Information om affiliatelänkar

Vilka är den bästa streamingtjänsten 2023?

Om du bara vill begränsa dig till en enda streamingtjänst är Netflix är det bästa valet. Här får du ett brett utbud som passar hela familjen och 4K-upplösning för dig som ställer höga krav på bildkvalitet. Netflix erbjuder dessutom en rad egna produktioner som du inte kan hitta någon annanstans. Läs mer om Netflix och andra populära streamingtjänster nedan!

Information om affiliatelänkar
Välj produkter att jämföra

Sortera efter

Bäst för hela familjen
1
Markera
Netflix.logo
award-icon

Netflix

Specifikationer
award-icon
 • Högst kundnöjdhet enligt SKI
 • Stort film- och serieutbud
 • Samma innehåll i alla paket
Typ av material:Film, serier, dokumentärer
4K-upplösning:Ja
Stöd för Dolby Atmos:Ja
Betalmodell:Abonnemang utan bindningstid
Pris:från 99 till 179 kronor/månad
Bäst för realityserier och live-tv
2
Markera
c more
 • Upp till 25 tv-kanaler
 • Bra utbud av sport
 • Titta i offline-läge
Typ av material:Film, serier, dokumentärer, sport och live-tv
4K-upplösning:Nej
Stöd för Dolby Atmos:Nej
Betalmodell:Abonnemang utan bindningstid
Pris:från 149 till 549 kronor/mån
Bäst med skandinaviskt innehåll
3
Markera
Viaplay
 • Mycket svenskt innehåll
 • Utmärkt navigering
 • Erbjuder även live-tv
Typ av material:Film, serier, dokumentärer, sport, live-kanaler
4K-upplösning:Ja
Stöd för Dolby Atmos:Ja
Betalmodell:Abonnemang utan bindningstid
Pris:från 149 till 549 kronor/månad
Avatar for Marcello Rongione av Marcello Rongione Senast uppdaterad : Feb 06, 2023

Det här testet har fått betyget:

20 Röster, Genomsnitt: 4.8/5

Streamingtjänster har numera blivit det självklara sättet för personer att titta på film, sport och serier. De flesta moderna streamingtjänster håller hög kvalitet, är enkla att använda, fungerar på alla tänkbara enheter och både bild- och ljudkvalitet imponerar. Det gör att de utan problem kan ersätta – och till och med överträffa – traditionell linjär-tv.

I den här sammanställningen har vi valt ut åtta streamingtjänster som skiljer sig vad gäller pris och innehåll, men som alla är populära bland användarna. De streamintjänster som ingår i vår sammanställning är:

 1. Netflix – Bäst för hela familjen
 2. C More – Bäst för realityserier och live-tv
 3. HBO Nordic – Bäst för serier
 4. Viaplay – Bäst med skandinaviskt innehåll
 5. Disney + – Bäst för barnfamiljer
 6. Amazon Prime Video – Mest prisvärda streamingtjänsten
 7. SF Anytime – Bäst för filmälskare
 8. Viaplay Sport – Bäst för sport

Nedan kan du läsa mer om de olika tjänsterna och hur de skiljer sig från varandra. Du hittar också en sektion med vanliga frågor och svar som kan vara bra att läsa igenom innan du bestämmer dig för att bli kund.

Så gjorde vi sammanställningen

En bra streamingtjänst bör ha tillräckligt intressant innehåll för att matcha priset du som användare får betala. Det är också viktigt att gränssnittet och den tekniska lösningen håller hög kvalitet, då många användare till exempel vill streama innehåll på olika enheter. Vidare ställer många höga krav på bild- och ljudkvaliteten.

Inför vår sammanställning av streamingtjänster har vi framför allt utgått efter popularitet och användarnas egna omdömen. Vi har också gjort en egen bedömning av de olika tjänsterna, där vi jämfört saker som:

 • Prisvärdhet
 • Utbud av serier, film och sport
 • Användarvänlighet
 • Ljud- och bildkvalitet
 • Villkor, så som bindnings- och uppsägningstid
 • Kundtjänst
 • Betalningsalternativ

Vill du se vilka källor vi använt oss av hittar du en källförteckning längst ner på den här sidan.

Testvinnare - Streamingtjänster

Visa alla produkter

1. Netflix

- Bäst för hela familjen

 • Typ av material: Film, serier, dokumentärer
 • 4Kupplösning: Ja
  Stöd för Dolby Atmos: Ja
 • Betalmodell: Abonnemang utan bindningstid
 • Pris: från 99 till 179 kronor/månad
Netflix.logo

Teckna nu:

Netflix är alltjämt den mest populära streamingtjänsten i Sverige som dessutom har högst kundnöjdhet enligt en konsumentundersökning av SKI. Här finns något för alla – storfilmer, serier, barninnehåll och dokumentärer i mängder. Dessutom producerar Netflix mycket eget material, vilket gör att du inte kan hitta samma innehåll på någon annan plattform.

