Vilken vällingmaskin är bäst i test 2021?

Vi har valt ut Baby Brezza Formula Pro Advanced som den bästa vällingmaskinen 2021. Baby Brezza ger dig färdig välling eller mjölkersättning på några sekunder och passar alla nappflaskor. Du kan dessutom välja vattenmängd och temperaturer manuellt. Både experter och användare beskriver maskinen som en ”räddare i nöden”. Läs mer om Baby Brezza nedan och jämför modellen med övriga vällingmaskiner!

Välj produkter att jämföra

Sortera efter

Baby brezza
Baby Brezza Formula Pro Advanced
 • Tillreder inom några sekunder
 • Enkel att använda
 • Passar alla nappflaskor
Vi rekommenderar:
Stark Baby Vällingmaskin
Stark Baby Vällingmaskin
 • Lättanvänd
 • Ställbar temperatur (37 – 55 grader)
 • Digital display
Tommee Tippee Perfect Prep vällingmaskin
Tommee Tippee Perfect Prep Machine
 • Ger dig perfekt vattentemperatur
 • Eliminerar föroreningar och bakterier
 • Enkel att använda och rengöra
Vi rekommenderar:

Vällingmaskin: 3 modeller i test

av Marcello Rongione Senast uppdaterad : Maj 11, 2021

Som gravid kan det verka som en enkel uppgift att blanda mjölkersättning eller välling. Det många inte vet är att denna uppgift kräver en del tid och noggrannhet. Klumpig eller bubblig välling och ersättning kan nämligen ge barnet magont. Blandningen ska inte heller vara för varm eller kall.

Extra energikrävande kan uppgiften bli om natten. Som småbarnsförälder är det inte ovanligt att gå upp flera gånger per natt för att blanda ersättning till bebisen. Många föräldrar är överens om att varje minut som går att spara är värdefull. Och det är här vällingmaskinen kommer in i bilden.

En vällingmaskin är en elektrisk maskin som blandar och värmer upp välling och mjölkersättning. Med bara ett knapptryck får du precis rätt mängd pulver och vatten, direkt i flaskan. Du kan dessutom anpassa temperaturen för att kunna ge flaskan till ditt barn omedelbart.

Vi har granskat utbudet av mjölkersättnings- och vällingmaskiner och valt ut tre testvinnare baserat på användarnas egna omdömen. Nedan ger vi dig en detaljerad och objektiv recension av varje modell för att hjälpa dig att hitta en passande maskin enklare.

Testvinnare - Vällingmaskin

Källor och recensioner

1. Baby Brezza Formula Pro Advanced- Bäst i testet

Baby Brezza Formula Pro Advanced
  • 9 olika vattenlägen
  • 3 olika temperaturer
  • Tystare och snabbare än sin föregångare
  • Passar all välling och mjölkersättning
  • Går att använda med alla nappflaskor

Baby Brezza Formula Pro Advanced har sedan lanseringen 2018 blivit en av marknadens mest populära mjölkersättnings- och vällingmaskiner. Faktum är att både experter och användare är klingande överens om att Baby Brezza är bäst i test inom detta område.

Med Baby Brezza blir det enklare än någonsin att förbereda både mjölkersättning och välling till barnet. Bortsett från att vara både tystare och snabbare än sin föregångare (Baby Brezza Formula Pro) kan du välja mellan nio olika vattenmängder och tre olika temperaturer.

Inom bara några sekunder har du färdig mjölkersättning eller välling, direkt i barnets flaska. den justerbara droppbrickan gör nämligen att Baby Brezza Formula Pro Advanced går att använda med alla flaskor.

Stabil konstruktion

Baby Brezza Formula Pro Advanced är tillverkad av plast, men trots det är konstruktionen rejäl och stabil. Maskinens stilsäkra design i vitt och svart gör dessutom att den passar in i de flesta hem.

Den är dessutom inte allt för hög, vilket gör att den bör få plats på köksbänken. Det är dock en något tyngre maskin jämfört med övriga modeller i vårt test. Samtidigt kommer du förmodligen inte att flytta runt den allt för mycket.

