Om Bäst-i-testet.se

Bäst-i-testet.se ägs av Testly AB (559416–7677) och är en plattform som samlar pålitlig och objektiv information om marknadens topprankade produkter och tjänster just nu. Våra dedikerade medarbetare och kunniga researchteam spenderar timmar på att granska marknaden genom att undersöka, analysera och jämföra specifikationer, villkor, användarrecensioner och expertomdömen – allt för att du ska bli nöjd med det du väljer att köpa.

Vi förstår också att en och samma bäst i test-vinnare inte nödvändigtvis är bäst för alla, och därför strävar vi efter att hitta alternativ i olika kategorier för att uppfylla olika behov. Vi försöker också testa så mycket vi kan själva tillsammans med våra testpiloter för att ge våra sammanställningar ytterligare en källa.

Vår vision

Vår vision är att bli den självklara destinationen för konsumenter som i Sverige vill fatta informerade köpbeslut. Vi strävar efter att alltid ligga i framkant när det kommer till att sammanställa objektiv, aktuell och pålitlig information för att du som besökare ska kunna fatta bättre köpbeslut.

Kort om vår historia

Bäst-i-testet.se grundades år 2020 av den dynamiska trion Nancie, Marcello och Alexandra. Ingen av dem var främmande för den digitala världen – alla tre hade lång erfarenhet av digital marknadsföring i olika branscher – men också goda kunskaper inom just produkt- och tjänstanalys. Med en gemensam vision om att skapa något ihop bestämde de sig för att kombinera sina styrkor och starta ett företag tillsammans.

Bäst-i-testet.se växte snabbt, både internt och externt, och etablerade sig snabbt som en av Sveriges främsta testsajter, en plats dit konsumenter kan vända sig för att få tillgång till pålitlig och objektiv produktinformation. År 2022 lanserades även den norska motsvarigheten Best-i-testen.no i Norge.

Våra värderingar

  • Trovärdighet: Vi vill att du ska känna dig trygg när du använder vår webbplats som ett stöd i din köpresa. Därför arbetar vi hårt för att alltid erbjuda pålitlig och objektiv information.
  • Kunskap: Genom att spendera timmar på att undersöka och analysera varje produkt och tjänst in i minsta detalj kan vi sammanställa värdefull information som förhoppningsvis kan underlätta dina val.
  • Helhetssyn: Vi vill ge dig en så övergripande bild som möjligt av varje produkt och tjänst. Därför utgår vi både ifrån användarrecensioner, expertomdömen och egna tester när vi gör våra sammanställningar.
  • Oberoende: Även om vår plattform är kostnadsfri för dig som besökare kompromissar vi aldrig med kvaliteten på det innehåll vi tillhandahåller. Vi är helt oberoende och låter inte externa intressen påverka resultatet i våra sammanställningar eller tester, något vi ser att många av våra konkurrenter gör. Bäst-i-testet.se tar inte heller betalt för att utföra produkttester och köper oftast in produkter själva för våra tester.
  • Service: Vi arbetar hårt varje dag för att hjälpa dig att fatta informerade beslut. Varje gång det kommer ut nya produkter eller experttester granskar vi dessa för att kunna hålla vårt innehåll uppdaterat.

Kostnadsfritt för besökare

Anledningen till att vi kan hålla webbplatsen kostnadsfri för dig som besökare är för att vi använder oss av affiliatelänkar. De ger oss en provision när du gör ett köp, men påverkar inte priset du betalar eller vilka produkter vi väljer att presentera. Det här konceptet gör det möjligt för oss att hålla webbplatsen levande och fortsätta med det vi älskar – att skapa innehåll som kan hjälpa konsumenter i köpresan. Läs gärna med om hur vi arbetar med annonsering i våra allmänna villkor ↗.

Hur vi göra våra sammanställningar

Våra sammanställningar är resultatet av en lång och grundlig researchprocess där vi tillsammans med våra oberoende expertkonsulter går igenom följande:

  1. Det första vi gör är att analysera marknaden för att urskilja de mest aktuella produkterna och tjänsterna just nu. Här undersöker vi bland annat trender och besöker kända återförsäljare, både nationellt och internationellt, för att ta reda på vilka produkter som säljs mest just nu och varför.
  2. I nästa steg gör vi en djupgående undersökning där vi samlar in kundrecensioner av användare som själva köpt och testat de olika produkterna eller tjänsterna. Här använder vi oss av avancerade analysverktyg och diagram för att urskilja de viktigaste styrkorna och svagheterna.
  3. Vidare undersöker vi om det finns några expertkällor inom det specifika området som kan tillföra extra värde till vår bedömningsprocess. Här tittar vi både på enskilda tester och större testsammanställningar gjorda av olika branschexperter.
  4. I vissa fall testar vi och våra testpiloter alla eller vissa av de produkter eller tjänster som vi presenterar. Det gör vi för att kunna skapa ytterligare en källa utöver de användar- och expertrecensioner vi redan granskat. Mer information om exakt hur vi utfört våra egna tester finns tillgänglig i varje sammanställning.
  5. Slutligen sammanfattar vi all data vi fått fram och betygsätter produkterna eller tjänsterna efter det. Vi försöker också alltid dela in dem i olika kategorier för att du enklare ska hitta alternativ som passar just dina användarbehov.

