Vilken Àr den bÀsta kaffebryggaren?

Vi har granskat marknadens utbud av kaffebryggare och utsett Moccamaster KB952AO till bÀst i test enligt kundomdömen och expertrecensioner. Denna kaffebryggare Àr energisnÄl och brygger 10 koppar kaffe pÄ bara 6 minuter.

I vÄr sammanstÀllning av kaffebryggare kan du lÀsa mer om alla testvinnare i olika kategorier. HÀr har vi Àven satt ihop en enkel köpguide med information som kan hjÀlpa dig att göra rÀtt val.

VÀlj produkter att jÀmföra

Sortera efter

Moccamaster KB952AO
Moccamaster KB952AO
 • Brygger 10 koppar pĂ„ 6 minuter
 • AvstĂ€ngning efter 40 minuter
 • EnergisnĂ„l
Vi rekommenderar:
Philips Grind & Brew HD7769/00
Philips Grind & Brew HD7769/00
 • Integrerad malkvarn
 • Brygger upp till 12 koppar
 • VĂ€rmehĂ„llning upp till 2 timmar
Vi rekommenderar:
Electrolux EKF7800
Electrolux EKF7800
 • SjĂ€lvrengöring
 • Hög kapacitet
 • Inbyggd timer
Vi rekommenderar:

Kaffebryggare: 3 bryggare i test

av Marcello Rongione Senast uppdaterad : Nov 12, 2020

De allra flesta startar sin morgon med en god kopp kaffe. Faktum Àr att vi Skandinaver statistiskt sett dricker mest kaffe i hela vÀrlden! Enligt Expertvalet dricker bara vi svenskar i genomsnitt 3,2 kaffekoppar per dag och person.

Med andra ord Àr det inte sÄ konstigt att vi har höga krav pÄ vÄra kaffebryggare. Dock kan dessa krav se aningen olika ut. Vissa kaffedrickare vill att det ska gÄ snabbt utan krÄngel, andra Àr ute efter en riktig smakupplevelse.

Oavsett vilken typ av kaffeÀlskare du Àr har vi utsett tre kaffebryggare som passar de flesta behov och hushÄll. Genom att markera de olika modellerna i sammanstÀllningen ovan kan enkelt du jÀmföra deras egenskaper och prestanda.

Lite lÀngre ner i denna artikel hittar du detaljerad information om samtliga modeller och Àven en grundlig guide inför ditt inköp av kaffebryggare.

1. Moccamaster KB952AO- BĂ€st i testet

bÀst i test kaffemaskin
  • Antal koppar: 10 st
  • Effekt: 1520 watt
  • VĂ€rmeelement: Ja, 2 st
  • Automatisk avstĂ€ngning: Ja
  • Kanna: Glas
  • VĂ€rmehĂ„llning: Ja
  • GodkĂ€nd av ECBC: Ja

Moccamaster KB952AO har toppat mÄnga tidigare experttester samtidigt som den fÄtt högsta möjliga betyg av konsumenterna sjÀlva. Att denna kaffebryggare stÄr som vinnare i kategorin BÀst i testet 2020 Àr inte sÀrskilt förvÄnande.

Tack vare sin stilrena och tidlösa design passar Moccamaster in i mÄnga hushÄll och du kan rÀkna med utmÀrkt kaffe varje gÄng. Denna kaffebryggare kommer i flera olika fÀrger och med tanke pÄ dess höga kvalitet ligger den ÀndÄ i en bra prisklass.

Moccamaster grundades under mitten av 1960-talet och har sedan lÀnge varit en av de allra frÀmsta filterbryggarna pÄ marknaden. Idag finns det mÄnga olika modeller med olika funktioner att vÀlja bland, men designen Àr i princip alltid densamma.

Design

Moccamaster KB952AO har tidlös och modern design som gör att den passar in i de flesta hem. Modellen kommer dessutom i tre olika fĂ€rger – vit, silver och svart.

SjÀlva bryggaren Àr gjord av tÄligt aluminium som klarar av bÄde repor och stötar. FilterbehÄllaren Àr tillverkad av plast och glaskannan Àr elegant utformad med ett bekvÀmt handtag och ett munstycke som förhindrar spill.