Innehållet är detsamma oavsett om du väljer det billigaste eller dyraste abonnemanget. Det enda som skiljer abonnemangen åt är hur många enheter som kan titta samtidigt samt bildkvaliteten.

För 89 kronor i månaden får du material i 720p-upplösning och här kan du bara titta på en enhet i taget. Vill du ha tillgång till 4K och kunna streama på upp till fyra skärmar samtidigt bör du istället välja det dyraste alternativet.

Populärt innehåll på Netflix

Netflix är en av de streamingtjänster som erbjuder mest exklusivt material av hög kvalitet. Nyligen har de också nått en milstolpe då deras ”Netflix Originals” etablerat sig som de mest populära på plattformen.

Serier som Stranger Things, Tiger King och The Last Dance har blivit stora succéer de senaste åren. Bland de mest populära egenproduktionerna idag finns starka titlar som Lupin, Familjen Bridgerton, The Queens Gambit och The Witcher.

På filmfronten kan fans av serien Breaking Bad hitta den Netflix-producerade El Camino. Därtill finns ett bra utbud av filmer i olika genrer och från andra filmstudios. Nutida storfilmer som Joker samsas med klassiker som Goodfellas. Nyligen lade Netflix också vantarna på en stor samling Studio Ghibli-filmer.

Utmärkt användarupplevelse

Netflix är en av de största film- och tv-serietjänsterna i världen idag. Och som en sann streamingpionjär erbjuder de också en mycket användarvänlig upplevelse på alla plattformar. Du kan titta på Netflix från datorn, mobilen, surfplattan, smart-tv:n, spelkonsolen och Apple-tv:n. Konstigt nog plockade Netflix däremot bort stöd för Airplay för ett tag sedan.

Netflix använder sig av intelligenta algoritmer för att skräddarsy en upplevelse som är unik för varje användare. I takt med att du tittar på fler filmer och serier lär sig alltså Netflix vad du gillar och rekommenderar material som passar dig.

Att titta på filmer och serier är stabilt, oavsett vilken enhet du använder. Om din internetanslutning är svajig anpassar Netflix dessutom bildkvaliteten så att du ska slippa irriterande buffring.

 • Stöd för 4K och HDR.
 • Stort utbud av film och serier, även egenproducerat material.
 • Samma innehåll i alla abonnemang.
 • Saknar stöd för Airplay.

2. C More

- Bäst för realityserier och live-tv

 • Typ av material: Film, serier, dokumentärer, sport och live-tv
 • 4Kupplösning: Nej
 • Stöd för Dolby Atmos: Nej
 • Betalmodell: Abonnemang utan bindningstid
 • Pris: från 149 till 549 kronor/mån
c more

Köp nu hos:

C More marknadsför sig som ”den kompletta streamingtjänsten”. Med detta vill man förmedla att man har innehåll för alla målgrupper och intressen. Och visst, det finns säkerligen något för alla, men utbudet av filmer och serier konkurrerar knappast med andra streamingtjänster. När det däremot kommer till live-tv sticker C More ut eftersom du får tillgång till ett flertal livestreamade kanaler, inklusive C Mores egna sändningar.

Det största paketet ger dig dessutom tillgång till all livesänd sport. Det är särskilt intressant för dig som gillar svensk hockey, då C More har rättigheterna till SHL. De sänder samtliga av säsongens matcher plus hockeyallsvenskan.

Är du också intresserad av amerikanska realityserier hittar du allt du någonsin önskat dig hos C More. Genom samarbete med Hayu erbjuder de nämligen det senaste från dokusåpavärlden, direkt i sin egen streamingtjänst, bland annat The Real Housewives och Million Dollar Listing.

Populärt innehåll på Cmore

C More konkurrerar med Viaplay om att vara den bästa streamingtjänsten med svenskt innehåll och de gör det bra. C More producerar en hel del originalmaterial. Såväl klassiker som Hamilton och Jägarna har exempelvis fått nya serier som du hittar på C More.

Du kan också se alla säsonger av Solsidan, alla Beck-filmer och Colin Nutley-filmen Bröllop, begravning och dop. När det kommer till amerikanska serier och filmer hittar du dock intressantare utbud på annat håll.

Ett C More-abonnemang ger dig också tillräckligt med livekanaler för att du aldrig behöver koppla in antennkabeln till din tv. Du får SVT:s kanaler i C Mores grundläggande abonnemang och sedan allt fler kanaler ju större streamingpaket du skaffar. Som mest ingår hela 25 live tv-kanaler med C More.

