier går det också bra.

Bioaktuella filmer

Den rådande pandemin har gjort biobesök mer eller mindre omöjliga. Vissa planerade filmer har därför skjutits upp i väntan på ljusare tider. En lösning som vissa filmstudios valt är att släppa filmen på streamingtjänster och bio samtidigt.

På SF Anytime kan du därför få tag i vissa bioaktuella filmer till priset av en biobiljett. Även dessa filmer finns tillgängliga i 48 timmar.

Populärt innehåll på SF Anytime

SF Anytime har topplistor för både hyr- och köpfilmer. Det gör det enkelt att hitta de populäraste serierna och filmerna om du har svårt att välja bland det stora utbudet.

En av de populäraste filmerna i februari 2021 är Spring Uje Spring som tillhör kategorin ”Biofilm hemma”.

Det verkar alltså som att vi svenskar mer än gärna tar vara på möjligheten att se bioaktuella filmer från soffan. Bland filmerna på köptoppen återfinns barnfilmer som Trolls 2 och Trubbel. På hyrtoppen ligger istället exempelvis den hyllade Tenet.

SF Anytime är en bred filmtjänst. De senaste filmerna varvas med äldre filmer som är svåra att hitta på annat håll. Söker du en specifik film, men går bet på andra streamingtjänster är chansen god att du hittar den hos SF Anytime.

Användarupplevelse

Tyvärr saknar SF Anytime appar för vissa smart-tv. De har heller ingen app för spelkonsoler. Det går dock bra att spela upp allt material via Chromecast och Airplay eller genom webbläsaren.
SF Anytime har tyvärr inga 4K-filmer i sitt utbud, men däremot erbjuds 5.1-ljud.

Det är enkelt att navigera sig genom streamingtjänsten och att hyra eller köpa film. Du betalar med betalkortet eller Swish och sedan är det bara att börja streama. Allt material är uppdelat efter genre och du kan filtrera dina sökningar efter IMDB-betyg, utgivningsår med mera.

När du hyrt eller köpt dina första filmer kan SF Anytime rekommendera andra titlar som kan tänkas passa dig, en funktion som gör det enklare att hitta nya favoriter.

 • Stort utbud av filmer – nya storfilmer och äldre svårfunna
 • Betala bara för det du vill se
 • Nya filmer på streamingtjänsten samtidigt som på bio

8. Viaplay Sport- Bäst för sport

Viaplay
  • Typ av material: Film, serier, dokumentärer, sport, live-kanaler
  • 4Kupplösning: Ja
   Stöd för Dolby Atmos: Ja
  • Betalmodell: Abonnemang utan bindningstid
  • Pris: från 399 till 449 kronor/mån

Köp nu hos:

I kategorin ”Bästa streamingtjänsten för sport” kniper Viaplay förstaplatsen framför C More. För oss i Sverige är det ju främst de här två tjänsterna som erbjuder sportsändningar från stora ligor.

En sportkanal lever på att ha knipa viktiga sändningsrättigheter och här drar Viaplay det längsta strået. De har bland annat rättigheterna till Premier League med egna expertkommentatorer, reportage och studio innan matcherna.

Dessutom visar de även Champions League, Bundesliga, NHL, UFC, NFL och Formula 1, med mera.

Sportsändningar i 4K

Viaplay överträffar C More även när det kommer till bildkvalitet. De erbjuder nämligen 4K-kvalitet på utvalda sändningar av Formula 1, Champions League och Premier League.

Mer än en sporttjänst

För att få ta del av Viaplays sportsändningar behöver du teckna något av deras två dyrare paket. Då får du inte bara sporten, utan hela Viaplays trevliga utbud av serier. Tecknar du det största paketet får du också tillgång till alla filmer.

Populärt innehåll på Viaplay

När du skaffar ett sportpaket får du åtminstone alla serier på köpet. Vi har tidigare skrivit ovan om Viaplay har ett bra utbud av exklusivt material, inte minst svenskt sådant. Och för dig som skaffar sportpaketet kan det vara av intresse att flera av serierna är sportrelaterade.

