Vilken är den bästa babyvakten?

Vi har sammanställt marknadens bästa babyvakter baserat på kundbetyg och experternas rekommendationer. Den babyvakt som utsetts till bäst i test är Capidi med en räckvidd på hela 800 meter.

Välj produkter att jämföra

Sortera efter

CAPiDi selfie babyvakt
Capidi Babyvakt
 • Lång räckvidd (800 m)
 • Låg strålning
 • Smart bältesklämma
Rekommenderad affär:
padwico 850 babyvakt
Padwico 850
 • Liten och kompakt
 • Inbyggd nattlampa
 • Låg strålningsnivå
Rekommenderad affär:
Motorola MBP855 Connect
Motorola MBP855 Connect
 • HD-kamera
 • Utrustad med mörkerseende
 • Kan anslutas till smartphone
Rekommenderad affär:

Babyvakt: 3 modeller i test

av Alexandra Eriksson Senast uppdaterad : Juli 14, 2020

En babyvakt, även kallad babylarm eller barnvakt, består av två ljudenheter – antingen med eller utan kamera – som är kopplade till varandra. Den ena enheten finns hos barnet när det sover och den andra hos föräldrarna.

Det finns många självklara fördelar med en babyvakt och den främsta är såklart att du kan höra (och ibland se) om ditt barn vaknar eller om något är på tok. Idag finns det ett stort utbud av babymonitorer att välja mellan, men vilken är egentligen bäst?

För att göra ditt val enklare har vi tittat på tidigare tester och kundomdömen för att kunna välja ut tre stycken babyvakter som vinnare i följande kategorier:

 • Batteridriven babyvakt
 • Babyvakt med batteri och dockningsstation
 • Babymonitor utrustad med kamera/video

Lite längre ner kommer du att kunna läsa mer om dessa och deras funktioner. Om du aldrig tidigare köpt en babyvakt rekommenderar vi att du först läser igenom den guide vi sammanställt nedan.

Jämför tre testvinnande babyvakter

Nedan kommer du att kunna läsa mer om tre babyvakter som vi utsett till testvinnare baserat på kundernas egna recensioner samt på tidigare utförda tester.

För att du enklare ska hitta en modell som passar just dig har vi valt ut tre modeller i olika kategorier, både med och utan adapter och kamera.

Sammanställningen av modellerna nedan är helt oberoende av eventuella samarbetspartners. Vi vill erbjuda så rättvisa rekommendationer som möjligt och därför är resultatet enbart baserat på tidigare tester samt kundernas omdömen.

Glöm inte bort att du även kan jämföra dessa tre modeller och deras funktioner direkt med vår smarta jämförelsefunktion längst upp. Markera de babyvakter du vill jämföra för att få upp en detaljerad översikt.

Testvinnare - Babyvakt

Vad är en babyvakt?
Olika typer av babyvakter
Viktiga funktioner hos en babyvakt
Att tänka på innan du köper babyvakt
Visa allt innehåll

1. Capidi Babyvakt- Bästa babyvakten med batteri

bäst i test babyvakt
  • Räckvidd: 800 meter
  • Batteritid: 100 timmar
  • Batteri: Laddningsbart
  • Wi-fi: Nej
  • Höj- och sänkbart ljud: Ja
  • Garanti: 5 år

Vi har valt ut Capidi Babyvakt som vinnare i kategorin för bästa barnvakt med batteri, framför allt eftersom den är en storfavorit hos föräldrarna.

Capidi Babyvakt har en enkel, men modern design och dess få knappar gör den mycket enkel att använda. Detta är en babyvakt utan monitor med enbart mikrofon och högtalare.

Funktioner

Capidi Babyvakt har 800 meter störningsfri räckvidd och signalen tar sig dessutom genom tjocka stenväggar utan problem. Föräldraenheten har ett smart räckviddslarm som varnar om räckvidden försämras. Babyvakten varnar även om batteriet på de båda enheterna börjar bli lågt.

När de två enheterna har kontakt med varandra lyser en lampa grönt och skulle kontakten försvinna lyser lampan rött.

Barnvakten har även ett smart bältesclip som ökar användarvänligheten eftersom du slipper bära runt den i handen. Istället kan du enkelt och smidigt fästa den i byxkanten.

En av de främsta fördelarna med Capidi Babyvakt är att den har väldigt låg strålning. Maximalt ligger strålningen på 10mW, vilket är betydligt lägre än den från exempelvis våra mobiltelefoner.

Batteritid och laddning

Capidi Babyvakt en batteritid på upp till 100 timmar, vilket räcker ganska långt. När batteriet tar slut är det bara att ladda upp det på nytt.

