+ Visa innehåll
Information om affiliatelänkar

Vilken är den bästa bluetooth-högtalaren?

Sonos Roam är den bästa bärbara bluetooth-högtalaren just nu enligt vår bedömning. Roam är en liten högtalare med storslaget ljud som dessutom kan extraknäcka som en del av ditt Sonos-system. Enligt oss är Roam också sammanställningens snyggaste blåtandshögtalare, men den delikata designen betyder inte att den är ömtålig – Sonos Roam är både vattentät och tål att tappas i marken. Läs mer om modellen och tre bra alternativ nedan!

Information om affiliatelänkar
Välj produkter att jämföra

Sortera efter

Bäst i test
1
Markera
Sonos Roam - Bäst Bluetooth-högtalare
award-icon

Sonos Roam

Specifikationer
award-icon
 • Lätt och kompakt
 • Läcker design
 • Imponerande ljudkvalitet
Vikt:430 g
Höjd:6 cm
Djup:6,20 cm
Bredd:16,80 cm
Anslutning:Bluetooth, Wi-Fi
Batteritid:10 timmar
Vattentålig:Ja
Röststyrning:Amazon Alexa, Google Assistant
Vi rekommenderar
2
Markera
Ultimate Ears Megaboom 3

Ultimate Ears Megaboom 3

Specifikationer
 • Utmärkt batteritid
 • Trådlös laddning
 • 360-graders ljud
Vikt:925 g
Höjd:22,50 cm
Djup:8,70 cm
Bredd:8,70 cm
Anslutning:Bluetooth, USB
Batteritid:19 timmar
Vattentålig:Ja
Röststyrning:Nej
Bästa budgetvalet
3
Markera
JBL Flip 5 svart

JBL Flip 5

Specifikationer
 • Enkel och smidig
 • Bra ljud med djup bas
 • Mycket prisvärd
Vikt:545 g
Höjd:7,40 cm
Djup:6,90 cm
Bredd:18,10 cm
Anslutning:Bluetooth, USB-C
Batteritid:12 timmar
Vattentålig:Ja
Röststyrning:Nej
Avatar for Marcello Rongione av Marcello Rongione Senast uppdaterad : Jan 18, 2023

Det här testet har fått betyget:

15 Röster, Genomsnitt: 4.9/5

Med en bluetooth-högtalare kan du njuta av bra musik utan att behöva koppla enheten till ljudkällan. Många högtalare med bluetooth drivs dessutom av uppladdningsbara batterier, så att du kan lyssna var du än befinner dig.

I den här sammanställningen har vi valt ut och recenserat fyra av marknadens bästa högtalare med bluetooth just nu enligt användare och experter. De modeller som ingår i vår sammanställning är:

 1. Sonos Roam – Bäst i test
 2. Ultimate Ears Megaboom 3 – Vi rekommenderar
 3. JBL Flip 5 – Bästa budgetval
 4. Sonos Move – Bästa premiumvalet

Nedan kan du läsa mer om de olika bluetooth-högtalarna och hur de skiljer sig från varandra. Du hittar också en köpguide som kan vara intressant att läsa igenom samt en sektion med vanliga frågor och svar om trådlösa högtalare.

Hur vi valde ut högtalarna

Idag finns det flera olika typer av trådlösa högtalare; för hemmabruk, portabla eller kombinerade modeller. I den här jämförelsen har vi valt att enbart recensera högtalare som har Bluetooth och drivs med batteri, alltså sådana som går att ta med ut och inte kräver någon sladd.

I valet av de trådlösa högtalare som ingår i vår sammanställning har vi utgått ifrån både användar- och expertrecensioner. För att få tillgång till dessa har vi besökt sajter som Techradar, Whathifi, Elgiganten, Prisjakt, Amazon, med flera.

Förutom att utgå efter betyg från varierande källor har vi även gjort en egen bedömning av de olika högtalarna. Här har vi tittat närmare på följande aspekter:

 • Batteri- och laddningstid
 • Bluetooth-högtalarens design
 • Pris och hur det skiljer sig från konkurrenter
 • Hur enkel högtalaren är att använda
 • Extra funktioner
 • Hållbarhet

Om du vill se vilka källor vi använt oss av hittar du en källförteckning längst ner på sidan.

Testvinnare - Bluetooth-högtalare

Visa alla produkter

1. Sonos Roam

- Bäst i test

 • Vikt: 430 g
 • Anslutning: Bluetooth, Wi-Fi
 • Batteritid: 10 timmar
 • Vattentålig: Ja
Sonos Roam - Bäst Bluetooth-högtalare

Köp nu:

Rekommenderad butik:
 • Fri frakt.
 • 60 dagars öppet köp.
 • 14 dagars returrätt.
 • Fri frakt över 500 kr.

