Vilka är de bästa trådlösa hörlurarna?

Sony WH-1000XM5 är de bästa hörlurarna just nu enligt vår sammanställning WH-1000XM5 låter dels otroligt bra, men ger dig också marknadens överlägset bästa brusreducering så att du kan lyssna helt ostört Vi gillar framför allt att batteriet räcker i upp till 40 timmar och att hörlurarna har en skön design som gör dem behagliga att bära även längre stunder Läs mer om WH-1000XM5 och några andra bra hörlurar nedan

Jämför specifikationer

Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

1
image
2
image
3
image
image
image
Utmärkelse: Bäst i testVi rekommenderarVi rekommenderarBästa premiumval
Produkt: Sony WH-1000XM5Sennheiser Momentum 4 Wireless Over-earBose 700Apple AirPods MaxSony WH-1000XM4
Betyg:
Vikt:249 gram249 gram252 gram384,8 gram254 gram
App:JaJaJaNejJa
Brusreducering:JaJaJaJaJa
Tryckoptimering:JaOkäntNejNejJa
Batteritid:40 timmar60 timmar20 timmar20 timmar38 timmar
Laddningstid:3,5 timmar3,5 timmar2,5 timmar-3 timmar
Snabbladdning:3 minuter4 minuter15 minuter5 min10 minuter
Trådlös:JaJaJaJaJa
Knappstyrning:JaJaJaJaJa
Kopplad till mobil:JaJaJaJaJa
Vattenresistent:NejNejJa (IPX4)NejNej
Frekvensomfång:20 – 20 000 Hz6 – 20 000 Hz--4 – 40 000 Hz

1. Sony WH-1000XM5 - Bäst i test

 • App: Ja
 • Brusreducering: Ja
 • Batteritid: 40 timmar
 • Snabbladdning: Ja, 3 minuters laddning ger 3 timmars lyssningstid
 • Trådlös: Ja
Sony WH-1000XM5
Sony WH-1000XM5

Sonys senaste over ear-modell WH-1000XM5 släpptes i maj 2022 och även om det inte skett några dramatiska förändringar har Sony finjusterat sina redan marknadsledande hörlurar och gjort dem ännu bättre. De har till exempel fördubblat antalet mikrofoner på hörlurarna, vilket förbättrar både den aktiva brusreduceringen (som redan var marknadsledande) och samtalskvaliteten.

Bland nyheterna finns också en förbättrad batteritid – om än med bara 2 timmar. Nu kan du få ut 40 timmars lyssning med den aktiva brusreduceringen avslagen och 30 timmar när den är aktiverad. Även snabbladdningen har förbättrats, och på bara tre minuters laddning får du ut hela 3 timmars uppspelning.

WH-1000XM5 har också fått sig ett lyft rent designmässigt. De nya hörlurarna är mycket snyggare med ett smalare huvudband och bättre dolda skarvar och portar. Hörlurarna sitter bekvämare än någonsin och huvudbandet justerar du steglöst till önskad passform.

Bra ljud utan läckage

WH-1000XM5 använder en 30 mm-drivrutin som gör jobbet med att leverera en rymlig och välbalanserad ljudbild med djup bas. De låter helt enkelt riktigt bra. Hörlurarna läcker dessutom i princip inget ljud alls, så du kan lyssna på dina favoritlåtar om och om igen utan att störa medpassageraren eller kollegan.

En annan finess är hörlurarnas avancerade funktioner där du kan välja att släppa in mer av omgivningsljudet. Med Speak-to-Chat kan du till exempel snabbt släppa igenom omgivningsljudet så att du slipper ta av dig hörlurarna, men ändå kan hålla en konversation.

Automatisk avstängning och stöd för röstassistent

Sony WH-1000XM5 är inte bara snygga och låter bra, det är smarta också. Förutom de smidiga funktionerna för att aktivera, stänga av eller anpassa ANC förstår hörlurarna när du inte bär dem längre. När du tar av dem och det går en stund innan du sätter på dig dem igen stänger de av sig, och sparar på så sätt batteri.

Du kan använda de här hörlurarna helt handsfree om du önskar det. De har nämligen stöd för Alexa och Google Assistent, som kan göra allt från att spela upp och pausa låtar, till att läsa inkommande meddelanden.

