Information om affiliatelänkar

Vilket utekök är bäst i test?

I vår sammanställning är Brafab Bellac det bästa uteköket just nu Det här är ett högkvalitativt och modulärt utekök i mattlackerad aluminium, vask och stenskiva som blir ditt för omkring 6 000 kronor Nedan kan du läsa mer om Brafab Bellac och tre andra bra utekök vi kan rekommendera

Information om affiliatelänkar

Jämför våra 4 testvinnare

Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

1
image
2
image
3
image
image
Utmärkelse:Bäst i testVi rekommenderarBästa budgetvaletBästa premiumvalet
Produkt:Brafab BellacJabo HorizontUtekök Ikea med vask GrillskärContura Steel med vask och kran
Betyg:
Typ:Modulärt utekökUtekök i fyra olika modellerUtekök med grill och vaskUtekök med vask och kolgrill
Färg:Vitt eller svart/gråttGran (naturfärgat), svart, vittStålStål
Material:Pulverlackad aluminium + skiva av granitBehandlat träRostfritt stålRostfritt stål

1. Brafab Bellac - Bäst i test

 • Typ: Modulärt utekök
 • Färg: Vitt eller svart/grått
 • Material: Pulverlackad aluminium + skiva av granit
Brafab Bellac utekök

Är du inte sugen på att bygga ett eget utekök från grunden, men har samtidigt många idéer om hur du vill att ditt utekök ska se ut? Då är Bellac-serien från Brafab ett bra val – det är nämlingen modulärt.

Att utomhusköket är modulärt betyder helt enkelt att det är framtaget för att vara så flexibelt så möjligt, där produkterna i serien väljs ut av kunden efter tycke, smak, behov och storlek på uteplatsen. Modulerna ge dig friheten att skapa just det utekök du drömt om, med eller utan vask och kran.

Det här uteköket har ingen integrerad grill utan är tänkt att komplettera din redan befintliga grill med bänkskiva, förvaring och vask. Vasken och kranen är tillverkade i rostfritt stål medan resten av köket består av pulverlackad aluminium och en bänkskiva i granit. Ett smidigt, hållbart, snyggt och mycket prisvärt utekök som fått fina kundrecensioner och utmärkelsen Bäst i test av oss.

 • Modulärt utekök - bygg enligt dina egna önskemål.
 • Vask och kran i rostfritt stål.
 • Tillverkad i hållbara material.
 • Saknar integrerad grill.

Rekommenderad butik:
 • Utmärkta betyg på Trustpilot.se.
 • Fri frakt på allt över 5 000 kr.

2. Jabo Horizont - Vi rekommenderar

 • Typ: Utekök i fyra olika modeller
 • Färg: Gran (naturfärgat), svart, vitt
 • Material: Behandlat trä
Jabo Horizont
utekök Jabo Horizont

Föredrar du ditt utekök i trä rekommenderar vi Horizont från Jabo. Köket är tillverkat i gran och du kan själv välja mellan tre färger när du beställer. Du behöver också välja den toppdel du föredrar när du gör ditt köp. Valmöjligheterna du har är att beställa köket med eller utan vask, kol eller gasolgrill, samt med eller utan lucka.

Oavsett vilket av köken du väljer ingår dock alltid en LED-belysning som ger en härlig atmosfär när det blir kväll. Jabo Horizont ger gott om möjligheter att anpassa ditt kök som du vill ha det, och vi gillar möjligheten att samla allt på ett ställa, inklusive grill. Tyvärr erbjuds dock inte något alternativ till träribborna – en design som inte är lika stilren som konkurrenternas kök i rostfritt stål och aluminium.

utekök Jabo Horizont
 • Träkök med möjligheter att välja mellan tre olika färger.
 • Välj med eller utan vask, gasol- eller kolgrill samt lucka.
 • Inbyggda LED-ljus som skapar en trevlig atmosfär.
 • Trädesignen är inte lika stilren som andra kök.

