Information om affiliatelänkar

Vilka gummistövlar är bäst i test?

De bästa gummistövlarna enligt vår jämförelse är Polyver Winter Det här är en fodrad gummistövel tillverkad för att stänga ute både väta och kyla, vilket gör dem lämpliga både för höst och vinter Föredrar du klassiska gummistövlar kan vi istället rekommenderar Tretorn Terräng Läs mer om Polyver Winter, Tretorn Terräng och två andra bra gummistövlar i vår sammanställning nedan!

Information om affiliatelänkar

Jämför våra 4 testvinnare

Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

1
image
2
image
3
image
image
Utmärkelse:Bäst i testVi rekommenderarBästa låga gummistövlarBästa premiumvalet
Produkt:Polyver Winter GummistövelTretorn TerrängTretorn Terräng Low NeoAvignon Ridge High
Betyg:
Typ:Fodrad vinterstövelOfodrade gummistövlarVarmfodrade gummistövlar som har lågt skaftVarmfodrade gummistövlar
Storlekar:32 - 5136 - 4736 - 4737 - 48
Material:Polyuretan, polyester, akrylNaturgummi, polyester, EVA-textilNaturgummi, neopren, polyesterNaturgummi, neopren, fleece

1. Polyver Winter Gummistövel - Bäst i test

 • Typ: Fodrad vinterstövel
 • Storlekar: 32 – 51
 • Material: Polyuretan, polyester, akryl
Gummistövel Polyver Winter

Polyver Winter är en av Nordens mest populära fodrade gummistövlar som passar utmärkt under årets kallast månader. Stöveln är i unisexmodell och tillverkad av polyuretan i stället för gummi, vilket gör den extra lätt och slitstark.

Den tjocka isolerande sulan ger dig ett bra grepp när du är ute under vintern, och har halkskydd som minskar risken för olyckor. Stöveln är naturligtvis helt vattentät och innerfodret av akryl gör att du kan använda Polyver Winter även när temperaturen når ner till -40 grader.

Användarna själva ger Polyver Winter genomgående goda betyg. På Google är snittomdömet hela 4,7 av 5 möjliga, med över 250 recensioner. Stövlarna beskrivs bland annat som varma, lätta och halksäkra, men vissa menar att de är något små och smala i storleken. Det kan vara bra att ha i åtanke när du beställer. Ska du köpa en vinterstövel är det här helt klart en modell värd att överväga. Polyver är ledande inom branschen och med Polyver Winter får du ett par av marknadens absolut bästa vinterstövlar just nu.

 • Fodrade vinterstövlar som håller fötterna varma ner till -40 grader.
 • Tillverkade i material som gör dem lättare och mer slitstarka än vanliga gummistövlar.
 • Mycket bra betyg av användarna.
 • Lite små och smala i storleken enligt flera användare.

Köp här:

I samarbete med pris-logo

2. Tretorn Terräng - Vi rekommenderar

 • Typ: Ofodrade gummistövlar
 • Storlekar: 36 – 47
 • Material: Naturgummi, polyester, EVA-textil
Tretorn Terräng

Svenska Tretorn har tillverkat stövlar sedan slutet på 1800-talet. De vet med andra ord en del om vilka egenskaper en bra gummistövel bör ha, vilket Tretorn Terräng är ett bra exempel på.

Tretorn Terräng ser ut som vilken klassisk gummistövel som helst, men skenet bedrar. Det här är nämligen ljusår från de gröna gummistövlar du köper för småpengar hos de stora byggvaruhusen.

Terräng är tillverkad av PVC-fritt naturgummi och har en förstärkt yttersula med ett grovt mönster för att ge dig bästa möjliga grepp. Stöveln är enkel att ta av och på, slitstark och samtidigt bekväm på foten.

Hos återförsäljare som Outdoorexperten och Outnorth har Tretorn Terräng fått mängder av fina omdömen. Den har också stått som segrare i Råd & Röns stora test av gummistövlar 2015 efter att ha utsatts för experternas rigorösa testprogram. Är det en klassisk gummistövel är Tretorn Terräng det bästa valet du kan göra.

 • Testvinnare i Råd & Rön 2015.
 • Slitstarka gummistövlar med förstärkt yttersula.
 • Höga användarbetyg.
 • Inte det bästa valet när det är kallt.