Mer information om hur vi arbetar hittar du här ↗

Möt vår redaktion

Redaktionen på Bäst-i-testet.se består av ett gäng helt vanliga konsumenter, precis som du. Däremot har vi spenderat tusentals timmar på att läsa och analysera produktrecensioner, experttester och kundomdömen, vilket har gett oss värdefulla kunskaper och erfarenheter som utgör själva stommen i vår verksamhet.

Nedan får du lära känna oss som syns på sajten, men också våra testpiloter och dedikerade konsulter som utgör en viktig del av vår verksamhet.

alexandra på bäst i testet

Alexandra

Alexandra har under sina år som skribent främst specialiserat sig inom privatekonomi. Det har gett henne goda kunskaper i att undersöka och jämföra räntor, premier, villkor och annat som är viktigt att veta innan man ska låna pengar eller teckna en ny försäkring. Många av hennes artiklar har publicerats hos stora banker, kreditinstitut och finanssajter på den svenska marknaden. Fritiden spenderar hon helst ute i naturen, gärna tillsammans med sin hund. Hon är därför en av våra främsta testare inom hund och friluftsliv, och recenserar gärna olika stormkök, SUP-brädor, tält och pannlampor.


Alexandra testar trangia stormkök
På bilden ovan testar Alexandra både stormkök från Trangia och en vevradio på en ö i de värmlandska skogarna.
Här testar Alexandras hund Shiro en hundsele från Hurrta.
marcello på bäst i testet

Marcello

Marcello har en bakgrund inom hälsa och träning. Han har tidigare arbetat på gym, bland annat som personlig tränare, och träning är fortfarande en stor del av hans liv. Genom åren har han testat mängder av träningsmaskiner, kläder, kosttillskott och utrustning, därför är han en viktig resurs för oss när vi testar och recenserar just sådana produkter. Han har också ett stort intresse för motor och fordon, och testar med glädje allt ifrån vinterdäck till elsparkcyklar och laddboxar.


Här testar Marcello en vandringsryggsäck från Sandqvist.
Här testar han en portabel mixer från MyBlend på gymmet.
nancie på bäst i testet

Nancie

Nancie spenderar helst fritiden tillsammans med sin familj och genom åren har hon grottat ner sig ordentligt i allt som har med barnprodukter att göra. Hon har till exempel gjort mängder av research kring material och gifter som kan finnas i olika barnprodukter, men också testat en uppsjö av barnartiklar – från regnkläder till bilbarnstolar och GPS-klockor. Under sommarmånaderna pysslar hon gärna i trädgården och med en frisörutbildning i bagaget är hon också väldigt kunnig inom hårvård. Allt detta gör Nancie till en av våra go-to-testare i kategorierna barn, trädgård och hårvård.


nancie testar
Här testar Nancie en locktång från GHD.
Tillsammans med sitt barn har Nancie testat GPS-klockor från alla stora tillverkare.
petter på bäst i testet

Petter

Petter har en bakgrund inom teknikinformation och här på Bäst-i-testet.se skriver han främst om produkter och tjänster inom kategorin elektronik och internet. Oavsett om du är på jakt efter en smartphone, kamera eller läsplatta kan du vara säker på att Petter har granskat området på djupet för att hjälpa dig att hitta rätt. Han håller också koll på det senaste inom hem och hushåll och här kommer hans intresse för matlagning väl till pass, då Petter vet vad man som hemmakock värderar högst när det kommer olika typer av köksmaskiner och redskap.


Här undersöker Petter vad Mi Smart Air Fryer har för olika funktioner.
Test av den lilla pizzaugnen Ariete 0909.

Våra testpiloter

I de fall vi utför egna tester är det sällan bara vi själva som testar produkterna. Vi tycker nämligen att det är viktigt att samla in så många åsikter som möjligt innan vi delar med oss av vårt slutliga omdöme. Därför har vi ett brett nätverk av testpiloter – alltså helt vanliga konsumenter – som hjälper oss att testa de olika produkterna.

Vi förser testpiloterna med en blankett som de får fylla i med sina åsikter och betyg på respektive punkt. Den här informationen sammanställer vi sedan och använder som ett kompletterande underlag när vi skriver vår egen recension.

Våra expertkonsulter

Vi kan inte täcka så många kategorier och tester som vi faktiskt gör på egen hand – det skulle ta alldeles för lång tid. Därför har vi också ett litet nätverk av konsulter som är vardagsexperter inom sin respektive kategori. Vi har till exempel personer som är verksamma inom jakt, snickeri och gaming, men också skönhet hudvård och kost.

Kontakta oss

Om du har frågor om oss, våra sammanställningar eller något annat är du välkommen att kontakta redaktionen via mejl: [email protected].