Rekommenderad butik:
 • Prisgaranti
 • Fina kundbetyg

3. Utekök Ikea med vask Grillskär - Bästa budgetvalet

 • Typ: Utekök med grill och vask
 • Färg: Stål
 • Material: Rostfritt stål
Utekök Ikea med vask Grillskär

Ikeas utekök erbjuder precis vad vi förväntar oss av Älmhult-företaget – mycket för pengarna och monteringsanvisningar som kommer att hålla dig sysselsatt hela eftermiddagen.

Avskräcker detta inte dig har du inte riktigt snyggt utekök i rostfritt stål att se fram emot. Den finns dessutom med inbyggd grill som har termometer i locket, så att du inte behöver lyfta på det för att ha koll på köttbiten. Smart!

För att få rinnande vatten i diskbänken kopplar du bara ihop köket med trädgårdsslangen. Du har också gott om utrymme att förvara tallrikar och bestick på tack vare det flyttbara hyllplanet.

Medan du värmer upp gasolgrillen har du gott om utrymme att förbereda ingredienserna på genom matlagningsytan som mäter 68×49 cm och dessutom är köket utbyggnadsbart. Ett av de bästa uteköken för dig som gillar att grilla, samtidigt som det inte kostar skjortan.

 • Utekök i rostfritt stål – håller länge och är snyggt.
 • Byggt för att användas med stor grill.
 • Möjlighet att bygga ut köket för ännu mer yta.
 • Tillgängligheten på delar till köket hos Ikea kan variera.

I samarbete med pris-logo

4. Contura Steel med vask och kran - Bästa premiumvalet

 • Typ: Utekök med vask och kolgrill
 • Färg: Stål
 • Material: Rostfritt stål
Utekök Ikea med vask Grillskär

Svensk kvalitet i rostfritt stål är vårt självklara premiumval. Contura Steel är ett snyggt och stilrent utomhuskök som går att bygga ut, men som passar även utmärkt för dig med ont om plats på uteplatsen. Bland de tillbehör som du kan köpa till finns ett praktiskt sidobord, en avställningshylla och ett skydd för den gasolflaska som behövs för att använda grillen.

Uteköket Contura Steel har hjul på ena sidan och ett handtag på den andra, vilket gör det enkelt att flytta när du inte använder det. Väljer du att använda kranen kopplar du den bara till trädgårdsslangen.

Anledningen att det är köket kostar mer än de andra i sammanställningen beror till stor del på de material som har använts i allt från diskho, till kran och den kolgrill som är integrerad i köket. Här har det inte gjorts några kompromisser med materialet, och det både syns och känns att det här är ett premiumutekök. Investeringen kommer dessutom antagligen att betala sig flera gånger om med tanke på att köket inte kommer att rosta eller gå sönder i första taget.

 • Utekök tillverkat av material av högsta kvalitet.
 • Integrerad gasolgrill.
 • Möjlighet att bygga ut köket med flera olika tillbehör.
 • Dyrare än många andra utekök.

Rekommenderad butik:
 • Över 200 000 nöjda kunder.
 • Öppet köp 90 dagar.

Guide inför köp av utekök

Är trädgården din favoritplats att vistas på under sommaren? Med ett utekök komplett med diskho blir upplevelsen ännu bättre.

Ett utekök med gasol- eller kolgrill gör det möjligt att både grilla köttbiten och göra salladen på en och samma plats. Med rejäla bänkskivor och förvaringsutrymmen behöver du dessutom aldrig springa mellan köket i huset och uteplatsen.

Scenariot ovan är lockande, men det illustrerar också att ett utekök kan utformas på olika sätt. Så hur går man till väga för att välja rätt? Här är några tips på vad du ska tänka på innan du köper ett utekök.

Utekök i olika prisklasser

Ett utekök kan kosta allt mellan 8 000 till 50 000 kronor – tillverkare, material, design och funktioner bestämmer prislappen. Det är med andra ord ett rejält prisspann och som första åtgärd bör du bestämma hur mycket du är beredd att betala.

Generellt sett lönar det sig i längden att välja kvalitet. Ett utekök som ska klara sig år efter år under alla säsonger behöver vara tillverkat i massivt, rostfritt stål och andra beständiga material.

