Vilken vÀllingmaskin Àr bÀst i test 2021?

Vi har valt ut Baby Brezza Formula Pro Advanced som den bĂ€sta vĂ€llingmaskinen 2021. Baby Brezza ger dig fĂ€rdig vĂ€lling eller mjölkersĂ€ttning pĂ„ nĂ„gra sekunder och passar alla nappflaskor. Du kan dessutom vĂ€lja vattenmĂ€ngd och temperaturer manuellt. BĂ„de experter och anvĂ€ndare beskriver maskinen som en ”rĂ€ddare i nöden”. LĂ€s mer om Baby Brezza nedan och jĂ€mför modellen med övriga vĂ€llingmaskiner!

VÀlj produkter att jÀmföra

Sortera efter

Baby brezza
Baby Brezza Formula Pro Advanced
 • Tillreder inom nĂ„gra sekunder
 • Enkel att anvĂ€nda
 • Passar alla nappflaskor
Vi rekommenderar:
Stark Baby VĂ€llingmaskin
Stark Baby VĂ€llingmaskin
 • LĂ€ttanvĂ€nd
 • StĂ€llbar temperatur (37 – 55 grader)
 • Digital display
Tommee Tippee Perfect Prep vÀllingmaskin
Tommee Tippee Perfect Prep Machine
 • Ger dig perfekt vattentemperatur
 • Eliminerar föroreningar och bakterier
 • Enkel att anvĂ€nda och rengöra
Vi rekommenderar:

VĂ€llingmaskin: 3 modeller i test

av Marcello Rongione Senast uppdaterad : Jan 26, 2021

Som gravid kan det verka som en enkel uppgift att blanda mjölkersÀttning eller vÀlling. Det mÄnga inte vet Àr att denna uppgift krÀver en del tid och noggrannhet. Klumpig eller bubblig vÀlling och ersÀttning kan nÀmligen ge barnet magont. Blandningen ska inte heller vara för varm eller kall.

Extra energikrÀvande kan uppgiften bli om natten. Som smÄbarnsförÀlder Àr det inte ovanligt att gÄ upp flera gÄnger per natt för att blanda ersÀttning till bebisen. MÄnga förÀldrar Àr överens om att varje minut som gÄr att spara Àr vÀrdefull. Och det Àr hÀr vÀllingmaskinen kommer in i bilden.

En vÀllingmaskin Àr en elektrisk maskin som blandar och vÀrmer upp vÀlling och mjölkersÀttning. Med bara ett knapptryck fÄr du precis rÀtt mÀngd pulver och vatten, direkt i flaskan. Du kan dessutom anpassa temperaturen för att kunna ge flaskan till ditt barn omedelbart.

Vi har granskat utbudet av mjölkersÀttnings- och vÀllingmaskiner och valt ut tre testvinnare baserat pÄ anvÀndarnas egna omdömen. Nedan ger vi dig en detaljerad och objektiv recension av varje modell för att hjÀlpa dig att hitta en passande maskin enklare.

Testvinnare - VĂ€llingmaskin

KĂ€llor

1. Baby Brezza Formula Pro Advanced- BĂ€st i testet

Baby Brezza Formula Pro Advanced
  • 9 olika vattenlĂ€gen
  • 3 olika temperaturer
  • Tystare och snabbare Ă€n sin föregĂ„ngare
  • Passar all vĂ€lling och mjölkersĂ€ttning
  • GĂ„r att anvĂ€nda med alla nappflaskor

Baby Brezza Formula Pro Advanced har sedan lanseringen 2018 blivit en av marknadens mest populÀra mjölkersÀttnings- och vÀllingmaskiner. Faktum Àr att bÄde experter och anvÀndare Àr klingande överens om att Baby Brezza Àr bÀst i test inom detta omrÄde.

Med Baby Brezza blir det enklare Àn nÄgonsin att förbereda bÄde mjölkersÀttning och vÀlling till barnet. Bortsett frÄn att vara bÄde tystare och snabbare Àn sin föregÄngare (Baby Brezza Formula Pro) kan du vÀlja mellan nio olika vattenmÀngder och tre olika temperaturer.

