Vilken köksmaskin är bäst i test 2022?

Kenwood KVL8300S Chef XL är en mångsidig köksmaskin och en del av en populär serie av modeller i olika prisklasser. KVL8300S utmärker sig på sin mycket goda byggkvalitet, prisvärdhet, låga ljudnivå och enkel renhållning. Modellen XL innebär en större skål på 6,7 liter, vilket passar utmärkt för dig som vill kunna förbereda större degar. En rad tillbehör medföljer också, som säkerställer att du får till degen, grädden eller moussen precis som du vill ha den. Läs mer om testvinnaren nedan och jämför dess egenskaper med övriga hushållsassistenter!

Välj produkter att jämföra

Sortera efter

1
Kenwood KVL8300S Chef XL

Kenwood KVL8300S Chef XL

 • Topptestad av användare och recensenter världen över
 • Testets kraftfullaste motor
 • LED-belysning
Vi rekommenderar:
2
Ankarsrum assistent AKM 6230

Ankarsrum assistent AKM 6230

 • Kraftfull
 • Innovativ degblandningsteknik
 • Tystgående
Vi rekommenderar:
3
Bosch MUM52120

Bosch MUM52120

 • Ger dig mycket för pengarna
 • 4 hastighetslägen
 • Många tillbehör medföljer
Vi rekommenderar:
av Marcello Rongione Senast uppdaterad : Jan 11, 2022

Det här testet har fått betyget:

3 Röster, Genomsnitt: 5.0/5

En hushållsassistent, även kallad köksassistent, är en elektrisk maskin som bidrar med ett par extra händer i köket. Hushållsassistenten knådar degen medan du gör annat, och gör det enklare att få till ett luftigt bröd. Vissa maskiner kan även göra pasta eller till och med fungera som köttkvarnar.

För att hitta de bästa hushållsassistenterna på marknaden har vi läst experttester, men också användarrecensioner. På så sätt har vi lyckats välja ut de modeller som fått bäst betyg. De hushållsassistenter som ingår i vår sammanställningen är:

 1. Kenwood KVL8300S Chef XL – Bäst i test
 2. Ankarsrum assistent AKM 6230 – Vi rekommenderar
 3. Bosch MUM52120 – Bästa budgetvalet
 4. KitchenAid Artisan 175 – Vi rekommenderar

Hur vi gjorde jämförelsen

Vi vill att du som besökare ska få en rättvis och balanserad bild av de produkter som testas. Innan vi valde ut de hushållsassistenter som ingår i testet gjorde vi därför en grundlig jämförelse av de populäraste maskinerna.

Vi samlade in kundernas och experternas omdömen från flera svenska och utländska plattformar. Med dessa som grund kunde vi sedan få fram vilka köksmaskiner som vi känner oss trygga i att rekommendera. Längst ner på sidan kan du se vilka källor vi utgått ifrån.

Saker som vi själva tycker är viktiga för hushållsassistenter vägs också in i slutomdömet. Vi tittar särskilt på:

 • Pris
 • Funktioner
 • Valbara tillbehör
 • Byggkvalitet
 • Användarvänlighet

Slutligen har vi landat i tre kategorier, där maskinerna skiljer sig från varandra i pris och funktioner. Gemensamt har de alla dock att de genomgående fått bra betyg från flera olika källor.

Kategorierna i det här testet är:

 • Bäst i test: Maskinen som uppfyller alla våra krav på kvalitet, funktioner, användarvänlighet, prisvärdhet och höga samlade betyg.
 • Vi rekommenderar: Två val som kompletterar testvinnaren och på olika sätt skiljer sig lite åt. Detta utan att kompromissa kvaliteten. Alternativen för dig som letar efter något annat än den maskin som blir bäst i testet.

I det här testet hittar du affiliatelänkar. Det betyder att vi får en mindre provision när en besökare på vår sida köper produkterna som länken leder till. Våra rekommendationer påverkas dock inte av det, utan är helt sanningsenliga och baseras på omdömen från flera olika källor.

