Sidan innehåller affiliatelänkar som ger oss en provision när du gör ett köp. De hjälper oss att hålla sidan levande, men påverkar inte priset du betalar eller resultatet av vår analys. Vår prioritet är att ge dig pålitlig och transparent information.

Topp 3 takduschar i vår sammanställning

 1. Gustavsberg Takdusch SquareBäst i test
 2. Tapwell TVM 7200 Edition 2 160 c/cVi rekommenderar
 3. Hansgrohe Raindance Select SBästa premiumvalet

Överblick

Gustavsberg Takdusch Square

Gustavsberg Takdusch Square

Bäst i test

 • Lätt att montera
 • Stilren design
 • Stor takdusch

Betyg

Tapwell TVM 7200 Edition 2 160 c/c

Tapwell TVM 7200 Edition 2 160 c/c

Bästa takduschset med blandare

 • Enkel att höja och sänka
 • Många färgalternativ
 • Av kvalitetsmaterial

Betyg

Hansgrohe Raindance Select S

Hansgrohe Raindance Select S

Bästa premiumvalet

 • Fantastisk duschupplevelse
 • Många fina kundomdömen
 • Med 5 års garanti

Betyg

Varför du kan lita på redaktionen

Vi är ett team av researchexperter med många års erfarenhet. Allt innehåll vi producerar är oberoende och baserat på objektiva kriterier. Vår process involverar en omfattande insamling och granskning av seriösa källor. Genom att analysera experttester, konsumentrecensioner, forum och magasin på både digitala och traditionella plattformar sammanfattar vi aktuell information som hjälper dig att fatta välgrundade köpbeslut anpassade efter dina användarbehov. Läs mer om oss och hur vi arbetar.

En bra och funktionell takdusch är en lyxig uppgradering för vilket badrum som helst. Här står inte bara design i fokus, utan även funktion – för de bästa takduscharna låter dig välja allt från olika strålar till tryck.

För att du ska hitta den bästa takduschen för dig har vi jämfört en mängd modeller i olika kategorier. De duschar vi presenterar här är de som fått de bästa samlade betygen, både av oss och av andra användare. I vår jämförelse har vi dock inte bara tittat på vad användarna har att säga, men också på de olika takduscharna specifikationer. Här är några av de främsta sakerna vi jämfört:

 • Priset: Vad kostar de olika takduscharna? Och vad får du för pengarna?
 • Funktionen: Har takduschen flera funktioner, exempelvis möjlighet att välja mellan olika vattenstrålar eller en antikalkfunktion?
 • Byggkvaliteten: Är takduschen av hög kvalitet? Håller den bra enligt användarna?
 • Med eller utan blandare: Kommer takduschen med eller utan tillhörande blandare?
 • Färgval: Finns takduschen i flera olika utföranden som gör att den passar flera typer av badrum?
 • Installationen: Vad behövs för att installera takduschen?

De takduschar som sedan fick det högsta samlade totalbetyget är de du hittar på denna sida.

Användarbetyg

1. Gustavsberg Takdusch Square- Bäst i test

 • Innehåll: Takdusch, 3-funktions handdusch med knapp
 • Färg: Krom
 • Höjd takdusch: 84 – 124 cm
Gustavsberg Takdusch Square

FÖRDELAR

 • Rejält vattenflöde.
 • Lätt att montera och stilren design i krom.
 • Möjlighet att välja olika strålar med handduschen.

NACKDELAR

 • Då blandare inte ingår hade vi gärna sett att produkten var ytterligare lite billigare.

Gustavsberg Square är en takdusch i krom, med en taksil som bara mäter 25 x 25 centimeter – supertunt och stilrent med andra ord. Handduschen har en knapp för att välja mellan tre olika strålar, och båda munstyckena är designade för att det ska vara särskilt enkelt att torka bort kalkavlagringar, något som Gustavsberg kallar”Easy Clean”.

Duschsetet monteras antingen med skruvar eller lim och kan kombineras med alla blandare med ½”-anslutning för duschslang. Behöver du inte någon ny blandare är det här alltså ett mer prisvärt alternativ än att köpa ett takduschset där blandare ingår.

Glidskenan som ingår mäter 84 centimeter och både takduschen och takarmen går att justera individuellt som det passar dig.

Lätt att montera enligt användarna

Vi är verkligen förtjusta i den stilrena designen som känns modern, men en takdusch är ju förstås mer än bara sin design. Enligt oss ska en riktigt bra takdusch ge ett härligt ”skyfall” med högt tryck, och det levererar Gustavsberg Square utan problem. Dessutom är den föredömligt enkel att installera.

Square har fått mycket bra användarbetyg hos bland andra Golvpoolen.se. Användarna lyfter kvaliteten, det rejäla vattenflödet och faktumet att takduschen är lätt att montera som särskilt viktiga egenskaper.

