Vilken är den bästa träningsklockan?

Den bästa träningsklockan enligt vår sammanställning kommer från Garmin och heter Forerunner 265S Det här är en seriös utmanare till dyrare klockor från Apple och Samsung som bland annat bjuder på en enastående AMOLED-skärm, en batteritid på upp till 15 dagar och så mycket som 30 aktivitetsprofiler för olika typer av träning Läs mer om Forerunner 265S och några andra bra träningsklockor vi kan rekommendera i vår sammanställning nedan

Jämför specifikationer

Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

1
image
2
image
3
image
image
image
image
image
Utmärkelse: Bäst i testBra valBästa premiumvaletBäst med musikMest prisvärdBästa allroundVi rekommenderar
Produkt: Garmin Forerunner 265SGarmin Forerunner 955Apple Watch UltraGarmin Venu Sq MusicGarmin Forerunner 55Garmin Venu 2 PlusGarmin Instinct Solar
Betyg:
Vikt:40 g52 g62 g37,6 g37 g51 g53 g
Batteritid:Upp till 15 dagar (Smartwatch), 24 timmar (GPS)Upp till 15 timmar (Smartwatch), upp till 42 timmar (GPS)Upp till 36 hUpp till 144 timmarUpp till 14 dagar (Smartwatch), 20 timmar (GPS)Upp till 216 timmarUpp till 145 timmar
Vattentålighet:5 ATM5 ATMJa, till 100 meter5 ATM5 ATM5 ATM10 ATM
Minne:8 GB32 GB32 GBUppgift saknas200 timmars aktivitetsdataUppgift saknas16 GB
Skärmtyp:FärgskärmFärgskärmRetina LTPO OLED i färgFärgskärmFärgskärmFärgskärmMonokrom
Skärmupplösning:360 x 360 px268 x 268 px410 x 502 px240 x 240 px208 x 208 px416 x 416 px128 x 128 px
Remmaterial:SilikonSilikonSilikonSilikonSilikonSilikonSilikon
Anslutningar:Bluetooth, Wi-Fi, ANT+Bluetooth, ANT+, Wi-fiBluetooth, Wi-FiBluetooth, ANT+Bluetooth, ANT+Bluetooth, Wi-Fi, ANT+Bluetooth, ANT+
GPS:JaJaJaJaJaJaJa
Sömnövervakning:JaJaJaJaJaJaJa
Operativsystem som stödjs:iOS, AndroidiOS, AndroidiOSiOS, AndroidiOS, AndroidiOS, AndroidiOS, Android

1. Garmin Forerunner 265S - Bäst i test

 • Vikt: 40 g
 • Glas: Corning Gorilla Glass 3
 • Batteritid: Upp till 15 dagar (Smartwatch), 24 timmar (GPS)
 • Vattentät: 5 ATM
 • Prisnivå: Premium
Garmin Forerunner 265S

Garmin Forerunner 265S är en alldeles exceptionell träningsklocka med mängder av funktioner för dig som vill mäta allt träningsrelaterat. Från det att du vaknar upp på morgonen får du din morgonrapport med information om pulsvariationsstatus, sömnkvalitet och dagens träningsplan. Och på den ljusstarka AMOLED-skärmen navigerar du enkelt mellan de 30 inbyggda aktivitetsprofilerna som passar den sport du ska utöva, som cykling, simning, löpning och triathlon.

Upp till 15 dagars batteritid

Då pulsmätningen är handledsbaserad krävs inget pulsbälte, och med en batteritid upp till 15 dagar i smartklockeläget dröjer det innan du behöver plugga in klockan för laddning igen. Den medföljande laddaren laddar sedan klockan full på bara 50 minuter. Du kan med andra ord använda den här träningsklockan i två veckor innan du laddar den igen, och då laddar den fullt under tiden som du tar en dusch och ett mellanmål. Mycket imponerande tycker vi!