Bryggning

PĂ„ bara sex minuter kan Moccamaster KB952AO brygga upp till tio koppar kaffe – alltsĂ„ 1,25 liter kaffe. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt kan hela sĂ€llskapet fĂ„ en vĂ€lförtjĂ€nt kaffekopp pĂ„ kort tid.

Temperaturen pÄ det fÀrdiga kaffet ligger alltid mellan 92 och 96 grader, vilket Àr den ultimata temperaturen för att fÄ bra kaffe.

Droppstopp

Moccamaster KB952AO har en automatisk droppstopp-funktion i tre olika lÀgen som förhindrar att vÀrmeelementet skadas av kaffedroppar. Droppstoppet kan Àven pÄverka de aromer som frislÀpps under sjÀlva bryggningen.

VĂ€rmeelement

Denna filterbryggare Àr utrustad med tvÄ stycken vÀrmeelement för ultimat bryggning och vÀrmehÄllning. Det ena vÀrmeelementet vÀrmer upp vattnet mellan 92-96 grader och det andra elementet hÄller ditt nybryggda kaffe varmt lÀnge.

Automatisk avstÀngning

Tack vare den automatiska avstÀngningen behöver du aldrig vara orolig över att du glömt stÀnga av din kaffebryggare. Om du inte anvÀnt bryggaren pÄ 40 minuter kommer den att stÀngas av per automatik. Det övre vÀrmeelementet kommer dessutom att slÄs av sÄ fort behÄllaren Àr tom.

Bortsett frÄn att denna funktion minskar brandrisken hjÀlper den dig Àven att spara el. Samtidigt Àr Moccamaster KB952AO en mycket energisnÄl bryggare vars Ärsförbrukning ligger pÄ sÄ lite som 65 kWh/Är.

Slutsats

Det finns en anledning till varför denna filterbryggare frÄn Moccamaster Àr en av de mest populÀra pÄ marknaden. Bortsett frÄn att dess tidlösa design och förmÄga att brygga upp till tio koppar pÄ sex minuter Àr den lÀttanvÀnd, sÀker och energisnÄl.

 • Kraftfull kaffebryggare som Ă€r godkĂ€nd av (ECBC) European Coffee Brewing Centre.
 • Brygger upp till 10 koppar kaffe pĂ„ bara 6 minuter.
 • LĂ„g energiförbrukning (rekommenderas av Energimyndigheten).
 • Ingen timer.

BĂ€st pris hos:

2. Philips Grind & Brew HD7769/00- BĂ€sta premiumval

Philips Grind & Brew HD7769/00
Philips Grind & Brew HD7769/00
  • Antal koppar: 12 stycken
  • Effekt: 1000 watt
  • Kanna: Glas
  • Integrerad malkvarn: Ja
  • VĂ€rmehĂ„llning: Ja
  • Timer: Ja
  • LCDdisplay: Ja

Vinnare i kategorin BĂ€sta premiumvalet Ă€r Philips Grind & Brew HD7769, en bryggare i den högre prisklassen som ger dig exakt det du betalar för. HĂ€r kan du mala dina egna kaffebönor – till och med tvĂ„ olika sorter – och njuta av en perfekt kaffekopp varje dag.

Om du Àr petig med ditt kaffe Àr detta helt klart en modell att titta nÀrmare pÄ. Den Àr inte mycket dyrare Àn Moccamastern och dessutom utrustad med ett flertal extra funktioner.

Design

Philips HD7769 har en enkel, men modern design med en kropp av aluminium, en behÄllare av plast och en kanna av glas med ett ergonomiskt handtag.

Tack vare sin minimalistiska design passar denna bryggare in i mÄnga hem, men tyvÀrr gÄr den inte att fÄ i andra fÀrger, vilket Àr möjligt med Moccamastern.

Bryggning

Med denna kaffebryggare kan du brygga upp till 12 koppar Ät gÄngen pÄ bara 10 minuter. Den Àr alltsÄ inte lika snabb som BÀst i test-vinnaren, men samtidigt brygger den fler koppar.

Philips HD7769 har en integrerad malningskvarn, vilket innebÀr att du kan mala dina egna kaffebönor för att fÄ det perfekta kaffet. Du kan dessutom vÀlja mellan 9 olika malningsgrader.

