En bra streamingtjänst bör ha tillräckligt intressant innehåll för att matcha priset du som användare får betala Det är också viktigt att gränssnittet och den tekniska lösningen håller hög kvalitet, då många användare till exempel vill kunna streama innehåll på olika enheter

Jämför specifikationer

Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

1
image
2
image
3
image
image
image
image
image
image
image
Utmärkelse: Redaktionens valBäst för hela familjenBäst för realityserier och live-tvBäst med skandinaviskt innehållBäst för serierBäst för barnfamiljerMest prisvärda streamingtjänstenBäst för filmälskareBäst för sport
Produkt: Allente StreamNetflixTV4 PlayViaplayHBO MaxDisney +Amazon Prime VideoSF AnytimeViaplay Sport
Betyg:
Typ av material:Film, serier, dokumentärerFilm, serier, dokumentärerFilm, serier, dokumentärer, sport och live-tvFilm, serier, dokumentärer, sport, live-kanalerFilm, serier, dokumentärerFilm, serier, dokumentärerFilm, serier, dokumentärerFilm, serier, dokumentärerFilm, serier, dokumentärer, sport, live-kanaler
4K-upplösning:JaJaNejJaJaJaJaNejJa
Stöd för Dolby Atmos:JaJaNejJaJaJaJaJaJa
Betalmodell:Abonnemang utan bindningstidAbonnemang utan bindningstidAbonnemang utan bindningstidAbonnemang utan bindningstidAbonnemang utan bindningstidAbonnemang utan bindningstidAbonnemang utan bindningstidOn demandAbonnemang utan bindningstid
Pris:249 - 449 kr/mån99 - 179 kr/mån0 - 549 kr /mån149 - 699 kr/mån99 kr/mån59 - 119 kr/mån59 kr/mån39 - 189 kr399 - 699 kr/mån

1. Allente Stream - Redaktionens val

 • Typ av material: Film, serier, dokumentärer
 • 4K-upplösning: Ja
 • Stöd för Dolby Atmos: Ja
 • Betalmodell: Abonnemang utan bindningstid
 • Pris: 249 kr – 449 kr/mån
allenete

Allente är kanske mest känd för sina TV-abonnemang och bredbandslösningar, men de erbjuder också ett väldigt prisvärt streamingpaket – Allente Stream.

Med Allente Stream får du faktiskt tre populära streamingplattformar i ett och samma paket – Viaplay Film & Serier, HBO Max, SkyShowtime. Du kan dessutom streama på upp till fyra enheter samtidigt och du är inte bunden till abonnemanget, däremot gäller en uppsägningstid på 30 dagar.

12 kanaler – men inte TV4

Förutom streamingplattformarna får du också 12 populära kanaler: SVT1, SVT2, Kanal 3, Kanal 5, Kanal 7 Kanal 8, Kanal 9, 10:an, 11:an, Kunskapskanalen, SVT Barn och SVT 24. Som du ser ingår inga TV4-kanaler, vilket beror på att Telia helt enkelt inte vill sälja streamingrättigheterna. Är det TV4 du är intresserad av ska du istället välja TV4 Play.

Frossa i film och serier

Med Allente Stream får du tillgång till en rad spännande titlar, både från film- och serievärlden. Här kan du avnjuta populära tv-serier som Succession, The Last of Us och House of the Dragon till actionfyllda filmer som Top Gun Maverick och The Batman.

Vad gäller sport ser dock läget lite annorlunda ut. Det här streamingpaketet innehåller nämligen ingen sport alls, utan vill du ha det måste du lägga till Viaplay Total. Det kostar ytterligare 299 kronor i månaden, vilket är lite dyrt, men då får du å andra sidan tillgång till bland annat Premier Leauge, UEFA Europa Leauge, EM-kvalsmatcher, Formel 1, Vintersport och NHL.

