Information om affiliatelänkar

Vilken badrumsvåg är bäst i test?

Withings Body+ är den bästa badrumsvågen du kan köpa just nu enligt vår bedömning Den håller hög kvalitet och kan dessutom användas med en praktisk app, vilket är en uppskattad finess I appen kan individuella medlemmar i hushållet enkelt hålla koll på sin egen viktresa och vågen mäter både fettprocent och kroppssammansättning Läs mer om Withings Body+ i sammanställningen nedan!

Information om affiliatelänkar

Jämför våra 3 testvinnare

Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

1
image
2
image
3
image
Utmärkelse:Bäst i testVi rekommenderarBästa premiumvalet
Produkt:Withings Body+Beurer BF 700 Withings Body Cardio
Betyg:
Mäter:Vikt, kroppsfett, vätskemängd, muskelmassa, benmassa, BMIVikt, kroppsfett, vätskemängd, muskelmassa, benmassa, BMIVikt, kroppsfett, vätskemängd, muskelmassa, benmassa, BMI, hjärthälsa, puls
Batteri:4 AAA-batterier3 AAA-batterierUppladdningsbart
Maxvikt:180 kg180 kg180 kg
Övrigt:WiFi- och Bluetooth-uppkoppling med tillhörande appBluetooth-uppkoppling med tillhörande app, automatisk avstängningWiFi- och Bluetooth-uppkoppling med tillhörande app

1. Withings Body+ - Bäst i test

 • Mäter: Vikt, kroppsfett, vätskemängd, muskelmassa, benmassa, BMI
 • Batteri: 4 AAA-batterier
 • Maxvikt: 180 kg
 • Övrigt: WiFi- och Bluetooth-uppkoppling med tillhörande app
Withings Body+

Withings Body+ är en avancerad personvåg som kostar omkring 700 kronor, vilket utan tvekan är prisvärt med tanke på den kvalitet och alla de funktioner som du får på köpet. Vågen är en kvalitetsprodukt med stilren design i vitt eller svart, med tät app-integrering, där du väljer vilka mätdata som ska registreras och hur de ska synas i den stora displayen på vågen.

Withings Body+ är en avancerad personvåg som kostar omkring 700 kronor, vilket utan tvekan är prisvärt med tanke på den kvalitet och alla de funktioner som du får på köpet.

Vågen är en kvalitetsprodukt med stilren design i vitt eller svart, med tät app-integrering, där du väljer vilka mätdata som ska registreras och hur de ska synas i den stora displayen på vågen.

Anslut till smartphone

Du ansluter vågen till din smartphone via WiFi eller Bluetooth och hela processen är enkelt och intuitiv.

I appen kan du registrera flera användare och vågen känner automatiskt av dem det är som står på vågen, och loggar datan i rätt profil.

Fungerar med de flesta träningsapparna

Ett problem med vissa personvågar med app-support är att du måste använda tillverkarens egen app för att det ska funka. Så är inte fallet här.

Withings Body+ delar gärna med sig av sin insamlade data till de populäraste träningsapparna som du kanske redan har installerade i din telefon, som Apple Hälsa, Runkeeper och Myfitnesspal.

Mäter allt från vikt till fett

Med Withings Body+ får du ett helhetsmått på din kroppssammansättning, alltså inte bara information om vad du väger och statistik om hur mycket du går upp och ner. Här mäts allt från muskler, vattenmängd och benmassa till BMI-värde – utan att du behöver logga någonting på egen hand.

Vågen drivs med 4 AAA-batterier, som räcker i upp till ett år. Vi hade dock gärna sett att Withings Body+ hade utrustats med ett uppladdningsbart batteri, som vårt premiumval har.

Andraplats hos Råd & Rön

Withings Body+ har bland annat topptestats i Råd & Röns stora test av personvågar, där den knep en andraplats. Den har även utsetts till Editor’s Choice i brittiska Pcmag och blivit en populär produkt bland användare världen över. På Google har den över 1 100 recensioner och ett snittomdöme på 4,3 av 5 möjliga.

 • Kvalitetsvåg som mäter allt från vikt till benmassa och loggar allt.
 • Känner igen vem som står på vågen och loggar mätdata i rätt profil.
 • Funkar med dina träningsappar.
 • Inget uppladdningsbart batteri.

