Information om affiliatelänkar

Vilken är den bästa sovmasken 2023?

Tempurs sovmask blir bäst i test i vår sammanställning av sovmasker Precis som namnet avslöjar är den här sovmasken tillverkad av mjuk velour med Tempur-material som formar sig efter ditt ansikte, vilket gör den extremt bekväm att använda Naturligtvis blockerar den även ljus effektivt för att ge dig en ostörd sömn Läs mer om Tempurs mörkläggande sovmask, och två alternativ som också förtjänar att uppmärksammas, nedan!

Information om affiliatelänkar

Jämför våra 3 testvinnare

Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

1
image
2
image
3
image
Utmärkelse:Bäst i testVi rekommenderarBästa sovmask i Silke
Produkt:Tempur sovmaskCura of sweden Eye rest sovmaskLenoites Mulberry Sleep Mask & Pouch
Betyg:
Material:Tempur (100% flexibel polyuretan), velourBambu, bomullSilke
Färg:GråSvartSvart, grön, grå, beige och rose gold
Storlek:One sizeOne sizeOne size

1. Tempur sovmask - Bäst i test

 • Material: Tempur (100% flexibel polyuretan), velour
 • Färg: Grå
 • Storlek: One size
Tempur sovmask

Bäst i test i vår sammanställning blir den här sovmasken från Tempur, som både är anpassningsbar och bekväm att bära under hela sömnen.

Masken justeras enkelt runt ditt huvud med kardborreband, och Tempurmaterialet formar sig efter din ansiktsform, för optimal komfort och funktion. Masken har ett överdrag av velour, som är mjukt och låter huden andas, och masken har hela 3 års garanti.

Tempur sovmask

Tempur ansiktsmask är populär bland användarna, som ger mycket fina omdömen. På Apoteket hjärtats hemsida har masken snittbetyg 4,4 av 5, liksom hos Amazon, där närmare 1 700 kunder har recenserat produkten.

Hos Sängvaruhuset är snittbetyget 4,3 av 5 och kunderna är nöjda med att masken förhindrar allt ljus från att komma in och att den sitter skönt hela natten.

En vanlig invändning är dock att tillverkaren uppger att masken inte går att tvätta, vilket skapar funderingar på vad man ska göra efter en tids användning. Vissa användare har dock provat att tvätta masken ändå, och det fungerar bra. Vi rekommenderar därför att du använder en tvättpåse och tvättar i låga temperaturer, eller helst för hand.

 • Sovmask med mycket skön komfort i velour och Tempurmaterial.
 • Anpassar sig efter ditt ansikte.
 • Mängder av användare har recenserat produkten och ger bra betyg.
 • Tillverkaren uppger att sovmasken inte bör tvättas.

I samarbete med pris-logo

2. Cura of sweden Eye rest sovmask - Vi rekommenderar

 • Material: Bambu, bomull
 • Färg: Svart
 • Storlek: One size
Cura of sweden Eye rest sovmask


Cura of Swedens sovmask Eye rest är utrustad med ett inlägg av bomull och glaspärlor, som ger en tyngd mot ansiktet när du sover. Det kanske låter kontraproduktivt, men faktum är att ett litet tryck mot ögonen kan hjälpa dig att slappna av och få en riktigt skön sömn.

Cura of sweden Eye rest sovmask

Skulle du upptäckta att tyngden inte är något för dig kan du dock plocka ur inlägget och bara använda masken som den är. Eye rest är tillverkad av svalt bambutyg som släpper igenom luft och som är naturligt hygiensk, och fyllningen är gjord av mjuk bomull.

Eye rest kostar ungefär lika mycket som Tempur sovmask, som dock saknar möjligheten att bidra med tryck över ögonen. Tror du att det här är en funktion som du gillar är Cura of Sweden Eye rest ett utmärkt alternativ, som har ett snittbetyg på 3,9 av 5 hos Curaofsweden.se.