Ger dig mycket för pengarna

Överlag tycker vi dock att Allente Stream är en väldigt prisvärd streamingtjänst med tanke på allt du får, och det är just därför vi utsett dem till bäst i test. Det kanske inte är det bästa valet för dig som främst ska kolla på sport, men om är det främst är film och serier som lockar är det helt klart ett bra val.

 • Prisvärt streamingpaket med 12 svenska kanaler.
 • Gäller utan bindningstid.
 • Möjligt att titta på 4 enheter samtidigt.
 • Tillgänglig för smart-tv.
 • 30 dagars uppsägningstid.
 • TV4-kanalerna ingår inte.

Teckna nu:

2. Netflix - Bäst för hela familjen

 • Typ av material: Film, serier, dokumentärer
 • 4Kupplösning: Ja
  Stöd för Dolby Atmos: Ja
 • Betalmodell: Abonnemang utan bindningstid
 • Pris: 99 – 179 kr/mån
Netflix.logo

Netflix är alltjämt den mest populära streamingtjänsten i Sverige som dessutom har högst kundnöjdhet enligt en konsumentundersökning av SKI. Här finns något för alla – storfilmer, serier, barninnehåll och dokumentärer i mängder. Dessutom producerar Netflix mycket eget material, vilket gör att du inte kan hitta samma innehåll på någon annan plattform.

Innehållet är detsamma oavsett om du väljer det billigaste eller dyraste abonnemanget. Det enda som skiljer abonnemangen åt är hur många enheter som kan titta samtidigt samt bildkvaliteten.

För 99 kronor i månaden får du material i 720p-upplösning och här kan du bara titta på en enhet i taget. Vill du ha tillgång till 4K och kunna streama på upp till fyra skärmar samtidigt bör du istället välja det dyraste alternativet för 179 kronor per månad.

Populärt innehåll på Netflix

Netflix är en av de streamingtjänster som erbjuder mest exklusivt material av hög kvalitet. Nyligen har de också nått en milstolpe då deras ”Netflix Originals” etablerat sig som de mest populära på plattformen.

Serier som Stranger Things, Tiger King och The Last Dance har blivit stora succéer de senaste åren. Bland de mest populära egenproduktionerna idag finns starka titlar som Lupin, Familjen Bridgerton, The Queens Gambit och The Witcher.

På filmfronten kan fans av serien Breaking Bad hitta den Netflix-producerade El Camino. Därtill finns ett bra utbud av filmer i olika genrer och från andra filmstudios. Nutida storfilmer som Joker samsas med klassiker som Goodfellas. Nyligen lade Netflix också vantarna på en stor samling Studio Ghibli-filmer.

Utmärkt användarupplevelse

Netflix är en av de största film- och tv-serietjänsterna i världen idag. Och som en sann streamingpionjär erbjuder de också en mycket användarvänlig upplevelse på alla plattformar. Du kan titta på Netflix från datorn, mobilen, surfplattan, smart-tv:n, spelkonsolen och Apple-tv:n. Konstigt nog plockade Netflix däremot bort stöd för Airplay för ett tag sedan.

Netflix använder sig av intelligenta algoritmer för att skräddarsy en upplevelse som är unik för varje användare. I takt med att du tittar på fler filmer och serier lär sig alltså Netflix vad du gillar och rekommenderar material som passar dig.

Att titta på filmer och serier är stabilt, oavsett vilken enhet du använder. Om din internetanslutning är svajig anpassar Netflix dessutom bildkvaliteten så att du ska slippa irriterande buffring.

 • Stöd för 4K och HDR.
 • Stort utbud av film och serier, även egenproducerat material.
 • Samma innehåll i alla abonnemang.
 • Användarvänlig plattform med snyggt gränssnitt.
 • Saknar stöd för Airplay.