Sonos Roam har hyllats världen över och faktiskt utsetts till ”planetens bästa bärbara högtalare” av Techradar. För strax under 2 000 kronor får du en Bluetooth-högtalare med Sonos karaktäristiskt snygga design som tål tuffa tag och låter fantastiskt. Att den dessutom väger minst av alla högtalare i vår jämförelse gör allt det här extra imponerande.

Precis som premiumhögtalaren Sonos Move kan Roam skifta mellan Wi-Fi och Bluetooth för att både vara en del av hemmets Sonos-nätverk och huvudsaklig högtalare på utflykten. Visst, ljudkvaliteten kanske inte riktigt lever upp till storebrors nivå, men den är ändå riktigt bra. Den klarar sig dessutom fint på egen hand och som en del av multiroom-lösningen.

Klassisk Sonos-design

En viktig del i Sonos produktutbud har alltid varit designen. Högtalarna har ett stilrent formspråk och passar i varje modernt hem. Även om Sonos Roam är mindre och har en annorlunda form än någon annan produkt från Sonos syns det direkt att det är en Sonos-produkt.

Högtalaren är en av de snyggaste portabla högtalarna som finns enligt oss, möjligtvis endast utmanad av B&O Beosound rent stilmässigt. Du kan välja mellan färgerna Shadow Black eller Lunar White, som också det är karaktäristiska Sonos-färger.

Smart och tålig

Sonos har gjort sina produkter lite smartare på senare år genom att integrera Googles röstassistent och Alexa. Sonos Roam är inget undantag, och frågan är om funktionen någonsin är så användbar som just för en bärbar högtalare. Inte nog med att Bluetooth-högtalaren är helt sladdfri, den är alltså också helt handsfree. Du behöver dock förstås inte använda röstassistenten om du inte vill det.

En högtalare som är framtagen för att ha med sig på fester, campingsemestrar och andra utomhusaktiviteter behöver klara ett visst mått av hårda tag. Som tur är har Sonos förstått detta och byggt Sonos Roam i ett tåligt material samtidigt som den är vatten- och dammtålig enligt klassificeringen IP67.

Mycket bra ljud

Trots att Bluetooth-högtalaren är så liten har Sonos lyckats packa in otroligt mycket kraft i Roam. Basen brukar ofta bli lidande i en så liten storlek, men här levererar högtalaren förvånansvärt bra. Lite för bra till och med – enligt vissa recensenter, som tycker att basen tar över lite för mycket ibland.

Framför allt i inomhusmiljöer märks detta, utomhus är det snarare en fördel att ha en kraftig bas. Och eftersom den här högtalaren först och främst är gjord för att tas med till utomhusaktiviteter tycker vi inte att det är vettigt av Sonos att prioritera en kraftig bas.

Stöd för trådlös laddning

Sonos Roam har en batteritid på 10 timmar, vilket är bra, men ändå betydligt mindre än exempelvis Megaboom 3. Det finns ett viloläge som slås på automatiskt när musiken slutar spelas, vilket sparar batteri – en mycket trevlig funktion.

Enheten har också stöd för trådlös laddning som funkar med alla Qi-laddare. Det följer dock inte med någon sådan i förpackningen, utan det får du köpa till separat. Medföljer gör dock en USB-kabel, så att du kan ladda på traditionellt vis om du vill.

Den mest kompletta Bluetooth-högtalaren

Den här trådlösa högtalaren är mer än en Bluetooth-högtalare. Det gör den extra prisvärd för dig som redan har ett Sonos-nätverk av högtalare hemma, som du kan ansluta Roam till för extra maffigt ljud.

Den har alla bekväma moderna funktioner vi önskar oss, såsom röststyrning och trådlös laddning, och är sammanställningens mest portabla högtalare med en vikt på endast 430 gram. För att vara så liten låter Sonos Roam fantastiskt och som grädden på moset är den riktigt snygg.

Allt detta, tillsammans med att Sonos Roam är den bärbara högtalare som fått flest positiva kund- och expertomdömen av våra testade Bluetooth-högtalare, gör den till bäst i test just nu.

 • Lättaste högtalaren i jämförelsen.
 • Vattentät, damm- och stryktålig.
 • Använd på språng eller som en del av Sonos-nätverket.
 • Stöd för röststyrning och trådlös laddning.
 • Batteritiden kunde varit bättre.

