+ Visa innehåll
Information om affiliatelänkar

Vilken utedusch är bäst?

Enligt vår bedömning är Demerx Sunny 40 den bästa uteduschen sett till pris, kvalitet och kundnöjdhet. Duschen har en vattenberedare som rymmer 40 liter och vattnet värms upp på det mesta naturliga sättet: med hjälp av solen. Läs mer om Demerx Sunny 40, samt tre andra modeller som vi också gillar, i vår sammanställning av de bästa uteduscharna just nu!

Information om affiliatelänkar
Välj produkter att jämföra

Sortera efter

1
Markera
Demerx Sunny 40
award-icon

Demerx Sunny 40

Specifikationer
award-icon
 • Integrerad blandare
 • Inbyggd fotdusch
 • Fina användaromdömen

Solduschen Demerx Sunny 40 har fått många goda kundbetyg, för sin stora kapacitet, högkvalitativa konstruktion och möjlighet att justera duschmunstycket så att det passar alla.

Prisnivå:Medel
Höjd:2,25 m
Volym:40 liter
Montering:
Kapacitet:
Pris:
Vårt betyg:
Vi rekommenderar
2
Markera
utedusch Swim & Fun Milano

Swim&fun Milano

Specifikationer
 • Med fotdusch
 • Bra pris
 • Värms upp av solen

Uteduschen Milano har kapacitet på hela 35 liter och är utrustad med fotdusch – samtidigt som den har en mycket trevlig prislapp.

Prisnivå:Låg
Höjd:2,18 m
Volym:35 liter
Montering:
Kapacitet:
Pris:
Vårt betyg:
Bästa premiumvalet
3
Markera
utedusch

Utomhusdusch Pooli

Specifikationer
 • Massagefunktion och handdusch
 • Stilren design
 • Enkel att underhålla

Pooli sparar inte på lyxen med sin utomhusdusch i rostfritt stål, utrustad med vertikala massagestrålar och basplatta i träplast.

Prisnivå:Hög
Höjd:2,15 m
Volym:-
Montering:
Kapacitet:
Pris:
Vårt betyg:
Avatar for Marcello Rongione av Marcello Rongione Senast uppdaterad : Jan 23, 2023

Det här testet har fått betyget:

5 Röster, Genomsnitt: 4.9/5

Nu är det möjligt att ta ta uteduschen, känd från badstränder världen över, till din egen trädgård. Perfekt för att tvätta av sig kloren efter ett dopp i poolen eller bara svalka sig när solen gassar. Eller varför inte efter träningspasset?

De bästa uteduscharna är enkla att installera och använder sig av solens värme för att hetta upp vattnet. Därmed är de både energieffektiva och miljövänliga.

För att hjälpa dig att hitta en passande utedusch har vi jämfört mängder av modeller och valt ut de fyra som bäst uppfyller våra (och användarnas) förväntningar. De modeller som ingår i vår jämförelse är:

 1. Demerx Sunny 40 – Bäst i test
 2. Pooli Rostfritt stål med massage – Bästa premiumvalet
 3. Swim&fun – Milano – Vi rekommenderar
 4. Swim&fun 16L – Bästa budgetvalet

Nedan kan du läsa mer om de olika duscharna och deras egenskaper. Vi har också sammanställt en liten guide med information som kan vara värdefull innan du köper utedusch samt en sektion med vanliga frågor och svar.

Så gick jämförelsen till

I den här sammanställningen har vi utgått från ett flertal faktorer för att välja ut de modeller vi valt att presentera.

Dels har vi tittat på prisvärdheten: hur mycket får du betala i förhållande till de funktioner och den kvalitet du får? Vi har också undersökt saker som material, användarvänlighet och konstruktion för att avgöra hur sannolikt det är att bli nöjd med köpet.

Slutligen har vi jämfört uteduscharna baserat på kundrecensioner hos en mängd återförsäljare. På så sätt får vi en indikation för hur bra produkterna fungerar i praktiken.

Efter ovanstående kriterier har vi kunnat välja ut fyra uteduschar i kategorierna Bäst i test, Bästa premiumvalet, Vi rekommenderar och Bästa budgetvalet. Förhoppningsvis kan det hjälpa dig att hitta en utedusch som passar just din tomt.