Köp här:

Rekommenderad butik:
 • Fri frakt över 595 kr.
 • 365 dagars öppet köp.
I samarbete med pris-logo

3. Tretorn Terräng Low Neo - Bästa låga gummistövlar

 • Typ: Varmfodrade gummistövlar som har lågt skaft
 • Storlekar: 36 – 47
 • Material: Naturgummi, neopren, polyester
Tretorn Terräng Low Neo

Tretorn Terräng Low Neo är en lägre variant av Tretorn Terräng. Låga gummistövlar ger dig mer rörelsefrihet än klassiska höga stövlar och fungerar därmed bra även i stadsmiljö när det regnar. Du har också praktiska reflexdetaljer baktill som gör att du med fördel även kan bära stövlarna i mörker.

Tretorn Terräng Low Neo har en 3 mm hög yttersula i neopren, och skafthöjden är 12 centimeter. De dubbla dragstopparna gör Low Neo mycket enkel att ta av och eftersom de är fodrade med polyester går de även bra använda när det är lite kallare ute.  

Den snygga designen och de praktiska funktionerna har gjort Tretorn Terräng Low Neo till en mycket populär låg gummistövel. Många vill gärna kunna bära ett par sköna och varma stövlar även i mer formella sammanhang, och Tretorn Terräng Low Neo är så snyggt designade att de lätt funkar när du är ute på stan och regnet faller. Stöveln har 4,5 av 5 möjliga i snittbetyg hos Google, där merparten är 5- eller 4-stjärniga omdömen. Flera användare kommenterar dock att den är lite större i storleken. Därför kan det vara bra att välja en storlek mindre än vanligt.

 • Låga gummistövlar med foder.
 • Dubbla dragstoppar som gör stövlarna lättare att ta av och på.
 • Mycket höga betyg från användarna.
 • Stora i storleken.

Köp här:

Rekommenderad butik:
 • Fri frakt över 499 kr.
 • 30 dagars öppet köp.
I samarbete med pris-logo

4. Avignon Ridge High - Bästa premiumvalet

 • Typ: Varmfodrade gummistövlar
 • Storlekar: 37 – 48
 • Material: Naturgummi, neopren, fleece
Avignon Ridge High test
Avignon Ridge High

Tretorn är inte det enda svenska företaget som kan tillverka bra gummistövlar. Avignon är ett nyare företag som tillverkar stövlar av extra hög kvalitet, som håller länge och är extra sköna att bära.

Avignon Ridge High är ett par höga, varmfodrade stövlar som håller dina fötter torra även om det ösregnar. Stövlarna klarar faktiskt temperaturer ner till hela 60 minusgrader! På insidan har du dessutom ett stötdämpande minnesskum som formar sig efter foten och gör att stövlarna sitter extra skönt.

På Google har Avignon Ridge High ett snittomdöme på 4,7 av 5, vilket tyder på att de är mycket omtyckta av användarna. De har också blivit utsedda till bäst i test hos Testfakta, där de fick utmärkta 9,6 av 10 i betyg, med högsta möjliga betyg på punkterna ”vattentäthet” och ”värmeisolation”. Är du beredd att spendera lite mer pengar på ett par gummistövlar blir det nog inte bättre än Avignon Ridge High.

 • Testvinnare hos Testfakta med toppbetyg.
 • Varmfodrade och vattentäta som håller i många år.
 • Minnesskum som formar sig efter foten gör dem sköna att ha på sig.
 • Dyrare än andra gummistövlar.

Köp här:

Rekommenderad butik:
 • Fri frakt över 499 kr.
 • 30 dagars öppet köp.
I samarbete med pris-logo

Guide: Så väljer du rätt gummistövlar

Ett par riktigt bra gummistövlar är ett måste när du är ute i skog och mark, oavsett temperatur och väderlek. Stövlarna är sköna, vattentäta och i princip helt underhållsfria. Det finns även fodrade gummistövlar som passar vinterväder och extra förstärkta varianter anpassade för tuffare utmaningar.

Nedan berättar vi mer om olika typer av gummistövlar och tipsar om saker som kan vara bra att tänka på innan du köper ett par gummistövlar.

Olika typer av gummistövlar

Det finns olika typer av stövlar som passar mer eller mindre bra för olika situationer.

Höga, ofodrade gummistövlar

För vardagsbruk kan det inte gå fel med ett par klassiska, ofodrade gummistövlar i hög modell. De står emot både smuts och vatten samtidigt som de är enkla att rengöra och håller fötterna torra.