I GPS-läget är batteritiden upp till ett dygn, vilket inte är lika fantastiskt, men inte heller något som är unikt för just den här träningsklockan.

Som en smartklocka

Forerunner 265S är lite större och lite dyrare än sin föregångare, men enligt oss är prislappen motiverad. Den nya touchskärmen är betydligt trevligare än den som satt i 255S, och bidrar till att det här känns som en smartklocka mer än bara träningsklocka. Den nya skärmen är nästan i nivå med en premiumsmartklocka som Apple Watch Ultra, samtidigt som du flera gånger så lång batteritid.

Visst, det här är en annan typ av enhet än Apple Watch, med större fokus på träning och mindre på att vara en ersättare för din telefon. Är det främst för träningsfunktionerna du tänker använda din smartklocka anser vi dock Forerunner S65S är det bättre valet. Inte minst för att den är många tusenlappar billigare än den dyraste Apple Watch-modellen.

Hyllad av experterna

Många experter anser att Garmin Forerunner 265S är en av de absolut bästa träningsklockorna du kan köpa just nu. Hos Techradar utsattes klockan för ett hårdtest och recensenten gav betyget 4,5 av 5 möjliga, vilket även blev betyget hos Trusted Reviews.

Klockan har även hyllats av Råd & Rön, som faktiskt utsåg den till bäst i test 2023. Det här är helt enkelt den bästa träningsklockan du kan äga just nu, och en seriös utmanare till dyrare smartklockor från Apple och Samsung (om det främst är träningsfunktioner du är ute efter).

 • Fantastisk AMOLED-skärm.
 • Utmärkt batteritid – upp till 15 dagar.
 • Kan även användas vid simning.
 • 30 inbyggda aktivitetsprofiler för olika träningstyper.
 • Lite dyrare än sin föregångare.

Jämför priser:

I samarbete med pris-logo

2. Garmin Forerunner 955 - Bra val

 • Vikt: 52 g
 • Glas: Corning Gorilla Glass DX
 • Batteritid: Upp till 15 timmar (Smartwatch), upp till 42 timmar (GPS)
 • Vattentät: 5 ATM
 • Prisnivå: Premium
Garmin Forerunner 955

Garmin Forerunner 955 är en träningsklocka i premiumsegmentet som både vi och en mängd andra recensenter inte kan låta bli att imponeras av. Klockan är inriktad på triatleter – den har utmärkta funktioner simning och cykling och inte minst löpning. Här får du bland annat snygga kartor i färg och GPS:en sparar dina motionsspår med hög precision.

Med hjälp av Training Load-funktionen, som mäter veckans träning, får du råd och tips på hur du kan lägga upp träningen fortsättningsvis. Återhämtning är en viktig del av allt idrottsutövande, och Forerunner 955 kan även analysera på vilket sätt du tränat och säga till när det är dags att vila.

Det är dessutom möjligt att synkronisera sitt musikbibliotek med klockan, en uppskattad funktion som tillåter dig att styra musiken direkt från armen. En annan rolig funktion som är lånad från de smarta klockorna är möjligheten till kontaktlös betalning.

”Bland de allra bästa”

Techradar håller inte tillbaka i sin hyllning till Forerunner 955. De beskriver den som den ”en fenomenal fitnessklocka” och ”bland de allra bästa vi någonsin provat”. Därför får den också toppbetyg av tekniksajten, 5 av 5 möjliga. På minuskontot kommer den något svajiga mätning vid styrketräning och att både pekskärm och knappar känns onödigt.

Även Råd & Rön imponeras av Forerunnet 955, och placerar den på andra plats, bakom Garmin Forerunner 265S.

 • Har i princip alla funktioner en träningsklocka ska ha.
 • Extra bra för löpare och orienterare på grund av de snygga kartorna i färg.
 • Synkronisera ditt musikbibliotek med klockan för att enkelt kunna styra musiken.
 • Stöd för kontaktlösa betalningar.
 • Kostar en hel del.