Teckna nu:

3. TV4 Play - Bäst för realityserier och live-tv

 • Typ av material: Film, serier, dokumentärer, sport och live-tv
 • 4Kupplösning: Nej
 • Stöd för Dolby Atmos: Nej
 • Betalmodell: Abonnemang utan bindningstid
 • Pris: 0 – 549 kr /mån
tv4 play

TV4 Play, tidigare C More, marknadsför sig som ”Hela Sveriges streamingtjänst”. Med detta vill man förstås förmedla att man har innehåll för alla målgrupper och intressen, i alla fall för dig som bor i Sverige. Och visst, det finns säkerligen något för alla, men utbudet av filmer och serier konkurrerar knappast med andra streamingtjänster. När det däremot kommer till live-tv sticker TV4 Play ut eftersom du får tillgång till ett flertal livestreamade kanaler, inklusive TV4:s egna sändningar.

Det största paketet ger dig dessutom tillgång till all livesänd sport. Det är särskilt intressant för dig som gillar svensk hockey, då TV4 Play har rättigheterna till SHL. De sänder samtliga av säsongens matcher plus hockeyallsvenskan.

Är du också intresserad av amerikanska realityserier hittar du allt du någonsin önskat dig hos TV4 Play. Genom samarbete med Hayu erbjuder de nämligen det senaste från dokusåpavärlden, direkt i sin egen streamingtjänst, bland annat The Real Housewives och Million Dollar Listing.

Populärt innehåll på TV4 Play

TV4 Play konkurrerar med Viaplay om att vara den bästa streamingtjänsten med svenskt innehåll och de gör det bra. De producerar nämligen en hel del originalmaterial. Såväl klassiker som Hamilton och Jägarna har exempelvis fått nya serier som du hittar på TV4 Play.

Du kan också se alla säsonger av Solsidan, alla Beck-filmer och Colin Nutley-filmen Bröllop, begravning och dop. När det kommer till amerikanska serier och filmer hittar du dock intressantare utbud på annat håll.

Ett TV4 Play-abonnemang ger dig också tillräckligt med livekanaler för att du aldrig behöver koppla in antennkabeln till din tv. Du får SVT:s kanaler i TV4 Plays grundläggande abonnemang och sedan allt fler kanaler ju större streamingpaket du skaffar. Som mest ingår hela 25 live tv-kanaler med TV4 Play.

Inte den bästa ljud-och bildkvaliteten

TV4 Play erbjuder inte 4K-upplösning och inte ens mer än 2.1-ljud. Du kan alltså inte få surroundljud på filmer och serier, vilket några kan tycka är en stor nackdel. TV4 Play rekommenderas därför bara för det material som du inte hittar någon annanstans; det vill säga svenska originalserier, dokusåpor, live-tv och sport.

TV4 Play finns tillgänglig via webbläsare, Samsung smart-tv, Android tv, app till mobil, surfplatta och Apple TV. De är inte bland de mer generösa streamingtjänsterna för att titta på flera skärmar samtidigt. Max två olika strömmar kan vara igång samtidigt och för det billigaste abonnemanget kan bara en tittare använda sig av streamingtjänsten i taget.

En fördel är dock att du kan ladda ner filmer och serier som finns i TV4 Plays utbud, men den främsta anledningen att skaffa TV4 Play är ändå live-tv. När du tittar på live-tv råder dock lite andra förutsättningar än när du tittar på annat material. Exempelvis kan du inte pausa eller spola i direktsända program via TV4 Play, men det kan du däremot göra efter de har sänts.

 • Ger dig tillgång till många realityserier via Hayu.
 • Upp till 25 live tv-kanaler.
 • Sporträttigheter för Serie A, LaLiga och SHL.
 • Möjlighet att titta i offline-läge.
 • Inget stöd för 4K eller Dolby Atmos.
 • Utbudet av serier och film är inte det bästa.