Testvinnare - Hushållsassistent

Visa alla produkter

1. Kenwood KVL8300S Chef XL- Bäst i test

Kenwood KVL8300S Chef XL
Kenwood KVL8300S Chef XL
Kenwood KVL8300S Chef XL
Kenwood KVL8300S Chef XL
  • Vikt: 10,4 kg
  • Bunken rymmer: 6,7 liter
  • Effekt: 1 700 W
  • Hastighetslägen: 3
  • Kapacitet (deg): 2,5 kg
  • Tillbehör som medföljer: Degkrok, visp och lock

Köp nu:

 • 14 dagars ångerrätt.
 • Leveranstid 2-5 arbetsdagar.
 • 30 dagars öppet köp.
 • Leveranstiden är 1-5 arbetsdagar.

Kenwood är en brittisk tillverkare av köksmaskiner och har blivit synonyma med kvalitet och effektivitet av användare världen över. Bland de hushållsassistenter vars familj Kenwood KVL8300S Chef XL tillhör finns flera olika modeller, i olika prisklasser och funktioner. Just Chef XL utmärker sig dock lite extra med sin robusta byggkvalitet i titan, rymliga bunke och kraftfulla effekt. Maxeffekten på 1 700 W är den högsta av maskinerna i den här sammanställningen.

Kraftpaket som är tillverkat för att hålla

Det finns ingen deg som är för jobbig för Chef XL. Medan mindre kraftfulla hushållsassistenter kan få problem med tunga degar som behöver blandas länge är XL:s motor stark nog att ta hand om vad som helst.

Bunken som rymmer 2,5 kg deg kan därmed fyllas utan problem. Maskinen klarar av jobbet, och du kan sedan baka ut dina pizzor eller limpor.

Det robusta tillverkningsmaterialet gör också att det här är en maskin som är gjord för att hålla. Det känns när maskinen används, och bekräftas också av många användare. Den här assistenten tål att användas dag in och dag ut, utan att den går sönder.

Snygg design

Även om designen kanske inte är det allra viktigaste så skadar det ju inte om våra hushållsprodukter också är snygga att titta på. KVL8300S Chef XL är turligt nog tillräckligt snygg för att du ska vilja ha den framme i köket hela tiden.

LED-belysning

Den här Kenwood-maskinen är enkelt utformad utan särskilt många finesser. Förutom de tre hastighetslägena har några få, men mycket användbara funktioner som underlättar för dig som användare.

Det första är en LED-belysning som gör det enkelt att hålla koll på processen. Det här är en funktion som man som konsument ofta väljer bort när man tittar på hushållsassistenter. Men när man väl har börjat använda funktionen klarar man sig inte utan den.

Den andra oumbärliga funktionen är stänkskyddet. Precis som med LED-lampan så är det här en lösning som är enkel, men höjer upplevelsen av att arbeta med assistenten oerhört.

Robust eller otymplig?

Kenwood KVL8300S Chef XL väger över 10 kilo och tar en hel del plats. Det kommer med både för- och nackdelar. Vissa konsumenter upplever säkerligen XL som i det största laget, rentav otymplig. För dem passar en alternativ modell från Kenwood eller Ankarsrum assistent AKM 6230 (läs mer om den nedan) bättre. Anledningen till att Kenwood är stor och tung är dock på grund av alla fördelar; den kraftiga motorn och den stryktåliga designen.

Många tillbehör

När du köper XL får du tillbehör som degkrok, visp och lock på köpet. Men det finns dessutom alla möjligheter att bygga ut maskinen. Det ger den ännu fler användningsområden, då den kan förvandlas till en matberedare, juicepress, köttkvarn eller glassmaskin.