Enkel att använda

Att använda Baby Brezza Formula Pro Advanced är enkelt. Det enda du behöver göra är att fylla på med vatten i tanken på baksidan och hälla i välling- eller mjölkersättningspulver i den lufttäta behållaren på ovansidan.

Via den digitala kontrollpanelen väljer du vilken mängd vatten du vill blanda pulvret med, 0, 90, 120, 150, 180, 210, 240, 270 eller 300 ml. Därefter klickar du bara på start och sedan sköter Baby Brezza dosering, blandning och uppvärmning åt dig. Processen tar inte mer än några sekunder.

Självklart fungerar Baby Brezza med alla typer av mjölkersättning och välling. Det är även möjligt att bara värma upp vatten till rätt temperatur om du skulle vilja det.

Välj mellan tre olika temperaturer

Ytterligare en finess med Baby Brezza är att du själv kan justera temparaturen, det vill säga hur varm du vill att vällingen eller mjölkersättningen ska vara. De temperaturer du har att välja mellan är rumstemperatur, kroppstemperatur och varmare än kroppstemperatur.

Passar alla flaskor

Baby Brezza Formula Pro Advanced kräver inga specialflaskor. Tack vare den justerbara droppbrickan i är maskinen kompatibel med både stora och små flaskor.

Det enda du behöver göra för att justera höjden är att klicka loss droppbrickan och flytta den till önskat steg. Har du en extra stor flaska behöver du inte använda den över huvud taget.

Summering

Enligt användarna själva är Baby Brezza en räddare i vardagen och en maskin de inte längre klarar sig utan. Extra värdefull är den för föräldrar behöver gå upp mitt i natten för att tillreda ersättning eller välling, då det bara tar några sekunder att få en färdig flaska.

Att ställa in rätt mängd vatten och temperatur är enkelt tack vare de digitala kontrollerna. Ytterligare en fördel är att Baby Brezza Formula Pro Advanced är tystare än sin föregångare, vilket återigen kan vara en fördel för de som behöver gå upp under natten.

Den justerbara droppbrickan gör att Baby Brezza passar alla nappflaskor och den lufttäta behållaren ser till att pulvret håller sig fräscht. Den enda nackdelen vi kan hitta med maskinen är det relativt höga priset.

När du använder Baby Brezza bör du dock vara noggrann med att följa doseringen. Vissa användare menar nämligen att angivelserna kan skilja sig en del beroende på pulver och att detta kan orsaka en utspädd formula.

”Baby Brezza betalade för sig själv i form av en enorm tidsbesparing! Min man och jag var lite skeptiska till en början, men maskinen värmer vatten perfekt och tillreder formulan på mindre än 20 sekunder! Nu ska vi köpa en till att ha hos barnvakten.” 

 • Tillreder välling och mjölkersättning inom bara några sekunder.
 • Välj mellan tre olika temperaturlägen.
 • Lufttät pulverbehållare och stor vattentank.
 • Passar alla nappflaskor.
 • Viktigt att följa doseringsinstruktionerna.
 • Något dyr.

Köp här:

2. Stark Baby Vällingmaskin- Vi rekommenderar

Stark Baby Vällingmaskin
Stark Baby Vällingmaskin
Stark Baby Vällingmaskin
  • Ställbar temperatur mellan 37 – 55 grader
  • Justera mängden pulver i 11 nivåer
  • Volymkontroll mellan 30 – 300 ml
  • Digital display med intuitiva kontroller
  • Smart blandningsmekanism

Stark Baby är en lättanvänd och effektiv vällingmaskin från Stark Agentur AB som kan förenkla livet som småbarnsförälder. Här finns en digital display och kontroller som gör det enkelt att justera temperatur, volym och pulvernivå.

Inom bara några sekunder ger Stark Baby dig välblandad välling eller mjölkersättning. Tack vare temperaturinställningen (mellan 37 55 grader) kan du dessutom ge formulan direkt till barnet. Är du ute efter en aning billigare vällingmaskin än Baby Brezza kan Stark Baby vara ett bra alternativ.

