Kolgrill: 4 bästa grillar - Bäst i test

 • Kolgrillen som är bäst i test enligt experter
 • 4 testade kolgrillar
 • Här är den mest allsidiga kolgrillen
award-image

Vilken kolgrill är bäst i test 2022?

Kolgrillen Weber Master-Touch GBS får det bästa samlade omdömet i vår jämförelse av kolgrillar. Den må se ut som en enkel standardgrill, men är allt annat än det. Med inbyggd termometer, flera olika tillagningsmöjligheter (såsom direkt värme, indirekt värme och rökning) blir grillresultatet strålande vad du än tillagar. Användarna, experterna och Bäst i testets kritiska ögon har nått konsensus: det här är den bästa kolgrillen 2022. Läs mer om den och övriga testvinnare nedan!

Välj produkter att jämföra

Sortera efter

Bäst i test
1
Weber Master-Touch GBS
award-icon

Weber Master-Touch GBS

award-icon
 • Prisvärd
 • Jämn värme
 • Många tillagningssätt
Vi rekommenderar: mediamarkt logo
Mest allsidiga
2
Kamado Sumo Maxi

Kamado Sumo Maxi

 • Exklusiv
 • Hög kapacitet
 • Mycket mångsidig
Vi rekommenderar: Gardenstore Logo
Bästa designvalet
3
Ofyr Classic Concrete 100

Ofyr Classic

 • Lyxig design
 • Stor stekyta
 • Kockarnas favorit
Vi rekommenderar: proffsmagasinet
Avatar for Marcello Rongione av Marcello Rongione Senast uppdaterad : Mars 27, 2022

Det här testet har fått betyget:

7 Röster, Genomsnitt: 4.9/5

Med en bra kolgrill förgyller du sommarkvällarna med den karaktäristiska grilldoften samtidigt som den får maten att smaka riktigt gott. Här grillar du – precis som namnet antyder – över glödande kol, vilket ger maten en härligt rökig arom.

Det är lätt att tro att vilken kolgrill som helst gör jobbet, men så är verkligen inte fallet. Grundprincipen för kolgrillning är enkel, men om du vill se till att få riktigt bra kvalitet på grillningen duger inte vilken grill som helst.

Vi vill göra det enkelt att hitta den bästa grillen för dina behov och din plånbok. Därför har vi grundligt granskat både kund- och expertrecensioner för att kunna presentera fyra testvinnande kolgrillar – varav en har det lilla extra.

Bästa kolgrillarna – Topplista 2022

 1. Weber Master-Touch GBS – Bäst i test
 2. Kamado Sumo Maxi – Mest allsidiga
 3. Ofyr Classic – Bästa designvalet
 4. Weber Performer Deluxe GBS – Vi rekommenderar

Hur gjorde vi sammanställningen?

För att ta reda på vilka kolgrillar som är bäst just nu har vi läst experttester, men framför allt tittat på användarnas egna recensioner. Det är trots allt användarna som kan ge det bästa samlade betyget för de olika grillarna med tanke på att de använder dem under en längre period.

Längst ner på denna sida har vi samlat några av de källor vi utgått ifrån. Vi har också bedömt varje individuell modell enligt kriterier som vi själva tycker är viktiga i valet av en bra grill, till exempel:

 • Prisklass
 • Material
 • Grillyta
 • Funktionalitet
 • Användarvänlighet
 • Mångsidighet

Observera att artikeln kan innehålla affiliatelänkar. Det är via dessa länkar som vi kan hålla webbplatsen kostnadsfri för dig som besökare. Våra samarbetspartners har dock inget inflytande över resultatet i våra jämförelser. Våra sammanställningar är alltid ärliga och objektiva.

Tips! Om du kanske är ute efter en gasolgrill kan du läsa vårt test om gasolgrillar här.

Testvinnare - Kolgrill

Visa alla produkter

1. Weber Master-Touch GBS- Bäst i test

Weber Master-Touch GBS
Weber Master-Touch GBS
  • Priskategori: Medel
  • Material: Stål
  • Grillyta: 57 cm
  • Funktioner: Inbyggd analog termometer, stativ, vagn, klotgrillning, GBS-galler, rengöringssystem, askfångare

Rekommenderad butik:
 • Fri frakt över 500 kr
 • Rekommenderad återförsäljare
 • Fri frakt över 500 kr.
 • 365 dagars öppet köp.

