Bästa hörlurarna (trådlösa) - Bäst i test

 • Fem testvinnande hörlurar
 • Med och utan aktiv brusreducering
 • Hörlurarna som ger dig mest för pengarna
award-image

Vilka är de bästa trådlösa hörlurarna 2022?

I vår sammanställning av hörlurar har vi utsett Sony-WH-1000XM4 till bäst i test eftersom både användare och experter gett dem höga betyg.  Sony WH1000 XM4 har inte bara marknadens bästa brusreducering – de har dessutom en imponerande batteritid på 38 timmar och en rad andra smarta funktioner. Nedan kan du läsa mer om Sony WH1000 XM4 och de övriga modellerna i vår jämförelse av hörlurar!

Välj produkter att jämföra

Sortera efter

Bäst i test
1
Sony WH-1000XM4
award-icon

Sony WH-1000XM4

award-icon
 • Marknadens bästa brusreducering
 • 38 timmars batteritid
 • Hög funktionalitet
Vi rekommenderar: mediamarkt logo
Rekommenderat val
2
Bose 700

Bose 700

 • Eleganta och bekväma
 • Brusreducering i 11 nivåer
 • Imponerande samtalskvalitet
Vi rekommenderar: komplett logo
Bästa premiumval
3
Apple AirPods Max

Apple AirPods Max

 • Överlägsen ljudkvalitet
 • Surroundljud för biokänsla
 • Rejäl konstruktion
Vi rekommenderar: maediamarkt logo
Avatar for Alexandra Eriksson av Alexandra Eriksson Senast uppdaterad : Feb 09, 2022

Det här testet har fått betyget:

17 Röster, Genomsnitt: 4.9/5

Ett par trådlösa hörlurar kan vara ovärderliga i många situationer, inte minst när du jobbar, tränar eller pendlar till och från jobbet. Det finns många olika modeller att välja mellan idag, men vissa är utan tvekan bättre än andra.

Med hjälp av vår jämförelse av testvinnande hörlurar kan du enklare hitta en modell som passar dig och din plånbok. Vi har dessutom valt att dela in våra testvinnare i olika kategorier:

 1. Sony WH-1000XM4 – Bäst i test.
 2. Bose 700 – Rekommenderat val.
 3. Apple AirPods Max – Bästa premiumval.

Om du vill jämföra hörlurarna för att se vad som skiljer dem åt kan du använda vår smarta jämförelsefunktion. Bocka i modellerna du vill jämföra under ”Jämför produkt” och tryck sedan på ”Jämför” för att få en tydlig överblick.

Så gjorde vi bedömningen

Vi vill förstås ge dig så rättvisa och korrekta rekommendationer som möjligt. Därför har vi enbart utgått från experternas egna tester och användarnas recensioner när vi valt ut modellerna i denna jämförelse.

Förutom att ta hänsyn till experternas rekommendationer och åsikter har vi läst mängder av användaromdömen för att få en bättre bild av varje enskild modell samt dess för- och nackdelar.

Sist men inte minst har vi granskat de olika modellernas individuella prestanda, egenskaper och funktioner. I vår bedömning har vi bland annat tittat på hörlurarnas:

 • Pris
 • Design
 • Komfort
 • Ljudkvalitet
 • Användarvänlighet
 • Batteritid
 • Funktonalitet

Observera att artikeln innehåller affiliatelänkar, men att vår jämförelse inte är under inflytande av våra potentiella samarbetspartners. Vår sammanställning är alltid objektiv och tar hänsyn till produkternas styrkor såväl som deras svagheter.

Tips! Läs även vårt test av in-ear hörlurar!

Testvinnare - Hörlurar

Visa alla produkter

1. Sony WH-1000XM4- Bäst i test

Sony WH-1000XM4
Sony WH-1000XM4
Sony WH-1000XM4
Sony WH-1000XM4
Sony WH-1000XM4
Sony WH-1000XM4
  • App: Ja
  • Brusreducering: Ja
  • Batteritid: 38 timmar
  • Snabbladdning: 10 minuter
  • Trådlös: Ja
  • Knappstyrning: Ja

Köp här:

 • 30 dagars öppet köp.
 • Leveranstiden är 1-5 arbetsdagar.
 • Fri frakt.
 • Leveranstiden är 1-5 arbetsdagar.

WH-1000XM4 är det senaste flaggskeppet från Sony. Modellen lanserades i slutet av sommaren 2020 och blev snabbt populära, vilket inte är så konstigt med tanke på vilken succé föregångaren XM3 var.

I uppföljaren har Sony inte gjort några större förändringar, men de har däremot gjort en hel del förbättringar. Hörlurarna erbjuder fortfarande marknadens bästa brusreducering, men Sony har förbättrat samtalskvaliteten och även gett hörlurarna stöd för två Bluetooth-anslutningar samtidigt.

Så här säger Theverge.com som fått möjlighet att testa hörlurarna:

”1000XM4s lever upp till det starka rykte som Sony har byggt upp och erbjuder kraftfullare brusreducerande funktioner än någonsin tidigare.”

Bekant design

Sony har inte gjort några större ändringar när det gäller designen på XM4. Faktum är att uppföljaren och föregångaren ser nästan identiska ut med sin eleganta, men väldigt konventionella utformning. Samtidigt är det dumt att ändra på ett vinnande koncept.

Sony WH-1000XM4

Huvudbågens undersida är vadderad för högsta komfort och kåporna, som dessutom är en aning vinklade, omsluter hela örat. Detta i kombination med kuddarnas mjuka stoppning av uretanskum gör att du kan använda Sony WH-1000XM4 längre stunder utan obehag.

WH-1000XM4 sitter där de ska och storleken är enkel att justera. En fördel med själva konstruktionen är att hörlurarna går att vika ihop, vilket inte är fallet med varken Bose 700 eller Apple AirPods Max. Detta gör att de tar mindre plats, både som de är och i fodralet.

Med en vikt på bara 254 gram är XM4 en relativt lätt hörlursmodell, även om Bose 700 är snäppet lättare med en vikt på drygt 225 gram. Detta trots att XM4 enbart är tillverkad i plast, medan Bose 700 har en båge av rostfritt stål.

Det faktum att Sony XM4 är helt tillverkade i plast har sina fördelar – de är lätta och går att vika ihop. Samtidigt kan de, likt sin föregångare, kännas en aning plastiga och lätta att råka ha sönder.

Ännu bättre brusreducering

Det främsta köpargumentet när det gäller Sony WH-1000XM4 är den fenomenala brusreduceringen. Faktum är att Sonys brusreduceringsteknik var marknadsledande redan i XM3, men i uppföljaren rapporteras den snäppet vassare.

Oavsett om du sitter på ett flyg eller på ett café kan du med bara ett klick stänga in dig själv i din egen bubbla. Medan andra brusreducerande hörlurar ofta misslyckas med en del höga frekvenser är XM4 (och XM3) de enda som levererar fullständig tystnad.

Varje kåpa är utrustad med två mikrofoner som analyserar ljudet i omgivningen 700 gånger i sekunden (vilket kan jämföras med 200 gånger/sekund i Apples in-ears AirPods Pro). Därefter skickas informationen vidare till hörlurarnas intelligenta QN1-processor som effektivt blockerar brus i många olika miljöer.

Processorn och dess sensorer känner dessutom av hur du bär dina hörlurar, till exempel om du använder glasögon. En annan finess är att hörlurarna kommer att känna igen de plaster du ofta besöker, till exempel gymmet eller jobbet. De kommer sedan att anpassa ljudet för att passa just den miljön.

Enligt Sony ska XM4 dessutom fungera ännu bättre i flygplan där lufttrycket förändras regelbundet. Detta eftersom hörlurarna likt sina föregångare är utrustade med tryckoptimering som gör brusreduceringen betydligt behagligare på höga höjder.

