Medela Swing Maxi är den bästa bröstpumpen just nu enligt vår bedömning Den här elektriska dubbelbröstpumpen drivs av ett uppladdningsbart batteri, vilket gör den högst portabel, och du får dessutom med två av Medelas innovativa trattar i olika storlekar Du kan dessutom reglera sugstyrkan i 9 olika lägen med hjälp av knapparna I vår sammanställning nedan kan du läsa mer om Medela Swing Maxi och två andra bröstpumpar vi rekommenderar
Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.
1 | 2 | 3 | |
Utmärkelse: | Bäst i test | Bästa premiumvalet | Vi rekommenderar |
Produkt: | Medela Swing Maxi | Medela Freestyle Hands-free | Philips Avent Elektrisk Bröstpump SCF396/11 |
Betyg: | |||
Drivs av: | Uppladdningsbart inbyggt batteri | Uppladdningsbart inbyggt batteri | Sladd eller uppladdningsbart inbyggt batteri |
Sugkraft: | Ställbar | Ställbar | Ställbar |
Dubbelpump: | Ja | Ja | Nej |
Trattstorlekar: | 2 st (21 mm, 24 mm) | 2 st (21 mm, 24 mm) | 1 st (one size fits all) |
Meddela Swing Maxi är uppföljaren till storfavoriten Swing Maxi Flex som bjuder på flera intressanta uppdateringar. Nu drivs den till exempel av ett uppladdningsbart batteri som enligt Medela räcka till ungefär sex urpumpningar. Dessutom går laddningen extra snabbt tack vare den nya USB-C-porten. En annan viktig nyhet är ljudnivån som blivit märkbart lägre jämfört med föregående generation.
Överlag är dock Swing Maxi lik sin föregångare på flera punkter – båda är dubbelbröstpumpar med trattar i två olika storlekar och översvämningsskydd.
Swing Maxi är utrustad med Medelas unika 2-Phase Expression®-teknik som simulerar barnets naturliga sugmönster för att ge ett optimalt mjölkflöde. Detta, i kombination med att Swing Maxi faktiskt är en dubbelbröstpump, kan vara anledningen till att bröstpumpen beskrivs som extra effektiv av många användare.
Med hjälp av knapparna kan du enkelt justera sugkraften och Medelas PersonalFit Flex™-trattar gör bröstpumpen extra bekväm att använda. Trattarna har nämligen en oval form med mjuk kant och 105-graders öppningsvinkel, vilket ger en betydligt skönare passform. De kommer dessutom i storlekarna 21 och 24 mm för att passa olika bröststorlekar.
Det finns inte mycket att anmärka på när det gäller Swing Maxi – det här är en högst portabel dubbelbröstpump som lever upp till förväntningarna på de flesta punkter. Den är dessutom enkel att använda och rengöra tack vare de få delarna samtidigt som Medelas innovativa trattdesign bidrar till den utmärkta komforten.
Några användare tycker att ljudnivån är aningen hög på grund av vibrationerna och att batteritiden kunde varit bättre. Dessutom är laddningskabeln en aning kort. Men kan du bortse från det är Swing Maxi helt klart är en av marknadens bästa bröstpumpar.
Om du vill kunna göra annat samtidigt som du pumpar finns det förmodligen ingen bättre bröstpump än Medelas Freestyle Hands-free. Det här är en ultraportabel elektrisk dubbelbröstpump med en hands-free-funktion som ger dig full rörelsefrihet. Perfekt om du vill ha händerna fria till andra sysslor.
Precis som vår testvinnare från Medela – Swing Maxi – drivs Freestyle Hands-free av ett uppladdningsbart batteri. Den har också samma unika 2-Phase Expression™-teknik som efterliknar barnets naturliga sätt att amma på.
Pumpmotorn i Medelas Freestyle Hands-free är en separat enhet som utan problem får plats i fickan. Det gör det möjligt att reducera vikten i kuporna till endast 76 gram vardera, vilket gör att de kan användas innanför din amningsbehå utan att tynga ner brösten.
Vi gillar att kuporna är genomskinliga eftersom det blir enklare att placera bröstvårtan rätt och se när mjölken börjar rinna. Själva trattarna kommer för övrigt i två storlekar och är anatomiskt designade för att passa de flesta bröstformer. De unika 105-gradiga vinkeln ger dessutom en naturligare passform för ännu bättre urpumpning.
För dig som lever en aktiv livsstil och värdesätter portabilitet kan Medelas Freestyle Hands-free vara det perfekta valet. Här kan du nämligen pumpa var och när som helst samtidigt som du använder dina händer till annat. Detta i kombination med den goda komforten gör att många faktiskt beskriver Freestyle Hands-free som ”en av de bästa bröstpumparna de testat”.
