Vilken Àr den bÀsta kaffebryggaren?

Vi har granskat marknadens utbud av kaffebryggare och utsett Moccamaster KB952AO till bÀst i test enligt kundomdömen och expertrecensioner. Denna kaffebryggare Àr energisnÄl och brygger 10 koppar kaffe pÄ bara 6 minuter.

I vÄr sammanstÀllning av kaffebryggare kan du lÀsa mer om alla testvinnare i olika kategorier. HÀr har vi Àven satt ihop en enkel köpguide med information som kan hjÀlpa dig att göra rÀtt val.

VÀlj produkter att jÀmföra

Sortera efter

Moccamaster KB952AO
Moccamaster KB952AO
 • Brygger 10 koppar pĂ„ 6 minuter
 • AvstĂ€ngning efter 40 minuter
 • EnergisnĂ„l
Vi rekommenderar:
Philips Grind & Brew HD7769/00
Philips Grind & Brew HD7769/00
 • Integrerad malkvarn
 • Brygger upp till 12 koppar
 • VĂ€rmehĂ„llning upp till 2 timmar
Vi rekommenderar:
Electrolux EKF7700
Electrolux EKF7700
 • Aroma-funktion
 • Brygger mellan 2 – 10 koppar
 • Digital display med inbyggd timer
Vi rekommenderar:

Kaffebryggare: 6 bryggare i test

av Marcello Rongione Senast uppdaterad : Jan 21, 2021

De allra flesta startar sin morgon med en god kopp kaffe. Faktum Àr att vi Skandinaver statistiskt sett dricker mest kaffe i hela vÀrlden! Enligt Expertvalet dricker bara vi svenskar i genomsnitt 3,2 kaffekoppar per dag och person.

Med andra ord Àr det inte sÄ konstigt att vi har höga krav pÄ vÄra kaffebryggare. Dock kan dessa krav se aningen olika ut. Vissa kaffedrickare vill att det ska gÄ snabbt utan krÄngel, andra Àr ute efter en riktig smakupplevelse.

Oavsett vilken typ av kaffeÀlskare du Àr har vi utsett tre kaffebryggare som passar de flesta behov och hushÄll. Genom att markera de olika modellerna i sammanstÀllningen ovan kan enkelt du jÀmföra deras egenskaper och prestanda.

Lite lÀngre ner i denna artikel hittar du detaljerad information om samtliga modeller och Àven en grundlig guide inför ditt inköp av kaffebryggare.

1. Moccamaster KB952AO- BĂ€st i testet

Moccamaster KB952AO
  • Antal koppar: 10 st
  • Effekt: 1520 watt
  • VĂ€rmeelement: Ja, 2 st
  • Automatisk avstĂ€ngning: Ja
  • Kanna: Glas
  • VĂ€rmehĂ„llning: Ja
  • GodkĂ€nd av ECBC: Ja

Moccamaster KB952AO har toppat mÄnga tidigare experttester samtidigt som den fÄtt högsta möjliga betyg av konsumenterna sjÀlva. Att denna kaffebryggare stÄr som vinnare i kategorin BÀst i testet 2021 Àr inte sÀrskilt förvÄnande.

Tack vare sin stilrena och tidlösa design passar Moccamaster in i mÄnga hushÄll och du kan rÀkna med utmÀrkt kaffe varje gÄng. Denna kaffebryggare kommer i flera olika fÀrger och med tanke pÄ dess höga kvalitet ligger den ÀndÄ i en bra prisklass.

Moccamaster grundades under mitten av 1960-talet och har sedan lÀnge varit en av de allra frÀmsta filterbryggarna pÄ marknaden. Idag finns det mÄnga olika modeller med olika funktioner att vÀlja bland, men designen Àr i princip alltid densamma.

Design

Moccamaster KB952AO har tidlös och modern design som gör att den passar in i de flesta hem. Modellen kommer dessutom i tre olika fĂ€rger – vit, silver och svart.

SjÀlva bryggaren Àr gjord av tÄligt aluminium som klarar av bÄde repor och stötar. FilterbehÄllaren Àr tillverkad av plast och glaskannan Àr elegant utformad med ett bekvÀmt handtag och ett munstycke som förhindrar spill.

Bryggning

PĂ„ bara sex minuter kan Moccamaster KB952AO brygga upp till tio koppar kaffe – alltsĂ„ 1,25 liter kaffe. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt kan hela sĂ€llskapet fĂ„ en vĂ€lförtjĂ€nt kaffekopp pĂ„ kort tid.