Inom bara nÄgra sekunder har du fÀrdig mjölkersÀttning eller vÀlling, direkt i barnets flaska. den justerbara droppbrickan gör nÀmligen att Baby Brezza Formula Pro Advanced gÄr att anvÀnda med alla flaskor.

Stabil konstruktion

Baby Brezza Formula Pro Advanced Àr tillverkad av plast, men trots det Àr konstruktionen rejÀl och stabil. Maskinens stilsÀkra design i vitt och svart gör dessutom att den passar in i de flesta hem.

Den Àr dessutom inte allt för hög, vilket gör att den bör fÄ plats pÄ köksbÀnken. Det Àr dock en nÄgot tyngre maskin jÀmfört med övriga modeller i vÄrt test. Samtidigt kommer du förmodligen inte att flytta runt den allt för mycket.

Enkel att anvÀnda

Att anvÀnda Baby Brezza Formula Pro Advanced Àr enkelt. Det enda du behöver göra Àr att fylla pÄ med vatten i tanken pÄ baksidan och hÀlla i vÀlling- eller mjölkersÀttningspulver i den lufttÀta behÄllaren pÄ ovansidan.

Via den digitala kontrollpanelen vÀljer du vilken mÀngd vatten du vill blanda pulvret med, 0, 90, 120, 150, 180, 210, 240, 270 eller 300 ml. DÀrefter klickar du bara pÄ start och sedan sköter Baby Brezza dosering, blandning och uppvÀrmning Ät dig. Processen tar inte mer Àn nÄgra sekunder.

SjÀlvklart fungerar Baby Brezza med alla typer av mjölkersÀttning och vÀlling. Det Àr Àven möjligt att bara vÀrma upp vatten till rÀtt temperatur om du skulle vilja det.

VĂ€lj mellan tre olika temperaturer

Ytterligare en finess med Baby Brezza Àr att du sjÀlv kan justera temparaturen, det vill sÀga hur varm du vill att vÀllingen eller mjölkersÀttningen ska vara. De temperaturer du har att vÀlja mellan Àr rumstemperatur, kroppstemperatur och varmare Àn kroppstemperatur.

Passar alla flaskor

Baby Brezza Formula Pro Advanced krÀver inga specialflaskor. Tack vare den justerbara droppbrickan i Àr maskinen kompatibel med bÄde stora och smÄ flaskor.

Det enda du behöver göra för att justera höjden Àr att klicka loss droppbrickan och flytta den till önskat steg. Har du en extra stor flaska behöver du inte anvÀnda den över huvud taget.

Summering

Enligt anvÀndarna sjÀlva Àr Baby Brezza en rÀddare i vardagen och en maskin de inte lÀngre klarar sig utan. Extra vÀrdefull Àr den för förÀldrar behöver gÄ upp mitt i natten för att tillreda ersÀttning eller vÀlling, dÄ det bara tar nÄgra sekunder att fÄ en fÀrdig flaska.

Att stÀlla in rÀtt mÀngd vatten och temperatur Àr enkelt tack vare de digitala kontrollerna. Ytterligare en fördel Àr att Baby Brezza Formula Pro Advanced Àr tystare Àn sin föregÄngare, vilket Äterigen kan vara en fördel för de som behöver gÄ upp under natten.

Den justerbara droppbrickan gör att Baby Brezza passar alla nappflaskor och den lufttÀta behÄllaren ser till att pulvret hÄller sig frÀscht. Den enda nackdelen vi kan hitta med maskinen Àr det relativt höga priset.

NÀr du anvÀnder Baby Brezza bör du dock vara noggrann med att följa doseringen. Vissa anvÀndare menar nÀmligen att angivelserna kan skilja sig en del beroende pÄ pulver och att detta kan orsaka en utspÀdd formula.

”Baby Brezza betalade för sig sjĂ€lv i form av en enorm tidsbesparing! Min man och jag var lite skeptiska till en början, men maskinen vĂ€rmer vatten perfekt och tillreder formulan pĂ„ mindre Ă€n 20 sekunder! Nu ska vi köpa en till att ha hos barnvakten.” 