Fortfarande de bästa hörlurarna

Sony har gjort precis tillräckligt med finjusteringar av WH-1000XM4 för att fortsätta vara den ledande tillverkaren av brusreducerande hörlurar. WH-1000XM5 är ett par fullkomligt fenomenala over-ear-hörlurar som kammat hem toppbetyg i princip överallt, exempelvis hos Techradar, M3, Ljud & Bild och Mobil.se.

Tyvärr är WH-1000XM5 inte vattentäta, vilket inte heller föregångarna var. Detta är en förändring som vi hade velat se men som vi får vänta på. Kanske kommer nästa generation att tåla regn och vattenstänk?

Överlag är WH-1000XM5 ändå det bästa valet du kan göra just nu om du vill ha den bästa brusreduceringen, riktigt bra ljud och smarta funktioner i en snygg och bekväm design.

 • Dubbelt antal mikrofoner för ännu bättre brusreducering och samtalskvalitet.
 • Ny design med extra skön passform.
 • Snabbladda i 3 minuter för 3 timmars extra lyssning.
 • Automatisk avstängning och stöd för röstassistent.
 • Inte vattentåliga.
 • Förändringarna från föregångaren är inte revolutionerande.

Rekommenderad butik:
 • Fri frakt över 500 kr
 • Snabb leverans
I samarbete med pris-logo

2. Sennheiser Momentum 4 Wireless Over-ear - Vi rekommenderar

 • App: Ja
 • Brusreducering: Ja
 • Batteritid: 60 timmar
 • Snabbladdning: Ja, 5 minuters laddning ger 4 timmars lyssningstid
 • Trådlös: Ja
Sennheiser Momentum 4 Wireless Over-ear

Sennheiser Momentum 4 Wireless är ett par välbalanserade over-ear-hörlurar som ger dig mycket för pengarna. För strax över 3 000 kronor får du smarta funktioner, mycket bra aktiv brusreducering, utmärkt ljud och en fantastisk batteritid.

Precis som namnet antyder är det här den fjärde versionen av Sennheisers Momentum-hörlurar, och för varje generation har de gått från klarhet till klarhet. Nu konkurrerar Sennheiser på allvar med Sony, och eftersom de både är billigare och har bättre batteritid finns det redan goda anledningar för vissa konsumenter att faktiskt välja de här hörlurarna i första hand.

Smarta funktioner

Momentum 4 Wireless har smarta on-ear-kontroller som låter dig kontrollera allt från att aktivera ANC, byta låtar och svara på samtal.

Du kan också använda den välutvecklade appen för att göra förinställningar, ställa in EQ och steglöst justera mängden brusreducering du vill ha. På en långflygning kommer du exempelvis vilja maximera brusreduceringen medan du vill släppa in en del omgivningsljud på flygplatsen eller när du är ute och går på gatan.

Fantastiskt ljud

Brusreduceringen och designen kanske inte riktigt når upp till Sonys klass, men det är det å andra sidan få andra over ear hörlurar som gör. Frågan är dock om inte Momentum 4 Wireless faktiskt låter snäppet bättre.

Är du audiofil som uppskattar detaljer, rymd och balans är det här antagligen de bästa hörlurarna du kan köpa (i den här prisklassen). Många användare och experter intygar att Momentum 4 Wireless verkligen låter helt exceptionellt bra.

Sanslös batteritid på 60 timmar

Förutom ljudkvaliteten finns det en egenskap som gör att Momentum 4 Wireless sticker ut och slår de flesta andra konkurrenterna på fingrarna. Hörlurarna leverera nämligen en helt sanslös batteritid på upp till 60 timmar! Laddningstiden är dessutom bara 2 timmar för att ladda batteriet helt fullt, och efter bara 5 minuters laddning får du ut ytterligare 4 timmars speltid.

För dig som värdesätter ett detaljrikt ljud och lång batteritid, utan att behöva kompromissa med brusreducering är Momentum 4 Wireless ett utmärkt val. De är dock fortfarande ganska dyra, designen är inte lika snygg som Sonys och eftersom de inte är vattentåliga ska de helst inte bäras på gymmet.

 • Imponerande batteritid på upp till 60 timmar.
 • Låter exceptionellt bra – bästa valet för audiofilen.
 • Smarta funktioner.
 • Det finns lurar med bättre brusreducering och snyggare design.
 • Inte vattentåliga.