Rekommenderad butik:
 • Minst 2 års garanti.
 • 365 dagars öppet köp.
I samarbete med pris-logo

2. Beurer BF 700 - Vi rekommenderar

 • Mäter: Vikt, kroppsfett, vätskemängd, muskelmassa, benmassa, BMI
 • Batteri: 3 AAA-batterier
 • Maxvikt: 180 kg
 • Övrigt: Bluetooth-uppkoppling med tillhörande app, automatisk avstängning
Beurer BF 700

Redan 2014 släpptes Beurer BF 700 – en användarvänlig och mångsidig personvåg med hög känslighet och Bluetooth-anslutning med app. Med tiden har fler personvågar kommit i kapp, och vissa fall även sprungit om Beurer BF 700, men den är fortfarande ett mycket prisvärt alternativ.

Mät och logga

Vågen låter dig mäta vikt, BMI, kroppsvätska, muskel- och benmassa. Datan loggas i vågens minne och kan föras över till en app i din mobil via Bluetooth. Grundläggande och välfungerande, men inte lika smidigt som med Withings Body+, som även kan användas med WiFi och dessutom dela informationen med andra appar.

I Beurer BF 700 kan du spara data för upp till 8 familjemedlemmar, och även den här vågen känner av vem det är som står på vågen.

Beurer BF 700 levereras med 3 AAA-batterier och du får dessutom 5 års garanti.

Tidigare testvinnare

Beurer BF 700 har funnits ett tag på marknaden, och har under den tiden blivit hyllad av både experter och användare. Den fick utmärkelsen Bäst i test hos Råd & Rön 2015 och kom samma år på delad första plats i den danska motsvarigheten Tænks personvågstest. På Google har den över 1 500 recensioner och snittomdömet 4,0 av 5.

 • Billigare alternativ till Withings Body+.
 • Mäter och loggar i vågen och den dedikerade appen.
 • 5 års garanti.
 • Kan endast användas med Beurers app.

Rekommenderad butik:
 • Leveranstid: 2-4 vardagar.
 • 3 års reklamationsrätt.
I samarbete med pris-logo

3.  Withings Body Cardio - Bästa premiumvalet

 • Mäter: Vikt, kroppsfett, vätskemängd, muskelmassa, benmassa, BMI, hjärthälsa, puls
 • Batteri: Uppladdningsbart
 • Maxvikt: 180 kg
 • Övrigt: WiFi- och Bluetooth-uppkoppling med tillhörande app
 Withings Body Cardio

Vår premiumval från Withings kostar mer än Withings Body+ (som ju premiumalternativ har en tendens att göra), men har också betydligt fler funktioner.

Förutom att göra allt som Body+ gör, som att mäta vikt, muskel- och benmassa, kan den även undersöka din hjärthälsa och din puls snabbt och enkelt.

Unika lägen

Vägen är bland annat utrustad med ett viktspårningsläge för gravida och ett babyläge för att kolla att viktökningen av ditt barn är som den borde vara. Den har också ett så kallat atletläge, utvecklat för att beräkna fettmassa för dig som tränar.

Health Mate-appen delar sin statistik med andra

En av de stora fördelarna med Withings vågar är att den data de samlar in kan användas av andra tränings- och hälsoappar. Den data som loggas i den officiella Health Mate-appen synkroniseras smidigt med alla populära, och mindre populära, hälsoappar du kan tänka dig.

Uppladdningsbart batteri

En annan sak som gör att vi tycker att Withings Body Cardio är värd sitt pris är att den har uppladdningsbart batteri. Du behöver alltså aldrig byta batterier utan laddar bara upp vågen med en micro-USB-sladd när batteriet tar slut. Detta händer dock inte förrän efter cirka ett års användning.

Omskriven och uppburen

Withings Body Cardio är en produkt som uppmärksammats i flera stora publikationer, som Pcmag och The Guardian – hos båda fick den 4 av 5 möjliga i betyg, med prislappen som en av de akilleshälar som nämns.

Priset har dock inte hindrat mängder av människor från att köpa Withings Body Cardio, och produkten har över 600 recensioner på Google med snittbetyget 4,2 av 5 möjliga.

 • Allt som Withings Body+ är och lite till.
 • Mäter puls och hjärthälsa.
 • Mätdatan kan användas med 100 olika hälsoappar.
 • Ett äkta premiumalternativ – det märks även på priset.