Det amerikanska företaget Weber är faktiskt själva grundaren till kolgrillen som vi känner den idag. Redan 1952 lanserade de den första kolgrillen, och sedan dess har de utvecklat sina grillar för att fortfarande ligga i framkant.

Weber Master-Touch GBS är en klotgrill av hög kvalitet med en klassisk design. Det är lätt att rulla med sig grillen och ställa undan den när du är klar. För grannar och bekanta ser nog grillen inte mycket ut för världen vid en första anblick. Grillresultatet gör det dock tydligt att det här inte är vilken kolgrill som helst.

Robust design

Under den klassiska klotgrillsdesignen döljer sig en rad funktioner som gör den här grillen annorlunda än andra.

Det första du märker är att känslan av grillen är mer högkvalitativ än vanliga klotgrillar. Den proslingsemaljerade grillen är robust och rejäl med värmetåliga handtag och upphängning för locket på sidan.

Den inbyggda termotern gör att du alltid har koll på det du grillar och kan ”finlira” för att få ett perfekt resultat.

Grillen ger ifrån sig en jämn värme och erbjuder dessutom en rad olika tillagningssätt. Exempelvis kan du laga maten med såväl direkt som indirekt värme, samt röka. Med hjälp av Low & Slow-inställningen får du ett perfekt luftflöde för rökning.

Rengöringen av grillen är också smidig med One touch-rengöringssystemet. Det är egentligen inte så high-tech som det låter, men gör jobbet. Det handlar i grunden om att dra i en spak som samlar upp kolrester i askfångaren.

GBS gör grillen mångsidig

Förkortningen ”GBS” står för Gourmet BBQ System, vilket innebär att grillen går att utöka med en rad olika funktioner. Du kan alltså inte bara grilla kött eller grönsaker som på en vanlig klotgrill, utan även bygga ut den med pizzasten, stekbord, gryta, med mera.

Hyllad kolgrill

Weber Master-Touch är vinnare i flera experttester, både i Sverige och utomlands.

Expertreviews ger grillen 4 stjärnor av 5 möjliga. De skriver att Master-Touch ger den klassiska klotgrillen en hel rad med nya funktioner och att grillresultatet blir mycket bra. De menar också att GBS-konceptet är briljant och enkelt att använda.

Vi har också gått igenom mängder av användarrecensioner av grillen, vilket det finns många av. Grillen säljs nämligen hos de flesta av de stora återförsäljarna av grillar. Den har blivit ett populärt val hos dem som vill ha en klassisk klotgrill med extra funktionalitet.

På Pricerunner har grillen över 1000 recensioner, med snittbetyget 4,7 (!). De allra flesta användare ger alltså Webers klotgrill det allra högsta betyget.

Slutomdöme

Är du ute efter en riktig kvalitetsgrill till ett minst sagt överkomligt pris kan Weber Master-Touch GBS vara ett perfekt alternativ. Denna kolgrill har fått höga betyg av både experter och användare som menar att den ger dig mycket för pengarna.

Framför allt hyllas den robusta byggkvaliteten, men också den höga funktionaliteten. Visst är det en lite dyrare modell jämfört med mer traditionella varianter, men vill du grilla med ett riktigt bra resultat finns det ingen bättre kolgrill än Weber Master-Touch GBS.

 • Ger dig mycket för pengarna.
 • Enkelt att justera temperatur.
 • Stilren och klassisk design.
 • Fortfarande flera prisklasser över de enklaste klotgrillarna.

2. Kamado Sumo Maxi- Mest allsidiga

Kamado Sumo Maxi
Kamado Sumo Maxi
  • Priskategori: Hög
  • Material: Keramik, stål, gjutjärn, emalj
  • Grillyta: 56 cm
  • Funktioner: Inbyggd vagn, termometer, stativ, vagn, klotgrillning, rökning

Rekommenderad butik:
 • Över 200 000 nöjda kunder
 • Öppet köp 90 dagar
 • Fri frakt över 499kr.
 • 100 dagars öppet köp.