Jämför priser:

I samarbete med pris-logo

3. Bose 700 - Vi rekommenderar

 • App: Ja
 • Brusreducering: Ja
 • Batteritid: 20 timmar
 • Snabbladdning: 15 minuter
 • Trådlös: Ja
Bose 700
bose 700 design

Bose 700 är den senaste hörlursmodellen från Bose som bjuder på en imponerande ljudupplevelse såväl som flera smarta funktioner. Hörlurarna har först och främst fått en helt ny design med en elegant båge och en läcker, matt finish. De mjukt vadderade kåporna är behagliga att använda längre stunder och även bågen är vadderad för bästa möjliga komfort.

Tyvärr går det inte att vika in kåporna, vilket gör att hörlurarna tar upp ganska mycket plats, även i fodralet. Dessutom uppger både användare och experter att hörlurarna sitter ganska löst och att de därmed inte är optimala för träning som kräver mycket rörelse. Du behöver dock inte oroa dig för att Bose 700 ska gå sönder om du tränar med dem – de är nämligen IPX4-certifierade.

Brusreducering i 11 nivåer och bra samtalsljud

Bose 700 är utrustad med aktiv brudreducering i 11 nivåer – från 0 till 10. Den fungerar överlag bra och stänger effektivt ute irriterande ljud i omgivningen. Det som däremot kan smita igenom är högfrekvent brus, till exempel från trafik.

Själva ljudbilden är utmärkt, både när det gäller höga och låga frekvenser. Enligt experterna själva erbjuder faktiskt Bose 700 bättre ljud än det tidigare flaggskeppet QuietComfort 35 II. Här får du en dynamisk ljudbild i flera olika nivåer som i kombination med brusreduceringen ger dig en utmärkt ljudupplevelse.

Med Bose 700 kan du dessutom föra samtal utan att behöva störas av omgivande ljud och buller. Faktum är att denna hörlursmodell är bland de vassaste när det gäller just samtalskvalitet. Det låter till och med bättre att prata i hörlurarna än att prata direkt i telefonen.

bose 700 design

20 timmars batteritid och smartare parkoppling

Bose 700 har en batteritid på 20 timmar, vilket har blivit standard för denna typ av hörlurar. Laddningstiden ligger på 2,5 timmar, men du kan också snabbladda i 15 minuter för att få ett par timmar extra batteritid. En stor fördel är att hörlurarna berättar hur många timmar du kan lyssna varje gång du startar dem, vilket är betydligt mer användbart än att bara meddela batteriprocent.

Ytterligare en finess med Bose 700 är dess stöd för Bose SimpleSync, ett system som tillåter dig att parkoppla dina Bose-lurar till exempelvis soundbars eller högtalare från Bose. För att använda den här funktionen behöver du ladda ner Bose-appen.

Prisvärda och funktionella hörlurar

Med Bose 700 får du hög komfort, brusreducering i 11 olika nivåer och en imponerande ljudbild – allt i ett riktigt snyggt fodral. Priset är dessutom överkomligt med tanke på det du får. Bose 700 är dryga tusenlappen billigare än Sonys nya flaggskepp, men samtidigt får du räkna med en del kompromisser. Sony är fortfarande steget före när det gäller kvaliteten på både ljud och brusreducering, men Bose tycker vi däremot vinner när det gäller samtalskvalitet och design.

 • Elegant design med bekväm passform.
 • Brusreducering i 11 olika nivåer.
 • Slår de flesta konkurrenter vad gäller samtalskvalitet.
 • Mycket prisvärda.
 • Inte den bästa batteritiden.
 • Går inte att vika ihop.

Rekommenderad butik:
 • 14 dagars öppet köp.
 • Utmärkta kundbetyg!

4. Apple AirPods Max - Bästa premiumval

 • App: Nej
 • Brusreducering: Ja
 • Batteritid: 20 timmar
 • Snabbladdning: 5 minuter
 • Trådlös: Ja
Apple AirPods Max
Apple AirPods Max

Vintern 2020 lanserade Apple sina första over-ear-hörlurar någonsin – AirPods Max – som bland annat bjuder på högupplöst ljud, suverän komfort, bioliknande surroundljud och imponerande brusreducering. Allt detta kommer förstås till ett högt pris – vill du bli ägare till ett par AirPods Max får du vara beredd att betala mellan 5 000 och 6 000 kronor.