2. Ultimate Ears Megaboom 3

- Vi rekommenderar

 • Vikt: 925 g
 • Anslutning: Bluetooth, USB
 • Batteritid: 19 timmar
 • Vattentålig: Ja
Ultimate Ears Megaboom 3
Ultimate Ears Megaboom 3
Ultimate Ears Megaboom 3

Köp här:

Rekommenderad butik:
 • Fri frakt.
 • Leveranstiden är mellan 2-5 arbetsdagar.

Megaboom 3 bjuder på en imponerande batteritid (faktiskt den bästa av alla Bluetooth-högtalare i den här sammanställningen) och har en klassisk, cylinderformad design som vi känner igen från tidigare modeller.

Design är förstås inte bara hur något ser ut, utan också hur något fungerar, och på den fronten briljerar Megaboom 3. Materialet som används runt Bluetooth-högtalare är nämligen dammtåligt och framtaget för att inte slitas ut i första taget.

Lägg därtill att högtalaren redan sedan innan är stöttålig och klarar att tappas i vattnet. Skulle det sistnämnda inträffa sjunker den dessutom inte – den flyter! Det är med andra ord svårt att hitta en trådlös bluetooth-högtalare som är mer lämpad för utomhusvistelse, lek och fest än Megaboom 3.

Rundstrålande ljud

Cylinderformen fyller också en funktion rent ljudmässigt. När du spelar musik i Megaboom 3 strömmar nämligen ljudet ur hela den cylinderformade Bluetooth-högtalaren, åt alla riktningar, till skillnad från exempelvis Sonos Roam.

Ljudbilden är mer balanserad än vad många konkurrerande högtalare med samma formfaktor presterar. Basen tar inte över för mycket, mellanregistret är klart och tydligt och diskanten behaglig. För dig som redan äger en tidigare version av samma Bluetooth-högtalare blir dock inte skillnaden särskilt stor, även om det förstås finns vissa förbättringar.

En finess är också att du via appen kan koppla ihop inte mindre än 150 (!) Megaboom 3, och funktionen kallas passande nog för PartyUp. Läget fungerar för övrigt även med tidigare modeller av Megaboom, samt Boom- och Hyperboom-serierna.

Går att ladda trådlöst

Den häpnadsväckande batteritiden på 19 timmar innebär att du inte behöver ladda Megaboom 3 allt för ofta. Då Bluetooth-högtalaren dessutom har stöd för induktionsladdning kan du dessutom smidigt se till att hålla den laddad för jämnan. Föredrar du att ladda med USB följer en sådan kabel också.

Den ultimata partyhögtalaren

För dig som vill ha en portabel högtalare som tål vilda fester finns det inget bättre alternativ än Megaboom 3. Den stryktåliga designen, långa batteritiden, dynamiska ljudbilden och möjligheten att sammankoppla flera olika enheter imponerar.

Ulitmate Ears Megaboom 3 har blivit utsedd till ”Årets bästa trådlösa högtalare” i Ljud & Bild, 2018–2019 och har även mycket fina betyg av användarna själva. Rent prismässigt är Megaboom 3 ungefär likvärdig med Sonos Roam, och båda är mycket bra Bluetooth-högtalare, men skiljer sig åt design- och funktionsmässigt.

 • Stryktålig och flyter i vatten - perfekt för utomhusbruk.
 • Rundstrålande ljud för en 360-graders upplevelse.
 • Stöd för trådlös laddning.
 • Kan parkopplas med upp till 150 stycken Megaboom 3.
 • Ingen stor förbättring i ljudkvalitet från föregående modell.
 • Saknar stöd för röstassistent.

3. JBL Flip 5

- Bästa budgetvalet

 • Vikt: 545 g
 • Anslutning: Bluetooth, USB-C
 • Batteritid: 12 timmar
 • Vattentålig: Ja
JBL Flip 5 svart
JBL Flip 5 silver
Bluetooth-högtalare JBL Flip 5

BRL Electronics
 • Snabba leveranser
 • Fri frakt vid köp över 2500
 • 10 butiker i Sverige
country-flag

Priserna visas i SEK.

Teknikproffset
 • Snabb lev. - Fri frakt>1000 kr
 • Ditt varuhus - 40000 produkter
 • 100 dagar öppet köp
country-flag

Priserna visas i SEK.

Teknikdelar
 • Fast frakt 29kr
 • Snabba leveranser
 • Över 1000 000 nöjda kunder
country-flag

Priserna visas i SEK.

