Information om affiliatelänkar

Vilken är den bästa hårinpackningen 2023?

Olaplex Hair Perfector Treatment No 3 är den bästa hårinpackningen för dig med slitet hår Den här inpackningen har mycket bra testbetyg från både användare och experter, och presterar bra på alla de viktigaste egenskaperna som en bra hårinpackning bör ha Läs mer om Hair Perfector Treatment No 3 och två bra alternativ i vår sammanställning nedan!

Information om affiliatelänkar

Jämför våra 3 testvinnare

Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

1
image
2
image
3
image
Utmärkelse:Bäst i testBäst för skadat hårBäst för lockigt hår
Produkt:Olaplex Hair Perfector Treatment No. 3Shu Uemura Ultimate Reset MaskDavines Essential Love Curl Hair Mask
Betyg:
Tillverkare:OlaplexShu UemuraDavines Essential
Innehåll:100 ml200 ml250 ml
Vegansk:JaNejNej
Egenskaper:Reparerar slitet hår och återfuktar torrt hårExtremt reparerande hårinpackning för skadat hårFörhindrar frissighet och ger definition till lockigt hår

1. Olaplex Hair Perfector Treatment No. 3 - Bäst i test

 • Tillverkare: Olaplex
 • Innehåll: 100 ml
 • Vegansk: Ja
 • Egenskaper: Reparerar slitet hår och återfuktar torrt hår
Olaplex Hair Perfector Treatment No. 3

Olaplex Hair Perfector Treatment No. 3 är en professionell hårprodukt som lagar disulfidbindningar i håret, alltså de svavelbindningar som skadas av saker som värmeverktyg och hårfärgning.

Det Hair Perfector Treatment No. 3 gör är att återuppbygga det strukturskakade håret inifrån så att det återfår sin kraft, mjukhet och glans. På köpet får du ett väldoftande hår som enligt många påminner om hur det brukar dofta efter ett frisörbesök.

Hos Elle utsågs den här hårinpackningen till den bästa för skadat hår och även användarna är positiva. Olaplex Hair Perfector No. 3 har bland annat snittbetyget 4,7 av 5 möjliga hos Influenster.com, och bland de många positiva användarna kommenteras att inpackningen är otroligt effektiv för torrt hår.

Andra hävdar att det känns som att ha fått en lyxbehandling efter att man applicerat och sköljt ur hårinpackningen. Hos Lyko.com har Hair Perfector närmare 900 betyg och snittet är 4,3 av 5 möjliga, med kommentarer som ”magiskt för håret” och ”håret blir underbart”. Priset för 100 ml är omkring 350 kronor, vilket egentligen är vår enda invändning här. Å andra sidan sparar du pengar på att göra behandlingen hemma i stället för hos frisören. Och vi vågar nästan lova att resultatet blir lika bra.

 • Väldoftande inpackning för torrt och slitet hår
 • Återuppbygger håret inifrån.
 • Testvinnare hos Elle och mängder av positiva användarrecensioner.
 • Dyr produkt.

Köp här:

Rekommenderad butik:
 • 14 dagars ångerrätt.
 • Snabba leveranser.
I samarbete med pris-logo

2. Shu Uemura Ultimate Reset Mask - Bäst för skadat hår

 • Tillverkare: Shu Uemura
 • Innehåll: 200 ml
 • Vegansk: Nej
 • Egenskaper: Extremt reparerande hårinpackning för skadat hår
Shu Uemura Ultimate Reset Mask

Shu Uemura är kända för att tillverka hårinpackningar och balsam med ”extremt reparerande” egenskaper. Det här är alltså produkten för dig med extra skadat hår, orsakat av solljus, hårfärgning eller blekning. Just den här inpackningen innehåller risextrakt från Japan och reparerar hårfibern på djupet för att göra håret mer hanterbart och fint glänsande.

Den här produkten rekommenderas av professionella frisörer som vi pratat med, och även användarna intygar att den fungerar utmärkt. Hos Lyko har den dessutom snittbetyget 5 av 5 möjliga (!).

 • Extremt reparerande hårmask för särskilt slitet hår.
 • Bara 5-stjärniga recensioner hos Lyko.
 • Reparerar hårfibern på djupet.
 • Inte ett lika populär som Olaplex Hair Perfector Treatment No. 3.

