+ Visa innehåll
Information om affiliatelänkar

Vilken batteridriven lövblåsare är bäst?

Dewalt DCM562PB är den bästa lövblåsaren just nu enligt vår bedömning. Det här är en kompakt och batteridriven lövblåsare med god ergonomi som hjälper dig att bli av med gamla löv på tomten på nolltid. Och den blir dessutom din till ett mycket överkomligt pris. Läs mer om Dewalts lövblåsare och två bra alternativ i vår sammanställning nedan!

Information om affiliatelänkar
Välj produkter att jämföra

Sortera efter

Bäst i test
1
Markera
Dewalt DCM562PB
award-icon

Dewalt DCM562PB

Specifikationer
award-icon
 • Prisvärd
 • Kraftfull
 • Höga kundomdömen
Vikt:3,2 kg
Kraftkälla:18V XR Li-ion batteri
Ljudnivå:65 dB
Vi rekommenderar
2
Markera
Stiga SAB 500 AE

Stiga SAB 500 AE

Specifikationer
 • 3 styrkelägen
 • Utbytbart batteri
 • God ergonomi
Vikt:3,6 kg
Kraftkälla:Batteri (48V)
Ljudnivå:65,4 dB
Bästa budgetvalet
3
Markera
Ryobi OBL1820H

Ryobi OBL1820H

Specifikationer
 • Går att koppla till elnätet
 • Låg vikt
 • Billig
Vikt:2,1 kg
Kraftkälla:18V XR Li-ion batteri
Ljudnivå:65,4 dB
Avatar for Marcello Rongione av Marcello Rongione Senast uppdaterad : Jan 10, 2023

Det här testet har fått betyget:

14 Röster, Genomsnitt: 4.9/5

En batteridriven lövblåsare kanske inte är lika kraftfull som en bensindriven eller elnätsansluten lövblåsare, men har trots det många fördelar.

Batteridrivna lövblåsare är dels billigare, tystare och enklare att bära med sig. De gör dessutom ofta jobbet minst lika bra i den mindre trädgården, på garageuppfarten eller i verkstaden.

I den här jämförelsen har vi valt ut tre batteridrivna lövblåsare som fått fina betyg av användare och i diverse experttester. De produkter som ingår i sammanställningen är:

 • Dewalt DCM562PB – Bäst i test
 • Stiga SAB 500 AE – Vi rekommenderar
 • Ryobi OBL1820H ­– Bästa budgetvalet

Målet är att du som konsument ska kunna ta hjälp av vår sammanställning för att hitta den batteridrivna lövblåsare som passar just din budget och dina krav bäst.

Så gick jämförelsen till

Vi har själva inte testat de lövblåsare som vi rekommenderar i den här sammanställningen, men vi är desto mer pålästa. Genom att finkamma nätet på recensioner, produktinformation och specifikationer känner vi oss trygga i de produkter vi valt att rekommendera till våra besökare.

Utifrån vår research har vi sedan kunnat välja ut tre batteridrivna lövblåsare som sticker ut lite extra baserat på en rad faktorer som är viktiga för oss, såsom:

 1. Pris: Är produkten korrekt prissatt i förhållande till konkurrenterna och till vad den presterar?
 2. Prestanda: Hur väl fungerar lövblåsaren i praktiken? Vad säger kunderna om förmågan att blåsa bort löv i olika väderlekar och på olika ytor?
 3. Användarvänlighet: Är det enkelt att använda maskinen och är den designad på ett sätt som gör den bekväm att använda? Kan man lätt byta tillbehör och är manualen lätt att förstå?
 4. Tillbehör: Går det att byta batteri, medföljer extra tillbehör som är användbara?
 5. Kvalitet: Är lövblåsaren robust byggd? Kommer den hålla i många år?
 6. Funktionalitet: Går det att ändra blåshastighet, kan den utföra fler funktioner?

Testvinnare - Lövblås

1. Dewalt DCM562PB

- Bäst i test

 • Vikt: 3,2 kg
 • Kraftkälla: 18V XR Li-ion batteri
 • Ljudnivå: 65 dB
Dewalt DCM562PB

Dewalt DCM562PB är den modell som bäst lever upp till våra önskningar av en lövblåsare. Den är kraftfull, tystgående, kompakt, ergonomisk och har mängder av positiva kundrecensioner.