Den delade behÄllaren gör det möjligt för dig att mala tvÄ olika sorters bönor samtidigt. Gillar du att experimentera med olika kaffesorter Àr detta alltsÄ en modell för dig.

Om du vill anvÀnda köpt nymalet kaffe gÄr det ocksÄ att bra. DÄ stÀnger du bara av kvarnen och hÀller i det andra kaffet. SjÀlvklart Àr Àven denna modell utrustad med en droppstopp-funktion för att bevara vÀrmeelementet.

Aromfördelare

I bryggarens glaskanna finns ett munstycke som cirkulerar och fördelar det nybryggda kaffet jÀmnt nÀr det rinner ner i kannan. Detta gör att Àven aromerna frÄn kaffet finfördelas för bÀsta resultat.

Justerbar kaffestyrka

Philips HD7769 Àr perfekt för dig som gillar extra starkt kaffe vissa dagar och mildare andra dagar. HÀr finns nÀmligen en funktion som tillÄter dig att justera styrkan pÄ kaffet sÄvÀl som antalet koppar du vill brygga.

Med bara en knapptryckning kan du vÀlja att fÄ ditt kaffe milt, medelstarkt eller starkt.

Timer

Gillar du att vakna till lukten av nybryggt kaffe? Det kan du göra med Philips HD7769. Med hjĂ€lp av bryggarens timer kan du sjĂ€lv stĂ€lla in nĂ€r du vill att kaffet ska vara klart – det enda du behöver göra Ă€r att förbereda bryggaren innan du gĂ„r och lĂ€gger dig.

VÀrmehÄllning

Philips HD7769 hĂ„ller ditt kaffe varmt lĂ€nge – om du vill det. HĂ€r kan du nĂ€mligen stĂ€lla in vĂ€rmehĂ„llning pĂ„ 10 minuter upp till hela tvĂ„ timmar. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt behöver du inte brygga nytt kaffe om suget kickar in snabbt.

Automatisk avstÀngning

Med hjÀlp av bryggarens automatiska avstÀngning behöver du aldrig vara orolig över att lÀmna kaffebryggaren pÄ. Om du inte anvÀnt bryggaren pÄ ett tag kommer den nÀmligen att stÀnga av sig sjÀlv, en funktion som sparar oro sÄvÀl som energi.

Slutsats

Med Philips HD7769 kan du rÀkna med att varje kaffekopp bjuder pÄ en utmÀrkt smakupplevelse. Detta Àr helt klart en modell för den krÀsne som vill ha sitt kaffe pÄ ett speciellt sÀtt.

Bortsett frÄn att du sjÀlv har möjlighet att mala tvÄ olika bönsorter samtidigt kan du Àven stÀlla in en timer sÄ att kaffet Àr alltid Àr klart nÀr du vill ha det. Det enda som Àr lite synd Àr att bryggaren inte Àr ECBC-certifierad.

 • Integrerad kvarn tillĂ„ter dig att mala upp till tvĂ„ olika typer av kaffebönor.
 • VĂ€lj sjĂ€lv vilken stryka du vill ha pĂ„ kaffet.
 • Timern gör att du kan vakna upp till nybryggt kaffe varje morgon.
 • Tar lite lĂ€ngre tid pĂ„ sig att brygga kaffet.

Köp nu hos:

3. Electrolux EKF7800- BĂ€sta budgetvalet

Electrolux EKF7800
  • Antal koppar: 12 stycken
  • Effekt: 1080 Watt
  • Automatisk avstĂ€ngning: Ja
  • Kanna: Glas
  • VĂ€rmehĂ„llning: Ja
  • Löstagbar vattentank: Ja
  • Rengöringsprogram: Ja

Med Electrolux EKF7800 fÄr du mycket kaffebryggare för pengarna. Denna modell har dessutom fÄtt höga poÀng i experternas tester och goda betyg av anvÀndarna sjÀlva. Trots det lÄga priset har denna bryggare mÄnga funktioner och finesser.

