Vilka är de bästa trådlösa hörlurarna 2020?

I vår sammanställning av hörlurar har Bose QuietComfort 35 II utsetts till bäst i test, både av kunder och experter. Modellen har en utmärkt passform och brusreducering i världsklass. Nedan kan du läsa mer om dessa trådlösa hörlurar och våra andra två testvinnare.

Välj produkter att jämföra

Sortera efter

Bose QuietComfort 35 II svarta
Bose QuietComfort 35 II
 • Hantera hörlurarna enkelt via app
 • Svettåliga
 • Tre olika nivåer för brusreducering
Vi rekommenderar:
Sony WH 1000XM3
Sony WH 1000XM3
 • Anpassar ljudet efter omgivningen
 • 30 timmars batteritid
 • Tryckoptimering för flygresor
Vi rekommenderar:
Plantronics BackBeat Fit 500
Plantronics BackBeat Fit 500
 • Tål både regn och svett
 • 18 timmars batteritid
 • Tillhörande app
Vi rekommenderar:

Hörlurar: 3 modeller i test

av Alexandra Eriksson Senast uppdaterad : Aug 11, 2020

Ett par trådlösa hörlurar kan vara ovärderliga i många situationer, inte minst när du jobbar, tränar eller pendlar. Det finns många olika modeller att välja mellan idag, men vissa är helt klart bättre än andra.

För att göra ditt val lite enklare har vi noggrant läst igenom tidigare tester av hörlurar samt kundernas egna recensioner för att välja ut tre testvinnare i följande kategorier:

 • Bäst i testet 2020
 • Bästa premiumvalet
 • Bästa budgetvalet

Om du vill jämföra dessa tre produkterna och för att se vad som skiljer dem åt kan du använda vår smarta jämförelsefunktion. Bocka i de produkter du vill jämföra under ”jämför produkt” och tryck sedan på jämför för att få en tydlig överblick.

1. Bose QuietComfort 35 II- Bäst i testet

bäst i test hörlurar
Bose QuietComfort 35 II svarta
  • App: Ja
  • Brusreducering: Ja
  • Batteritid: 20 timmar
  • Trådlös: Ja
  • Knappstyrning: Ja
  • Tål svett: Ja

Bose QuietComfort 35 II är en stor kundfavorit och därför är det inte särskilt förvånande att dessa hörlurar fått utmärkelsen Bäst i testet. Med förstklassig brusreducering, bekväm passform och Bluetooth-anslutning passar dessa hörlurar till det mesta.

Kommentar från Bäst i testet-teamet: Vi som driver Bäst i testet använder själva dessa hörlurar och vi är alla mycket nöjda med deras funktioner. De passar både för pendling och resor som för promenader och svettiga träningspass. 

Hörlurarna har en enkel och stilren design och kommer dessutom i flera färger. Det tillhörande fodralet gör det enkelt att förvara lurarna och den långa batteritiden är ett stort plus.

Konstruktion och ljud

Bose QuietComfort 35 II är klädda i alcantara, ett syntetiskt fibermaterial som är slittåligt samtidigt som det ger en lyxig känsla. Själva öronkuddarna har en utmärkt passform och är gjorda av ett syntetiskt proteinläder för extra komfort.

design Bose QuietComfort 35

Med Bose QuietComfort 35 II kan du räkna med ljud av högsta kvalitet. Modellens volymoptimerade EQ ger hörlurarna hög prestanda med kristallklart och fylligt ljud, oavsett om du spelar på hög eller låg volym.

När det kommer till brusreducering är denna hörlursmodell även utrustad med en avancerad teknik som hela tiden mäter och läser av ljudet omkring dig. De stänger sedan automatiskt ute ljudet med en motsatt signal.

En stor fördel med just brusreduceringen är att du kan välja mellan tre olika nivåer som passar vid olika tillfällen: hög, låg eller avstängd. Den låga brusreduceringen passar extra bra under extra blåsiga dagar.

Brusreduceringen tillsammans med de dubba mikrofonerna gör Bose QuietComfort 35 II utmärkta för att ringa och ta emot samtal.

