Information om affiliatelänkar

Vilken är den bästa massagedynan 2023?

Baserat på kundomdömen och expertbetyg är Beurer MG 300 en av marknadens bästa massagedynor just nu Här får du en prisvärd dyna med tre automatiska massageprogram som anpassar sig efter din längd och effektivt mjukar upp spänningar i både rygg och nacke Den har dessutom en värmefunktion som ger extra avkoppling och en fjärrkontroll för praktisk användning Läs mer om Beurer MG 300 nedan och jämför den med övriga massagedynor i vår jämförelse!

Information om affiliatelänkar

Jämför våra 4 testvinnare

Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

1
image
2
image
3
image
image
Utmärkelse:Bäst i testMest prisvärdBäst för yoga- och stretchVi rekommenderar
Produkt:Beurer MG 320Medisana MC 825Beurer MG 280Beurer MG 295
Betyg:
Prisklass:HögMedelHögHög
Massagezoner:Svank, rygg, säte och nackeSvank, rygg och nackeSvank, rygg och nackeSvank, rygg och nacke
Antal massageprogram:3 st3 st4 st3 st
Värmefunktion:JaJaJaJa
Tidsinställning:15 minuter15 minuter15 min15 minuter
Maximal belastning:35 W40 W38 W60 W
Automatisk avstängning:JaJaJaJa
Vikt:6,5 kg5,9 kg5,5 kg7,3 kg

1. Beurer MG 320 - Bäst i test

 • Prisklass: Hög
 • Massagezoner: Svank, säte, rygg och nacke
 • Antal massageprogram: 3 st
 • Värmefunktion: Ja
 • Tidsinställning: 15 minuter
Beurer MG 320

Beurer MG 320 är en effektiv massagedyna som fått goda omdömen av både experter och användare. Dynan har en ergonomisk bilstolsdesign, vilket innebär att den kommer åt hela ryggen och även nacken.

Den ger en härlig tryckluftsmassage och är dessutom utrustad med en värmefunktion. Perfekt för ömma och stela ryggar.

MG 320 är dessutom enkel att hålla ren och fräsch då både nackskydd och ryggöverdrag går att tvätta i maskin.

Stabil och komfortabel

Beurer MG 320 är ett ergonomiskt utformat massagesäte som ger dig härlig och djupverkande massage, både i nacke, rygg och säte.

Sätet har en stabil och robust baksida med flexibla fästremmar. Det gör att den passar på de flesta stolar.

Själva ytan är av PU-läder, mjuk velour och andningsväv som gör dynan ännu mer komfortabel. Effekten ligger på 35 watt.

Tryckluft och värmefunktion

I nacken finns två roterande huvud och i ryggen finns ett 4-huvudsystem som ger dig bästa möjliga massageupplevelse. MG 320 har självklart även en värmefunktion som ger dig ännu mer välgörande massage.

Massagen sker med hjälp av tryckluft som ger dig en behaglig shiatsu- och spot-massage. Med hjälp av den manuella kontrollen växlar du enkelt mellan tre individuella massageområden och tre olika intensitetsnivåer efter behov.

Timerfunktion

Beurer MG 320 har en praktisk timerfunktion på 5, 10 eller 15 minuter. På så sätt kan du enkelt anpassa massagebehandlingen efter behov, utan att behöva hålla koll på tiden själv.

Detta minskar dessutom brandrisken eftersom sätet alltid stänger av sig automatiskt efter 15 minuter.

Tvättbara delar och praktisk förvaring

Ytterligare en fördel med Beurer MG 320 är den är så enkel att hålla ren. Både nack- och ryggöverdraget går nämligen att tvätta i maskin i 40 grader.

När du inte använder massagedynan kan du dessutom hänga upp den i exempelvis garderoben. Den har nämligen en smart hake som gör den enkel att haka fast på en krok.

Hög kvalitet och komfort

Beurer MG 320 är enligt oss en massagedyna av högsta kvalitet. Här får du en dyna som dels är enkel att använda, men som framför allt kommer åt i princip hela överkroppens baksida – från nacke till säte.