AirPods Max har en rejäl konstruktion av rostfritt stål. Ovansidan av bågen har ett silikonöverdrag medan undersidan är tillverkad av stickat nät. Kåporna av eloxerad aluminium täcker hela örat och kuddarna är tillverkade av minnesskum för bästa möjliga passform och omslutning. De är dessutom täcka i nättextil som förbättrar ventilationen.

Den robusta konstruktionen gör Apple AirPods Max till de tyngsta over-ear-hörlurarna i vår jämförelse. De väger så mycket som 384,8 gram, vilket kan jämföras med Sony XM3 som bara väger 225 gram.

Utmärkt brusreducering och kristallklara samtal

Kvaliteten på brusreduceringen är vad man kan förvänta sig av ett par kvalitetshörlurar – det vill säga riktigt bra. Extra bra presterar den vid regelbundet brus, till exempel fläktar och diskmaskiner, men plötsliga ljud på hög frekvens kan ibland smita igenom. Precis som med många andra hörlurar kan du dessutom aktivera ett transparent läge för att höra omgivningen.

För att erbjuda optimal brusreducering är AirPods Max utrustade med totalt nio mikrofoner, varav åtta anpassade för att blockera omgivande ljud. Tre av de nio mikrofonerna är dessutom avsedda för röstupptagning, vilket ger dig kristallklara samtal.

Förstklassig ljudkvalitet och bra batteritid

Ljudkvaliteten är det område där AirPods Max verkligen briljerar, framför allt när brusreduceringen är avstängd. Hörlurarna är utrustade med Apples hörlurschip H1 som garanterar en maffig ljudupplevelse, oavsett vad du lyssnar på. De klarar av både höga såväl som låga frekvenser galant och även övergångar mellan bas och diskant låter fenomenalt, likaså separationen av olika instrument.

I AirPods Max har Apple valt att ta ljudupplevelsen ytterligare ett steg genom att integrera ett virtuellt surroundljud. Detta betyder att hörlurarna automatiskt anpassar sig efter innehåll med surroundljud i form av 5.1, 7.1 eller Dolby Atmos så att du kan uppleva miljöljud från alla håll medan dialogen rikas från skärmen på din iPad eller iPhone. Rösterna hänger dessutom med i den riktning personerna rör sig, vilket förstärker biokänslan.

Batteritiden ligger på 20 timmar, vilket är betydligt kortare jämfört med exempelvis Sony XM3 och XM4, men ändå tillräckligt för de flesta. Eftersom AirPods Max enbart är anpassade för trådlös lyssning saknar de dock en vanlig ljudingång, så om batteriet tar slut blir alltså hörlurarna obrukbara.

Apple AirPods Max design

Inte det bästa fodralet

Fodralet har blivit ett hett ämne sedan Apple presenterade det i samband med lanseringen av AirPods Max. Kvaliteten på fodralet är det inget fel på, men det som däremot gör många fundersamma är själva funktionen. Det har nämligen en minst sagt ogenomtänkt utformning som bara täcker kåporna och lämnar huvudbågen helt oskyddad. Fodralet skyddar därmed inte mot varken damm eller fukt.

Bra ljud, men till ett högt pris

AirPods Max är ett efterlängtat tillskott i Apple-familijen och lär inte göra någon besviken när det gäller ljudkvalitet. Här får du en imponerande ljudbild, välfungerande brusreducering och stöd för virtuellt surroundljud, men allt är dock inte guld och gröna skogar.

Dels är modellen enbart kompatibel med Apple-produkter, vilket innebär att den främst riktar sig till Apple-användare. De saknar även ljudingång, så när batteriet tar slut kan du inte längre använda hörlurarna. Priset är dessutom i högsta laget. Är du enbart ute efter bra brusreducering kan de senaste modellerna från Sony eller Bose duga gott och väl.