Om du har en stram budget, men ÀndÄ vill njuta av riktigt bra kaffe kan Electrolux EKF7800 vara ett utmÀrkt alternativ. Bortsett frÄn att den Àr lÀtt att anvÀnda ger den dig gott kaffe vid varje bryggning.

Design

Electrolux EKF7800 Àr tillverkad av rostfritt stÄl och plast, vilket gör den extra hÄllbar och tÄlig. Bryggarens stora bas gör den dessutom extra stabil och glaskannans breda handtag ger ett bra grepp.

Bryggarens vattenkanna, som Àr gjord av plast, Àr dessutom avtagbar för en smidigare vattenpÄfyllning.

Bryggning

Electrolux EKF7800 brygger upp till 12 koppar Ät gÄngen med en vattentemperatur pÄ mellan mellan 92 och 96 grader. Det varma vattnet fördelas jÀmt över kaffet vid varje bryggning för ett optimalt resultat.

Justerbar kaffestyrka

Med Electrolux EKF7800 kan du sjĂ€lv justera kaffestyrkan via den smarta LCD-displayen. DĂ€r kan du vĂ€lja mellan tvĂ„ stycken olika nivĂ„er – vanlig eller stark. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt kan du alltid fĂ„ en lite starkare kopp nĂ€r du behöver det.

Timer

Bryggarens inbyggda timer gör det möjligt för dig att vakna upp till doften av nybryggt kaffe varje morgon utan att behöva lÀmna sÀngen. Du behöver bara göra iordning kaffebryggaren kvÀllen innan och stÀlla in en tid dÄ du vill att ditt kaffe ska vara klart.

VÀrmehÄllning

Electrolux EKF7800 erbjuder tre olika lĂ€gen för vĂ€rmehĂ„llning – lĂ„g, medium och hög. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt kan du hĂ„lla kaffet varmt under en lĂ€ngre tid om det skulle behövas.

Automatisk avstÀngning

Kaffebryggaren stÀnger automatiskt av sig sjÀlv efter 40 minuter om du inte anvÀnder den. DÀrmed behöver du inte oroa dig över att ha lÀmnat den pÄ om du till exempel varit försenad till jobbet. Den automatiska avstÀngningen minskar risken för olyckor samtidigt som den sparar dig energi.

SjÀlvrengöring

Electrolux EKF7800 Àr utrustad med sjÀlvrengöring, vilket innebÀr att den avkalkas automatiskt med en enkel knapptryckning. Detta Àr en mycket förmÄnlig funktion eftersom kaffebryggaren bör avkalkas regelbundet för lÀngsta hÄllbarhet.

Vattenfilter

Ytterligare en förmÄnlig funktion Àr det inbyggda vattenfiltret som filtrerar vattnet under bryggningsprocessen. Vattenfiltersystemet gÄr sjÀlvklart att byta ut och med bara en knapptryckning kan du ta reda pÄ nÀr det Àr dags för ett byte.

Slutsats

Att Electrolux EKF7800 Ă€r ett utmĂ€rkt budgetval rĂ„der det inga tvivel om – hĂ€r fĂ„r du mycket kaffebryggare för pengarna. Tack vare bryggarens mĂ„nga funktioner kan du njuta av en god kopp kaffe varje dag, inte minst nĂ€r du vaknar tack vare den inbyggda timern.

 • SjĂ€lvrengöring gör att du inte behöver tĂ€nka pĂ„ avkalkning.
 • VĂ€lj mellan tre olika lĂ€gen för vĂ€rmehĂ„llning.
 • Programmera kaffebryggningen i förvĂ€g med den inbyggda timern.
 • Ingen malkvarn.

Köp nu hos:

Guide: Innan du köper kaffebryggare

Om du vill hitta den bÀsta kaffebryggaren för just ditt behov och hem finns det en del saker som kan vara bra att tÀnka pÄ. Du bör inte köpa vilken kaffebryggare som helst utan jÀmföra bÄde funktioner och prestanda. PÄ sÄ sÀtt kan du hitta en modell som blir en kÀr vÀn i mÄnga Är framöver.

Nedan har vi sammanstÀllt en hjÀlpsam guide som kan vara bra att lÀsa igenom innan du bestÀmmer dig för en kaffebryggare. HÀr kommer vi bland annat att gÄ igenom vilka olika typer av kaffebryggare du kan vÀlja mellan, men ocksÄ vilka funktioner som Àr viktigare Àn andra.