Topptestad i hela världen

Vad har brittiska The Sun, norska Tek.no, danska Gastromand.dk, australienska Trustedbrands.com och italienska Fratelliaifornelli.it gemensamt? Jo, de älskar Chef XL! I samtliga tester får maskinen riktigt fina betyg, och det samma gäller när användarna får säga sitt. Köksassistenten har genomgående toppbetyg på Amazon, hos återförsäljare som Bagaren och kocken, Mediamarkt och Elgiganten, samt på Pricerunner.se. I flera användarrecensioner hyllas hållbarheten. Vissa menar att de använt Chef XL dagligen i flera års tid. Den kraftfulla motorn säkerställer också att Chef XL klarar även stora och tunga degar utan problem.

 • Topptestad av användare och recensenter världen över
 • Byggd för att hålla
 • Testets kraftfullaste motor
 • Tar en del plats och väger mycket

2. Ankarsrum assistent AKM 6230- Vi rekommenderar

Ankarsrum assistent AKM 6230
Ankarsrum assistent AKM 6230
  • Vikt: 8,6 kg
  • Bunken rymmer: 7 liter
  • Effekt: 1500 W
  • Hastighetslägen: Hastigheten regleras steglöst
  • Degkapacitet: 5 kg
  • Tillbehör som medföljer: Visp, degskrapa, degkrok, degrulle

Köp nu:

 • Fri frakt över 499kr
 • 30 dagar öppet köp
 • 100 dagar öppet köp
 • Fri frakt över 499 kr

Ankarsrum är en svensk tillverkare av köksmaskiner sedan 1940-talet. Modellen AKM 6230 imponerar med en lägre vikt än testvinnaren från Kenwood. Bunken rymmer dessutom mer torra ingredienser än vad någon annan produkt i vårt test gör. Som kronan på verket har Ankarsrum AKM 6320 en alldeles egen teknik för att knåda och blanda deg. Det här är ett verkligt intressant alternativ för dig som letar efter maskin för att ta bakningen till en ny nivå.https://adtr.co/ppoo4K

Snurrande bunke

Vad innebär då Ankarsrums unika teknik? Svaret är att till skillnad mot andra degmaskiner vars degkrokar får göra allt jobb, så är det bunken som får göra jobbet här. När degen blandas roterar nämligen bunken vilket gör att ingredienserna blandas utomordentligt väl.

En annan trevlig teknisk funktion är överbelastningsskyddet. Skulle du råka lasta för mycket ingredienser i maskinen aktiveras funktionen och skyddar motorn.

Den här hushållsassistenten är dessutom den enda i testet som har ett steglöst hastighetsläge. Det ger dig full kontroll över processen.

Bygg ut maskinen med tillbehörspaket

Det finns nästan ingenting som AKM 6230 inte klarar av. Åtminstone inte om du köper fler tillbehör än de som medföljer. Vill du nyttja maskinens fulla kapacitet och inte bara göra deg eller visa grädde kan du köpa en rad olika kul redskap. Vad sägs om köttkvarn, rivjärn, citruspress, blender eller pastamaskin?

Tyst som musen

Ankarsrums assisten är imponerande tyst. Detta trots att den har gått från en effekt på 250 W sedan 1940-talet till dagens 1 500 W. Flera recensenter påpekar just detta som unikt för maskinen. Dessutom kommer motorn med en garanti på hela 7 år.

Stilren i rostfritt stål och aluminium

I jämförelse med vår testvinnare står Ankarsrum AKM 6230 upp bra. Så även vad beträffar designen. Utformningen i rostfritt stål och aluminium är både hållbart och snyggt. Det steglösa hastighetsreglaget är även det snyggt och hållbart i förkromat zink.

Hög prislapp

Det är svårt att hitta negativa recensioner av den här köksassistenten. Så väl experter som användare imponeras av tystheten, effektiviteten och utbyggnadsmöjligheterna. Med över 200 recensioner på Pricerunner har AKM 6230 hela 4,8 i medelbetyg.

Prismässigt ligger den på en ganska hög nivå. Till skillnad från Kenwood erbjuder dock inte Ankarsrum några lågprisalternativ.