Babyalarmet laddas enkelt och smidigt via en USB-kabel. Med andra ord kan du ladda den vart som helst, till exempel i bilen, i datorn eller i en nattlampa med tillhörande USB-port.

Slutsats

Om du nöjer dig med de mest nödvändiga funktionerna – det vill säga högtalare och mikrofon – men ändå vill ha hög kvalitet kan Capidi Babyvakt vara ett bra alternativ. Detta är ett prisvärt babyalarm som blivit en favorit hos föräldrarna av en god anledning.

En extra rolig detalj med just denna modell är att du kan välja mellan flera färgglada och roliga skal till dina enheter. På så sätt kan du addera en personlig touch.

 • Längst räckvidd av alla babyvakter i sammanställning (800 meter).
 • Enkel att använda för alla föräldrar, tack vare den höga användarvänligheten.
 • Ovanlig låg strålning – 10mW.
 • Laddas enkelt via en USB-port och ett fulladdat batteri räcker i 100 timmar.
 • Ingen monitor eller kamera.

Köp nu hos:

2. Padwico 850- Bästa babyvakten med adapter och batteri

padwico 850 babyvakt
  • Räckvidd: 500 meter
  • Batteritid: Standby 85 timmar
  • Batteri: Inbyggt batteri och dockningsstation
  • Wi-fi: Nej
  • Höj- och sänkbart ljud: Ja
  • Garanti: Utgörs av återförsäljaren

Babyvakten Padwico 850 står som vinnare i denna kategori, inte minst på grund av dess smarta funktioner och höga användarvänlighet. Denna babyvakt har fått goda betyg – både i tidigare tester och av konsumenterna själva.

Med Padwico 850 har du två enheter med separata dockningsstationer: en för föräldern och en för barnet. Ena enheten är märkt med ”Baby” och den andra med ”Parent” för att du inte ska blanda ihop dem.

Funktioner

Padwico 850 har en rad smarta funktioner som kan underlätta för dig som förälder.

Först och främst har babylarmet en räckvidd på 500 meter, vilket inte är lika långt som den tidigare modellen, men ändå tillfredsställande. Skulle du vara på väg att förlora kontakten med den andra enheten kommer du att varnas om detta.

Babylarmet är även utrustad med en justerbar nattlampa som sprider ett behagligt ljus när barnet sover. Det går även att ställa in ljudnivå samt vibration som passar i olika miljöer. Skulle ditt barn vakna kommer du dessutom att ”se” ljudet med hjälp av indikatorer.

Med Padwico 850s inbyggda mikrofon kan du prata med ditt barn eller sjunga en sång när/om det skulle vakna. På föräldraenheten kan du även se vilken temperatur det är hos barnet, vilket är extra uppskattat under sommarens varmaste månader.

Padwico 850 tillverkas av samma företag som Capidi Babyvakt, ett företag som fokuserar på att hålla strålningsstyrkan så låg som möjligt, och Padwico 850 är inget undantag. Babylarmets inbyggda system reducerar automatiskt strålningsnivån med 50 procent när enheterna är nära varandra.

Batteritid och laddning

Padwico 850 kommer med två stycken laddningsbara batterier som du snabbt laddar upp i de tillhörande dockstationerna.

Den långa batteritiden gör att du kan använda barnvakten länge. Skulle batteriet dock vara på väg att ta slut kommer en varningsindikator att meddela dig om detta i god tid.

Slutsats

Denna babymonitor har hyllats av många föräldrar, dels på grund av dess många funktioner som underlättar användandet, men också för dess kompakta storlek. Padwico 850 får plats i fickan och är därför extra enkel att ta med sig.

Är du ute efter ett lättanvänd och lyhörd babyvakt som gör sitt jobb utan problem kan detta vara ett mycket bra val. Med tanke på den kvalitet du får är priset dessutom mer än överkomligt.

 • Lång räckvidd och inbyggd nattlampa.
 • Enkel att ta med sig och möjlighet att justera ljudnivån.
 • Låg strålningsnivå, precis som vår Bäst i testet-vinnare.
 • Två separata dockningsstationer.

Bäst pris hos:

3. Motorola MBP855 Connect- Bästa babyvakten med kamera

Motorola MBP855 Connect
  • Räckvidd: 300 meter
  • Batteritid: 3-5 timmar
  • Batteri: Inbyggt batteri och strömadapter
  • Wi-fi: Ja
  • Höjoch sänkbart ljud: Ja
  • Garantier: Utgörs av återförsäljaren

Vi har valt ut Motorola MBP855 Connect som den bästa barnvakten med kamera och video. Dess HD-kamera och mörkerseende gör denna babymonitor till ett utmärkt alternativ för dig som vill hålla ett extra öga på ditt sovande barn. 