Olika varianter av kaffebryggare

Kaffebryggare kommer i en rad olika utföranden som kan skilja sig Ät en hel del. NÄgra av de vanligaste modellerna Àr:

 • Pour-over bryggare. I denna modell hĂ€ller du först i 10 procent av den totala vattenmĂ€ngden i kaffet som du sedan lĂ„ter stĂ„. DĂ€refter hĂ€ller du försiktigt i resten av vattnet och lĂ„ter det rinna igenom.
 • Pressbryggare. HĂ€r hĂ€ller du i bĂ„de kaffe och vatten samtidigt. Detta pressas sedan ned via ett inbyggt filter.
 • Elbryggare/perkulator. Dessa kaffebryggare har ett inbyggt filter som du lĂ€gger kaffet i. DĂ€refter fyller du kannan med vatten och under bryggningen spolas vattnet genom filtret och kaffet.
 • Filterkaffebryggare. Detta Ă€r den vanligaste typen av kaffebryggare dĂ€r kaffet placeras i ett kaffefilter som placeras i en filterbehĂ„llare. Vattnet hĂ€ller du upp i en separat vattenbehĂ„llare som sedan tar sig ner i en kanna via kaffefiltret.

Dyr eller billig kaffebryggare?

Du bör naturligtvis vÀlja en kaffebryggare efter din budget, dock bör du vara medveten om att ett högre pris ofta innebÀr bÀttre prestanda och funktioner.

En enklare kaffebryggare i den lÀgre prisklassen kan vara ett alternativ för den som frÀmst bryr sig om koffeinet och som inte behöver extra finesser. Dessa bryggare gör vad de ska, men rÀkna med en kortare livslÀngd.

Bryr du dig om kvaliteten pĂ„ ditt kaffe bör du se dig om efter en aningen dyrare modell – du fĂ„r trots allt vad du betalar för. Lite dyrare kaffebryggare Ă€r ofta utrustade med moderna funktioner som kan brygga riktigt gott kaffe.

NÀr du vÀljer modell bör du först och frÀmst ta hÀnsyn till vilka krav du sjÀlv har pÄ ditt kaffe. SjÀlvklart bör du Àven utgÄ ifrÄn din personliga budget, men tÀnk pÄ att pris pÄverkar kvalitet sÄvÀl som hÄllbarhet.

Kaffebryggarens vanligaste funktioner

Medan vissa kaffebryggare hĂ„ller sig till den huvudsakliga uppgiften – att brygga kaffe – finns det modeller tar kaffebryggandet ett steg lĂ€ngre. Mer avancerade bryggare Ă€r nĂ€mligen utrustade med moderna funktioner, till exempel:

 • Reglage för kaffestyrka. Genom att vĂ€lja styrka kan du alltid fĂ„ ditt kaffe precis sĂ„ starkt som du vill ha det.
 • Timer. Med en inbyggd timer kan du alltid ha ditt kaffe klart nĂ€r du kommer hem frĂ„n jobbet eller nĂ€r du kliver upp pĂ„ morgonen.
 • VarmhĂ„llning. Denna funktion gör att kaffet hĂ„ller sig varmt lĂ€ngre, sĂ„ att du inte behöver brygga nytt gĂ„ng pĂ„ gĂ„ng.
 • Temperaturfunktion. Majoriteten av dagens kaffebryggare Ă€r utrustade med denna finess som ser till att vattnet har precis rĂ€tt temperatur i bryggningen. Den optimala temperaturen för att fĂ„ ett riktigt gott kaffe Ă€n nĂ€mligen mellan 92 och 96 grader.
 • AvstĂ€ngningsfunktion. NĂ€r du inte anvĂ€nt maskinen under en viss tid kommer den att stĂ€ngas av automatiskt. Detta Ă€r en mycket viktig sĂ€kerhetsfunktion eftersom den kan förhindra brĂ€nder i hemmet.

