Sidan innehåller affiliatelänkar som ger oss en provision när du gör ett köp. De hjälper oss att hålla sidan levande, men påverkar inte priset du betalar eller resultatet av vår analys. Vår prioritet är att ge dig pålitlig och transparent information.

Fördelar

  • Jämför flera olika lånetyper.
  • Få tillgång till personlig sida med BankID.
  • Samarbetar med 41 kända långivare.
  • Användarvänlig hemsida.

Nackdelar

  • Något strikta lånekrav.
  • Kortare löptid.

Specifikationer

Lånebelopp: 10 000 – 600 000 kr
Löptid: 1 – 15 år
Ränta: 4,70 - 33,75%
Antal partners: 41 st
Betalningsanmärkningar: OK (upp till 150 000 kr)
Ålderskrav: 18 år
Inkomstkrav: 100 000 kr/år
Kreditupplysning: UC

De flesta svenskar är förmodligen bekanta med namnet Lendo. Det här är nämligen en av Sveriges äldsta och mest etablerade låneförmedlare som flitigt gör reklam både i media och på stan.

Sedan 2007 har Lendo hjälpt tusentals kunder att hitta bättre lånevillkor, både på nya och befintliga lån. Deras tjänst är helt digital och med bara en ansökan kan du få låneförslag från flera olika banker samtidigt. Men det som skiljer Lendo från många andra låneförmedlare är att Lendo inte bara jämför klassiska blancolån, utan även bolån och företagslån.

På Trustpilot stoltserar Lendo med ett högt genomsnittsbetyg – 4,5 av 5 baserat på över 2700 omdömen – vilket säger en del om deras kundnöjdhet. Vi har gjort en djupdykning i Lendos erbjudande och villkor för att ta reda på om de verkligen är så bra som kunderna själva verkar tycka.

Lendo är en av Sveriges största och mest kända låneförmedlare.

Jämför olika typer av lån

Hos Lendo kan du främst jämföra den vanligaste typen av lån, alltså privatlån. Dessa lån kan du till exempel använda för att renovera hemma, för att köpa en ny bil utan att behöva betala kontantinsats eller för att finansiera studier. Du kan också använda privatlånet för att samla dina gamla lån och krediter, något som Lendo gärna hjälper dig med. Faktum är att de till och med bjuder på uppläggningsavgiften om du väljer att använda privatlånet som ett samlingslån för att sänka dina månadskostnader.

Som mest kan du ansöka om privatlån upp till 600 000 kronor, men det som skiljer Lendo från många andra låneförmedlare är att löptiderna bara sträcker sig upp till 15 år istället för 20 år. Å andra sidan är det långt ifrån alla som vill lägga upp sitt lån över så lång tid, men det kan ändå vara trevligt att ha möjligheten.

Förutom privatlån kan du även jämföra bolån via Lendo, en tjänst som långt ifrån alla låneförmedlare erbjuder. Det gör att du kan hitta fördelaktiga lånevillkor, dels om du ska teckna ett nytt lån, men också om du vill flytta ditt befintliga bolån.

Slutligen kan även du som företagare ha nytta av Lendos tjänster eftersom de också jämför företagslån. Perfekt för dig som vill hitta de bästa villkoren innan du gör investeringar i verksamheten.

Många kända partners

Något annat vi gillar med Lendo är deras stora utbud av partners. När det gäller privatlån samarbetar Lendo med några av Sveriges största långivare och banker, närmare bestämt 41 stycken, vilket faktiskt är flest av alla låneförmedlare just nu. Här hittar vi bland annat storbanker som SEB och Swedbank, men också flera nischbanker som IKANO Bank, Santander, ICA Banken, BigBank och Marginalen Bank. Du hittar också en rad moderna kreditinsitut så som Moank, Brocc, Morrow och Nstart.

Lendo samarbetar med 41 långivare som erbjuder privatlån.

Ska du jämföra bolån kan du istället få låneförslag från aktörer som BlueStep Bank, Hypoteket, SBAB; Skandia och Svea. Inom företagslån samarbetar Lendo med hela 19 olika aktörer, bland annat Froda, Qred, Mynt, Corpia, CrediNord och Fedelta.

En sak som vi tycker är viktig i valet av låneförmedlare är just antalet samarbetspartners. Ju fler långivare som är anslutna till tjänsten, desto större är chansen att du ska hitta lånevillkor som passar just dig. Och här tycker vi att Lendo presterar riktigt bra.