Vår testvinnare från Weber ger möjligheten att bygga ut den till att bli en mångsidig grill. Men ”Mest allsidiga”-utmärkelsen tvekar vi ändå inte att ge till Kamado Sumo Maxi, som ger dig mängder av olika tillagningsmöjligheter redan i sitt grundutförande. Här får du bland annat med ett flexibelt grillgaller, pizzasten, grillspade och tång redan från början.

Grilla i olika nivåer

Med det flexibla grillgallret kan du välja flera olika nivåer, vilket förstås är viktigt för att få önskat resultat på det du grillar. Med grillen kommer också dekorplattor, halvmåneformade grillgaller och en ram i flera nivåer.

De olika delarna kan du höja, sänka och placera som du vill, och på så vis anpassa grillningen helt efter dina behov. Du kan laga flera olika typer av mat, i olika värmenivåer och med olika tillagningsmetoder samtidigt.

Extraknäcker som ugn

Kamado Sumo är inte bara en utmärkt grill, utan också en isolerande ugn som håller maten varm och hjälper dig att få biffen extra saftig.

Att grillen fungerar som en ugn betyder också att du kan röka och baka i den. Sumo ger därför utmärkta resultat exempelvis för pizza.

Grillfest upp till 10 personer

Med praktiska sidobord och möjlighet till att laga flera olika saker samtidigt är Sumo perfekt för grillfesten. Den klarar utan problem att hålla igång grillfesten för upp till 10 personer.

Användarna ger tummen upp

Baserat på användarrecensioner är det här en av de bästa kolgrillarna på marknaden som passar den som vill ta grillningen till nästa nivå. Grillresultatet blir enastående, men det finns även några områden som pekas ut som mindre positiva.

Den här grillen är bland annat mycket tung – den väger faktiskt över hundra kilo. Det beror på att det är ett kvalitetsbygge med många keramiska delar.

Trots vikten och de högkvalitativa byggdelarna bör du dock inte lämna den ute. Alla delar av grillen är inte tillverkade av rostfritt stål, som exempelvis gjutjärn. Flera användare vittnar mycket riktigt om att dessa delar lätt rostar.

Som tur är så är grillen utrustad med rejäla hjul så att du kan dra undan den när du grillat klart och förvara den under tak. Dessutom medföljer ett överdrag som du drar över grillen när du inte använder den.

Slutomdöme

Kamado Sumo Maxi är en självklar vinnare i vår kategori för mest mångsidiga kolgrill. Här kan du grilla på olika nivåer och du får dessutom med en rad tillbehör, bland annat ett grillgaller, pizzasten, grillspade och tång.

Även om de många tillbehören till viss del ursäktar kolgrillens höga prislapp kommer vi inte undan att detta är en modell i den övre prisklassen. Det är dessutom en ganska känslig modell med tanke på vissa delar av den är tillverkade av gjutjärn som lätt rostar.

Om du har råd att betala lite mer och är noggrann med grillens förvaring är Kamado Sumo Maxi dock en grill som kommer att bli en kär vän i många år framöver.

 • En exklusiv kolgrill med många användningsområden.
 • Grilla till många samtidigt (upp till 10 personer eller fler).
 • Bättre pris än många konkurrenter med liknande funktionalitet.
 • Gjutjärn rostar.
 • Fortfarande ett mycket dyrt alternativ.

3. Ofyr Classic- Bästa designvalet

Ofyr Classic Concrete 100
Ofyr Classic Concrete 100
Ofyr Classic Concrete 100
  • Priskategori: Premium
  • Material: Corentstål
  • Grillyta: 98 cm
  • Funktioner: Grill, stekbord

Köp nu:

 • Fri frakt över 625kr.
 • 30 dagars öppet köp.

Är du ute efter en klassisk klotgrill med hjul och galler? Då kan du sluta läsa nu för Ofyr är allt annat än det. Eller ja, en grill är den ju, men också så mycket mer.

Med sin iögonfallande design är Ofyr i första hand ett konstverk, i andra hand en grym grill och i tredje hand en värmekälla. Ett stekbord är den också. Dessutom är den klart dyrast av grillarna i det här testet, och tyngst. Men å andra sidan har vi knappt kunnat hitta ett negativt omdöme om den.