I samarbete med pris-logo

Vårt budgetval är JBL Flip 5 – en enkel, smidig och stabil liten bluetooth-högtalare som må sakna extra finesser, men som levererar när det kommer till kvalitet kontra pris. Det här är sammanställningens näst lättaste bluetooth-högtalare efter Sonos Roam.  JBL Flip 5 har dock både längre batteritid och lägre prislapp.

JBL Flip-serien har vunnit många kunder på sin rättframma och minimalistiska filosofi. Det här är en mycket portabel och välljudande trådlös högtalare, varken mer eller mindre. Precis som namnet avslöjar är det här den femte Flip-högtalaren i ordningen, som fortsätter på den inslagna vägen med en basfylld ljudbild och många valmöjligheter av färger på enheten.

Enheten tål vatten och av allt att döma även ganska hårda tag. Därmed är detta en perfekt bluetooth-högtalare att ha med på vandringen i naturen eller dylikt.

Enkel att använda

Flips minimalistiska utförande är kanske en akilleshäl enligt vissa, men vi ser det snarare som högtalarens styrka. Det här är en bluetooth-högtalare för dig som vill ha något så enkelt och portabelt som möjligt. Vill du däremot ha något mer avancerat finns det andra val som är bättre.

Flip 5 har bara en enda knapp som sköter både uppspelning och paus. Den laddas fullt genom USB-C-uttaget på 2,5 timmar och slås enkelt av och på med strömknappen. JBL har helt enkelt valt att utelämna mer ”onödiga” funktioner, så som röststyrning och aux-uttag.

Med funktionen PartyBoost kan du dock parkoppla JBL:s Flip 5-högtalare eller Pulse 4-högtalare för att spela upp ljud simultant. Det går också att använda högtalarna som ett stereopar, där en högtalare är vänster och den andra höger. Det hela sköter du enkelt via den dedikerade appen.

Bra ljud med fokus på bas

En bluetooth-högtalare i den här storleken och i den här prisklassen kan omöjligt konkurrera med högtalare som exempelvis Sonos Move vad gäller ljudkvalitet. Trots det imponerar Flip 5 ändå på flera punkter med tanke på vad du betalar.

Ljudbilden fokuserar på att leverera en kraftig bas, vilket antagligen är ett bra fokus med tanke på att högtalaren antagligen mest kommer användas utomhus. Även vid högre ljudvolym klarar Flip 5 att spela upp musik utan distorsion.

Allt detta gör JBL Flip 5 till en av de bästa Bluetooth-högtalarna i budgetsegmentet just nu. Den är lätt att bära med sig, tål tuffare väder och vind och låter riktigt bra, vilket gör den extra passande för vandring, tältning i skogen eller liknande aktiviteter.

 • Prisvärd och smidig att bära med sig.
 • Bra ljudbild med fokus på bas.
 • Tål både stötar och tuffare väder.
 • Möjlighet för parkoppling för att spela upp ljud simultant.
 • Aningen snålt med extrafunktioner.
 • Saknar stöd för röstassistent.

4. Sonos Move

- Bästa premiumvalet

 • Vikt: 3 kg
 • Anslutning: Bluetooth, Wi-Fi
 • Batteritid: 10 timmar
 • Vattentålig: Ja
Sonos Move
Sonos Move
Sonos Move

Köp här:

Rekommenderad butik:
 • Fri frakt.
 • 60 dagars öppet köp.
 • Leveranstiden är mellan 2-3 arbetsdagar.
 • 60 dagars öppet köp.

Sonos har främst gjort sig kända för sina smarta Wi-Fi-högtalare och den testvinnande soundbaren Arc. Samtliga av dessa högtalare har dock varit kabelanslutna. Det var inte förrän lanseringen av Move som Sonos gjorde sig ett namn som tillverkare av trådlösa Bluetooth-högtalare. Och naturligtvis blev detta en stor succé.

Sonos Move är en mycket välljudande Bluetooth-högtalare, men också mycket flexibel. Du kan använda den som en del av ditt nätverk av Sonos-högtalare där hemma, kabelansluten. Och när du ska ut kopplar du bara ur den ur vägguttaget och tar med dig den. Move har alltså skäl namn för sitt namn – det här är en högtalare du tar med dig när du är på språng.

Batteritiden på 10 timmar gör att Bluetooth-högtalaren håller sig vid liv under hela festkvällen i trädgården så väl som under tältnatten i naturen. Att ladda högtalaren till full kapacitet tar omkring 2,5 timmar.

