Information om affiliatelänkar

Vilken elscooter för barn är bäst i test?

Den bästa elscootern för barn just nu enligt vår bedömning är E-Wheels E2S Det här är en modell ingår i den omtyckta E2S-serien och som garanterat kommer att uppskattas av barnet Scootern har en räckvidd på upp till 23 kilometer, är lätt att ta med sig och blir dessutom din till ett rimligt pris Läs mer om E-Wheels E2S och två andra bra elsparkcyklar för barn i vår stora sammanställning nedan

Information om affiliatelänkar

Jämför våra 3 testvinnare

Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

1
image
2
image
3
image
Utmärkelse:Bäst i testVi rekommenderarBäst för små barn
Produkt:E-Wheels E2S JuniorNinebot by Segway C10Denver SCK-5300
Betyg:
Maxhastighet:20 km/h16 km/h6 km/h
Räckvidd på en laddning:Upp till 23 kmUpp till 10 kmUpp till 6 km
Vikt:10 kg9,5 kg5,6 kg
Batteri:36V (6,6Ah)54 Wh (2,5Ah)21,6V (2.0Ah)
Laddningstid:Uppgift saknas2 - 3 timmar2,5 timmar
Rekommenderad ålder:från 12 årfrån 8 årfrån 6 år

1. E-Wheels E2S Junior - Bäst i test

 • Maxhastighet: 20 km/h
 • Räckvidd på en laddning: Upp till 23 km
 • Vikt: 10 kg
 • Batteri: 36V (6,6Ah)
 • Rekommenderad ålder: från 12 år
E-Wheels E2S Junior 2022


Elscootern E-Wheels E2S Junior levereras med allt som behövs för att barnet ska köra lagligt och säkert, bland annat säkerhetsfunktionen SMART-accelerator. Om föraren råkar stöta till acceleratorn när elscootern står stilla, exempelvis vid ett övergångsställe, förhindrar den här funktionen nämligen elscootern från att köra i gång. I stället måste den startas, vilket kallas för ”non-zero start”.

I övrigt har E2S Junior en imponerande räckvidd på 23 km och den går i maximalt 20 km/h, vilket gör den passande för lite större barn. En rolig finess är att du kan köpa till flera användbara och roliga tillbehör till denna elsparkcykel, såsom skivlås med alarm, mobilhållare till styret eller en praktisk bag.

Användarna som har köpt den här elscootern till sina barn har lämnat mycket fina omdömen och menar att de fått väldigt mycket elsparkcykel för pengarna. På tal om pengar, så kostar E-Wheels E2S Junior omkring 3 000 kronor, vilket förstås inte är billigast i klassen. Men det är inte heller en orimligt hög prislapp för den fina kvalitet, långa räckvidd och extra säkerhet som den här elscootern erbjuder.

 • God byggkvalitet och lång räckvidd.
 • SMART accelerator ger extra säkerhet till körningen.
 • Många smarta tillbehör finns att köpa till.
 • Inte den billigaste elscootern.

Rekommenderad butik:
 • Sveriges största leverantör av el-sparkcyklar
 • 60 dagars bytesrätt

2. Ninebot by Segway C10 - Vi rekommenderar

 • Maxhastighet: 16 km/h
 • Räckvidd på en laddning: Upp till 10 km
 • Vikt: 9,5 kg
 • Batteri: 54 Wh (2,5Ah)
 • Laddningstid: 2 – 3 timmar
 • Rekommenderad ålder: från 8 år
Ninebot by Segway C10

Segways elscooter för barn och ungdomar har en maximal lastvikt på 50 kg, och tar sig ungefär 10 kilometer på en laddning. Maxhastigheten är 16 km/h och den kan köras i tre olika lägen: Turbo, Cruise och Säkert läge. Det sistnämnda begränsar hastigheten till 10 km/h och är därför extra lämpligt för nybörjare. Den ljusförsedda brädan har dessutom en extra låg tyngdpunkt, vilket gör det betydligt lättare för nybörjare att kontrollera körningen.

Segway C10 går varken lika fort eller lika långt som vår testvinnare E-Wheels E2S Junior 2022. Men för små barn och nybörjare är den ett mycket prisvärt alternativ, särskilt då den kostar omkring femhundra kronor mindre än E2S.

 • Lättmanövrerad elscooter med tre körlägen.
 • Väger bara 9,5 kilo – perfekt att ta med på bussen.
 • Billigare än E-Wheels E2S Junior 2022.
 • Maximala räckvidden är bara 10 kilometer.