Testvinnare - Utedusch

Visa alla produkter

1. Demerx Sunny 40

- Bäst i test

 • Prisnivå: Medel
 • Höjd: 2,25 m
 • Volym: 40 liter
Demerx Sunny 40

Den bästa uteduschen just nu enligt vår bedömning heter Demerx Sunny 40. Som siffran i namnet antyder har den en rejält tilltagen vattenkapacitet på 40 liter, vilket ger omkring 20 minuters duschtid.

Demerx Sunny 40 passar utmärkt för familjer där många ska samsas som duschandet. Detta är dock inte den enda anledningen till att familjer kommer att vilja välja Demerx Sunny 40. Det går nämligen också att justera duschmunstycket i nivåer som passar även de minsta.

Uppvärmning via solen

Uppvärmningen av vattnet sker via solen, och det sker på ett enkelt sätt. Det enda du behöver göra är att fylla plaströret med kallvatten från din trädgårdsslang.

Vattnet värms sedan upp av solen (förutsättningen är förstås att det är soligt ute). När du sedan börjar duscha tas vattnet från både trädgårdsslangen och röret, och du får den temperatur du önskar genom den inbyggda blandaren.

Integrerad fotdusch

Duschen har inte bara ett smart blandarsystem som hjälper till att reglera vattentemperaturen så att det blir behagligt, utan även en inbyggd fotdusch. Detta är praktiskt då det ofta är fötterna som blir mest smutsiga av sand och jord.

Höga betyg från användarna

Det är dock inte bara uteduschens smarta konstruktion som övertygar oss om att utse den här till ”Bäst i test”. De många kundrecensioner av Demerx Sunny 40 som finns pekar också på att det här är en riktig topprodukt. Exempelvis ger kunderna på Golvpoolen.se uteslutande fyror och femmor i betyg, och menar att den är prisvärd, stabil, snygg och har stor kapacitet.

En sak vi dock tycker är mindre bra med Demerx Sunny 40 är att vattnet kan bli upp till 60 grader varmt. Tillverkaren manar därför till försiktighet och varnar för att det uppvärmda vattnet kan bli mycket varmt och att duschen därför alltid måste öppnas med blandarvredet i blått läge.

Detta är något som vi hade önskat kunde lösas på ett smidigare och mer automatiserat sätt, då det alltid finns en risk att man glömmer detta.

 • Soldusch med integrerad blandare som ger dig behaglig temperatur utan uppvärmningskostnad.
 • Mycket höga betyg från kunderna.
 • Har inbyggd fotdusch som gör det enkelt att snabbt tvätta av fötterna.
 • Vi hade önskat ett automatiskt system för att undvika risk för att vattnet blir för hett.

2. Swim&fun Milano

- Vi rekommenderar

 • Prisnivå: Låg
 • Höjd: 2,18 m
 • Volym: 35 liter
utedusch Swim & Fun Milano

Letar du efter ett billigare alternativ till Demerx Sunny 40 är Swim&fun Milano. De liknar varandra på så sätt att de båda är solduschar, vilket alltså betyder att den kopplas till trädgårdsslangen och vattnet värms upp med solens strålar. Du reglerar själv enkelt vattentemperaturen med den inbyggda kranen, och liksom Demerx Sunny 40 finns en en praktisk fotdusch integrerad.

Lite mindre vattenbehållare

Varmvattenbehållaren är på 35 liter, vilket är 5 liter mindre än vad Demerx Sunny 40 har, men tillräckligt om det inte är för många som delar på duschen.

Måste förvaras inomhus under vintern

En nackdel med den här uteduschen är att den inte tål frost och måste därför monteras ner och förvaras inomhus när badsäsongen är över. Lyckligtvis är det enkelt att montera upp och ner Swim&fun Milano, men det är ändå en aspekt du bör ha i åtanke innan du bestämmer dig för att köpa.

 • Vattenbehållare på 35 liter och fotdusch.
 • Många likvärdiga funktioner som Demerx Sunny 40 men lite billigare.
 • Kopplas till vattenslangen och värms upp av solens strålar.
 • Tål inte frost och måste avsinstalleras efter sommaren.

3. Utomhusdusch Pooli

- Bästa premiumvalet

 • Prisnivå: Hög
 • Höjd: 2,15 m
utedusch

Rekommenderad butik:

Testet snyggaste utedusch kommer från Pooli. Den här eleganta uteduschen är tillverkad i rostfritt stål och har flera funktioner som gör det till en fröjd att duscha ute.

