Sidan innehåller affiliatelänkar som ger oss en provision när du gör ett köp. De hjälper oss att hålla sidan levande, men påverkar inte priset du betalar eller resultatet av vår analys. Vår prioritet är att ge dig pålitlig och transparent information.

Vilken är den bästa sovmasken?

Tempurs sovmask blir bäst i test i vår sammanställning av sovmasker. Precis som namnet avslöjar är den här sovmasken tillverkad av mjuk velour med Tempur-material som formar sig efter ditt ansikte, vilket gör den extremt bekväm att använda. Naturligtvis blockerar den även ljus effektivt för att ge dig en ostörd sömn. Läs mer om Tempurs mörkläggande sovmask, och två alternativ som också förtjänar att uppmärksammas, nedan!

En mörkläggande sovmask kan vara ett bra hjälpmedel för dig som vill kunna somna även i ljusa miljöer. Den ska dock inte bara förhindra att ljus tränger in, utan behöver också vara bekväm att bära längre perioder.

Vi har jämfört mängder av sovmasker för att kunna välja ut de masker som bäst uppfyller användarnas krav.

De 3 bästa sovmaskerna 2024

 1. Tempur sovmask – Bäst i test
 2. Cura of sweden Eye rest sovmask – Vi rekommenderar
 3. Lenoites Mulberry Sleep Mask & Pouch – Bästa sovmask i silke

Nedan kan du läsa mer om de olika sovmaskerna och deras egenskaper. Vi har också satt ihop en liten guide med saker som kan vara bra att tänka på innan du köper en sovmask.

Så valde vi ut produkterna

Vi har jämfört en mängd olika sovmasker och satt poäng på de viktigaste egenskaperna, för att sedan kunna presentera de med högst totalbetyg för dig i den här sammanställningen. Vi har tittat särskilt noga på egenskaper som:

 • Komfort: Vad har tillverkaren gjort för att masken ska vara så bekväm som möjligt att bära under längre perioder? Går det att justera masken så att den passar perfekt oavsett huvud- och ansiktsform?
 • Hållbarhet: Hur länge kan man förvänta sig att masken håller formen? Har den lång garantitid?
 • Pris: Är masken prisvärd? Har den en låg prislapp i förhållande till konkurrerande modeller?
 • Användarbetyg: Har masken fått många och bra recensioner från användare?

De sovmasker som fått de bästa samlade omdömena är de vi rekommenderar på den här sidan. Förhoppningsvis kan det hjälpa dig att hitta en passande modell.

Överblick

Tempur sovmask

Tempur sovmask

Bäst i test

 • Mjuk och skön i velour
 • Anpassar sig efter ansiktet
 • Många fina omdömen

Betyg

Cura of sweden Eye rest sovmask


Cura of sweden Eye rest sovmask

Vi rekommenderar

 • Med valbar tyngd
 • Yttertyg i bambu
 • Sval och hygienisk

Betyg

Lenoites Mulberry Sleep Mask & Pouch

Lenoites Mulberry Sleep Mask & Pouch

Bästa sovmask i Silke

 • Sovmask i mullbärssiden
 • Bäst för allergiker
 • Sval och mjuk

Betyg

Varför du kan lita på redaktionen

Vi är ett team av researchexperter med många års erfarenhet. Allt innehåll vi producerar är oberoende och baserat på objektiva kriterier. Vår process involverar en omfattande insamling och granskning av seriösa källor. Genom att analysera experttester, konsumentrecensioner, forum och magasin på både digitala och traditionella plattformar sammanfattar vi aktuell information som hjälper dig att fatta välgrundade köpbeslut anpassade efter dina användarbehov. Läs mer om oss och hur vi arbetar.

1. Tempur sovmask- Bäst i test

 • Material: Tempur (100% flexibel polyuretan), velour
 • Färg: Grå
 • Storlek: One size
Tempur sovmask
Tempur sovmask

FÖRDELAR

 • Sovmask med mycket skön komfort i velour och Tempurmaterial.
 • Anpassar sig efter ditt ansikte.
 • Mängder av användare har recenserat produkten och ger bra betyg.

NACKDELAR

 • Tillverkaren uppger att sovmasken inte bör tvättas.

I vårt test blir den här sovmasken från Tempur vår testvinnare, som både är anpassningsbar och bekväm att bära under hela sömnen.