Inte den bästa ljud-och bildkvaliteten

C More erbjuder inte 4K-upplösning och inte ens mer än 2.1-ljud. Du kan alltså inte få surroundljud på filmer och serier du ser genom C More, vilket är en stor nackdel. C More rekommenderas därför bara för det material som du inte hittar någon annanstans; svenska originalserier, dokusåpor, live-tv och sport.

C More finns tillgänglig via webbläsare, Samsung smart-tv, Android tv, app till mobil, surfplatta och Apple TV. De är inte bland de mer generösa streamingtjänsterna för att titta på flera skärmar samtidigt. Max två olika strömmar kan vara igång samtidigt och för det billigaste abonnemanget kan bara en tittare använda sig av C More i taget.

En fördel är dock att du kan ladda ner filmer och serier som finns i C Mores utbud, men den främsta anledningen att skaffa C More är ändå live-tv. När du tittar på live-tv råder dock lite andra förutsättningar än när du tittar på annat material. Exempelvis kan du inte pausa eller spola i direktsända program via C More. Dock kan du göra detta efter att de har sänts.

 • Ger dig tillgång till många realityserier via Hayu.
 • Upp till 25 live tv-kanaler.
 • Sporträttigheter för Serie A, LaLiga och SHL.
 • Möjlighet att titta i offline-läge.
 • Inget stöd för 4K eller Dolby Atmos.
 • Utbudet av serier och film är inte det bästa.

3. Viaplay

- Bäst med skandinaviskt innehåll

 • Typ av material: Film, serier, dokumentärer, sport, live-kanaler
 • 4Kupplösning: Ja
  Stöd för Dolby Atmos: Ja
 • Betalmodell: Abonnemang utan bindningstid
 • Pris: från 149 till 549 kronor/månad
Viaplay

Teckna nu:

Viaplay har länge varit förknippad med sportsändningar i världsklass, men idag är även streamingtjänsten en riktig Netflix-utmanare. För dig som inte är intresserad av sportpaketet går det att teckna något av de billigare abonnemangen på Viaplay. Det ger dig bland annat tillgång till populära serier och filmer samt en hel del exklusivt innehåll.

För dig som gillar skandinaviskt, och framförallt svenskt, innehåll är Viaplay en riktigt bra streamingtjänst. Här erbjuds många svenska serier och filmer, en genre som till och med har fått en egen kategori. Dessutom kan du titta på svensk live-tv genom Viaplay. När du tecknar ett abonnemang ingår kanalerna TV3, TV6, TV8 och TV10.

Populärt innehåll på Viaplay

Viaplay satsar hårt på svenskproducerat material. Med sina Viaplay Originals erbjuder de serier som inga andra streamingtjänster gör. Serier som Älska mig, Partisan, Advokaten och Tjockare än vatten är välgjorda och sevärda svenska produktioner. Vid sidan om stora amerikanska serier och Hollywoodfilmer är det kul att se att Viaplay levererar med sina egna produktioner. Detta breddar det skandinaviska utbudet, vilket många användare med säkerhet uppskattar.

Välkonstruerade och stabila appar

Viaplays appar till olika plattformar är välkonstruerade och fungerar stabilt. Gränssnittet är lättnavigerat och det är lätt att återuppta tittandet där du slutade. Viaplay använder sig dessutom av algoritmer som rekommenderar andra serier och filmer baserat på vad du tittat på innan.

Det finns filmer och serier i alla tänkbara olika genrer och Viaplay gör också ett bra jobb med att dela upp sitt material i underkategorier. Några exempel är Svenska serier, Hypade humorserier, Vad andra tittar på, Domedagsfilm, Action och adrenalin och förstås – Topplistan.

Filmer med uppföljare, så som Spider Man, Jumanji och Alien Versus Predator, är tydligt förpackade tillsammans så att du enkelt kan hitta samtliga filmer som ingår i serien.

 • Välfungerande och stabila appar.
 • Många svenska serier och filmer.
 • Stöd för 4K och HDR.
 • Algoritmer hjälper dig att hitta intressant innehåll.
 • Ganska dyrt baspaket.

4. HBO Nordic

- Bäst för serier

 • Typ av material: Film, serier, dokumentärer
 • 4Kupplösning: Nej
  Stöd för Dolby Atmos: Nej
 • Betalmodell: Abonnemang utan bindningstid
 • Pris: 109 kronor/månad
HBO

HBO är kända för att ha producerat några av de bästa serierna genom tiderna. Sex and the City, Game of Thrones och The Wire är bara några exempel. Det mesta på den här streamingtjänsten håller hög klass och månadskostnaden är dessutom relativt låg.

