Vilken Àr den bÀsta babyvakten?

Vi har sammanstÀllt marknadens bÀsta babyvakter baserat pÄ kundbetyg och experternas rekommendationer. Den babyvakt som utsetts till bÀst i test Àr Capidi med en rÀckvidd pÄ hela 800 meter.

VÀlj produkter att jÀmföra

Sortera efter

CAPiDi selfie babyvakt
Capidi Babyvakt
 • LĂ„ng rĂ€ckvidd (800 m)
 • LĂ„g strĂ„lning
 • Smart bĂ€ltesklĂ€mma
Vi rekommenderar:
padwico 850 babyvakt
Padwico 850
 • Liten och kompakt
 • Inbyggd nattlampa
 • LĂ„g strĂ„lningsnivĂ„
Vi rekommenderar:
Motorola MBP855 Connect
Motorola MBP855 Connect
 • HD-kamera
 • Utrustad med mörkerseende
 • Kan anslutas till smartphone
Vi rekommenderar:

Babyvakt: 3 modeller i test

av Alexandra Eriksson Senast uppdaterad : Jan 02, 2021

En babyvakt, Ă€ven kallad babylarm eller barnvakt, bestĂ„r av tvĂ„ ljudenheter – antingen med eller utan kamera – som Ă€r kopplade till varandra. Den ena enheten finns hos barnet nĂ€r det sover och den andra hos förĂ€ldrarna.

Det finns mÄnga sjÀlvklara fördelar med en babyvakt och den frÀmsta Àr sÄklart att du kan höra (och ibland se) om ditt barn vaknar eller om nÄgot Àr pÄ tok. Idag finns det ett stort utbud av babymonitorer att vÀlja mellan, men vilken Àr egentligen bÀst?

För att göra ditt val enklare har vi tittat pÄ tidigare tester och kundomdömen för att kunna vÀlja ut tre stycken babyvakter som vinnare i följande kategorier:

 • Batteridriven babyvakt
 • Babyvakt med batteri och dockningsstation
 • Babymonitor utrustad med kamera/video

Lite lÀngre ner kommer du att kunna lÀsa mer om dessa och deras funktioner. Om du aldrig tidigare köpt en babyvakt rekommenderar vi att du först lÀser igenom den guide vi sammanstÀllt nedan.

JÀmför tre testvinnande babyvakter

Nedan kommer du att kunna lÀsa mer om tre babyvakter som vi utsett till testvinnare baserat pÄ kundernas egna recensioner samt pÄ tidigare utförda tester.

För att du enklare ska hitta en modell som passar just dig har vi valt ut tre modeller i olika kategorier, bÄde med och utan adapter och kamera.

SammanstÀllningen av modellerna nedan Àr helt oberoende av eventuella samarbetspartners. Vi vill erbjuda sÄ rÀttvisa rekommendationer som möjligt och dÀrför Àr resultatet enbart baserat pÄ tidigare tester samt kundernas omdömen.

Glöm inte bort att du Àven kan jÀmföra dessa tre modeller och deras funktioner direkt med vÄr smarta jÀmförelsefunktion lÀngst upp. Markera de babyvakter du vill jÀmföra för att fÄ upp en detaljerad översikt.

Testvinnare - Babyvakt

Vad Àr en babyvakt?
Olika typer av babyvakter
Viktiga funktioner hos en babyvakt
Att tÀnka pÄ innan du köper babyvakt
Visa allt innehÄll

1. Capidi Babyvakt- BĂ€sta babyvakten med batteri

Capidi Babyvakt- BĂ€sta babyvakten
  • RĂ€ckvidd: 800 meter
  • Batteritid: 100 timmar
  • Batteri: Laddningsbart
  • Wi-fi: Nej
  • Höj- och sĂ€nkbart ljud: Ja
  • Garanti: 5 Ă„r

Vi har valt ut Capidi Babyvakt som vinnare i kategorin för bÀsta barnvakt med batteri, framför allt eftersom den Àr en storfavorit hos förÀldrarna.

Capidi Babyvakt har en enkel, men modern design och dess fÄ knappar gör den mycket enkel att anvÀnda. Detta Àr en babyvakt utan monitor med enbart mikrofon och högtalare.

Funktioner

Capidi Babyvakt har 800 meter störningsfri rÀckvidd och signalen tar sig dessutom genom tjocka stenvÀggar utan problem. FörÀldraenheten har ett smart rÀckviddslarm som varnar om rÀckvidden försÀmras. Babyvakten varnar Àven om batteriet pÄ de bÄda enheterna börjar bli lÄgt.