Mer spa än dusch

Den är bland annat utrustad med toppdusch och handdusch, som du enkelt byter mellan med ett reglage. Duschen har också en inställning för massagestrålar, som gör det här mer till ett spa än ett snabbt sätt att vaska av sig efter badet.

Blandaren i mässing är en ettgreppsblandare, vilket innebär att du ställer in vattenflöde och temperatur med en hand. Detta kan också bidra till en lägre vattenförbrukning jämfört med en tvågreppsblandare.

För dig som vill ha lite extra lyx

En annan fördel är basplattan av träplast som både är snygg och enkel att underhålla. Pooli är helt enkelt ett bra val för dig som vill ha en lite lyxigare utedusch, men som också har möjlighet att betala lite mer.

 • Utedusch med massagefunktion, ettgreppsblandare, toppdusch och handdusch.
 • Mycket stilren design.
 • Basplattan är tillverkad i träplast – lika snyggt som trä men kräver inte lika mycket underhåll.
 • Duschen kostar betydligt mer än soluppvärmda uteduschar.

4. Swim&fun 16L

- Bästa budgetvalet

 • Prisnivå: Låg
 • Höjd: 2,19 m
 • Volym: 16 liter
utedusch

Är det bara du som ska använda uteduschen, innan du hoppar i plurret eller efter att du har påtat i trädgården? Då behöver det inte kosta många kronor att skaffa den rätta uteduschen. Den här modellen från Swim&fun kostar minst i sammanställningen, men har också mindre kapacitet, då vattentanken endast rymmer 16 liter.

I övrigt finns det egentligen bara fördelar med den här billiga uteduschen, som är tillverkad i väderbeständigt och rostfritt material, har en enkel men snygg design och ett duschhuvud med stort omfång.

Enkel att montera

Precis som andra soluppvärmda uteduschar använder du din trädgårdsslang för att koppla ihop duschen med. Du kan montera den på alla fasta underlag, och det är lika enkelt att ta in den när badsäsongen är över. Kort sagt är Swim&fun ett bra val för dig som vill ha en lite billigare utedusch och inte har behov av hög kapacitet.

 • Billig utedusch som passar för en person.
 • Tillverkad i rostfritt stål som tål väder och vind.
 • Snygg och minimalistisk design som smälter in fint i trädgården.
 • Vattentanken rymmer endast 16 liter.

Guide: Så väljer du rätt utedusch

När du väljer en utedusch räcker det inte med att välja en som har fått bra betyg. För att bli riktigt nöjd behöver du också läsa på lite om vilka funktioner du kan förvänta dig. Alla uteduschar är nämligen inte stöpta i samma form, utan kan skilja sig i allt från design, material, höjd, vattenkapacitet, montering samt hur de värmer upp vattnet.

Design

Då uteduschen står synlig i trädgården tycker vi inte att den första punkten, design, är oviktig. En snygg utedusch kan till och med förgylla trädgården rent utseendemässigt, och inte bara vara ett praktiskt sätt att duscha av sig lite snabbt.

Material

När det kommer till material bör din utedusch i bästa fall vara tillverkad i ett väderbeständigt material, då den ska stå ute året om. Koppar är ett bra material för ändamålet, medan trä behöver underhållas.

Höjd

Höjden på uteduschen bör vara justerbar, särskilt om det finns barn i familjen. Läs därför på om det är möjligt, och enkelt, att justera duschmunstyckets höjd.

Vattenkapacitet

När det kommer till vattenkapacitet handlar det helt enkelt om hur mycket som ryms i tanken, med andra ord hur länge du kan duscha utan att vattnet tar slut. Det finns även mer avancerade lösningar som går att koppla till husets vattensystem.

Solduschar är billigast

Det enklaste, billigaste och mest miljövänliga valet av utedusch är en så kallad soldusch. Den använder sig nämligen av solen för att värma upp vattnet.

Nackdelen är förstås att när det inte är soligt får du heller inte något varmvatten. Vill du vara säker på att alltid ha varmvatten tillgängligt bör du i stället överväga en utedusch som du ansluter till det vanliga värmesystemet.

