Sidan innehåller affiliatelänkar som ger oss en provision när du gör ett köp. De hjälper oss att hålla sidan levande, men påverkar inte priset du betalar eller resultatet av vår analys. Vår prioritet är att ge dig pålitlig och transparent information.

Hoverboard: Topplistan 2024

 1. Denver HBO-6620Bäst i test
 2. GoRunner Hummer Segboard 3.0 HoverboardMest kraftfull

Överblick

hoverboard Denver HBO-6620

Denver HBO-6620

Bäst i test

 • Prisvärd
 • Säker och stabil
 • Kraftiga däck

Betyg

GoRunner Hummer Segboard 3.0 Hoverboard

GoRunner Hummer Segboard 3.0 Hoverboard

Mest kraftfull

 • Automatisk balansering
 • Kraftfull motor
 • Hög maxvikt - 120 kg

Betyg

Varför du kan lita på redaktionen

Vi är ett team av researchexperter med många års erfarenhet. Allt innehåll vi producerar är oberoende och baserat på objektiva kriterier. Vår process involverar en omfattande insamling och granskning av seriösa källor. Genom att analysera experttester, konsumentrecensioner, forum och magasin på både digitala och traditionella plattformar sammanfattar vi aktuell information som hjälper dig att fatta välgrundade köpbeslut anpassade efter dina användarbehov. Läs mer om oss och hur vi arbetar.

I den här jämförelsen har vi valt ut och jämfört marknadens hoverboards för att hjälpa dig att hitta en passande modell.

Vår sammanställning bygger både på användarrecensioner och vår egen bedömning av de tekniska specifikationerna för respektive hoverboard. I denna bedömning har vi tittat särskilt noga på:

 • Hoverboardens pris
 • Vikt och hastighet
 • Maxhastighet
 • Maximal vikt på användaren
 • Körsträcka på en fulladdning
 • Laddningstid

Utifrån dessa aspekter har vi sedan valt ut vilka airboards som ska ingår i vår sammanställning. Slutligen har vi också delat in de testade produkterna i tre kategorier.

1. Denver HBO-6620- Bäst i test

 • Motor: 250 W x 2
 • Maxhastighet: 12 km/h
 • Maxvikt: 90 kg
 • Körsträcka på en laddning: 10 km
 • Vikt: 6,8 kg
 • Laddar fullt: 3 timmar
Denver HBO-6620

FÖRDELAR

 • Ger dig mycket för pengarna.
 • Säker, stabil och lättmanövrerad.
 • Kraftiga däck och ABS-bromsar.

NACKDELAR

 • Låg maxvikt - endast 90 kg.
 • 4,7 av 5 baserat på 75+ betyg hos Google Shopping

Det är svårt att tänka sig ett bättre val av hoverboard än Denver HBO-6620. Åtminstone om du ska köpa din första hoverboard och vill ha så bra prestanda som möjligt, utan att för den delen behöva tömma sparkontot.

Här får du hoverboard med kraftfull motor och bra däck, fulladdning på 3 timmar och körsträcka på 1 mil. Allt till en nätt vikt och en ännu nättare prislapp.

Denver HBO-6620 upplevs som en säker hoverboard, då den har en maxhastighet på 12 kilometer i timmen. Den är också utrustad med kraftiga däck, ABS-bromsar och en halkfri gummibas så att du känner att du står stadigt, även i oförutsedda svängar.

Lagom kraft

När det kommer till motorn är Denver HBO-6620 kanske inte den kraftfullaste hoverboarden på marknaden. Den har två motorer på 250 W, vilket gör att den saknar lite av den kraft du får i vissa andra modeller.

Detta bidrar dels till att topphastigheten är lite lägre än hos exempelvis GoRunner Hummer Segboard 3.0, och att maxvikten som hoverboarden klarar är lägre. Här är maxvikten 90 kg, att jämföra med 120 kg som är vanligt hos andra airboards.

Det här är förstås faktorer som du måste ta i beaktning, om du bär en tyngre last eller har en högre kroppsvikt. Vill du köra fortfarare är kanske inte heller detta modellen för dig – då rekommenderar vi i stället GoRunner Hummer Segboard 3.0 Hoverboard. För de flesta användare tror vi dock att Denver HBO-6620 är mer än tillräcklig, särskilt till det här priset.