Masken justeras enkelt runt ditt huvud med kardborreband, och Tempurmaterialet formar sig efter din ansiktsform, för optimal komfort och funktion. Masken har ett överdrag av velour, som är mjukt och låter huden andas, och masken har hela 3 års garanti.

Tempur sovmask

Tempur ansiktsmask är populär bland användarna, som ger mycket fina omdömen. På Apoteket hjärtat har masken snittbetyg 4,4 av 5, liksom hos Amazon, där närmare 1 700 kunder har recenserat produkten.

Hos Sängvaruhuset är snittbetyget 4,3 av 5 och kunderna är nöjda med att masken förhindrar allt ljus från att komma in och att den sitter skönt hela natten.

En vanlig invändning är dock att tillverkaren uppger att masken inte går att tvätta, vilket skapar funderingar på vad man ska göra efter en tids användning. Vissa användare har dock provat att tvätta masken ändå, och det fungerar bra. Vi rekommenderar därför att du använder en tvättpåse och tvättar i låga temperaturer, eller helst för hand.

2. Cura of sweden Eye rest sovmask- Vi rekommenderar

 • Material: Bambu, bomull
 • Färg: Svart
 • Storlek: One size
Cura of sweden Eye rest sovmask
Cura of sweden Eye rest sovmask

FÖRDELAR

 • Ansiktsmask med tyngd som bidrar till avslappning.
 • Möjlighet att ta ur tyngden om du föredrar att sova utan.
 • Maskens yttertyg är i bambu – ett svalt och hygieniskt material.

NACKDELAR

 • Anpassar sig inte till ansiktet som Tempur sovmask.

Cura of Swedens sovmask Eye rest är utrustad med ett inlägg av bomull och glaspärlor, som ger en tyngd mot ansiktet när du sover. Det kanske låter kontraproduktivt, men faktum är att ett litet tryck mot ögonen kan hjälpa dig att slappna av och få en riktigt skön sömn.

Cura of sweden Eye rest sovmask

Skulle du upptäckta att tyngden inte är något för dig kan du dock plocka ur inlägget och bara använda masken som den är. Eye rest är tillverkad av svalt bambutyg som släpper igenom luft och som är naturligt hygiensk, och fyllningen är gjord av mjuk bomull.

Eye rest kostar ungefär lika mycket som Tempur sovmask, som dock saknar möjligheten att bidra med tryck över ögonen. Tror du att det här är en funktion som du gillar är Cura of Sweden Eye rest ett utmärkt alternativ, som har ett snittbetyg på 3,9 av 5 hos Curaofsweden.se.

3. Lenoites Mulberry Sleep Mask & Pouch- Bästa sovmask i Silke

 • Material: Silke
 • Färg: Svart, grön, grå, beige och rose gold
 • Storlek: One size
Lenoites Mulberry Sleep Mask & Pouch

FÖRDELAR

 • Sovmask i mullbärssiden av högsta kvalitet.
 • Det bästa valet för allergiker – certifierad enligt OEKO-TEX Standard 100.
 • Sval och mjuk att bära.

NACKDELAR

 • Dyrare än många andra sovmasker.

Glöm bomull och bambu, den här sovmasken från Lenoites är tillverkad av 100% 22-Momme 6A Grade Mulberry Silk. Visst låter det lyxigt, och det är precis så det också känns att bära den här sovmasken, som passar perfekt för dig med känslig hy.

Masken är temperaturreglerande, och certifierad enligt OEKO-TEX Standard 100. Det betyder att den är helt gift- och kemikaliefri. Då mullbärssiden av högsta kvalitet har använts kan du också räkna med att masken kommer att se fin ut och hålla i många år.

Hos Lenoites.se har användarna gett ett snittbetyg på 4,9 av 5 möjliga. Användarna är med andra ord otroligt nöjd med den här svala, mjuka och behagliga sovmasken.

Köp här:

Rekommenderad butik:
 • Snabba leveranser!
 • 14 dagars ångerrätt.

Vanliga frågor om Sovmask

En sovmask är en typ av ögonbindel som du sätter över ögonen och fäster med en elastisk rum som når runt huvudet. Eftersom masken täcker ögonen blir det helt mörkt och du får en skön sömn även om det är ljust i rummet där du sover.

Tempur sovmask är den bästa sovmasken enligt oss på Bäst-i-testet.se, då den är prisvärd, har lång garantitid, skön passform och mycket höga användarbetyg.