Jämför priser:

I samarbete med pris-logo

3. Apple Watch Ultra - Bästa premiumvalet

 • Vikt: 62 g
 • Glas: Platt safirglas med kantskydd av titan
 • Batteritid: Upp till 36 h
 • Vattentät: Ja, till 100 meter
 • Prisnivå: Hög
Apple Watch Ultra

Apple Watch Ultra


Apple Watch Ultra är en extrem klocka på många sätt. Den är enorm, robust och kostar en rejäl slant. Men också det absolut bästa valet för dig som sysslar med dykning, klättring eller andra sporter där klockan behöver tåla att utsättas för tuffa tag, skiftande temperaturer och väta.

Träningsklocka med titan

Apple Watch är en smartklocka som är just betydligt smartare än andra träningsklockor. Det är dock först nu som Apple har tagit fram en variant av sin klocka som är gjord för att klara extremsport.

Det platta safirglaset skyddas av en omslutande och upphöjd kant i titan, som skyddar mot alla stötar, och det finns en rad olika armband att välja mellan för olika utmaningar. Nu kan du även använda knappen på sidan av klockan för att bläddra mellan appar, även om du har handskar på dig, eftersom den är större.

Apple Watch Ultra
 träningsklocka

För alla väder och idrotter

Det spelar ingen roll om du vistas i vildmarken, klättrar, åker vattenskidor eller dyker – Apple Watch Ultra är byggd för att klara alla utmaningar. Den är vattentålig ner till 100 meter och certifierad för sportdykning ner till hela 40 meter.

Mjukvaran gör skillnaden

Men varför ska du köpa en Apple Watch som är mycket dyrare än en vanlig träningsklocka bara för att den är stöttålig? Svaret är mjukvaran. Apple Watch är så mycket smartare och så mycket mer användbar i allt från löpning till dykning.

Här får du specialanpassad programvara som Oceanic+, som praktiskt taget är en dykdator, och klockan har inbyggd kompass och nödsiren. För löparen finns alla tänkbara funktioner för att hålla koll på framsteg, och med batteritid på upp till 36 timmar och mobil uppkoppling har du tillgång till betydligt mycket mer funktioner än i en enklare träningsklocka.

 • Apples mest robusta smartwatch hittills – tillverkad för alla typer av sporter och friluftsaktiviteter.
 • Specialanpassad mjukvara för dykning och löpning och inbyggd kompass med nödsiren.
 • Tillgång till hela appbiblioteket och mobil uppkoppling gör klockan överlägsen andra träningsklockor.
 • Kostar över 10 000 kronor.

Köp nu hos:

Rekommenderad butik:

4. Garmin Venu Sq Music - Bäst med musik

 • Vikt: 37,6 g
 • Glas: Corning Gorilla-glas 3
 • Batteritid: Upp till 144 timmar i Smartwatch-läge
 • Vattentät: Ja, till 50 meter
 • Prisnivå: Medel
Garmin Venu Sq Music
Garmin Venu Sq Music
Garmin Venu Sq Music

De flesta av Garmins klockor är enbart inriktade på fitness och träning. I utbudet förekommer dock några få modeller som ger dig tillgång till samma smarta träningsfunktioner, men som samtidigt är mer anpassade att fungera som en helt vanlig smartklocka. Venu Sq Music är just en sådan modell.

Med sin eleganta och slimmade design påminner Venu Sq Music faktiskt mycket om Apple Watch, något som vi tror att många uppskattar. Den är behaglig att bära och tack vare det utbytbara armbandet kan du enkelt anpassa klockan så att den passar just din stil.

Välj mellan mängder av träningspass

Venu Sq Music har över 20 förprogrammerade aktivitetsprofiler, från löpning och cykling till simning och till och med golf. Du har även ett stort urval av träningspass att välja bland, inklusive cardio, yoga och styrketräning, eller så kan du skapa helt egna pass i Garmin Connect. Med Garmin Coach får du som vill springa 5 kilometer dessutom en gratis träningsplan med träningspass från en expertlöptränare.