 • Innovativ teknik blandar ingredienserna väl.
 • Steglös reglering av hastigheten.
 • Hållbar och snygg design.
 • En aning dyr.

3. Bosch MUM52120- Bästa budgetvalet

Bosch MUM52120
Bosch MUM52120
  • Vikt: 6,4 kg
  • Bunken rymmer: 3,9 liter
  • Effekt: 700 W
  • Hastighetslägen: 4
  • Kapacitet (deg): Uppgift saknas
  • Tillbehör som medföljer: Mixertillbringare, lock, grönssaksskärare, tillbehörsväska, DVD-receptbok, degkrok, grovvisp, ballongvisp

Köp här:

 • Fri frakt.
 • 365 dagars öppet köp.
 • 90 dagars ångerrätt.
 • Leveranstid 3-4 arbetsdagar.

Om du vill ha en pålitlig och mångsidig hushållsassistent till ett riktigt bra pris kan Bosch MUM52120 vara något för dig. Här får du en relativt kompakt, men ändå kraftfull hjälpreda som passar lika bra för bakning som för matlagning.

Förutom att Bosch MUM52120 är utrustad med flera smarta funktioner får du dessutom med en hel rad praktiska tillbehör.

Inte den starkaste men ändå effektiv

Bosch MUM52120 är en utmärkt hushållsmaskin för det lite mindre köket. Den är nämligen ganska kompakt med en skål som rymmer 3,9 liter. Det kan jämföras med den maffigare modellen Kenwood KVL8300S Chef XL, vars skål rymmer hela 6,7 liter.

I och med att detta är en lite billigare hushållsmaskin får du även räkna med en del kompromisser vad gäller prestandan. Bosch MUM52120 har en effekt på 700 W, vilket gör den lite svagare än många konkurrenter, men ändå tillräckligt stark för att klara de flesta uppgifterna i köket.

Knådar degen som för hand

Tack vare funktionen 3D PlanetaryMixing sträcker, lyfter och viker MUM52120 din deg för att efterlikna knådning för hand. Det enda du behöver göra är att trycka på en knapp. På nolltid har du en perfekt deg, helt utan den hårda knådningen.

Automatiskt parkeringsläge

Ytterligare en finess med MUM52120 är dess automatiska parkeringsläge för degkroken och vispen. Här stannar verktygen alltid baktill i skålen för att ge dig gott om utrymme för påfyllning. Perfekt för att undvika onödigt spill.

Det är också mycket enkelt att byta verktyg tack vare EasyArm Lift. Här krävs det bara ett knapptryck för att lyfta upp blandarmen.

Många tillbehör medföljer

När du köper MUM52120 får du med en rad olika tillbehör som underlättar din matlagning och bakning.

Du får först och främst ett konditorset bestående av en degkrok, en grovvisp och en ballongvisp. Det ingår även ett lock, grönsaksskärare och en mixertillbringare som du kan använda för såser, soppor och smoothies.

Utöver allt detta får du även med en praktisk tillbehörsväska i vilken du kan förvara konditorsetet och grönsaksskäraren. Väskan passar dessutom perfekt i skålen för ännu smidigare förvaring.

På tal om förvaring har MUM52120 även ett smart sladdfack som underlättar förvaringen ytterligare.

Hyllas av användarna

Användarna själva ger MUM52120 övervägande goda betyg och menar att den håller vad den lovar. De uppskattar framför allt den praktiska förvaringen och säkerhetsfunktionen som gör att maskinen inte startar om inte alla delar är korrekt monterade.

Visst får man räkna med en del kompromisser med tanke på priset. Till exempel menar vissa användare att den inte är så stabil vid mindre degar eller smetar. Skålen är dessutom ganska liten och därmed inte optimal för större bak.

Utöver det är Bosch MUM52120 dock ett bra alternativ för dig som vill ha en kompakt och allsidig hushållsassistent till ett riktigt bra pris.