 • Tillreder vĂ€lling och mjölkersĂ€ttning inom bara nĂ„gra sekunder.
 • VĂ€lj mellan tre olika temperaturlĂ€gen.
 • LufttĂ€t pulverbehĂ„llare och stor vattentank.
 • Passar alla nappflaskor.
 • Viktigt att följa doseringsinstruktionerna.
 • NĂ„got dyr.

Köp nu hos:

2. Stark Baby VĂ€llingmaskin- Vi rekommenderar

Stark Baby VĂ€llingmaskin
Stark Baby VĂ€llingmaskin
Stark Baby VĂ€llingmaskin
  • StĂ€llbar temperatur mellan 37 – 55 grader
  • Justera mĂ€ngden pulver i 11 nivĂ„er
  • Volymkontroll mellan 30 – 300 ml
  • Digital display med intuitiva kontroller
  • Smart blandningsmekanism

Stark Baby Àr en lÀttanvÀnd och effektiv vÀllingmaskin frÄn Stark Agentur AB som kan förenkla livet som smÄbarnsförÀlder. HÀr finns en digital display och kontroller som gör det enkelt att justera temperatur, volym och pulvernivÄ.

Inom bara nĂ„gra sekunder ger Stark Baby dig vĂ€lblandad vĂ€lling eller mjölkersĂ€ttning. Tack vare temperaturinstĂ€llningen (mellan 37 55 grader) kan du dessutom ge formulan direkt till barnet. Är du ute efter en aning billigare vĂ€llingmaskin Ă€n Baby Brezza kan Stark Baby vara ett bra alternativ.

Diskret design

Stark Baby har en relativt opersonlig design i grÀddvitt med genomskinliga behÄllare. Maskinen har en vikt pÄ 3,8 kg, vilket gör att den stÄr stabilt pÄ köksbÀnken. Den har dessutom en höjd pÄ 33 cm, vilket gör att den utan problem fÄr plats i de flesta kök.

VattenbehÄllaren rymmer 1,2 liter och sitter pÄ baksidan av maskinen. PulverbehÄllaren Àr lufttÀt och sitter pÄ framsidan, precis som pÄ Baby Brezza. Den smarta blandningsmekanismen ger dig en jÀmn formula, oavsett om du blandar vÀlling eller mjölkersÀttning.

JÀmfört med Baby Brezza kan du inte justera höjden droppbrickan, vilket innebÀr gör Stark Babys kompabilitet med alla nappflaskor en aning begrÀnsad.

VĂ€lj temperatur och volym manuellt

Med hjĂ€lp av Stark Babys digitala display blir det enkelt att justera maskinens instĂ€llningar. Du kan till exempel vĂ€lja en passande temperatur mellan 37 – 55 grader.

Ytterligare en fördel Àr att du kan justera mÀngden pulver i 11 nivÄer, vilket gör det möjligt att anpassa pulvermÀngden efter doseringsanvisningarna.

Du kan Ă€ven vĂ€lja en volymkontroll för nappflaskan mellan 30 – 300 ml. Felmarginalen pĂ„ den totala volymen ligger pĂ„ upp till +2 ml, vilket ger dig precisa doseringar.

Snabb uppvÀrmning

NÀr du justerat instÀllningar sÄ att de passar dina preferenser Àr det bara att starta vÀllingmaskinen och lÄta den sköta jobbet.

Stark Baby vÀrmer snabbt upp vattnet i en rostfri behÄllare och inom bara nÄgra sekunder har du en fÀrdigblandad formula, direkt i bebisens nappflaska.

Summering

Stark Baby Àr kanske inte Àr en lika populÀr vÀllingmaskin som Baby Brezza, men den erbjuder ÀndÄ god funktionalitet till ett bra pris.

Med Stark Baby kan du enkelt stÀlla in temperatur samt pulver- och vattenvolym manuellt med hjÀlp av den digitala displayen. PÄ sÄ sÀtt kan du enkelt tillreda vÀlling eller mjölkersÀttning baserat pÄ formulans doseringsanvisningar.