Med Venu Sq Music kan du dock göra mer än att bara spåra din träning och hälsa. Du kan även betala kontaktlöst med Garmin Pay samt ta emot samtal, meddelanden eller andra notifikationer. Du som har en Android-telefon kan även svara på SMS direkt i klockan.

En av de viktigaste finesserna med just Garmin Venu Sq Music är dock möjligheten att ladda ner dina Spotifylistor till offlineläge. Det gör att du kan ansluta dina trådlösa hörlurar till träningsklockan via Bluetooth och lyssna på musik, även utan din mobiltelefon.

Mäter många viktiga hälsovärden

Venu Sq Music ger dig full koll på din hälsa. Du har till exempel en Pulse Ox-sensor som mäter kroppens syreupptagning och hydreringsmätning där du loggar ditt dagliga vattenintag. Den mäter också puls, övervakar din sömn, registrerar hur du andas och om du stressar för mycket. Gör du det ber klockan dig att göra en andningsövning för att slappna av. Det är också möjligt att logga din menstruationscykel i appen.

Upp till 6 dagars batteritid

I Smartwatch-läge räcker batteriet i Garmin Venu Sq Music upp till 6 dagar. Den reduceras dock kraftigt om du använder GPS eller lyssnar på musik. Med bara GPS-läget räcker batteriet i 14 timmar och med GPS och musik räcker det i 6 timmar. Alltså är en löprunda i skogen med musik och trådlösa hörlurar det mest energikrävande du kan göra.

En allsidig och prisvärd träningsklocka

Garmin Venu Sq Music är en mycket bra träningsklocka, framför allt för dig som värdesätter en snygg design och smarta funktioner. Här kan du spåra både din hälsa och träning samtidigt som du kan ladda ner appar, svara på samtal, betala och mycket mer.

Gränssnittet är tydligt och fungerar helt okej, även om du förstås inte kan förvänta dig samma prestanda som i en Apple- eller Samsungklocka. Displayen har dessutom inte den bästa upplösningen, men är däremot både färgstark och väl upplyst.

Hos Råd & Rön får Venu Sq Music fina betyg, så även bland användarna själva. De lyfter framför allt den höga användarvänligheten och goda batteritiden samt möjligheten att kunna ladda ner musiklistor offline.

 • Mäter puls, syreupptagning, andning, sömn och mycket mer.
 • Ger dig möjlighet att ladda ner musiklistor på Spotify och lyssna i offlineläge.
 • Bra batteritid - upp till 6 dagar i Smartwatch-läge.
 • Snygg design (påminner om Apple Watch).
 • Inte den mest högupplösta skärmen.
 • Gränssnittet kunde varit bättre.

Jämför priser:

5. Garmin Forerunner 55 - Mest prisvärd

 • Vikt: 37 g
 • Glas: Kemiskt hårdat glas
 • Batteritid: Upp till 14 dagar (Smartwatch), 20 timmar (GPS)
 • Vattentät: 5 ATM
 • Prisnivå: Budget
Garmin Forerunner 55

Garmin Forerunner 55 är ett bra alternativ för dig som tycker att vår testvinnare är lite för dyr eller har funktioner du inte behöver. Här har en av våra tidigare favoriter – Garmin Forerunner 45 – fått en trevlig uppdatering, utan att prislappen stuckit i väg alltför mycket.

Uppdateringen har dock inte medfört att klockan kan mäta simning heller den här gången, så har du planerat att använda den för våta aktiviteter kan du sluta läsa nu och återgå till vår testvinnare. Forerunner 55 är nämligen till för dig som tränar löpning, cykling, kondition och yoga. Trots aden är vattentät till 50 meter är det inte rekommenderat att bära klockan i bassängen under längre stunder.