Rekommenderad butik:
 • Fri frakt över 500 kr
 • 365 dagars öppet köp

3. Denver SCK-5300 - Bäst för små barn

 • Maxhastighet: 6 km/h
 • Räckvidd på en laddning: Upp till 6 km
 • Vikt: 5,6 kg
 • Batteri: 21,6V (2.0Ah)
 • Laddningstid: 2,5 timmar
 • Rekommenderad ålder: från 6 år
Denver SCK-5300

Denver SCK-5300 MK2 Elektrisk Scooter är inte en elscooter som kommer att vinna några priser för sin långa räckvidd och kraftfulla motor. Istället ska den betraktas som en väldigt grundläggande instegsmodell för små barn som vill prova att köra elscooter för första gången.

Den här elscootern väger bara 5,6 kg, har en motor på 100 watt och klarar en användarvikt på 50 kg. Den behöver laddas ofta eftersom den bara går upp till 6 km på en laddning och en fulladdning tar ungefär 2 – 2,5 timmar.

Maxhastigheten är också mycket låg, vilket gör att du inte behöver oroa dig för att ditt barn ska köra för fort. Priset för en Denver SCK-5300 är cirka 1 500 kronor, vilket gör den betydligt billigare jämfört med många andra elsparkcyklar för barn. Så länge du kan kompromissa med den korta räckvidden kommer du inte att bli besviken på den här elscootern.

 • Billig – kostar hälften så mycket som E-Wheels E2S Junior 2022.
 • Bra första elscooter att börja med för de minsta.
 • Mycket säker med låg maxhastighet.
 • Ganska kort räckvidd - endast 6 km.
 • Går inte fortare än 6 km i timmen.

I samarbete med pris-logo

Så väljer du rätt elscooter för barn

Att hitta en bra elscooter till ditt barn kan vara en svår uppgift. Inte nog med att det finns många olika tillverkare och modeller – saker som säkerhet, räckvidd, uppladdningstid och storlek måste också tas med i kalkylen innan du bestämmer dig.

I den här guiden ger vi dig all information du behöver inför ditt köp av elsparkcykel. Vi går också igenom vilka regler som gäller för elscootrar i Sverige.

4 saker att tänka på innan du köper elscooter

Det finns en del frågor som kan vara bra att ställa sig innan du köper en elsparkcykel till barnet.

1. Vad får den kosta?

Som med de flesta köp är det bra att begränsa sig redan från början – och ett bra sätt att göra det på är att sätta ett pristak. Vad är du villig att betala för barnets elscooter?  1 500 kr, 3 000 kronor eller kanske ännu mer?

En bra elscooter brukar i regel kosta mellan cirka 2 500 och 3 000 kronor. Risken för besvikelse är stor om du köper en elscooter med en misstänkt låg prislapp.

Det finns dock elscootrar för mindre barn som inte kostar mer än någon tusenlapp, som Denver SCK-5300, som fortfarande håller hög kvalitet. Men notera att de inte är byggda för någon över 50 kg.

2. Elsparkcykelns räckvidd

Det kan vara lockande att välja en billigare elscooter, men kontrollera först vad den har för räckvidd. Det är nämligen en av faktorerna som kan göra att den kostar mindre. Vi rekommenderar att du väljer en elscooter med så lång räckvidd som möjligt – det är mycket frustrerande att behöva ladda batteriet i tid och otid.

3. Uppladdningstid

På tal om att ladda batteriet kan det vara värt att se över hur lång tid det tar att faktiskt ladda batteriet. Även på den här punkten skiljer sig nämligen olika elscootrar åt. Är du, eller ditt barn, av det otåligare slaget kan det vara guld värt med en snabbladdad elscooter.

4. Välj en storlek som passar

Köp inte en elscooter som rekommenderas för äldre förare om ditt barn inte har åldern inne. I hög fart kan det vara svårt att kontrollera elscootern, om den är för stor i förhållande till barnet.

Även om det känns logiskt att välja en elscooter som barnet kan växa med är vårt råd därför att tänka på säkerheten i första hand.

Regler för att köra elscooter i Sverige

Barn under 15 år i Sverige behöver inget tillstånd för att få köra elscootrar av det slag vi rekommenderar i den här sammanställningen.

För att en elscooter för barn ska vara laglig får den däremot inte kunna köras i mer än högst 20 km/h, med en motoreffekt på max 250 watt. Den begränsade hastigheten gör att elscootern för barn klassas som cykel, enligt Transportstyrelsen.

I övrigt måste en elscooter måste vara försedd med broms och ringklocka, samt fram- och baklyse vid körning i mörker. Är föraren under 15 år krävs dessutom hjälm enligt lag och det är inte tillåtet att skjutsa på elsparkcykeln. Läs mer om regler för elscooters hos Transportstyrelsen.