Kaffebryggaren och ECBC-certifiering

ECBC (European Coffee Brewing Centre) Àr ett kaffelaboratorium som gör oberoende tester pÄ kaffebryggare. Om kaffebryggaren Àr ECBC-certifierad kan du rÀkna med att den brygger gott kaffe och att sjÀlva maskinen Àr tillverkad av god kvalitet.

Det finns vissa riktlinjer kaffebryggare mÄste förhÄlla sig till för att kunna fÄ en certifiering av ECBC:

 • Kaffet mĂ„ste bryggas mellan 6 och 8 minuter.
 • Bryggtemperaturen mĂ„ste vara mellan 92 och 96 grader.
 • Koncentratet av kaffet ska vara mellan 1,30 och 1,55 procent under bryggningen.
 • Aromen som frigörs frĂ„n kaffet ska vara mellan 18 och 22 procent.

SÄ fÄr du perfekt kaffe - varje gÄng (Tips!)

Även om du har investerat i en riktigt bra kaffebryggare finns det saker du kan göra för att uppnĂ„ den perfekta kaffekoppen. HĂ€r kommer vĂ„ra bĂ€sta tips.

 • VĂ€lj nymalet kaffe. AnvĂ€nd helst nymalet kaffe för bĂ€sta smakupplevelse. Om inte, se till vĂ€lja vĂ€l förseglat bryggkaffe.
 • AnvĂ€nd oblekt kaffefilter. Eftersom blekningen kan ta smak rekommenderar vi att du anvĂ€nder ett oblekt kaffefilter.
 • Blöt kaffefiltret innan anvĂ€ndning. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt undviker du att filtret lĂ€mnar smak i kaffet.
 • HĂ„ll kaffebryggaren frĂ€sch. HĂ„ll din kaffebryggare avkalkad och rengör den noggrant med jĂ€mna mellanrum.
 • Drick omgĂ„ende. Kaffet bör drickas inom 1 till 8 minuter efter bryggning.

Förvaring av kaffe

För att ditt kaffe ska hÄlla sig frÀscht och ge bra smak sÄ lÀnge som möjligt bör du förvara det i en lufttÀt glasburk. Du bör Àven förvara kaffet i kylskÄpet eftersom det hÄller sig bÀst i svala miljöer.

Om du maler kaffebönor sjĂ€lv bör du brygga kaffet direkt efter malningen – det Ă€r nĂ€mligen dĂ„ du fĂ„r ut sĂ„ mycket smak som möjligt.

KĂ€llor

Nedan hittar du ett urval av de kÀllor vi utgÄtt ifrÄn i vÄr sammanstÀllning av  testvinnande kaffebryggare.

kÀllor för bÀst-i-testet.se

🇾đŸ‡Ș RĂ„d&Rön

RÄd&Rön Àr en av Sveriges största aktörer som utför oberoende och professionella tester av produkter inom en rad olika omrÄden. I deras test av kaffebryggare ingÄr 18 modeller, bland annat Electrolux EKF7800, som Àr den modell vi pÄ BÀst-i-testet.se utsett till BÀsta budgetvalet.

I sitt omfattande test har RÄd&Rön dels utgÄtt ifrÄn kaffebryggarnas effektivitet, det vill sÀga hur lÄng tid det tar att brygga en kanna, men ocksÄ deras anvÀndarvÀnlighet och energiförbrukning. Utöver det har en expertpanel bedömt arom, syra och balans pÄ  det fÀrdigbryggda kaffet.

Observera att du mÄste betala för att fÄ tillgÄng till det fullstÀndiga testet.

👉 Se hela testet hĂ€r.

🇾đŸ‡Ș Enemo.se

Enemo.se Àr en vitvarubutik online som erbjuder allt ifrÄn diskmaskiner och kylskÄp till kaffebryggare och skönhetsvÄrd.

I vÄr sammanstÀllning har vi bland annat utgÄtt frÄn kundernas egna recensioner som finns tillgÀngliga pÄ Enemo.se, inte minst för vÄr BÀst i testet-vinnare Moccamaster KB952AO.

👉 Du hittar alla recensioner hĂ€r.

🇬🇧 Amazon.co.uk

Amazon grundades 1994 och Àr idag ett av vÀrldens största e-handelsbolag. HÀr kan du köpa allt ifrÄn böcker, klÀder och accessoarer till elektronik och köksapparater, bland annat kaffebryggare.