Något färre funktioner, men bra batteritid

Forerunner 55 är en av Garmins instegsmodeller, men har tillräckligt med funktioner för att ändå vara en mycket kompetent löparklocka. Som vi nämnde tidigare har modellen både GPS och hjärtrytmsmätning, men allra mest användbart är kanske ändå de olika träningsprogrammen som du kan följa direkt från din handled.

Batteritiden måste också nämnas som en av de absolut främsta funktionerna. I det så kallade Smartwatch-läget kan du använda klockan i två veckor utan att behöva ladda. Och med GPS:en påslagen klarar sig klockan utan laddning i 20 timmar. Det är en kraftigt förbättrad batteritid i jämförelse med den tidigare modellen.

Kompetent och prisvärd pulsklocka

Utan att göra avkall på kvalitet är Garmin Forerunner 55 ett billigt alternativ, framför allt för dig som löptränar och vill ha en snygg och komfortabel pulsklocka. Den har likt Garmins andra produkter väldesignad hård- och mjukvara som tar ett helhetsgrepp på din träning och hälsa.

Hos Råd & Rön har Forerunner 55 fått utmärkelsen ”Bra köp” och hos TechRadar blev betyget 4 av 5. Det här är nämligen en träningsklocka som i princip kan göra allt de dyrare produkterna i den här sammanställningen kan, men till ett mycket lägre pris. Vi hade dock gärna sett lite fler träningsprogram och funktioner för simmare.

 • Lätt – med en vikt på bara 36 gram är den perfekt för löpare.
 • Stilren design med lättförståeligt gränssnitt.
 • Lång batteritid – klarar sig upp till 14 dagar i Smartwatch-läget.
 • Relativt få träningsprogram.
 • Ej läm.

Jämför priser:

I samarbete med pris-logo

6. Garmin Venu 2 Plus - Bästa allround

 • Vikt: 51 g
 • Glas: Corning Gorilla-glas 3
 • Batteritid: Upp till 216 timmar i Smartwatch-läge
 • Vattentät: Ja, till 50 meter
 • Prisnivå: Medel
Garmin Venu 2 Plus

Garmin Venu 2 Plus är en uppföljare till den populära Venu 2 och bjuder på ett par viktiga skillnader. Klockan har dels fått en ny och smidigare storlek, men har numera även mikrofon, högtalare samt stöd för röstassistent, både Google Assistant, Siri och Bixby.

Att den här klockan heter Venu 2 Plus betyder emellertid inte att den är större än sin föregångare. Rent utseendemässigt är modellen faktiskt nättare, vilket gör att den känns extra behaglig på handleden. Den inbyggda högtalaren gör den dock snäppet tyngre.

I övrigt är konstruktionen densamma som tidigare med ett bo av slitstark, fiberförstärkt plast och en vridring av rostfritt stål. Klockan är dessutom vattentät och klarar ett djup på upp till 50 meter.

Optimerar både träning och hälsa

Garmin Venu 2 Plus har fler än 25 förprogrammerade aktivitetsprofiler, bland annat promenad, löpning, simning, vandring, cykling, HIIT-pass och mycket mer. Med hjälp av ålder, vilopuls, BMI, kroppsfettprocent och träning kan klockan även räkna ut din träningsålder, det vill säga om din kropp är äldre eller yngre än din faktiska ålder. Du kan också få tips på vad du kan göra för att hålla kroppen ung och stark.

Utöver det mäter Venu 2 Plus även sömn, stress, blodsyre, puls, andning, energinivå och mycket mer. Du kan sedan generera rapporter i appen Garmin Connect för att få en bättre förståelse för din allmänhälsa. Klockan skickar även påminnelser när du behöver varva ner eller röra på dig under en dag med mycket stillasittande.