Med en blåsthastighet på 144 km/h tar den här batteridrivna lövblåsaren hand om det mesta i din trädgård. Till ett mycket bra pris dessutom.

Variabel tryckknapp ger full kontroll

Många lövblåsare kommer med fasta inställningar som ger olika effektlägen. Det är ibland tillräckligt, men ger knappast total kontroll över lövblåsningen.

Dewalts lövblåsare har dock en variabel tryckknapp som låter dig nå precis den kraft som du vill ha, och sedan kan du låsa blåshastigheten när du har hittat rätt.

Lätt med ergonomiskt handtag

Den här lövblåsaren väger bara 3,2 kg och är utrustad med ett ergonomiskt handtag – två funktioner som gör den perfekt att arbeta med längre stunder i trädgården. Det intygar mängder av kunder som har recenserat produkten. På Bauhus.se har den exempelvis uteslutande femstjärniga betyg.

Köp till ett extra batteri

Dewalts lövblås har en så bra prislapp att även fast det krävs att köpa till ett batteri är den billigare än många konkurrerande modeller. Ännu mer prisvärt är det förstås om du redan äger andra produkter i Dewalts 18 V XR-system, då batteriet är utbytbart mellan olika produkter.

 • Ger dig mycket för pengarna.
 • Variabel tryckknapp med låsfunktion ger dig precis den kraft som du vill ha.
 • Mängder av skyhöga kundbetyg.
 • Levereras utan batteri och laddare.

2. Stiga SAB 500 AE

- Vi rekommenderar

 • Vikt: 3,6 kg
 • Kraftkälla: Batteri (48V)
 • Ljudnivå: 65,4 dB
Stiga SAB 500 AE

Stiga SAB 500 AE är en mycket kraftfull lövblåsare, som samtidigt är lätt att bära runt på med sina 3,6 kg.

Med maxinställningarna klarar lövblåsaren allt från att blåsa bort blöta löv till grus, vilket inte är en självklarhet med batteridrivna lövblåsare. För dig som letar efter en bra kombination av kraft och portabilitet är det här därför ett mycket bra val.

Tre inställningar

Som tur är kan du dock välja hur starkt du vill att den ska blåsa. Ibland är det ju helt enkelt obehändigt med för mycket kraft, som om du ska blåsa bort lite sågspån från en arbetsbänk till exempel.

Du kan välja mellan tre olika lägen, där ett är för lättare uppgifter och trean för dyngblöta löv och andra tunga jobb. För normalt arbete funkar läge två för det mesta bra.

Stiga SAB 500 AE

Utbytbart batteri

Stiga lövblåsare har ett utbytbart batteri, som praktiskt nog även är samma som på andra 48-voltsmaskiner från Stiga. Äger du flera produkter från fabrikören kan du därför helt fritt byta batterier dem emellan. Perfekt om du är mitt uppe i arbetet och batteriet dör.

Bra kvalitet

Kvaliteten på den här lövblåsaren är robust och gedigen, utan att det gör den otymplig eller tung. Många användarrecensioner påpekar snarare att det är en väldigt ergonomisk maskin, med greppvänligt gummi och användarvänligt placerade reglage för styrkenivå.

Det medföljer ett blåsrör, men annars är det ont om tillbehör. Vi hade exempelvis gärna sett en axelrem.

Sammanfattningsvis är det här ändå ett mycket bra alternativ till testvinnaren för dig som värderar kraft högt.

 • Kraftfull med tre olika styrkelägen.
 • Utbytbart batteri.
 • God ergonomi och hög användarvänlighet.
 • Ont om medföljande tillbehör.

3. Ryobi OBL1820H

- Bästa budgetvalet

 • Vikt: 2,1 kg
 • Kraftkälla: 18V XR Li-ion batteri
 • Ljudnivå: 65,4 dB
Ryobi OBL1820H

Ryobi OBL1820H är testets billigaste och lättaste lövblåsare. Den sticker också ut på så sätt att den kan användas både nätansluten och med batteri.

Lätt att bära med sig

Den här lövblåsaren från Ryobi har många positiva kundomdömen. Recensenterna tycker att det är mycket smidigt att kunna bära med sig maskinen och det förstår vi.

