För att hjälpa dig att hitta en passande syskonvagn har vi jämfört mängder av modeller från marknadens ledande tillverkare På så sätt har vi lyckats sålla fram tre vagnar som bäst verkar uppfylla förväntningarna, både enligt användare och experter

Jämför specifikationer

Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

1
image
2
image
3
image
Utmärkelse: Bäst i testVi rekommenderarBästa budgetvalet
Produkt: Bugaboo Donkey 5Emmaljunga NXT TwinBaby Jogger City Mini GT 2 Double
Betyg:
Bredd:74 cm, 60 cm i monoläget79 cm75,5 cm
Maxvikt:9 kg (liggdel), 22 kg (sittdel)9 kg (liggdel), 22 kg (sittdel)9 kg (liggdel), 22 kg (sittdel)
Babyskydd:Adapter ingårAdapter ingårAdapter ingår
Övrigt:Vändbara sittdelar, kan även användas som monovagnSittdelarna kan vändas individuelltFullt liggläge, ställbara fotstöd, endast framåtvända sittdelar (ej vändbara)

1. Bugaboo Donkey 5 - Bäst i test

 • Bredd: 74 cm, 60 cm i monoläget
 • Maxvikt: 9 kg (liggdel), 22 kg (sittdel)
 • Babyskydd: Adapter ingår
 • Övrigt: Vändbara sittdelar, kan även användas som monovagn
bugaboo Kombivagn Donkey 5 Mono
bugaboo Kombivagn Donkey 5 Mono

En syskonvagn är smidigt att ha när båda syskonen ska följa med ut. Men vad händer om det ena syskonet inte behöver följa med, eller blir för stort för att åka vagn? I många fall betyder det att du har en onödigt bred vagn, med en tom plats som aldrig används. Men inte om du väljer en Bugaboo Donkey 5. Den här flexibla syskonvagnen går nämligen att göra till en singelvagn.

Som syskonvagn är Bugaboo-vagnen 74 centimeter bred och får därmed tas med i kollektivtrafiken samtidigt som den även får plats i mindre hissar. I singelläget är den bara 60 centimeter bred, vilket gör att den plötsligt blir en liten och smidig vagn när bara ett barn ska med ut.

Finns det tre barn i familjen behöver det dock inte heller vara ett hinder. Donkey 5 har fästen för ståbräda, så att två kan åka i vagnen, och det tredje syskonet kan stå på brädan.

Olika lägen och punkteringsfria däck

De ergonomiska sittdelarna i Donkey 5 är vändbara och kan vinklas till sitt-, vilo- eller liggläge. Är sittdelarna framåtvända kan de dock inte fällas ner i liggläge. Maxvikten i sittdelen är 22 kg, men i monodelen är maxvikten 15 kg med bakåtvänd sittdel.

Tack vare de punkteringsfria däcken finns det egentligen inget underlag där du inte kan köra den här syskonvagnen. Fjädringen lämnar dock lite att önska, så den är inte helt optimalt för mycket ojämna underlag. Då kan Emmaljunga NXT Twin passa bättre. Men kör du främst i stadsmiljö borde fjädringen dock inte vara några större bekymmer.

Det flexibla valet

Bugaboo Donkey 5 är en mycket omtyckt syskonvagn som har fått höga kundbetyg. Användarna skriver bland annat att vagnen är lättmonterad och känns som en premiumprodukt, vilket det i och för sig också är. Det här är ingen billig syskonvagn, samtidigt är priset i linje med vad liknande syskonvagnar från andra tillverkare kostar.

I en recension från Mother & Baby läser vi att Donkey 5 är riktigt bekväm att köra och att det känns som att båda barnen sitter säkert under åkturen. Även Women’s Health har testat vagnen och menar att den kommer att bli en trogen följeslagare i familjer med flera mindre barn, även om den är ganska klumpig.

 • Flexibel syskonvagn med sitt-, vilo- och liggläge.
 • Kan göras om till en monovagn.
 • Mycket goda omdömen från användarna.
 • Punkteringsfria däck som klarar de flesta underlag.
 • Halvdan fjädring och därmed inte optimal för ojämna underlag.
 • Inte det billigaste alternativet.

Köp här:

Rekommenderad butik:
 • Fri frakt över 499 kr
 • Snabba leveranser.

2. Emmaljunga NXT Twin - Vi rekommenderar

 • Bredd: 79 cm
 • Maxvikt: 9 kg (liggdel), 22 kg (sittdel)
 • Babyskydd: Adapter ingår
 • Övrigt: Sittdelarna kan vändas individuellt
Emmaljunga NXT Twin

Emmaljungas barnvagnsfabrik har varit i gång sedan 1925, och som förväntat gör de oss inte besvikna med sin syskonvagn NXT Twin. Den här stora och rymliga vagnen är kanske inte det bästa valet för dig som kör runt i storstadsmiljö och behöver ta ombord vagnen på bussar ibland. Men det är förstås inte omöjligt.