 • Prisvärd hushållsassistent med många tillbehör.
 • 3D PlanetaryMixing efterliknar knådning för hand.
 • Automatiskt parkeringsläge ger bättre utrymme.
 • Flera delar tål maskindisk.
 • Står stabilt på bänken.
 • Inte lika kraftfull som andra hushållsmaskiner.
 • Ganska liten skål - rymmer bara 3,9 liter.

4. KitchenAid Artisan 175- Vi rekommenderar

KitchenAid Artistan 175
  • Vikt: 10,4 kg
  • Bunken rymmer: 4,8 liter
  • Effekt: 300 W
  • Hastighetslägen: 10
  • Kapacitet (deg): 2 kg
  • Tillbehör som medföljer: Visp, degkrok, spade, lock

Köp nu:

 • 100 dagar öppet köp
 • Fri frakt över 499 kr
 • Leveranstiden är 1-5 arbetsdagar.
 • 30 dagars öppet köp.

KitchenAid är kanske den mest klassiska köksassistenten, med anor tillbaka till 1930-talet. Med Artistan 175 behåller KitchenAid sitt kvalitetstänk och även den klassiska designen som många uppskattar.

Retrodesign

Artisan 175 går en helt egen väg när det kommer till design. Även om de andra produkterna i det här testet är stilrena i sin utformning är det svårt att inte charmas av KitchenAids retrodesign.

Med behållare i rostfritt stål och hölje i metall är maskinen inte bara snygg utan även hållbar.

Tung

Tur är det väl att Artisan 175 är så snygg. Den väger nämligen över 10 kilo, vilket gör att du nog helst vill lämna dem framme hela tiden. Samtidigt rymmer inte bunken mer än 4,8 liter.

Låt dig inte luras av watt-effekten

Kanske lyfte du på ögonbrynen när du läste specifikationerna och såg att Artisan 175 bara har 300 W.

I jämförelse med de andra modellerna i testet låter det ju väldigt mycket mindre, men det är inte hela sanningen. Artisan är nämligen utrustad med en direktdriven motor, till skillnad från en remdriven som är det vanliga. En direktdriven motor klarar av att leverera mycket kraft på låga Watt. I det här fallet innebär det att mindre energi förbrukas, samtidigt når Artisan 175 en effekt på ungefär 1000 W. I och med att degkapaciteten är lägre räcker det dock gott och väl för att blanda alla typer av degar utan problem.

Utbyggnadsbar

Liksom de andra produkterna i testet kan du bygga ut KitchenAid-maskinen med tillbehör. Det gör att du kan mala kött, göra juicer eller tomatsås, samtidigt som degen blandas

Många tummar upp men maskinen upplevs som hoppig

Artisan 175 har fått fina betyg av användare och experter. I Pricerunners egna produkttest fick apparaten betyget 4,5 av 5 möjliga. Den största anmärkningen var att maskinen var ”hoppig” när den vreds upp till full effekt. En maskin i den här prisklassen bör kunna stå stabilt oavsett hastighet, menar recensenten.

Bland användarna på Pricerunner är snittbetyget 4.0, med över 60 omdömen.

 • Snyggast i testet
 • Energisnål men kraftfull
 • Tillbehör ger fler funktioner
 • Står inte stabilt på full effekt

Källor

Här kan du se källorna vi utgått ifrån i vår jämförelse av hushållsmaskiner. Observera att vi dock även utgått från vår egen bedömning av de olika modellernas egenskaper.

Bbcgoodfood.com

BBC Good Food har testat och recenserat vår testvinnare – Kenwood KVL8300S Chef XL – och ger den högsta betyg (5 av 5). Enligt recensenten är detta en kraftfull hushållsmaskin med smart belysning som klarar sina arbetsuppgifter galant. De menar också att den är enkel att använda och att den utan problem kan stå framme i köket tack vare den stilrena designen. Den enda nackdelen är det höga priset, men är du ute efter en pålitlig och kraftfull hushållsassistent kan Kenwood KVL8300S Chef XL vara ett bra val.