Efter att du har satt en budget kan du börja leta efter utekök i en passande priskategori. Tänk också på att det kan tillkomma extrakostnader om du behöver anlita en yrkeskunnig, exempelvis en rörmokare.

Betala inte för funktioner du inte behöver

Det är onödigt att investera i ett för avancerat utekök med massa funktioner om du mest kommer att använda det för enklare matlagning. Vill du bara ha en plats där du kan hacka lite grönsaker och skölja av disken kan en billigare variant räcka gott och väl.

Uteköket behöver tillgång till vatten och el

Ditt utekök placerar du lämpligen på en plats i nära anslutning till hemmet. På så sätt har du enklare tillgång till vatten och elledningar, så att du kan få köket att fungera med minsta möjliga arbetsinsats.

Det enklaste sättet att få tillgång till rinnande vatten är genom att koppla uteköket till trädgårdsslangen. I annat fall kan en certifierad rörmokare hjälpa dig att installera en PEM-slang.

Bygga själv eller köpa färdigt utekök?

För den händige kan det vara lockande att bygga ett eget utekök. Ha dock i åtanke att det sällan blir mycket billigare att göra det själv än att köpa något av de prisvärda färdiga utekök som finns tillgängliga idag.

Dessutom är det betydligt mer tidskrävande att bygga själv. Fördelen är förstås dock att du kan få ditt utekök precis som du vill.

5 fördelar med utekök

Låt oss sammanfatta genom att lista några av de viktigaste fördelarna med att investera i ett utekök.

1. Du slipper springa mellan huset och uteplatsen

I ett utekök har du allt samlat; förvaringsytor, diskho, bänkskivor och matlagningsmöjligheter. Dessutom slipper du matos i huset.

2. Värdeökning på bostaden

Ett snyggt och välskött utekök är i många fall en rejäl värdehöjare när du ska sälja din bostad som kan fånga spekulanternas intresse. Många spekulanter ser ett utomhuskök som både lyxigt och praktiskt.

3. En naturlig samlingspunkt för grannar, vänner och familj

Vem vill inte samlas hos familjen som har ett kök utomhus med möjlighet att laga mat till flera personer samtidigt? Ett utekök skapar gemenskap.

4. Uteplatsen blir mer levande

Praktiska tillval som utekök, kanske kombinerat med ljusslinga och infravärme, gör uteplatsen till en trevligare plats att vistas på. Känner du att uteplatsen har oanvänd potential och att familjen inte utnyttjar ytan som ni borde? Kanske kan ett utekök göra platsen mer levande.

5. Spara pengar på restaurangbesök

Det kanske låter motsägelsefullt att en investering på tusentals kronor kommer att göra att du sparar pengar. Men faktum är att när vi skapar härliga miljöer i vårt hem minskar behovet av att söka dem på annat håll. Ett utekök (och dina kockkunskaper förstås) kommer leda till att familjen hellre njuter av en middag hemma än att besöka dyra restauranger.

OBS! Bäst-i-testet.se kan inte garantera att de omdömen vi använt som källor har lämnats av personer som köpt eller använt produkten. Läs mer i våra allmänna villkor.