Fodrade gummistövlar

Traditionella stövlar är inte optimala i låga temperaturer eftersom de saknar foder. Om du även vill kunna använda gummistövlar under vinterhalvåret kan en fodrad variant vara ett bättre val. De håller värmen bra även i minusgrader, utan att du behöver använda ullstrumpor.

Låga gummistövlar

Den låga gummistöveln fungerar utmärkt att bära på stan, jobbet och fritiden utan att kännas klumpiga eller dra uppmärksamhet till sig. De skyddar betydligt bättre mot väta jämfört med vanliga kängor och det finns även fodrade modellerna som håller fötterna extra varma.

Passformen – så ska stöveln sitta

Många förknippar fortfarande gummistövlar med otympliga och obekväma fotplagg som är ett nödvändigt ont i svampskogen. Mycket har dock hänt med utvecklingen och i dag är många gummistövlar utvecklade för att sitta lika bekvämt som vilken känga som helst.

Vissa stövlar är små i storleken medan andra är stora. Vårt råd är att dock att du inte nöjer dig med en lite för stor gummistövel. En stövel av hög kvalitet håller i många år och går att använda i alla möjliga typer av sammanhang. Chansen är med andra ord att du kommer att använda din stövel oftare än vad du trott, och då vill du inte att den glappar.

Fodrade gummistövlar är dessutom så varma att du inte behöver använda extrastrumpor i dem. Tänk därför inte att du alltid kan fylla ut glipan med en extrasocka.

Sköt om gummistövlarna så håller de längre

Gummistövlar är i princip helt underhållsfria, men det kan ändå vara bra att ge dem lite omtanke då och då för att öka livslängden ytterligare. Här kommer några snabba skötselråd:

 • Se till att tvätta bort smuts och lera regelbundet. Det räcker med att du spolar av stövlarna med vatten och sedan torkar dem med en handduk.
 • På tuffa fläckar kan du använda en svamp eller en tandborste.
 • Efter att stövlarna har torkat kan du smörja dem med silikonolja.
 • Undvik att tvätta gummistövlarna i torkskåp eller att köra dem i torktumlaren. Det kan nämligen göra att gummit spricker.

Hitta rätt gummistövel efter behov

I vårt test har vi valt ut fyra stövlar som passar olika bra för olika behov. Här hjälper vi dig att hitta rätt stövel efter olika behov. Vilket av följande stämmer in på dig?

”Jag vill ha en klassisk gummistövel för svampskogen”

Den gröna, höga stöveln är den mest klassiska av dem alla. Även om utseendet är snarlikt mellan olika modeller spelar tillverkare och modell faktiskt stor roll.

En klassisk hög gummistövel kostar inte så mycket, är bekväm att bära och håller fötterna torra. Du kan dock vilja bära en extrastrumpa i den här stöveln, då den saknar fodring.

 • Passande modell: Tretorn Terräng

”Jag vill ha en varm gummistövel att använda under vintern”

Oavsett om du har dubbla par strumpor kommer ett par vanliga gummistövlar inte att hålla fötterna varma i riktigt låga temperaturer. Då kan en fodrad gummistövel vara det bästa alternativet.

Många vinterstövlar är gjorda för att klara extrema temperaturer – två av stövlarna i vår sammanställning klarar faktiskt temperaturer ner till 40 respektive 60 minusgrader (!).

 • Passande modell: Polyver Winter eller Avignon Ridge High

”Jag vill ha ett par stövlar för vardagen”

Vem har sagt att ett par gummistövlar bara måste vara funktionella? Ska du ut på stan samtidigt som regnet öser ner behöver du inte välja mellan stil eller att hålla fötterna torra. Välj i stället ett par låga stövlar som ger dig mer rörelsefrihet och som dessutom är riktigt snygga i de flesta typer av vardagssammanhang.

 • Passande modell: Tretorn Terräng Low Neo

OBS! Bäst-i-testet.se kan inte garantera att de omdömen vi använt som källor har lämnats av personer som köpt eller använt produkten. Läs mer i våra allmänna villkor.

camping-tips

Camping har länge varit en populär semestersysselsättning, framför allt...

testar jaktställ

Oavsett om du är rutinerad jägare eller nybörjare finns det goda anledningar...

