Vilket kreditkort är bäst just nu?

Baserat på kostnader, försäkringar och förmåner har vi valt ut re:member Flex till det bästa kreditkortet just nu Re:member Flex är ett kreditkort utan årsavgift som ger dig upp till 100 000 kronor i kredit Dessutom ingår även reseförsäkring och avbeställningsskydd utan extra kostnad Läs mer om Re:member Flex nedan och fyra andra bra kreditkort i vår stora sammanställning nedan!

Jämför specifikationer

Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

1
image
2
image
3
image
image
image
Utmärkelse: Bästa kreditkortetResekortMatkortBensinkortBonuskort
Produkt: re:member FlexBank Norwegian VISACoop Mer MastercardOKQ8 VISA KreditkortResurs Gold
Betyg:
Korttyp:MastercardVISAMastercardVISAMastercard
Kreditlimit:10 000 – 120 000 krUpp till 150 000 krUpp till 100 000 kr1 000 – 100 000 krUpp till 150 000 kr
Årsränta:9,74 - 28,24%21,99%19,95%15,95%12,36 – 17,32%
Effektiv ränta:8,12 - 24,95%24,35%20,51%16,63 - 17,90%18,78 – 27,41%
Årsavgift:0 kr0 kr295 kr (0 kr första året)0 kr245 kr
Aviavgift:0 kr (39 kr vid pappersfaktura)0 kr (45 kr vid pappersfaktura)0 kr (29 kr vid pappersfaktura)25 kr39 kr
Uttagsavgift:3% (lägst 35 kr)0%1,5% (lägst 35 kr)3% (lägst 35 kr)2,97% (lägst 35 kr)
Valutapåslag:1,75%1,75%1,75%2%1,97%
Räntefri kredit:56 dagar45 dagar55 dagar45 dagar60 dagar
Bonus:re:member Rewards0,5% CashPoints eller cashback0,5 - 1 poäng/krona25 öre/liter drivmedel, 2% i återbäring hos OKQ8 (0,3% i övriga butiker)0,5 poäng/krona
Försäkringar:Reseförsäkring, avbeställningsskyddReseförsäkring, avbeställningsskydd, dagligvaruförsäkringReseförsäkring, avbeställningsskydd, prisgaranti, drulleförsäkringReseförsäkring, avbeställningsskyddReseförsäkring, avbeställningsskydd
Ålderskrav:20 år23 år18 år18 år18 år
Betalningsanmärkningar:NejNejNejNejNej

1. re:member Flex - Bästa kreditkortet

 • Kreditlimit: 10 000 – 120 000 kr
 • Årsränta: 9,74 – 28,24%
 • Uttagsavgift: 3% (lägst 35 kr)
 • Valutapåslag: 1,75%
 • Räntefri kredit: 56 dagar
remember

Hos re:member kan du ansöka om kreditkortet re:member Flex, ett kort utan årsavgift med upp till 120 000 kronor i kredit. Du får dessutom tillgång till förmånsprogrammet re:member Rewards som ger dig rabatt i fler än 300 webbutiker.

I dagsläget erbjuder re:member en nominell ränta mellan 9,74 – 28,24 procent, vilket är förhållandevis lågt jämfört med många konkurrenter. Du har dessutom en räntefri kreditperiod på 56 dagar, så du behöver inte betala ränta om du återbetalar allt du är skyldig inom denna period.

Det är först om du väljer att delbetala skulden som ränta tillkommer. Hur mycket du vill återbetala varje månad väljer du själv, men du måste betala minst 3 procent av skulden eller 200 kronor som lägst.

Räkneexempel: Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).

Avgifter kopplade till krediten

re:member Flex saknar årsavgift och är därmed ett helt kostnadsfritt kort. Inte heller aviavgift tillkommer, så länge du inte väljer att betala via pappersfaktura. Då tillkommer en avgift på 39 kronor per faktura.

Det finns dock en del andra avgifter som kan vara bra att känna till. Om du tar ut kontanter tillkommer till exempel en uttagsavgift på 3 procent eller 35 kronor som lägst. Du behöver även betala ett valutapåslag på 1,75 procent om du gör köp i en annan valuta än i svenska kronor.