Batteritid och laddning

Med en batteritid på hela 20 timmar kan du använda dina hörlurar under en längre tid utan att behöva ladda upp dem. När batteriet tar slut ansluter du dem enkelt till ett USB-uttag och efter bara 15 minuters laddning får du 2,5 timmars extra batteritid.

Befinner du dig på språng utan möjlighet att ladda hörlurarna? Då kan du använda den tillhörande ljudkabel som följer med. Med hjälp av den kan du använda dina hörlurar precis som vanligt (dock utan möjlighet till brusreducering).

Knappstyrning

Via Bose QuietComfort 35 II knappstyrning kan du enkelt byta låt, pausa, besvara samtal, reglera volymen och läget på brusreducerningen. Du behöver alltså inte plocka fram din mobil eller dator varje gång du vill utföra någon av dessa åtgärder.

Eftersom hörlurarna är anslutna till Google Assistant kan du även använda knappen för att prata med assistenten och ta del av information. Du kan till exempel fråga om vädret, ringa en vän eller lyssna på de senaste nyheterna.

App

Bose QuietComfort 35 II kommer med en smart app som kan laddas ner kostnadsfritt till både iOS och Android. Via appen kan du skräddarsy dina inställningar och få en bra överblick på lurarnas många funktioner.

app för Bose QuietComfort 35 II

Ytterligare en smart funktion är att du kan ansluta ytterligare ett par Bose QuietComfort 35 II (kanske din partners eller din kompis) till appen. På så sätt kan ni njuta av musik tillsammans utan att bli störda av omgivningen.

Appen förbättrar användarupplevelsen en hel del, men du kan såklart använda dina hörlurar även utan den. Då ansluter du dem som vanligt till din mobil, surfplatta eller dator via Bluetooth-inställningarna.

 • Högkvalitativa hörlurar med bekväm passform.
 • Tre olika lägen för brusreducering: hög, låg och avstängd.
 • Anslut ytterligare ett par Bose QuietComfort 35 II till appen och lyssna tillsammans.
 • Finns modeller med längre batteritid.

Köp nu hos:

2. Sony WH 1000XM3- Bästa premiumval

Sony WH 1000XM3
  • App: Ja
  • Brusreducering: Ja, och tryckoptimering
  • Batteritid: 30 timmar
  • Trådlös: Ja
  • Knappstyrning: Ja
  • Tål svett: Ja

Sony WH 1000XM3 ligger i en något högre prisklass än vår bäst i testet-vinnare, men är man ute efter ett förstklassigt ljud är de väl värda pengarna. Modellens brusreducering är en av de bästa på marknaden och ger ett kristallklart ljud i de flesta miljöer.

Bortsett från att ha utsetts till vinnare i en rad olika tester är Sony WH 1000XM3 en stor hit bland konsumenterna själva. I recensionerna prisar kunderna bland annat hörlurarnas komfort och den ovanligt långa batteritiden.

Även dessa hörlurar kommer i ett smidigt och stilrent fodral som skyddar lurarna när du inte använder dem.

Konstruktion och ljud

Sony WH 1000XM3 har lätta, stora och djupa dynor som är ergonomiskt utformade med uretanskum, vilket gör att de sitter bekvämt mot örat och formar sig efter dess struktur.

Om du är ute efter branschens bästa ljud kan Sony WH 1000XM3 vara ett alternativ för dig. Den förstklassiga brusreduceringen – som är bland den bästa i branschen – ger dig kristallklart ljud tack vare den förstärkare som har byggts in i hörlurarnas brusreduceringsprocessor.

Funktionen Smart Listening anpassar brusreduceringen till din omgivning så att du ska få utmärkt ljud oavsett vart du befinner dig. Det finns dessutom möjlighet att välja mellan olika lägen av brusreducering, precis som med Bose QuietComfort 35 II.

Som om inte allt detta är nog har denna hörlursmodell även tryckoptimering, en funktion som gör dem optimala att använda när du flyger där lufttrycket kan skifta snabbt.