Blandningsmekanismen ser till att pulvret löses upp och ger dig en jÀmn formula utan klumpar eller bubblor. JÀmfört med Baby Brezza Àr Stark Baby dessutom en dryg tusenlapp billigare.

Stark Baby har dock en del brister som kan vara bra att ta hÀnsyn till. Det gÄr till exempel inte att justera droppbrickan, vilket gör att den inte Àr lika kompatibel med nappflaskor som Baby Brezza. Dessutom Àr det fÄ ÄterförsÀljare som erbjuder Stark Baby, vilket gör den betydligt svÄrare att fÄ tag pÄ.

 • Enkel att förstĂ„ sig pĂ„ och anvĂ€nda.
 • PrisvĂ€rd (drygt 1000 kronor billigare Ă€n Baby Brezza).
 • StĂ€llbar vattenmĂ€ngd, pulvermĂ€ngd och temperatur.
 • Blandningsmekanism ser till att pulvret löses upp ordentligt.
 • Droppbrickan gĂ„r inte att justera.
 • SvĂ„r att fĂ„ tag pĂ„

3. Tommee Tippee Perfect Prep Machine- BĂ€sta budgetvalet

Tommee Tippee Perfect Prep Machine
Tommee Tippee Perfect Prep vÀllingmaskin
  • UppvĂ€rmning av vatten inom 2 minuter
  • NĂ„r precis rĂ€tt temperatur – 37 grader
  • Justerbar doseringsblicka
  • Tar bort bakterier och föroreningar
  • PrisvĂ€rd

Tommee Tippee Perfect Prep Machine Àr en prisvÀrd vÀlling- och mjölkersÀttningsmaskin som hjÀlper dig att tillreda en flaska pÄ bara tvÄ minuter. Maskinen mÀter automatiskt upp mÀngden vatten och hettar sedan upp den till precis rÀtt temperatur.

I processen avlĂ€gsnar Perfect Prep Machine dessutom bakterier och föroreningar i vattnet tack vare det inbyggda filtret. VĂ€rt att nĂ€mna Ă€r dock att denna maskin frĂ„n Tommee Tippee enbart doserar vatten – pulvret adderar du separat.

Stilren och kompakt design

JÀmfört med övriga mjölkersÀttnings- och vÀllingmaskiner i vÄr jÀmförelse Àr Perfect Prep Machine frÄn Tommee Tippee den mest kompakta. Med en vikt pÄ bara 2,1 kg vÀger maskinen drygt hÀlften av Baby Brezza.

Trots detta Àr maskinen stabil och kan utan problem fÄ plats pÄ de flesta köksbÀnkar. Medan bÄde Stark Baby och Baby Brezza har en avlÄng design Àr Perfect Prep Machine istÀllet bred och smal, vilket kÀnns lite mer tilltalande. Dessutom kommer maskinen i tvÄ fÀrger: vitt och svart.

FÀrdig flaska pÄ 2 minuter

Med Perfect Prep Machine frÄn Tommee Tippee fÄr du en fÀrdig flaska vÀlling eller mjölkersÀttning pÄ bara tvÄ minuter. Det enda du behöver göra Àr fylla pÄ vattenbehÄllaren till vÀnster. DÀrefter anger hur mycket vatten du vill ha med hjÀlp av vredet pÄ maskinens ovansida och klickar pÄ den stora startknappen.

Det snabba uppvĂ€rmningselementet gör Perfect Prep Machine hela tio gĂ„nger snabbare Ă€n en traditionell vattenkokare. Dessutom fĂ„r du rĂ€tt temperatur direkt – 37 grader.

Som tidigare nÀmnt doserar Perfect Prep Machine frÄn Tommee Tippee enbart vatten. Med andra ord mÄste du addera rÀtt mÀngd pulver sjÀlv och skaka flaskan för att jÀmna ut blandningen.

AvlÀgsnar bakterier och föroreningar

En fördel med Tommee Tippee Perfect Prep Machine Àr att vattnet i behÄllaren filtreras innan det nÄr nappflaskan. I filtreringsprocessen avlÀgsnar maskinen föroreningar med hjÀlp av en inbyggt filter.