I jämförelse med de andra maskinerna i det här testet, som förvisso också är lättviktare, väger Ryobi-maskinen betydligt mindre. Kopplar du den till elnätet behöver du inte heller bära runt på batteriet utan får en otroligt smidig och lättburen lövblåsare.

För lättare arbeten

Har du tänkt att blåsa bort våta löv, grus eller arbeta på större ytor rekommenderar vi Dewalts eller Stigas lövblåsare framför Ryobis. Det här är en modell som har portabilitet och smidighet som främsta egenskaper, och även om den är hyfsat stark, så är den inte gjord för de allra tyngsta arbetena.

Med det sagt, så blåser den bort torra löv, smuts, blomrester och skräp från altanen och trädgården utan minsta ansträngning.

På Amazon.se har produkten 4,4 av 5 i snittbetyg med övervägande 5-stjärniga omdömen. Den nätta vikten, låga prislappen och möjligheten att nätansluta lövblåsaren gör det här till det perfekta alternativet för dig som tycker att det viktigaste är att det ska vara behändigt att använda lövblåsaren.

 • Kan även kopplas till elnätet.
 • Mycket lätt.
 • En billig maskin.
 • Inte så kraftfull som Dewalts eller Stigas maskiner.

Köpguide: Så väljer du rätt lövblås

Hösten är för många synonymt med kyla, mörker, mysiga hemmakvällar och, inte minst, fallande löv. Du som har lövträd i trädgården vet att det är ett krävande jobb att bli kvitt de aldrig sinande orangeröda löven. Men med en lövblåsare blir det enklare.

Men vilken typ av lövblåsare bör du välja? Det vill vi hjälpa dig att ta reda på genom den här köpguiden.

Olika typer av lövblåsar

Det mest grundläggande du bör känna till är att det finns olika typer av lövblåsare, eller olika sätt de drivs på rättare sagt. En lövblåsare kan vara batteridriven, elnätsdriven eller bensindriven.

Bensindriven lövblåsare

Den bensindrivna lövblåsaren är i regel den kraftfullaste och ses ofta i professionella sammanhang. De kan också vara ett bra val för dig som har en stor trädgård och väldigt mycket löv att bli av med.

Nackdelen med en sådan lövblås är kostnaden, inte bara för maskinen utan också för driften. Den måste fyllas på med bensin, som dessutom inte är så trevligt att andas in. Dessutom låter den i regel mer och är tyngre att bära.

Ur en miljömässig aspekt är inte heller den bensindrivna lövblåsaren optimal. Därför rekommenderar vi bara att du väljer den om du verkligen måste.

Nätansluten lövblåsare

En nätansluten lövblåsare kopplas till eluttaget, vilket gör att du slipper de nackdelar som den bensindrivna lövblåsaren för med sig. Samtidigt får du ofta samma fördelar, i och med att nätanslutna lövblåsare kan vara mycket kraftfulla.

Det största problemet är sladden. Har du en stor trädgård blir det snabbt uppenbart att det är jobbigt att dra en sladd efter sig. Den fastnar gärna på alla möjliga ställen och är jobbig att släpa efter sig.

Batteridriven lövblåsare

En batteridriven lövblåsare är absolut att rekommendera om du inte har krav på att lövblåsaren måste vara superkraftig. Den batteridrivna lövblåsaren är lättare, billigare, tystare och en dröm att bära med sig i jämförelse med den nätanslutna lövblåsaren.

Har du en mindre trädgård eller bara vill använda lövblåsaren för att exempelvis städa upp i verkstaden är den batteridrivna lövblåsaren för dig.

Nackdelen med lövblåsare som drivs med batteri är att de inte är lika kraftfulla som alternativen och att de måste laddas med jämna mellanrum. Det är därför en bra idé att alltid ha två batterier till hands, så att du kan byta ut det urladdade och fortsätta använda maskinen utan att behöva vänta.

Köp gärna till ett extra batteri

Något att tänka på när du köper en batteridriven lövblåsare är att köpa ett extra batteri. Det är jobbigt att behöva avbryta arbetet för att batteriet har dött, och det tar ett tag innan det laddar fullt igen. Har du alltid ett extra batteri till hands kan du bara byta ut batteriet som har laddat ut och fortsätta arbeta.

