Den bästa symaskinen enligt vår sammanställning är Singer One Det här är en datoriserad symaskin med automatisk nålträdare, 24 inbyggda sömmar, två automatiska knapphålssömmar och en maximal stygnbredd på sju millimeter Allt detta gör den lika passande för nybörjare som för proffs som är i behov av avancerad funktionalitet Läs mer om Singer One och tre bra alternativ i vår sammanställning nedan!
Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.
1 | 2 | 3 | ||
Utmärkelse: | Bäst i test | Vi rekommenderar | Vi rekommenderar | Bästa budgetvalet |
Produkt: | Singer One | Husqvarna Viking H-Class E20 | Singer Simple 3232 | Singer 2250 |
Betyg: | ||||
Typ av symaskin: | Datoriserad symaskin | Mekanisk | Mekanisk | Mekanisk |
Sömmar: | 24 | 31 | 23 | 10 |
Prisklass: | Medel | Medel | Låg | Låg |
Amerikanska Singer är en av marknadens mest populära symaskinstillverkare som grundades redan 1851. Singer utvecklade faktiskt symaskinen genom att ersätta handveven med en fotpedal, vilket gav dem en ledande position på marknaden. Numera erbjuder de symaskiner i flera olika prisklasser som passar både nybörjare och proffs.
Model One är en datoriserad symaskin som erbjuder en rad smarta funktioner. Den har bland annat en automatisk nålträdare, 24 inbyggda sömmar och automatisk inställning av stygnstorlek. Här får du dessutom en maximal stygnbredd på sju millimeter och två automatiska knapphålssömmar.
Styrkan med Singer One ligger framför allt i hur enkel den är att använda, samtidigt som den är avancerad. Det gör den till det perfekta valet för både nybörjare och proffs, och användarna själva intygar att det här verkligen är en maskin av hög kvalitet.
Singer One kostar omkring 3 000 kronor, så det finns billigare maskiner på marknaden. Men med tanke på att du som är nybörjare kommer att kunna använda samma maskin i takt med att du blir mer avancerad är Singer One ändå mycket prisvärd.
Från svenska Husqvarna kommer Viking H-Class E20 – en mekanisk symaskin som är lätt att komma igång med och som har många fina funktioner. Maskinen har 31 inbyggda sömmar som du enkelt ställer in med hjälp av vredet på sidan av maskinen. Och tack vare funktionen autoknapphål kan du sy knapphålet utan att behöva vrida på tyget.
Ofta kan mekaniska symaskiner kännas en aning komplicerade för nybörjare, men så är inte fallet här. Det är enkelt att komma i gång med Viking H-Class E20 och det stora vredet visar tydligt alla inställningar. Den medföljande instruktionsboken håller hög kvalitet och är enkel att förstå sig på, vilket även det bidrar till att vi framför allt rekommenderar den här symaskinen till nybörjare.
Viking H-Class E20 kostar lite mindre än Singer One, men är fortfarande inte den billigaste mekaniska symaskinen du kan hitta. Den har dock fått många bra kundbetyg hos återförsäljare som Amazon och Symaskinskungen, och du får dessutom med flera praktiska tillbehör.
Om du är ute efter en relativt enkel och kompetent mekanisk symaskin kan vi rekommendera modellen Singer Simple 3232.
Med tanke på den överkomliga prislappen är det här en mycket robust symaskin med en tjock metallram som även klarar att sy tjocka material. Och med 23 stygn säkerställer du att du kan få utlopp för din kreativitet. Med i paketet får du också grundläggande tillbehör för att kunna påbörja dina syprojekt.
Singer Simple 3232 har fått strålande recensioner av användarna som tycker att det är en mycket prisvärd symaskin som gör vad den ska. Vissa menar dock att den inte är så lättanvänd som de hade önskat. Är du nybörjare kan därför Husqvarna Viking H-Class E20 vara ett säkrare val.
Vårt budgetval Singer 2250 kostar bara strax över 1 000 kronor och är ett bra val för dig som är nybörjare eller dig som bara vill ha en enkel maskin som klarar det mest grundläggande uppgifterna.
Maskinen har 10 sömmar, justerbar stygnlängd och stygnbredd, friarm, automatisk undertrådsspolning och du får dessutom med alla tillbehör du behöver för att komma i gång. Nybörjare kan också glädja sig över den enkla och pedagogiska instruktionsvideon från Singer som gör det busenkelt att komma igång med maskinen.
Välj Singer 2250 om du vill ha en billig och bra symaskin som gör jobbet. Tänk dock på att maskinen främst är gjord för enklare projekt på hobbynivå och inte för att sy tjockare tyger eller andra mer avancerade projekt.
Det råder ingen brist på symaskiner på marknaden, och de skiljer sig i allt från design till funktioner och pris. I den här guiden går vi igenom allt det viktigaste du behöver veta om symaskiner och hur du väljer en passande modell.
En symaskin är mycket praktisk för dig som arbetar professionellt med att sy, eller för dig som bara tycker det är en kul hobby. Det är ju trots allt något speciellt med egensydda kläder, dukar, kuddöverdrag och gardiner, och det blir så mycket enklare att få till dem precis som du önskar med en bra symaskin.
Först och främst är det så mycket snabbare att använda en maskin än att sy för hand att det knappt är jämförbart. Dessutom får du en mängd fler valmöjligheter vad beträffar sömmar och mönster, om nu den symaskin du väljer har de här funktionerna.
Är du nybörjare eller endast sysslar med att sy enklare mönster klarar du dig långt på en mindre avancerad modell i en lägre prisklass. Visst, du får tillgång till färre sömmar och tillbehör, men har du inte behov av dem kommer du inte heller att sakna dem.