Genom att vika in det ställbara knäledshandtaget mot vagnen går det att göra vagnen kortare. Som bäst funkar dock den här vagnen för dig som kör bil. Vagnen är nämligen hopfällbar och blir riktigt kompakt när du fäller ihop den, vilket du gör genom att lossa sitt- och liggdelarna och vika in deras fästen.

Emmaljunga NXT Twin har även en hel del anpassningsmöjligheter. Du kan till exempel välja vilka sittdelar du vill fästa på chassit (ergonomiska eller vanliga). Det är också möjligt att välja vilka däck du vill ha – punkteringsfria eller luftdäck.

Utmärkt val – men storleken är både en fördel och en akilleshäl

Vill du ha en riktigt robust vagn som samtidigt har utmärkt fjädring och körkänsla är det här ett alternativ du måste överväga. Emmaljungas NXT Twin tar sig fram överallt – på grusvägar, kullerstenar och när snön ligger tjock.

Välj till luftdäck så får du en ostoppbar och lättmanövrerad syskonvagn, som är skön att färdas i för dina barn. Storleken kan dock vara en nackdel i vissa situationer – det finns bättre alternativ om du letar efter en kompakt och smidig vagn som får plats överallt.

 • Stor och rymlig vagn med bra fjädring.
 • Går att fälla ihop och korta ner på längden.
 • Anpassningsbar – välj själv typ av däck och sittdelar.
 • Lite för stor för att vara smidig i alla situationer.

Jämför priser:

3. Baby Jogger City Mini GT 2 Double - Bästa budgetvalet

 • Bredd: 75,5 cm
 • Maxvikt: 9 kg (liggdel), 22 kg (sittdel)
 • Babyskydd: Adapter ingår
 • Övrigt: Fullt liggläge, ställbara fotstöd, endast framåtvända sittdelar (ej vändbara)
Baby Jogger City Mini GT 2 Double

Baby Jogger är ytterligare ett företag som har varit med ett tag i branschen. Vårt tredje rekommenderade val, som också är det bästa budgetvalet, är en uppdaterad modell av City Mini GT Double.

City Mini GT 2 Double har två framåtvända sittdelar som går att fälla ner till ett fullt liggläge. Sittdelarna går inte att vända utan är endast framåtvända, däremot går det att justera både fotstöd och höjd för att göra det så bekvämt som möjligt för barnen som åker i vagnen.

Den nya versionen av City Mini GT är dessutom utrustad med en bygel per sittdel, i stället för en enda, som tidigare.

Kan fällas ihop

Baby Jogger City Mini GT 2 är tillräckligt kompakt för att vara bekväm att ha med sig överallt. Den har dessutom bra fjädring och skumfyllda däck som gör att den rullar fram utan problem, oavsett underlag. Det är också mycket smidigt att fälla ihop vagnen – dra bara i remmen i varje sittdel för att vika ihop vagnen på mitten.

På Google har Baby Jogger City Mini GT 2 Double snittbetyget 4,3 med över 1 200 recensioner. Det här är alltså en mycket populär vagn, som trots att den recenserats så många gånger ändå har ett bra betyg. Användarna kommenterar att fjädringen är mycket bra och att det är enkelt att manövrera och fälla ihop vagnen. Ett smidigt val som dessutom kostar mindre än många andra vagnar.

 • Billigast av vagnarna i sammanställningen.
 • Många användarrecensioner och bra betyg.
 • Lättmanövrerad och enkel att fälla ihop.
 • Bygel på varje sittdel.
 • Sittdelen är inte vändbar.

Köp här:

Rekommenderad butik:
 • Fri frakt över 1000 kr
 • 365 dagars öppet köp

Köpguide: Så väljer du rätt syskonvagn

En bra syskonvagn kostar åtskilliga tusenlappar. Därför är det extra viktigt att du noggrant jämför olika modeller och funderar över vilka egenskaper du vill att vagnen ska ha. Självklart måste du också tänka igenom hur mycket du är villig att betala för syskonvagnen, då det finns modeller i många olika prisklasser.

I den här guiden listar vi ett par saker som kan vara bra att tänka på inför ditt köp av syskonvagn. Det gäller framför allt om det är första gången du köper den här typen av barnvagn och vill vara säker på att du blir nöjd med köpet.

Storlek på syskonvagnen

En syskonvagn tar oftast upp en hel del plats, och visst kan det vara bekvämt för barnen att ha gott om utrymme. Men tänk på att det finns regler i kollektivtrafiken för hur stor vagnen får vara.

I Stockholm är maxbredden exempelvis cirka 75 centimeter. Om du bor i en stad och tänker åka kollektivt med vagnen gäller det alltså att du har koll på vilka regler som gäller för maximal storlek.