 • Fri frakt över 500 kr.
 • Drive in - boka online, hämta utanför butik!
I samarbete med pris-logo

Köpguide: Bra att veta innan du väljer badrumsvåg

En personvåg finns i vart och vartannat badrum, och behöver inte kosta mer än någon hundralapp. Är du ute efter en badrumsvåg som kan lite mer än att bara visa din vikt finns det dock mer avancerade produkter att välja mellan.

För dig som idrottar eller ska starta en seriös viktnedgångsresa kan en personvåg av detta slag vara en väl värd investering.

En bra personvåg kan göra mer än att bara visa din vikt

Visst kan även billiga och enkla personvågar fungera bra och vara exakta. Men de kan inte göra så mycket annat än att just visa vad du väger just nu. Om du till exempel vill föra statistik får du själv skriva upp din vikt efter varje gång du har vägt dig.

Enklare personvågar kan inte heller mäta kroppsfett, räkna ut BMI eller bioimpendans.

Det kan däremot mer avancerade personvågar och här går vi igenom varför det är en bra idé att skaffa en våg som har just de här funktionerna.

BMI är ett mått på över- eller undervikt

BMI (Body Mass Index) är ett vanligt mått att använda för att ta reda på om du har över- eller undervikt. Måttet ska inte tas som en absolut sanning eftersom saker som längd och muskelmassa också spelar en viss roll. Generellt sett kan dock BMI ge en förhållandevis bra indikation på om du behöver lägga på dig några ytterligare kilon eller om det kan vara en bra idé att gå ner i vikt.

Du kan enkelt räkna ut ditt BMI själv, exempelvis genom en av alla otaliga BMI-uträknare på nätet, där du fyller i vikt och längd. Men enklast är det om funktionen finns inbyggd i din badrumsvåg, och vågen kan hjälpa dig att föra statistik över ditt BMI-mått.

Bioimpendans

Vill du ha mer exakt mått än vad du får med BMI kan du införskaffa en badrumsvåg som kan mäta din kroppssammansättning. Detta sker via bioimpendans, som innebär att en svag ström skickas genom kroppen för att mäta olika kroppsvärden.

Det kan i sin tur mäta hur mycket kroppens ben och muskler väger, och vad du har för vattenmängd. Den här metoden användas också för att mäta fettprocent, och är ett bra verktyg att ha för dig som vill förbränna fett och följa utvecklingen mot ditt mål.

Smarta funktioner för att mäta

För att hålla koll på förändringarna i din vikt och fettprocent använder kan mer avancerade vågar lagra information i sitt minne, så att du kan gå tillbaka och kolla på statistiken.

Enklast är det om vågen är utrustad med Bluetooth eller WiFi och statistiken loggas i en app i din smartphone. Då behöver du aldrig själv skriva ner resultaten utan att lagras i mobilen och presenteras i tydliga grafer, med all nödvändig statistik.

Källor

Mashable

2022-04: Omdöme av Withings Body+

Tomsguide

2021-12: Expertrecension av Withings Body+

2022-03: Omdöme av Withings Body Cardio

Techradar

2021-02: Recension av Withings Body+

2021-02: Omdöme av Withings Body Cardio

OBS! Bäst-i-testet.se kan inte garantera att de omdömen vi använt som källor har lämnats av personer som köpt eller använt produkten. Läs mer i våra allmänna villkor.

Liknande tester

febertermometern bäst i test
4 Febertermometer testade
Braun Thermoscan 7 IRT 6520
Bästa febertermometern (öra) Braun Thermoscan 7 IRT 6520
Blodtrycksmätare bäst i test
4 Blodtrycksmätare testade
Omron M6 Comfort IT
Bäst i test Omron M6 Comfort
tyngdtäcke test
4 Tyngdtäcke testade
cura of sweden
Bäst i testet Cura of Sweden Pearl
massagedyna test
4 Massagedyna testade
Beurer MG 320
Bäst i test Beurer MG 320
Värmefilt test
4 Värmefilt testade
Beurer HD 75 värmefilt
Bäst i test Beurer HD 75
massagepistol test
4 Massagepistol testade
Flowgun PRO 2.0
Bäst i test Flowlife Flowgun
massagekudde test
3 Massagekudde testade
Flowlife Flowpillow Heat
Bäst i test Flowlife Flowpillow Heat
sovmask
3 Sovmask testade
Tempur sovmask
Bäst i test Tempur sovmask
värmedyna test
4 Värmedyna testade
Beurer HK Comfort
Bäst i test Beurer HK Comfort
ljusterapilampa
5 Ljusterapilampa testade
Lumie Brazil
Bäst i test Lumie Brazil
fotmassageapparat
3 Fotmassage testade
Flowlife Flowfeet
Bäst i test Flowlife Flowfeet