 • Ansiktsmask med tyngd som bidrar till avslappning.
 • Möjlighet att ta ur tyngden om du föredrar att sova utan.
 • Maskens yttertyg är i bambu – ett svalt och hygieniskt material.
 • Anpassar sig inte till ansiktet som Tempur sovmask.

I samarbete med pris-logo

3. Lenoites Mulberry Sleep Mask & Pouch - Bästa sovmask i Silke

 • Material: Silke
 • Färg: Svart, grön, grå, beige och rose gold
 • Storlek: One size
sovmask Lenoites Mulberry Sleep

Glöm bomull och bambu, den här sovmasken från Lenoites är tillverkad av 100% 22-Momme 6A Grade Mulberry Silk. Visst låter det lyxigt, och det är precis så det också känns att bära den här sovmasken, som passar perfekt för dig med känslig hy.

Masken är temperaturreglerande, och certifierad enligt OEKO-TEX Standard 100. Det betyder att den är helt gift- och kemikaliefri. Då mullbärssiden av högsta kvalitet har använts kan du också räkna med att masken kommer att se fin ut och hålla i många år.

Hos Lenoites.se har användarna gett ett snittbetyg på 4,9 av 5 möjliga. Användarna är med andra ord otroligt nöjd med den här svala, mjuka och behagliga sovmasken.

 • Sovmask i mullbärssiden av högsta kvalitet.
 • Det bästa valet för allergiker – certifierad enligt OEKO-TEX Standard 100.
 • Sval och mjuk att bära.
 • Dyrare än många andra sovmasker.

Rekommenderad butik:
 • Snabba leveranser!
 • Trygg e-handel.
I samarbete med pris-logo

Köpguide: Bra att veta innan du väljer sovmask


Det finns många olika sovmasker att välja mellan och de kostar inga större summor pengar. Därför finns det ingen anledning att inte välja en av de bästa sovmaskerna, och i den här guiden hjälper vi dig att hitta rätt.

Varför ska jag använda en sovmask?

Är du osäker på om en sovmask verkligen är för dig kan det passa med en genomgång av vad de bästa anledningarna till att överväga en sovmask är.

Om du är nattarbetare som behöver sova på morgon och eftermiddag efter arbetspasset är en sovmask en mycket bra investering. Detsamma gäller om du har ett sovrum som av en eller annan anledning inte går att får riktigt mörkt, eller om din sambo är en nattuggla som har ljuset tänt när du sover. För att inte tala om dig som ofta reser med tåg, buss eller flyg och vill kunna sova en blund innan du når din destination.

För att vi ska få en riktigt god nattsömn och en bra återhämtning krävs det nämligen mörker. Om det inte är tillräckligt mörkt omkring oss när vi sover bildas inte tillräckligt med melantonin, vilket hindrar en riktig djupsömn.

Som en del i att behandla sömnsvårigheter brukar därför sjukvården rekommendera att se över miljön där du sover, och där är möjligheten till mörker en viktig faktor. Sovmasken är en liten investering, men kan hjälpa till mycket med att komma till rätta med sömnbesvär.

Passformen är A och O

Eftersom du ska använda sovmasken under flera timmar i sträck vid varje sömntillfälle är det väldigt viktigt att den är skön att ha på sig. Här skiljer sig sovmasker från olika tillverkare sig åt ganska mycket.

Du bör välja en modell som går att justera så att den inte sitter för hårt och trycker mot huvudet, och allra helst ska masken vara formbar så att den anpassas efter ditt huvud och ditt ansikte.

Välj ett hållbart och bekvämt material

Materialet som sovmasken är tillverkad av ska inte heller förbises. För det första vill du inte att masken ska vara tillverkad av något material med kemikalier som är dåliga för din hud. Därför bör du alltid välja en mask från ett välkänt märke och som rekommenderas av användare och experter.

För det andra kan masker vara tillverkade av allt från bomull till silke, och ha olika egenskaper – välj ett material som du tror passar dig.