Webbadress till testet: 

 • https://www.bbcgoodfood.com/review/kenwood-chef-xl-titanium

Expertreviews.co.uk

Expertreviews har fått möjlighet att testa den klassiska hushållsassistenten KitchenAid Artisan 175 och ger den totalbetyget 4 av 5. Recensenten lyfter bland annat den snygga designen, men framför allt den robusta byggkvaliteten. De menar också att KitchenAid Artisan 175 enkelt blandar ihop en smet inom loppet av några sekunder och att resultatet blir utmärkt, men att allt detta också kommer till ett relativt högt pris. Detta är en dyrare hushållsassistent och den är dessutom ganska tung.

Expertreviews avslutar dock sin recension med att påpeka att denna maskin utan tvekan kommer att spara dig värdefull tid i köket. Har du råd är den värd varenda krona.

Webbadress till testet: 

 • https://www.expertreviews.co.uk/kitchen/1410708/48l-kitchenaid-artisan-5ksm175ps-stand-mixer-review

T3.com

Även T3 har fått testa KitchenAid Artisan 175, men här får den full pott. Enligt T3 är detta en hushållsassistent som levererar fantastiska resultat, gång på gång. Även här får modellen pluspoäng för sin ikoniska design och robusta konstruktion, men också för att den kommer i ett flertal färger. Trots att den kanske inte är lika högteknologisk som sina konkurrenter är detta en tidlös klassiker och – enligt T3 –  ”en av de mest effektiva och pålitliga arbetshästarna du någonsin kan ha i ditt kök”.

Webbadress till testet: 

 • https://www.t3.com/reviews/kitchenaid-artisan-stand-mixer-review

Användarrecensioner

Nedan hittar du webbadresser till de användarrecensioner vi läst.

Pricerunner.se

 • https://www.pricerunner.se/pl/1244-3470126/Koeksassistenter-Matberedare/Kenwood-Chef-XL-Titanium-KVL8300S-priser
 • https://www.pricerunner.se/pl/1244-3906954/Koeksassistenter-Matberedare/Ankarsrum-Assistent-AKM-6230-priser
 • https://www.pricerunner.se/pl/1244-5170923/Koeksassistenter-Matberedare/KitchenAid-Artisan-5KSM175PSEBK-priser
 • https://www.pricerunner.se/pl/1244-2704966/Koeksassistenter-Matberedare/Bosch-MUM52120-priser

Elgiganten.se

 • https://www.elgiganten.se/product/hem-och-hushall/koksapparater/koksmaskin/KVL8300S/kenwood-chef-xl-titanium-koksmaskin-kvl8300s
 • https://www.elgiganten.se/product/hem-och-hushall/koksapparater/koksmaskin/5KSM175PSEBK/kitchenaid-artisan-koksmaskin-5ksm175psebk-svart

Bagarenochkocken.se

 • https://bagarenochkocken.se/koksmaskiner/kenwood-koksmaskin-kvl8300s-chef-titanium-xl/
 • https://bagarenochkocken.se/koksmaskiner/ankarsrum-assistent-original-black-akm-6230-b/
 • https://bagarenochkocken.se/koksmaskiner/kitchenaid-artisan-ksm175psebk-svart-lava/

Productreview.com.au

 • https://www.productreview.com.au/listings/kenwood-titanium-xl-kvl8300s

Amazon.co.uk/Amazon.se

 • https://www.amazon.co.uk/Kenwood-Titanium-KVL8300S-Stand-Mixer/product-reviews/B01MYDB1BC?reviewerType=all_reviews
 • https://www.amazon.se/Bosch-Multifunktionell-matberedare-effekt-MUM52120/dp/B0041G5R3E/ref=sr_1_1?keywords=Bosch+MUM52120&qid=1637242917&sr=8-1

Bosch.home.se

 • https://www.bosch-home.se/produktlista/koksmaskiner-och-matberedare/koksmaskiner/mum-5-koksmaskiner/MUM52120#/Tabs=section-reviews/

Liknande tester

Blender

Blender: 7 testade modeller

bästa vattenkokaren

Vattenkokare: 5 testade modeller

Slow Cooker test

Slow cooker: 3 testade modeller

popcorn-machine

Popcornmaskin: 4 testade modeller

Airfryer test

Airfryer: 5 testade modeller

riskokare test

Riskokare: 5 testade modeller

dammsugare bäst i test

Dammsugare: 5 testade modeller

robotdammsugare

Robotdammsugare: 6 modeller i test

handdammsugaren

7 topptestade handdammsugare.