Den här streamingtjänsten riktar sig också i första hand till dig som tycker om serier. Det betyder emellertid inte att det är brist på vare sig dokumentärer eller filmer. Det finns till och med en barnsektion på HBO Nordic.

HBO Nordic är en av de mer generösa streamingtjänsterna när det kommer till att dela på abonnemanget. Det är faktiskt möjligt att titta på upp till fem olika skärmar samtidigt. Tyvärr erbjuds dock inte materialet i 4K-upplösning.

Populärt innehåll på HBO Nordic

HBO fortsätter att leverera nya serier och filmer i världsklass. Serien Chernobyl är ett bra exempel med betyget 9,4 av 10 på IMDB. Trots det lever inte streamingtjänsten enbart på att pumpa ut nytt material till sina användare.

Många av oss återvänder gärna till äldre serier som The Sopranos gång på gång, medan andra upptäcker dem för första gången. Flera av HBO:s klassiska serier håller helt enkelt fortfarande hög klass, många år efter att sista avsnittet sändes.

Det som sammanfattar HBO Nordics utbud är kvalitet. Hit kommer såväl den som vill se de senaste serierna och filmerna, som den som vill se om sin favoritsäsong av Game of Thrones. Den populära animerade serien Rick and Morty hittas också numera på HBO Nordic.

HBO Nordic har även rättigheter till populära serier som inte producerats av dem själva. Det inkluderar bland annat tio säsonger av Vänner och åtta säsonger av Dexter. De har äger också rättigheterna till Cartoon Network.

Användarupplevelsen kunde varit bättre

HBO Nordic har stöd för Chromecast, Airplay och har appar för spelkonsoler, mobiltelefon och smart-tv. Hur smidig upplevelsen är kan dock variera beroende på vilken enhet du använder din HBO-app på. Den generella upplevelsen är att HBO Nordics användarupplevelse inte är helt i nivå med flera andra streamingtjänster.

HBO Nordic har exempelvis inga algoritmer som Netflix har. Det betyder att du inte får personliga rekommendationer, men också att det inte finns något riktigt bra sätt att hantera en sämre internetuppkoppling.

Medan Netflix automatiskt anpassar bildkvaliteten så att uppspelningen inte ska avbrytas, fryser dessutom HBO:s uppspelning oftare vid sämre bredbandshastigheter, åtminstone enligt M3.

 • Erbjuder några av världens mest hyllade serier.
 • Titta på upp till fem olika enheter samtidigt.
 • Relativt låg månadskostnad.
 • Fryser lätt vid sämre internetuppkoppling.
 • Inga algoritmer som ger dig personliga rekommendationer.

5. Disney +

- Bäst för barnfamiljer

 • Typ av material: Film, serier, dokumentärer
 • 4Kupplösning: Ja
  Stöd för Dolby Atmos: Ja
 • Betalmodell: Abonnemang utan bindningstid
 • Pris: 89 kronor/mån
disney logo

Teckna nu:

Trots att Disney + är hårt nischad har streamingtjänsten ändå blivit en succé, och särskilt konstigt är det inte egentligen. Här hittar du massor av nytt och gammalt material från Marvel, Pixar Walt Disney Pictures, National Geographic och Lucasfilm. Föga förvånade har det visat sig att miljontals människor mer än gärna betalar för den här typen av innehåll.

Som familjetjänst är det svårt att slå Disney +. Den är fullproppad av exklusiva (i princip uteslutande) klassiker och nyproducerade filmer och serier. Streamingtjänsten har ett lättnavigerat gränssnitt och fungerar på alla enheter du kan tänka dig.

Som kronan på verket är Disney+ en av de billigaste streamingtjänsterna, med rabatt om du tecknar en årsprenumeration.

Populärt innehåll på Disney +

Om du älskar Disney, Pixar, Star Wars och Marvel är Disney + något du kommer att gilla. Både Marvel- och Star Wars-sektionerna har alla långfilmer, kortfilmer och specialavsnitt du kan tänka dig.

Disneys fantastiska katalog innehåller allt från den första kortfilmen med Kalle Anka till de nya live action-produktionerna. Från Pixar hittar du populära filmserier som Toy Story och Själen, och för den riktigt hängivna Pixar-anhängare finns även dokumentärfilmen Inside Pixar som ger dig en titt bakom Pixar Studios kulisser.

Du som tillhör en lite vuxnare publik kan njuta av spännande serier från Marvel eller plöja igenom 30 säsonger av The Simpsons som också finns på streamingtjänsten.

Användarvänlig med stöd för 4K och Dolby Atmos

Det märks att Disney+ tagit lärdom från streamingtjänster som funnits tillgängliga betydligt längre. Är du van användare av exempelvis Netflix kommer du snabbt igång även med Disney+. Streamingtjänsten fungerar i webbläsare och har appar för konsoler, mobil, smart-tv och så vidare.