Köp nu hos:

4. Viaplay - Bäst med skandinaviskt innehåll

 • Typ av material: Film, serier, dokumentärer, sport, live-kanaler
 • 4Kupplösning: Ja
  Stöd för Dolby Atmos: Ja
 • Betalmodell: Abonnemang utan bindningstid
 • Pris: 149 – 699 kr/mån
Viaplay

Viaplay har länge varit förknippad med sportsändningar i världsklass, men idag är även streamingtjänsten en riktig Netflix-utmanare. För dig som inte är intresserad av sportpaketet går det att teckna något av de billigare abonnemangen på Viaplay. Det ger dig bland annat tillgång till populära serier och filmer samt en hel del exklusivt innehåll.

För dig som gillar skandinaviskt, och framförallt svenskt, innehåll är Viaplay en riktigt bra streamingtjänst. Här erbjuds många svenska serier och filmer, en genre som till och med har fått en egen kategori. Dessutom kan du titta på svensk live-tv genom Viaplay. När du tecknar ett abonnemang ingår kanalerna TV3, TV6, TV8 och TV10.

Populärt innehåll på Viaplay

Viaplay satsar hårt på svenskproducerat material. Med sina Viaplay Originals erbjuder de serier som inga andra streamingtjänster gör. Serier som Älska mig, Partisan, Advokaten och Tjockare än vatten är välgjorda och sevärda svenska produktioner.

Vid sidan om stora amerikanska serier och Hollywoodfilmer är det kul att se att Viaplay levererar med sina egna produktioner. Detta breddar det skandinaviska utbudet, vilket många användare med säkerhet kommer att uppskatta.

Välkonstruerade och stabila appar

Viaplays appar till olika plattformar är välkonstruerade och fungerar stabilt. Gränssnittet är lättnavigerat och det är lätt att återuppta tittandet där du slutade. Viaplay använder sig dessutom av smarta algoritmer som rekommenderar serier och filmer baserat på vad du tittat på innan.

Det finns filmer och serier i alla tänkbara olika genrer och Viaplay gör också ett bra jobb med att dela upp sitt material i underkategorier. Några exempel är Senaste storfilmerna, Klassiker värda att se om, Från bok till vita duken, Mysterier och oanade vändningar och förstås – Topplistan.

Filmer med uppföljare, så som Spider Man, Jumanji och Alien Versus Predator, är dessutom tydligt förpackade tillsammans så att du enkelt kan hitta samtliga filmer som ingår i serien.

 • Välfungerande och stabila appar.
 • Många svenska serier och filmer.
 • Stöd för 4K och HDR.
 • Algoritmer hjälper dig att hitta intressant innehåll.
 • Ganska dyrt baspaket.

Teckna nu:

5. HBO Max - Bäst för serier

 • Typ av material: Film, serier, dokumentärer
 • 4Kupplösning: Ja
  Stöd för Dolby Atmos: Ja
 • Betalmodell: Abonnemang utan bindningstid
 • Pris: 99 kr/mån
HBO Max

HBO är kända för att ha producerat några av de bästa serierna genom tiderna. Sex and the City, Game of Thrones och The Wire är bara några exempel. Det mesta på den här streamingtjänsten håller hög klass och månadskostnaden är dessutom relativt låg – 99 kronor i månaden.

Den här streamingtjänsten riktar sig också i första hand till dig som tycker om serier. Det betyder emellertid inte att det är brist på vare sig dokumentärer eller filmer. Det finns till och med en barnsektion på HBO Max.

HBO Max är en av de mer generösa streamingtjänsterna när det kommer till att dela på abonnemanget. Det är faktiskt möjligt att titta på upp till fem olika skärmar samtidigt. Däremot erbjuds inte materialet i 4K-upplösning.

Populärt innehåll på HBO Max

HBO fortsätter att leverera nya serier och filmer i världsklass. Serien Chernobyl är ett bra exempel med ett skyhögt betyg på IMDB. Trots det lever inte streamingtjänsten enbart på att pumpa ut nytt material till sina användare.

Många av oss återvänder gärna till äldre serier som The Sopranos gång på gång, medan andra upptäcker dem för första gången. Flera av HBO:s klassiska serier håller helt enkelt fortfarande hög klass, många år efter att sista avsnittet sändes.