Liknar Play-högtalarna

Den produktserie som starkast förknippas med Sonos, Play, har ett ikoniskt utseende, som Sonos Move efterliknar. Den smälter med andra ord väl in i hemmet om du redan har Play-högtalare, men med skillnaden att det sitter en omkopplare på baksidan där du kan skifta mellan Bluetooth och Wi-Fi.

Ljudmässigt presterar den också likt sina designförebilder – du som har hört Sonos Play vet vad vi pratar om. Det betyder också att Bluetooth-högtalaren är lika tung. Med sina 3 kilo är det här den absolut tyngsta högtalaren i vår sammanställning, så alla kanske inte skulle klassa den som bärbar.

Fördelarna är dock, förutom det suveräna ljudet, att högtalaren känns väldigt robust. Den klarar både kyla och värme samt att bli utsatt för sand, damm och vattenstänk. Skulle du råka tappa Sonos Move i marken är chanserna goda att den klarar sig fint också.

Hög prislapp – men Sonos Move är mer än en bärbar högtalare

Sonos Move har fått mycket bra betyg av bland andra Techradar och Whathifi.com. Allt från byggkvalitet till ljud ligger på en riktigt hög nivå. Och möjligheten att skifta mellan bärbart Bluetooth-läge och stationärt Wi-Fi-läge som en del av ett Sonos-nätverk är suveränt ur flexibilitetssynpunkt.

Att Sonos Move är tyngre och har en högre prislapp än många andra bluetooth-högtalare är därmed helt logiskt. Detta kan dock skrämma bort många kunder som bara är ute efter en smidig trådlös högtalare.

 • Imponerande ljudkvalitet.
 • Robust konstruktion som klarar vattenstänk.
 • Går att använda i ett Sonos-nätverk eller på språng.
 • 10 timmars batteritid.
 • Ganska tung - väger 3 kg.
 • Ett dyrare alternativ.

Så väljer du rätt bluetooth-högtalare

Med en trådlös bluetooth-högtalare kan du streama musik och annat var du än befinner dig. Den här högtalaren kräver nämligen inte att du har tillgång till el eftersom den drivs av ett uppladdningsbart batteri.

Det finns många olika bluetooth-högtalare, i olika prisklasser, med olika finesser och av varierande kvalitet. Så hur väljer man? I den här guiden ska vi gå igenom några saker som är bra att tänka på innan du bestämmer dig för att köpa en bluetooth-högtalare.

Varför ska jag köpa en bluetooth-högtalare?

Visst är det är smidigt att använda en Bluetooth-högtalare hemma. Men tekniken kommer sällan så väl till pass som när du är ute; på stranden, på trädgårdsfesten eller på campingplatsen.

Teknikutvecklingen har lett till att små, nätta högtalare nu för tiden låter riktigt bra, samtidigt som de klarar sig utan ström i många timmar.

I och med bluetooth-tekniken behövs ingen sladd mellan högtalaren och mobilen eller datorn. Många modeller har till och med röststyrning. Du kan med andra ord bara säga till din högtalare vad den ska spela så fixar den det – perfekt om du behöver händerna fria till annat under grillfesten.

Större högtalare = bättre ljud?

Förr i tiden var stora högtalare synonymt med bättre och fylligare ljud. Ju större element som fick plats i en låda, desto bättre ljud gick det att kräma ur högtalarna. Det betydde också att små portabla radioapparater som var populära att ha med till stranden eller campingen inte lät något vidare.

Otroligt mycket har dock hänt på den fronten under de senaste åren. Det är häpnadsväckande hur kraftfull bas, tydligt mellanregister och klar diskant som går att få ur en portabel högtalarenhet idag.

Priset är viktigare än storleken

Visst ligger det fortfarande en viss sanning i att det inte går att jämföra en kompakt högtalare, som Sonos Roam, med en större modell av samma tillverkare, som Sonos Move. Men då ska vi å andra sidan komma ihåg att den ena väger 430 gram och den andra 3 kilo, så båda är högst portabla.

Två till synes likvärdiga högtalare kan också låta helt olika. Sonos Roam eller Ultimate Ears Megaboom 3 låter otroligt mycket bättre än en billig bluetooth-högtalare, även om de har samma storlek.

Du kan med andra ord inte bedöma hur bra en högtalare kommer låta enbart baserat på dess storlek. Som med så många andra produkter på marknaden brukar snarare priset vara en bra indikator på om du köper en produkt av hög kvalitet eller inte.