Skyddar dig på resan, men inte så mycket mer

Som innehavare av re:member Flex omfattas du av kortets kompletterande reseförsäkring. Försäkringen ger dig ett bra skydd på resan, men också innan resan tack vare avbeställningsskyddet.

Bortsett från dessa två försäkringar – som anses vara ”standard” när det kommer till kreditkort – ingår dock inte så mycket mer. Vill du ha ett bättre skydd kan du dock alltid teckna re:member Trygghetspaket som innehåller en försäkring för evenemangsavbeställning, allrisk och en prisgaranti på 90 dagar.

Smidig app och förmånliga rabatter

Som kund hos re:member kan du sköta alla dina kreditärenden via deras enkla och användarvänliga app. Här kan du bland annat se saldo och transaktioner, få tillgång till din fakturainformation, beställa extrakort och se din PIN-kod.

Slutligen kan du med re:member Flex ta del av mängder av förmånliga rabatter online. Som kund får du nämligen tillgång till förmånsprogrammet re:member Rewards som ger dig rabatt i över 300 webbutiker.

Ett bra val för dig med god ekonomi

re:member Flex kan framför allt vara ett bra alternativ för dig som ofta handlar online och som inte vill betala dyra årsavgifter. Det kan också vara passande för dig som har en god ekonomi eftersom den nominella räntan ligger från 9,84 procent. Alltså är re:member Flex betydligt billigare än många andra kreditkort.

Kunderna själva har delade meningar om kortet – vissa är jättenöjda och menar att det är det bästa kreditkortet de haft. Andra uppger att appen krånglar och att supporten lämnar något att önska.

 • Högt kreditbelopp - upp till 120 000 kronor.
 • Få rabatt i över 300 webbutiker och spara pengar.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd ingår utan extra kostnad.
 • Håll ett öga på saldo, transaktioner och fakturainformation i Re:members app.
 • Kredit på över 50 000 kronor kan enbart beviljas efter 6 månader som kund.
 • Något höga krav.

Se kredikort:

2. Bank Norwegian VISA - Resekort

 • Kreditlimit: Upp till 150 000 kr
 • Årsränta: 21,99%
 • Uttagsavgift: 0%
 • Valutapåslag: 1,75%
 • Räntefri kredit: 45 dagar
Bank Norwegian VISA

Bank Norwegian VISA har många egenskaper som kan vara extra förmånliga när du befinner dig utomlands. Först och främst saknar kortet både årsavgift och aviavgift (om du betalar digitalt). Du kan dessutom utnyttja upp till 45 räntefria dagar och du behöver inte betala någon uttagsavgift i utlandet. Även valutapåslaget är extra lågt.

Med Bank Norwegian VISA kan du ansöka om en kreditgräns på mellan 5 000 och 150 000 kronor. Hur stort kreditutrymme du blir beviljad beror dock återigen på din individuella betalningsförmåga.

Något hög ränta – men låga avgifter

Jämfört med många andra kreditkort har Bank Norwegian VISA en ganska hög ränta – 21,99 procent. Samtidigt har kortet mycket låga avgifter, vilket kompenserar för den höga räntan. Kortet är dels helt kostnadsfritt, då det saknar årsavgift. Om du dessutom betalar dina fakturor digitalt slipper du även betala aviavgiften.

Det som gör Bank Norwegian VISA till ett utmärkt resekort är dock de låga avgifterna i utlandet. Kreditkortet saknar nämligen uttagsavgifter och har dessutom ett extra lågt valutapåslag (jämfört med många andra kort) på 1,75 procent.

Välj mellan CashPoints eller cashback

Du som ansöker om Bank Norwegian VISA kan idag välja mellan två olika bonussystem: CashPoints eller cashback. Tidigare gick det enbart att tjäna CashPoints, men med tanke på den rådande pandemin har Norwegian valt att pausa intjäningen av poäng på flygresor. Istället har de infört systemet cashback som ger kortinnehavare riktiga pengar tillbaka på sina köp.