Detaljrikt ljud och bättre samtalkvalitet

Vad gäller ljudbilden är skillnaderna mellan XM3 och XM4 knappt märkbara. Detta är dock knappast något negativt, då Sony XM3 erbjuder ett fylligt och dynamiskt ljud med hög detaljrikedom och jämna frekvensförändringar.

Du får minst lika bra ljud i XM4, om inte aningen bättre med tanke på att brusreduceringen är vassare. Basen är djup, men inte för djup som den till exempel kan upplevas i Bose C35 II. Mellanregistret är balanserad med hög detaljrikedom och diskanterna krispiga, precis som de ska vara.

En av de främsta, och kanske även viktigaste, förändringarna i XM4 har att göra med samtalskvaliteten. Den har nämligen förbättras ordentligt, vilket var minst sagt välbehövligt då XM3 fått en hel del kritik när det gäller just detta. Nu är det inga problem för dig att höra den du pratar med och tvärtom.

Intuitiva kontroller

Kontrollerna på XM4 är enkla att både förstå och använda. En viktig skillnad mellan XM3 och XM4 är att Sony bytt ut NC/Ambient-knappen mot en Custom-knapp. I appen kan du själv välja vilken funktion denna knapp ska ha, till exempel om den ska styra brusreduceringen eller aktivera röstassistenten.

I övrigt styr du hörlurarna med hjälp av kåpornas touchytor, där du trycker för att starta eller pausa musiken samt för att besvara samtal. Du kan även svepa för att byta låt eller justera volymen.

Ett vanligt problem med XM3 – som också har denna funktion – är att kläder och annat som kommer åt kåporna kan störa uppspelningen. I XM4 har Sony dock åtgärdat detta problem, då du i appen kan avaktivera touchytorna om du upplever den som störande.

Sony menar även att kontrollerna på XM4 hanterar kyla bättre än sin föregångare, där vissa användare gett dem kritik för att krångla i låga temperaturer.

Ytterligare en smidig funktion är att hörlurarna pausar uppspelningen när du tar av dem. När du sätter på dem igen startar uppspelningen igen. Du kan även hålla ena handen över den högra kåpan för att tillfälligt pausa brusreduceringen och sänka volymen.

Speak-to-Chat och två parkopplingar samtidigt

En annan funktion som är ny för Sony WH-1000XM4 är Speak-to-Chat. Denna funktion gör det enklare än någonsin att föra ett samtal, utan att behöva ta av dig hörlurarna.

När du aktiverar funktionen för första gången, vilket du gör i appen, kommer du att genomgå en röstidentifiering. Därefter kommer Speak-to-Chat att känna igen din röst och när du börjar prata pausar hörlurarna uppspelningen och brusreduceringen automatiskt.

Uppspelningen pausas i 30 sekunder, men i appen kan kan du ändra tidsramen till 15 – 60 sekunder. Även om du aktiverar Speak-to-Chat eller inte kan du fortfarande hålla handen över det högra kåpan för att släppa in omgivningen.

Ytterligare en nyhet med XM4 är att du kan parkoppla dem till två enheter samtidigt, till exempel din dator och din mobiltelefon. Detta för en sömlös parkoppling med dina favoritenheter.

38 timmars batteritid och många tillbehör

Det finns inte mycket att säga när det gäller batteritiden på Sonys XM4 – den är fortfarande marknadsledande.

Batteriet räcker i hela 30 timmar med aktiverad brusreducering och i hela 38 timmar utan brusreducering. Det räcker för att slå både Bose 700 och Apples dyrgrip AirPods Max.

Den totala laddningstiden för hörlurarna är 3 timmar, vilket är helt acceptabelt. Du kan dock även snabbladda dem i 10 minuter för att få ett par timmars extra batteritid. Naturligtvis får du med en laddningskabel med USB-uttag som du ansluter till din dator eller till en adapter.

Bortsett från laddningskabeln får du även med en ljudkabel (3,5 mm) på 1,2 meter. Den kan du använda när batteriet i hörlurarna tagit slut för att fortsätta lyssna. Du får även med ett smidigt resefodral som skyddar hörlurarna när du är på språng och en In-Flight-adapter.

Summering

Det råder inga tvivel om att Sonys nya flaggskepp XM4 är bland de bästa hörlurarna på marknaden just nu. Med branschledande brusreducering (en titel de fick redan vid lanseringen av föregångaren XM3), en utmärkt ljudbild och en stilren design är vi säkra på att XM4 redan är en favorit hos många.

Även om modellen är relativt lik sin föregångare på utsidan finns det flera viktiga förändringar. XM4 har till exempel stöd för två Bluetooth-anslutningar samtidigt, bättre samtalskvalitet och ökad resistens mot kyla. Sony har även adderat den innovativa funktionen Speak-to-Chat.

Batteritiden är fortfarande lika imponerande och det är även hörlurarnas funktionalitet. De är kompatibla med alla röstassistenter, hopvikbara och kan utan problem användas när batteriet tar slut.

Det enda negativa med modellen är att den kan upplevas som en aning plastig. Dessutom rapporterar vissa användare att de är känsliga mot svett, något som kan vara värt att tänka på om du planerar att använda dem på gymmet.

 • Ännu bättre brusreducering än XM3 (en modell som redan var svårslagen).
 • Stilren design med hög komfort.
 • Förbättrad samtalskvalitet och bättre tålighet mot kyla.
 • Upp till 38 timmars batteritid.
 • Kan upplevas som en aning plastiga.
 • Känsliga mot svett och inte vattenresistenta.

2. Bose 700- Rekommenderat val

Bose 700
bose 700 design
  • App: Ja
  • Brusreducering: Ja
  • Batteritid: 20 timmar
  • Snabbladdning: 15 minuter
  • Trådlös: Ja
  • Knappstyrning: Ja

Köp här:

 • 60 dagars öppet köp.
 • Fri frakt över 500 kr.

Bose 700 är den senaste hörlursmodellen från Bose som bjuder på en uppdaterad design och ännu bättre funktioner. Värt att nämna är dock att Bose 700 inte är en uppföljare till Bose QuietComfort 35 II som Bose lanserade för snart fyra år sedan, utan en modell i en fristående serie.

Under de senaste åren har Sony legat hack i häl med Bose när det gäller brusreducering och ljudbild. Faktum är att Sony WH 1000XM3 ansetts vara de bästa hörlurarna med aktiv brusreducering på marknaden. I deras senaste flaggskepp – WH 1000XM4 – har Sony dessutom tagit ljudkvalitet till ytterligare en nivå.

Det finns dock en anledning till varför vi valt ut Bose 700 till de bästa hörlurarna i vår jämförelse och det har att göra med helhetsbilden. Bortsett från att erbjuda ett imponerande ljud är hörlurarna riktigt snygga samtidigt som de ligger i en rimlig prisklass.

Uppdaterad design

Bose 700 har fått en helt ny design med böljande former och en elegant båge som ser ut att sväva över öronkåporna. Hörlurarna kommer i vitt med silverdetaljer samt i svart och har en läcker, matt finish som andas kvalitet.

bose 700 design

När det gäller design vinner Bose 700 både över QuietComfort 35 II och Sony WH 1000XM4 som båda har en relativt opersonlig design. De mjukt vadderade kåporna är behagliga att använda längre stunder. Även bågen är vadderad för bästa möjliga komfort.

Även om den nya designen är trevlig att vila ögonen på har den även vissa brister. En av de främsta är att kåporna inte går att vika in, vilket gör att lurarna tar upp större utrymme än nödvändigt, även i fodralet.