Art of Outdoor

Du behöver själv se Ofyr för att helt förstå varför den har blivit så populär världen över. I kortheten kan sägas att Ofyr varit banbrytande för vad som kallas Art of Outdoor, där gränsen mellan konst och vanlig trädgårdsgrill suddas ut.

Det gör inte Ofyr rättvisa att bara kalla den för en trädgårdsgrill heller. Snarare är det en eldkälla som förgyller såväl kalla som varma kvällar utomhus.

Det går att tända Ofyr för att ha den som en brasa, eller för att grilla eller steka mat. Stekhällen i kolstål gör det möjligt att laga stora mängder mat samtidigt, vilket gör Ofyr lämplig för tillställningar med många gäster.

Olika modeller

Ofyr finns i olika modeller, som alla kostar över 20 000 kronor. Vi har Ofyr Classic, som också finns i en variant med vedförvaring, och Ofyr XL som är en större modell. Redan med den mindre Classic-modellen går det att laga mat till upp till 50 personer samtidigt.

Lämna den ute

De andra grillarna i vårt test är utrustade med hjul och bör täckas över för att inte rosta, men inte Ofyr. En pjäs som väger över 100 kilo vill man inte gärna släpa runt på, och det är inte heller nödvändigt med Ofyr.

Fundamentet är av ädelrostbeläggning och stekhällen av valsat stål. Det är med andra ord inga ömtåliga grejer, utan du kan lämna Ofyr ute året om utan att den tar skada.

Laga mat med olika temperaturer samtidigt

Trots att själva eldningen sker i ett hål i mitten av Ofyr sprider sig värmen ut över hela den omgärdande stekhällen också. Det beror på att konstruktionen är konformad, och bidrar också till att det är varmast i mitten, men svalare ju längre ut värmen sprider sig. Det gör att du kan laga mat som kräver olika temperaturer samtidigt.

Användarna älskar Ofyr

Ofyr är grillen/stekhällen för dig som är ute efter en grill utöver det vanliga och vill laga mat till många samtidigt. Inte nog med att den är vacker att titta på – resultatet blir också mycket bra. Det vittnar flera användare och experter på nätet om.

Även om svenska Ofyr-användare än verkar vara ganska lätträknade, så är det nog bara en tidsfråga innan grillen blir populär även här. På sajter som Amazon.com och Feefo ger användarna tummen upp. Ofyr får övervägande toppbetyg och kommentarerna är lyriska.

Slutomdöme

Ofyr är en elegant pjäs som tar tillbaka glädjen över att laga mat i naturen och som är en stor favorit bland kockarna själva. Den är lättskött på ett sätt som vanliga grillar inte är, samtidigt som den också utan tvekan är snyggast i testet.

Med Ofyr Classic kan du laga mat till ett stort sällskap och tack vare dess innovativa konform kan du dessutom grilla i olika temperaturer. Visst kostar den en hel del, men är du ute efter det allra bästa kan detta räknas som kolgrillarnas Ferrari.

 • Snygg i trädgården tack vare sin eleganta och unika design.
 • Mer än en grill – stekyta för många gäster.
 • Hög kvalitet och kan lämnas ute i alla väder.
 • Dyr.

4. Weber Performer Deluxe GBS

weber kolgrill
Weber Performer Deluxe GBS
Weber Performer Deluxe GBS
  • Priskategori: Medelhög
  • Material: Stål, aluminium, emalj
  • Grillyta: 57 cm
  • Funktioner: Inbyggd termometer, stativ, vagn, klotgrillning, GBS-galler, elektronisk gasoltändning, digital timer

Köp här:

 • Fri frakt över 500 kr.
 • 365 dagars öppet köp.

Webers andra bidrag i vår jämförelse utav kolgrill blir också vår särskilda rekommendation. Weber Perfomer Deluxe GBS är betydligt dyrare än testvinnaren, men å andra sidan får du flera funktioner som Touch-GBS inte erbjuder.

För det första är Perfomer Deluxe inte bara en kolgrill – detta är nämligen en hybrid mellan en kolgrill och en gasolgrill. I det här fallet betyder det att du tänder grillbriketterna med gasol, vilket är mycket smidigt och snabbt.

För det andra har den ett sidobord i metall, vilket gör det mer praktiskt att använda Performer Deluxe än Touch-GBS, som har en mer sparsmakad utformning.