Några riktlinjer att utgå efter

 1. En bensindriven lövblåsare passar dig som har en stor trädgård och mycket att göra.
 2. En nätansluten lövblåsare funkar också bra för dig som har en stor yta att arbeta med, men då måste du vara säker på att sladden inte hamnar för mycket i vägen.
 3. En batteridriven lövblåsare funkar bäst för mindre jobb, som att blåsa rent i verkstaden eller på uppfarten. Det är alternativet som stör grannarna minst och som är lättast att arbeta med.

Lövblåsar och ergonomi

Det finns lövblåsar som är så tunga och otympliga att de behöver hängas på ryggen för att kunna bära runt på. Sedan finns det smidiga som lövblåsare som du enkelt bär runt i händerna.

De allra flesta skulle nog hålla med om att en så liten och smidig lövblåsare är att föredra, så om du tror att en batteridriven lövblåsare räcker för dina behov – välj en sådan.

Alla lövblåsare ger ifrån sig ljud, vissa mer än andra. Vi rekommenderar ändå att du alltid använder hörselkåpor när du använder en lövblåsare. Se också till att skydda ögonen, med ett par professionella skyddsglasögon.

Vänta till löven torkat

Det finns många tips på hur du kan göra arbetet enklare, och du kommer upptäcka flera av dem under arbetets gång.

En batteridriven lövblåsare som inte är så kraftfull kan få problem om löven är våta, eftersom det gör dem mer tunga och kompakta.

Upplever du att det är svårt att blåsa löven behöver det alltså inte vara något fel på din maskin, utan det kan helt enkelt handla om att du ska lära dig när och hur den ska användas på bästa sätt. Ett tips är att vänta tills löven har torkat (förr eller senare slutar det ju alltid regna, även under hösten). Då är det lättare att få blåst bort löven.

Källor

Här kan du se några av de källor vi använt oss av i vår sammanställning av lövblåsar.

Användarrecensioner

Amazon.co.uk

 • https://www.amazon.co.uk/DEWALT-DCM562PB-GB-Li-Ion-Brushless-Cordless/dp/B012LAW6YY
 • https://www.amazon.co.uk/Stiga-Cordless-Blower-Tool-only/dp/B08549M2NC
 • https://www.amazon.co.uk/Ryobi-Hybrid-Blower-One-OBL1820H/dp/B018ZAOC5U

Pricerunner.se

 • https://www.pricerunner.se/pl/120-3167577/Traedgaardsmaskiner/Dewalt-DCM562PB-priser
 • https://www.pricerunner.se/pl/120-3116075/Traedgaardsmaskiner/Ryobi-OBL1820H-priser

Bauhaus.se

 • https://www.bauhaus.se/lovblas-devalt-dcm562pb-18v-utan-batteri#go-to-reviews

OBS! Bäst-i-testet.se kan inte garantera att de omdömen vi använt som källor har lämnats av personer som köpt eller använt produkten. Läs mer i våra allmänna villkor.

Liknande tester

snöslunga test
4 Snöslunga testade
AL-KO Snowline 620 E II
Bäst i test AL-KO Snowline 620 E II
högtryckstvätt test
4 Högtryckstvätt testade
Nilfisk E 145.4 -9 X-TRA
Bäst i test Nilfisk E 145.4 -9 X-TRA
man med gräsklippare - test
3 Gräsklippare testade
EGO Modell LM1701E-SP
Bäst i test (batteridriven) EGO LM1701E
image
6 Motorsåg testade
Stiga SP 426
Bäst i test Stiga CS 545
Regntunna
4 Regntunna testade
Greenline 200 l
Bäst i test Greenline 200 l
Sekatör bäst i test
3 Sekatör testade
ARS VS-8Z
Bäst i test ARS VS-8Z
poolrobot
4 Poolrobot testade
Pooli Climber PRO
Bäst i test Pooli Climber PRO
Bevattningssystem bäst i test
3 Bevattningssystem testade
Smart Kontrollpanel Set Gardena
Bäst i test Garden Smart System Set
Häcksax test
4 Häcksax testade
Makita DUH602Z
Bästa häcksax med batteri Makita DUH602Z
test av kompost
4 Kompostkvarn testade
- Kompostkvarn Bosch AXT 25 TC

Bäst i test Kompostkvarn Bosch AXT 25 TC

Jämför specifikationer

Nedan kan du se testvinnarna i vår jämförelse. Du kan scrolla i sidled för att se alla vinnare.