NÀr du placerar flaskan i maskinen kommer Perfect Prep Machine först att dosera en liten mÀngd hett vatten i vilken du blandar rÀtt mÀngd pulver. Det varma vattnet kommer nÀmligen att eliminera bakterier som kan finnas i pulverpreparatet.

Efter att du skakat flaskan placerar du den tillbaka i maskinen som nu kommer att dosera resterande mÀngd vÀtska. Resultatet blir en vÀlblandad formula med precis rÀtt konsistens och temperatur.

Nappflaska och filter ingÄr

NÀr du köper Perfect Prep Machine ingÄr ett filter och en 150 ml flaska (lÄngsam dinapp). Du kan sjÀlvklart Àven anvÀnda egna nappflaskor ocksÄ. Precis som Baby Brezza kan du med Perfect Prep Machine justera droppbrickan för att fÄ rÀtt höjd.

Summering

Perfect Prep Machine frĂ„n Tommee Tippee Ă€r en omtyckt vĂ€llingmaskin som kan spara dig en hel del tid. Maskinen Ă€r stilren, kompakt och en dryg tusenlapp billigare Ă€n Baby Brezza. Återigen doserar dock Perfect Prep Machine enbart vatten och inte pulver (vilket Baby Brezza gör).

AnvĂ€ndarna sjĂ€lva Ă€r mycket nöjda med Tommee Tippee Perfect Prep Machine och beskriver den som en riktig ”game changer”. Extra uppskattad Ă€r filtret som rengör vattnet och det varma vattnet som eliminerar bakterier i preparatet.

Det finns förstÄs Àven vissa nackdelar med maskinen. En av de frÀmsta Àr att den inte doserar pulver, som bÄde Baby Stark och Baby Brezza gör. Samtidigt finns det förÀldrar som faktiskt föredrar att göra detta steg sjÀlva.

Dessutom menar anvÀndarna att det Àr vÀntan pÄ att vattnet ska svalna som Àr det jobbigaste momentet. HÀr gör Tommee Tippees vÀllingmaskin stor skillnad.

Ytterligare en nackdel som mÄnga anvÀndare verkar vara överens om Àr att maskinens indikatorer Àr onödigt högljudda. I övrigt fÄr produkten toppbetyg, bÄde av experter och förÀldrar.

 • VĂ€rmer upp vatten till precis rĂ€tt temperatur pĂ„ 2 minuter.
 • AvlĂ€gsnar föroreningar i vattnet och bakterier i pulvret.
 • Enkel att anvĂ€nda och rengöra.
 • Reglerbar doseringsbricka.
 • 150 ml nappflaska och filter ingĂ„r.
 • Högljudda indikatorer.
 • Doserar inte pulver, enbart vatten.

Köp nu hos:

KĂ€llor

Amazon.co.uk

Amazon Àr vÀrldens största handelsplats online och en populÀr plattform för kunder som vill dela med sig av omdömen. I vÄr jÀmförelse av vÀllingmaskiner har vi bland annat utgÄtt frÄn kundrecensioner pÄ Amazon för att fÄ en bÀttre uppfattning om maskinernas kvalitet.

HÀr kan du sjÀlv lÀsa kundomdömen för vÄr testvinnare Baby Brezza samt för Tommee Tippee Perfect Prep.

Madeformums.com

MadeForMums Àr en brittisk plattform som samlar artiklar, guider och produktrecensioner för att hjÀlpa förÀldrar att göra bra val. HÀr kan du bland annat lÀsa artiklar rörande graviditet, fÄ tips pÄ bra leksaker och hjÀlpsamma rÄd gÀllande barnet skolgÄng.

I vÄr jÀmförelse av vÀllingmaskiner ha vi tagit del av MadeForMums recension av Tommee Tippee. Plattformen hyllar bland annat maskinen för dess höga anvÀndarvÀnlighet och snabbhet. De menar dock att den Àr en aning högljudd, vilket kan vara en aning irriterande.