Bland flera sportdokumentärer finns den egenproducerade Inside: Alexander Gustafsson. Detta är en miniserie i sex avsnitt om UFC-fighterns förberedelse inför två viktiga möten i Hamburg och Stockholm.

Den hyllade långköraren Hard Knocks finns också tillgänglig i 15 säsonger. Dokumentärserien ger dig en unik inblick bakom kulisserna när NFL-lag gör sig redo för säsongen.

På senare tid har det blivit allt populärare med den här typen av bakom kulisserna-dokumentärer även bland Premier League-klubbar. På Viaplay finns till exempel Take Us Home: Leeds United som berättar historian om säsongen då Leeds tog sig tillbaka till Premier League.

Viaplays sportpaket skaffar man ju dock för livesportens skull. Som tidigare nämnt har de tunga rättigheter till stora fotbollsligor, NHL, UFC, med mera.

Användarupplevelse

Sporten har en egen flik hos Viaplay. Där hittar du tablån med de evenemang som sänds live för tillfället. Du kan också titta på sammandrag från tidigare matcher. Under sport-fliken ryms även alla sportdokumentärer och sportfilmer som finns tillgängliga att titta på.

Gränssnittet är lättanvänt och tydligt och i vanlig ordning rekommenderar Viaplay serier och filmer baserat på vad du tittat på tidigare.

Upplevelsen av att streama sport är för det mesta stabil och kvaliteten anpassas efter internetuppkopplingen. För livesport är det viktigt att sändningen inte avbryts om internethastigheten plötsligt försämras, vilket Viaplay löser på ett bra sätt.

Optimala förhållanden ger riktigt bra bild- och ljudkvalitet. Bilden flyter även vid snabba kamerapanoreringar.

Viaplay stödjer 4K, HDR och Dolby Atmos-ljud. Det betyder dock inte att varenda sportsändning erbjuds med denna kvalitet. Den högre bild- och ljudkvaliteten fungerar endast vissa sändningar i dagsläget.

Det går att strömma sport hos Viaplay på två olika enheter samtidigt. Du riskerar med andra ord inte att missa en sekund om dina två favoritsporter sänds samtidigt.

 • Sportsändningar i 4K (Ultra HD)
 • Premier League, Champions League, NHL
 • Serier och live tv-kanaler på köpet

Källor

M3.idg.se 🇸🇪

M3 är en del av IDG och en av Sveriges största tidskrifter inom tech på nätet. Här kan du dels ta del av artiklar och guider inom hemelektronik, ljud och bild, men också inom motorsport och gaming. Här finns även ett e-forum för dig som vill diskutera med andra techintresserade.

I vår jämförelse av streamingtjänster har vi delvis utgått ifrån M3:s recension av HBO Nordic som vi utsett till den bästa streamingtjänsten för serier. Enligt M3 erbjuder tjänsten ett förstklassigt och exklusivt utbud av serier, även för en yngre publik. Dessutom går det att använda tjänsten via webbläsaren på ett stort antal enheter.

Samtidigt saknar HBO Nordic stöd för både Dolby Atmos och 4K, vilket drar ner betyget en aning. De menar också att gränssnittet kan upplevas som en aning klumpigt på vissa enheter.

M3 har också testat Viaplay, som vi utsett till bäst i test för den som är intresserad av skandinaviskt innehåll. Webbplatsens egna experter menar att detta är ett ”fulländat alternativ” med ett brett utbud av filmer och serier. Tjänsten erbjuder också god funktionalitet, men saknar högupplöst innehåll (även om den har stöd för 4K, HDR och Dolby Atmos).

Webbadress till M3:s tester: 

 • HBO Nordic: https://m3.idg.se/2.1022/1.737932/hbo-nordic-test
 • Viaplay: https://m3.idg.se/2.1022/1.738045/viaplay-test

Cnet.com 🇺🇸

Cnet är en amerikansk webbplats med en imponerande publik på över 40 miljoner i månaden. Här kan du ta del av artiklar, nyheter och guider inom en rad olika ämnen. Då och då dyker det även upp expertrecensioner på hemsidan som kan vara intressanta att ta del av. Med tanke på det stora antalet besökare kan vi lugnt säga att Cnet är en pålitlig källa.