Sony WH 1000XM3 kan anslutas till dator, mobil eller surfplatta på två olika sätt: via Bluetooth eller LDAC. Det senare alternativet skickar tre gånger mer data än Bluetooth, vilket innebär extra bra ljud.

Batteritid och laddning

Batteritiden på Sony WH 1000xM3 är hela 30 timmar – alltså 10 timmar mer än Bose QuietComfort 35II – vilket passar extra bra om du ska resa långt. Om du bara använder hörlurarna då och då kommer batteriet att räcka väldigt länge.

Laddning sker via den tillhörande USB-kabeln och du kan även snabbladda lurarna i 10 minuter för att få hela 5 timmars batteritid. Detta är en stor anledning till varför Sony WH 1000XM3 fått så goda omdömen.

Knappstyrning

Hörlurarna är smart utformade där du med några lätta knapptryckningar kan svara samt lägga på när någon ringer. Samma sak gäller när du ska byta låt eller höja och sänka volymen. För att få åtkomst till röstassistenten behöver du bara hålla in knappen.

Sony WH 1000XM3 är kopplade till både Google Assistant och Alexa Built In, så att du alltid har en assistent nära till hands. Via assistenten kan du även styra låtval, ringa och mycket mer.

En annan unik funktion som får dessa hörlurar att sticka ut i mängden är att du inte behöver ta av dig hörlurarna om någon försöker prata med dig. Du håller bara handen över höljet så pausas ljudet eller brusreduceringen.

App

Även dessa hörlurar kommer med en smart app. Appen kan laddas ner kostnadsfritt till både iOS och Android via App Store respektive Google Play Store. Via denna app kan du få en bra överblick över hörlurarnas funktioner och inställningar.

app för Sony WH 1000XM3

Recensionerna för denna app är goda – många kunder säger till exempel att den är enklare att använda än den som Bose erbjuder.

 • Marknadens bästa brusreducering som automatiskt anpassar sig till din omgivning.
 • Lång batteritid - upp till 30 timmar - och snabbladdning.
 • Enkel och kostnadsfri app förbättrar användningen.
 • Något dyra.

Köp nu hos:

3. Plantronics BackBeat Fit 500- Perfekt för träning

Plantronics BackBeat Fit 500
  • App: Ja
  • Brusreducering: Nej
  • Batteritid: 18 timmar
  • Trådlös: Ja
  • Knappstyrning: Ja
  • Tål svett: Ja

Plantronics BackBeat Fit 500 har fått höga betyg, både av konsumenter och i tidigare experttester. Även om de saknar brusreducering är detta helt klart prisvärda hörlurar med tanke på den ljudkvalitet de erbjuder.

Om du är ute efter lite billigare hörlurar med hög komfort som kan användas vid alla tillfällen är denna modell ett utmärkt alternativ. Hörlurarna saknar sladd och har en batteritid på 18 timmar.

Konstruktion och ljud

Plantronics BackBeat Fit 500 har öronkuddar gjorda av memory foam som formar sig efter örat för bästa passform och komfort. Hörlurarna har dessutom en p2i nanobeläggning som skyddar dem mot både regn och svett, vilket gör dem perfekta för den som gillar att svettas på gymmet.

Hörlurarnas 40mm högtalarelement och akustiska teknik gör att ljudet känns fylligt, djupt och levande. Även om Plantronics BackBeat Fit 500 saknar brusreducering kommer du att uppleva ljud av hög kvalitet tack vare öronkuddarna som sluter extra tätt kring ögonen.

Plantronics BackBeat Fit 500 kopplas till mobilen via Bluetooth för optimal rörelsefrihet med en räckvidd på 10 meter. Dock kan du även använda den ljudkabel som följer med om batteriet skulle ta slut.

Via Bluetooth kan du även ansluta dina Plantronics BackBeat Fit 500 till två olika enheter eller parkoppla med upp till åtta enheter.

Batteri och laddning

Plantronics BackBeat Fit 500 har en batteritid på 18, timmar vilket räcker lång väg, speciellt när du tränar eller reser. Att ladda upp hörlurarna tar enbart 90 minuter.

