Information om affiliatelänkar

Vilken är den bästa crosstrainern?

Enligt vår bedömning är Xterra Fitness FS39e den bästa crosstrainern just nu Det här är en prisvärd frontdriven crosstrainer av kvalitetsmaterial med en ljusstark LCD-display och så mycket som 15 olika träningsprogram Tack vare praktiska transporthjulen är maskinen dessutom enkel att stuvan undan när du tränat klar Läs mer om Xterra Fitness FS393 och tre bra alternativ i vår stora sammanställning nedan!

Information om affiliatelänkar

Jämför våra 3 testvinnare

Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

1
image
2
image
3
image
Utmärkelse:Bäst i testVi rekommenderarBästa budgetvalet
Produkt:Xterra Fitness FS3.9eAbilica Crosstrainer Journey BtHammer Cross Motion BT
Betyg:
Antal träningsprogram:151222
Maskinens vikt:70 kg61 kg40 kg
Användarvikt (max):148 kg150 kg130 kg

1. Xterra Fitness FS3.9e - Bäst i test

 • Antal träningsprogram: 15
 • Maskinens vikt: 70 kg
 • Användarvikt (max): 148 kg
Crosstrainer test

Modellen FS3.9E är en imponerande crosstrainer från tillverkaren Xterra Fitness med en steglängd på 46 cm steglängd och svänghjul på 8,6 kg. Maskinen är frontdriven, vilket betyder att ”skidåkarrörelsen” blir mjukare, jämnare och mer naturlig. Detta ger en mer behaglig träning samtidigt som det skonar kroppen.

Det är faktiskt imponerande, och lite förvånande, att FS4.9E är frontdriven med tanke på priset. Crosstrainers i medelprisklassen brukar nämligen inte vara konstruerade på det här sättet. Men som konsument är det förstås bara att tacka och ta emot.

15 träningsprogram och greppvänligt handtag

Via LCD-displayen på crosstrainern kan du välja mellan ett förprogrammerat utbud av 15 olika träningsprogram med 16 motståndsnivåer. Detta är kanske inte bäst i klassen, men mer än tillräckligt för en allsidig träning som aldrig blir tråkig. Displayen har för övrigt både färg och är bakbelyst, vilket är en trevlig och modern touch.

Xterra Fitness FS3.9e går att justera på flera olika sätt, innan eller under träningspasset, för att passa dig perfekt ergonomiskt. Tack vare transporthjulen är det dessutom enkelt att flytta maskinen, så att du kan byta rum eller stuva undan den när du tränat klart.

Handtagen är greppvänliga och utformade för att passa så väl korta som längre personer. Är du över 185 centimeter kan du dock uppleva dem som aningen korta.

Mycket maskin för pengarna

Den största fördelen med Xterra Fitness FS3.9e är att den är frontdriven, trots att den ligger i medelprisklassen. Du får med andra ord en mycket bra maskin för pengarna, som tack vare den goda byggkvaliteten lär hålla i många år framöver.

Användarna är mycket nöjda med modellen och menar att den ger riktigt bra träning. De uppger också att den är stabil och enkel att montera ihop. Xterra Fitness FS3.9e har dessutom blivit utsedd till bäst i test med fem tummar upp av fem i Pricerunners stora test av crosstrainers. Även vi utser denna crosstrainer till Bäst i test på grund av de många funktionerna och höga kvaliteten till ett relativt lågt pris.

 • Frontdriven för mjukare och mer naturliga rörelse.
 • Ger dig mycket för pengarna.
 • Bra, ljusstark LCD-display.
 • Välj mellan 15 olika träningsprogram.
 • Saknar Bluetooth.
 • Har ingen hållare för vattenflaska.

Köp här:

Rekommenderad butik:
 • 4,6 av 5 i betyg hos Trustpilot.
 • Fri frakt över 1 000 kr.