 • Svårslagen ljudkvalitet, oavsett genre.
 • Stöd för virtuellt surroundljud för genuin biokänsla.
 • Fysiska kontroller för enklare styrning.
 • Rejäl konstruktion med hög komfort.
 • Sömlös anslutning till dina övriga Apple-enheter.
 • I dyraste laget.
 • Ogenomtänkt fodral och ej hopfällbara.
 • Kort batteritid med tanke på det höga priset.

Jämför priser:

5. Sony WH-1000XM4

 • App: Ja
 • Brusreducering: Ja
 • Batteritid: 38 timmar
 • Snabbladdning: 10 minuter
 • Trådlös: Ja
Sony WH-1000XM4
Sony WH-1000XM4
Sony WH-1000XM4
Sony WH-1000XM4
Sony WH-1000XM4
Sony WH-1000XM4

WH-1000XM4 lanserades i slutet av sommaren 2020 som en uppföljare till XM3. I uppföljaren har Sony inte gjort några större förändringar, men de har däremot gjort en hel del förbättringar, bland annat vad gäller samtalskvaliteten och brusreduceringen.

XM4 är tillverkade av högkvalitativ plast och är förhållandevis lätta med en vikt på endast 254 gram. De är också hopvikbara, vilket gör att de tar mindre plats, både med och utan fodral. Den enda nackdelen med konstruktionen enligt användarna själva är dock att den kan upplevas en aning plastig.

För bästa möjliga komfort har XM4 en vadderad huvudbåge och vinklade kåpor som omsluter hela örat. Detta i kombination med kuddarnas mjuka stoppning av uretanskum gör hörlurarna sköna att använda även längre perioder.

Brusreducering i världsklass

Det främsta köpargumentet när det gäller Sony WH-1000XM4 är utan tvekan brusreduceringen. Redan i XM3 var Sonys brusreduceringsteknik marknadsledande och i uppföljaren är den förstås snäppet vassare. Med bara ett klick kan du blockera omgivande ljud och stänga in dig själv i din egen bubbla med fullständig tystnad.

Varje kåpa är utrustad med två mikrofoner som analyserar ljudet i omgivningen 700 gånger/sekund (vilket kan jämföras med 200 gånger/sekund i Apples in-ears AirPods Pro). Informationen skickas därefter vidare till hörlurarnas intelligenta QN1-processor som effektivt blockerar bruset. Enligt Sony ska XM4 dessutom fungera ännu bättre i flygplan tack vare tryckoptimeringen som gör brusreduceringen behagligare på hög höjd.

Detaljrikt ljud och intuitiva kontroller

XM4 erbjuder ett fylligt och dynamiskt ljud med jämna frekvensförändringar. Basen är djup, men inte för djup som den till exempel kan upplevas i Bose C35 II. Mellanregistret är balanserad med hög detaljrikedom och diskanterna krispiga. En viktig nyhet i XM4 är också den förbättrade samtalskvaliteten, ett område där föregångaren XM3 fått en del kritik.

Kontrollerna på XM4 är enkla att förstå och använda, även i kyla. Utöver Custom-knappen, vars funktion du själv ställer in i appen, styr du hörlurarna med hjälp av kåpornas intuitiva touchytor. Du kan också ta av dig hörlurarna för att pausa uppspelningen eller hålla ena handen över den högra kåpan. Ett ännu smidigare sätt att föra samtal är genom Speak-to-Chat som automatiskt pausar uppspelningen i 30 sekunder när du börjar prata.

Sony WH-1000XM4

38 timmars batteritid

Batteriet i XM4 räcker i 30 timmar med aktiverad brusreducering och i hela 38 timmar utan brusreducering. Den totala laddningstiden för hörlurarna är 3 timmar, men du kan även snabbladda dem i 10 minuter för att få ett par timmar extra lyssning. Du får också med en ljudkabel (3,5 mm) som du kan använda när batteriet i hörlurarna tagit slut samt ett smidigt resefodral och en In-Flight-adapter.

Uppdaterad storfavorit

Med branschledande brusreducering, en utmärkt ljudbild och en stilren design är XM4 utan tvekan en av marknadens bästa trådlösa over ear-hörlurar just nu. Batteritiden är fortfarande lika imponerande och det är även hörlurarnas funktionalitet. De är kompatibla med alla röstassistenter, hopvikbara och går även att använda när batteriet tar slut med en AUX-kabel.