Vissa tycker att ljudnivån kunde varit lite lägre, men överlag får Freestyle Hands-free övervägande höga betyg. Visst är detta en bröstpump i premiumsegmentet, men för dig som värdesätter portabilitet kan den vara värd varenda krona.
Den här kompakta enkelbröstpumpen från Philips är inte bara den billigaste på våra lista – den har också funktionalitet som de andra saknar. Bröstpumpen går nämligen att använda för både manuell och elektrisk pumpning, vilket gör att den fungerar bra i de flesta situationer. Den drivs av ett uppladdningsbart batteri och har dessutom en extra tyst motor.
Likt Medela har Philips använt ett mjukt hölje för att göra trattarna extra bekväma. Å andra sidan förväntas en och samma storlek passa alla bröst, vilket drar ner vårt betyg en aning. I övrigt kan du välja mellan ett flertal olika program via den tryckkänsliga skärmen, närmare bestämt 8 stimuleringsnivåer och 16 pumpnivåer. Bröstpumpen kommer dessutom ihåg din senaste inställning, vilket är en uppskattad detalj.
På Google har Philips Avent SCF396/11 över 550 recensioner och snittbetyget är 4,5 av 5. Även experter på MadeForMums ger höga betyg på punkter som användarvänlighet, komfort och hållbarhet. De menar också att bröstpumpens lösa delar lätta att rengöra efter användning, vilket förstås är en viktig fördel.
Den här flexibla bröstpumpen är ett bra alternativ till bäst i testet-vinnaren, och bjuder på gott om kvalitet för pengarna. Men vill du ha en mer effektiv bröstpump kan någon av Medelas dubbelpumpar vara ett bättre val.
En bröstpump kan vara ett bra hjälpmedel för kvinnor som vill stimulera mjölkproduktionen eller tömma bröst som blivit överfulla. Den kan också vara ett alternativ för kvinnor som stöter på problem med amningen, men som ändå vill ge barnet bröstmjölk, eller för den som vill dela ansvaret för matningen med sin partner.
Innan du köper en bröstpump finns det dock en del saker som kan vara bra att känna till. Tillsammans med Monica Gårdlund, specialist på Medela, har vi därför sammanställt en köpguide som vi rekommenderar att du läser igenom innan du bestämmer dig för en modell.
Bröstpumpar går generellt sett att dela in i två olika kategorier: manuella och elektriska. Nedan reder vi ut hur dessa skiljer sig åt.
Manuella bröstpumpar kan se lite olika ut, men fungerar i regel på samma sätt. Via ett handtag skapar du ett vakuum som gör att bröstmjölken pumpas ut. Enligt Monica passar denna typ av bröstpump bäst för tillfällig pumpning, det vill säga om du har mjölkstockning eller om du bara behöver pumpa någon gång i veckan.
Fördelen med manuella pumpar är att du aldrig behöver vara beroende av el eller batterier. De brukar dessutom vara billigare och mer tystgående. Å andra sidan kan det vara ganska tröttsamt att pumpa manuellt och du kan dessutom inte använda händerna till annat.
Med en elektrisk bröstpump är det istället en motorenhet som skapar vakuumet. Motorenheten kan drivas av el eller batterier, antingen vanliga batterier eller uppladdningsbara. De batteridrivna bröstpumparna är att föredra för dig som ofta är på språng, eftersom du då kan pumpa i princip var som helst.
Numera finns det även elektriska varianter med handsfree-funktion (exempelvis Medela Freestyle Hands-free) som ger dig händerna fria under tiden du pumpar. Perfekt om du vill kunna göra andra sysslor under tiden.
Den främsta fördelen med elektriska pumpar är förstås bekvämligheten. Ska du pumpa flera gånger i veckan är det här det självklara valet. Å andra sidan krävs det att du alltid har tillgång till el och batteri. Dessutom är elektriska modeller vanligtvis mycket dyrare än manuella.
I valet av bröstpump bör du enligt Monica främst utgå ifrån vilket behov du har eller förväntar dig att få. Det avgör vilken typ av pump som passar just din situation.
De elektriska och manuella bröstpumparna går i sin tur att dela in i ytterligare två kategorier: singel- och dubbelpumpar. Precis som namnet antyder innebär detta att du antingen pumpar ett bröst i taget eller båda två samtidigt.
För dig som bara ska pumpa sporadiskt kan dock en singelpump vara tillräckligt. Men ska du använda bröstpumpen regelbundet, exempelvis för att pumpa ur alla mål mat, rekommenderas en dubbelbröstpump. Den stimulerar nämligen mjölkproduktionen, vilket gör att pumpningen går betydligt snabbare jämfört med om du använder en singelpump.