Ytterligare en nackdel som både användare och experter trycker på är att hörlurarna sitter ganska löst. Detta kan bli ett problem för dig som ofta utför övningar på gymmet som kräver att du fäller ner huvudet.

Något som däremot är en fördel är att hörlurarna är IPX4-certifierade, vilket innebär att de klarar vattenstänk från alla riktningar. På så sätt är de mer passande för gymmet än många andra liknande modeller.

Brusreducering i 11 nivåer

Bose 700 är utrustad med aktiv brudreducering i 11 olika nivåer – från 0 till 10. Detta gör att du själv kan kontrollera hur mycket omgivande ljud du vill släppa in. Reglering av brusreduceringen sker antingen med hjälp av knapparna eller pekpanelen som du antingen trycker på eller sveper över.

Vad gäller kvaliteten på den aktiva brusreduceringen finns det inte mycket att anmärka på. Visst är den inte i samma klass som Sonys senaste modeller, men lurarna stänger effektivt ute irriterande ljud i omgivningen.

Det som däremot kan smita igenom trots att brusreduceringen är inställd på max är högfrekvent brus, till exempel från trafik. Samtidigt finns det garanterat en bakomliggande tanke med detta – att minska risken för trafikrelaterade olyckor.

Själva ljudbilden är utmärkt, både när det gäller höga och låga frekvenser. Enligt experterna själva erbjuder faktiskt Bose 700 bättre ljud än det tidigare flaggskeppet QuietComfort 35 II. Medan QuietComfort 35 II har en ganska djup bas och något ojämna frekvensförstärkningar låter Bose 700 mycket bättre överlag.

Här får du en dynamisk ljudbild i flera olika nivåer som i kombination med brusreduceringen ger dig en utmärkt ljudupplevelse. Visst är Sony snäppet vassare även här, men med tanke på att Bose 700 är betydligt billigare får man gå med på en kompromiss.

Intuitivt 4-mikrofonsystem

Bose 700 är utrustad med ett högkvalitativt 4-mikrofonsystem vars uppgift är att identifiera ljud och reglera brusreduceringen. Som tidigare nämnt kan du inte stänga ute precis allt ljud, vilket är synd. Samtidigt kompenserar Bose för detta på andra vis, till exempel genom att erbjuda ett minst sagt imponerande samtalsljud.

Med Bose 700 kan du utan problem föra samtal utan att störas av omgivande ljud och buller. Faktum är att denna hörlursmodell är bland de vassaste när det gäller just samtalskvalitet – betydligt bättre än Sony. Det låter till och med bättre att prata i hörlurarna än att prata direkt i telefonen.

Enklare vardag med röstassistent

Bortsett från den aktiva brusreduceringen och den goda samtalskvaliteten bjuder hörlurarnas många mikrofoner på andra finesser. Du kan till exempel använda dem för att prata med mobilens röstassistent genom att hålla in en knapp.

Via röstassistenten kan du ställa frågor, ringa samtal, ställa in larm, spela musik och mycket annat. Röstassistenten kan även läsa upp dina notiser, men tyvärr är Bose:s röstassistent inte lika vass som mobilens. Räkna därför med en del styltiga fraser. Samtidigt är detta långt ifrån en avgörande faktor i valet av hörlurar.

20 timmars batteritid och smartare parkoppling

Bose 700 har en batteritid på 20 timmar, vilket har blivit standard för denna typ av hörlurar. Laddningstiden ligger på 2,5 timmar, men likt många andra modernare modeller stödjer Bose 700 snabbladdning. För att få ett par timmar extra batteritid krävs bara 15 minuters laddning.

Ytterligare en fördel när det gäller batteri är att hörlurarna berättar hur många timmar du kan lyssna varje gång du startar dem. I QuietComfort 35 II berättar rösten istället hur många procent batteri som återstår, vilket egentligen inte säger så mycket.

Ytterligare en finess med Bose 700 är att modellen har stöd för Bose SimpleSync. Detta är ett system som tillåter dig att parkoppla dina Bose-lurar till exempelvis soundbars eller högtalare från Bose. För att använda denna funktion behöver du ladda ner Bose-appen.

Appen är kostnadsfri att ladda ner och gör det enklare för dig att parkoppla och reglera inställningarna för dina hörlurar. Det är dock inte ett krav att ladda ner appen för att använda lurarna.

Prisklass

I skrivande stund ligger priset på Bose 700 omkring 2 500 – 3 000 kronor. De är med andra ord inte alls mycket dyrare Bose:s tidigare modell QuietComfort 35 II som i dagsläget kostar från 2 300 kronor.

Om vi däremot jämför Bose 700 med Sonys senaste modell XM4 skiljer sig priset avsevärt, då XM4 snittar på drygt 4 000 kronor. Ännu värre blir det om man jämför priset med Apples nya AirPods Max som kostar dryga 7 000 kronor.

Bose 700 är med andra ord ett relativt prisvärt alternativ om du värdesätter både kvalitet, komfort och design.

Summering

Bose gör i vanlig ordning ingen besviken när det gäller ljudkvalitet. Bose 700 är ett par snygga hörlurar som helt klart håller vad de lovar. Här får du hög komfort, brusreducering i 11 olika nivåer och en imponerande ljudbild – allt i ett riktigt snyggt fodral.

Priset är dessutom överkomligt med tanke på det du får. Bose 700 är dryga tusenlappen billigare än Sonys nya flaggskepp, men samtidigt får du räkna med en del kompromisser. Sony är fortfarande steget före när det gäller kvaliteten på både ljud och brusreducering, men Bose vinner däremot i samtalskvalitet och design.

Den snygga designen ger dock hörlurarna en betydande svaghet – de går inte att vika ihop. Bortsett från det kan vi inte föreställa oss att du kommer att bli missnöjd med Bose 700.

 • Elegant design med bekväm passform.
 • Brusreducering i 11 olika nivåer med imponerande ljudbild.
 • Många mikrofoner ger oslagbar samtalskvalitet.
 • Prisvärda, trots hög kvalitet och prestanda.
 • Inte den bästa batteritiden.
 • Brusreduceringen släpper igenom trafikljud.
 • Ej hopvikbara.

3. Apple AirPods Max- Bästa premiumval

Apple AirPods Max
Apple AirPods Max
  • App: Nej
  • Brusreducering: Ja
  • Batteritid: 20 timmar
  • Snabbladdning: 5 minuter
  • Trådlös: Ja
  • Knappstyrning: Ja

Köp här:

 • Rekommenderad återförsäljare.
 • Leveranstiden är 1-5 arbetsdagar.
 • 60 dagars öppet köp.
 • Fri frakt över 500 kr.

Apples trådlösa in-ear-hörlurar AirPods har på kort tid blivit ett ovärderligt tillbehör för många Apple-entusiaster. De som föredrar over-ear-hörlurar har dock fått nöja sig med modeller från Bose och Sony – tills nu.

https://youtu.be/FXI_-OesT3A

Den 8 december 2020 lanserade Apple nämligen sina första over-ear-hörlurar någonsin – AirPods Max. AirPods Max utlovar bland annat högupplöst ljud, suverän komfort, bioliknande surroundljud och marknadens bästa aktiva brusreducering. Och nog håller de sina löften.

Den imponerande prestandan kommer dock till ett högt pris, bra mycket högre jämfört med andra ”värstinghörlurar” (till exempel Sony WH 1000XM4). Vill du bli ägare till ett par AirPods Max får du nämligen vara beredd att betala mellan 6 000 och 7 000 kronor.

Design som sticker ut i mängden

Det märks att Apple valt att ta ett steg ifrån det konventionella när det gäller designen på AirPods Max. Medan tillverkare som Sony och Bose håller sig kvar vid en ganska traditionell design bjuder Apple på något helt annat.