Har du däremot behov av en symaskin som kan sy i tjockare tyger och har många funktioner kommer du snart ångra dig om du köper en enklare modell.
Som om det inte vore nog med alla symaskiner som skiljer sig åt funktionsmässigt finns det olika typer av symaskiner; mekaniska och datoriserade.
Mekanisk symaskin. Den här typen av symaskin ställer du in manuellt med hjälp av vridbara knappar. Mekaniska varianter är populära bland de som har några års erfarenhet av att sy, och de är dessutom oftare billigare än andra typer av symaskiner.
Datoriserad (elektrisk) symaskin. Dessa symaskiner har fler valmöjligheter och är enklare att använda för nybörjare. En datoriserad symaskin sköter nämligen det mesta automatiskt, vilket sänker inlärningströskeln för att börja sy med maskin rejält.
Hastigheten är en egenskap som kan vara bra att ha koll på innan du väljer symaskin. Hur snabbt en symaskin klarar att sy mäts i stygn per minut. I maskiner för hemmabruk brukar spannet vara mellan 850 och 1 000. Ju fler stygn per minut, desto snabbare klarar maskinen helt enkelt att sy, vilket är en fördel för dig med många projekt.
När vi pratar om symaskiner med ”många sömmar” menar vi att den kan ställa in bredd och längd på stygnen i en rad olika storlekar. Detta skiljer mer avancerade maskiner från enklare, och ju fler sömmar desto symaskinen har, desto fler olika saker kan du sy.
OBS! Bäst-i-testet.se kan inte garantera att de omdömen vi använt som källor har lämnats av personer som köpt eller använt produkten. Läs mer i våra allmänna villkor.
En symaskin har en motor som driver två synkroniserade bälten. Det ena bältet flyttar nålen och det andra flyttar mataren och den roterande kroken som bär nålens trådöga tills den fångar undertråden. Tyget dras genom symaskinen med en spole och tråden träs under och upp genom tyget med en nål.
Singer Model One är en lättanvänd och datoriserad symaskin med automatisk nålträdare som passar bra för nybörjare, men också för dig som har mer erfarenhet av att sy.
Det går att hitta bra symaskiner för omkring 1 000 kronor. Kostnaden för symaskiner kan också vara mycket högre än så, men ofta hänger priset ihop med antal funktioner och hur avancerad maskinen är. Har du bara behov av de mest grundläggande funktionerna kan du därför få en mycket bra symaskin för bara en eller ett par tusenlappar.
Det viktigaste när du väljer en symaskin är att först fundera på vilka funktioner du behöver. Där är tråkigt att efter ett tag upptäcka att maskinen man valt saknar funktioner som du hade velat ha tillgång till i takt med att du utvecklas. Är du nybörjare kan det vara en klar fördel att välja en datoriserad symaskin med automatisk funktionalitet.
Först och främst ska du alltid slå av strömbrytaren innan du trär symaskinen. När detta är gjort sätter du bara sytråden på trådrullehållaren, vilket brukar fungera på ungefär samma sätt på de flesta symaskiner.
Den bästa symaskinen enligt vår sammanställning är Singer Model One – en modern och lättanvänd symaskin med många funktioner som fått mycket goda recensioner av användarna.
Det viktigaste när du väljer en symaskin är att först fundera på vilka funktioner du behöver. Där är tråkigt att efter ett tag upptäcka att maskinen man valt saknar funktioner som du hade velat ha tillgång till i takt med att du utvecklas. Är du nybörjare kan det vara en klar fördel att välja en datoriserad symaskin med automatisk funktionalitet.
Singer One
Bäst i testHusqvarna Viking H-Class E20
Vi rekommenderarSinger Simple 3232
Vi rekommenderarEn symaskin har en motor som driver två synkroniserade bälten. Det ena bältet flyttar nålen och det andra flyttar mataren och den roterande kroken som bär nålens trådöga tills den fångar undertråden. Tyget dras genom symaskinen med en spole och tråden träs under och upp genom tyget med en nål.
Singer Model One är en lättanvänd och datoriserad symaskin med automatisk nålträdare som passar bra för nybörjare, men också för dig som har mer erfarenhet av att sy.
Det går att hitta bra symaskiner för omkring 1 000 kronor. Kostnaden för symaskiner kan också vara mycket högre än så, men ofta hänger priset ihop med antal funktioner och hur avancerad maskinen är. Har du bara behov av de mest grundläggande funktionerna kan du därför få en mycket bra symaskin för bara en eller ett par tusenlappar.
Det viktigaste när du väljer en symaskin är att först fundera på vilka funktioner du behöver. Där är tråkigt att efter ett tag upptäcka att maskinen man valt saknar funktioner som du hade velat ha tillgång till i takt med att du utvecklas. Är du nybörjare kan det vara en klar fördel att välja en datoriserad symaskin med automatisk funktionalitet.
Först och främst ska du alltid slå av strömbrytaren innan du trär symaskinen. När detta är gjort sätter du bara sytråden på trådrullehållaren, vilket brukar fungera på ungefär samma sätt på de flesta symaskiner.
Den bästa symaskinen enligt vår sammanställning är Singer Model One – en modern och lättanvänd symaskin med många funktioner som fått mycket goda recensioner av användarna.
Det viktigaste när du väljer en symaskin är att först fundera på vilka funktioner du behöver. Där är tråkigt att efter ett tag upptäcka att maskinen man valt saknar funktioner som du hade velat ha tillgång till i takt med att du utvecklas. Är du nybörjare kan det vara en klar fördel att välja en datoriserad symaskin med automatisk funktionalitet.
Betygsätt det här testet