Batteritid i bluetooth högtalare

För alla är batteritiden inte lika viktig, särskilt inte om bluetooth-högtalaren mestadels ska användas inkopplad i hemmets trygga vrå. Men för dig som ska använda din bluetooth-högtalare utomhus är dock batteritiden högst väsentlig.

För längre utomhusvistelser utan möjlighet till laddning bör du förstås välja en högtalare som har så lång batteritid som möjligt. Automatiskt viloläge som sparar batteri när den inte används kan också vara bra.

Trådlös laddning och röststyrning

Trådlös laddning är börjar bli allt vanligare bland bluetooth-högtalare. Alla högtalare har inte funktionen, men det är ett mycket smidigt sätt att se till att din högtalare håller sig laddad hela tiden.

Det kan verka som en onödig finess, då det är väldigt lätt att koppla in en sladd i väggen och ladda högtalaren. Men det går ändå inte att komma ifrån hur mycket enklare det är att bara sätta ner högtalaren på en Qi-platta än att leta fram USB-kabeln.

En annan funktion som många kanske upplever som onödig, men som känns oumbärlig när du väl börjar använda den är röststyrning. Idag har flera bluetooth-högtalare stöd för Googles röstassistent eller Alexa och låter dig byta låt bara genom att prata.

Vattentålighet och stryktålighet

Många tillverkare av portabla bluetooth-högtalare förstår att en stor del av målgruppen deras produkter riktar sig kommer att ta med högtalarna på festival, på poolparty och på tältsemester.

Med andra ord kommer högtalaren förmodligen att utsättas för hårda tag, väder och vind och oförsiktiga händer. Därför är många bluetooth-högtalare vattentäta, byggda för att klara att tappas i marken och för att stå emot damm.

Om du vet att du kommer ha med högtalaren i situationer där den utsätts för påfrestningar av den typen bör du se till att köpa en stryktålig produkt.

5 tips för att välja rätt blåtandshögtalare

Kanske har du redan nu en uppfattning om vilken typ av bluetooth-högtalare med vilken funktionalitet du är ute efter. Här är fem ytterligare tips för att du ska vara säker på att göra rätt val.

1. Sätt en budget

Du kan hitta bluetooth-högtalare i princip alla tänkbara prisklasser, från bara några hundralappar till flera tusentals kronor.

Du får förstås ofta vad du betalar för, men det är förståeligt om en portabel högtalare inte är något som du vill lägga stora pengar på. Bestäm dig för vad du är beredd att betala för högtalaren så är det enklare att sålla bort produkter.

2. Välj en högtalare med bra batteritid

En bluetooth-högtalare med dålig batteritid är dömd att sluta fungera precis när det blir som mest spännande i matchen eller när stämningen på festen är som bäst. Det finns många bra och prisvärda bluetooth-högtalare med fantastisk batteritid. Välj en sådan.

3. Värt att betala för bättre ljud

Många små bluetooth-högtalare ger ifrån sig förvånansvärt bra ljud, med tung bas och dynamiskt ljud. Det är dock en väldigt stor skillnad mellan olika modeller, så om bra ljud är viktigt för dig bör du titta några prisklasser upp.

Tillverkare som Sonos är kända för att ta ljudkvalitet på allvar och erbjuder några av marknadens bästa bluetooth-högtalare just nu.

4. Extrafinesser – viktigt eller oviktigt?

Trådlös laddning och röststyrning är typiska extrafinesser som en del tycker är helt onödiga, medan andra gärna betalar extra för. Att skippa den här typen av funktioner kan spara dig pengar, även om de är bekväma att ha.

5. Läs recensioner

Att en produkt får många positiva omdömen från användare och recensenter brukar tyda på att det också faktiskt är en mycket bra produkt. Detsamma gäller motsatsen. Har en bluetooth-högtalare fått ljumna recensioner och många tummar ner är det troligt att inte heller du kommer bli nöjd med köpet.

Läs på lite innan du bestämmer dig så vet du att du gör ett bra köp.

Källor

Nedan hittar du några av de källor vi använt oss av i vår sammanställning av trådlösa bluetooth-högtalare. Här samlar vi källor till både användarrecensioner och experttester.