Apple AirPods Max design

Det unika utseendet med mjuka former ger hörlurarna en minst sagt futuristisk känsla. Samtidigt verkar det som att Apple hämtat inspiration även från äldre generationers hörlurar som var tillverkade i andra material än plast.

AirPods Max har en rejäl konstruktion av rostfritt stål. Ovansidan av bågen har ett silikonöverdrag medan undersidan – det vill säga den del du har mot huvudet – är tillverkad av stickat nät.

Kåporna är tillverkade av eloxerad aluminium och är något mer fyrkantiga än vanligt. De täcker hela örat och kuddarna är tillverkade av minnesskum för bästa möjliga passform och omslutning. De är dessutom täcka i nättextil som förbättrar ventilationen.

Precis som många andra produkter från Apple kan du få AirPods Max i en rad läckra färger. Håll det enkelt med silver och space grey eller välj en mer utstickande färg, så som grön, rosa eller sky blue (som är vår personliga favorit).

Tyngst i jämförelsen

Den kraftiga konstruktionen gör Apple AirPods Max till de tyngsta over-ear-hörlurarna i vår jämförelser. De väger så mycket som 384,8 gram, vilket kan jämföras med Sony XM3 som bara väger 225 gram. Detta har förstås att göra med de högkvalitativa material Apple valt att använda sig av.

Vikten är dock inget som påverkar upplevelsen när du väl har hörlurarna på dig. Experter som testat AirPods Max under en längre perioder upplever varken tryck eller obehag. Dessutom är det många som uppskattar känslan av tyngd

I övrigt sitter hörlurarna mycket bra, även under aktiviteter med mycket rörelse. De är dock kanske inte de mest optimala hörlurarna för hård träning med tanke på det höga priset.

Imponerande brusreducering

Apple AirPods Max är utrustad med både passiv och aktiv brusreducering. Precis som med många andra hörlurar, bland annat in-ear-modellen AirPods Pro, kan du försätta hörlurarna i transparent läge. Detta innebär att du snabbt kan växla läge för att höra din omgivning.

Kvaliteten på brusreduceringen är vad man kan förvänta sig av ett par kvalitetshörlurar – det vill säga riktigt bra. Extra bra presterar den vid regelbundet brus, till exempel fläktar och diskmaskiner, men plötsliga ljud på hög frekvens kan ibland smita igenom. Här är Sonys nya flaggskepp XM4 snäppet vassare enligt experterna själva.

För att erbjuda optimal brusreducering är AirPods Max utrustade med totalt nio mikrofoner, varav åtta anpassade för att blockera omgivande ljud. Tre av de nio mikrofonerna är dessutom avsedda för röstupptagning, vilket ger dig kristallklara samtal.

Förstklassig ljudkvalitet – oavsett genre

Nu till det område där AirPods Max verkligen briljerar – ljudkvaliteten. Hörlurarna är utrustade med Apples hörlurschip H1 (ett chip i vardera öronkåpa) som garanterar en maffig ljudupplevelse.

Oavsett om du lyssnar på ljudböcker, klassisk musik, rock eller house får du en dynamisk ljudbild i flera olika nivåer. Modellen klarar av både höga och låga frekvenser galant. Även övergångar mellan bas och diskant låter fenomenalt, likaså separationen av olika instrument.

Värt att nämna är att AirPods Max faktiskt presterar bäst ljudmässigt när brusreduceringen är avstängd. Även om detta inte bör hindra dig från att använda brusreduceringen kan det vara bra att undvika funktionen när den inte är absolut nödvändig.

Surroundljud ger biolikande känsla

Apple har valt att ta ljudupplevelsen i AirPods Max ytterligare ett steg genom att integrera ett virtuellt surroundljud. Detta innebär att hörlurarna automatiskt anpassar sig efter innehåll med surroundljud i form av 5.1, 7.1 eller Dolby Atmos.

Denna unika funktion tillåter dig att höra miljöljud från alla håll medan dialogen rikas från skärmen på din iPad eller iPhone. Rösterna hänger dessutom med i den riktning personerna rör sig, vilket förstärker biokänslan.

”Placeringen av de olika rösterna är briljant, exakt och övertygande. […] Det är lätt att glömma att du lyssnar med hörlurar – så bra är leveransen. Det är otroligt cinematiskt.”

Citat från Whathifi.com.

Det enda negativa med denna funktion är att den fortfarande inte är tillgänglig för Mac eller Apple TV. Förmodligen kommer Apple att ändra på detta inom kort.

Enbart anpassad för trådlös lyssning

Även om AirPods Max har många styrkor har modellen även en del betydande brister. En av dem är att hörlurarna enbart är anpassade för trådlös lyssning och helt saknar en vanlig ljudingång.

Du får inte med någon kabel, men du kan däremot köpa till en Lightning till 3,5 mm-adapter om du till exempel vill använda hörlurarna på flygplanet. Observera att du i detta fall även behöver köpa till en AUX-sladd, vilket känns väldigt krångligt.

Ytterligare en stor nackdel är det faktum att dina AirPods Max blir obrukbara om batteriet tar slut. Medan andra modeller – till exempel Sonys flaggskepp XM4 – utan problem kan användas som passiva hörlurar med ljudkabel blir Apples premiumlurar värdelösa.

Medan bristen på tillbehör helt klart ger AirPods Max minuspoäng i mångas ögon menar Apple själva att du betalar för teknologin och kvaliteten. Här har de förvisso en poäng, men vi hade ändå önskat oss en tillhörande ljudkabel.

Enkel manövrering med vrede

Något som AirPods Max däremot fått höga betyg för är sin användarvänlighet. Först och främst har Apple valt att hålla kåporna plotterfria, vilket garanterat uppskattas av många användarna.

Istället för den traditionella touchkontroller har hörlurarna bara två fysiska kontroller: ett vrede och en knapp, både lokaliserade på ovansidan av ena kåpan. Detta gör det extra enkelt att reglera lurarnas inställningar, även om du till exempel har vantar på dig.

Vredet, som Apple valt att kalla Digital Crown, fungerar så här:

 • Vrid för att justera volymen
 • 1 klick: spela upp, pausa eller besvara inkommande samtal
 • 2 klick: hoppa framåt i spellistan
 • 3 klick: hoppa bakåt i spellistan
 • Klicka och håll in för att aktivera Siri

Knappen använder du för att växla mellan transparent läge och aktiv brusreducering. Apple har inte gjort det krångligare än så och det uppskattar vi.

20 timmars batteritid

Trots att AirPods Max är hörlurar i dyraste laget har Apple inte lagt särskilt mycket fokus på batteritiden. Här får du 20 timmars lyssning, vilket är detsamma som de betydligt billigare modellerna Bose 700 och Bose QuietComfort 35 II.

Jämfört med Sony XM3 och XM4 ligger AirPods Max dock i lä. Båda Sonys modeller har nämligen en maximal batteritid på upp till 38 timmar. Samtidigt räcker 20 timmar gott och väl för de flesta.

En fördel med AirPods Max är dock att du kan snabbladda dem i 5 minuter för att få hela 1,5 timmars lyssning. Du laddar hörlurarna via Ligtning-uttaget, precis som med AirPods Pro.

Smarta sensorer, men märkligt fodral

AirPods Max är utrustade med intelligenta sensorer som identifierar rörelsen när du sätter på dig hörlurarna. Därefter letar de automatiskt upp dina närliggande enheter och ansluter automatiskt för sömlös parkoppling.

Hörlurarna har även sensorer som känner av när du placerar dem i det medföljande fodralet Smart Case. Då kommer lurarna automatiskt att övergå till ultralåg energiförbrukning.