 • Erbjuder några av världens mest hyllade serier.
 • Titta på upp till fem olika enheter samtidigt.
 • Relativt låg månadskostnad.
 • Allt innehåll finns inte tillgängligt i 4K.

6. Disney + - Bäst för barnfamiljer

 • Typ av material: Film, serier, dokumentärer
 • 4Kupplösning: Ja
  Stöd för Dolby Atmos: Ja
 • Betalmodell: Abonnemang utan bindningstid
 • Pris: 59 – 119 kr/mån
disney logo

Trots att Disney + är hårt nischad har streamingtjänsten ändå blivit en succé, och särskilt konstigt är det inte egentligen. Här hittar du massor av nytt och gammalt material från Marvel, Pixar Walt Disney Pictures, National Geographic och Lucasfilm. Föga förvånade har det visat sig att miljontals människor mer än gärna betalar för den här typen av innehåll.

Som familjetjänst är det svårt att slå Disney +. Den är fullproppad av exklusiva (i princip uteslutande) klassiker och nyproducerade filmer och serier. Dessutom har den här streamingtjänsten ett lättnavigerat gränssnitt och fungerar på i princip alla enheter.

Som kronan på verket är Disney+ en av de billigaste streamingtjänsterna – den kostar från så lite som 59 kronor/mån, då får du dock stå ut med reklam.

Populärt innehåll på Disney +

Om du älskar Disney, Pixar, Star Wars och Marvel är Disney + något du kommer att gilla. Både Marvel- och Star Wars-sektionerna har alla långfilmer, kortfilmer och specialavsnitt du kan tänka dig.

Disneys fantastiska katalog innehåller allt från den första kortfilmen med Kalle Anka till de nya live action-produktionerna. Från Pixar hittar du populära filmserier som Toy Story och Själen, och för den riktigt hängivna Pixar-anhängare finns även dokumentärfilmen Inside Pixar som ger dig en titt bakom Pixar Studios kulisser.

Du som tillhör en lite vuxnare publik kan njuta av spännande serier från Marvel eller plöja igenom 30 säsonger av The Simpsons som också finns på streamingtjänsten.

Användarvänlig med stöd för 4K och Dolby Atmos

Det märks att Disney+ tagit lärdom från streamingtjänster som funnits tillgängliga betydligt längre. Är du van användare av exempelvis Netflix kommer du snabbt igång även med Disney+. Streamingtjänsten fungerar i webbläsare och har appar för konsoler, mobil, smart-tv och så vidare.

Du kan ha olika konton för olika användare, ladda ner material offline och återuppta avsnitt från där de slutade sist. Disney+ är även utrustad med algoritmer som lär sig vad du gillar och kan rekommendera andra serier och filmer.

Det går inte att ta för givet att streamingtjänster erbjuder 4K-upplösningmed HDR, men det gör Disney+ åtminstone om du väljer Premium-abonnemanget. Sammantaget är det svårt att tänka sig en bättre streamingtjänst för barnfamiljen. Pris, användarupplevelse och utbud är mycket bra och det sistnämnda kommer bara växa med tiden.

 • Nästan uteslutande exklusivt material.
 • Guldgruva för Marvel-, Disney- och Star Wars-fans.
 • Stöd för 4K och Dolby Atmos.
 • Utmärkt användarupplevelse och plattform.
 • Inga personliga rekommendationer.
 • Begränsat med utbud från olika studior.

Teckna nu:

7. Amazon Prime Video - Mest prisvärda streamingtjänsten

 • Typ av material: Film, serier, dokumentärer
 • 4Kupplösning: Ja
 • Stöd för Dolby Atmos: Ja
 • Betalmodell: Abonnemang utan bindningstid
 • Pris: 59 kr/mån
Prime Video.logo

Amazon Prime Video är en omåttligt populär streamingtjänst i USA, vilket inte bara hänger ihop med att det är en av de billigaste streamingtjänsterna. Den populära e-handelsplattformen Amazon ger nämligen så kallade Prime-kunder streamingtjänsten på köpet i medlemskapet.