Du kan ha olika konton för olika användare, ladda ner material offline och återuppta avsnitt från där de slutade sist. Disney+ är även utrustad med algoritmer som lär sig vad du gillar och kan rekommendera andra serier och filmer.

Det går inte att ta för givet att streamingtjänster erbjuder 4K-upplösning och Dolby Atmos-ljud, men det gör Disney+. Sammantaget är det svårt att tänka sig en bättre streamingtjänst för barnfamiljen. Pris, användarupplevelse och utbud är mycket bra och det sistnämnda kommer bara växa med tiden.

 • Nästan uteslutande exklusivt material.
 • Guldgruva för Marvel-, Disney- och Star Wars-fans.
 • Stöd för 4K och Dolby Atmos.
 • Utmärkt användarupplevelse och plattform.
 • Inga personliga rekommendationer.
 • Begränsat med utbud från olika studior.

6. Amazon Prime Video

- Mest prisvärda streamingtjänsten

 • Typ av material: Film, serier, dokumentärer
 • 4Kupplösning: Ja
  Stöd för Dolby Atmos: Ja
 • Betalmodell: Abonnemang utan bindningstid
 • Pris: 59 kronor/mån
Prime Video.logo

Teckna nu:

Amazon Prime Video är en omåttligt populär streamingtjänst i USA, vilket inte bara hänger ihop med att det är en av de billigaste streamingtjänsterna. Den populära e-handelsplattformen Amazon ger nämligen så kallade Prime-kunder streamingtjänsten på köpet i medlemskapet. I Sverige har vi ännu inte Prime-medlemskap, då Amazon precis etablerat sig här. Streamingtjänsten Amazon Prime Video går dock ändå att teckna precis som vanligt.

Amazon Prime Video erbjuder mängder av kvalitetsserier och filmer. Men om man ska erbjuda det allra största biblioteket följer ofrånkomligen också att mycket av innehållet håller lägre klass. Med det sagt finns det ändå en hel del pärlor att hitta på Amazon Prime. Den låga prislappen gör det värt att prova för dig som tröttnat på Netflix utbud.

Populärt innehåll på Amazon Prime Video

Amazon Prime Video jobbar likt de flesta andra streamingtjänster med exklusivt material. Exempel på populärt sådant är Ur Varselklotet och The Grand Tour. Här kan du också se den populära Sagan om ringen-serien samt en mängd olika säsonger av LOL (Last One Laughing).

Utöver Amazon Original-produktionerna är innehållet exklusivt i den mån att de har många äldre filmer som inte finns tillgängliga på andra tjänster.

Stöd för mängder av olika enheter

Prime Video har alla grundläggande funktioner som vi förväntar oss av en streamingtjänst idag. Ett konto kan ha flera olika profiler och det finns möjlighet att ladda ner materialet för att titta offline. För priset är Prime Video dessutom mycket generöst för dig som vill kunna titta på flera enheter. Upp till tre enheter kan nämligen titta på samma konto samtidigt.

På tal om olika enheter kan du kolla på Prime Video på alla tänkbara sätt. Du kan använda din mobil, webbläsare, smart-tv, spelkonsol, Chromecast, Apple TV med mera. En del av materialet är tillgängligt i 4K med HDR och Dolby Atmos-ljud fungerar också.

Med funktionen X-Ray får du upp lite extra information om serien eller filmen du tittar på, när du pausar. Det kan exempelvis vara vad de olika skådespelarna i serien heter, eller namnet på låtar från soundtracket.

 • Imponerande film- och serieutbud.
 • Låg månadskostnad - endast 59 kr/mån.
 • Stöd för 4K och Dolby Atmos.
 • Ger dig tillgång till exklusivt material.
 • Biblioteket håller inte riktigt lika hög klass som övriga streamingtjänster.

7. SF Anytime

- Bäst för filmälskare

 • Typ av material: Film, serier, dokumentärer
 • 4Kupplösning: Nej
  Stöd för Dolby Atmos: Ja
 • Betalmodell: On demand
 • Pris: från 9 – 19 kronor
sf-anytime

Teckna nu:

I vår jämförelse har de flesta streamingtjänster en abonnemangsmodell där du betalar för innehållet per månad eller år – alla utom en. SF Anytime har nämilgen valt ”on demand”-modellen. Det betyder helt enkelt att du bara betalar för den film eller den serie du hyr, lite som i en klassisk videouthyrningsbutik.

För dig som tittar på film eller serier mer sporadiskt är det här ett utmärkt alternativ. Då SF Anytime har ett stort filmutbud av bioaktuella filmer fungerar tjänsten även bra som komplement till dina övriga streamingtjänster.