Bästa strykjärnet 2020

Strykjärn: 5 modeller i test

Portabel AC test

Portabel AC test - 4 testvinnare

Luftvärmepump test

Luftvärmepump: 5 testade modeller

Luftrenare test

Luftrenare test - 4 modeller i testet

fläkt test

Fläkt: 3 testade modeller

Luftfuktare test

Luftfuktare test – 3 populära modeller

Bästa kaffebryggaren

Kaffebryggare: 6 testade modeller

espresso-machine test

Espressomaskin: 3 testade modeller

Kaffemaskin test

Kaffemaskin: 4 kaffemaskiner i test

kaffekvarn

Kaffekvarn: 4 modeller i test

stekpanna test

Stekpanna: 4 testade stekpannor

bästa köksknivarna

Köksknivar: 4 modeller i test

potatisskalare bäst i test

Potatisskalare: 3 testade modeller

kastruller - bäst i test

Kastruller: 5 testade modeller

diskmaskin bäst i test

Diskmaskin: 6 modeller i test

tvättmaskin test

Tvättmaskin: 7 modeller i test

torktumlare test

Torktumlare: 4 topptestade modeller

kyl-och-frys test

Kyl och frys: 7 testade modeller

Jämför specifikationer

Nedan kan du se testvinnarna i vår jämförelse. Du kan scrolla i sidled för att se alla vinnare.

Produkter

1
2
3

Specifikationer

Kenwood KVL8300S Chef XL

Ankarsrum assistent AKM 6230

Bosch MUM52120

KitchenAid Artisan 175

Betyg
Vikt:10,4 kg8,6 kg6,4 kg10,4 kg
Bunken rymmer:6,7 liter7 liter3,9 liter4,8 liter
Effekt:1 700 W1500 W700 W300 W
Hastighetslägen:3Steglös410
Kapacitet (deg):2,5 kg5 kgUppgift saknas2 kg
Tillbehör som medföljer:Degkrok, visp och lockVisp, degskrapa, degkrok, degrulleMixertillbringare, lock, grönssaksskärare, tillbehörsväska, DVD-receptbok, degkrok, grovvisp, ballongvispVisp, degkrok, spade, lock

Vanliga frågor och svar

Köksmaskinen används huvudsakligen till att blanda deg inför brödbakning. Att blanda, bearbeta och knåda degen för hand är en tidskrävande och mödosam uppgift. Med hjälp av en köksmaskin behöver du bara mäta upp ingredienserna så tar maskinen hand om att forma degen. Köksmaskiner används vanligen också för att vispa grädde, glasyr eller krämer som behöver bli extra fluffiga. Vissa köksmaskiner har dessutom tillbehör som låter dig använda dem för att göra pasta eller mala kött.

Hushållsassistent och köksassistent är egentligen olika namn på samma sak. Ordet köksmaskin kan dock syfta på antingen hushållsassistent eller matberedare. Den sistnämnda maskinen är mer av en allt i allo-lösning än vad hushållsassistenten är. Hushållsassistenten används främst för att blanda degar och vispa grädde. Matberedaren kan hacka, skiva, riva och mala.

Köksmaskiner som är gjorda för bakning kallas hushållsassistenter eller köksassistenter. De kostar en slant men är å andra sidan oumbärliga för dig som bakar ofta. Kenwood KVL8300S Chef XL är en mycket kompetent maskin för bakning som genomgående har fått bra betyg av kunder och recensenter. Alternativen Ankarsrum assistent AKM 6230 och KitchenAid Artistan 175 är också mycket bra val för bakning.