Diskret design

Stark Baby har en relativt opersonlig design i gräddvitt med genomskinliga behållare. Maskinen har en vikt på 3,8 kg, vilket gör att den står stabilt på köksbänken. Den har dessutom en höjd på 33 cm, vilket gör att den utan problem får plats i de flesta kök.

Vattenbehållaren rymmer 1,2 liter och sitter på baksidan av maskinen. Pulverbehållaren är lufttät och sitter på framsidan, precis som på Baby Brezza. Den smarta blandningsmekanismen ger dig en jämn formula, oavsett om du blandar välling eller mjölkersättning.

Jämfört med Baby Brezza kan du inte justera höjden droppbrickan, vilket innebär gör Stark Babys kompabilitet med alla nappflaskor en aning begränsad.

Välj temperatur och volym manuellt

Med hjälp av Stark Babys digitala display blir det enkelt att justera maskinens inställningar. Du kan till exempel välja en passande temperatur mellan 37 – 55 grader.

Ytterligare en fördel är att du kan justera mängden pulver i 11 nivåer, vilket gör det möjligt att anpassa pulvermängden efter doseringsanvisningarna.

Du kan även välja en volymkontroll för nappflaskan mellan 30 – 300 ml. Felmarginalen på den totala volymen ligger på upp till +2 ml, vilket ger dig precisa doseringar.

Snabb uppvärmning

När du justerat inställningar så att de passar dina preferenser är det bara att starta vällingmaskinen och låta den sköta jobbet.

Stark Baby värmer snabbt upp vattnet i en rostfri behållare och inom bara några sekunder har du en färdigblandad formula, direkt i bebisens nappflaska.

Summering

Stark Baby är kanske inte är en lika populär vällingmaskin som Baby Brezza, men den erbjuder ändå god funktionalitet till ett bra pris.

Med Stark Baby kan du enkelt ställa in temperatur samt pulver- och vattenvolym manuellt med hjälp av den digitala displayen. På så sätt kan du enkelt tillreda välling eller mjölkersättning baserat på formulans doseringsanvisningar.

Blandningsmekanismen ser till att pulvret löses upp och ger dig en jämn formula utan klumpar eller bubblor. Jämfört med Baby Brezza är Stark Baby dessutom en dryg tusenlapp billigare.

Stark Baby har dock en del brister som kan vara bra att ta hänsyn till. Det går till exempel inte att justera droppbrickan, vilket gör att den inte är lika kompatibel med nappflaskor som Baby Brezza. Dessutom är det få återförsäljare som erbjuder Stark Baby, vilket gör den betydligt svårare att få tag på.

 • Enkel att förstå sig på och använda.
 • Prisvärd (drygt 1000 kronor billigare än Baby Brezza).
 • Ställbar vattenmängd, pulvermängd och temperatur.
 • Blandningsmekanism ser till att pulvret löses upp ordentligt.
 • Droppbrickan går inte att justera.
 • Svår att få tag på

3. Tommee Tippee Perfect Prep Machine- Bästa budgetvalet

Tommee Tippee Perfect Prep Machine
Tommee Tippee Perfect Prep vällingmaskin
  • Uppvärmning av vatten inom 2 minuter
  • Når precis rätt temperatur – 37 grader
  • Justerbar doseringsblicka
  • Tar bort bakterier och föroreningar
  • Prisvärd

Tommee Tippee Perfect Prep Machine är en prisvärd välling- och mjölkersättningsmaskin som hjälper dig att tillreda en flaska på bara två minuter. Maskinen mäter automatiskt upp mängden vatten och hettar sedan upp den till precis rätt temperatur.

I processen avlägsnar Perfect Prep Machine dessutom bakterier och föroreningar i vattnet tack vare det inbyggda filtret. Värt att nämna är dock att denna maskin från Tommee Tippee enbart doserar vatten – pulvret adderar du separat.

Stilren och kompakt design

Jämfört med övriga mjölkersättnings- och vällingmaskiner i vår jämförelse är Perfect Prep Machine från Tommee Tippee den mest kompakta. Med en vikt på bara 2,1 kg väger maskinen drygt hälften av Baby Brezza.