Fodralet har blivit ett hett ämne sedan Apple presenterade det i samband med lanseringen av AirPods Max. Detta med all rätt – fodralet har en minst sagt ogenomtänkt utformning som bara täcker kåporna. Själva bågen är däremot helt oskyddad.

Kvaliteten på fodralet är det inget fel på och huruvida fodralet är snyggt eller inte är en smaksak. Det som däremot gör många fundersamma är själva funktionen. Visst skyddas kåporna mot repor, smuts och skador, men bågen förblir ute i det fria. Dessutom skyddar inte fodralet hörlurarna mot varken damm eller fukt.

Med tanke på att AirPods Max kan klassas som en dyrgrip hade många förväntat sig ett betydligt bättre fodral. Nu får du istället vara extra försiktig när du packar ner hörlurarna på resan – eller bara köpa till ett annat fodral.

Summering

AirPods Max är Apples första over-ear-hörlurar någonsin och det råder inga tvivel om att de väckt uppmärksamhet. Den unika designen i sig får modellen att sticka ut i mängden och vad gäller ljudkvalitet kommer AirPods Max inte att göra någon besviken.

Precis som med många andra moderna hörlurar kan du själv välja mellan full transparens och aktiv brusreducering. Allra bäst låter dock AirPods Max utan någon av dessa funktioner aktiverade.

AirPods Max har många styrkor, där ljudkvaliteten är den absolut främsta. De har även stöd för virtuellt surroundljud som skapar en imponerande biokänsla när du tittar på material med 5.1, 7.1 eller Dolby Atmos. Även den rejäla konstruktionen i metall ger modellen värdefulla pluspoäng.

Som du säkert förstår vid det här laget har AirPods Max även en rad brister. Dels är modellen enbart kompatibel med Apple-produkter, vilket innebär att den främst riktar sig till Apple-användare. Dessutom finns ingen ljudingång och när batteriet tar slut kan du inte längre använda hörlurarna.

Priset är dessutom i högsta laget. Är du enbart ute efter bra brusreducering kan de senaste modellerna från Sony eller Bose duga gott och väl.

 • Svårslagen ljudkvalitet, oavsett genre.
 • Virtuellt surroundljud för genuin biokänsla.
 • Fysiska kontroller för enklare åtkomst.
 • Rejäl konstruktion med hög komfort.
 • I dyraste laget.
 • Ogenomtänkt fodral och ej hopfällbara.
 • Kort batteritid med tanke på det höga priset.

4. Bose QuietComfort 35 II

Bose QuietComfort 35 II
Bose QuietComfort 35 II svarta
  • App: Ja
  • Brusreducering: Ja
  • Batteritid: 20 timmar
  • Snabbladdning: 15 minuter
  • Trådlös: Ja
  • Knappstyrning: Ja

Köp här:

 • 60 dagars öppet köpt.
 • Leveranstiden är mellan 2-3 månader.

Bose QuietComfort 35 II är en stor kundfavorit och har även vunnit ”Bäst i testet 2020”. Med förstklassig brusreducering, bekväm passform och Bluetooth-anslutning passar dessa hörlurar till det mesta.

Kommentar från Bäst i testet-teamet: Vi som driver Bäst i testet använder själva dessa hörlurar och vi är alla mycket nöjda med deras funktioner. De passar både för pendling och flygresor som för promenader och svettigare träningspass. 

Hörlurarna har en enkel och stilren design och kommer dessutom i flera färger. Det tillhörande fodralet gör det enkelt att förvara lurarna och den långa batteritiden är ett stort plus.

Slittåliga kuddar med fylligt ljud

Bose QuietComfort 35 II är klädda i alcantara, ett syntetiskt fibermaterial som är slittåligt samtidigt som det ger en lyxig känsla. Själva öronkuddarna har en utmärkt passform och är gjorda av ett syntetiskt proteinläder för extra komfort.

design Bose QuietComfort 35

Med Bose QuietComfort 35 II kan du räkna med ljud av högsta kvalitet. Modellens volymoptimerade EQ ger hörlurarna hög prestanda med kristallklart och fylligt ljud, oavsett om du spelar på hög eller låg volym.

När det kommer till brusreducering är denna hörlursmodell även utrustad med en avancerad teknik som hela tiden mäter och läser av ljudet omkring dig. De stänger sedan automatiskt ute ljudet med en motsatt signal.

En stor fördel med just brusreduceringen är att du kan välja mellan tre olika nivåer som passar vid olika tillfällen: hög, låg eller avstängd. Den låga brusreduceringen passar extra bra under extra blåsiga dagar.

Brusreduceringen tillsammans med de dubba mikrofonerna gör Bose QuietComfort 35 II utmärkta för att ringa och ta emot samtal.

20 timmars batteritid

Med en batteritid på hela 20 timmar kan du använda dina hörlurar under en längre tid utan att behöva ladda upp dem. När batteriet tar slut ansluter du dem enkelt till ett USB-uttag och efter bara 15 minuters laddning får du 2,5 timmars extra batteritid.

Befinner du dig på språng utan möjlighet att ladda hörlurarna? Då kan du använda den tillhörande ljudkabel som följer med. Med hjälp av den kan du använda dina hörlurar precis som vanligt, dock utan brusreducering.

Enkel knapp- och röststyrning

Via Bose QuietComfort 35 II knappstyrning kan du enkelt byta låt, pausa, besvara samtal, reglera volymen och läget på brusreducerningen. Du behöver alltså inte plocka fram din mobil eller dator varje gång du vill utföra någon av dessa åtgärder.

Eftersom hörlurarna är anslutna till Google Assistant kan du även använda knappen för att prata med assistenten och ta del av information. Du kan till exempel fråga om vädret, ringa en vän eller lyssna på de senaste nyheterna.

Parkoppla i appen

Bose QuietComfort 35 II kommer med en smart app som kan laddas ner kostnadsfritt till både iOS och Android. Via appen kan du skräddarsy dina inställningar och få en bra överblick på lurarnas många funktioner.

app för Bose QuietComfort 35 II

En annan smart funktion är att du kan ansluta ytterligare ett par Bose QuietComfort 35 II (kanske din partners eller din kompis) till appen. På så sätt kan ni njuta av musik tillsammans utan att bli störda av omgivningen.

Appen förbättrar användarupplevelsen en hel del, men du kan såklart använda dina hörlurar även utan den. Då ansluter du dem som vanligt till din mobil, surfplatta eller dator via Bluetooth-inställningarna.

Summering

Bose är kända för att leverera hörlurar av högsta klass och QuietComfort 35 II är inget undantag. Här har du ett par tidlösa hörlurar som presterar utmärkt i de flesta situationer. Den genomtänkta utformningen med mjuka kuddar som omsluter hela örat gör dessutom modellen behagliga att bära, även under längre stunder.

Brusreduceringen är strålande och även batteritiden är tillfredsställande, även om den kanske inte är i samma klass som Sonys flaggskepp. De enda bristerna vi hittar med modellen är att kåporna är ganska enkla att repa (vilket blir extra synligt på silvermodellen) samt att kuddarna snabbt blir utslitna.

 • Högkvalitativa hörlurar med bekväm passform.
 • Tre olika lägen för brusreducering: hög, låg och avstängd.
 • Anslut ytterligare ett par Bose QuietComfort 35 II till appen och lyssna tillsammans.
 • Finns modeller med längre batteritid.
 • Det blir lätt repor på kåporna.

5. Sony WH 1000XM3

Sony WH 1000XM3
Sony WH 1000XM3
Sony WH 1000XM3
  • App: Ja
  • Brusreducering: Ja, och tryckoptimering
  • Batteritid: 38 timmar
  • Snabbladdning: 10 minuter
  • Trådlös: Ja
  • Knappstyrning: Ja

Köp här:

 • Leveranstiden är 2-5 arbetsdagar.
 • 30 dagars öppet köp.
 • Leveranstiden vanligtvis 2-10 arbetsdagar.
 • 14 dagars returrätt.