Temperaturen pÄ det fÀrdiga kaffet ligger alltid mellan 92 och 96 grader, vilket Àr den ultimata temperaturen för att fÄ bra kaffe.

Droppstopp

Moccamaster KB952AO har en automatisk droppstopp-funktion i tre olika lÀgen som förhindrar att vÀrmeelementet skadas av kaffedroppar. Droppstoppet kan Àven pÄverka de aromer som frislÀpps under sjÀlva bryggningen.

VĂ€rmeelement

Denna filterbryggare Àr utrustad med tvÄ stycken vÀrmeelement för ultimat bryggning och vÀrmehÄllning. Det ena vÀrmeelementet vÀrmer upp vattnet mellan 92-96 grader och det andra elementet hÄller ditt nybryggda kaffe varmt lÀnge.

Automatisk avstÀngning

Tack vare den automatiska avstÀngningen behöver du aldrig vara orolig över att du glömt stÀnga av din kaffebryggare. Om du inte anvÀnt bryggaren pÄ 40 minuter kommer den att stÀngas av per automatik. Det övre vÀrmeelementet kommer dessutom att slÄs av sÄ fort behÄllaren Àr tom.

Bortsett frÄn att denna funktion minskar brandrisken hjÀlper den dig Àven att spara el. Samtidigt Àr Moccamaster KB952AO en mycket energisnÄl bryggare vars Ärsförbrukning ligger pÄ sÄ lite som 65 kWh/Är.

Slutsats

Det finns en anledning till varför denna filterbryggare frÄn Moccamaster Àr en av de mest populÀra pÄ marknaden. Bortsett frÄn att dess tidlösa design och förmÄga att brygga upp till tio koppar pÄ sex minuter Àr den lÀttanvÀnd, sÀker och energisnÄl.

 • Kraftfull kaffebryggare som Ă€r godkĂ€nd av (ECBC) European Coffee Brewing Centre.
 • Brygger upp till 10 koppar kaffe pĂ„ bara 6 minuter.
 • LĂ„g energiförbrukning (rekommenderas av Energimyndigheten).
 • Ingen timer.

BĂ€st pris hos:

2. Philips Grind & Brew HD7769/00- BĂ€sta premiumval

Philips Grind & Brew HD7769/00
Philips Grind & Brew HD7769/00
  • Antal koppar: 12 stycken
  • Effekt: 1000 watt
  • Kanna: Glas
  • Integrerad malkvarn: Ja
  • VĂ€rmehĂ„llning: Ja
  • Timer: Ja
  • LCDdisplay: Ja

Vinnare i kategorin BĂ€sta premiumvalet Ă€r Philips Grind & Brew HD7769, en bryggare i den högre prisklassen som ger dig exakt det du betalar för. HĂ€r kan du mala dina egna kaffebönor – till och med tvĂ„ olika sorter – och njuta av en perfekt kaffekopp varje dag.

Om du Àr petig med ditt kaffe Àr detta helt klart en modell att titta nÀrmare pÄ. Den Àr inte mycket dyrare Àn Moccamastern och dessutom utrustad med ett flertal extra funktioner.

Design

Philips HD7769 har en enkel, men modern design med en kropp av aluminium, en behÄllare av plast och en kanna av glas med ett ergonomiskt handtag.

Tack vare sin minimalistiska design passar denna bryggare in i mÄnga hem, men tyvÀrr gÄr den inte att fÄ i andra fÀrger, vilket Àr möjligt med Moccamastern.

Bryggning

Med denna kaffebryggare kan du brygga upp till 12 koppar Ät gÄngen pÄ bara 10 minuter. Den Àr alltsÄ inte lika snabb som BÀst i test-vinnaren, men samtidigt brygger den fler koppar.

Philips HD7769 har en integrerad malningskvarn, vilket innebÀr att du kan mala dina egna kaffebönor för att fÄ det perfekta kaffet. Du kan dessutom vÀlja mellan 9 olika malningsgrader.

Den delade behÄllaren gör det möjligt för dig att mala tvÄ olika sorters bönor samtidigt. Gillar du att experimentera med olika kaffesorter Àr detta alltsÄ en modell för dig.

Om du vill anvÀnda köpt nymalet kaffe gÄr det ocksÄ att bra. DÄ stÀnger du bara av kvarnen och hÀller i det andra kaffet. SjÀlvklart Àr Àven denna modell utrustad med en droppstopp-funktion för att bevara vÀrmeelementet.