När du hyr en film på SF Anytime har du den i din ägo i 48 timmar. Föredrar du istället att köpa filmer eller serier går det också bra, men då kostar det förstås också lite mer.

Populärt innehåll på SF Anytime

SF Anytime har topplistor för både hyr- och köpfilmer. Det gör det enkelt att hitta de populäraste serierna och filmerna om du har svårt att välja bland det stora utbudet. Är du ute efter de senast inkomna filmerna och serierna kan du sortera även efter det.

På köptoppen hittar vi filmer som Ticket to Paradise och Triangle of Sadness medan serietoppen inkluderar titlar som The Last Kingdom, 30 grader i Februari och Broen. Hos SF Anytime kan du även välja och vraka bland en mängd olika filmpaket, exempelvis Johan Falk, Harry Potter och The Hunger Games.

SF Anytime är alltså en bred filmtjänst. De senaste filmerna varvas med äldre filmer som är svåra att hitta på annat håll. Söker du en specifik film, men går bet på andra streamingtjänster är chansen god att du hittar den hos SF Anytime.

Tjänsten har vissa brister

Tyvärr saknar SF Anytime appar för vissa smart-tv. De har heller ingen app för spelkonsoler. Det går dock bra att spela upp allt material via Chromecast och Airplay eller genom webbläsaren. SF Anytime har tyvärr inga 4K-filmer i sitt utbud, men däremot erbjuder de 5.1-ljud.

Det är enkelt att navigera sig genom streamingtjänsten och att hyra eller köpa film. Du betalar med betalkortet eller Swish och sedan är det bara att börja streama. Allt material är uppdelat efter genre och du kan filtrera dina sökningar efter IMDB-betyg, utgivningsår med mera.

När du hyrt eller köpt dina första filmer kan SF Anytime rekommendera andra titlar som kan tänkas passa dig, en funktion som gör det enklare att hitta nya favoriter.

 • Stort utbud av filmer – nya storfilmer och äldre svårfunna.
 • Betala bara för det du vill se.
 • Stöd för 5.1-ljud.
 • Användarvänligt och lättnagiverat gränssnitt.
 • Inga 4K-filmer.
 • Saknar app för spelkonsoler.

8. Viaplay Sport

- Bäst för sport

 • Typ av material: Film, serier, dokumentärer, sport, live-kanaler
 • 4Kupplösning: Ja
  Stöd för Dolby Atmos: Ja
 • Betalmodell: Abonnemang utan bindningstid
 • Pris: från 379 till 749 kronor/mån
Viaplay

Köp nu hos:

En sportkanal lever på att erbjuda viktiga sändningsrättigheter och här drar Viaplay det längsta strået. De har bland annat rättigheterna till Premier League med egna expertkommentatorer, reportage och studio innan matcherna. Dessutom visar de även Champions League, Bundesliga, NHL, UFC, NFL och Formula 1, med mera.

Viaplay överträffar C More även när det kommer till bildkvalitet. De erbjuder nämligen 4K-kvalitet på utvalda sändningar av Formula 1, Champions League och Premier League.

För att få ta del av Viaplays sportsändningar behöver du teckna något av deras två dyrare paket. Då får du inte bara tillgång till sporten, utan hela Viaplays trevliga utbud av serier. Tecknar du det största paketet får du också tillgång till alla filmer.

Populärt innehåll på Viaplay

När du skaffar ett sportpaket får du åtminstone alla serier på köpet. Vi har tidigare skrivit om att Viaplay har ett bra utbud av exklusivt material, inte minst svenskt sådant. Och för dig som skaffar sportpaketet kan det vara av intresse att flera av serierna är sportrelaterade.

Bland flera sportdokumentärer finns den egenproducerade Inside: Alexander Gustafsson. Detta är en miniserie i sex avsnitt om UFC-fighterns förberedelse inför två viktiga möten i Hamburg och Stockholm. Den hyllade långköraren Hard Knocks finns också tillgänglig i 15 säsonger. Dokumentärserien ger dig en unik inblick bakom kulisserna när NFL-lag gör sig redo för säsongen.

På senare tid har det blivit allt populärare med den här typen av bakom kulisserna-dokumentärer även bland Premier League-klubbar. På Viaplay finns till exempel Take Us Home: Leeds United som berättar historian om säsongen då Leeds tog sig tillbaka till Premier League.

Lättanvänt och tydligt gränssnitt

Sporten har en egen flik hos Viaplay. Där hittar du tablån med de evenemang som sänds live för tillfället. Du kan också titta på sammandrag från tidigare matcher. Under sport-fliken ryms även alla sportdokumentärer och sportfilmer som finns tillgängliga att titta på.