I vår jämförelse av streamingtjänster har vi läst Cnets recension av Disney Plus som vi valt ut till den bästa streamingtjänsten för barnfamiljer. Enligt Cnet erbjuder streamingtjänsten ett utmärkt utbud för hela familjen och ett användarvänligt gränssnitt. Den låga månadskostnaden, avsaknaden av reklam och 4K-stödet (för vissa titlar) är andra fördelar som recensenten lyfter.

Än så länge är dock utbudet av exklusiva titlar något begränsat och det finns dessutom få anpassningsmöjligheter för barnens profiler. Överlag får dock tjänsten ett bra betyg av Cnets expertpanel.

”För Disney-, Star Wars-, Marvel- och Pixar-fans som vill njuta av dessa filmer och deras extrafunktioner är tjänsten helt klart värd den relativt låga månadsavgiften.” Cnet.com (egen översättning).

Webbadress till Cnets test: 

 • Disney Plus: https://www.cnet.com/reviews/disney-plus-review/

Pcmag.com 🇺🇸

PC Mag är en amerikansk webbplats som går att jämföra med svenska M3. Här kan du ta del av intressanta artiklar, guider och nyheter inom elektronik och tech, med fokus på datorer (vilket namnet fyndigt nog redan antyder).

Precis som många liknande webbaserade tidskrifter erbjuder PC Mag även egna recensioner av produkter såväl som tjänster. I vår granskning av de bästa streamingtjänsterna har vi därför utgåt ifrån PC Mags recension av Amazon Prime eftersom vi anser att detta är en trovärdig källa.

PC Mag ger Amazon Prime betyget 4 av 5, mycket på grund av dess exklusiva innehåll med stöd för både 4K och HDR. Recensenten lyfter också möjligheten att kunna ladda ner innehåll till offline och hyra eller köpa filmer eller TV-serier. Samtidigt erbjuder Amazon Prime fortfarande inte lika många högkvalitativa serier som många konkurrenter.

Webbadress till PC Mags test:

 • Amazon Prime Video: https://uk.pcmag.com/internet-3/116365/amazon-prime-video

Liknande tester

bästa tv
10 TV testade
LG OLED65G1 OLED
Bäst i test LG OLED65G1 OLED Evo
actionkamera test
6 Actionkamera testade
GoPro-Hero-10
Bäst i test GoPro Hero 10
Drönare test
5 Drönare testade
DJI Mavic 3 Drönare bäst i test
Bäst i test DJI Mavic 3
projektor test
4 Projektor testade
Samsung The Premiere - bästa projektor
Bäst i test Samsung The Premiere
systemkamera test
4 Systemkamera testade
Canon EOS 90D
Bäst i test Canon EOS 90D
router
5 Router testade
Asus RT-AX86U
Bäst i test Asus RT-AX86U
surfplatta test
5 Surfplatta testade
ipad pro
Bäst i test Apple Ipad Pro
bärbar dator test
4 Bärbar dator testade
Apple MacBook Air (2020)
Bäst i test Apple MacBook Air (2020)
man med datorskärm - bäst i test
4 Datorskärm testade
BenQ PD3200U
Bäst i test BenQ PD3200U
mobiltelefon - bäst i test
5 Mobiltelefon testade
Iphone 13 pro bäst i test
Bästa Iphone Iphone 13 Pro
Ritplatta test
4 Ritplatta testade
Wacom Cintiq 16
Bäst i test Wacom Cintiq 16
ljudboktjänst
4 Ljudbok testade
bookbeat logo
Bästa ljudboksappen BookBeat
bästa webhotell
4 Webbhotell testade
misshosting bästa webbhotell
Bästa webbhotellet Miss Hosting
Matkasse bäst i test
6 Matkasse testade
Hello Fresh matkasse bäst i test
Bästa matkassen Hello Fresh
tv-abonnemang
5 TV-abonnemang testade
allente logo
Bäst i test Allente
hörlurar bäst i test
6 Hörlurar testade
Sony WH-1000XM4
Bäst i test Sony WH-1000XM4
soundbar test
6 Soundbar testade
Sonos Arc
Bäst i test Sonos Arc
in-ear test
6 In-ear hörlurar testade
apple-airpods
Bästa trådlösa in ear hörlurar Apple Airpods Pro
Bäst Bluetooth-högtalare - bäst i test
4 Bluetooth-högtalare testade
Sonos Roam - Bäst Bluetooth-högtalare
Bäst i test Sonos Roam
laserskrivare
4 Laserskrivare testade
Lexmark MB3442adw printer
Bäst i test Lexmark MB3442adw printer
Wifi förstärkare
4 Wifi-förstärkare testade
TP-Link RE605X
Bäst i test TP-Link RE605X
Laptopställ test
3 Laptopställ testade
DESIRE2 Supreme Pro
Bäst i test DESIRE2 Supreme Pro
Terminalglasögon test
4 Terminalglasögon testade
CHPO Zebbe bäst i test
Bäst i test CHPO Zebbe