Köp här:

Rekommenderad butik:
 • 14 dagars ångerrätt.
 • Snabba leveranser.
I samarbete med pris-logo

3. Davines Essential Love Curl Hair Mask - Bäst för lockigt hår

 • Tillverkare: Davines Essential
 • Innehåll: 250 ml
 • Vegansk: Nej
 • Egenskaper: Förhindrar frissighet och ger definition till lockigt hår
Davines Essential Love Curl Hair Mask

Har du lockigt hår som verkar leva sitt eget liv, blir frissigt och bara är allmänt svårkontrollerat? Då kan hårinpackningen Love Curl Hair Mask vara värd att testa. Det här är en mycket fuktgivande mask som gör dina lockar mjuka och lättare att forma. Doften är enligt många användare fantastisk och resultatet tillfredställande.

Elle har utnämnt Love Curl Hair Mask till den bästa hårinpackningen för lockigt hår, och hos Lyko har den snittbetyget 4,9 av 5 möjliga, även om det bara finns ett fåtal recensioner.

 • Ger mycket fukt till lockigt hår och gör det mer lätthanterligt.
 • Doftar fantastiskt.
 • Bra pris.
 • Vissa användare klagar på att det bildas en torr hinna i förpackningens kanter när den är öppnad.

Köp här:

Rekommenderad butik:
 • 14 dagars ångerrätt.
 • Snabba fossilfria leveranser.
I samarbete med pris-logo

5 tips hur du använder hårinpackningen på rätt sätt

En hårinpackning är ett bra komplement till ditt schampo och balsam, framför allt för dig med torrt, slitet eller skadat hår. Hårinpackningen tränger ner på djupet och ger extra näring till håret samtidigt som det återfuktar.

För att inpackningen ska ha önskad effekt är det dock viktigt att du använder den på rätt sätt. Nedan berättar vi hur du får ut det mesta av din hårinpackning i fem enkla steg.

1. Välj rätt hårinpackning efter hårtyp

Det viktigaste steget är förstås att välja en hårinpackning som passar just din hårtyp. Oavsett hur dyr hårinpackning du väljer kommer du inte att få bästa möjliga resultat om inpackningen inte passar ditt hår.

Om du har torrt, skadat eller färgat hår bör du välja inpackningar som är anpassade efter just detta. Det finns såklart även hårinpackningar som passar normalt hår, alltså alla hårtyper.

2. Handdukstorka håret innan hårinpackningen appliceras

När du har tvättat håret med schampo är det viktigt att du handukstorkar det innan du applicerar hårinpackningen. Tänk på att inte rufsa håret utan försiktigt klämma bort vätan med handduken.

Applicera därefter hårinpackningen med fingrarna i hårlängderna och hårtopparna. Undvik dock att applicera inpackningen i hårbotten.

3. Kapsla in inpackningen och låt sitta

För bästa möjliga resultat är det viktigt att du kapslar in hårinpackningen med värme, till exempel genom att sätta upp en turban med en varm handduk.

Låt därefter hårinpackningen sitta i tillräckligt längre. Läs instruktionerna för din hårinpackning noga – vissa behöver inte sitta i längre än några minuter, medan andra ger bäst effekt efter 15–20 minuter.

5. Skölj noggrant och avsluta med balsam

Skölj ur inpackningen ordentligt och avsluta med balsam. Balsam stänger nämligen hårstrånas fjällskikt och gör håret extra motståndskraftigt mot yttre påfrestningar. Vill du undvika ytterligare slitage bör du låta håret lufttorka.

Källor

Frisörernas rekommendationer

Inför vår sammanställning av hårinpackningar har vi vänt oss till ett flertal olika frisörer och bett om deras rekommendationer. Det ger oss en bra inblick i vilka inpackningar salongerna själva gillar att använda på sina kunder, vilket också säger en del om deras kvalitet.

Användarrecensioner

Vi har också läst vad olika användare tycker om de olika hårinpackningarna. Deras omdömen väger extra tungt hos oss eftersom hårtyp och behov kan skilja sig åt så mycket från person till person. En hårinpackning som fungerar väl på en hårtyp behöver alltså inte ha samma effekt på en annan hårtyp. Detta har vi sedan inkluderat i vår slutliga bedömning av de olika produkterna. Exempel på plattformar vi besökt för att läsa användarrecensioner är Sephora, Amazon, Lyko, Kicks, Pricerunner, Prisjakt, Nordic Feel och Åhlens.