Gränssnittet är lättanvänt och i vanlig ordning rekommenderar Viaplay serier och filmer baserat på vad du tittat på tidigare. Upplevelsen av att streama sport är för det mesta stabil och kvaliteten anpassas efter internetuppkopplingen. För livesport är det viktigt att sändningen inte avbryts om internethastigheten plötsligt försämras, vilket Viaplay löser på ett bra sätt.

Optimala förhållanden ger riktigt bra bild- och ljudkvalitet och bilden flyter även vid snabba kamerapanoreringar. Viaplay har dessutom stöd för 4K, HDR och Dolby Atmos-ljud och kan streamas på två olika enheter samtidigt, så att du inte missar en sekund om dina två favoritsporter sänds samtidigt.

 • Sportsändningar i 4K (Ultra HD).
 • Se Premier League, Champions League, NHL och mycket mer.
 • Serier och live tv-kanaler på köpet.
 • Streamingkvaliteten anpassas efter internethastigheten.
 • Ett ganska dyrt abonnemang, framför allt om du också vill ha film.

Källor

Här kan du se några källor vi använt oss av som komplement till vår egen bedömning av de olika streamingtjänsterna.

M3.idg.se

 • https://m3.idg.se/2.1022/1.737932/hbo-nordic-test
 • https://m3.idg.se/2.1022/1.738045/viaplay-test

Cnet.com

 • https://www.cnet.com/reviews/disney-plus-review/

Pcmag.com

 • https://uk.pcmag.com/internet-3/116365/amazon-prime-video

OBS! Bäst-i-testet.se kan inte garantera att de omdömen vi använt som källor har lämnats av personer som köpt eller använt produkten. Läs mer i våra allmänna villkor.

Allt i ett! Med Allente kan du samla dina tv-kanaler och streamingtjänster i ett och samma paket.

Liknande tester

bästa tv
6 TV testade
Bäst i test LG C2 OLED Series
actionkamera test
6 Actionkamera testade
gopro 11
Bäst i test GoPro Hero 11 Black
Drönare test
6 Drönare testade
DJI Mini 3 Pro
Bäst i test DJI Mini 3 Pro
projektor test
5 Projektor testade
Samsung The Premiere - bästa projektor
Bäst i test Samsung The Premiere
systemkamera test
4 Systemkamera testade
Canon EOS 90D
Bäst i test Canon EOS 90D
router
5 Router testade
Asus RT-AX86U
Bäst i test Asus RT-AX86U
surfplatta test
5 Surfplatta testade
ipad pro
Bäst i test Apple Ipad Pro
bärbar dator test
4 Bärbar dator testade
Macbook Air M2 2022
Bäst i test Macbook Air M2 2022
man med datorskärm - bäst i test
4 Datorskärm testade
BenQ PD3200U
Bäst i test BenQ PD3200U
mobiltelefon - bäst i test
6 Mobiltelefon testade
Bäst i test iPhone 14
Ritplatta test
4 Ritplatta testade
Wacom Cintiq 16
Bäst i test Wacom Cintiq 16
bäst powerbank
3 Powerbank testade
Anker PowerCore Essential 20000
Bäst i test Anker PowerCore Essential 20000
läsplatta
4 Läsplatta testade
Kobo Clara 2E
Bäst i test Kobo Clara 2E
ljudboktjänst
4 Ljudbok testade
nextory logo
Bästa ljudboksappen Nextory
bästa webhotell
4 Webbhotell testade
misshosting bästa webbhotell
Bästa webbhotellet Miss Hosting
Matkasse bäst i test
6 Matkasse testade
Hello Fresh matkasse bäst i test
Bästa matkassen Hello Fresh
tv-abonnemang
4 TV-abonnemang testade
allente logo
Bäst i test Allente
hörlurar bäst i test
6 Hörlurar testade
Sony WH-1000XM5
Bäst i test Sony WH-1000XM5
soundbar test
4 Soundbar testade
Sonos Arc
Bäst i test Sonos Arc
in-ear test
5 In-ear hörlurar testade
apple-airpods
Bästa trådlösa in ear hörlurar Apple Airpods Pro 2nd generation
Bäst Bluetooth-högtalare - bäst i test
4 Bluetooth-högtalare testade
Sonos Roam - Bäst Bluetooth-högtalare
Bäst i test Sonos Roam
laserskrivare
4 Laserskrivare testade
DCP-L3550CDW
Bäst i test Brother DCP-L3550CDW
Wifi förstärkare
3 Wifi-förstärkare testade
TP-Link RE605X
Bäst i test TP-Link RE605X
Laptopställ test
3 Laptopställ testade
DESIRE2 Supreme Pro
Bäst i test DESIRE2 Supreme Pro
Terminalglasögon test
3 Terminalglasögon testade
CHPO Zebbe bäst i test
Bäst i test CHPO Zebbe
öj- och sänkbart skrivbord
3 Höj och sänkbart skrivbord testade
iiglo E-Zee
Bäst i test Iiglo E-Zee
Tangentbord bäst i test
4 Tangentbord testade
Logitech MX Keys
Bäst i test Logitech MX Keys

Jämför specifikationer

Nedan kan du se testvinnarna i vår jämförelse. Du kan scrolla i sidled för att se alla vinnare.