Sony WH 1000XM3 erbjuder ett förstklassigt ljud med imponerande brusreducering. Hörlurarna ger ett kristallklart ljud i de flesta miljöer och har en god passform med hög komfort.

Bortsett från att ha utsetts till vinnare i en rad olika tester är Sony WH 1000XM3 en stor hit bland konsumenterna själva. I recensionerna prisar kunderna bland annat hörlurarnas komfort och den extra långa batteritiden.

Om du är ute efter bra hörlurar, men anser att den senaste hörlursmodellen från Sony (WH 1000XM4) är för dyr kan denna föregångare vara ett utmärkt alternativ.

Ergonomiska dynor med kristallklart ljud

Sony WH 1000XM3 har lätta, stora och djupa dynor som är ergonomiskt utformade med uretanskum, vilket gör att de sitter bekvämt mot örat och formar sig efter dess struktur.

Om du är ute efter branschens bästa ljud kan Sony WH 1000XM3 vara ett alternativ för dig. Den förstklassiga brusreduceringen – som är bland den bästa i branschen – ger dig kristallklart ljud tack vare den förstärkare som har byggts in i hörlurarnas brusreduceringsprocessor.

Funktionen Smart Listening anpassar brusreduceringen till din omgivning så att du ska få utmärkt ljud oavsett vart du befinner dig. Det finns dessutom möjlighet att välja mellan olika lägen av brusreducering, precis som med Bose QuietComfort 35 II.

Som om inte allt detta är nog har denna hörlursmodell även tryckoptimering. Detta är en funktion som gör dem optimala att använda när du flyger där lufttrycket kan skifta snabbt.

Sony WH 1000XM3 kan anslutas till dator, mobil eller surfplatta på två olika sätt: via Bluetooth eller LDAC. Det senare alternativet skickar tre gånger mer data än Bluetooth, vilket innebär extra bra ljud.

30 timmars batteritid

Batteritiden på Sony WH 1000xM3 är upp till hela 30 timmar (38 timmar i standby), det vill säga 10 timmar mer än både Bose QuietComfort 35II, Bose 700 och Apple AirPods Max.

Detta är såklart en fördel för dig som ska resa långt eller inte har möjlighet att ladda regelbundet. Om du bara använder hörlurarna då och då kommer batteriet att räcka väldigt länge.

Laddning sker via den tillhörande USB-kabeln och du kan även snabbladda lurarna i 10 minuter för att få hela 5 timmars batteritid. Detta är en stor anledning till varför Sony WH 1000XM3 fått så goda omdömen.  Den totala laddningstiden är emellertid 3 timmar.

Intuitiv knappstyrning

Hörlurarna är smart utformade där du med några lätta knapptryckningar kan svara samt lägga på när någon ringer. Samma sak gäller när du ska byta låt eller höja och sänka volymen. För att få åtkomst till röstassistenten behöver du bara hålla in knappen.

Sony WH 1000XM3 är kopplade till både Google Assistant och Alexa Built In, så att du alltid har en assistent nära till hands. Via assistenten kan du även styra låtval, ringa och mycket mer.

En annan unik funktion som får dessa hörlurar att sticka ut i mängden är att du inte behöver ta av dig hörlurarna om någon försöker prata med dig. Du håller bara handen över höljet så pausas ljudet eller brusreduceringen.

App med goda recensioner

Även dessa hörlurar kommer med en smart app. Appen kan laddas ner kostnadsfritt till både iOS och Android via App Store respektive Google Play Store. Via denna app kan du få en bra överblick över hörlurarnas funktioner och inställningar.

app för Sony WH 1000XM3

Recensionerna för denna app är goda – många kunder säger till exempel att den är enklare att använda än den som Bose erbjuder.

Summering

Sony WH 1000XM3 är föregångaren till nya 1000XM4 och levererar en utmärkt ljudbild rakt igenom. Den förstklassiga brusreduceringen stänger ute omgivningens ljud effektivt och den låga batteritiden är extra uppskattad av användarna själva.

De enda nackdelarna med modellen är bågen som numera är i plast (tidigare var den i metall). Detta gör att Sony WH 1000XM3 kan upplevas som en aning plastiga. Dessutom är hörlurarna fortfarande relativt dyra, trots att de är av en äldre generation. Mellan Sony WH 1000XM3 och nya Bose 700 skiljer bara dryga 500 kronor.

 • Marknadens bästa brusreducering som automatiskt anpassar sig till din omgivning.
 • Lång batteritid - upp till 38 timmar - och snabbladdning.
 • Enkel och kostnadsfri app förbättrar användningen.
 • Något dyra.
 • Båge i plast istället för metall.

Att tänka på inför köp av hörlurar (Guide)

Innan du investerar i ett par bra trådlösa hörlurar kan det vara en god idé att fundera över ditt behov. När ska du använda dina hörlurar? Behöver de vara sladdfria och hur viktigt är det för dig med brusreducering? Och kanske viktigast av allt – hur mycket får de kosta?

Nedan har vi sammanställt en enkel och hjälpsam guide som kan vara bra att läsa igenom innan du bestämmer dig för att köpa nya hörlurar.

Hörlurar för olika behov

Det första du bör fundera över är när du ska använda hörlurarna. Ska du bara ha dem till vardags, till exempel när du pendlar till och från jobbet? Då kanske brusreducering – som stänger ute ljud från omgivningen – kan vara något att satsa på.

Om du däremot planerar att använda hörlurarna när du tränar bör du istället titta närmare på hur tåliga de är mot svett. Här kan dessutom sladdlängden spela roll – kanske är det smidigast att välja en modell utan sladd?

Titta närmare på ditt behov och utgå ifrån det när du väljer hörlurar, det kommer att gynna dig i längden.

Med eller utan sladd?

Sladdfria hörlurar kopplas till mobilen eller datorn via Bluetooth. Därmed kan du röra dig fritt utan att hindras av sladdar. Du slipper även bekymmer med trassel som många gånger faktiskt kan leda till att hörlurarna går sönder snabbare.

Är du ofta på språng kan hörlurar utan sladd vara ett utmärkt alternativ. Många av dagens hörlurar har dessutom en extra lång räckvidd som gör att du inte alltid behöver ha mobilen på dig, till exempel om du städar i hemmet.

För bara några år sedan var trådlösa hörlurar ingen större hit, men i och med att utvecklingen har gått framåt kan du idag hitta en rad modeller av riktigt hög kvalitet.

Fördelar med sladdlöst

 • Möjlighet att röra dig obehindrat
 • Slipp trassel av sladdar
 • Inte nödvändigt att ha mobilen i närheten

Nackdelar med sladdlöst

 • Batteriet måste laddas med jämna mellanrum
 • Får du ingen tillhörande AUX-sladd kan du inte använda hörlurar

Funktioner dina hörlurar bör ha

Många av dagens hörlurar är utrustade med en rad smarta funktioner som förbättrar användarupplevelsen. Samtidigt finns det även enklare modeller med bara en funktion – att föra ljud mellan mobil eller dator till hörlurarna.

Nedan följer några vanliga funktioner hörlurar idag brukar vara utrustade med.

Brusreducering

En av de mest uppmärksammade – och för många viktigaste – funktionerna är brusreducering. Genom brusreducering kan hörlurarna stänga ute ljud ifrån omgivningen så att du ska kunna lyssna ostört.

Den brusreducerade funktionen är uppbyggd av en mikrofon som fångar upp det omgivande ljudet. Avancerad teknik inuti hörlurarna skapar sedan en våg som motsvarar samma ljud och skickar ut den. Detta gör dels att hörlurarna inte läcker in ljud, men också att de kan anpassa reduceringen beroende på omgivningen.