Källor

Användarrecensioner

En el-scooter kan kosta en slant, oavsett om den ska användas av en vuxen eller ett barn. Därför är det bra om du blir nöjd med köpet från början. Inför vår sammanställning har vi tittat på vilka elscootrar för barn som är mest populära just nu bland användarna. Vi har också läst vad användarna själva tycker om de olika modellerna, bland annat på Amazon och E-wheels, för att på så sätt kunna erbjuda en ännu mer objektiv recension. Vår förhoppning är att du med hjälp av vår jämförelse ska hitta en elsparcykel som du känner dig trygg med att barnet använder.

OBS! Bäst-i-testet.se kan inte garantera att de omdömen vi använt som källor har lämnats av personer som köpt eller använt produkten. Läs mer i våra allmänna villkor.

Liknande tester

studsmatta
5 Studsmatta testade
Berg Favorit
Bäst i test Berg Favorit
bästa gps-klockan för barn - bäst i test
7 GPS klocka för barn testade
Xplora X6 Play
Bäst i test Xplora X6 Play
Snowracer Bäst i test
4 Snowracer testade
Snowracer Stiga Iconic grön
Bäst i test Snowracer Stiga Iconic
bästa namnlappar
4 Namnlappar testade
Filur Namnlappar logo
Bäst i test Filur Namnlappar
hoverboard test
3 Hoverboard testade
hoverboard Denver HBO-6620
Bäst i test Denver HBO-6620
Armpuffar bäst i test
3 Armpuffar testade
Aquarapid armringar gula
Bäst i test Aquarapid Armringar
lekstuga test
4 Lekstuga testade
Palmako Lekstuga Tom
Bäst i test Palmako Lekstuga Tom
Skrinda bäst i test
3 Skrinda testade
North 13.5 Light Skrinda
Bäst i test North 13.5 Light
Elbil för barn test
5 Elbil för barn testade
Mercedes 300S Classic test
Bäst i test Mercedes 300S Classic
Pedagogiska appar bäst i test
3 Pedagogiska appar för barn testade
Albert app bäst i test
Bäst i test Albert
pulka test
4 Pulka testade
Dantoy pulka utan ratt
Bäst i test Dantoy pulka
våningssäng test
3 Våningssäng för barn testade
Manis-h - Hoder
Bäst i test Manis-h Hoder
loftsäng test
3 Loftsäng testade
loftsäng Manis-h - Fenris
Bäst i test Manis-h Fenris

Vanliga frågor

Barn får köra elscooter om den modell de framför inte går att köra fortare än 20 kilometer i timmen. Den får inte heller ha en motoreffekt på mer än 250 watt och barn under 15 år måste dessutom ha hjälm.

Elsparkscyklar som inte går snabbare än 20 km/h och har en motoreffekt på max 250 watt klassas som cykel. Därför får även mindre barn köra elsparkcyklar.

Den bästa elsparkcykeln för barn enligt vår jämförelse är E-Wheels E2S, en modell som ger dig en utmärkt kombination av pris, kvalitet, säkerhet, batteritid och räckvidd.

Nej, det är inte lagligt att åka två personer på en elsparkcykel – de är gjorda för att framföras av en förare.

Hjälpte det här testet om El-scooter för barn dig?

14 Röster, Genomsnitt: 4.9/5
Skriv recension

Dela testet

Liknande tester

studsmatta

Studsmatta: 5 testade modeller

bästa gps-klockan för barn - bäst i test

GPS-klocka för barn: 7 testade modeller

Snowracer Bäst i test

Snowracer: 4 testade modeller

Testvinnare - El-scooter för barn

 1. E-Wheels E2S Junior 2022


  E-Wheels E2S Junior

  Bäst i test
 2. Ninebot by Segway C10

  Ninebot by Segway C10

  Vi rekommenderar
 3. Denver SCK-5300

  Denver SCK-5300

  Bäst för små barn

Vanliga frågor

Barn får köra elscooter om den modell de framför inte går att köra fortare än 20 kilometer i timmen. Den får inte heller ha en motoreffekt på mer än 250 watt och barn under 15 år måste dessutom ha hjälm.

Elsparkscyklar som inte går snabbare än 20 km/h och har en motoreffekt på max 250 watt klassas som cykel. Därför får även mindre barn köra elsparkcyklar.

Den bästa elsparkcykeln för barn enligt vår jämförelse är E-Wheels E2S, en modell som ger dig en utmärkt kombination av pris, kvalitet, säkerhet, batteritid och räckvidd.

Nej, det är inte lagligt att åka två personer på en elsparkcykel – de är gjorda för att framföras av en förare.