NÀr de tvÄ enheterna har kontakt med varandra lyser en lampa grönt och skulle kontakten försvinna lyser lampan rött.

Barnvakten har Àven ett smart bÀltesclip som ökar anvÀndarvÀnligheten eftersom du slipper bÀra runt den i handen. IstÀllet kan du enkelt och smidigt fÀsta den i byxkanten.

En av de frÀmsta fördelarna med Capidi Babyvakt Àr att den har vÀldigt lÄg strÄlning. Maximalt ligger strÄlningen pÄ 10mW, vilket Àr betydligt lÀgre Àn den frÄn exempelvis vÄra mobiltelefoner.

Batteritid och laddning

Capidi Babyvakt en batteritid pÄ upp till 100 timmar, vilket rÀcker ganska lÄngt. NÀr batteriet tar slut Àr det bara att ladda upp det pÄ nytt.

Babyalarmet laddas enkelt och smidigt via en USB-kabel. Med andra ord kan du ladda den vart som helst, till exempel i bilen, i datorn eller i en nattlampa med tillhörande USB-port.

Slutsats

Om du nöjer dig med de mest nödvĂ€ndiga funktionerna – det vill sĂ€ga högtalare och mikrofon – men Ă€ndĂ„ vill ha hög kvalitet kan Capidi Babyvakt vara ett bra alternativ. Detta Ă€r ett prisvĂ€rt babyalarm som blivit en favorit hos förĂ€ldrarna av en god anledning.

En extra rolig detalj med just denna modell Àr att du kan vÀlja mellan flera fÀrgglada och roliga skal till dina enheter. PÄ sÄ sÀtt kan du addera en personlig touch.

 • LĂ€ngst rĂ€ckvidd av alla babyvakter i sammanstĂ€llning (800 meter).
 • Enkel att anvĂ€nda för alla förĂ€ldrar, tack vare den höga anvĂ€ndarvĂ€nligheten.
 • Ovanlig lĂ„g strĂ„lning – 10mW.
 • Laddas enkelt via en USB-port och ett fulladdat batteri rĂ€cker i 100 timmar.
 • Ingen monitor eller kamera.

Köp nu hos:

2. Padwico 850- BĂ€sta babyvakten med adapter och batteri

padwico 850 babyvakt
  • RĂ€ckvidd: 500 meter
  • Batteritid: Standby 85 timmar
  • Batteri: Inbyggt batteri och dockningsstation
  • Wi-fi: Nej
  • Höj- och sĂ€nkbart ljud: Ja
  • Garanti: Utgörs av Ă„terförsĂ€ljaren

Babyvakten Padwico 850 stĂ„r som vinnare i denna kategori, inte minst pĂ„ grund av dess smarta funktioner och höga anvĂ€ndarvĂ€nlighet. Denna babyvakt har fĂ„tt goda betyg – bĂ„de i tidigare tester och av konsumenterna sjĂ€lva.

Med Padwico 850 har du tvĂ„ enheter med separata dockningsstationer: en för förĂ€ldern och en för barnet. Ena enheten Ă€r mĂ€rkt med ”Baby” och den andra med ”Parent” för att du inte ska blanda ihop dem.

Funktioner

Padwico 850 har en rad smarta funktioner som kan underlÀtta för dig som förÀlder.

Först och frÀmst har babylarmet en rÀckvidd pÄ 500 meter, vilket inte Àr lika lÄngt som den tidigare modellen, men ÀndÄ tillfredsstÀllande. Skulle du vara pÄ vÀg att förlora kontakten med den andra enheten kommer du att varnas om detta.

Babylarmet Ă€r Ă€ven utrustad med en justerbar nattlampa som sprider ett behagligt ljus nĂ€r barnet sover. Det gĂ„r Ă€ven att stĂ€lla in ljudnivĂ„ samt vibration som passar i olika miljöer. Skulle ditt barn vakna kommer du dessutom att ”se” ljudet med hjĂ€lp av indikatorer.

Med Padwico 850s inbyggda mikrofon kan du prata med ditt barn eller sjunga en sÄng nÀr/om det skulle vakna. PÄ förÀldraenheten kan du Àven se vilken temperatur det Àr hos barnet, vilket Àr extra uppskattat under sommarens varmaste mÄnader.