Med två brickettkorgar, digital timer, förvaringslåda, askfångare och tippfunktion för lock (luta locket tillbaka 90 grader) har grillen allt som krävs för att göra grillningen så bekväm som möjligt, särskilt vid större bjudningar.

Touch-N-Go-tändning

Vi har kommit en lång väg i utvecklingen i hur grillen ska tändas. Idag finns det fler och enklare sätt att få bra glöd i kolgrillen än med tändvätska och ett oändligt antal tändstickor. Men det är trots allt inte många kolgrillar som är utrustade med ett så innovativt system som Performer Deluxe.

Weber kallar systemet med att tända kolen med gasol för Touch-N-Go-tändning och det är knappt svårare än att slå på en spisplatta.

Smidig att flytta trots storleken

Den robusta designen och inbyggda sidobordet gör den här grillen lite tyngre än många andra kolgrillar. Performer klockar in på strax över 45 kilo, vilket inte är en obetydligt vikt. Samtidigt är den dock rejält mycket kompaktare än exempelvis Kamado Sumo Maxi med sina 108 kilo.

Vill du ha en stor och robust grill som ändå är enkel att flytta på är Performer det bästa valet. Den är utrustad med rejäla gummihjul som gör det enkelt att flytta den.

Bra omdömen – men rostskyddet får kritik

Generellt har Weber Performer Deluxe fått fina omdömen av både experter och användare. Konceptet GBS gör att det går att byta ut grillens delar till pizzastenar, wok-pannor, grytor, med mera. Och med One Touch-rengöring är det enkelt att städa grillen efter användning.

Recensenterna på Pricerunner och Prisjakt lyfter fram gasoltändningen, avlastningsytan och den stabila konstruktionen som särskilt positivt.

Flera användare pekar dock på rostskyddet som ett problem. Trots varsam behandling kan det hända att grillen rostar vid lockkant och galler, vilket förstås drar ner helhetsbetyget. Särskilt med tanke på att grillen kostar mer än Webers vinnare i vårt test.

Slutomdöme

Weber Perfomer Deluxe GBS är ett riktigt kraftpaket och en kolgrill som sannolikt kommer att bli en trotjänare under sommarmånaderna. Med en mängd smarta funktioner som underlättar användningen – bland annat gasoltändning – och ett rymligt sidobord är Perfomer Deluxe en fröjd att grilla på.

 • Kombinerar kol och gasol med smidig gasoltändning.
 • Rymligt sidobord av hög kvalitet.
 • Många extrafunktioner som ger bättre grillresultat.
 • Rostskyddet lämnar något att önska.
 • Närmare dubbelt så dyr som testvinnaren.

Källor

Nedan listar vi några av källorna vi utgått ifrån i vår sammanställning av kolgrillar. Glöm inte att vi även bedömt varje modell individuellt efter kriterier som vi och våra bekanta själva anser är viktiga i valet av kolgrill.

Expertreviews.co.uk

Expertreviews är en brittisk webbplats som, precis som namnet antyder, erbjuder produktrecensioner av experter. Recensionerna är välskrivna, intressanta och framför allt objektiva, vilket gör att vi gärna använder dem som en expertkälla i vår sammanställning.

I vår jämförelse av kolgrillar har vi bland annat läst Expertreviews recension av vår testvinnare Weber Master-Touch GBS. Recensenten lyfter framför allt de många tillagningssätten, den enkla monteringen och den höga användarvänligheten. De menar också att kolgrillen alltid ger perfekta resultat, men att den samtidigt är betydligt dyrare än traditionella modeller. Dessutom kan hjulen upplevas som en aning vingliga.

Trots det menar Expertreviews att kolgrillen helt klart är värd pengarna och ger den 4 av 5 i totalbetyg.

Expertomdöme om kolgrillen Weber Master-Touch GBS – 2020-06-15.

Användarrecensioner

Här kan du se var vi har hittat de användarrecensioner vi utgått ifrån i vår jämförelse.

Weber.com 

Användarbetyg om Master-Touch GBS E-5750.

Användarbetyg om Performer Deluxe GBS Kolgrill.