”Sammantaget en fantastisk produkt! Den Ă€r aningen dyr för att vara en produkt som gör samma sak som en vattenkokare, men pĂ„ grund av dess enkelhet och snabbhet Ă€r maskinen ett mĂ„ste!”  – MadeForMums.com

Whattoexpect.com

WhatToExpect Ă€r en plattform som likt MadeForMums ger besökare vĂ€rdefull information om livet som förĂ€lder. Även hĂ€r kan du lĂ€sa intressanta artiklar gĂ€llande graviditet och smĂ„barns- samt familjelivet. Du kan dessutom ta del av objektiva och detaljerade produktrecensioner av plattformens expertpanel för att göra bĂ€ttre val.

WhatToExpect har bland annat fÄtt möjlighet att testa Baby Brezza, som Àr jÀmförelsens testvinnare. FörÀldrarna i plattformens egna forum Àr klingande överens om att produkten förenklar deras vardag och att den hÄller vad den lovar.

Ӏven om Baby Brezza Formula Pro Advanced kommer med en dyr prislapp tycker vi att maskinen Ă€r vĂ€l vĂ€rd kostnaden med tanke pĂ„ hur mycket tid du sparar pĂ„ att förbereda flaskor.” – WhatToExpect.com

Testvinnare - VĂ€llingmaskin

KĂ€llor
babysitter

För nyfödda upp till 60 kg.

babyvakt bÀst i test - bÀsta babyvakten

HÄll ett öga pÄ ditt sovande barn.

bÀrsele

För nyfödda barn och upp till 20 kg.

Duovagnar för alla familjer.

babyskydd test

För nyfödda barn upp till 18 mÄn.

bilbarnstol bÀst i test

För barn mellan 9 mÄn upp till 7 Är.

Vinteroverall

HĂ„ller ditt barn varmt och torrt.

studsmatta

Skoj för bÄde barn och förÀldrar.

Liknande tester

babysitter

För nyfödda upp till 60 kg.

babyvakt bÀst i test - bÀsta babyvakten

HÄll ett öga pÄ ditt sovande barn.

bÀrsele

För nyfödda barn och upp till 20 kg.

Duovagnar för alla familjer.

babyskydd test

För nyfödda barn upp till 18 mÄn.

bilbarnstol bÀst i test

För barn mellan 9 mÄn upp till 7 Är.

Vinteroverall

HĂ„ller ditt barn varmt och torrt.

studsmatta

Skoj för bÄde barn och förÀldrar.

Vanliga frÄgor och svar

En vÀllingmaskin Àr en elektrisk maskin som blandar och vÀrmer upp bÄde vÀlling och mjölkersÀttning. Maskinen ger vÀllingen eller mjölkersÀttningen precis rÀtt temperatur och en jÀmn konsistens utan klumpar.

En vĂ€llingmaskin kan vara en vĂ€rdefull investering för smĂ„barnsförĂ€ldrar eftersom den kan spara en hel del tid. Även om du bara sparar nĂ„gra minuter per anvĂ€ndning kommer dessa minuter i det lĂ„nga loppet att bli till flera timmar.

VÀllingmaskinen kan dessutom uppnÄ precis rÀtt temperatur och konsistens inom loppet av bara nÄgon minut.

Enligt 1177 VÄrdguiden kan du börja att ge vÀlling i smakportioner frÄn 6 mÄnaders Älder.

Det varierar beroende pĂ„ vilken modell du vĂ€ljer. Normalt sett ligger priset för en mjölkersĂ€ttnings- och vĂ€llingmaskin mellan 1 000 – 2 000 kronor.

Om du tar vÀl hand om den kommer vÀllingmaskinen utan att problem att hÄlla i mÄnga Är framöver. Maskinen saknar precis som andra köksmaskiner ett utgÄngsdatum och Àr ofta tillverkad av högkvalitativa material.

Vissa vÀllingmaskiner, exempelvis Baby Brezza, kommer dessutom med en garanti som du kan utnyttja om maskinen gÄr sönder för tidigt. Ha dock i Ätanke att garantin kan ha vissa begrÀnsningar beroende pÄ vart du köper vÀllingmaskinen.