Trots detta är maskinen stabil och kan utan problem få plats på de flesta köksbänkar. Medan både Stark Baby och Baby Brezza har en avlång design är Perfect Prep Machine istället bred och smal, vilket känns lite mer tilltalande. Dessutom kommer maskinen i två färger: vitt och svart.

Färdig flaska på 2 minuter

Med Perfect Prep Machine från Tommee Tippee får du en färdig flaska välling eller mjölkersättning på bara två minuter. Det enda du behöver göra är fylla på vattenbehållaren till vänster. Därefter anger hur mycket vatten du vill ha med hjälp av vredet på maskinens ovansida och klickar på den stora startknappen.

Det snabba uppvärmningselementet gör Perfect Prep Machine hela tio gånger snabbare än en traditionell vattenkokare. Dessutom får du rätt temperatur direkt – 37 grader.

Som tidigare nämnt doserar Perfect Prep Machine från Tommee Tippee enbart vatten. Med andra ord måste du addera rätt mängd pulver själv och skaka flaskan för att jämna ut blandningen.

Avlägsnar bakterier och föroreningar

En fördel med Tommee Tippee Perfect Prep Machine är att vattnet i behållaren filtreras innan det når nappflaskan. I filtreringsprocessen avlägsnar maskinen föroreningar med hjälp av en inbyggt filter.

När du placerar flaskan i maskinen kommer Perfect Prep Machine först att dosera en liten mängd hett vatten i vilken du blandar rätt mängd pulver. Det varma vattnet kommer nämligen att eliminera bakterier som kan finnas i pulverpreparatet.

Efter att du skakat flaskan placerar du den tillbaka i maskinen som nu kommer att dosera resterande mängd vätska. Resultatet blir en välblandad formula med precis rätt konsistens och temperatur.

Nappflaska och filter ingår

När du köper Perfect Prep Machine ingår ett filter och en 150 ml flaska (långsam dinapp). Du kan självklart även använda egna nappflaskor också. Precis som Baby Brezza kan du med Perfect Prep Machine justera droppbrickan för att få rätt höjd.

Summering

Perfect Prep Machine från Tommee Tippee är en omtyckt vällingmaskin som kan spara dig en hel del tid. Maskinen är stilren, kompakt och en dryg tusenlapp billigare än Baby Brezza. Återigen doserar dock Perfect Prep Machine enbart vatten och inte pulver (vilket Baby Brezza gör).

Användarna själva är mycket nöjda med Tommee Tippee Perfect Prep Machine och beskriver den som en riktig ”game changer”. Extra uppskattad är filtret som rengör vattnet och det varma vattnet som eliminerar bakterier i preparatet.

Det finns förstås även vissa nackdelar med maskinen. En av de främsta är att den inte doserar pulver, som både Baby Stark och Baby Brezza gör. Samtidigt finns det föräldrar som faktiskt föredrar att göra detta steg själva.

Dessutom menar användarna att det är väntan på att vattnet ska svalna som är det jobbigaste momentet. Här gör Tommee Tippees vällingmaskin stor skillnad.

Ytterligare en nackdel som många användare verkar vara överens om är att maskinens indikatorer är onödigt högljudda. I övrigt får produkten toppbetyg, både av experter och föräldrar.

 • Värmer upp vatten till precis rätt temperatur på 2 minuter.
 • Avlägsnar föroreningar i vattnet och bakterier i pulvret.
 • Enkel att använda och rengöra.
 • Reglerbar doseringsbricka.
 • 150 ml nappflaska och filter ingår.
 • Högljudda indikatorer.
 • Doserar inte pulver, enbart vatten.

Köp här:

Källor och recensioner

Amazon.co.uk 🇺🇸

Amazon är världens största handelsplats online och en populär plattform för kunder som vill dela med sig av omdömen. I vår jämförelse av vällingmaskiner har vi bland annat utgått från kundrecensioner på Amazon för att få en bättre uppfattning om maskinernas kvalitet.