2. Abilica Crosstrainer Journey Bt - Vi rekommenderar

 • Antal träningsprogram: 12
 • Maskinens vikt: 61 kg
 • Användarvikt (max): 150 kg
Abilica Crosstrainer journey Bt

Prismässigt ligger Abilica Journey BT på ungefär samma nivå som Xterra Fitness maskin. Vidare väger maskinen lite mindre, samtidigt som maxvikten för den som använder crosstrainern är likvärdig.

Abilica Journey BT är utrustad med Bluetooth, pulsmätare och kalorimätare. På displayen får du information om distans, kaloriförbränning, tidsåtgång och annan nyttig information. Antalet träningsprogram är något av en besvikelse, då du bara kan välja mellan 12 stycken. Å andra sidan har crosstrainern ett justerbart elektromagnetiskt motstånd på hela 32 nivåer.

Steglängden på 40 centimeter är också mer än tillräckligt för att ge kroppen bra med svängrum för en rejäl träning med naturliga rörelser.

Vandra runt på Europas gator medan du tränar

En riktigt häftig finess med Abilica Journey BT är möjligheten att ansluta till Google Streetview genom bluetooth-uppkopplingen och en mobil eller surfplatta. Med hjälp av appen iConsole kan du sedan skapa en träningsrutt var som helst i världen.

Varför inte passa på att ta ett rejält träningspass på Paris gator? En spännande funktion som gör det betydligare roligare att träna.

Det finns mycket att tycka om med Abilica Journey BT, en maskin som kombinerar kvalitet med roliga finesser som du garanterat inte hittar hos alla crosstrainers. Ett mycket värdigt alternativ till vår testvinnare, som går sin egen väg.

 • Anslut till Google Streetview med bluetooth.
 • Elektromagnestiskt motstånd i 32 nivåer.
 • Gott om svängrum.
 • Med Bluetooth, pulsmätare och kalorimätare.
 • Endast 12 träningsprogram.

Köp här:

Rekommenderad butik:
 • 4,6 av 5 hos Trustpilot.
 • Fri frakt över 1 000 kr.

3. Hammer Cross Motion BT - Bästa budgetvalet

 • Antal träningsprogram: 22
 • Maskinens vikt: 40 kg
 • Användarvikt (max): 130 kg
Hammer Cross Motion BT

Om du har rynkat pannan åt priserna på de tidigare modellerna kan vi glatt meddela att crosstrainern Hammer Cross Motion BT kostar betydligt mindre. Detta samtidigt som den har flera av de funktioner som de andra modellerna har. Bluetooth-anslutning till exempel.

Dessutom kan Hammer Cross Motion skryta med att ha överlägset flest förprogrammerade träningsprogram av alla crosstrainers i vår sammanställning. Den kommer faktiskt med hela 22 träningsprogram, och den inbyggda displayen visar all information du behöver samtidigt som du använder programmen.

Skulle du mot förmodan tröttna på dem finns det dock en hel värld av nya träningsprogram att ta del av via appar som IConsole och BitGym. Anslut bara telefonen eller surfplattan till crosstrainerns bluetooth så är du i gång.

Individuell träning och transporthjul

En annan mycket användbar funktion med Cross Motion är möjligheten till ett individuellt anpassat test. Genom att mäta din kondition och mäta din puls får du information om vilken nivå du ligger på i dag. Därefter kan du anpassa träningen och följa dina framsteg. För att detta ska fungera krävs emellertid ett trådlöst pulsband som du köper till separat.

Vad gäller vikten väger den här crosstrainern bara 40 kg, men tack vare transporthjulen är det ännu enklare att flytta den. Trots den relativt lätta vikten är det ändå en stabil maskin, med svänghjulsvikt på 20 kilo. Det säkerställer en jämn och skonsam träning, även om den saknar frontdrift.

Ett självklart val i budgetsegmentet

Hammer Cross Motion BT är helt klart den bästa crosstrainern i budgetklassen. Även om den saknar flera funktioner som de dyrare modellerna i vår samanställning har så imponerar den, inte minst på tekniksidan. Med 22 träningsprogram och tät integrering med appar genom bluetooth kommer du inte tröttna på att träna med Hammer Cross Motion i första taget.