I vÄr sammanstÀllning av kaffebryggare har vi delvis utgÄtt frÄn de recensioner som finns pÄ Amazon, till exempel för vÄr premiumvinnare Philips Grind & Brew HD7769/00.

👉 Se samtliga recensioner.

Blender

En viktig hjÀlpreda i köket.

bÀsta vattenkokaren

BĂ€sta vattenkokaren - 3 modeller i test

Slow Cooker test

Slow Cooker test - 3 testvinnare

dammsugare bÀst i test

Ett mÄste i varje stÀdskÄp.

robotdammsugare

HÄller ditt hem fritt frÄn damm.

handdammsugaren

Förenklar stÀdningen i hemmet.

BÀsta strykjÀrnet 2020

Slipp skrynkliga textilier.

Portabel AC test

Portabel AC test - 3 testvinnare

Liknande tester

Blender

En viktig hjÀlpreda i köket.

bÀsta vattenkokaren

BĂ€sta vattenkokaren - 3 modeller i test

Slow Cooker test

Slow Cooker test - 3 testvinnare

dammsugare bÀst i test

Ett mÄste i varje stÀdskÄp.

robotdammsugare

HÄller ditt hem fritt frÄn damm.

handdammsugaren

Förenklar stÀdningen i hemmet.

BÀsta strykjÀrnet 2020

Slipp skrynkliga textilier.

Portabel AC test

Portabel AC test - 3 testvinnare

Vanliga frÄgor och svar

En kaffebryggare hjÀlper dig att brygga gott kaffe pÄ nÄgra minuter. Olika kaffebryggare har olika funktioner, men generellt sett fungerar sjÀlva bryggningen sÄ hÀr:

 • Fyll pĂ„ med vatten i vattenbehĂ„llaren.
 • LĂ€gg i sĂ„ mycket kaffe du vill ha i filtret som du sedan placerar i kaffebehĂ„llaren.
 • NĂ€r vattnet vĂ€rms upp via vĂ€rmeelementet ökar trycket. Vattnet stiger upp genom ett rör som sedan leder till kaffebehĂ„llaren.
 • DĂ€r pressas kaffet ut genom filtret ner i ned i kaffekannan.
 • NĂ€r allt kaffe Ă€r klart kommer vĂ€rmeplattan att hĂ„lla det varmt under en begrĂ€nsad tid.

Alla har olika preferenser nÀr det gÀller smak pÄ kaffet. Vissa har extra höga krav pÄ sitt kaffe medan andra frÀmst Àr ute efter koffeinet. DÀrför Àr det svÄrt att sÀga vilken kaffebryggare som ger godast kaffe.

Genom att lÀsa igenom vÄr sammanstÀllning av testvinnande kaffebryggare kan du enklare hitta en modell som passar just dina kaffepreferenser.

Genom att rengöra din kaffebryggare regelbundet kan du förlÀnga dess livslÀngd samtidigt som du alltid fÄr vÀlsmakande kaffe. Bortsett frÄn att avkalka kaffebryggaren regelbundet bör du Àven rengöra den invÀndigt och utvÀndigt.

TvÀtta rent filterbehÄllaren och kannan med varmt vatten och diskmedel. SjÀlva maskinen bör du torka av med en fuktig trasa.

Det finns olika metoder för att avkalka en kaffebryggare. De vanligaste sÀtten Àr att antingen köpa fÀrdig avkalkningsvÀtska i affÀren eller att anvÀnda sig utav Àttika eller bikarbonat.

Du bör avkalka din kaffebryggare med jÀmna mellanrum för att undvika ansamlingar av kalk. Kalk kan nÀmligen fÄ kaffet att smaka dÄligt samtidigt som det kan förkorta kaffebryggarens livslÀngd.

Om du vill förlÀnga livslÀngden pÄ din kaffebryggare bör du avkalka den regelbundet, gÀrna 1 gÄng i mÄnaden. Avkalkar du den mer sÀllan Àr det inte omöjligt att mögel och bakterier fÄr fÀste i kalken och sedan tar sig ner i kaffet.