Den högst rankade hushållsassistenten på Bäst-i-teste.se är Kenwood KVL8300S Chef XL. Kenwoods hushållsassistenter finns i flera olika utföranden och prisklasser. XL är som namnet antyder en större maskin, som passar bra för stora familjer och kalas. Modellen KVL8300S är tillverkad i titanium, vilket ökar hållbarheten på maskinen.

På Bäst-i-testet.se utses alltid en testvinnare som har det högsta samlade omdömet. Men oavsett vilken produktkategori det handlar om är aldrig en och samma produkt det rätta valet för alla. Därför hittar du även alternativ till testvinnaren, som presenteras i kategorin ”Vi rekommenderar”. För att hitta den rätta hushållsassistenten bör du först fundera på vad du har för behov. Sedan kan du jämföra maskinerna utifrån specifikationer och välja den som passar dig både funktions- och prismässigt.

Hjälpte det här testet om Hushållsassistent dig?

3 Röster, Genomsnitt: 5.0/5
Skriv recension

Dela testet

Liknande tester

Blender

Blender: 7 testade modeller

bästa vattenkokaren

Vattenkokare: 5 testade modeller

Slow Cooker test

Slow cooker: 3 testade modeller

Vill du få exklusiva uppdateringar?

 1. Kenwood KVL8300S Chef XL

  Kenwood KVL8300S Chef XL

  Bäst i test
 2. Ankarsrum assistent AKM 6230

  Ankarsrum assistent AKM 6230

  Vi rekommenderar
 3. Bosch MUM52120

  Bosch MUM52120

  Bästa budgetvalet

Vanliga frågor och svar

Köksmaskinen används huvudsakligen till att blanda deg inför brödbakning. Att blanda, bearbeta och knåda degen för hand är en tidskrävande och mödosam uppgift. Med hjälp av en köksmaskin behöver du bara mäta upp ingredienserna så tar maskinen hand om att forma degen. Köksmaskiner används vanligen också för att vispa grädde, glasyr eller krämer som behöver bli extra fluffiga. Vissa köksmaskiner har dessutom tillbehör som låter dig använda dem för att göra pasta eller mala kött.

Hushållsassistent och köksassistent är egentligen olika namn på samma sak. Ordet köksmaskin kan dock syfta på antingen hushållsassistent eller matberedare. Den sistnämnda maskinen är mer av en allt i allo-lösning än vad hushållsassistenten är. Hushållsassistenten används främst för att blanda degar och vispa grädde. Matberedaren kan hacka, skiva, riva och mala.

Köksmaskiner som är gjorda för bakning kallas hushållsassistenter eller köksassistenter. De kostar en slant men är å andra sidan oumbärliga för dig som bakar ofta. Kenwood KVL8300S Chef XL är en mycket kompetent maskin för bakning som genomgående har fått bra betyg av kunder och recensenter. Alternativen Ankarsrum assistent AKM 6230 och KitchenAid Artistan 175 är också mycket bra val för bakning.

Den högst rankade hushållsassistenten på Bäst-i-teste.se är Kenwood KVL8300S Chef XL. Kenwoods hushållsassistenter finns i flera olika utföranden och prisklasser. XL är som namnet antyder en större maskin, som passar bra för stora familjer och kalas. Modellen KVL8300S är tillverkad i titanium, vilket ökar hållbarheten på maskinen.

På Bäst-i-testet.se utses alltid en testvinnare som har det högsta samlade omdömet. Men oavsett vilken produktkategori det handlar om är aldrig en och samma produkt det rätta valet för alla. Därför hittar du även alternativ till testvinnaren, som presenteras i kategorin ”Vi rekommenderar”. För att hitta den rätta hushållsassistenten bör du först fundera på vad du har för behov. Sedan kan du jämföra maskinerna utifrån specifikationer och välja den som passar dig både funktions- och prismässigt.