Padwico 850 tillverkas av samma företag som Capidi Babyvakt, ett företag som fokuserar pÄ att hÄlla strÄlningsstyrkan sÄ lÄg som möjligt, och Padwico 850 Àr inget undantag. Babylarmets inbyggda system reducerar automatiskt strÄlningsnivÄn med 50 procent nÀr enheterna Àr nÀra varandra.

Batteritid och laddning

Padwico 850 kommer med tvÄ stycken laddningsbara batterier som du snabbt laddar upp i de tillhörande dockstationerna.

Den lÄnga batteritiden gör att du kan anvÀnda barnvakten lÀnge. Skulle batteriet dock vara pÄ vÀg att ta slut kommer en varningsindikator att meddela dig om detta i god tid.

Slutsats

Denna babymonitor har hyllats av mÄnga förÀldrar, dels pÄ grund av dess mÄnga funktioner som underlÀttar anvÀndandet, men ocksÄ för dess kompakta storlek. Padwico 850 fÄr plats i fickan och Àr dÀrför extra enkel att ta med sig.

Är du ute efter ett lĂ€ttanvĂ€nd och lyhörd babyvakt som gör sitt jobb utan problem kan detta vara ett mycket bra val. Med tanke pĂ„ den kvalitet du fĂ„r Ă€r priset dessutom mer Ă€n överkomligt.

 • LĂ„ng rĂ€ckvidd och inbyggd nattlampa.
 • Enkel att ta med sig och möjlighet att justera ljudnivĂ„n.
 • LĂ„g strĂ„lningsnivĂ„, precis som vĂ„r BĂ€st i testet-vinnare.
 • TvĂ„ separata dockningsstationer.

BĂ€st pris hos:

3. Motorola MBP855 Connect- BĂ€sta babyvakten med kamera

Motorola MBP855 Connect
  • RĂ€ckvidd: 300 meter
  • Batteritid: 3-5 timmar
  • Batteri: Inbyggt batteri och strömadapter
  • Wi-fi: Ja
  • Höjoch sĂ€nkbart ljud: Ja
  • Garantier: Utgörs av Ă„terförsĂ€ljaren

Vi har valt ut Motorola MBP855 Connect som den bÀsta barnvakten med kamera och video. Dess HD-kamera och mörkerseende gör denna babymonitor till ett utmÀrkt alternativ för dig som vill hÄlla ett extra öga pÄ ditt sovande barn. 

Babyvakten bestÄr av tvÄ enheter: en barnenhet och en förÀldraenhet. Barnenheten Àr utrustad med HD-kamera och ljud medan förÀldrarenheten Àr utrustad med en skÀrm och en rad andra funktioner.

Du kan till exempel ansluta babymonitorn till en smartphone via en app som ger dig bÄde bild och ljud i realtid. Eftersom detta Àr en babyvakt med kamera Àr rÀckvidden nÄgot kortare. Samtidigt Àr den mer Àn tillrÀcklig för den som bor pÄ en mindre yta.

Funktioner

Motorola MBP855 Connect har en störningsfri rÀckvidd pÄ 300 meter med en signal som tar sig igenom det mesta. Skulle det uppstÄ störningar kommer du sÄklart att varnas om detta.

Babymonitorns utmÀrkta kamerakvalitet ger dig en bra uppsikt över ditt barn Àven i mörker, tack vare kamerans nattseende. Med förÀldraenheten kan du dessutom justera kameravinkeln upp och ner samt i sidled.

Via den inbyggda mikrofonen kan du prata med eller sjunga för ditt barn om det skulle vakna. Du kan dessutom spela upp fem olika vaggvisor, zooma in och ut samt kontrollera temperaturen i barnets rum.

Genom att koppla Motorola MBP855 Connect till appen Hubble kan du fÄ ljud och bild i realtid direkt via din mobil. Appen, som Àven erbjuder en inspelningsfunktion, ansluter du enkelt till hemmets Wi-Fi.

Ett extra plus med Motorola MBP855 Connect Àr att du kan stÀlla in ett Eco-mode-lÀge som ger minskad energiförbrukning. Du fÄr Àven med universalfÀstet StarGrip som du kan anvÀnda för att fÀsta kameran vart som helst.

Batteri och laddning

Motorola MBP855 Connect har laddningsbara batterier som hÄller i 3 till 5 timmar. Batteritiden Àr dÀrmed betydligt kortare Àn pÄ de övriga babyvakterna i denna sammanstÀllning. Detta har dock att göra med att denna modell Àr mer avancerad och dÀrmed krÀver mer batteri.