Studier visar faktiskt att kvinnor som använder en dubbelpump i snitt pumpar ut 18 procent mer mjölk. Denna mjölk har dessutom visat sig innehålla mer fett jämfört med mjölk som pumpas ut ur ett bröst i taget.
Att lära sig bröstpumpning kan ta lite tid, men det är värt att ha tålamod. Genom att pumpa kan du hålla igång mjölkproduktionen i brösten samtidigt som barnet kan få bröstmjölk även om du inte är i närheten.
Här är några av Medelas bästa tips på hur du använder din bröstpump på ett optimalt sätt:
Förutom att läsa experttester av de olika bröstpumparna har vi även tagit reda på vad föräldrarna själva har att säga. Det har vi gjort genom att läsa användarrecensioner, bland annat på Medelas och Philips egna plattformar, men också hos kända återförsäljare som Jollyroom, Amazon och Babymarkt. Vi tycker att föräldrarna ger oss en extra bra bild av de olika bröstpumparnas prestanda, funktion och komfort, eftersom de får möjlighet att testa dem under en längre period. Många föräldrar har även testat andra bröstpumpar och kan jämföra egenskaperna för att ge oss en ännu mer nyanserad bild.
OBS! Bäst-i-testet.se kan inte garantera att de omdömen vi använt som källor har lämnats av personer som köpt eller använt produkten. Läs mer i våra allmänna villkor.
En bröstpump används som ett sätt att få i gång mjölkproduktion efter förlossning. Med den kan du också samla bröstmjölk i en nappflaska för att kunna mata bebisen i situationer då du inte kan amma. Pumpning med bröstpump kan även hjälpa vid mjölkstockning.
En vanlig bröstpump arbetar i två faser, där den första går ut på att stimulera bröstet och sedan driva ut mjölk. Det brukar ta omkring 10 minuter för ett bröst att producera mjölk efter att pumpningen påbörjas. Tar det för lång tid kan det leda till att brösten blir ömma. Då kan det vara bättre att ta pauser och sedan återuppta pumpningen, än att pumpa för länge i en och samma session.
Ja, det går att frysa in bröstmjölken – tänk bara på att förvara den i sterila behållare eller påsar.
Det ska inte göra ont att pumpa. Det känns såklart annorlunda jämfört med amning, men de flesta bröstpumpar har reglerbar sugkraft som du kan justera efter vad du tycker känns behagligt.
Bröstpumpen skapar ett vakuum som efterliknar barnets naturliga sug över bröstet. Mjölken rinner därefter ut och samlas upp i en behållare.
Det är alltid en bra idé att bekanta sig med olika bröstpumpar innan barnet kommer, men det först efter förlossningen som du vet hur din amningssituation ser ut och vilken bröstpump du behöver.
Enligt oss på Bäst-i-testet.se är Medela Swing Maxi den bästa bröstpumpen just nu. Det här är en högkvalitativ elektrisk bröstpump, med möjlighet till enkel- och dubbelpumpning som kan användas med sladd eller batterier.
Medela Swing Maxi
Bäst i testMedela Freestyle Hands-free
Bästa premiumvaletPhilips Avent Elektrisk Bröstpump SCF396/11
Vi rekommenderarEn bröstpump används som ett sätt att få i gång mjölkproduktion efter förlossning. Med den kan du också samla bröstmjölk i en nappflaska för att kunna mata bebisen i situationer då du inte kan amma. Pumpning med bröstpump kan även hjälpa vid mjölkstockning.
En vanlig bröstpump arbetar i två faser, där den första går ut på att stimulera bröstet och sedan driva ut mjölk. Det brukar ta omkring 10 minuter för ett bröst att producera mjölk efter att pumpningen påbörjas. Tar det för lång tid kan det leda till att brösten blir ömma. Då kan det vara bättre att ta pauser och sedan återuppta pumpningen, än att pumpa för länge i en och samma session.
Ja, det går att frysa in bröstmjölken – tänk bara på att förvara den i sterila behållare eller påsar.
Det ska inte göra ont att pumpa. Det känns såklart annorlunda jämfört med amning, men de flesta bröstpumpar har reglerbar sugkraft som du kan justera efter vad du tycker känns behagligt.
Bröstpumpen skapar ett vakuum som efterliknar barnets naturliga sug över bröstet. Mjölken rinner därefter ut och samlas upp i en behållare.
Det är alltid en bra idé att bekanta sig med olika bröstpumpar innan barnet kommer, men det först efter förlossningen som du vet hur din amningssituation ser ut och vilken bröstpump du behöver.
Enligt oss på Bäst-i-testet.se är Medela Swing Maxi den bästa bröstpumpen just nu. Det här är en högkvalitativ elektrisk bröstpump, med möjlighet till enkel- och dubbelpumpning som kan användas med sladd eller batterier.
Betygsätt det här testet