Prime Video erbjuder mängder av kvalitetsserier och filmer. Men om man ska erbjuda det allra största biblioteket följer ofrånkomligen också att mycket av innehållet håller lägre klass. Med det sagt finns det ändå en hel del pärlor att hitta på Amazon Prime. Den låga prislappen gör det värt att prova för dig som tröttnat på utbudet hos Netflix.

Populärt innehåll på Amazon Prime Video

Amazon Prime Video jobbar likt de flesta andra streamingtjänster med exklusivt material. Exempel på populärt sådant är Ur Varselklotet och The Grand Tour. Här kan du också se den populära Sagan om ringen-serien samt en mängd olika säsonger av LOL (Last One Laughing).

Utöver Amazon Original-produktionerna är innehållet exklusivt i den mån att de har många äldre filmer som inte finns tillgängliga på andra tjänster.

Stöd för mängder av olika enheter

Prime Video har alla grundläggande funktioner som vi förväntar oss av en streamingtjänst idag. Ett konto kan ha flera olika profiler och det finns möjlighet att ladda ner materialet för att titta offline. För priset är Prime Video dessutom mycket generöst för dig som vill kunna titta på flera enheter. Upp till tre enheter kan nämligen titta på samma konto samtidigt.

På tal om olika enheter kan du kolla på Prime Video på alla tänkbara sätt. Du kan använda din mobil, webbläsare, smart-tv, spelkonsol, Chromecast, Apple TV med mera. En del av materialet är tillgängligt i 4K med HDR och Dolby Atmos-ljud fungerar också.

Med funktionen X-Ray får du upp lite extra information om serien eller filmen du tittar på, när du pausar. Det kan exempelvis vara vad de olika skådespelarna i serien heter, eller namnet på låtar från soundtracket. En rolig detalj som vi är säkra på att många uppskattar.

 • Imponerande film- och serieutbud.
 • Låg månadskostnad - endast 59 kr/mån.
 • Stöd för 4K och Dolby Atmos.
 • Ger dig tillgång till exklusivt material.
 • Utbudet håller inte riktigt lika hög klass som övriga streamingtjänster.

Teckna nu:

8. SF Anytime - Bäst för filmälskare

 • Typ av material: Film, serier, dokumentärer
 • 4Kupplösning: Nej
  Stöd för Dolby Atmos: Ja
 • Betalmodell: On demand
 • Pris: 39 – 189 kr
sf-anytime

I vår jämförelse har de flesta streamingtjänster en abonnemangsmodell där du betalar för innehållet per månad eller år – alla utom en. SF Anytime har nämligen valt ”on demand”-modellen. Det betyder helt enkelt att du bara betalar för den film eller den serie du hyr, lite som i en klassisk videouthyrningsbutik.

För dig som tittar på film eller serier mer sporadiskt är det här ett utmärkt alternativ. Då SF Anytime har ett stort filmutbud av bioaktuella filmer fungerar tjänsten även bra som komplement till dina övriga streamingtjänster.

När du hyr en film på SF Anytime har du den i din ägo i 48 timmar. Föredrar du istället att köpa filmer eller serier går det också bra, men då kostar det förstås också lite mer.

Populärt innehåll på SF Anytime

SF Anytime har topplistor för både hyr- och köpfilmer. Det gör det enkelt att hitta de populäraste serierna och filmerna om du har svårt att välja bland det stora utbudet. Är du ute efter de senast inkomna filmerna och serierna kan du sortera även efter det.

På köptoppen hittar vi filmer som Ticket to Paradise och Triangle of Sadness medan serietoppen inkluderar titlar som The Last Kingdom, 30 grader i Februari och Broen. Hos SF Anytime kan du även välja och vraka bland en mängd olika filmpaket, exempelvis Johan Falk, Harry Potter och The Hunger Games.