Jämför specifikationer

Nedan kan du se testvinnarna i vår jämförelse. Du kan scrolla i sidled för att se alla vinnare.

Produkter

1
image
2
image
3
image
image
image
image
image
image

Specifikationer

Netflix

HBO Nordic

Viaplay

Disney +

C More

Amazon Prime Video

SF Anytime

Viaplay Sport

Betyg
Typ av material:Film, serier, dokumentärerFilm, serier, dokumentärerFilm, serier, dokumentärer, sport, live-kanalerFilm, serier, dokumentärerFilm, serier, dokumentärer, sport och live-tvFilm, serier, dokumentärerFilm, serier, dokumentärerFilm, serier, dokumentärer, sport, live-kanaler
4K-upplösning:JaNejJaJaNejJaNejJa
Stöd för Dolby Atmos:JaNejJaJaNejJaJaJa
Betalmodell:Abonnemang utan bindningstidAbonnemang utan bindningstidAbonnemang utan bindningstidAbonnemang utan bindningstidAbonnemang utan bindningstidAbonnemang utan bindningstidOn demandAbonnemang utan bindningstid
Pris:från 89 till 159 kronor/månad109 kronor/månadfrån 109 till 449 kronor/månad69 kronor/mån (689 kronor/år)från 139 till 449 kronor/månfrån 65 kronor/månfrån 19 kronorfrån 399 till 449 kronor/mån

Vanliga frågor och svar

En streamingtjänst ger dig tillgång till ett bibliotek av ljud- och bildmaterial. Materialet spelar du upp i realtid (streamar) via en uppkopplad enhet som din smart-tv, Chromecast, mobiltelefon, surfplatta eller dator.

Exempel på streamingtjänster är Viaplay och Netflix. Även musiktjänster som Spotify och Apple Music är streamingtjänster.

Enligt vår jämförelse är Netflix det bästa valet för hela familjen. Är du däremot ute efter en streamingtjänst för sport är Viaplay ett bra alternativ. Cmore har också ett bra sportutbud, men främst sticker de ut för sitt utbud av live-tv och realityserier.

För högkvalitativa serier som du inte hittar någon annanstans är HBO Nordic det självklara valet. När det kommer till film kan du vara säker på att hitta såväl storfilmer som bortglömda indiepärlor hos SF Anytime.

Bland alla streamingtjänster är det dock Amazon Prime Video som har det största utbudet. Där är det dock ont om Disney-produktioner – de huserar numera på Disney +, som är den bästa streamingtjänsten för barn.

Chromecast är ett mycket vanligt sätt att strömma innehåll till tv:n. Därför är det mer regel än undantag att streamingtjänsterna erbjuder möjligheten i sina appar. Av de streamingtjänster vi listar i vårt test stödjer samtliga Chromecast.

Ett exempel på en streamingtjänst som inte har Chromecast-stöd är Apple TV Plus. Bland streamingtjänster hör det som sagt dock till ovanligheterna.