Köp här:

2. Tapwell TVM 7200 Edition 2 160 c/c- Bästa takduschset med blandare

 • Innehåll: Takdusch, handdusch, blandare
 • Färg: Borstad Black Chrome, Borstad Nickel, Brons, med flera.
 • Höjd takdusch: 127 cm
Tapwell TVM 7200 Edition 2 160 c/c

FÖRDELAR

 • Billigare alternativ till Bäst i test-vinnaren.
 • Många olika färgalternativ.
 • Mycket bra användarbetyg.

NACKDELAR

 • Saknar funktion för att välja olika strålar.

Tapwell TVM 7200 Edition 2 är ett takduschset som levereras med takdusch, handdusch, duschslang och tryckbalanserad blandare. Tapwell har gjort sig kända för att kombinera högkvalitetsmaterial med snygg design och teknik som håller hög standard. Deras produkter tillverkas i Italien, och alla blandare från Tapwell har testats med vattentryck före leverans. Trots dessa kvalitetsstämplar tycker vi att Tapwell lyckas hålla sig på en mycket rimlig prisnivå – liknande produkter från andra kända tillverkare kostar ofta några tusenlappar mer.

Vi gillar verkligen den här takduschens design i krom, men om du föredrar en annan färg finns det gott om alternativ. Förutom krom kan du nämligen välja mellan åtta andra färgalternativen, såsom brons, guld eller koppar. Takduschen är i övrigt enkel att höja och sänka, något som är mycket användbart enligt de användare som har recenserat produkten.

Användarna ger tummen upp

Hos Golvpoolen.se har Tapwell TVM 7200 Edition 2 160 c/c till största delen femstjärniga recensioner, där användarna hyllar allt från designen till hur enkelt det är att justera höjden. Många beskriver att duschen känns som en skön sommarskur.

Vi är också sålda på det här takduschsetet och anser att det är det bästa och mest prisvärda valet för dig som letar efter ett paket med blandare och takdusch av hög kvalitet.

Köp här:

3. Hansgrohe Raindance Select S- Bästa premiumvalet

 • Innehåll: Takdusch, handdusch, duschstång, duschslang, blandare
 • Färg: Borstad Brons, Krom, Matt Svart, Matt Vit
 • Höjd takdusch: 108 cm
Hansgrohe Raindance Select S

FÖRDELAR

 • PowderRain – silande mjuka strålar som gör duschupplevelsen fantastisk.
 • Mängder av positiva omdömen på Google Shopping.
 • 5 års garanti.

NACKDELAR

 • Dyr.

Hansgrohe Raindance Select S Showerpipe är måhända det dyraste takduschsetet av våra testvinnare, men också det som känns mest lyxigt. Med en knapp på handduschen växlar du mellan klassiska strålar och koncentrerad massage-strålarna. De mest spektakulera strålarna är dock det tredje alternativet som kallas ”PowderRain”. Det här är lätta och strilande strålar som enligt företaget känns som sammet mot huden – och enligt de många positiva recensionerna på Google Shopping stämmer det verkligen!

En annan funktion som är värd att nämna är Quick Clean – en antikalkfunktion som gör det lättare att avlägsna kalk från duschmunstyckena. Hansgrohe Select finns dessutom i flera olika färgval.

Högsta betyg av många användare

Raindance Select S har övervägande femstjärniga betyg på Google Shopping, som samlar in omdömen från svenska och internationella återförsäljare av produkten. Snittomdömet är 4,7 av 5 möjliga – en klar kvalitetsstämpel i våra ögon. Användarna tycker att duschen har ett bra tryck och vissa menar att den fungerar lika bra även efter flera års tid.

Det här är duschsetet du ska välja om du vill ha en produkt av högsta kvalitet, men stora möjligheter att påverka din duschupplevelse. När du köper det här duschsetet får du lyx – och fem års garanti – på köpet.

Köp här:

Vanliga frågor om Takdusch

Om du redan är nöjd med den blandare du har kan du välja ett takduschset där blandaren inte ingår. På så sätt kan du i stället lägga pengarna på högre kvalitet. Fundera också på om du vill ha funktioner som möjligheten att välja mellan olika duschstrålar – något som inte alla takduschset har.

Gustavsbergs Square är bäst av alla takduschset enligt oss på redaktionen, som noggrant har jämfört en mängd olika takduschset.

Det går inte att säga på rak arm, utan det beror på hur förutsättningarna ser ut i ditt badrum. Du bör montera den enligt tycke och smak, och så att du når blandaren och den handhållna duschen.

Ja, du kan montera en takdusch själv. Men om arbetet inkluderar att installera nya rör måste en fackman utföra uppdraget.