Viktigt gällande placering av utedusch

När du väl hittat en passande utedusch behöver du fundera över placeringen. Här är några saker som kan vara bra att tänka på:

 • Insyn. Du vill förstås inte ha full insyn när du tar en dusch. Har du inga naturliga områden som är skyddade från insyn på tomten kan du alltid bygga en vägg eller sätta upp skärmväggar.
 • Solläge. Placera gärna duschen i solläge för att kunna njuta av värmen. Det gäller framför allt om du ska duscha i kallt vatten.
 • Dränering. Om du ska ställa uteduschen på ett trädäck måste du kontrollera dräneringen. Se även till att duschvattnet inte rinner mot husgrunden och montera aldrig duschen på fasaden då det finns risk för fuktskador.

Källlor

Här kan du se några av de källor vi använt oss av i vår sammanställning av uteduschar. I de fall vi inte hittat användar- eller expertrecensioner har vi utgått efter vår egen bedömning av de olika produkterna.

Användarrecensioner

Bygghemma.se

 • https://www.bygghemma.se/tradgard-och-utemiljo/utomhusbad/utedusch/utedusch-soluppvarmd/utomhusdusch-demerx-sunny-40/p-485854

K-rauta.se 

 • https://www.k-rauta.se/produkt/utomhusdusch-demerx-sunny-40-soluppvarmd/7391919400061

Golvpoolen.se

 • https://www.golvpoolen.se/badrum/duschar/utomhusdusch/utomhusdusch-demerx-sunny-40-split/p-841570#productReviews

OBS! Bäst-i-testet.se kan inte garantera att de omdömen vi använt som källor har lämnats av personer som köpt eller använt produkten. Läs mer i våra allmänna villkor.

Liknande tester

robotgräsklippare
6 Robotgräsklippare testade
robotgräsklippare Robomow RK1000
Bäst i test Robomow RK1000
grästrimmer
4 Grästrimmer testade
grästrimmer bäst i test
Bäst i test (batteridriven) Husqvarna 115iL
man med gräsklippare - test
3 Gräsklippare testade
EGO Modell LM1701E-SP
Bäst i test (batteridriven) EGO LM1701E
gasolgrill
5 Gasolgrill testade
Gasolgrill Weber
Bäst i test Weber Genesis II E-310 GBS
myggfångare
4 Myggfångare testade
MYGGFÅNGARE MOSQUITO MAGNET PIONEER
Bäst i test Mosquito Magnet Pioneer
infravärmare
4 Infravärmare testade
infravärmare test
Bäst i test Hortus Vägg W GT 211-352
kolgrill test
4 Kolgrill testade
Weber Master-Touch GBS
Bäst i test Weber Master-Touch GBS
pizzaugn test
4 Pizzaugn testade
Ooni Koda 16
Bäst i test Ooni Koda 16
Spabad
4 Spabad testade
Spabad Polaris
Bästa spabad utomhus Spabad Polaris
Eldkorg bäst i test
5 Eldkorg testade
RedFire Denver Eldkorg
Bäst i test RedFire Denver Eldkorg
Stekhall-test
4 Stekhäll testade
Muurikka-bast-i-test
Bäst i test Muurikka Pro Set 58 cm
elgrill test
4 Elgrill testade
elgrill Weber Q1400
Bäst i test Weber Q1400
bärbar grill test
3 Bärbar grill testade
bärbar grill Weber Smokey Joe Premium
Bäst i test Weber Smokey Joe Premium
Växthus bäst i test
6 Växthus testade
Vitavia Cassandra Växthus
Bäst i test Vitavia Cassandra
Partycooler bäst i test
4 Partycooler testade
partycooler Scandomestic TK 42 BE
Bäst i test Scandomestic TK 42 BE
Parasollfot bäst i test
2 Parasollfot testade
Parasollfot på hjul
Bäst i test Parasollfot Hillerstorp Betong med Hjul
utekök
4 Utekök testade
Brafab Bellac utekök
Bäst i test Brafab Bellac
Hängmatta med stativ
3 Hängmatta med stativ testade
Fatboy Headdemock Hängmatta
Bäst i test Fatboy Headdemock Hängmatta
solstol test
5 Solstol testade
Nydala Solsäng
Bäst i test Nydala Solsäng
parasoll test
4 Parasoll testade
parasoll Hillerstorp SideWinder XL Ø
Bäst i test Hillerstorp SideWinder XL Ø
bästa skruvdragare
6 Skruvdragare testade
Dewalt DCD791P2
Bäst i test Dewalt DCD791P2
sticksåg test
3 Sticksåg testade
Dewalt DW333KT
Bäst i test Dewalt DW333KT
Cirkelsåg test
4 Cirkelsåg testade
Dewalt DCS570NT
Bäst i test Dewalt DCS570NT
Kap och gersåg test
4 Kap och gersåg testade
Bosch GCM 8 SJL Professional
Bäst i test Bosch GCM 8 SJL Professional
Multiverktyg bäst i test
5 Multiverktyg testade
Makita DTM52Z
Bäst i test Makita DTM52Z
snöslunga test
4 Snöslunga testade
AL-KO Snowline 620 E II
Bäst i test AL-KO Snowline 620 E II
högtryckstvätt test
4 Högtryckstvätt testade
Nilfisk E 145.4 -9 X-TRA
Bäst i test Nilfisk E 145.4 -9 X-TRA
Lövblås
3 Lövblås testade
Dewalt DCM562PB
Bäst i test Dewalt DCM562PB
image
6 Motorsåg testade
Stiga SP 426
Bäst i test Stiga CS 545
Regntunna
4 Regntunna testade
Greenline 200 l
Bäst i test Greenline 200 l
Häcksax test
4 Häcksax testade
Makita DUH602Z
Bästa häcksax med batteri Makita DUH602Z
Sekatör bäst i test
3 Sekatör testade
ARS VS-8Z
Bäst i test ARS VS-8Z
poolrobot
4 Poolrobot testade
Pooli Climber PRO
Bäst i test Pooli Climber PRO
Bevattningssystem bäst i test
3 Bevattningssystem testade
Smart Kontrollpanel Set Gardena
Bäst i test Garden Smart System Set
test av kompost
4 Kompostkvarn testade
- Kompostkvarn Bosch AXT 25 TC