Visst kostar MG 320 en slant. Men om du har svårare ryggsmärtor kan det helt klart vara värt investeringen.

 • Kommer åt hela ryggen - från nacke till säte.
 • Välj mellan tre massageområden och intensiteter.
 • Härligt avkopplande värmefunktion.
 • Smarta remmar som gör att du kan fästa dynan på i princip alla stolar.
 • Ett lite dyrare köp.
 • Ganska låg maxbelastning.

Vi rekommenderar:

Nedan hittar du ytterligare en rekommenderad modell från märket Beurer MG.

Beurer MG295

Beurer MG295

I samarbete med pris-logo

2. Medisana MC 825 - Mest prisvärd

 • Prisklass: Medel
 • Massagezoner: Svank, säte och nacke
 • Antal massageprogram: 3 st
 • Värmefunktion: Ja
 • Tidsinställning: 15 minuter
Medisana MC 825

Medisana MC 825 är en prisvärd och kvalitativ massagedyna som ger dig kraftfull, men avkopplande shiatsumassage. Dynan behandlar både rygg, nacke, midja och säte, antingen med eller utan värme. Den är också utrustad med Red Light som hjälper till att lösa upp muskelknutar i rygg och nacke.

God byggkvalitet

Medisana MC 825 är 110 cm lång och 42,5 cm bred och du fäster den enkelt vid en stol med hjälp av kardborrebanden. Med en vikt på 5,9 kg är den enkel att flytta mellan olika stolar och du kan dessutom justera höjden på nackpartiet för att passa just din längd.

Dynan i sig är tillverkad av kvalitativa material och är dessutom enkel att rengöra. Det avtagbara nacköverdraget går utmärkt att tvätta i maskin. Enkelt och smidigt.

Enligt användarna kan massagehuvudena börja låta efter en längre tids användning. Det är dock inget som påverkar deras funktion, även om det förstås kan upplevas som lite störande.

Kraftfull shiatsumassage och akupressurmassage

MC 825 kan antingen behandla hela ryggen alternativt den nedre eller övre delen, antingen med eller utan värme. Det bestämmer du själv med hjälp av den medföljande fjärrkontrollen.

Dynan ger dig även avkopplande i akupressurmassage kring midjan med tre olika intensitetsnivåer samt Red Light som ska hjälpa till att lösa upp muskelspänningarna.

Tyvärr är det inte möjligt att anpassa intensiteten för nack- och ryggmassage. Vissa användare menar att massagen nästan är för kraftfull. Därför kan det vara bra att börja med kortare behandlingar för att se hur din kropp reagerar.

Kraftfull men prisvärd

Om du vill ha en kraftfull massagedyna till ett riktigt bra pris kan MC 825 vara ett bra alternativ. Den ger dig en djupgående massage över hela ryggen med både värme och Red Light som effektivt behandlar dina muskelspänningar. I och med att du inte kan justera intensitetsnivån på nack- och ryggmassagen är MC 825 extra lämplig för dig som gillar en lite hårdare massage. Den är dessutom lätt att flytta, rengöra och använda tack vare den smidiga fjärrkontrollen.

 • Kraftfull och avkopplande shiatsumassage.
 • Tre intensitetslägen och massageslägen.
 • Akupressurmassage för midja.
 • Går att kombinera med värmebehandling.
 • Massagehuvudena kan börja låta efter en tids användning.
 • Inte möjligt att justera intensitetsnivån i rygg och nacke.

Rekommenderad butik:
 • Leveranstid: 2-4 vardagar.
 • 3 års reklamationsrätt.
I samarbete med pris-logo

3. Beurer MG 280 - Bäst för yoga- och stretch

 • Prisklass: Hög
 • Massagezoner: Svank, rygg och nacke
 • Antal massageprogram: 4 st
 • Värmefunktion: Ja
 • Tidsinställning: 15 min
Beurer MG 280
Beurer MG 280
Beurer MG 280
Beurer MG 280
Beurer MG 280

Beurer MG 280 är en massagedyna speciellt avsedd för att göra dig avslappnad, men också för att förbättra din flexibilitet och rörlighet. Den går nämligen att blåsa upp för att imitera olika yoga- och stretchövningar för rygg, nacke och axlar.