Produkter

1
image
2
image
3
image
image
image
image
image
image

Specifikationer

Netflix

C More

Viaplay

HBO Nordic

Disney +

Amazon Prime Video

SF Anytime

Viaplay Sport

Betyg:
Typ av material:Film, serier, dokumentärerFilm, serier, dokumentärer, sport och live-tvFilm, serier, dokumentärer, sport, live-kanalerFilm, serier, dokumentärerFilm, serier, dokumentärerFilm, serier, dokumentärerFilm, serier, dokumentärerFilm, serier, dokumentärer, sport, live-kanaler
4K-upplösning:JaNejJaNejJaJaNejJa
Stöd för Dolby Atmos:JaNejJaNejJaJaJaJa
Betalmodell:Abonnemang utan bindningstidAbonnemang utan bindningstidAbonnemang utan bindningstidAbonnemang utan bindningstidAbonnemang utan bindningstidAbonnemang utan bindningstidOn demandAbonnemang utan bindningstid
Pris:från 99 till 179 kronor/månadfrån 149 till 549 kronor/månfrån 149 till 549 kronor/månad109 kronor/månad89 kronor/mån59 kronor/månfrån 9 - 19 kronorfrån 379 till 549 kronor/mån

Vanliga frågor och svar

En streamingtjänst ger dig tillgång till ett bibliotek av film, serier och ibland även sport. Materialet spelar du upp i realtid (streamar) via en uppkopplad enhet som din smart-tv, Chromecast, mobiltelefon, surfplatta eller dator.

Det finns även streamingtjänster för ljudbaserat innehåll, så som Storytel eller Spotify.

Enligt vår jämförelse är Netflix det bästa valet för hela familjen. I vår sammanställning ovan kan du jämföra streamingtjänster som passar för barn, sport och andra behov.

 

Av de streamingtjänster som ingår i vår sammanställning stödjer samtliga Chromecast.

Ett exempel på en streamingtjänst som inte har Chromecast-stöd är Apple TV Plus.

Det finns streamingtjänster som är helt gratis att titta på, så som Youtube och SVT Play. Vanligast är dock att streamingtjänsterna tecknas genom ett månatligt abonnemang.

De streamingtjänster som erbjuder material i 4K-upplösning idag är Netflix, Viaplay, Disney + och Amazon Prime Video.

Tänk på att du behöver rätt hårdvara för att kunna se 4K-material.

Hjälpte det här testet om Streamingtjänster dig?

20 Röster, Genomsnitt: 4.8/5
Skriv recension

Dela testet

Liknande tester

bästa tv

TV: 6 testade modeller

actionkamera test

Actionkamera: 6 testade modeller

Drönare test

Drönare: 6 testade modeller

Testvinnare - Streamingtjänster

 1. Netflix.logo

  Netflix

  Bäst för hela familjen
 2. c more

  C More

  Bäst för realityserier och live-tv
 3. Viaplay

  Viaplay

  Bäst med skandinaviskt innehåll

Vanliga frågor och svar

En streamingtjänst ger dig tillgång till ett bibliotek av film, serier och ibland även sport. Materialet spelar du upp i realtid (streamar) via en uppkopplad enhet som din smart-tv, Chromecast, mobiltelefon, surfplatta eller dator.

Det finns även streamingtjänster för ljudbaserat innehåll, så som Storytel eller Spotify.

Enligt vår jämförelse är Netflix det bästa valet för hela familjen. I vår sammanställning ovan kan du jämföra streamingtjänster som passar för barn, sport och andra behov.

 

Av de streamingtjänster som ingår i vår sammanställning stödjer samtliga Chromecast.

Ett exempel på en streamingtjänst som inte har Chromecast-stöd är Apple TV Plus.

Det finns streamingtjänster som är helt gratis att titta på, så som Youtube och SVT Play. Vanligast är dock att streamingtjänsterna tecknas genom ett månatligt abonnemang.

De streamingtjänster som erbjuder material i 4K-upplösning idag är Netflix, Viaplay, Disney + och Amazon Prime Video.

Tänk på att du behöver rätt hårdvara för att kunna se 4K-material.