Köp här:

2. GoRunner Hummer Segboard 3.0 Hoverboard- Mest kraftfull

 • Motor: 800 W
 • Maxhastighet: 15 – 20 km/h
 • Maxvikt: 120 kg
 • Körsträcka på en laddning: 12 – 15 km
 • Vikt: 9,2 kg
 • Laddar fullt: 3 timmar
GoRunner Hummer Segboard 3.0 Hoverboard

FÖRDELAR

 • Kontrollera automatisk balansering och mycket mer via en app.
 • Kraftfull motor på 800 W.
 • Klarar en vikt på upp till 120 kg.

NACKDELAR

 • Dyrare än Denvers modell.

GoRunner Hummer Segboard 3.0 Hoverboard är en snäppet dyrare hoverboard än Denvers modell. Men den är också mer av allt: tyngre, mer kraftfull, snabbare och har en längre körsträcka. Den klarar också att bära upp till 120 kg i jämförelse med Denvers airboard som bara klarar 90 kg.

Automatisk balansering

Den här hoverboarden har en funktion för automatisk balansering som du kan aktivera manuellt. Detta är mycket användbart för nybörjaren som ännu inte känner sig säker och i balans under färden. Du kan också använda den tillhörande smartphone-appen för att kontrollera din självbalans, vilket är ett smart och innovativt sätt att utnyttja tekniken.

Via appen kan du dessutom hålla koll på batterinivå och ställa in maxhastigheten. Du kan till och med styra ljuset på hoverboarden, exempelvis om du vill ha en särskild färgkombination.

Mycket hög byggkvalitet

Eftersom Hummer Hoverboard 3.0 är tillverkad i aluminium är den mycket stryktålig, och kan därför köras även i svårare terräng. Många andra hoverboards är gjorda för att ta sig fram i stadsmiljö, men den här klarar alltså tuffare tag också.

Med en motor på hela 800 W är det här faktiskt den kraftfullaste modellen i vår sammanställning. Det märks dels på topphastigheten på 15 kilometer i timmen, men också på den höga maxvikten på 120 kg.

För dig som tycker att Denver-hoverboarden lämnade lite att önska i fråga om kapacitet är GoRunner Hummer Segboard 3.0 ett bra val, som vi rekommenderar starkt.

Vanliga frågor om Hoverboard

En hoverboard är inte riktigt ett så futuristiskt åkdon som namnet gör gällande – den svävar alltså inte fram. I stället handlar det om en självbalanserade ståhjuling på två hjul som drivs av hjälp av en elmotor.

Hoverboards finns i olika prisklasser, från omkring en tusenlapp upp till närmare 5 000 kronor.

Den vanligaste vikten hos en hoverboard är någonstans mellan 10 och 12 kilo. Vikten beror till stor del på vilken hjulstorlek den har.

Enligt vår sammanställning är Denver HBO-6620 den bästa hoverboarden just nu. Den har ett mycket överkomligt pris, samtidigt som den har rejäla däck och allmänt upplevs mycket stabil.

Guide: Så fungerar en hoverboard

En hoverboard, eller airboard som det också kallas, är en slags ståhjuling utan handtag med inbyggd självbalansering tack vare ett gyroskop. När du lutar dig lätt framåt åker också hoverboarden framåt, och du styr åt olika håll genom att pressa ner höger eller vänster fot.

Låter det komplicerat, och potentiellt livsfarligt? Visst, det krävs lite övning för att bli bekväm på en hoverboard. Men å andra sidan krävs ju det för i princip vilket fordon som helst.

Med lite träning (på en säker plats långt bort från trafik förstås) kommer du snart bli bekväm på hoverboarden och susa fram i stan. En hoverboard kan faktiskt nå hastigheter på 15–20 kilometer i timmen och tar upp betydligt mindre plats än en cykel eller elskooter.

Airwheel vs hoverboard

En hoverboard har två hjul och du balanserar fötterna på brädan emellan dem. En så kallad airwheel har i stället ett enda stort hjul i mitten där fötterna placeras på vardera sida.

De båda modellerna har sina för- och nackdelar, men hoverboarden anses generellt vara den lättare av de två att komma i gång med. Det beror på att du styr hoverboarden genom att trycka ner fötterna medan Airwheel kräver att du använder höfterna och lutar dig i kurvor.

En fördel med Airwheel gentemot hoverboard är dock de stora hjulen. Med större hjul kan du ta dig fram i svårare terräng och behöver inte oroa dig för att krascha om du skulle råka köra på en sten eller annat som ligger och skräpar.

Ytterligare en fördel är att Airwheels är vattentäta, medan hoverboards endast klarar lättare regnoväder.

Viktigt när du väljer hoverboard

Nedan går vi igenom ett par saker som kan vara bra att titta lite extra på innan du köper en hoverboard.