Techradar.com

2021–09: Expertrecension av Sonos Roam

Whathifi.com

2021–04: Experttest av Sonos Roam

2018-08: Recension av Ultimate Ears Megaboom 3

Cnet.com

2021-04: Expertomdöme av Sonos Roam

Tomsguide.com

2021-04: Expertrecension av Ultimate Ears Megaboom 3

Soundguys.com

2021-09: Expertomdöme av JBL Flip 5

Theverge.com

2019-09: Expertomdöme av Sonos Move

Användarrecensioner 

Pricerunner.se

 • https://www.pricerunner.se/pl/267-3200100911/Hoegtalare/Sonos-Roam-priser
 • https://www.pricerunner.se/pl/267-5042102/Hoegtalare/Sonos-Move-priser
 • https://www.pricerunner.se/pl/267-4991806/Hoegtalare/JBL-Flip-5-priser
 • https://www.pricerunner.se/pl/267-4708175/Hoegtalare/Ultimate-Ears-Megaboom-3-priser

Elgiganten.se

 • https://www.elgiganten.se/product/ljud-hifi/hogtalare/bluetooth-hogtalare/297783/sonos-roam-barbar-tradlos-hogtalare-shadow-black#
 • https://www.elgiganten.se/product/ljud-hifi/hogtalare/bluetooth-hogtalare/48617/sonos-move-hogtalare-svart
 • https://www.elgiganten.se/product/ljud-hifi/hogtalare/bluetooth-hogtalare/UEMEGABOOM3BK/ultimate-ears-megaboom-3-tradlos-hogtalare-svart

Prisjakt.nu

 • https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5184701

Mediamarkt.se

 • https://www.mediamarkt.se/sv/product/_jbl-flip-5-vattent%C3%A4t-bluetooth-h%C3%B6gtalare-svart-1317233.html

Netonnet.se

 • https://www.netonnet.se/art/ljud/hogtalare/bluetooth-hogtalare/jbl-flip-5-black/1010820.13770/

OBS! Bäst-i-testet.se kan inte garantera att de omdömen vi använt som källor har lämnats av personer som köpt eller använt produkten. Läs mer i våra allmänna villkor.

bose 700 vs apple airpods max

Sommaren 2019 presenterade Bose sin senaste hörlursmodell – Bose 700. Lite...

Liknande tester

bästa tv
6 TV testade
Bäst i test LG C2 OLED Series
actionkamera test
6 Actionkamera testade
gopro 11
Bäst i test GoPro Hero 11 Black
Drönare test
6 Drönare testade
DJI Mini 3 Pro
Bäst i test DJI Mini 3 Pro
projektor test
5 Projektor testade
Samsung The Premiere - bästa projektor
Bäst i test Samsung The Premiere
systemkamera test
4 Systemkamera testade
Canon EOS 90D
Bäst i test Canon EOS 90D
router
5 Router testade
Asus RT-AX86U
Bäst i test Asus RT-AX86U
surfplatta test
5 Surfplatta testade
ipad pro
Bäst i test Apple Ipad Pro
bärbar dator test
4 Bärbar dator testade
Macbook Air M2 2022
Bäst i test Macbook Air M2 2022
man med datorskärm - bäst i test
4 Datorskärm testade
BenQ PD3200U
Bäst i test BenQ PD3200U
mobiltelefon - bäst i test
6 Mobiltelefon testade
Bäst i test iPhone 14
Ritplatta test
4 Ritplatta testade
Wacom Cintiq 16
Bäst i test Wacom Cintiq 16
bäst powerbank
3 Powerbank testade
Anker PowerCore Essential 20000
Bäst i test Anker PowerCore Essential 20000
läsplatta
4 Läsplatta testade
Kobo Clara 2E
Bäst i test Kobo Clara 2E
ljudboktjänst
4 Ljudbok testade
nextory logo
Bästa ljudboksappen Nextory
Streamingtjänster test
8 Streamingtjänster testade
Netflix.logo
Bäst för hela familjen Netflix
bästa webhotell
4 Webbhotell testade
misshosting bästa webbhotell
Bästa webbhotellet Miss Hosting
Matkasse bäst i test
6 Matkasse testade
Hello Fresh matkasse bäst i test
Bästa matkassen Hello Fresh
tv-abonnemang
4 TV-abonnemang testade
allente logo
Bäst i test Allente
hörlurar bäst i test
6 Hörlurar testade
Sony WH-1000XM5
Bäst i test Sony WH-1000XM5
soundbar test
4 Soundbar testade
Sonos Arc
Bäst i test Sonos Arc
in-ear test
5 In-ear hörlurar testade
apple-airpods
Bästa trådlösa in ear hörlurar Apple Airpods Pro 2nd generation
laserskrivare
4 Laserskrivare testade
DCP-L3550CDW
Bäst i test Brother DCP-L3550CDW
Wifi förstärkare
3 Wifi-förstärkare testade
TP-Link RE605X
Bäst i test TP-Link RE605X
Laptopställ test
3 Laptopställ testade
DESIRE2 Supreme Pro
Bäst i test DESIRE2 Supreme Pro
Terminalglasögon test
3 Terminalglasögon testade
CHPO Zebbe bäst i test
Bäst i test CHPO Zebbe
öj- och sänkbart skrivbord
3 Höj och sänkbart skrivbord testade
iiglo E-Zee
Bäst i test Iiglo E-Zee
Tangentbord bäst i test
4 Tangentbord testade
Logitech MX Keys
Bäst i test Logitech MX Keys

Jämför specifikationer

Nedan kan du se testvinnarna i vår jämförelse. Du kan scrolla i sidled för att se alla vinnare.