Hornbach.se

 • https://www.hornbach.se/shop/WEBER-Kolgrill-Gasolgrill-Performer-Deluxe-GBS-57cm/5686739/artikel-detaljer.html

Pricerunner.se 

 • https://www.pricerunner.se/pl/335-3002759/Grillar/Weber-Performer-Deluxe-GBS-57cm-priser
 • https://www.pricerunner.se/pl/335-3831061/Grillar/Kamado-Sumo-Maxi-Sumo-25-priser

Netonnet.se

 • https://www.netonnet.se/art/hem-hushall/grill/kolgrill/weber-performer-deluxe-57-cm-gbs/213055.9270/

Bagarenochkocken.se

 • https://bagarenochkocken.se/grillar/kolgrillar/kamado-sumo-maxi-svart/#reviews

Grillbloggen.se 

 • https://www.youtube.com/watch?v=FDi3gihFRfU
stekbord test

Ett stekbord gör det enkelt att tillaga större råvaror, direkt på spisen,...

Liknande tester

robotgräsklippare
5 Robotgräsklippare testade
robotgräsklippare Robomow RK1000
Bäst i test Robomow RK1000
grästrimmer
4 Grästrimmer testade
grästrimmer bäst i test
Bäst i test (batteridriven) Husqvarna 115iL
man med gräsklippare - test
3 Gräsklippare testade
EGO Modell LM1701E-SP
Bäst i test (batteridriven) EGO LM1701E
gasolgrill
5 Gasolgrill testade
Gasolgrill Weber
Bäst i test Weber Genesis II E-310 GBS
myggfångare
4 Myggfångare testade
MYGGFÅNGARE MOSQUITO MAGNET PIONEER
Bäst i test Mosquito Magnet Pioneer
infravärmare
5 Infravärmare testade
infravärmare test
Bäst i test Hortus Vägg W GT 211-352
pizzaugn test
3 Pizzaugn testade
Ooni Koda
Bäst i test Ooni Koda
Spabad
4 Spabad testade
Spabad Polaris
Bästa spabad utomhus Spabad Polaris
Eldkorg bäst i test
4 Eldkorg testade
RedFire Denver Eldkorg
Bäst i test RedFire Denver Eldkorg
Stekhall-test
4 Stekhäll testade
Muurikka-bast-i-test
Bäst i test Muurikka Pro Set 58 cm
elgrill test
4 Elgrill testade
elgrill Weber Q1400
Bäst i test Weber Q1400
bärbar grill test
3 Bärbar grill testade
bärbar grill Weber Smokey Joe Premium
Bäst i test Weber Smokey Joe Premium
Växthus bäst i test
5 Växthus testade
Vitavia Cassandra Växthus
Bäst i test Vitavia Cassandra
Partycooler bäst i test
4 Partycooler testade
partycooler Scandomestic TK 42 BE
Bäst i test Scandomestic TK 42 BE
utedusch
4 Utedusch testade
Demerx Sunny 40
Bäst i test Demerx Sunny 40
bästa skruvdragare
6 Skruvdragare testade
Dewalt DCD791P2
Bäst i test Dewalt DCD791P2
sticksåg test
3 Sticksåg testade
Dewalt DW333KT
Bäst i test Dewalt DW333KT
Cirkelsåg test
4 Cirkelsåg testade
Dewalt DCS570NT
Bäst i test Dewalt DCS570NT
Kap och gersåg test
4 Kap och gersåg testade
Bosch GCM 8 SJL Professional
Bäst i test Bosch GCM 8 SJL Professional
snöslunga test
4 Snöslunga testade
AL-KO Snowline 620 E II
Bäst i test AL-KO Snowline 620 E II
högtryckstvätt test
4 Högtryckstvätt testade
Nilfisk E 145.4 -9 X-TRA
Bäst i test Nilfisk E 145.4 -9 X-TRA
Lövblås
3 Lövblås testade
Dewalt DCM562PB
Bäst i test Dewalt DCM562PB
image
6 Motorsåg testade
Stiga SP 426
Bäst i test Stiga CS 545
Regntunna
4 Regntunna testade
Greenline 200 l
Bäst i test Greenline 200 l
Häcksax test
4 Häcksax testade
Makita DUH602Z
Bästa häcksax med batteri
 Makita DUH602Z
Sekatör bäst i test
3 Sekatör testade
ARS VS-8Z
Bäst i test ARS VS-8Z
poolrobot
3 Poolrobot testade
poolrobot Orca 150
Bäst i test Planet Pool Orca 150

Jämför specifikationer

Nedan kan du se testvinnarna i vår jämförelse. Du kan scrolla i sidled för att se alla vinnare.