Vanliga frågor

Den bästa personvågen enligt oss kommer från Withings och heter Body+. Den håller inte bara koll på din vikt utan även kroppsfett och loggar allt i en app. Datan kan även enkelt spridas vidare till andra hälsoappar, som exempelvis Runkeeper.

Vill du ha ännu fler funktioner är Withings Body Cardio det bästa valet, då den även mäter saker som hjärthälsa, puls och barnets hälsa vid graviditet.

En digital personvåg är betydligt mer exakt än en analog våg. Batteriet håller i regel länge och vissa modeller i dag kommer till och med uppladdningsbara batterier.

De enklaste modellerna av personvågar kan göra en sak: visa hur mycket du väger. Sedan finns det mer avancerade modeller som kan göra allt från att mäta din vikt, till muskelmassa, kroppsfett och till och med mäta din puls. En avancerad digital personvåg med app-funktion loggar dina värden automatiskt och låter dig följa utvecklingen i ett diagram.

En smart badrumsvåg har funktioner för att göra det enklare att hålla koll på fler saker än vikt, som benmassa och kroppsfett. Den kan även avgöra vem i hushållet det är som står på vågen och logga resultatet i minnet, eller i en tillhörande app.

Det skiljer sig från våg till våg, men de bästa smarta personvågarna är mycket exakta, och kommer att visa exakt samma vikt om du väger dig flera gånger i följd. Vill du vara säker på att din personvåg visar en så exakt vikt som möjligt ska du välja en modell som har fått höga testbetyg av experter och användare.

Hjälpte det här testet om Personvåg dig?

5 Röster, Genomsnitt: 4.9/5
Skriv recension

Dela testet

Liknande tester

febertermometern bäst i test

Febertermometer: 4 testade modeller

Blodtrycksmätare bäst i test

Blodtrycksmätare: 4 testade modeller

tyngdtäcke test

Tyngdtäcke: 4 testade modeller

Testvinnare - Personvåg

 1. Withings Body+

  Withings Body+

  Bäst i test
 2. Beurer BF 700

  Beurer BF 700

  Vi rekommenderar
 3.  Withings Body Cardio

   Withings Body Cardio

  Bästa premiumvalet

Vanliga frågor

Den bästa personvågen enligt oss kommer från Withings och heter Body+. Den håller inte bara koll på din vikt utan även kroppsfett och loggar allt i en app. Datan kan även enkelt spridas vidare till andra hälsoappar, som exempelvis Runkeeper.

Vill du ha ännu fler funktioner är Withings Body Cardio det bästa valet, då den även mäter saker som hjärthälsa, puls och barnets hälsa vid graviditet.

En digital personvåg är betydligt mer exakt än en analog våg. Batteriet håller i regel länge och vissa modeller i dag kommer till och med uppladdningsbara batterier.

De enklaste modellerna av personvågar kan göra en sak: visa hur mycket du väger. Sedan finns det mer avancerade modeller som kan göra allt från att mäta din vikt, till muskelmassa, kroppsfett och till och med mäta din puls. En avancerad digital personvåg med app-funktion loggar dina värden automatiskt och låter dig följa utvecklingen i ett diagram.

En smart badrumsvåg har funktioner för att göra det enklare att hålla koll på fler saker än vikt, som benmassa och kroppsfett. Den kan även avgöra vem i hushållet det är som står på vågen och logga resultatet i minnet, eller i en tillhörande app.

Det skiljer sig från våg till våg, men de bästa smarta personvågarna är mycket exakta, och kommer att visa exakt samma vikt om du väger dig flera gånger i följd. Vill du vara säker på att din personvåg visar en så exakt vikt som möjligt ska du välja en modell som har fått höga testbetyg av experter och användare.