När du inte använder hörlurarna kan du aktivera DeepSleep-läget för att spara extra ström.

Knappstyrning

Hörlurarna är utrustade med smarta knappar som hjälper dig att byta låt, pausa, höja och sänka volymen samt besvara samtal (Plantronics BackBeat Fit 500 har självklart en inbyggd mikrofon).

Du behöver alltså inte plocka fram mobil, surfplatta eller dator för att göra detta, vilket kan vara extra uppskattat om du befinner dig på en löprunda eller på gymmet.

App

Plantronics erbjuder en smidig app för deras användare som finns tillgänglig för både iOS och Android. Appen är helt kostnadsfri och via den kan du enkelt uppdatera dina hörlurar och utnyttja andra smarta funktioner, till exempel Find MyHeadset.

 • Relativt lång batteritid på 18 timmar.
 • Energisparande Deep Sleep-läge när hörlurarna inte används.
 • Avancerad nanobeläggning skyddar hörlurarna mot både regn och svett.
 • Ingen brusreducering.

Bäst pris hos:

Att tänka på inför köp av hörlurar (Guide)

Innan du investerar i ett par bra trådlösa hörlurar bör du fundera över hur ditt behov ser ut. När ska du använda dina hörlurar? Behöver de vara sladdfria och hur viktigt är det med brusreducering? Och kanske viktigast av allt – hur mycket får de kosta?

Nedan hittar du en enkel och hjälpsam, guide som kan vara bra att läsa igenom innan du bestämmer dig för en modell.

Hörlurar för olika behov

Det första du bör fundera över är när du ska använda hörlurarna. Ska du bara ha dem till vardags, till exempel när du pendlar till och från jobbet? Då kanske brusreducering – som stänger ute ljud från omgivningen – kan vara något att satsa på.

Om du däremot planerar att använda hörlurarna när du tränar bör du istället titta närmare på hur tåliga de är mot svett. Här kan dessutom sladdlängden spela roll – kanske är det smidigast att välja en modell utan sladd?

Titta närmare på ditt behov och utgå ifrån det när du väljer hörlurar, det kommer att gynna dig i längden.

Med eller utan sladd?

Sladdfria hörlurar kopplas till mobilen eller datorn via Bluetooth. Därmed kan du röra dig fritt utan att hindras av sladdar. Du slipper även bekymmer med trassel som många gånger faktiskt kan leda till att hörlurarna går sönder snabbare.

Är du ofta på språng kan hörlurar utan sladd vara ett utmärkt alternativ. Många av dagens hörlurar har dessutom en extra lång räckvidd som gör att du inte alltid behöver ha mobilen på dig, till exempel om du städar i hemmet.

För bara några år sedan var trådlösa hörlurar ingen större hit, men i och med att utvecklingen har gått framåt kan du idag hitta en rad modeller av riktigt hög kvalitet.

Fördelar med sladdlöst

 • Möjlighet att röra dig obehindrat
 • Slipp trassel av sladdar
 • Inte nödvändigt att ha mobilen i närheten

Nackdelar med sladdlöst

 • Batteriet måste laddas med jämna mellanrum
 • Får du ingen tillhörande AUX-sladd kan du inte använda hörlurar

Funktioner dina hörlurar bör ha

Många av dagens hörlurar är utrustade med en rad smarta funktioner som förbättrar användarupplevelsen. Samtidigt finns det även enklare modeller med bara en funktion – att föra ljud mellan mobil eller dator till hörlurarna.

Nedan följer några vanliga funktioner hörlurar idag brukar vara utrustade med.

Brusreducering

En av de mest uppmärksammade – och för många viktigaste – funktionerna är brusreducering. Genom brusreducering kan hörlurarna stänga ute ljud ifrån omgivningen så att du ska kunna lyssna ostört.