God funktionalitet och batteritid

Venu 2 Plus har både mikrofon och högtalare som gör det enkelt att ta emot samtal när du är på språng. Den har dessutom stöd för många användbara appar, bland annat Spotify och Amazon Music. De hittar du i appbutiken Connect IQ tillsammans med en rad andra applikationer, exempelvis kostappar, kartor och nyhetswidgets. Det är dessutom möjligt att betala kontaktlöst via Garmin Pay.

Batteritiden i Venu 2 Plus är utmärkt – i Smartwatch-läget räcker batteriet i upp till 9 dagar. Räkna dock med att batteritiden förkortas när du aktivt använder sensorer, lyssnar på musik eller aktiverar GPS. En fördel är att skärmen snabbt anpassar sig till dunklare miljöer, vilket bidrar till att spara batteri. På tal om skärmen är den riktig bra med en upplösning på 416 x 416 px och imponerande ljusstyrka.

En utmärkt allroundklocka

Både användare och andra experter låter sig imponeras av Venu 2 Plus och dess höga funktionalitet. M3 beskriver den till exempel som ”Garmins mest kompletta klocka hittills”, även om den är något dyr och apputbudet kunde varit bättre.

Bland användarrecensionerna läser vi att många är överraskande nöjda. De menar att klockan är enkel att förstå och att den har en utmärkt batteritid. Om du inte kan välja mellan en träningsklocka och en smartklocka kanske Venu 2 Plus kan vara den perfekta kompromissen.

 • Snygg och funktionell träningsklocka.
 • Stöd för Spotify och andra streamingtjänster.
 • Går att styra via Siri eller Google Assistant.
 • Smidig handsfree-funktion.
 • Inga större uppgraderingar från föregångaren.
 • Apputbudet kunde varit bättre.

Jämför priser:

7. Garmin Instinct Solar - Vi rekommenderar

 • Vikt: 53 g
 • Glas: Power Glass
 • Batteritid: Upp till 145 timmar med solenergi och GPS-läge. Obegränsat i batterisparläge med 3 timmar solenergi per dag
 • Vattentät: Ja, till 100 meter
 • Prisnivå: Medel
Garmin Instinct Solar
Garmin Instinct Solar
Garmin Instinct Solar
Garmin Instinct Solar

Det finns mycket som är speciellt med träningsklockan Garmin Instinct Solar, men en av de allra mest säregna funktionerna framgår i namnet. Solar står nämligen för solenergi, vilket denna klocka kan fånga upp och använda för att ladda batteriet. Vistas du ute i soligt väder med Instict Solar laddas den med andra ord samtidigt som du motionerar.

Denna smarta funktion gör att sportklockan får en batteritid som är svår att mäta sig med. I teorin är batteritiden faktiskt obegränsad, om du använder klockan i batterisparläge och vistas i solsken tre timmar om dagen.

I övrigt är klockan fullproppad med nyttiga träningsprogram och funktioner som passar för alla typer av träning. Många sportklockor är fullt fokuserade på löpträning, men inte Instinct Solar. Här finns program för allt ifrån mountainbike, cykling och simning till skidåkning, rodd, yoga, och allt där emellan.

Intelligent pulsklocka med imponerande stryktålighet

En pulsklocka kan knappast bli så mycket slitstarkare än Instinct Solar. Den uppfyller dels den amerikanska militärens standard för stöt- och stryktålighet och dessutom når den 10 ATM i sin vattenklassning. Det betyder att den är helt vattentät ner till 100 meters djup. Du behöver bara synka klockan till din iPhone eller Android-telefon och sedan håller den koll på all registrerad data.

Här finns även en funktion som visar textmeddelanden på klockans skärm om du vill kunna läsa meddelanden utan att behöva stanna upp mitt i träningen. Detta, tillsammans med pulsmätaren, GPS:en, de avancerade träningsprogrammen för olika typer av träning, vattentätheten och slitstyrkan gör den här pulsklockan till en komplett träningsklocka i allt ifrån konstruktion till funktionalitet.