 • 22 träningsprogram att välja bland.
 • Utrustad med Bluetooth.
 • Ett prisvärt alternativ.
 • Transporthjul för enklare förflyttning.
 • Inte lika god byggkvalitet som de dyrare modellerna.

Köp här:

Rekommenderad butik:
 • Leveranstid: ca 1-3 vardagar.
 • 14 dagars ångerrätt.

OBS! Bäst-i-testet.se kan inte garantera att de omdömen vi använt som källor har lämnats av personer som köpt eller använt produkten. Läs mer i våra allmänna villkor.

Innehållsförteckning

Liknande tester

löpband
4 Löpband testade
bästa löpbandet - bäst i test
Bäst i test Sole Fitness F85
Motionscykel test
5 Motionscykel testade
Motionscykel Finnlo Exum III bäst i test
Bäst i test Finnlo Exum III
Roddmaskin bäst i test
3 Roddmaskin testade
Concept2 Modell D bäst i test
Bäst i test Concept2 Modell D
Multigym bäst i test 2022
3 Multigym testade
Abilica Multi Power
Bäst i test Abilica Multi Power
Walkingpad bäst i test
3 Walkingpad testade
Gymstick WalkingPad
Bäst i test Gymstick WalkingPad
Spinningcykel
4 Spinningcykel testade
Finnlo Speedbike CRT
Bäst i test Finnlo Speedbike CRT

Vanliga frågor

En crosstrainer ger en allsidig träning, då du aktiverar alla stora muskelgrupper. Du får både konditionsträning och muskelträning – allt utan tunga belastningar på knän, leder och rygg. Crosstrainern kan ställas in för intervallpass med hög intensitet eller för lättare träning som håller på längre.

Alla stora muskelgrupper används när du tränar på en crosstrainer, men främst tränar du benmusklerna och armarna. Crosstrainern ger även konditionsträning vilket påverkar hjärta och lungor positivt.

Cykeln tränar främst ben- och lårmusklerna, medan crosstrainern tränar hela kroppen. Fler muskler aktiveras och även kaloriförbränningen ökar när du använder en crosstrainer i jämförelse med cykel.

En människa som väger 68 kg förbränner ungefär 460 kalorier per timme på crosstrainern vid normal intensitet. Ha dock i åtanke att kaloriförbränningen kan variera beroende på ålder och muskelmassa.

Hjälpte det här testet om Crosstrainer dig?

10 Röster, Genomsnitt: 4.9/5
Skriv recension

Dela testet

Liknande tester

löpband

Löpband: 4 testade modeller

Motionscykel test

Motionscykel: 5 testade modeller

Roddmaskin bäst i test

Roddmaskin: 3 testade modeller

Testvinnare - Crosstrainer

 1. Xterra Fitness FS3.9e

  Xterra Fitness FS3.9e

  Bäst i test
 2. Abilica Crosstrainer journey Bt

  Abilica Crosstrainer Journey Bt

  Vi rekommenderar
 3. Hammer Cross Motion BT

  Hammer Cross Motion BT

  Bästa budgetvalet

Vanliga frågor

En crosstrainer ger en allsidig träning, då du aktiverar alla stora muskelgrupper. Du får både konditionsträning och muskelträning – allt utan tunga belastningar på knän, leder och rygg. Crosstrainern kan ställas in för intervallpass med hög intensitet eller för lättare träning som håller på längre.

Alla stora muskelgrupper används när du tränar på en crosstrainer, men främst tränar du benmusklerna och armarna. Crosstrainern ger även konditionsträning vilket påverkar hjärta och lungor positivt.

Cykeln tränar främst ben- och lårmusklerna, medan crosstrainern tränar hela kroppen. Fler muskler aktiveras och även kaloriförbränningen ökar när du använder en crosstrainer i jämförelse med cykel.

En människa som väger 68 kg förbränner ungefär 460 kalorier per timme på crosstrainern vid normal intensitet. Ha dock i åtanke att kaloriförbränningen kan variera beroende på ålder och muskelmassa.