Brusreducering förbättrar även kvaliteten på uppspelningen och ger ett klarare ljud. På många nya modeller kan du även justera hur hög brusreducering du vill ha – vid blåsiga förhållanden kan till exempel en låg brusreducering ge bättre ljud.

Anslutning till mobil

I princip alla hörlurar idag kan anslutas till mobilen, en annan mycket uppskattad funktion (särskilt vid träning). Genom att koppla lurarna till mobilen kan du till exempel:

 • Höja och sänka volymen
 • Svara på samtal via en inbyggd mikrofon
 • Byta och pausa låtar

Denna funktion höjer användarvänligheten eftersom du slipper ta upp mobilen varje gång du vill utföra någon av dessa åtgärder.

Tillhörande fodral

Sist men inte minst är det bra om hörlurarna kommer tillsammans med ett fodral som du kan förvara lurarna i när du inte använder dem.

Med ett bra fodral kan du dels skydda hörlurarna och därmed hålla dem i ett bra skick samtidigt som det blir enklare att bära med sig dem.

Källor

M3.idg.se

M3 är en av Sveriges mest kända prylsajter. Om du vill hålla dig uppdaterad inom techvärlden eller läsa om de senaste mobiltelefonerna, kamerorna eller spelkonsolerna är detta plattformen du bör besöka.

Precis som många andra liknande plattformar gör M3 även egna tester av produkter. Därefter delar de med sig av sin upplevelse i noggranna, lättlästa och objektiva recensioner på hemsidan. Här kan du läsa om allt ifrån funktioner och prestanda till pris och tillgänglighet för att bilda dig en egen uppfattning av produkten.

M3 har såklart fått möjlighet att testa vår testvinnare – Sony WH-1000XM4 – och beskriver brusreduceringen som ”brutalt effektiv”. De lyfter även hörlurarnas höga komfort, men menar samtidigt att prislappen är något hög och att designen i princip är identisk med föregångaren 1000XM3.

M3 har även recenserat Bose 700 och menar att även denna modell håller hög kvalitet, både vad gäller design, komfort och prestanda. Även ljudupptagningen vid samtal är riktigt bra. Dock kunde batteritiden varit bättre, då den inte är i närheten av Sonys 38 timmar.

M3:s test:

2020-08-14 – Expertomdöme om Sony 1000XM4.

Ljudochbild.com

Ljud och bild är, precis som namnet antyder, en plattform som fokuserar på elektronik. Här kan du hålla dig uppdaterad inom techvärlden, men också ta del av hjälpsamma guider och sektioner som ”Årets bästa”. Framför allt kan du ta del av expertpanelens egna produktrecensioner som kan vara till hjälp om du planerar att köpa ny kamera, tv, drönare eller mobiltelefon.

I vår jämförelse av hörlurar har vi läst Ljud och bild:s recension av Bose 700 och tagit hänsyn till deras åsikter. De menar bland annat att Bose 700 inte ger samma vakuumkänsla som liknande hörlurar kan göra, men att höga frekvenser kan låta en aning skarpa. Dessutom kunde brusreduceringen vara något bättre, men överlag får modellen höga betyg.

Observera att du inte kan ta del av hela testet om du inte är medlem hos Ljud och bild.

Ljud och bilds test:

2020-01-31 – Expertomdöme om Bose 700.

WhatHiFi.com

What HiFi är en brittisk plattform som, likt M3, hjälper konsumenter att fatta bättre beslut när det är dags att köpa ny teknik. Enligt What HiFi själva är de världens främsta köpguide online, vilket vi är beredda att hålla med om. Plattformen erbjuder dels hjälpsamma artiklar och råd, men framför allt en mängd professionella och objektiva produktrecensioner.

Genom åren har What HiFi:s expertpanel fått äran att testa mängder av techprodukter, inte minst hörlurar. I vår jämförelse av hörlurar har vi valt att bland annat utgå från plattformens egen recension av Apple Airpods Max som vi valt ut till testets premiumval.

Enligt What HiFi erbjuder Apple Airpods Max en fantastisk ljudbild, imponerande brusreducering (även om den inte är i samma klass som Sony 1000XM4) och riktigt bra byggkvalitet. Däremot förstår de inte poängen med fodralet – vilket de inte är ensamma om.

What HiFis test:

2021-04-19 – Expertomdöme om Apple AirPods Max.

Cnet.com

Cnet är en amerikansk mediewebbplats som grundades så tidigt som 1994 och som sedan 2020 ägs av företaget Red Ventures. På webbplatsen publiceras allt ifrån nyheter, artiklar och guider till recensioner och videos, främst om elektronik, men också om hälsa och ekonomi.

Om du enbart är intresserad av produktrecensioner hittar du en specifik flik för det uppe i menyn. Här kan du välja mellan en rad olika kategorier, exempelvis kameror, bilar, drönare, skrivare och hörlurar. I vår jämförelse av hörlurar har vi valt att utgå efter Cnets recension av Bose QuietComfort 35 II eftersom vi ser deras testpanel som experter.

Enligt Cnet är Bose QuietComfort 35 II ett par högkvalitativa hörlurar med bra ljudbild, effektiv brusreducering och utmärkt komfort. De uppskattar även den välfungerande Bluetooth-anslutningen och att det ingår en AUX-kabel.

Den enda nackdelen Cnet nämner är att batteriet inte går att byta ut samt att designen i princip är identisk med den tidigare modellen Bose QC.

Cnets test:

2018-06-01 – Expertomdöme om Bose QuietComfort 35 II.

Tek.no

Tek.no är precis som M3 en prylsajt som fokuserar på att recensera diverse konsumentelektronik. Den norska plattformen fokuserar främst på att göra egna tester, men erbjuder även hjälpsamma guider och spännande nyheter inom både gaming och tech. Om du vill hålla dig uppdaterad inom teknik är detta helt enkelt den ultimata plattformen för dig.

Vi väljer alltid att utgå från källor i olika länder när vi gör våra produktjämförelser. I vår research av hörlurar valde vi därför att delvis utgå från Tek.no och deras recension av Sony WH-1000XM3. Modellen får ett rungande bra betyg, framför allt på grund av den imponerande brusreduceringen och ljudkvaliteten. Det enda experterna saknar är möjligheten att ansluta hörlurarna till flera enheter samtidigt.

Tek.no:s test:

2018-08-31 – Expertomdöme om Sony WH-1000XM3.

bose 700 vs apple airpods max

Sommaren 2019 presenterade Bose sin senaste hörlursmodell – Bose 700. Lite...

playstation 5 vs xbox x

Det har gått sju år sedan Sony och Microsoft lanserade sina senaste...