Babyvakten består av två enheter: en barnenhet och en föräldraenhet. Barnenheten är utrustad med HD-kamera och ljud medan föräldrarenheten är utrustad med en skärm och en rad andra funktioner.

Du kan till exempel ansluta babymonitorn till en smartphone via en app som ger dig både bild och ljud i realtid. Eftersom detta är en babyvakt med kamera är räckvidden något kortare. Samtidigt är den mer än tillräcklig för den som bor på en mindre yta.

Funktioner

Motorola MBP855 Connect har en störningsfri räckvidd på 300 meter med en signal som tar sig igenom det mesta. Skulle det uppstå störningar kommer du såklart att varnas om detta.

Babymonitorns utmärkta kamerakvalitet ger dig en bra uppsikt över ditt barn även i mörker, tack vare kamerans nattseende. Med föräldraenheten kan du dessutom justera kameravinkeln upp och ner samt i sidled.

Via den inbyggda mikrofonen kan du prata med eller sjunga för ditt barn om det skulle vakna. Du kan dessutom spela upp fem olika vaggvisor, zooma in och ut samt kontrollera temperaturen i barnets rum.

Genom att koppla Motorola MBP855 Connect till appen Hubble kan du få ljud och bild i realtid direkt via din mobil. Appen, som även erbjuder en inspelningsfunktion, ansluter du enkelt till hemmets Wi-Fi.

Ett extra plus med Motorola MBP855 Connect är att du kan ställa in ett Eco-mode-läge som ger minskad energiförbrukning. Du får även med universalfästet StarGrip som du kan använda för att fästa kameran vart som helst.

Batteri och laddning

Motorola MBP855 Connect har laddningsbara batterier som håller i 3 till 5 timmar. Batteritiden är därmed betydligt kortare än på de övriga babyvakterna i denna sammanställning. Detta har dock att göra med att denna modell är mer avancerad och därmed kräver mer batteri.

Samtidigt medföljer två strömadaptrar som tillåter dig att ha monitorn inkopplad hela tiden, åtminstone den del som står i barnets sovrum.

Slutsats

Motorola MBP855 Connect är en populär babymonitor som används av många familjer av flera goda anledningar. Dels erbjuder modellen live-streaming i HD-kvalitet, vilket många föräldrar uppskattar, och dels är den mycket lättanvänd.

Om du föredrar en babymonitor med kamera kan både vi och tidigare kunder rekommendera Motorola MBP855 Connect. Den ligger i en högre prisklass, men du kommer helt klart att bli nöjd med dess funktioner.

 • HD-kamera med mörkerseende gör det enkelt för dig att hålla ett öga på ditt sovande barn.
 • Appen gör det möjligt att förvandla din smartphone till en extra monitor.
 • Barnenheten kan även spela upp vaggvisor och hålla koll på temperaturen i rummet.
 • Kort räckvidd och batteritid.

Köp nu hos:

Vad är en babyvakt?

En babyvakt består i huvudsak av två enheter – en för barnet och en för föräldern – som är kopplade till varandra. Babyenheten placeras i närheten av barnet när det ska sova och dess mikrofon aktiveras direkt om barnet vaknar eller ger ifrån sig ljud.

Detta ljud spelas sedan upp i föräldraenhetens högtalare. Föräldern kan antingen försöka få barnet att somna om genom att gå in i rummet eller prata med barnet direkt via föräldraenheten. Vissa enheter kan till och med spela upp vaggvisor.

Olika typer av babyvakter

Idag finns det flera olika typer av babyvakter – vissa är utrustade med mer avancerade funktioner medan andra modeller är lite enklare.

Den vanligaste babymonitorn är den som enbart är utrustad med en mikrofon och en högtalare, men det finns även varianter som har en kamera med mörkerseende. Kameran tillåter dig att live-streama barnet via den monitor som finns på föräldraenheten.

Babyvakter med kameror brukar ofta vara utrustade med rörelsesensorer som känner av när barnet rör på sig. Då skickas omedelbart en signal till den andra enheten för att meddela om detta.