Produkter

1
image
2
image
3
image
image

Specifikationer

Sonos Roam

Ultimate Ears Megaboom 3

JBL Flip 5

Sonos Move

Betyg:
Vikt:430 g925 g545 g3 kg
Höjd:6 cm22,50 cm7,40 cm24 cm
Djup:6,20 cm8,70 cm6,90 cm12,60 cm
Bredd:16,80 cm8,70 cm18,10 cm16 cm
Anslutning:Bluetooth, Wi-FiBluetooth, USBBluetooth, USB-CBluetooth, Wi-Fi
Batteritid:10 timmar19 timmar12 timmar10 timmar
Vattentålig:JaJaJaJa
Röststyrning:Amazon Alexa, Google AssistantNejNejGoogle Assistant, Amazon Alexa

Vanliga frågor och svar

Bluetooth-högtalare behöver ingen sladd mellan enheten och ljudkällan. Istället använder den Bluetooth-teknik för att kommunicera med exempelvis din dator eller telefon och föra över ljudet trådlöst.

Ja, många bluetooth-högtalare låter dig koppla ihop dem med andra produkter i samma serie, eller liknande produkter. Då kan du använda dem för att förstärka ljudet eller för att skapa ett stereopar.

Enligt oss på Bäst-i-testet.se är Sonos Roam den bästa bluetooth-högtalaren just nu. Faktum är att den är mer än en bluetooth-högtalare, då den även kan ansluta den till ditt Wi-Fi-nätverk och integrera den med dina andra Sonos-högtalare.

Vill du bara använda den som bluetooth-högtalare går förstås även det utmärkt. Den är lätt, stryktålig, snygg och har mycket bra ljud.

De flesta bärbara datorer har i dag inbyggd Bluetooth-anslutning, så att du kan koppla högtalaren till datorn utan att sladd behövs. Sätt bara din bluetooth-högtalare i ”pairing”-läge så hittar datorn hitta den under bluetooth-inställningarna och du kan ansluta.

Hjälpte det här testet om Bluetooth-högtalare dig?

15 Röster, Genomsnitt: 4.9/5
Skriv recension

Dela testet

Liknande tester

bästa tv

TV: 6 testade modeller

actionkamera test

Actionkamera: 6 testade modeller

Drönare test

Drönare: 6 testade modeller

Testvinnare - Bluetooth-högtalare

 1. Sonos Roam - Bäst Bluetooth-högtalare

  Sonos Roam

  Bäst i test
 2. Ultimate Ears Megaboom 3

  Ultimate Ears Megaboom 3

  Vi rekommenderar
 3. JBL Flip 5 svart

  JBL Flip 5

  Bästa budgetvalet

Vanliga frågor och svar

Bluetooth-högtalare behöver ingen sladd mellan enheten och ljudkällan. Istället använder den Bluetooth-teknik för att kommunicera med exempelvis din dator eller telefon och föra över ljudet trådlöst.

Ja, många bluetooth-högtalare låter dig koppla ihop dem med andra produkter i samma serie, eller liknande produkter. Då kan du använda dem för att förstärka ljudet eller för att skapa ett stereopar.

Enligt oss på Bäst-i-testet.se är Sonos Roam den bästa bluetooth-högtalaren just nu. Faktum är att den är mer än en bluetooth-högtalare, då den även kan ansluta den till ditt Wi-Fi-nätverk och integrera den med dina andra Sonos-högtalare.

Vill du bara använda den som bluetooth-högtalare går förstås även det utmärkt. Den är lätt, stryktålig, snygg och har mycket bra ljud.

De flesta bärbara datorer har i dag inbyggd Bluetooth-anslutning, så att du kan koppla högtalaren till datorn utan att sladd behövs. Sätt bara din bluetooth-högtalare i ”pairing”-läge så hittar datorn hitta den under bluetooth-inställningarna och du kan ansluta.