Här får du 0,5 procent tillbaka på allt du köper och varje cashback motsvarar 1 krona. Du kan dessutom använda dina cashbacks för att betala av din faktura.

Reseförsäkring ingår

I och med att detta är ett kreditkort från Norwegian – ett av Europas största lågprisflygbolag – är det föga förvånande att det innehåller en reseförsäkring. Reseförsäkringen gäller när du betalar minst 50 procent resan med kreditkortet och ger dig ersättning för bland annat avbeställning, försenat bagage och olycksfall.

Om du vill känna dig extra trygg i vardagen kan du alltid teckna någon av Norwegians många tilläggsförsäkringar mot en extra kostnad, exempelvis en tandvårdsförsäkring, ID-stöldförsäkring, betalskydd och självriskförsäkring för hyrbil.

Ett bra val för dig som ofta är ute och reser

Bank Norwegian VISA är ett bra kort för dig som ofta är på resande fot. Bortsett från den kompletterande reseförsäkringen har kortet 0 kronor i uttagsavgift och ett relativt lågt valutapåslag. Dessutom är kortet helt gratis eftersom det saknar årsavgift och du kan även tjäna cashback (eller CashPoints) på dina köp.

Även om avgifterna för detta kreditkort är relativt låga är räntan över genomsnittet för de kort som ingår i vår jämförelse. Dessutom är ålderskravet ovanligt högt – 23 år. Bortsett från det råder det inga tvivel om att Bank Norwegian VISA kan vara ett förmånligt kort att ha i plånboken på resan.

 • Kredit upp till 150 000 kronor med 45 dagars räntefrihet.
 • 0 kronor i årsavgift och uttagsavgift.
 • Cashback eller CashPoints – du väljer själv.
 • Stödjer mobilbetalningar med Google Pay, Fitbit Pay och Garmin Pay.
 • Högt ålderskrav (23 år).
 • Något hög ränta.

3. Coop Mer Mastercard - Matkort

 • Kreditlimit: Upp till 100 000 kr
 • Årsränta: 19,95%
 • Uttagsavgift: 1,5% (lägst 35 kr)
 • Valutapåslag: 1,75%
 • Räntefri kredit: 55 dagar
coop

Om du ofta handlar på Coop kan Coop Mer Mastercard vara ett utmärkt kreditkort för dig. Med Coop Mer Mastercard får du nämligen poäng på allt du köper – inte bara när du handlar hos Coop. För varje spenderad krona får du nämligen upp till 6 poäng i bonus, men hos Coop får du dubbel bonus.

Dina poäng kan du sedan använda i Coops egen poängshop. Här kan du byta ut dem mot allt ifrån biobiljetter och prenumerationer på streamingtjänster till resor och hotellvistelser. Du kan också byta ut dina poäng mot värdecheckar på Coop om du hellre vill handla billigare mat.

Coop Mer Mastercard har en relativt låg årsränta på 19,95 procent och den räntefria perioden ligger på 55 dagar. Kortet har emellertid ett par avgifter som kan vara bra att ta hänsyn till, bland annat en årsavgift på 295 kronor (0 kronor det första året), uttagsavgift på 1,5 procent (lägst 35 kronor) och valutapåslag på 1,75 procent.

Flera förmånliga försäkringar

Coop Mer Mastercard har en kompletterande reseförsäkring som ger dig ersättning för försenat bagage eller transport och skyddar både dig och din familj (upp till tre medresenärer). Det ingår också ett avbeställningsskydd som ersätter dig om du behöver avboka din resa på grund av sjukdom eller olycksfall.

Bortsett från reseförsäkringen ingår även en drulleförsäkring i Coop Mer Mastercard. Denna ger dig ersättning för självförvållade skador till följd av olyckshändelser. Kortet har även en prisgaranti som ger dig mellanskillnaden tillbaka om du betalat en vara, men hittar den till ett bättre pris någon annanstans inom 90 dagar.

Slutligen har Coop Mer Mastercard även en förlängd garanti som ger dig ett år längre garanti vid inköp av hemelektronik och vitvaror.