Med Beurer MG 280 kan du välja mellan 4 förinställda program och 3 intensitetsnivåer beroende på hur kraftfull massage du vill ha. Den är dessutom vikbar för enklare transportering och har dessutom ett fästband för smidigare förvaring.

Yogamatta och massagedyna i ett

Beurer MG 280 är en slags kombination av en massagedyna och yogamatta. Till skillnad från övriga massagedynor som ofta har en bilsätesdesign är detta en traditionell matta som du lägger på golvet. Den har en stilren design och en nackkudde för extra komfort.

Finessen med Beurer MG 280 är att den har 7 luftkamrar som blåser in luft i dynan för att imitera yoga- och stretchövningar som är avkopplande för både rygg och nacke.

Du kan också välja mellan 4 förinställda program samt 3 olika intensitetsnivåer för att justera massagen efter behov. Detta kan du göra med hjälp av den medföljande fjärrkontrollen.

Dynan har fått goda omdömen av användarna som menar att den gör sitt jobb. De menar att Relax-programmet passar bra för den som bara vill koppla av medan programmet Stretch passar extra bra efter träning.

Vissa användare upplever dock att massagen kan bli lite väl intensiv, framför allt på högre intensitetsnivåer samt på programmet Recovery. Överlag är de flesta användare mycket nöjda med dynan och menar att den gett goda resultat, framför allt när det gäller deras rörlighet.

Värmefunktion och vibration

Precis som många andra massagedynor har Beurer MG 280 en värmefunktion som intensifierar massagebehandlingen. Enligt användarna är funktionen mycket behaglig och även väldigt märkbar.

Det som användarna däremot ger minuspoäng är vibrationsmassagen. Först och främst är vibrationerna mycket svaga – till och med enligt väldigt känsliga personer. Dessutom är de begränsade till ländryggen.

Enkel att transportera och förvara

En annan fördel med Beurer MG 280 är att den är enkel att både transportera och förvara, trots att den är relativt tung. Den är nämligen vikbar, men också utrustad med praktiska handtag som du kan använda för att bära eller hänga upp dynan.

Slutomdöme

Beurer MG 280 är en utmärkt massagedyna för dig som vill förbättra din mobilitet och flexibilitet, men samtidigt njuta av en stunds avkoppling. Till skillnad från mer traditionella massagedynor lägger du den här varianten på golvet. Därefter blåses den upp för att sträcka ut och mjuka upp stela muskelgrupper med hjälp av olika massageprogram.

Visst är detta en relativt dyr modell, åtminstone jämfört med vanliga massagedynor. Samtidigt får du en dyna av hög kvalitet som är enkel att transportera och förvara. Den är behaglig att ligga på och användarna uppskattar framför allt värmefunktionen.

Vibrationsmassagen är inte den bästa och dessutom något högljudd. Men kan du bortse från det och priset är Beurer MG 280 helt klart en bra investering.

 • Massagedyna som blåses upp för att imitera yoga- och stretchövningar.
 • Ökad avkoppling och bättre flexibilitet.
 • Välj mellan 4 program och 3 intensitetsnivåer.
 • Har både värmefunktion och vibrationsmassage.
 • Vikbar med bärhandtag för enklare transportering och förvaring.
 • I dyraste laget.
 • Vibrationen är något högljudd.

I samarbete med pris-logo

4. Beurer MG 295 - Vi rekommenderar

 • Prisklass: Hög
 • Massagezoner: Svank, rygg och nacke
 • Antal massageprogram: 3 st
 • Värmefunktion: Ja
 • Tidsinställning: 15 minuter
Beurer MG 295

Är du ute efter en lite mer kraftfull massagedyna kan Beurer MG 295 vara något för dig. Den här modellen har en maxeffekt på 60 W och totalt sex massagehuvuden som ger dig en djupgående 3D-massage som behandlar hela ryggen. Du kan dessutom välja mellan tre olika typer av massage – punktmassage, shiatsu eller rullande massage.