Samtidigt medföljer tvÄ strömadaptrar som tillÄter dig att ha monitorn inkopplad hela tiden, Ätminstone den del som stÄr i barnets sovrum.

Slutsats

Motorola MBP855 Connect Àr en populÀr babymonitor som anvÀnds av mÄnga familjer av flera goda anledningar. Dels erbjuder modellen live-streaming i HD-kvalitet, vilket mÄnga förÀldrar uppskattar, och dels Àr den mycket lÀttanvÀnd.

Om du föredrar en babymonitor med kamera kan bÄde vi och tidigare kunder rekommendera Motorola MBP855 Connect. Den ligger i en högre prisklass, men du kommer helt klart att bli nöjd med dess funktioner.

 • HD-kamera med mörkerseende gör det enkelt för dig att hĂ„lla ett öga pĂ„ ditt sovande barn.
 • Appen gör det möjligt att förvandla din smartphone till en extra monitor.
 • Barnenheten kan Ă€ven spela upp vaggvisor och hĂ„lla koll pĂ„ temperaturen i rummet.
 • Kort rĂ€ckvidd och batteritid.

Köp nu hos:

Vad Àr en babyvakt?

En babyvakt bestĂ„r i huvudsak av tvĂ„ enheter – en för barnet och en för förĂ€ldern – som Ă€r kopplade till varandra. Babyenheten placeras i nĂ€rheten av barnet nĂ€r det ska sova och dess mikrofon aktiveras direkt om barnet vaknar eller ger ifrĂ„n sig ljud.

Detta ljud spelas sedan upp i förÀldraenhetens högtalare. FörÀldern kan antingen försöka fÄ barnet att somna om genom att gÄ in i rummet eller prata med barnet direkt via förÀldraenheten. Vissa enheter kan till och med spela upp vaggvisor.

Olika typer av babyvakter

Idag finns det flera olika typer av babyvakter – vissa Ă€r utrustade med mer avancerade funktioner medan andra modeller Ă€r lite enklare.

Den vanligaste babymonitorn Àr den som enbart Àr utrustad med en mikrofon och en högtalare, men det finns Àven varianter som har en kamera med mörkerseende. Kameran tillÄter dig att live-streama barnet via den monitor som finns pÄ förÀldraenheten.

Babyvakter med kameror brukar ofta vara utrustade med rörelsesensorer som kÀnner av nÀr barnet rör pÄ sig. DÄ skickas omedelbart en signal till den andra enheten för att meddela om detta.

Viktiga funktioner hos en babyvakt

Bortsett frÄn högtalare och kameror brukar mÄnga av dagens barnvakter vara utrustade med en rad moderna funktioner. Dessa funktioner kan underlÀtta en hel del moment för dig som förÀlder och vissa av dem Àr viktigare Àn andra. LÄt oss gÄ igenom nÄgra av dem:

 • LĂ„ng rĂ€ckvidd. Babyvakters rĂ€ckvidd kan variera, men ligger oftast runt 500 meter. Det finns Ă€ven modeller med mindre och lĂ€ngre rĂ€ckvidd.
 • Varning vid lĂ„gt batteri och dĂ„lig rĂ€ckvidd. Om du förlorar kontakten med den andra enheten kommer du att varnas om detta. Samma sak gĂ€ller om batteriet börjar ta slut.
 • Temperatursensor. Vissa babymonitorer har inbyggda termometrar som kan lĂ€sa av hur varmt det Ă€r dĂ€r barnet sover. Denna funktion kan vara extra bra under sommarmĂ„naderna.
 • App. Det Ă€r fĂ„ babyvakter som erbjuder egna appar, men de som gör det kan vara extra förmĂ„nliga. HĂ€r kan du nĂ€mligen streama bild och ljud direkt via din smartphone.
 • Möjlighet att justera ljud. Ljudjustering Ă€r viktig. Du bör kunna höja och sĂ€nka ljudet pĂ„ förĂ€ldraenheten beroende pĂ„ vilken miljö du vistas i eller stĂ€lla in en vibrationsfunktion.

babyvakt tips

Att tÀnka pÄ innan du köper babyvakt

Innan du köper en babyvakt bör du fundera över vart samt hur den ska anvÀndas. Vilka funktioner Àr viktigast för dig? Behöver du en kamera eller rÀcker det med ljud?

NÄgot som Àr extra viktigt att tÀnka pÄ Àr babyvaktens rÀckvidd. Om du till exempel bor pÄ en större gÄrd kan en lÄng rÀckvidd vara extra viktigt. Du bör Àven fundera över hur mycket du har rÄd att lÀgga pÄ en babyvakt och hitta det bÀsta alternativet i din prisklass.