Ett prisvärt matkort

Om du är ute efter ett prisvärt matkort med många förmåner kan Coop Mer Mastercard vara någonting för dig. Det här kortet ger nämligen dig poäng på alla köp, inte bara de du gör hos Coop.

Hos Coop får du dock dubbla poäng, vilket också är anledningen till att Coop Mer Mastercard får utmärkelsen ”Bästa matkortet”. Du får dessutom flera förmånliga försäkringar, bland annat en reseförsäkring, en drulleförsäkring, prisgaranti och förlängd garanti på 1 år.

Den enda nackdelen vi kan se med Coop Mer Mastercard är att du måste vara Coop-medlem för att ansöka. Att bli medlem tar dock inte mer än några minuter via hemsidan.

Läs hela vårt omdöme om Coop Bank här!

 • 0,5 poäng/krona i bonus på allt du köper och dubbel bonus när du handlar på Coop.
 • Låg ränta och 55 dagars räntefri kredit.
 • Drulleförsäkring, reseförsäkring, prisgaranti och förlängd garanti ingår.
 • Inga specifika inkomstkrav och 18-årsgräns för att ansöka.
 • Coop-medlemskap krävs för att ansöka.
 • Hög uttagsavgift och valutapåslag.

4. OKQ8 VISA Kreditkort - Bensinkort

 • Kreditlimit: 1 000 – 100 000 kr
 • Årsränta: 15,95%
 • Uttagsavgift: 3% (lägst 35 kr)
 • Valutapåslag: 2%
 • Räntefri kredit: 45 dagar
OKQ8 VISA Kreditkort

OKQ8 VISA är ett bra val för dig som ofta kör bil och tankar på OKQ8. Här får du nämligen marknadens bästa drivmedelsrabatt på hela 25 öre per liter drivmedel du tankar. Utöver det får du även 2 procent på allt du köper hos OKQ8 och 0,3 procent i övriga butiker. Som om inte det vore nog får du även 5 procent rabatt på hyrbil, medlemspriser på el och försäkring samt en rad unika medlemsförmåner.

Med OKQ8 VISA kan du ansöka om en kredit på upp till 100 000 kronor med en ränta på 15,95 procent och en räntefri kreditperiod på 45 dagar. Du behöver inte betala någon årsavgift för kortet, däremot tillkommer en aviavgift och en delbetalningsavgift. Även uttagsavgifterna är ganska höga, likaså valutapåslaget.

Reseförsäkring och betalningsfria månader

Trots att OKQ8 VISA är ett bensinkort ingår en förmånlig reseförsäkring med avbeställningsskydd. Den gäller i 60 dagar och ger dig bland annat ersättning för försenat bagage eller för självrisken om något händer hemma medan du är borta. Du får också ersättning om du måste avboka resan på grund av exempelvis sjukdom.

En annan fördel med OKQ8 VISA är att du får två betalningsfria månader per år. Detta innebär att du inte behöver göra någon inbetalning alls under dessa månader, vilket kan vara extra fördelaktigt kring julen eller under semestern.

1 procent i sparränta

Slutligen kan du faktiskt spara pengar med OKQ8 VISA. Här får du nämligen möjlighet att sätta in upp till 300 000 kronor på ditt konto och tjäna en sparränta på 1 procent, vilket är bra mycket bättre än vad bankerna erbjuder. Du kan dessutom ta ut pengarna helt kostnadsfritt.

Värt att nämna är dock att du inte kan utnyttja din kredit om du har insatt kapital på kortet. Då sker dragningarna först och främst från ditt kapital och när det är slut övergår dragningarna till krediten.

Ett bra val för dig som bilägare

OKQ8 VISA är ett utmärkt alternativ för dig som ofta kör bil och som framför allt tankar på OKQ8. Förutom en generös drivmedelsrabatt på 25 öre per liter kan du samla poäng på alla dina köp som förvandlas till bonuscheckar.