Bäst i test Kompostkvarn Bosch AXT 25 TC

Jämför specifikationer

Nedan kan du se testvinnarna i vår jämförelse. Du kan scrolla i sidled för att se alla vinnare.

Produkter

1
image
2
image
3
image
image

Specifikationer

Demerx Sunny 40

Swim&fun Milano

Utomhusdusch Pooli

Swim&fun 16L

Betyg:
Prisnivå:MedelLågHögLåg
Höjd:2,25 m2,18 m2,15 m2,19 m
Volym:40 liter35 liter-16 liter

Vanliga frågor och svar

Demerx Sunny 40 är enligt vår bedömning den utedusch som har fått bäst betyg av kunderna och som bäst kombinerar design, kvalitet och pris.

Välj ut en lämplig plats i trädgården där du har ett plant underlag. Välj rostfritt material i så stor utsträckning som möjligt. Tänk också på att försöka leda bort vattnet från duschen, då det annars lätt kan bildas en lerpöl runt den.

Det finns olika modeller av uteduschar. De kan antingen kopplas till husets befintliga värmesystem eller värmas upp naturligt av solen.

En soluppvärmd utedusch är den billigaste och mest miljövänliga metoden. Då kopplas duschen till vattenslangen i trädgården och låter solens strålar värma upp vattnet, som du sedan reglerar som i en vanlig dusch.

Hjälpte det här testet om Utedusch dig?

5 Röster, Genomsnitt: 4.9/5
Skriv recension

Dela testet

Liknande tester

robotgräsklippare

Robotgräsklippare: 6 testade modeller

grästrimmer

Grästrimmer: 4 testade modeller

man med gräsklippare - test

Gräsklippare: 3 testade modeller

Testvinnare - Utedusch

 1. Demerx Sunny 40

  Demerx Sunny 40

  Bäst i test
 2. utedusch Swim & Fun Milano

  Swim&fun Milano

  Vi rekommenderar
 3. utedusch

  Utomhusdusch Pooli

  Bästa premiumvalet

Vanliga frågor och svar

Demerx Sunny 40 är enligt vår bedömning den utedusch som har fått bäst betyg av kunderna och som bäst kombinerar design, kvalitet och pris.

Välj ut en lämplig plats i trädgården där du har ett plant underlag. Välj rostfritt material i så stor utsträckning som möjligt. Tänk också på att försöka leda bort vattnet från duschen, då det annars lätt kan bildas en lerpöl runt den.

Det finns olika modeller av uteduschar. De kan antingen kopplas till husets befintliga värmesystem eller värmas upp naturligt av solen.

En soluppvärmd utedusch är den billigaste och mest miljövänliga metoden. Då kopplas duschen till vattenslangen i trädgården och låter solens strålar värma upp vattnet, som du sedan reglerar som i en vanlig dusch.