NÀr du kommit fram till vilken modell som passar dig och ditt barn blir det enklare att jÀmföra. TÀnk pÄ att detta Àr ett mycket viktigt köp. DÀrför bör du försöka fokusera pÄ kvalitet istÀllet för pris i den mÄn det Àr möjligt.

Tillbehör:

Om du vill kÀnna dig extra trygg i hemmet nÀr ditt barn Àr ensamt kan vi rekommendera följande tillbehör:

Snuza Hero MD andningslarm

Snuza Hero MD andningslarm

Babyv

Motorola Smart Nursery dörrsensor

Elgiganten

Testvinnare - Babyvakt

Vad Àr en babyvakt?
Olika typer av babyvakter
Viktiga funktioner hos en babyvakt
Att tÀnka pÄ innan du köper babyvakt
Visa allt innehÄll
babysitter

För nyfödda upp till 60 kg.

bÀrsele

För nyfödda barn och upp till 20 kg.

vÀllingmaskin test

VĂ€llingmaskin test – 3 testvinnare

Duovagnar för alla familjer.

babyskydd test

För nyfödda barn upp till 18 mÄn.

bilbarnstol bÀst i test

För barn mellan 9 mÄn upp till 7 Är.

Vinteroverall

HĂ„ller ditt barn varmt och torrt.

studsmatta

Skoj för bÄde barn och förÀldrar.

Liknande tester

babysitter

För nyfödda upp till 60 kg.

bÀrsele

För nyfödda barn och upp till 20 kg.

vÀllingmaskin test

VĂ€llingmaskin test – 3 testvinnare

Duovagnar för alla familjer.

babyskydd test

För nyfödda barn upp till 18 mÄn.

bilbarnstol bÀst i test

För barn mellan 9 mÄn upp till 7 Är.

Vinteroverall

HĂ„ller ditt barn varmt och torrt.

studsmatta

Skoj för bÄde barn och förÀldrar.

Vanliga frÄgor och svar

En babyvakt hjÀlper dig att hÄlla koll pÄ ditt barn nÀr du inte befinner dig i samma rum. Babyvakten bestÄr av tvÄ delar: en barnenhet som finns hos barnet och en förÀldraenhet som finns hos förÀldern.

BÄda enheterna Àr vanligtvis utrustade med med en högtalare och en mikrofon. PÄ sÄ sÀtt kan du höra barnet samtidigt som barnet kan höra dig. Vissa babyvakter har Àven en kamera och monitor som gör att du bÄde kan se och höra barnet.

Hur mycket en babyvakt kostar beror sÄklart pÄ vilken modell du vÀljer. De billigare varianterna brukar enbart vara utrustade med högtalare och mikrofon. Dyrare modeller brukar istÀllet vara utrustade med fler funktioner, sÄ som kamera, högtalare och termometer.

SjÀlvklart spelar din budget en stor roll gÀllande vilken babyvakt du vÀljer, men tÀnk pÄ att dyrast inte alltid behöver vara bÀst.

De allra flesta anvĂ€nder babyvakten under barnets första Ă„r. Dock finns ingen specifik Ă„ldersgrĂ€ns för hur lĂ€nge du kan anvĂ€nda en babyvakt – du kan anvĂ€nda den sĂ„ lĂ€nge du och ditt barn behöver.

För att anvÀnda babyvakten placerar du barnenheten inne hos barnet, till exempel nÀr det ska sova. Den andra enheten har du sjÀlv med dig.

Om barnet skulle vakna kommer du att kunna höra detta direkt pÄ din förÀldraenhet. Du kan dÄ antingen gÄ till barnet eller prata med det via din egen enhet.

Om barnenheten Àr utrustad med en kamera kommer du Àven att kunna se barnet direkt pÄ din förÀldraenhet.

Vilken babyvakt du bör köpa beror helt och hĂ„llet pĂ„ dina individuella behov. NĂ„got att tĂ€nka pĂ„ Ă€r dock rĂ€ckvidden. Om du bor stort – till exempel pĂ„ en gĂ„rd – bör du prioritera en lĂ„ng rĂ€ckvidd.

Bortsett frÄn det bör du ta hÀnsyn till funktioner som kan vara vÀrdefulla för dig och ditt barn. Det finns till exempel modeller som hÄller ett extra öga pÄ temperaturen medan andra kan spela upp vaggvisor.