Batteritiden

En hoverboard drivs av en batteridriven motor som du behöver ladda med jämna mellanrum. Olika modeller har olika bra batteritid, men också olika lång laddningstid.

Då detta är en produkt som du helst vill slippa behöva ladda när du är mitt emellan jobbet och bostaden rekommenderar vi att välja en modell med bra batteritid, även om det kostar lite extra.

Det kanske inte verkar som något märkvärdigt att ladda hoverboarden när den inte används. Men såvida du inte har en extraordinär disciplin när det kommer till att ladda dina batteridrivna produkter blir det snabbt smärtsamt tydligt att du köpt en hoverboard med dålig batteritid.

Även tiden du kan köra med en hoverboard på en laddning kan skilja sig mycket mellan olika modeller. Vissa har en maxgräns på 10 kilometer medan andras gräns är 25 kilometer.

Vikten

Din kroppsvikt är ytterligare en sak som kan påverka batteritiden. Det vanligaste är att hoverboards klarar upp till 125 kilo, men ju tyngre vikt, desto kortare blir också batteritid.

Är du en tungviktare eller ofta bär en tung ryggsäck bör du alltså se till att du köper en modell som faktiskt klarar högre vikt.

Hoverboarden i sig väger oftast inte mer än 10 – 12 kg, vilken gör den enkel att bära med sig i princip överallt. Du behöver alltså inte tänka på att låsa fast den i ett cykelställ eller förvara den i ett särskilt förrådsutrymme.

Hastigheten

En hoverboard får maximalt gå i 20 kilometer i timmen, snabbare än så kan du alltså inte hitta någon modell som går.

I realiteten är det dock sällan som du kommer upp ens i de hastigheterna, då hoverboarden oftast används i stadsmiljö. Olika underlag, trafik, fotgängare och annat gör att du i regel färdas i en hastighet någonstans mellan 6 och 10 kilometer i timmen.

Att många modeller har en topphastighet på 12 kilometer i timmen behöver med andra ord inte alls vara något problem.

Roliga tillbehör

En hoverboard har faktiskt fler funktioner än att bara vara ett praktiskt färdmedel. Många väljer att bygga ut sin hoverboard med en hoverboardstol, som i praktiken förvandlar hoverboarden till en go kart med en sits. Detta kallas för hoverkart och har blivit ett mycket populärt sätt att få mervärde (och många skratt) ur sin hoverboard.

Regler för hoverboard i trafiken

I Sverige klassas hoverboards som cykel klass 2, vilket betyder att du inte behöver registrera den eller förhålla dig till krångliga regler.

Du kan förstås inte köra din hoverboard på vägen bland bilar, utan du måste hålla dig på cykelbanan. En annan regel att följa är att du måste använda hjälm när du kör hoverboard.

Jämför specifikationer

Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

1
image
2
image
Utmärkelse: Bäst i testMest kraftfull
Produkt: Denver HBO-6620GoRunner Hummer Segboard 3.0 Hoverboard
Betyg:
Motor:250 W x 2800 W
Maxhastighet:12 km/h15 - 20 km/h
Maxvikt:90 kg120 kg
Körsträcka på en laddning:10 km12 - 15 km
Vikt:6,8 kg9,2 kg
Laddar fullt:3 timmar3 timmar

Liknande tester

studsmatta

4 studsmattor för trädgården – kvalitetsgranskade och godkända av användarna själva.

bästa gps-klockan för barn - bäst i test

5 GPS-klockor för barn som har fått höga testbetyg.

bästa namnlappar

Topplista med de 3 bästa tjänsterna för att trycka upp namnlappar.

lekstuga test

4 lekstugor i trä som väcker leklusten i trädgården och på lekplatsen.

Armpuffar bäst i test

Plaska lugnt i bassängen med de bästa armpuffarna.

Skrinda bäst i test

Topplista med tre dragvagnar som fått höga betyg av användarna.

Elbil för barn test

3 elbilar för barn – topplista baserad på användaromdömen.

elscooter barn

El-scooter för barn: 3 bästa modeller

loftsäng test

3 utvalda loftsängar för barn – från snyggast design till det bästa […]

våningssäng test

3 stabila våningssängar för barn i jämförelse.

Snowracer Bäst i test

Jämför 4 snowracer som låter dig svänga säkert i pulkabacken.

Pedagogiska appar bäst i test

Jämför 3 pedagogiska appar för barn som gör det roligare att lära.

pulka test

Susa nerför backen med våra topptestade pulkor.

Barnstol

4 matstolar för barn i stor jämförelse.

Testvinnare - Hoverboard