SF Anytime är alltså en bred filmtjänst. De senaste filmerna varvas med äldre filmer som är svåra att hitta på annat håll. Söker du en specifik film, men går bet på andra streamingtjänster är chansen god att du hittar den hos SF Anytime.

Tjänsten har vissa brister

Tyvärr saknar SF Anytime appar för vissa smart-tv. De har heller ingen app för spelkonsoler, men det går att spela upp allt material via Chromecast och Airplay eller genom webbläsaren. SF Anytime har tyvärr inga 4K-filmer i sitt utbud, men däremot erbjuder de 5.1-ljud.

Det är enkelt att navigera sig genom streamingtjänsten och att hyra eller köpa film. Du betalar med betalkortet eller Swish och sedan är det bara att börja streama. Allt material är uppdelat efter genre och du kan filtrera dina sökningar efter IMDB-betyg, utgivningsår med mera.

När du hyrt eller köpt dina första filmer kan SF Anytime rekommendera andra titlar som kan tänkas passa dig, en funktion som gör det enklare att hitta nya favoriter.

 • Stort utbud av filmer – nya storfilmer och äldre svårfunna.
 • Betala bara för det du vill se.
 • Stöd för 5.1-ljud.
 • Användarvänligt och lättnagiverat gränssnitt.
 • Inga 4K-filmer.
 • Saknar app för spelkonsoler.
 • Ganska dyrt att hyra bioaktuella filmer.

Teckna nu:

9. Viaplay Sport - Bäst för sport

 • Typ av material: Film, serier, dokumentärer, sport, live-kanaler
 • 4Kupplösning: Ja
  Stöd för Dolby Atmos: Ja
 • Betalmodell: Abonnemang utan bindningstid
 • Pris: 399 – 699 kr/mån
Viaplay

En sportkanal lever på att erbjuda viktiga sändningsrättigheter och här drar Viaplay det längsta strået. De har bland annat rättigheterna till Premier League med egna expertkommentatorer, reportage och studio innan matcherna. Dessutom visar de även Champions League, Bundesliga, NHL, UFC, NFL och Formula 1, med mera.

Populärt innehåll på Viaplay

Vi har tidigare skrivit om att Viaplay har ett bra utbud av exklusivt material, inte minst svenskt sådant. Och för dig som skaffar sportpaketet kan det vara av intresse att flera av serierna är sportrelaterade.

Bland flera sportdokumentärer finns den egenproducerade Inside: Alexander Gustafsson. Detta är en miniserie i sex avsnitt om UFC-fighterns förberedelse inför två viktiga möten i Hamburg och Stockholm. Den hyllade långköraren Hard Knocks finns också tillgänglig i 15 säsonger. Dokumentärserien ger dig en unik inblick bakom kulisserna när NFL-lag gör sig redo för säsongen.

På senare tid har det blivit allt populärare med den här typen av bakom kulisserna-dokumentärer även bland Premier League-klubbar. På Viaplay finns till exempel Take Us Home: Leeds United som berättar historian om säsongen då Leeds tog sig tillbaka till Premier League.

Lättanvänt och tydligt gränssnitt

Sporten har en egen flik hos Viaplay. Där hittar du tablån med de evenemang som sänds live för tillfället, men du kan också titta på sammandrag från tidigare matcher. Under sport-fliken ryms även alla sportdokumentärer och sportfilmer som finns tillgängliga att titta på.

Gränssnittet är lättanvänt och i vanlig ordning rekommenderar Viaplay serier och filmer baserat på vad du tittat på tidigare. Upplevelsen av att streama sport är för det mesta stabil och kvaliteten anpassas efter internetuppkopplingen. För livesport är det viktigt att sändningen inte avbryts om internethastigheten plötsligt försämras, vilket Viaplay löser på ett bra sätt.