Med 0 kronor i årsavgift, en förhållandevis låg ränta, två betalningsfria månader per år och generösa bonusar kan vi inte annat än rekommendera OKQ8 VISA för dig som ofta kör bil

 • Marknadens bästa drivmedelsrabatt - 25 öre per liter drivmedel du tankar.
 • Bonussystem ger dig 2 procent i bonus hos OKQ8 och 0,3 procent i övriga butiker, världen över.
 • Ingen årsavgift.
 • Erbjuder två betalningsfria månader per år.
 • Ganska höga avgifter, bland annat aviavgift på 25 kronor.
 • Betalningsanmärkningar accepteras inte.

Ansök här:

5. Resurs Gold - Bonuskort

 • Kreditlimit: Upp till 150 000 kr
 • Årsränta: 12,36 – 17,32%
 • Uttagsavgift: 2,97% (lägst 35 kr)
 • Valutapåslag: 1,97%
 • Räntefri kredit: 60 dagar
resurs-bank-gold

Vill du främst ha ett kreditkort för att kunna ta del av bonusar? Då kan Resurs Gold vara något för dig. Resurs Gold erbjuder dessutom det största kreditutrymmet i vår sammanställning – upp till 150 000 kronor.

Årsräntan för Resurs Gold är individuell och ligger mellan 12,36 – 17,32 procent. Det är ganska högt, åtminstone jämfört med många andra kreditkort i vår sammanställning. Bortsett från räntan tillkommer dessutom en årsavgift samt en månatlig aviavgift.

Uttagsavgiften ligger på 2,97 procent eller 35 kronor som lägst och valutapåslaget på 1,97 procent. Dessa avgifter gör att kortet kanske inte är optimalt att använda utomlands.

Bonus på varje krona

Något som däremot kan kompensera för de något höga avgifterna är kortets bonusmöjligheter. Med Resurs Gold får du nämligen tillgång till ett generöst bonussystem som ger dig 0,5 poäng för varje spenderad krona.

Dina poäng kan du sedan använda för att handla i Resurs poängshop där du hittar allt ifrån presentkort på kända butiker till solglasögon och hemelektronik. Och om du vill samla poäng snabbare kan du alltid köpa till ett extrakort mot en avgift på 50 kronor.

60 dagars räntefri kredit och kompletterande reseförsäkring

Med Resurs Gold får du alltid 60 dagars räntefri kredit, vilket innebär att du har 60 dagar på dig att återbetala det du är skyldig om du vill slippa betala ränta. Du har också möjlighet att delbetala ditt köp i hela 6 månader utan ränta. Då behöver du enbart betala de avgifter som tillkommer i samband med krediten.

När du betalar minst 75 procent av din kommande resa med Resurs Gold ingår dessutom en kompletterande reseförsäkring som ger dig bland ersättning om ditt flyg eller ditt bagage är försenat. I reseförsäkringen ingår även ett självriskskydd för din bostad och din bil samt ett klassiskt avbeställningsskydd som ersätter dig om du på grund av skälig orsak måste avboka resan.

Separera dina köp på olika fakturor

En egenskap som gör Resurs Gold till ett extra förmånligt kreditkort för delbetalning är möjligheten att separera dina köp på olika fakturor. Köp över 1 000 kronor kan du nämligen lyfta över till en separat faktura som du sedan kan delbetala. Dina övriga småköp stannar kvar på den vanliga fakturan som du kan betala i sin helhet i slutet av månaden.

Perfekt för dig som vill samla poäng

Resurs Gold är ett bra kreditkort på många sätt, men passar bäst för den som vill samla poäng och ta del av generösa bonusar. Här får du nämligen 0,5 poäng på varje krona du handlar för som du kan använda till biobiljetter, presentkort eller annat i Resurs egen poängshop.

Visst är Resurs Gold ett lite dyrare kort, men samtidigt kan de generösa bonusarna kompensera för detta i längden.

 • Möjlighet att delbetala i upp till 6 månader utan ränta.
 • 0,5 poäng för varje spenderad krona (byt in dina poäng i Resurs poängshop).
 • Reseförsäkring med avbeställningsskydd ingår.
 • Möjlighet att flytta större köp till en separat faktura.
 • Höga ansökningskrav.
 • Höga avgifter.

Guide: Allt du behöver veta om kreditkort

Ett kreditkort har många fördelaktiga egenskaper och kan vara ett bra komplement till ditt vanliga bankkort om du använder det på rätt sätt.