Produkter

1
image
2
image
3
image
image

Specifikationer

Weber Master-Touch GBS

Kamado Sumo Maxi

Ofyr Classic

Weber Performer Deluxe GBS

Betyg
Priskategori:MedelHögPremiumMedelhög
Höjd:107 cm123 cm100 cm110,5 cm
Bredd:65 cm64 cm (utan sidobord)100 cm121,9 cm
Vikt:21 kg108 kg103 kg45,8 kg
Material:StålKeramik, stål, gjutjärn, emaljCorentstålStål, aluminium, emalj
Grillyta:57 cm56 cm98 cm57 cm
Funktioner:Inbyggd analog termometer, stativ, vagn, klotgrillning, GBS-galler, rengöringssystem, askfångareInbyggd vagn, termometer, stativ, vagn, klotgrillning, rökningGrill, stekbordInbyggd termometer, stativ, vagn, klotgrillning, GBS-galler, elektronisk gasoltändning, digital timer

Vanliga frågor och svar

Kolgrillning är den kanske mest klassiska grillmetoden i svenska trädgårdar och på campingplatser. Här placerar du ut kol, ved eller briketter i grillen som du sedan tänder på.

Efter en stund sänker sig elden och kvar blir glödande kol som ger ifrån sig mycket värme. Maten lagar du sedan på ett galler ovanför den glödande kolen.

Enligt oss på Bäst-i-testet.se är Weber Master-Touch GBS den bästa kolgrillen baserat på expert- och kundomdömen. Den har en nätt och stilren design, så den tar inte upp mycket plats och passar bra i de flesta trädgårdar. Samtidigt ger den många tillagningsmöjligheter som gör att det är lätt att få ett bra grillresultat, oavsett vad du grillar.

Tändvätska och tändstickor har länge varit det vanligaste sättet att sätta fyr på kolen på. Idag finns det dock betydligt smidigare, och mer miljövänliga, alternativ, såsom Looflighter. Detta är en grill- och braständare som fungerar snabbt och effektivt, utan behov av tändvätska eller andra kemikalier.

Hjälpte det här testet om Kolgrill dig?

7 Röster, Genomsnitt: 4.9/5
Skriv recension

Dela testet

Liknande tester

robotgräsklippare

Sköter gräsmattan åt dig.

grästrimmer

Grästrimmer - 4 modeller i test

man med gräsklippare - test

Gräsklippare - 3 modeller i test

Vill du få exklusiva uppdateringar?

 1. Weber Master-Touch GBS

  Weber Master-Touch GBS

  Bäst i test
 2. Kamado Sumo Maxi

  Kamado Sumo Maxi

  Mest allsidiga
 3. Ofyr Classic Concrete 100

  Ofyr Classic

  Bästa designvalet

Vanliga frågor och svar

Kolgrillning är den kanske mest klassiska grillmetoden i svenska trädgårdar och på campingplatser. Här placerar du ut kol, ved eller briketter i grillen som du sedan tänder på.

Efter en stund sänker sig elden och kvar blir glödande kol som ger ifrån sig mycket värme. Maten lagar du sedan på ett galler ovanför den glödande kolen.

Enligt oss på Bäst-i-testet.se är Weber Master-Touch GBS den bästa kolgrillen baserat på expert- och kundomdömen. Den har en nätt och stilren design, så den tar inte upp mycket plats och passar bra i de flesta trädgårdar. Samtidigt ger den många tillagningsmöjligheter som gör att det är lätt att få ett bra grillresultat, oavsett vad du grillar.

Tändvätska och tändstickor har länge varit det vanligaste sättet att sätta fyr på kolen på. Idag finns det dock betydligt smidigare, och mer miljövänliga, alternativ, såsom Looflighter. Detta är en grill- och braständare som fungerar snabbt och effektivt, utan behov av tändvätska eller andra kemikalier.