Det enda negativa med modellen är att den kan upplevas som en aning plastig. Dessutom rapporterar vissa användare att de är känsliga mot svett, något som kan vara värt att tänka på om du planerar att använda dem för hårdträning på gymmet.

 • Branschledande brusreducering.
 • Stilren design med hög komfort.
 • Förbättrad samtalskvalitet och bättre tålighet mot kyla.
 • Upp till 38 timmars batteritid.
 • Kan upplevas som en aning plastiga.
 • Känsliga mot svett och inte vattenresistenta.

Rekommenderad butik:
 • Snabba leveranser
 • 14 dagars ångerrätt

Guide vid köp av hörlurar

Innan du investerar i ett par bra trådlösa hörlurar finns det en del frågor du bör ställa dig. När ska du använda dina hörlurar? Behöver de vara sladdfria och hur viktigt är det för dig med brusreducering? Och kanske viktigast av allt – hur mycket får de kosta?

Nedan har vi sammanställt en enkel köpguide som kan vara bra att läsa igenom innan du bestämmer dig för att köpa nya hörlurar.

Hörlurar för olika behov

Det första du bör fundera över är när du ska använda hörlurarna. Ska du bara ha dem till vardags, till exempel när du pendlar till och från jobbet? Då kanske brusreducering – som stänger ute ljud från omgivningen – kan vara extra värdefullt.

Om du däremot planerar att använda hörlurarna när du tränar bör du istället titta närmare på hur tåliga de är mot svett. Här kan dessutom sladdlängden spela roll – kanske är det smidigast att välja en modell utan sladd?

Med eller utan sladd?

Sladdfria hörlurar kopplar du till mobilen eller datorn via Bluetooth. Det gör att du kan röra dig fritt utan att hindras av sladdar. Du slipper också sladdtrassel som många gånger faktiskt kan leda till att hörlurarna går sönder snabbare.

Är du ofta på språng kan hörlurar utan sladd vara ett utmärkt alternativ. Många av dagens hörlurar har dessutom en lång räckvidd som gör att du inte alltid behöver ha mobilen på dig, till exempel om du städar i hemmet.

Fördelar med sladdlöst

 • Möjlighet att röra dig obehindrat
 • Slipp trassel av sladdar
 • Inte nödvändigt att ha mobilen i närheten

Nackdelar med sladdlöst

 • Du måste komma ihåg att hålla batteriet i hörlurarna uppladdat
 • Får du inte med någon tillhörande AUX-sladd kan du inte använda hörlurarna om batteriet tar slut

Funktioner dina hörlurar bör ha

Många av dagens hörlurar är utrustade med en rad smarta funktioner som förbättrar användarupplevelsen. Samtidigt finns det även enklare modeller med bara en funktion – att föra ljud mellan mobil eller dator till hörlurarna.

Här är några av de vanligaste funktionerna hörlurar idag brukar vara utrustade med.

Brusreducering

Brusreducering är för många en av de viktigaste funktionerna i over ear-hörlurar. Genom brusreducering kan hörlurarna nämligen blockera ljud ifrån omgivningen så att du ska kunna lyssna ostört.

Den brusreducerade funktionen är uppbyggd av en mikrofon som fångar upp det omgivande ljudet. Avancerad teknik inuti hörlurarna skapar sedan en våg som motsvarar samma ljud och skickar ut den. Detta gör dels att hörlurarna inte läcker in ljud, men också att de kan anpassa reduceringen beroende på omgivningen.

Brusreducering förbättrar även kvaliteten på uppspelningen och ger ett klarare ljud. På många nya modeller kan du även justera hur hög brusreducering du vill ha – vid blåsiga förhållanden kan till exempel en låg brusreducering ge bättre ljud.

Anslutning till mobil

I princip alla hörlurar idag går att ansluta till mobilen, en annan mycket uppskattad funktion (särskilt vid träning). Genom att koppla lurarna till mobilen kan du till exempel:

 • Höja och sänka volymen
 • Svara på samtal via en inbyggd mikrofon
 • Byta och pausa låtar

Denna funktion höjer användarvänligheten eftersom du slipper ta upp mobilen varje gång du vill utföra någon av dessa åtgärder.

Tillhörande fodral

Sist men inte minst är det bra om hörlurarna kommer tillsammans med ett fodral som du kan förvara lurarna i när du inte använder dem.