Med kortet kan du handla nu, men betala när din lön kommer in på kontot. Det kan också vara ett bra alternativ för dig som vill ta del av extra förmåner när du handlar, tankar eller reser.

Läs vidare för att lära dig mer om hur kreditkort fungerar, hur du ansöker och vad du ska tänka på när du jämför kreditgivare.

Hur fungerar kreditkort?

Ett kreditkort är ett löpande lån som är kopplat till ett fysiskt kort. Varje gång du använder kortet utnyttjar du krediten (”lånet”).

I slutet av månaden får du en faktura på det belopp du använt. Fakturan anger det belopp du är skyldig att betala tillbaka till kreditgivaren.

Hur mycket du kan få i kredit beror främst på dina ekonomiska förutsättningar. Oftast ligger kreditgränserna från 10 000 kronor upp till 150 000 kronor.

I samband med din ansökan tar kreditgivaren en kreditupplysning på dig. Med hjälp av den kan de ta reda på hur din ekonomi ser ut. Och ju bättre ekonomi du har, desto större kredit kan du få.

Ränta och avgifter

I och med att ett kort med kredit är ett slags lån måste du såklart betala för att utnyttja det.

Kreditkort har precis som lån en ränta, det vill säga en procentuell avgift som du betalar för att få låna pengarna. Räntan baseras på det utnyttjade kreditbeloppet.

Oftast betalar du bara ränta om du väljer att dela upp återbetalningen av skulden över flera månader.

Om du till exempel har ett kreditutrymme på 30 000 kronor, men bara utnyttjat 5 000 kronor, betalar du alltså bara ränta på 5 000 kronor.

Det kan även tillkomma andra avgifter för kreditkortet:

 • Uppläggningsavgift – en engångsavgift som du betalar när du tecknar kreditkortet.
 • Aviavgift – en månatlig administrationsavgift. Oftast slipper du denna avgift om du till exempel väljer att betala via e-faktura.
 • Årsavgift – en årlig avgift för kortet som brukar ligga på cirka 200 kronor upp till 1 000 kronor. Långt ifrån alla kreditkort har dock en årsavgift.

Räntefri period – vad är det?

De flesta kreditkort har en så kallad räntefri period på exempelvis 45 dagar.

Det betyder att du inte behöver betala ränta för krediten, så länge du återbetalar det du är skyldig inom den räntefria perioden.

Betalkort vs kreditkort - Vad är skillnaden?

Kort med kredit brukar delas in i två kategorier:

 • Betalkort
 • Kreditkort

Betalkort

Det finns olika typer av betalkort idag. Vissa går enbart att använda hos ett specifikt företag medan andra går att använda överallt.

Med betalkortet samlas alla dina köp på en faktura, precis som med kreditkort, men här finns en viktig skillnad. Du kan nämligen inte delbetala din skuld, utan du måste betala månadsfakturan i sin helhet innan förfallodatumet.

Fördelen med detta upplägg är att det kan hindra dig från att spendera pengar du inte kan betala tillbaka i slutet av månaden.

Kreditkort

Kreditkortet fungerar precis som ett betalkort. Skillnaden är att du i slutet av månaden kan välja att dela upp betalningen istället för att betala allt på en gång.

Betalar du tillbaka pengarna inom den räntefria perioden behöver du som tidigare nämnt inte betala ränta.

Väljer du istället att dela upp betalningen börjar också räntan att ticka.

Varför ska jag skaffa ett kreditkort?

Ett kort med kredit kan framför allt vara en flexibel betalningslösning, men det finns faktiskt flera andra fördelar med dessa kort.

De brukar till exempel komma med olika försäkringar och bonussystem som kan ge dig värdefulla rabatter på dina köp.

Nedan ska vi titta närmare på några bra anledningar att skaffa ett kreditkort.

Ger dig extra skydd på resan

Den allra vanligaste försäkringen som igår i kreditkort idag är reseförsäkringen. Den ger dig ett kompletterande skydd till reseskyddet i din hemförsäkring.