Produkter

1
image
2
image
3
image

Specifikationer

Dewalt DCM562PB

Stiga SAB 500 AE

Ryobi OBL1820H

Betyg:
Vikt:3,2 kg3,6 kg2,1 kg
Kraftkälla:18V XR Li-ion batteriBatteri (48V)18V XR Li-ion batteri
Ljudnivå:65 dB65,4 dB65,4 dB

Vanliga frågor och svar

Dewalt DCM562PB är den bästa lövblåsaren enligt sammanställningen på Bäst-i-testet.se. Den kompakta och batteridrivna lövblåsaren är ergonomisk och har variabel hastighet. Produkten mängder av positiva kundrecensioner och är mycket prisvärd.

Lövblåsar har olika egenskaper och drivs på olika sätt. Därför är det svårt att säga ett generellt pris. En batteridriven lövblås av enklare modell kostar från omkring 1000 kronor och uppåt.

Det beror på vad du ska använda den till. Ska du blåsa bort lite löv från uppfarten eller städa ur din verkstad räcker en batteridriven gott. För större arbeten kan det vara en bättre idé att välja en bensindriven lövblåsare.

Det finns olika typer av lövblåsar, som är nätanslutna, batteridrivna eller bensindrivna. Allra smidigast är det att använda en batteridriven lövblås som går att ladda. För privatpersoner som ska blåsa bort löv i trädgården och på uppfarten fungerar i regel en sådan modell bra.

Om du behöver mer kraft, exempelvis för stora arbeten eller i professionella sammanhang, kan en bensindriven lövblås vara ett bra val. De är nämligen i regel starkare än batteridrivna. För bruk i din privata trädgård eller liknande rekommenderas dock en nät- eller batteridriven lövblås. De är enklare att hantera och bättre för miljön.

Hjälpte det här testet om Lövblås dig?

14 Röster, Genomsnitt: 4.9/5
Skriv recension

Dela testet

Liknande tester

snöslunga test

Snöslunga test - 4 testvinnare

högtryckstvätt test

Högtryckstvätt: 4 testade modeller

man med gräsklippare - test

Gräsklippare: 3 testade modeller

Testvinnare - Lövblås

 1. Dewalt DCM562PB

  Dewalt DCM562PB

  Bäst i test
 2. Stiga SAB 500 AE

  Stiga SAB 500 AE

  Vi rekommenderar
 3. Ryobi OBL1820H

  Ryobi OBL1820H

  Bästa budgetvalet

Vanliga frågor och svar

Dewalt DCM562PB är den bästa lövblåsaren enligt sammanställningen på Bäst-i-testet.se. Den kompakta och batteridrivna lövblåsaren är ergonomisk och har variabel hastighet. Produkten mängder av positiva kundrecensioner och är mycket prisvärd.

Lövblåsar har olika egenskaper och drivs på olika sätt. Därför är det svårt att säga ett generellt pris. En batteridriven lövblås av enklare modell kostar från omkring 1000 kronor och uppåt.

Det beror på vad du ska använda den till. Ska du blåsa bort lite löv från uppfarten eller städa ur din verkstad räcker en batteridriven gott. För större arbeten kan det vara en bättre idé att välja en bensindriven lövblåsare.

Det finns olika typer av lövblåsar, som är nätanslutna, batteridrivna eller bensindrivna. Allra smidigast är det att använda en batteridriven lövblås som går att ladda. För privatpersoner som ska blåsa bort löv i trädgården och på uppfarten fungerar i regel en sådan modell bra.

Om du behöver mer kraft, exempelvis för stora arbeten eller i professionella sammanhang, kan en bensindriven lövblås vara ett bra val. De är nämligen i regel starkare än batteridrivna. För bruk i din privata trädgård eller liknande rekommenderas dock en nät- eller batteridriven lövblås. De är enklare att hantera och bättre för miljön.