Hyllad av experter och användare

Det är ganska ovanligt att en produkt blir så högt betygsatt av både experter och användare. Enligt experterna på Techradar är Garmin Instinct Solar ”en av de mest praktiska sportklockorna som finns” och ”en av de bästa klockorna för löpning”. Det finns även mängder av användarrecensioner av Instinct Solar där den bland annat beskrivs som bekväm och motivationshöjande.

Garmin har kort sagt kombinerat innovation med funktioner som tilltalar den stora skaran användare som vill ha en påliglit sportklocka. Här får du både vattentäthet och stryktålighet i kombination med genomtänkta träningsprogram och en väldesignad app.

 • Obegränsad batteritid med solceller som laddar upp batteriet när du vistas utomhus.
 • Uppfyller den amerikanska militärens stöt- och stryktålighetsstandard.
 • Väldesignat och lättförståeligt gränssnitt.
 • Många förprogrammerade träningsprogram, bland annat för löpning, yoga, simning och mycket mer.
 • Inte den snyggaste designen.
 • Något dyr.

Jämför priser:

Så väljer du rätt träningsklocka för att maxa din träning

En träningsklocka kan vara en bra investering för dig som siktar på pallplats i vårens maraton eller som bara söker motivation för att komma igång med träningen.

Enkelt sammanfattat är en träningsklocka en liten personlig tränare som sitter på din handled. Den samlar kontinuerligt in statistik om din träning, samtidigt som den lägger upp träningsrutiner och motiverar dig att hålla igång.

I slutändan är det du som ska göra jobbet, men det finns ändå en god anledning till att pulsklockor är så populära: för att de fungerar.

Viktiga funktioner för en träningsklocka

Här är några grundläggande funktioner som moderna träningsklockor brukar ha och som kan vara bra att titta efter.

GPS

För dig som löptränar är GPS en extra hjälpsam funktion eftersom den hjälper dig att lägga upp nya löprundor och hålla koll på din utveckling i löpspåret.

Batteri

För seriös träning krävs en seriös träningsklocka och då räcker sällan en vanlig smartwatch-batteritid. En av de stora fördelarna med träningsklockor är just den långa batteritiden.

Partnerapp

Det spelar ingen roll hur avancerad träningsklockan är om partner-appen, alltså appen på din telefon som klockan synkar med, inte fungerar optimalt. I längden kommer du tappa motivation och ork att använda klockan om appen är rörig eller inte fungerar som den ska. Appen ska göra träningen enkel för dig – så välj en klocka med en bra partnerapp.

Aktivitetsprogram

Många träningsklockor idag är utrustade med förprogrammerade aktivitetsprogram som ger dig ännu mer exakt statistik över din träning. Exempel på sådana program kan vara löpning, cykling, styrketräning, rodd och vandring.

Vattentålighet

Om du vill använda klockan för att registrera din simträning – eller bara kunna löpträna i ösregn – är det viktigt att den tål vatten. Många träningsklockor idag är vattentåliga, men hur tåliga de är varierar. 10 ATM betyder till exempel att du kan simma och bada med klockan medan 20 ATM betyder att den klarar både fridykning och snorkling.

Vilken träningsklocka ska jag välja?

Eftersom tanken är att du ska bära klockan ofta är det viktigt att den sitter bekvämt. Den ska inte vara för stor eller tung för handleden, men inte heller för liten eftersom det kan försämra användarvänligheten.

Träningsklockor kan även skilja sig åt ganska kraftigt prismässigt och ibland är en billigare klocka inte synonymt med sämre kvalitet. Ofta följer priset klockan helt enkelt hur avancerad den här.

För dig som inte behöver en särskilt funktionsrik träningsklocka utan nöjer dig med grundläggande funktioner kan budgetvalet vara det bästa alternativet.