Med ett bra fodral kan du dels skydda hörlurarna mot slitage och samtidigt som de blir enklare att bära med sig.

OBS! Bäst-i-testet.se kan inte garantera att de omdömen vi använt som källor har lämnats av personer som köpt eller använt produkten. Läs mer i våra allmänna villkor.

Vanliga frågor

Trådlösa hörlurar är sladdfria och ansluts istället till mobilen, surfplattan eller datorn via Bluetooth för att strömma ljud. Det ger dig full rörelsefrihet när du exempelvis tränar, arbetar eller promenerar.

Du kan i princip använda vilka hörlurar som helst till PS4 (Play Station 4), både de med och utan sladd. Tänk bara på att du som vill kunna prata med andra spelare under tiden du spelar kan behöva en modell med inbyggd mikrofon.

För att ladda upp trådlösa hörlurar behöver du bara koppla in den medföljande sladden i en USB-adapter som du sedan kopplar in i ett vägguttag.

Brusreducering är en avancerad teknik som utesluter ljud från omgivningen med hjälp av små, inbyggda mikrofoner som finns på in- och utsidan.

När mikrofonerna på utsidan upptäcker ljud kommer de att skicka en signal i motsatt riktning för att jämna ut ljudet. Samtidigt skapas ett slags vakuum som förbättrar ljudet inuti hörlurarna.

Enligt 10 e § i trafikförordningen får du inte ha mobilen i handen under tiden du kör bil. Även om det inte finns några lagar kring användningen av hörlurar bör du undvika att använda dem när du kör bil. Detta eftersom de kan göra dig ouppmärksam på vad som händer omkring dig i trafiken.

Det beror på hörlursmodell. Vissa hörlurar har en tillhörande AUX-sladd som gör att du kan hörlurarna som vanligt, dock utan brusreducering. Andra modeller går dock bara att använda med batteri och blir därmed oanvändbara om batteriet tar slut.

Hjälpte det här testet om Hörlurar dig?

Skriv recension

Liknande tester

soundbar bäst i test

Jämför 5 ljudlimpor som imponerat på experterna.

in-ear bäst i test

Jämförelse av 5 populära in-ear-hörlurar.

Jämför 9 Bluetooth-högtalare som fått höga testbetyg.

Testvinnare - Hörlurar

 1. Sony WH-1000XM5

  Sony WH-1000XM5

  Bäst i test
 2. Sennheiser Momentum 4 Wireless Over-ear

  Sennheiser Momentum 4 Wireless Over-ear

  Vi rekommenderar
 3. Bose 700

  Bose 700

  Vi rekommenderar

Vanliga frågor

Trådlösa hörlurar är sladdfria och ansluts istället till mobilen, surfplattan eller datorn via Bluetooth för att strömma ljud. Det ger dig full rörelsefrihet när du exempelvis tränar, arbetar eller promenerar.

Du kan i princip använda vilka hörlurar som helst till PS4 (Play Station 4), både de med och utan sladd. Tänk bara på att du som vill kunna prata med andra spelare under tiden du spelar kan behöva en modell med inbyggd mikrofon.

För att ladda upp trådlösa hörlurar behöver du bara koppla in den medföljande sladden i en USB-adapter som du sedan kopplar in i ett vägguttag.

Brusreducering är en avancerad teknik som utesluter ljud från omgivningen med hjälp av små, inbyggda mikrofoner som finns på in- och utsidan.

När mikrofonerna på utsidan upptäcker ljud kommer de att skicka en signal i motsatt riktning för att jämna ut ljudet. Samtidigt skapas ett slags vakuum som förbättrar ljudet inuti hörlurarna.

Enligt 10 e § i trafikförordningen får du inte ha mobilen i handen under tiden du kör bil. Även om det inte finns några lagar kring användningen av hörlurar bör du undvika att använda dem när du kör bil. Detta eftersom de kan göra dig ouppmärksam på vad som händer omkring dig i trafiken.

Det beror på hörlursmodell. Vissa hörlurar har en tillhörande AUX-sladd som gör att du kan hörlurarna som vanligt, dock utan brusreducering. Andra modeller går dock bara att använda med batteri och blir därmed oanvändbara om batteriet tar slut.