Elle (2022)

I Elles stora test av hårinpackningar från 2022 ingår bland annat vår testvinnare Olaplex Hair Perfector Treatment No. 3 som beskrivs som ”hårinpackningarnas hårinpackning”. Enligt recensenten känns det som att de genomgått en hårförvandling hos frisören efter varje tvätt, men samtidigt är det en dyr produkt (även om innehållet helt klart är värt att betala för). Även Davines Essential Love Curl Hair Mask ingår i testet och får utmärkelsen ”Bäst för lockigt hår”. Det här beskrivs som en skonsam inpackning som återfuktar på djupet och som ger fina, framträdande lockar när den kramas in i håret.

OBS! Bäst-i-testet.se kan inte garantera att de omdömen vi använt som källor har lämnats av personer som köpt eller använt produkten. Läs mer i våra allmänna villkor.

Liknande tester

schampo test
4 Schampo testade
Olaplex Bond Maintenance Shampoo No. 4
Bäst i test Olaplex Bond Maintenance Shampoo No. 4
balsam test
4 Balsam testade
Bond Maintenance Conditioner No. 5
Bäst i test Olaplex Bond Maintenance Conditioner No. 5
Bästa hårfön
5 Hårfön testade
bäst i test hårfön
Bäst i test GHD Air
Bästa plattång i test
5 Plattång testade
GHD Platinum
Bäst i test GHD Platinum+
bästa locktång
3 Locktång testade
GHD Curve Classic Curl Tong
Bäst i test GHD Curve Classic Curl Tong
Varmluftborste test
3 Varmluftsborste testade
Dyson Airwrap Styler Complete
Bäst i test Dyson Airwrap Styler Complete

Vanliga frågor

Det är inte någon skillnad utan olika namn på samma sak, nämligen en djupverkande hårkur som återfuktar, reparerar och ger fukt och näring till slitet hår.

Har du slitet hår bör du använda schampo och balsam som är framtagna för slitet hår, och använda en hårinpackning en gång i veckan.

Den bästa hårinpackningen enligt vår jämförelse är Olaplex Hair Perfector Treatment No. 3, som fått mycket bra betyg av både användare och frisörer.

Om ditt hår är torrt och slitet bör du använda en hårinpackning regelbundet, åtminstone en gång i veckan. Hårinpackningen är skonsam för ditt hår och du kan inte överanvända den. Samtidigt finns det ingen större vits att använda inpackningen alltför ofta.

Har du torrt hår behöver du tillföra fukt till håret, vilket du får genom särskilda schampon, balsam och återfuktande hårinpackningar.

Hjälpte det här testet om Hårinpackning dig?

5 Röster, Genomsnitt: 4.9/5
Skriv recension

Dela testet

Liknande tester

schampo test

Schampo: 4 testade modeller

balsam test

Balsam: 4 testade produkter

Bästa hårfön

Hårfön: 5 testade modeller

Testvinnare - Hårinpackning

 1. Olaplex Hair Perfector Treatment No. 3

  Olaplex Hair Perfector Treatment No. 3

  Bäst i test
 2. Shu Uemura Ultimate Reset Mask

  Shu Uemura Ultimate Reset Mask

  Bäst för skadat hår
 3. Davines Essential Love Curl Hair Mask

  Davines Essential Love Curl Hair Mask

  Bäst för lockigt hår

Vanliga frågor

Det är inte någon skillnad utan olika namn på samma sak, nämligen en djupverkande hårkur som återfuktar, reparerar och ger fukt och näring till slitet hår.

Har du slitet hår bör du använda schampo och balsam som är framtagna för slitet hår, och använda en hårinpackning en gång i veckan.

Den bästa hårinpackningen enligt vår jämförelse är Olaplex Hair Perfector Treatment No. 3, som fått mycket bra betyg av både användare och frisörer.

Om ditt hår är torrt och slitet bör du använda en hårinpackning regelbundet, åtminstone en gång i veckan. Hårinpackningen är skonsam för ditt hår och du kan inte överanvända den. Samtidigt finns det ingen större vits att använda inpackningen alltför ofta.

Har du torrt hår behöver du tillföra fukt till håret, vilket du får genom särskilda schampon, balsam och återfuktande hårinpackningar.