Liknande tester

Vandringskängor test
3 Vandringskängor testade
Meindl Kansas Lady GTX
Bäst för dam Meindl Kansas Lady GTX
stormkök test
5 Stormkök testade
trangia-stormkok-25-3-stort-ul-gas
Bäst i test Trangia 25–3 UL
flytväst test
4 Flytväst testade
flytväst Baltic Genua
Bäst i test Baltic Genua
termos test
19 Termos testade
Thermos Ståltermos KING 1,2 L
Bäst i test Thermos Ståltermos KING 1,2 L
sovsäck test
5 Sovsäck testade
Marmot Sawtooth
Bäst i test Marmot Sawtooth
tält test
9 Tält testade
tält test - bästa 2 manna tält
Bäst i test MSR Hubba Hubba NX
liggunderlag test
4 Liggunderlag testade
Therm-a-Rest NeoAir XTherm
Bäst i testet Therm-a-Rest NeoAir XTherm
Pannlampa bäst i test
4 Pannlampa testade
Lumonite Compass
Bäst i test Lumonite Compass
ryggsäck test
7 Ryggsäck testade
ryggsäck Gregory Zulu 40

Bäst i test Gregory Zulu 40
Cykelhjälm bäst i test
4 Cykelhjälm testade
Scott Arx Plus
Bäst i test Scott Arx Plus
bäst i test resväska
5 Resväska testade
American Tourister BON AIR DLX
Bäst i test American Tourister BON AIR DLX

Vanliga frågor

Enligt vår jämförelse är Polyver Winter det bästa valet för dig som vill ha en vattentät och varm stövel att bära under riktigt kalla vinterdagar. Söker du en mer traditionell gummistövel är Tretorn Terräng ett bättre alternativ.

Fodrade gummistövlar passar bra på vintern och den sena hösten. På sommaren är det dock för varmt med fodrade gummistövlar, därför kan det vara en bra idé att ha en dubbel uppsättning av stövlar – ett par för sommaren och ett par för vintern.

Olika modeller av gummistövlar kan skilja sig åt storleksmässigt, några är små i storleken medan andra är stora. Utgå efter tillverkarens storlekstabell för att hitta rätt storlek.

Om du har tänkt använda en extra strumpa i gummistöveln behöver du kanske gå upp en storlek. Tänk dock på att många gummistövlar har foder som gör att du inte behöver extrastrumpor.

Har det gått hål i gummistöveln kan du försöka att lappa hålet med ett vanligt cykelrepareringskit. Gör rent runt hålet och använd sandpapper för att göra det lättare för limmet att fästa. Bred sedan ut limmet och lappa stöveln.

Hjälpte det här testet om Gummistövel dig?

3 Röster, Genomsnitt: 4.7/5
Skriv recension

Dela testet

Liknande tester

Vandringskängor test

Vandringskängor: 3 testade modeller

stormkök test

Stormkök: 5 testade modeller

flytväst test

Flytväst: 4 testade modeller

Testvinnare - Gummistövel

 1. Gummistövel Polyver Winter

  Polyver Winter Gummistövel

  Bäst i test
 2. Tretorn Terräng

  Tretorn Terräng

  Vi rekommenderar
 3. Tretorn Terräng Low Neo

  Tretorn Terräng Low Neo

  Bästa låga gummistövlar

Vanliga frågor

Enligt vår jämförelse är Polyver Winter det bästa valet för dig som vill ha en vattentät och varm stövel att bära under riktigt kalla vinterdagar. Söker du en mer traditionell gummistövel är Tretorn Terräng ett bättre alternativ.

Fodrade gummistövlar passar bra på vintern och den sena hösten. På sommaren är det dock för varmt med fodrade gummistövlar, därför kan det vara en bra idé att ha en dubbel uppsättning av stövlar – ett par för sommaren och ett par för vintern.

Olika modeller av gummistövlar kan skilja sig åt storleksmässigt, några är små i storleken medan andra är stora. Utgå efter tillverkarens storlekstabell för att hitta rätt storlek.

Om du har tänkt använda en extra strumpa i gummistöveln behöver du kanske gå upp en storlek. Tänk dock på att många gummistövlar har foder som gör att du inte behöver extrastrumpor.

Har det gått hål i gummistöveln kan du försöka att lappa hålet med ett vanligt cykelrepareringskit. Gör rent runt hålet och använd sandpapper för att göra det lättare för limmet att fästa. Bred sedan ut limmet och lappa stöveln.