Oftast gäller reseförsäkringen om du betalar mer än hälften av resan med kortet. Här kan du få ersättning för exempelvis försenat eller förlorat bagage.

Många kreditkort har även ett avbeställningsskydd som ersätter dig om du behöver ställa in resan på grund av exempelvis sjukdom.

Få bonusar och rabatter

En annan bra anledning till varför många skaffar ett kort med kredit är bonusarna.

Många kreditkort är nämligen anslutna till förmånliga bonussystem som kan ge dig poäng på allt du köper. Poängen kan du sedan byta ut mot rabatter i en eller flera utvalda butiker.

Det finns även speciella kreditkort anpassade för mat, drivmedel och resor som ger dig specifika rabatter inom just dessa områden.

Dessa kort är förstås extra bra för dig som reser med samma flygbolag, handlar på samma matbutik eller tankar hos samma drivmedelskedja.

Förmåner när du reser

Det är inte ovanligt att kort med kredit har en rad andra reserelaterade förmåner utöver reseförsäkringen. Några exempel på sådana förmåner är:

 • Tillgång till exklusiva lounger på flygplatser
 • Reducerad självrisk vid hyrbil
 • Personlig concierge-service

OBS! Bäst-i-testet.se kan inte garantera att de omdömen vi använt som källor har lämnats av personer som köpt eller använt produkten. Läs mer i våra allmänna villkor.

Vanliga frågor

Ett kreditkort är ett bankkort som är kopplat till en kredit. Varje gång du använder kortet dras pengarna från ditt kreditutrymme. När du betalar tillbaka krediten fylls ditt kreditutrymme på igen och du kan använda pengarna på nytt.

Det enklaste är att skaffa ett kort online. Då behöver du bara klicka dig in hos kreditgivaren och fylla i ansökningsblanketten.

Oftast får du svar på din ansökan redan samma dag och kortet skickas sedan till dig via post inom några arbetsdagar.

Baserat på dess egenskaper har vi valt ut re:member Flex till ett av de bästa kreditkorten just nu. Det här är ett bra vardagskort som ger dig upp till 100 000 kronor i kredit. Du kan dessutom enkelt hålla ett öga på saldo, transaktioner och fakturainformation i Re:members app.

Det beror på vilka behov du har. Idag finns det kort med alla möjliga förmåner – vissa är anpassade för dig som ofta kör bil, andra för dig som reser mycket.

Det finns även kreditkort med bonussystem och generösa matrabatter.

Hjälpte det här testet om Kreditkort dig?

46 Röster, Genomsnitt: 4.9/5
Skriv recension

Liknande tester

låneförmedlare

Sveriges 6 bästa låneförmedlare just nu.

bästa bolån test

Jämför 3 bolån med hög kundnöjdhet.

bild på bil

Jämför och hitta det bästa och billigaste billånet för dig.

Testvinnare - Kreditkort

 1. re:member Flex

  Bästa kreditkortet
 2. Bank Norwegian VISA

  Bank Norwegian VISA

  Resekort
 3. coop

  Coop Mer Mastercard

  Matkort

Vanliga frågor

Ett kreditkort är ett bankkort som är kopplat till en kredit. Varje gång du använder kortet dras pengarna från ditt kreditutrymme. När du betalar tillbaka krediten fylls ditt kreditutrymme på igen och du kan använda pengarna på nytt.

Det enklaste är att skaffa ett kort online. Då behöver du bara klicka dig in hos kreditgivaren och fylla i ansökningsblanketten.

Oftast får du svar på din ansökan redan samma dag och kortet skickas sedan till dig via post inom några arbetsdagar.

Baserat på dess egenskaper har vi valt ut re:member Flex till ett av de bästa kreditkorten just nu. Det här är ett bra vardagskort som ger dig upp till 100 000 kronor i kredit. Du kan dessutom enkelt hålla ett öga på saldo, transaktioner och fakturainformation i Re:members app.

Det beror på vilka behov du har. Idag finns det kort med alla möjliga förmåner – vissa är anpassade för dig som ofta kör bil, andra för dig som reser mycket.

Det finns även kreditkort med bonussystem och generösa matrabatter.