Liknande tester

bästa tv
10 TV testade
LG OLED65G1 OLED
Bäst i test LG OLED65G1 OLED Evo
actionkamera test
6 Actionkamera testade
GoPro-Hero-10
Bäst i test GoPro Hero 10
Drönare test
5 Drönare testade
DJI Mavic 3 Drönare bäst i test
Bäst i test DJI Mavic 3
projektor test
4 Projektor testade
Samsung The Premiere - bästa projektor
Bäst i test Samsung The Premiere
systemkamera test
4 Systemkamera testade
Canon EOS 90D
Bäst i test Canon EOS 90D
router
5 Router testade
Asus RT-AX86U
Bäst i test Asus RT-AX86U
surfplatta test
5 Surfplatta testade
ipad pro
Bäst i test Apple Ipad Pro
bärbar dator test
4 Bärbar dator testade
Apple MacBook Air (2020)
Bäst i test Apple MacBook Air (2020)
man med datorskärm - bäst i test
4 Datorskärm testade
BenQ PD3200U
Bäst i test BenQ PD3200U
mobiltelefon - bäst i test
5 Mobiltelefon testade
Iphone 13 pro bäst i test
Bästa Iphone Iphone 13 Pro
Ritplatta test
4 Ritplatta testade
Wacom Cintiq 16
Bäst i test Wacom Cintiq 16
ljudboktjänst
4 Ljudbok testade
bookbeat logo
Bästa ljudboksappen BookBeat
Streamingtjänster test
8 Streamingtjänster testade
Netflix.logo
Bäst för hela familjen Netflix
bästa webhotell
4 Webbhotell testade
misshosting bästa webbhotell
Bästa webbhotellet Miss Hosting
Matkasse bäst i test
6 Matkasse testade
Hello Fresh matkasse bäst i test
Bästa matkassen Hello Fresh
tv-abonnemang
5 TV-abonnemang testade
allente logo
Bäst i test Allente
soundbar test
6 Soundbar testade
Sonos Arc
Bäst i test Sonos Arc
in-ear test
6 In-ear hörlurar testade
apple-airpods
Bästa trådlösa in ear hörlurar Apple Airpods Pro
Bäst Bluetooth-högtalare - bäst i test
4 Bluetooth-högtalare testade
Sonos Roam - Bäst Bluetooth-högtalare
Bäst i test Sonos Roam
laserskrivare
4 Laserskrivare testade
Lexmark MB3442adw printer
Bäst i test Lexmark MB3442adw printer
Wifi förstärkare
4 Wifi-förstärkare testade
TP-Link RE605X
Bäst i test TP-Link RE605X
Laptopställ test
3 Laptopställ testade
DESIRE2 Supreme Pro
Bäst i test DESIRE2 Supreme Pro
Terminalglasögon test
4 Terminalglasögon testade
CHPO Zebbe bäst i test
Bäst i test CHPO Zebbe

Jämför specifikationer

Nedan kan du se testvinnarna i vår jämförelse. Du kan scrolla i sidled för att se alla vinnare.

Produkter

1
image
2
image
3
image
image
image

Specifikationer

Sony WH-1000XM4

Bose 700

Apple AirPods Max

Bose QuietComfort 35 II

Sony WH 1000XM3

Betyg
Vikt:254 gram252 gram384,8 gram309 gram225 gram
App:JaJaNejJaJa
Brusreducering:JaJaJaJaJa
Tryckoptimering:JaNejNejNejJa
Batteritid:38 timmar20 timmar20 timmar20 timmar38 timmar
Laddningstid:3 timmar2,5 timmar-2 timmar3 timmar
Snabbladdning:10 minuter15 minuter5 min15 minuter10 minuter
Trådlös:JaJaJaJaJa
Knappstyrning:JaJaJaJaJa
Kopplad till mobil:JaJaJaJaJa
Vattenresistent:NejJa (IPX4)NejNejNej
Frekvensomfång:4 – 40 000 Hz---4 - 40 000

Vanliga frågor och svar

Hörlurar kan du använda för att lyssna på musik, se på film eller prata i telefon. Det finns många olika typer av hörlurar att välja mellan idag. De vanligaste är så kallade over-ear som du sätter utanpå örat och in-ear som du fäster i örat.

Båda modellerna kan vara med och utan sladd. Är de utan sladd ansluter du dem till mobilen, surfplattan eller datorn via Bluetooth. På så sätt kan du få full rörelsefrihet.

Brusreducering är en avancerad teknik som utesluter ljud från omgivningen. Detta sker via hörlurarnas små, inbyggda mikrofoner som finns på in- och utsidan.

När mikrofonerna på utsidan upptäcker ljud kommer de att skicka en signal i motsatt riktning för att jämna ut ljudet. Samtidigt skapas ett slags vakuum som förbättrar ljudet inuti hörlurarna.

För att ladda trådlösa hörlurar behöver du bara koppla in den medföljande sladden i en USB-adapter. Denna kopplar du sedan in i ett vägguttag.

Skulle batteriet i dina hörlurar ta slut under tiden du befinner dig på språng har de flesta modeller idag en tillhörande AUX-sladd. Med den kan du använda hörlurarna som vanligt, dock utan brusreducering.

Du kan i princip använda alla hörlurar till PS4 (Play Station 4), både de med och utan sladd. Om hörlurarna är sladdlösa kopplar du upp dem via Bluetooth till spelstationen. Har de sladd kan du bara koppla in dem i AUX-uttaget.

Observera att du som vill kunna prata med andra spelare under tiden du spelar kan behöva en modell med inbyggd mikrofon. För att få bästa möjliga ljud och upplevelse när du spelar rekommenderar vi att du investerar i ett par hörlurar anpassade för den spelkonsol du använder.

Enligt 10 e § i trafikförordningen får du inte ha mobilen i handen under tiden du kör bil. Även om det inte finns några lagar kring att använda hörlurar när du kör rekommenderar vi att du undviker detta. Hörlurarna kan nämligen göra dig ouppmärksam på vad som händer omkring dig i trafiken.

Hjälpte det här testet om Hörlurar dig?

17 Röster, Genomsnitt: 4.9/5
Skriv recension

Dela testet

Liknande tester

bästa tv

TV: 6 testade modeller

actionkamera test

Actionkamera: 6 testade modeller

Drönare test

Drönare: 4 testade modeller

Vill du få exklusiva uppdateringar?

 1. Sony WH-1000XM4

  Sony WH-1000XM4

  Bäst i test
 2. Bose 700

  Bose 700

  Rekommenderat val
 3. Apple AirPods Max

  Apple AirPods Max

  Bästa premiumval

Vanliga frågor och svar

Hörlurar kan du använda för att lyssna på musik, se på film eller prata i telefon. Det finns många olika typer av hörlurar att välja mellan idag. De vanligaste är så kallade over-ear som du sätter utanpå örat och in-ear som du fäster i örat.

Båda modellerna kan vara med och utan sladd. Är de utan sladd ansluter du dem till mobilen, surfplattan eller datorn via Bluetooth. På så sätt kan du få full rörelsefrihet.

Brusreducering är en avancerad teknik som utesluter ljud från omgivningen. Detta sker via hörlurarnas små, inbyggda mikrofoner som finns på in- och utsidan.

När mikrofonerna på utsidan upptäcker ljud kommer de att skicka en signal i motsatt riktning för att jämna ut ljudet. Samtidigt skapas ett slags vakuum som förbättrar ljudet inuti hörlurarna.

För att ladda trådlösa hörlurar behöver du bara koppla in den medföljande sladden i en USB-adapter. Denna kopplar du sedan in i ett vägguttag.

Skulle batteriet i dina hörlurar ta slut under tiden du befinner dig på språng har de flesta modeller idag en tillhörande AUX-sladd. Med den kan du använda hörlurarna som vanligt, dock utan brusreducering.

Du kan i princip använda alla hörlurar till PS4 (Play Station 4), både de med och utan sladd. Om hörlurarna är sladdlösa kopplar du upp dem via Bluetooth till spelstationen. Har de sladd kan du bara koppla in dem i AUX-uttaget.

Observera att du som vill kunna prata med andra spelare under tiden du spelar kan behöva en modell med inbyggd mikrofon. För att få bästa möjliga ljud och upplevelse när du spelar rekommenderar vi att du investerar i ett par hörlurar anpassade för den spelkonsol du använder.

Enligt 10 e § i trafikförordningen får du inte ha mobilen i handen under tiden du kör bil. Även om det inte finns några lagar kring att använda hörlurar när du kör rekommenderar vi att du undviker detta. Hörlurarna kan nämligen göra dig ouppmärksam på vad som händer omkring dig i trafiken.