Källor

Användarrecensioner

Användarnas egna recensioner väger tungt i många av våra sammanställningar, så även i denna av sovmasker. Olika användare har nämligen olika syn på hur väl en produkt faktiskt fungerar i vardagen. Det gäller framför allt med sovmasker, som används av personer med varierande huvudform och i olika situationer. Några återförsäljare vi besökt för att se vad användarna säger om de olika sovmaskerna är Apotek Hjärtat, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Amazon, Clas Ohlson, Boozt och Lyko. Det har gett oss en ännu bättre förståelse för de olika produkternas komfort, hållbarhet och prisvärdhet, något som vi sedan tagit hänsyn till i vår slutliga bedömning.

OBS! Bäst-i-testet.se kan inte garantera att de omdömen vi använt som källor har lämnats av personer som köpt eller använt produkten. Läs mer i våra allmänna villkor.

Liknande tester

tyngdtäcke test
4 Tyngdtäcke testade
cura of sweden
Bäst i testet Cura of Sweden Pearl
Värmefilt test
4 Värmefilt testade
Beurer HD 75 värmefilt
Bäst i test Beurer HD 75
värmedyna test
4 Värmedyna testade
Beurer HK Comfort
Bäst i test Beurer HK Comfort
ljusterapilampa
5 Ljusterapilampa testade
Lumie Brazil
Bäst i test Lumie Brazil
febertermometern bäst i test
4 Febertermometer testade
Braun Thermoscan 7 IRT 6520
Bästa febertermometern (öra) Braun Thermoscan 7 IRT 6520
Blodtrycksmätare bäst i test
4 Blodtrycksmätare testade
Omron M6 Comfort IT
Bäst i test Omron M6 Comfort
massagedyna test
4 Massagedyna testade
Beurer MG 320
Bäst i test Beurer MG 320
massagepistol test
4 Massagepistol testade
Flowgun PRO 2.0
Bäst i test Flowlife Flowgun
personvåg test
3 Personvåg testade
Withings Body+
Bäst i test Withings Body+
fotmassageapparat
3 Fotmassage testade
Flowlife Flowfeet
Bäst i test Flowlife Flowfeet
massagekudde test
3 Massagekudde testade
Flowlife Flowpillow Heat
Bäst i test Flowlife Flowpillow Heat

Vanliga frågor

En sovmask är en typ av ögonbindel som du sätter över ögonen och fäster med en elastisk rum som når runt huvudet. Eftersom masken täcker ögonen blir det helt mörkt och du får en skön sömn även om det är ljust i rummet där du sover.

Absolut, barn kan använda sovmask, och det finns särskilda sovmasker som har en passform som passar barn. Risken är annars att masken glider av under sömnen.

Tempur sovmask är den bästa sovmasken enligt oss på Bäst-i-testet.se, då den är prisvärd, har lång garantitid, skön passform och mycket höga användarbetyg.

Hjälpte det här testet om Sovmask dig?

2 Röster, Genomsnitt: 5.0/5
Skriv recension

Dela testet

Liknande tester

tyngdtäcke test

Tyngdtäcke: 4 testade modeller

Värmefilt test

Värmefilt: 3 testade modeller

värmedyna test

Värmedyna: 4 testade modeller

Testvinnare - Sovmask

 1. Tempur sovmask

  Tempur sovmask

  Bäst i test
 2. Cura of sweden Eye rest sovmask


  Cura of sweden Eye rest sovmask

  Vi rekommenderar
 3. sovmask Lenoites Mulberry Sleep

  Lenoites Mulberry Sleep Mask & Pouch

  Bästa sovmask i Silke

Vanliga frågor

En sovmask är en typ av ögonbindel som du sätter över ögonen och fäster med en elastisk rum som når runt huvudet. Eftersom masken täcker ögonen blir det helt mörkt och du får en skön sömn även om det är ljust i rummet där du sover.

Absolut, barn kan använda sovmask, och det finns särskilda sovmasker som har en passform som passar barn. Risken är annars att masken glider av under sömnen.

Tempur sovmask är den bästa sovmasken enligt oss på Bäst-i-testet.se, då den är prisvärd, har lång garantitid, skön passform och mycket höga användarbetyg.