Optimala förhållanden ger riktigt bra bild- och ljudkvalitet och bilden flyter även vid snabba kamerapanoreringar. Viaplay har dessutom stöd för 4K, HDR och Dolby Atmos-ljud och kan streamas på två olika enheter samtidigt, så att du inte missar en sekund om dina två favoritsporter sänds samtidigt.

 • Se Premier League, Champions League, NHL och mycket mer.
 • Serier och live tv-kanaler på köpet.
 • Streamingkvaliteten anpassas efter internethastigheten.
 • Viaplay Total är ett mycket dyrt paket.

Köp nu hos:

OBS! Bäst-i-testet.se kan inte garantera att de omdömen vi använt som källor har lämnats av personer som köpt eller använt produkten. Läs mer i våra allmänna villkor.

Vanliga frågor

En streamingtjänst ger dig tillgång till ett bibliotek av film, serier och ibland även sport. Materialet spelar du upp i realtid (streamar) via en uppkopplad enhet som din smart-tv, Chromecast, mobiltelefon, surfplatta eller dator.

Det finns även streamingtjänster för ljudbaserat innehåll, så som Storytel eller Spotify.

Enligt vår jämförelse är Allente Stream det bästa valet för de flesta som gillar film och serier, främst eftersom du får tillgång till både Viaplay Film & Serier, HBO Max, SkyShowtime och 12 populära svenska kanaler, helt utan bindningstid.

Av de streamingtjänster som ingår i vår sammanställning stödjer samtliga Chromecast.

Ett exempel på en streamingtjänst som inte har Chromecast-stöd är Apple TV Plus.

Det finns streamingtjänster som är helt gratis att titta på, så som Youtube och SVT Play. Vanligast är dock att streamingtjänsterna tecknas genom ett månatligt abonnemang.

De streamingtjänster som erbjuder material i 4K-upplösning idag är Netflix, Viaplay, Disney + och Amazon Prime Video.

Tänk på att du behöver rätt hårdvara för att kunna se 4K-material.

Hjälpte det här testet om Streamingtjänster dig?

Skriv recension

Liknande tester

tv-abonnemang bäst i test

Jämför 3 TV-abonnemang och hitta paketet med utbudet som passar dig.

ljudboktjänst

Vi har valt ut 4 ljudboksappar och jämfört pris, utbud och användarvänlighet.

man leter efter mobilabonnemang

Jämförelse av 7 populära operatörer som erbjuder mobilabonnemang.

Testvinnare - Streamingtjänster

 1. allenete

  Allente Stream

  Redaktionens val
 2. Netflix.logo

  Netflix

  Bäst för hela familjen
 3. tv4 play

  TV4 Play

  Bäst för realityserier och live-tv

Vanliga frågor

En streamingtjänst ger dig tillgång till ett bibliotek av film, serier och ibland även sport. Materialet spelar du upp i realtid (streamar) via en uppkopplad enhet som din smart-tv, Chromecast, mobiltelefon, surfplatta eller dator.

Det finns även streamingtjänster för ljudbaserat innehåll, så som Storytel eller Spotify.

Enligt vår jämförelse är Allente Stream det bästa valet för de flesta som gillar film och serier, främst eftersom du får tillgång till både Viaplay Film & Serier, HBO Max, SkyShowtime och 12 populära svenska kanaler, helt utan bindningstid.

Av de streamingtjänster som ingår i vår sammanställning stödjer samtliga Chromecast.

Ett exempel på en streamingtjänst som inte har Chromecast-stöd är Apple TV Plus.

Det finns streamingtjänster som är helt gratis att titta på, så som Youtube och SVT Play. Vanligast är dock att streamingtjänsterna tecknas genom ett månatligt abonnemang.

De streamingtjänster som erbjuder material i 4K-upplösning idag är Netflix, Viaplay, Disney + och Amazon Prime Video.

Tänk på att du behöver rätt hårdvara för att kunna se 4K-material.