Absolut, barn kan använda sovmask, och det finns särskilda sovmasker som har en passform som passar barn. Risken är annars att masken glider av under sömnen.

Köpguide: Bra att veta innan du väljer sovmask


Det finns många olika sovmasker att välja mellan och de kostar inga större summor pengar. Därför finns det ingen anledning att inte välja en av de bästa sovmaskerna, och i den här guiden hjälper vi dig att hitta rätt.

Varför ska jag använda en sovmask?

Är du osäker på om en sovmask verkligen är för dig kan det passa med en genomgång av vad de bästa anledningarna till att överväga en sovmask är.

Om du är nattarbetare som behöver sova på morgon och eftermiddag efter arbetspasset är en sovmask en mycket bra investering. Detsamma gäller om du har ett sovrum som av en eller annan anledning inte går att får riktigt mörkt, eller om din sambo är en nattuggla som har ljuset tänt när du sover. För att inte tala om dig som ofta reser med tåg, buss eller flyg och vill kunna sova en blund innan du når din destination.

För att vi ska få en riktigt god nattsömn och en bra återhämtning krävs det nämligen mörker. Om det inte är tillräckligt mörkt omkring oss när vi sover bildas inte tillräckligt med melantonin, vilket hindrar en riktig djupsömn.

Som en del i att behandla sömnsvårigheter brukar därför sjukvården rekommendera att se över miljön där du sover, och där är möjligheten till mörker en viktig faktor. Sovmasken är en liten investering, men kan hjälpa till mycket med att komma till rätta med sömnbesvär.

Passformen är A och O

Eftersom du ska använda sovmasken under flera timmar i sträck vid varje sömntillfälle är det väldigt viktigt att den är skön att ha på sig. Här skiljer sig sovmasker från olika tillverkare sig åt ganska mycket.

Du bör välja en modell som går att justera så att den inte sitter för hårt och trycker mot huvudet, och allra helst ska masken vara formbar så att den anpassas efter ditt huvud och ditt ansikte.

Välj ett hållbart och bekvämt material

Materialet som sovmasken är tillverkad av ska inte heller förbises. För det första vill du inte att masken ska vara tillverkad av något material med kemikalier som är dåliga för din hud. Därför bör du alltid välja en mask från ett välkänt märke och som rekommenderas av användare och experter.

För det andra kan masker vara tillverkade av allt från bomull till silke, och ha olika egenskaper – välj ett material som du tror passar dig.

Källor

Användarrecensioner

Användarnas egna recensioner väger tungt i många av våra sammanställningar, så även i denna av sovmasker. Olika användare har nämligen olika syn på hur väl en produkt faktiskt fungerar i vardagen. Det gäller framför allt med sovmasker, som används av personer med varierande huvudform och i olika situationer. Några återförsäljare vi besökt för att se vad användarna säger om de olika sovmaskerna är Apotek Hjärtat, Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Amazon, Clas Ohlson, Boozt och Lyko. Det har gett oss en ännu bättre förståelse för de olika produkternas komfort, hållbarhet och prisvärdhet, något som vi sedan tagit hänsyn till i vår slutliga bedömning.

Jämför specifikationer

Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

1
image
2
image
3
image
Utmärkelse: Bäst i testVi rekommenderarBästa sovmask i Silke
Produkt: Tempur sovmaskCura of sweden Eye rest sovmaskLenoites Mulberry Sleep Mask & Pouch
Betyg:
Material:Tempur (100% flexibel polyuretan), velourBambu, bomullSilke
Färg:GråSvartSvart, grön, grå, beige och rose gold
Storlek:One sizeOne sizeOne size

Liknande tester

febertermometern bäst i test

Febertermometer: 4 testade modeller

Blodtrycksmätare bäst i test

Blodtrycksmätare: 4 testade modeller

tyngdtäcke test

Tyngdtäcke: 4 bästa modeller

massagedyna test

Massagedyna: 4 testade modeller

Värmefilt test

Värmefilt: 3 bästa modeller

massagepistol test

Stor jämförelse av 5 populära massagepistoler för ömma muskler.

ljusterapilampa

Ljusterapilampa: 5 testade modeller

personvåg test

Personvåg: 3 bästa modeller

värmedyna test

Värmedyna: 4 bästa modeller

fotmassageapparat

Fotmassageapparat: 3 bästa modeller

massagekudde test

Massageapparat: 3 bästa modeller.

Testvinnare - Sovmask