Varför träningsklockor är bättre än smartwatches

Efter vår granskning blev det tydligt att det finns bättre alternativ än smartwatches när det kommer till just träning. Med smartwatches syftar vi bland annat på Apple Watch, som är en fantastisk produkt på många sätt. När det kommer till just träning kan dock varken den eller andra smarta klockor mäta sig med dedikerade träningsklockor.

Smarta klockor är användbara på många sätt, och träning är ett av dem. De kan både mäta puls och föra statistik över din träning, precis som en träningsklocka. Men en träningsklocka är på en annan nivå.

Till skillnad från en smartwatch försöker inte träningsklockan göra flera saker samtidigt, utan är helt och hållet skapad för träning. Detta gör den extra värdefull för dig som idrottar på en seriös nivå.

För det första är många träningsklockor i en helt annan klass när det kommer till stöttålighet och vattentäthet. För det andra är batteritiden mycket bättre. De träningsprogram och appar som mäter puls och för statistik är i regel också mycket mer avancerade hos pulsklockorna.

Träningsklocka eller aktivitetsarmband?

Ett alternativ till träningsklockan är aktivitetsarmband. Armband är liksom pulsklockor framtagna för att registrera din aktivitet på gymmet eller i löpspåret. De är billiga, lätta att bära och liksom träningsklockan har de bra batteritid.

Ofta saknar de dock de mer avancerade funktionerna som du får i en träningsklocka, så som GPS och specialprogram. Träningsklockorna är också i regel betydligt robustare och stryktåligare än aktivitetsarmbanden.

Vanliga frågor

Garmin Venu Sq Music är den bästa träningsklockan enligt oss på Bäst-i-testet.se. Den övervakar både din träning och hälsa på ett intelligent sätt samtidigt som den erbjuder många av de funktioner vi kan se hos vanliga smartklockor.

Den främsta skillnaden mellan smarta klockor och träningsklockor är att träningsklockan ofta har mer avancerade träningsfunktioner samt bättre batteritid.

En träningsklocka mäter pulsen på handleden med hjälp av sensorer. Statistiken används sedan för att informera dig om dina träningsaktiviteter och föreslå hur du kan lägga upp din återhämtning på ett optimalt sätt.

Det spelar ingen roll om klockan sitter på höger eller vänster arm. Det viktiga är snarare hur den sitter.

Klockan bör sitta ett par centimeter ovanför handleden och vara tillräckligt spänd för att inte glida när du skakar på handen.

Hjälpte det här testet om Träningsklocka dig?

Skriv recension

Liknande tester

Aktivitetsarmband test

Jämför 4 aktivitetsarmband – modeller för både barn och vuxna.

Smartwatch bäst i test

Jämför 5 smartklockor bäst i test

test av basketkorg

Jämför 5 basketkorgar som passar på garageuppfarten eller monteras på väggen.

Testvinnare - Träningsklocka

 1. Garmin Forerunner 265S

  Garmin Forerunner 265S

  Bäst i test
 2. Garmin Forerunner 955

  Garmin Forerunner 955

  Bra val
 3. Apple Watch Ultra


  Apple Watch Ultra

  Bästa premiumvalet

Vanliga frågor

Garmin Venu Sq Music är den bästa träningsklockan enligt oss på Bäst-i-testet.se. Den övervakar både din träning och hälsa på ett intelligent sätt samtidigt som den erbjuder många av de funktioner vi kan se hos vanliga smartklockor.

Den främsta skillnaden mellan smarta klockor och träningsklockor är att träningsklockan ofta har mer avancerade träningsfunktioner samt bättre batteritid.

En träningsklocka mäter pulsen på handleden med hjälp av sensorer. Statistiken används sedan för att informera dig om dina träningsaktiviteter och föreslå hur du kan lägga upp din återhämtning på ett optimalt sätt.

Det spelar ingen roll om klockan sitter på höger eller vänster arm. Det viktiga är snarare hur den sitter.

Klockan bör sitta ett par centimeter ovanför handleden och vara tillräckligt spänd för att inte glida när du skakar på handen.