Det finns streamingtjänster som är helt gratis att titta på, så som Youtube och SVT Play. Vanligast är dock att streamingtjänsterna tecknas genom abonnemang.

Det finns många olika alternativ som skiljer sig både i pris och utbud. I vår jämförelse av streamingtjänster hittar du de bästa tjänsterna i den innehållskategori som just du är intresserad av.

De streamingtjänster som erbjuder material i 4K-upplösning idag är Netflix, Viaplay, Disney + och Amazon Prime Video.

Tänk på att du behöver rätt hårdvara för att kunna se 4K-material. Den skärm du tittar på behöver stödja 4K och ditt bredband behöver vara tillräckligt snabbt. Om du tittar genom en Chromecast eller Apple TV behöver du modellerna Chromecast Ultra och Apple TV 4K.

Att en streamingtjänst erbjuder möjligheten till 4K innebär inte heller att allt material är tillgängligt i så hög upplösning.

Hjälpte det här testet om Streamingtjänster dig?

15 Röster, Genomsnitt: 4.7/5
Skriv recension

Dela testet

Liknande tester

bästa tv

TV: 6 testade modeller

actionkamera test

Actionkamera: 6 testade modeller

Drönare test

Drönare: 4 testade modeller

Vill du få exklusiva uppdateringar?

 1. Netflix.logo

  Netflix

  Bäst för hela familjen
 2. HBO

  HBO Nordic

  Bäst för serier
 3. Viaplay

  Viaplay

  Bäst med skandinaviskt innehåll

Vanliga frågor och svar

En streamingtjänst ger dig tillgång till ett bibliotek av ljud- och bildmaterial. Materialet spelar du upp i realtid (streamar) via en uppkopplad enhet som din smart-tv, Chromecast, mobiltelefon, surfplatta eller dator.

Exempel på streamingtjänster är Viaplay och Netflix. Även musiktjänster som Spotify och Apple Music är streamingtjänster.

Enligt vår jämförelse är Netflix det bästa valet för hela familjen. Är du däremot ute efter en streamingtjänst för sport är Viaplay ett bra alternativ. Cmore har också ett bra sportutbud, men främst sticker de ut för sitt utbud av live-tv och realityserier.

För högkvalitativa serier som du inte hittar någon annanstans är HBO Nordic det självklara valet. När det kommer till film kan du vara säker på att hitta såväl storfilmer som bortglömda indiepärlor hos SF Anytime.

Bland alla streamingtjänster är det dock Amazon Prime Video som har det största utbudet. Där är det dock ont om Disney-produktioner – de huserar numera på Disney +, som är den bästa streamingtjänsten för barn.

Chromecast är ett mycket vanligt sätt att strömma innehåll till tv:n. Därför är det mer regel än undantag att streamingtjänsterna erbjuder möjligheten i sina appar. Av de streamingtjänster vi listar i vårt test stödjer samtliga Chromecast.

Ett exempel på en streamingtjänst som inte har Chromecast-stöd är Apple TV Plus. Bland streamingtjänster hör det som sagt dock till ovanligheterna.

Det finns streamingtjänster som är helt gratis att titta på, så som Youtube och SVT Play. Vanligast är dock att streamingtjänsterna tecknas genom abonnemang.

Det finns många olika alternativ som skiljer sig både i pris och utbud. I vår jämförelse av streamingtjänster hittar du de bästa tjänsterna i den innehållskategori som just du är intresserad av.

De streamingtjänster som erbjuder material i 4K-upplösning idag är Netflix, Viaplay, Disney + och Amazon Prime Video.

Tänk på att du behöver rätt hårdvara för att kunna se 4K-material. Den skärm du tittar på behöver stödja 4K och ditt bredband behöver vara tillräckligt snabbt. Om du tittar genom en Chromecast eller Apple TV behöver du modellerna Chromecast Ultra och Apple TV 4K.

Att en streamingtjänst erbjuder möjligheten till 4K innebär inte heller att allt material är tillgängligt i så hög upplösning.