Det här ska du tänka på när du köper takdusch

Med en bra takdusch kan du låta vattnet skölja över dig efter träningen eller en hård dag på jobbet. Takduschar levereras ofta i set, där du också får blandare och handdusch – och det finns flera fördelar med att välja ett komplett duschset. Här är några tips på vad du ska tänka på innan du köper.

1. Frihet att välja funktioner

Det finns många olika duschset att välja mellan, och de ser inte bara olika ut rent designmässigt utan fungerar också på olika sätt.

Ett duschset kan exempelvis ge dig möjlighet att välja olika tryck och strålar av olika hårdhetsgrad. Ta dig tid att välja bland alla de möjligheter som finns.

2. Välj en design som passar badrummet

Det är förstås inte oviktigt med design, och här gäller det att välja med omsorg. Även om duschsetet med retrodesign tilltalar dig kanske det inte smälter in på ett naturligt sätt i det nyrenoverade badrummet.

Dessutom är det viktigt att du funderar på vilka material takduschen är tillverkad av. Välj ett duschset i kromad metall, som inte rostar eller repas.

3. Säkerhetsfunktioner

Det kanske låter konstigt att prata om säkerhetsfunktioner och duschset i samma mening, men det finns faktiskt en hel del som kan gå fel. Särskilt om det finns klåfingriga barn i hushållet kan det vara en god idé att välja ett duschset med temperaturbegränsare. På så sätt slipper du otrevliga och skållheta överraskningar.

4. Välj duschhuvud som är lätta att avkalka

Förr eller senare behöver dina duschuvud avkalkas, och det är viktigt att du använder rätt produkter, annars gäller i värsta fall inte garantin. Tillverkare av takduschar rekommenderar en mjuk duk (inte skursvamp eller dylikt) och milda rengöringsmedel utan ättikssyra, klorblekningsmedel och andra starka medel. Du bör inte heller spraya medlet direkt i duschen utan på duken och sedan bara torka av ytorna med den.

Vi rekommenderar dessutom att du du köper en takdusch med någon form av avkalkningsfunktion, såsom Gustavsbergs ”Easy Clean” eller Hansgrohes ”Quickclean”. Det gör det betydligt smidigare att hålla duschmunstyckena kalkfria under tidens gång.

5. Ta hjälp med installationen

Ska du byta blandare för att installera din nya takdusch gäller det att du vet vad du gör. Det finns nämligen inga regler som förbjuder dig att byta blandare själv, men vi rekommenderar starkt att du tar hjälp av en rörmokare. Det är en liten investering i jämförelse med de kostnader som kan uppstå om det uppstår fuktskador.

Prisskillnader beroende på om blandare ingår eller inte

När du jämför produkterna som vi har valt ut kommer du snart att märka att de skiljer sig åt ganska kraftigt i pris. Som med de flesta andra produkter hänger det här ofta ihop med skillnader i material, vilka funktioner som erbjuds och vilken tillverkare som står bakom. Men notera också att vissa av paketen som säljs inte innehåller någon blandare. Har du redan en blandare som fungerar bra kommer du billigare undan genom att helt enkelt välja ett paket där bara själva takduschen och tillbehören ingår.

Jämför specifikationer

Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

1
image
2
image
3
image
Utmärkelse: Bäst i testBästa takduschset med blandareBästa premiumvalet
Produkt: Gustavsberg Takdusch SquareTapwell TVM 7200 Edition 2 160 c/cHansgrohe Raindance Select S
Betyg:
Innehåll:Takdusch, 3-funktions handdusch med knappTakdusch, handdusch, blandareTakdusch, handdusch, duschstång, duschslang, blandare
Färg:KromBorstad Black Chrome, Borstad Nickel, Brons, med flera.Borstad Brons, Krom, Matt Svart, Matt Vit
Höjd takdusch:84 - 124 cm127 cm108 cm

Liknande tester

Portabel AC bäst i test

6 toppalternativ inom bärbar luftkonditionering.

luftvärmepump test

Luftvärmepump: 8 bästa modeller

test av luftrenare

Luftrenare: 9 bästa modeller

Bästa uppblåsbara madrass

Uppblåsbar madrass: 5 bästa modeller

madrass test

Madrass: 3 bästa modeller

fotogenvärmare bäst i test

Fotogenkamin: 3 bästa modellerna.

Smart belysning test

Smart belysning: 3 bästa modeller

test av braskamin

Jämför 6 braskaminer som sprider värme i hemmet.

symaskin test

Vi har valt ut 7 symaskiner som passar proffs och nybörjare.

test av övervakningskamera

Test av 5 övervakningskameror för inomhus- och utomhusbruk.

Kontinentalsäng: 6 bästa sängarna

Kontinentalsäng: 5 bästa sängarna

Testvinnare - Takdusch