Viktiga funktioner hos en babyvakt

Bortsett från högtalare och kameror brukar många av dagens barnvakter vara utrustade med en rad moderna funktioner. Dessa funktioner kan underlätta en hel del moment för dig som förälder och vissa av dem är viktigare än andra. Låt oss gå igenom några av dem:

 • Lång räckvidd. Babyvakters räckvidd kan variera, men ligger oftast runt 500 meter. Det finns även modeller med mindre och längre räckvidd.
 • Varning vid lågt batteri och dålig räckvidd. Om du förlorar kontakten med den andra enheten kommer du att varnas om detta. Samma sak gäller om batteriet börjar ta slut.
 • Temperatursensor. Vissa babymonitorer har inbyggda termometrar som kan läsa av hur varmt det är där barnet sover. Denna funktion kan vara extra bra under sommarmånaderna.
 • App. Det är få babyvakter som erbjuder egna appar, men de som gör det kan vara extra förmånliga. Här kan du nämligen streama bild och ljud direkt via din smartphone.
 • Möjlighet att justera ljud. Ljudjustering är viktig. Du bör kunna höja och sänka ljudet på föräldraenheten beroende på vilken miljö du vistas i eller ställa in en vibrationsfunktion.

babyvakt tips

Att tänka på innan du köper babyvakt

Innan du köper en babyvakt bör du fundera över vart samt hur den ska användas. Vilka funktioner är viktigast för dig? Behöver du en kamera eller räcker det med ljud?

Något som är extra viktigt att tänka på är babyvaktens räckvidd. Om du till exempel bor på en större gård kan en lång räckvidd vara extra viktigt. Du bör även fundera över hur mycket du har råd att lägga på en babyvakt och hitta det bästa alternativet i din prisklass.

När du kommit fram till vilken modell som passar dig och ditt barn blir det enklare att jämföra. Tänk på att detta är ett mycket viktigt köp. Därför bör du försöka fokusera på kvalitet istället för pris i den mån det är möjligt.

Tillbehör:

Om du vill känna dig extra trygg i hemmet när ditt barn är ensamt kan vi rekommendera följande tillbehör:

Snuza Hero MD andningslarm

Snuza Hero MD andningslarm

Babyv

Motorola Smart Nursery dörrsensor

Elgiganten

Testvinnare - Babyvakt

Vad är en babyvakt?
Olika typer av babyvakter
Viktiga funktioner hos en babyvakt
Att tänka på innan du köper babyvakt
Visa allt innehåll
babysitter

För nyfödda upp till 60 kg.

bärsele

För nyfödda barn och upp till 20 kg.

Duovagnar för alla familjer.

bästa babyskyddet

För nyfödda barn upp till 18 mån.

bilbarnstol bäst i test

För barn mellan 9 mån upp till 7 år.

Vinteroverall

Håller ditt barn varmt och torrt.

studsmatta

Skoj för både barn och föräldrar.

Liknande tester

babysitter

För nyfödda upp till 60 kg.

bärsele

För nyfödda barn och upp till 20 kg.

Duovagnar för alla familjer.

bästa babyskyddet

För nyfödda barn upp till 18 mån.

bilbarnstol bäst i test

För barn mellan 9 mån upp till 7 år.

Vinteroverall

Håller ditt barn varmt och torrt.

studsmatta

Skoj för både barn och föräldrar.

Vanliga frågor och svar

En babyvakt hjälper dig att hålla koll på ditt barn när du inte befinner dig i samma rum. Babyvakten består av två delar: en barnenhet som finns hos barnet och en föräldraenhet som finns hos föräldern.

Båda enheterna är vanligtvis utrustade med med en högtalare och en mikrofon. På så sätt kan du höra barnet samtidigt som barnet kan höra dig. Vissa babyvakter har även en kamera och monitor som gör att du både kan se och höra barnet.

Hur mycket en babyvakt kostar beror såklart på vilken modell du väljer. De billigare varianterna brukar enbart vara utrustade med högtalare och mikrofon. Dyrare modeller brukar istället vara utrustade med fler funktioner, så som kamera, högtalare och termometer.

Självklart spelar din budget en stor roll gällande vilken babyvakt du väljer, men tänk på att dyrast inte alltid behöver vara bäst.

De allra flesta använder babyvakten under barnets första år. Dock finns ingen specifik åldersgräns för hur länge du kan använda en babyvakt – du kan använda den så länge du och ditt barn behöver.

För att använda babyvakten placerar du barnenheten inne hos barnet, till exempel när det ska sova. Den andra enheten har du själv med dig.

Om barnet skulle vakna kommer du att kunna höra detta direkt på din föräldraenhet. Du kan då antingen gå till barnet eller prata med det via din egen enhet.

Om barnenheten är utrustad med en kamera kommer du även att kunna se barnet direkt på din föräldraenhet.

Vilken babyvakt du bör köpa beror helt och hållet på dina individuella behov. Något att tänka på är dock räckvidden. Om du bor stort – till exempel på en gård – bör du prioritera en lång räckvidd.

Bortsett från det bör du ta hänsyn till funktioner som kan vara värdefulla för dig och ditt barn. Det finns till exempel modeller som håller ett extra öga på temperaturen medan andra kan spela upp vaggvisor.