Behandlar hela ryggen

Beurer MG 295 är en ergonomisk massagedyna som ger hela ryggen en djupverkande, tredimensionell massage, antingen med eller utan värme.

Med hjälp av de manuella kontrollerna ställer du enkelt in vilket parti av ryggen du vill massera – övre, nedre eller hela ryggen – samt med vilken hastighet. Det är också möjligt att välja mellan shiatsu-, spot- eller rullande massage.

Totalt har MG 295 sex massagehuvuden; två i nacken och fyra i ryggen. Du kan dessutom variera massagebehandlingen genom att välja att de ska rotera medurs eller moturs.

Lätt att anpassa och montera

Det elektriskt justerbara nackpartiet gör det enkelt att anpassa dynan efter din längd och du hänger upp den enkelt med hjälp av flexibla fästremmar. Dynan har en solid baksida och även en praktisk upphängningskrok för smidigare förvaring.

Själva dynan är tillverkad av kvalitativa material, närmare bestämt PU-läder, andningsväv och mjuk velour. Det gör den både bekväm och hållbar. Nackskyddet går dessutom utmärkt att ta av och tvätta i maskin (40 grader) vid behov.

Ett bra alternativ

Beurer MG 295 är en kvalitativ dyna med många smarta funktioner för dig som vill ge din rygg lite extra omtanke. Visst kostar den lite, men å andra sidan får du en kraftfull och mångsidig produkt som sannolikt kommer att hålla i många år framöver.

På tal om kraften kan det vara bra att veta att vissa användare upplever Beurer MG 295 som nästan för kraftfull. Därför är det viktigt att du inte lutar dig tillbaka allt för hårt i sätet i början. I övrigt är MG 295 en bra massagedyna för dig som har råd att betala lite mer.

 • Ger en djupverkande 3D-ryggmassage.
 • Tre olika typer av massage - shiatsu, spot eller rullande.
 • Fyra massagehuvuden med valbar riktning.
 • gonomiskt säte av slitstarka material.
 • Ett dyrare val.
 • Massagen kan vara för kraftfull för vissa.

I samarbete med pris-logo

Källor

Användarrecensioner

I den här recensionen har vi främst utgått efter användarnas egna recensioner, då vi tyvärr inte hittat några större experttester av just massagedynor. Vi har bland annat läst användaromdömen på plattformar som svenska Pricerunner och australienska Product Review, men också besökt återförsäljare som NetOnNet och Amazon. På så sätt har vi fått en bättre förståelse för hur massagedynorna fungerar att använda från dag till dag, men också hur väl de håller över tid. Detta är viktiga saker för dig som köpare att känna till innan du bestämmer dig för en modell.

OBS! Bäst-i-testet.se kan inte garantera att de omdömen vi använt som källor har lämnats av personer som köpt eller använt produkten. Läs mer i våra allmänna villkor.

Innehållsförteckning

Liknande tester

febertermometern bäst i test
4 Febertermometer testade
Braun Thermoscan 7 IRT 6520
Bästa febertermometern (öra) Braun Thermoscan 7 IRT 6520
Blodtrycksmätare bäst i test
4 Blodtrycksmätare testade
Omron M6 Comfort IT
Bäst i test Omron M6 Comfort
tyngdtäcke test
4 Tyngdtäcke testade
cura of sweden
Bäst i testet Cura of Sweden Pearl
Värmefilt test
4 Värmefilt testade
Beurer HD 75 värmefilt
Bäst i test Beurer HD 75
massagepistol test
4 Massagepistol testade
Flowgun PRO 2.0
Bäst i test Flowlife Flowgun
ljusterapilampa
5 Ljusterapilampa testade
Lumie Brazil
Bäst i test Lumie Brazil
sovmask
3 Sovmask testade
Tempur sovmask
Bäst i test Tempur sovmask
personvåg test
3 Personvåg testade
Withings Body+
Bäst i test Withings Body+
värmedyna test
4 Värmedyna testade
Beurer HK Comfort
Bäst i test Beurer HK Comfort
fotmassageapparat
3 Fotmassage testade
Flowlife Flowfeet
Bäst i test Flowlife Flowfeet
massagekudde test
3 Massagekudde testade
Flowlife Flowpillow Heat
Bäst i test Flowlife Flowpillow Heat