Madeformums.com 🇬🇧

MadeForMums är en brittisk plattform som samlar artiklar, guider och produktrecensioner för att hjälpa föräldrar att göra bra val. Här kan du bland annat läsa artiklar rörande graviditet, få tips på bra leksaker och hjälpsamma råd gällande barnet skolgång.

I vår jämförelse av vällingmaskiner ha vi tagit del av MadeForMums recension av Tommee Tippee. Plattformen hyllar bland annat maskinen för dess höga användarvänlighet och snabbhet. De menar dock att den är en aning högljudd, vilket kan vara en aning irriterande.

”Sammantaget en fantastisk produkt! Den är aningen dyr för att vara en produkt som gör samma sak som en vattenkokare, men på grund av dess enkelhet och snabbhet är maskinen ett måste!”  – MadeForMums.com

Whattoexpect.com 🇬🇧

WhatToExpect är en plattform som likt MadeForMums ger besökare värdefull information om livet som förälder. Även här kan du läsa intressanta artiklar gällande graviditet och småbarns- samt familjelivet. Du kan dessutom ta del av objektiva och detaljerade produktrecensioner av plattformens expertpanel för att göra bättre val.

WhatToExpect har bland annat fått möjlighet att testa Baby Brezza, som är jämförelsens testvinnare. Föräldrarna i plattformens egna forum är klingande överens om att produkten förenklar deras vardag och att den håller vad den lovar.

”Även om Baby Brezza Formula Pro Advanced kommer med en dyr prislapp tycker vi att maskinen är väl värd kostnaden med tanke på hur mycket tid du sparar på att förbereda flaskor.” – WhatToExpect.com

Testvinnare - Vällingmaskin

Källor och recensioner
babysitter

För nyfödda upp till 60 kg.

babyvakt bäst i test - bästa babyvakten

Håll ett öga på ditt sovande barn.

bärsele

För nyfödda barn och upp till 20 kg.

Duovagnar för alla familjer.

babyskydd test

För nyfödda barn upp till 18 mån.

bilbarnstol bäst i test

För barn mellan 9 mån upp till 7 år.

Vinteroverall

Håller ditt barn varmt och torrt.

studsmatta

Skoj för både barn och föräldrar.

Liknande tester

babysitter

För nyfödda upp till 60 kg.

babyvakt bäst i test - bästa babyvakten

Håll ett öga på ditt sovande barn.

bärsele

För nyfödda barn och upp till 20 kg.

Duovagnar för alla familjer.

babyskydd test

För nyfödda barn upp till 18 mån.

bilbarnstol bäst i test

För barn mellan 9 mån upp till 7 år.

Vinteroverall

Håller ditt barn varmt och torrt.

studsmatta

Skoj för både barn och föräldrar.

Vanliga frågor och svar

En vällingmaskin är en elektrisk maskin som blandar och värmer upp både välling och mjölkersättning. Maskinen ger vällingen eller mjölkersättningen precis rätt temperatur och en jämn konsistens utan klumpar.

En vällingmaskin kan vara en värdefull investering för småbarnsföräldrar eftersom den kan spara en hel del tid. Även om du bara sparar några minuter per användning kommer dessa minuter i det långa loppet att bli till flera timmar.

Vällingmaskinen kan dessutom uppnå precis rätt temperatur och konsistens inom loppet av bara någon minut.

Enligt 1177 Vårdguiden kan du börja att ge välling i smakportioner från 6 månaders ålder.

Det varierar beroende på vilken modell du väljer. Normalt sett ligger priset för en mjölkersättnings- och vällingmaskin mellan 1 000 – 2 000 kronor.

Om du tar väl hand om den kommer vällingmaskinen utan att problem att hålla i många år framöver. Maskinen saknar precis som andra köksmaskiner ett utgångsdatum och är ofta tillverkad av högkvalitativa material.

Vissa vällingmaskiner, exempelvis Baby Brezza, kommer dessutom med en garanti som du kan utnyttja om maskinen går sönder för tidigt. Ha dock i åtanke att garantin kan ha vissa begränsningar beroende på vart du köper vällingmaskinen.