Få tillgång till en personlig sida med BankID

När du jämför lån via Lendo kommer du först att behöva fylla i en ansökan online. När din ansökan tas emot registrerar Lendo en kreditupplysning på dig hos Upplysningscentralen, som utgör grunden i kreditbedömningen. Din ansökan och kreditupplysning skickas sedan vidare till alla långivare Lendo samarbetar med. De handlägger din ansökan och återkommer med ett beslut, oftast inom bara en arbetsdag.

För att du ska få en bättre översikt av dina erbjudanden får varje kund hos Lendo tillgång till en personlig sida via BankID. Där kan du se vilka lånebelopp de olika långivarna har beviljat och vilken ränta de kan erbjuda, så att du kan enklare välja ut det mest fördelaktiga alternativet för dig.

Du loggar in tryggt och säkert på din sida med ditt personnummer och BankID.

Vi gillar konceptet med att få översikt över alla erbjudanden på en och samma sida. En del andra låneförmedlare skickar istället ut det som enligt dem är det bästa låneförslaget via mejl och SMS, vilket begränsar kundens möjlighet att göra ett eget val.

Begränsningar för dig som har anmärkningar

Varje långivare som Lendo samarbetar med har egna krav för vem som kan låna pengar. Lendo listar dock även ett par grundläggande krav som du i regel behöver uppfylla för att kunna få ett lån, och dessa krav är faktiskt aningen strängare än hos andra låneförmedlare.

Åldersgränsen för att kunna söka lån är 18 år, vilket är helt normalt. Inkomstkravet ligger på 100 000 kronor för lån under 30 000 kronor och 110 000 kronor för lån över 30 000 kronor och du som ansöker ska ha varit folkbokförd i Sverige i minst 12 månader. Utöver det ska du ha varit skuldfri hos Kronofogden det senaste halvåret.

Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att få lån, men då måste du tjäna minst 120 000 kronor per år. Dessutom kan du inte låna mer än 150 000 kronor.

Användarvänlig plattform och bra kundtjänst

Vad gäller själva plattformen är det inga konstigheter – Lendos hemsida är enkel att förstå både i dator och mobil. Den har tydliga sektioner för de olika lånetyperna och det finns mängder av nyttig information tillgänglig som kan vara bra att läsa igenom. Vi gillar också att det är lätt att hitta både företagsuppgifter, policys och information om Lendos öppettider.

Vad gäller kundtjänsten finns den tillgänglig alla dagar i veckan (utom vissa allmänna helgdagar) via mejl och telefon. En chattfunktion hade varit trevligt, men vi tycker ändå att supporten är mycket bra utformad. Vi gillar också FAQ-sektionen som är indelad i prydliga kategorier så att du enklare kan hitta svaren du söker.

Användbar information

Företagsnamn:Lendo AB
Hemsida:https://lendo.se/
Telefonnummer:0771 – 13 13 10
E-postadress:[email protected]
Adress:Västra Järnvägsgatan 21

Öppettider

Måndag:08:00 – 20:00
Tisdag:08:00 – 20:00
Onsdag:08:00 – 20:00
Torsdag:08:00 – 20:00
Fredag:09.00 – 17.00
Lördag:10.00 -14.00
Söndag:12.00 – 14.00

Vårt omdöme av Lendo

Vi tycker att Lendo överlag är en mycket bra och trygg låneförmedlare. Och användarna själva verkar hålla med. På Trustpilot har Lendo ett genomsnittsbetyg på 4,6 av 5 stjärnor, baserad på över 2 700 omdömen. Dessutom ger 81 procent av kunderna Lendo fem stjärnor och bara 5 procent ger en stjärna.

Det vi gillar mest med Lendo är deras mångsidighet – de jämför både privatlån, företagslån och bolån – men också att de ofta har extra förmånliga kampanjer. Just nu bjuder de till exempel på uppläggningsavgiften om du ska samla dina lån och krediter. En annan fördel är kundtjänsten som är öppen alla dagar och möjligheten att logga in på en personlig sida för att få översikt av dina låneofferter.

Det enda vi kan tycka är lite sämre är den aningen kortare löptiden på 15 år istället för 20 år och att personer med anmärkningar bara kan låna upp till 150 000 kronor. Utöver det ser vi inga anledningar att inte testa Lendo nästa gång du behöver låna pengar och vill hitta den bästa räntan och villkoren för dig.

Slutbetyg

Villkor8,8
Samarbetspartners9,1
Lånekrav7,9
Kundtjänst8,9
Kundbetyg9,2
Totalbetyg8,8