Vanliga frågor

En massagedyna är en elektrisk dyna med flera inbyggda massagehuvuden som du antingen kan lägga på golvet eller på en stol. Dess huvudsakliga uppgift är att mjuka upp stela muskler i rygg och nacke och är ett betydligt billigare alternativ än att regelbundet gå till en massör.

Kostnaden för en massagedyna kan variera en hel del beroende på modell och funktion. Priset kan sträcka sig från några hundralappar upp till flera tusen kronor.

Ja, det finns speciella massagedynor som är avsedda för att användas i bilen och som du kopplar till bilens 12V-uttag. På så sätt kan du njuta av välgörande och avkopplande massage även när du befinner i dig i trafiken.

Shiatsumassage är en japansk massageterapiform som fokuserar på kroppens akupunkturpunkter. Istället för att knåda musklerna använder sig terapiformen av akupressur och stretchningar för att mjuka upp stela och ömma muskler.

Det beror på vilket massageprogram du väljer, men de flesta dynor har en inbyggd timer på cirka 15 minuter. Du kan förstås välja att få längre massage än så vid behov.

Ja, en massagedyna kan vara effektiv om du har musklerknutor i rygg och nacke, framför allt om massagedynan du köper är utrustad med en värmefunktion. Värmefunktionen gör att massagehuvudena kan lösa upp knutor mer effektivt.

Hjälpte det här testet om Massagedyna dig?

10 Röster, Genomsnitt: 4.8/5
Skriv recension

Dela testet

Liknande tester

febertermometern bäst i test

Febertermometer: 4 testade modeller

Blodtrycksmätare bäst i test

Blodtrycksmätare: 4 testade modeller

tyngdtäcke test

Tyngdtäcke: 4 testade modeller

Testvinnare - Massagedyna

 1. Beurer MG 320

  Beurer MG 320

  Bäst i test
 2. Medisana MC 825

  Medisana MC 825

  Mest prisvärd
 3. Beurer MG 280

  Beurer MG 280

  Bäst för yoga- och stretch

Vanliga frågor

En massagedyna är en elektrisk dyna med flera inbyggda massagehuvuden som du antingen kan lägga på golvet eller på en stol. Dess huvudsakliga uppgift är att mjuka upp stela muskler i rygg och nacke och är ett betydligt billigare alternativ än att regelbundet gå till en massör.

Kostnaden för en massagedyna kan variera en hel del beroende på modell och funktion. Priset kan sträcka sig från några hundralappar upp till flera tusen kronor.

Ja, det finns speciella massagedynor som är avsedda för att användas i bilen och som du kopplar till bilens 12V-uttag. På så sätt kan du njuta av välgörande och avkopplande massage även när du befinner i dig i trafiken.

Shiatsumassage är en japansk massageterapiform som fokuserar på kroppens akupunkturpunkter. Istället för att knåda musklerna använder sig terapiformen av akupressur och stretchningar för att mjuka upp stela och ömma muskler.

Det beror på vilket massageprogram du väljer, men de flesta dynor har en inbyggd timer på cirka 15 minuter. Du kan förstås välja att få längre massage än så vid behov.

Ja, en massagedyna kan vara effektiv om du har musklerknutor i rygg och nacke, framför allt om massagedynan du köper är utrustad med en värmefunktion. Värmefunktionen gör att massagehuvudena kan lösa upp knutor mer effektivt.