Även om du aldrig åker kollektivt kan det vara värt att fundera lite extra kring vagnens storlek. Ska du till exempel ta med den i bilen kan det vara bra att ta reda på hur mycket plats vagnen tar i hopfällt läge.

Syskonvagnens vikt och maximal belastning

Givetvis vill du att din syskonvagn ska vara så lätt som möjligt. På så sätt kan du enkelt och smidigt kan skjuta vagnen framför dig utan att det känns som ett träningspass. Samtidigt kan en högre vagnvikt ibland vara synonymt med högre byggkvalitet, vilket innebär att den håller längre och klarar en högre maxvikt.

Det är alltså viktigt att inte enbart stirra sig blind på vad vagnen väger, utan också hur stor vikt den klarar att bära.

Möjlighet att växla mellan mono- och syskonvagn

Det finns mer eller mindre flexibla syskonvagnar. De flesta vagnar är utrustade med en sitt- och en liggdel per barn, som du kan växla mellan som du vill. Men alla kan inte byta form. Det kan dock en vagn som exempelvis Bugaboo Donkey 5. Den fungerar nämligen både som monovagn och kombivagn och kan därför vara ett bra val för dig som söker extra flexibilitet.

Tillbehör till syskonvagnen

Om du redan äger ett babyskydd är det enklaste om du bara kan knäppa fast det på den vagn du köper. Vissa vagnar kräver nämligen en adapter för att det ska funka, och i värsta fall kan du inte använda ett babyskydd med vagnen alls.

Ta gärna hjälp av vår sammanställning ovan för att hitta en syskonvagn som passar just dig.

Vanliga frågor

En syskonvagn är en barnvagn med plats för två barn i stället för ett. Många syskonvagnar kan även kombineras med en ståbräda så att ett tredje barn kan åka med.

Syskonvagnen är det smidigaste valet om du har två mindre barn. På så sätt kan du köra dem i en och samma vagn istället för två separata.

En syskonvagn behövs så länge det finns behov av två barn att åka vagn. Är det ena barnet äldre kan du välja en syskonvagn som kan göras om till singelvagn.

Bugaboo Donkey 5 är den bästa syskonvagnen enligt vår sammanställning. Det här är en kvalitativ vagn med punkteringsfria däck och tre sitt- och ligglägen som dessutom kan förvandlas till en singelvagn.

En tvillingvagn är gjord för barn som har samma ålder och är lika stora, medan syskonvagnar kan användas av barn i olika åldrar samtidigt.

Det varierar från modell till modell, men vanligen inte bredare än 80 centimeter. Ska du ta syskonvagnen ombord på bussar och annan kollektivtrafik är det bra att känna till att det ofta finns regler för hur bred vagnen får vara, så välj i sådana fall en vagn som inte är bredare än 75 centimeter.

Hjälpte det här testet om Syskonvagn dig?

Skriv recension

Liknande tester

duovagn bäst i test

Jämför 3 utvalda duovagnar för nyfödda upp till 22 kg.

resevagn test

Jämför 4 hopfällbara barnvagnar som passar perfekt på resan.

åkpåse

4 varma, bekväma och mysiga åkpåsar för bebisar.

Testvinnare - Syskonvagn

 1. bugaboo Kombivagn Donkey 5 Mono

  Bugaboo Donkey 5

  Bäst i test
 2. Emmaljunga NXT Twin

  Emmaljunga NXT Twin

  Vi rekommenderar
 3. Baby Jogger City Mini GT 2 Double

  Baby Jogger City Mini GT 2 Double

  Bästa budgetvalet

Vanliga frågor

En syskonvagn är en barnvagn med plats för två barn i stället för ett. Många syskonvagnar kan även kombineras med en ståbräda så att ett tredje barn kan åka med.

Syskonvagnen är det smidigaste valet om du har två mindre barn. På så sätt kan du köra dem i en och samma vagn istället för två separata.

En syskonvagn behövs så länge det finns behov av två barn att åka vagn. Är det ena barnet äldre kan du välja en syskonvagn som kan göras om till singelvagn.

Bugaboo Donkey 5 är den bästa syskonvagnen enligt vår sammanställning. Det här är en kvalitativ vagn med punkteringsfria däck och tre sitt- och ligglägen som dessutom kan förvandlas till en singelvagn.

En tvillingvagn är gjord för barn som har samma ålder och är lika stora, medan syskonvagnar kan användas av barn i olika åldrar samtidigt.

Det varierar från modell till modell, men vanligen inte bredare än 80 centimeter. Ska du ta syskonvagnen ombord på bussar och annan kollektivtrafik är det bra att känna till att det ofta finns regler för hur bred vagnen får vara, så välj i sådana fall en vagn som inte är bredare än 75 centimeter.