Liknande tester

kolgrill test
4 Kolgrill testade
Weber Master-Touch GBS
Bäst i test Weber Master-Touch GBS
gasolgrill bäst i test
5 Gasolgrill testade
Gasolgrill Weber
Bäst i test Weber Genesis II E-310 GBS
elgrill test
4 Elgrill testade
elgrill Weber Q1400
Bäst i test Weber Q1400
pizzaugn test
6 Pizzaugn testade
Ooni Koda 16
Bäst i test Ooni Koda 16
Stekhall-test
4 Stekhäll testade
Muurikka-bast-i-test
Bäst i test Muurikka Pro Set 58 cm
Växthus bäst i test
6 Växthus testade
Vitavia Cassandra Växthus
Bäst i test Vitavia Cassandra
infravärmare bäst i test
4 Infravärmare testade
infravärmare test
Bäst i test Hortus Vägg W GT 211-352
myggfångare
4 Myggfångare testade
MYGGFÅNGARE MOSQUITO MAGNET PIONEER
Bäst i test Mosquito Magnet Pioneer
Spabad
7 Spabad testade
Spabad Landskap Hekla 88 jets Vital
Bäst i test Spabad Landskap Hekla 88 jets Vital
Eldkorg bäst i test
6 Eldkorg testade
RedFire Denver Eldkorg
Bäst i test RedFire Denver Eldkorg
parasoll test
4 Parasoll testade
parasoll Hillerstorp SideWinder XL Ø
Bäst i test Hillerstorp SideWinder XL Ø
Parasollfot bäst i test
3 Parasollfot testade
Parasollfot på hjul
Bäst i test Parasollfot Hillerstorp Betong med Hjul
utedusch
4 Utedusch testade
Demerx Sunny 40
Bäst i test Demerx Sunny 40
Hängmatta med stativ
3 Hängmatta med stativ testade
Fatboy Headdemock Hängmatta
Bäst i test Fatboy Headdemock Hängmatta
solstol test
5 Solstol testade
Nydala Solsäng
Bäst i test Hillerstorp Nydala

Vanliga frågor

Med ett utekök behöver du inte springa mellan trädgården och köket utan har allt samlat på ett ställe. Då köket står ute i det fria slipper du även matos i bostaden. Dessutom är det trevligt att laga mat och umgås utomhus när vädret tillåter.

Ett utekök är till för hemmakocken som drömmer om att laga mat under öppen himmel. Det kan också vara en trevlig investering för bostadsrättsföreningen som vill kunna erbjuda sina medlemmar en naturlig plats för umgänge under sköna sommarkvällar.

Ja, det går att bygga ett eget utekök, men det kräver en hel del förkunskaper för att det ska bli bra. Med tanke på arbetstiden, materialkostnaderna och eventuella merkostnader om något inte blir som du har tänkt är det säkrare – och kanske till och med billigare – att köpa ett färdigt utomhuskök.

Efter att ha jämfört en mängd utekök har Bäst-i-testet.se utsett Brafab Bellac till det bästa uteköket just nu. Det kombinerar bäst pris, design, kvalitet och funktion, kommer från en välkänd tillverkare och är ett populärt val för mängder av konsumenter.

Hjälpte det här testet om Utekök dig?

Skriv recension

Dela testet

Liknande tester

kolgrill test

Kolgrill: 4 testade modeller

gasolgrill bäst i test

Gasolgrill: 5 testade modeller

elgrill test

Elgrill: 4 testade modeller

Testvinnare - Utekök

 1. Brafab Bellac utekök

  Brafab Bellac

  Bäst i test
 2. Jabo Horizont

  Jabo Horizont

  Vi rekommenderar
 3. Utekök Ikea med vask Grillskär

  Utekök Ikea med vask Grillskär

  Bästa budgetvalet

Vanliga frågor

Med ett utekök behöver du inte springa mellan trädgården och köket utan har allt samlat på ett ställe. Då köket står ute i det fria slipper du även matos i bostaden. Dessutom är det trevligt att laga mat och umgås utomhus när vädret tillåter.

Ett utekök är till för hemmakocken som drömmer om att laga mat under öppen himmel. Det kan också vara en trevlig investering för bostadsrättsföreningen som vill kunna erbjuda sina medlemmar en naturlig plats för umgänge under sköna sommarkvällar.

Ja, det går att bygga ett eget utekök, men det kräver en hel del förkunskaper för att det ska bli bra. Med tanke på arbetstiden, materialkostnaderna och eventuella merkostnader om något inte blir som du har tänkt är det säkrare – och kanske till och med billigare – att köpa ett färdigt utomhuskök.

Efter att ha jämfört en mängd utekök har Bäst-i-testet.se utsett Brafab Bellac till det bästa uteköket just nu. Det kombinerar bäst pris, design, kvalitet och funktion, kommer från en välkänd tillverkare och är ett populärt val för mängder av konsumenter.