Den brusreducerade funktionen är uppbyggd av en mikrofon som fångar upp det omgivande ljudet. Avancerad teknik inuti hörlurarna skapar sedan en våg som motsvarar samma ljud och skickar ut den. Detta gör dels att hörlurarna inte läcker in ljud, men också att de kan anpassa reduceringen beroende på omgivningen.

Brusreducering förbättrar även kvaliteten på uppspelningen och ger ett klarare ljud. På många nya modeller kan du även justera hur hög brusreducering du vill ha – vid blåsiga förhållanden kan till exempel en låg brusreducering ge bättre ljud.

Anslutning till mobil

I princip alla hörlurar idag kan anslutas till mobilen, en annan mycket uppskattad funktion (särskilt vid träning). Genom att koppla lurarna till mobilen kan du till exempel:

 • Höja och sänka volymen
 • Svara på samtal via en inbyggd mikrofon
 • Byta och pausa låtar

Denna funktion höjer användarvänligheten eftersom du slipper ta upp mobilen varje gång du vill utföra någon av dessa åtgärder.

Tillhörande fodral

Sist men inte minst är det bra om hörlurarna kommer tillsammans med ett fodral som du kan förvara lurarna i när du inte använder dem.

Med ett bra fodral kan du dels skydda hörlurarna och därmed hålla dem i ett bra skick samtidigt som det blir enklare att bära med sig dem.

bästa tv

Tre testvinnande tv-apparater.

actionkamera test

Actionkamera test - 4 modeller

soundbar test

Soundbar test - 3 testvinnare

router

Router test - 3 modeller i test

in-ear test

In-ear hörlurar - 3 modeller i test

ljudboktjänst

Sveriges bästa ljudboksappar.

Liknande tester

bästa tv

Tre testvinnande tv-apparater.

actionkamera test

Actionkamera test - 4 modeller

soundbar test

Soundbar test - 3 testvinnare

router

Router test - 3 modeller i test

in-ear test

In-ear hörlurar - 3 modeller i test

ljudboktjänst

Sveriges bästa ljudboksappar.

Vanliga frågor och svar

Hörlurar kan du använda för att lyssna på musik, se på film eller prata i telefon. Det finns många olika typer av hörlurar att välja mellan idag. De vanligaste är så kallade over-ear som du sätter utanpå örat och in-ear som du fäster i örat.

Båda modellerna kan vara med och utan sladd. Är de utan sladd ansluter du dem till mobilen, surfplattan eller datorn via Bluetooth. På så sätt kan du få full rörelsefrihet.

Brusreducering är en avancerad teknik som utesluter ljud från omgivningen. Detta sker via hörlurarnas små, inbyggda mikrofoner som finns på in- och utsidan.

När mikrofonerna på utsidan upptäcker ljud kommer de att skicka en signal i motsatt riktning för att jämna ut ljudet. Samtidigt skapas ett slags vakuum som förbättrar ljudet inuti hörlurarna.

För att ladda trådlösa hörlurar behöver du bara koppla in den medföljande sladden i en USB-adapter. Denna kopplar du sedan in i ett vägguttag.

Skulle batteriet i dina hörlurar ta slut under tiden du befinner dig på språng har de flesta modeller idag en tillhörande AUX-sladd. Med den kan du använda hörlurarna som vanligt, dock utan brusreducering.

Du kan i princip använda alla hörlurar till PS4 (Play Station 4), både de med och utan sladd. Om hörlurarna är sladdlösa kopplar du upp dem via Bluetooth till spelstationen. Har de sladd kan du bara koppla in dem i AUX-uttaget.

Observera att du som vill kunna prata med andra spelare under tiden du spelar kan behöva en modell med inbyggd mikrofon. För att få bästa möjliga ljud och upplevelse när du spelar rekommenderar vi att du investerar i ett par hörlurar anpassade för den spelkonsol du använder.

Enligt 10 e § i trafikförordningen får du inte ha mobilen i handen under tiden du kör bil. Även om det inte finns några lagar kring att använda hörlurar när du kör rekommenderar vi att du undviker detta. Hörlurarna kan nämligen göra dig ouppmärksam på vad som händer omkring dig i trafiken.