Aromfördelare

I bryggarens glaskanna finns ett munstycke som cirkulerar och fördelar det nybryggda kaffet jÀmnt nÀr det rinner ner i kannan. Detta gör att Àven aromerna frÄn kaffet finfördelas för bÀsta resultat.

Justerbar kaffestyrka

Philips HD7769 Àr perfekt för dig som gillar extra starkt kaffe vissa dagar och mildare andra dagar. HÀr finns nÀmligen en funktion som tillÄter dig att justera styrkan pÄ kaffet sÄvÀl som antalet koppar du vill brygga.

Med bara en knapptryckning kan du vÀlja att fÄ ditt kaffe milt, medelstarkt eller starkt.

Timer

Gillar du att vakna till lukten av nybryggt kaffe? Det kan du göra med Philips HD7769. Med hjĂ€lp av bryggarens timer kan du sjĂ€lv stĂ€lla in nĂ€r du vill att kaffet ska vara klart – det enda du behöver göra Ă€r att förbereda bryggaren innan du gĂ„r och lĂ€gger dig.

VÀrmehÄllning

Philips HD7769 hĂ„ller ditt kaffe varmt lĂ€nge – om du vill det. HĂ€r kan du nĂ€mligen stĂ€lla in vĂ€rmehĂ„llning pĂ„ 10 minuter upp till hela tvĂ„ timmar. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt behöver du inte brygga nytt kaffe om suget kickar in snabbt.

Automatisk avstÀngning

Med hjÀlp av bryggarens automatiska avstÀngning behöver du aldrig vara orolig över att lÀmna kaffebryggaren pÄ. Om du inte anvÀnt bryggaren pÄ ett tag kommer den nÀmligen att stÀnga av sig sjÀlv, en funktion som sparar oro sÄvÀl som energi.

Slutsats

Med Philips HD7769 kan du rÀkna med att varje kaffekopp bjuder pÄ en utmÀrkt smakupplevelse. Detta Àr helt klart en modell för den krÀsne som vill ha sitt kaffe pÄ ett speciellt sÀtt.

Bortsett frÄn att du sjÀlv har möjlighet att mala tvÄ olika bönsorter samtidigt kan du Àven stÀlla in en timer sÄ att kaffet Àr alltid Àr klart nÀr du vill ha det. Det enda som Àr lite synd Àr att bryggaren inte Àr ECBC-certifierad.

 • Integrerad kvarn tillĂ„ter dig att mala upp till tvĂ„ olika typer av kaffebönor.
 • VĂ€lj sjĂ€lv vilken stryka du vill ha pĂ„ kaffet.
 • Timern gör att du kan vakna upp till nybryggt kaffe varje morgon.
 • Tar lite lĂ€ngre tid pĂ„ sig att brygga kaffet.

Köp nu hos:

3. Electrolux EKF7700- BĂ€sta budgetvalet

Electrolux EKF7700
  • Antal koppar: 10 stycken
  • Effekt: 1080 Watt
  • Automatisk avstĂ€ngning: Ja
  • Kanna: Glas
  • VĂ€rmehĂ„llning: Ja
  • Löstagbar vattentank: –
  • Rengöringsprogram: Ja

Electrolux EKF7700 Àr en prisvÀrd kaffebryggare som klarar sitt jobb galant. Inom bara nÄgra minuter kan du brygga mellan 2 och 10 koppar vÀlsmakande kaffe. HÀr finns Àven en smart Aroma-funktion som förlÀnger bryggtiden för att fÄ ut sÄ mycket smak ur kaffet som möjligt.

Om du Àr ute efter en allsidig och lÀttanvÀnd kaffebryggare kan Electrolux EKF7700 vara ett utmÀrkt alternativ. Majoriteten av anvÀndarna Àr överens om att modellen ger dig mycket för pengarna. Extra uppskattad Àr timerfunktionen som gör att du kan vakna upp till doften av kaffe pÄ morgonen.

Traditionell design

Electrolux EKF7700 Àr en kaffebryggare med traditionell design. Den robusta konstruktionen av rostfritt stÄl ger modellen en lÄng livslÀngd och ett stilrent utseende.

Kannan, som Àr tillverkad av glas, rymmer 1,375 liter och Àr snyggt integrerad i konstruktionen. Handtaget av plast ger dig ett bra grepp och munstycket gör det enkelt att hÀlla upp kaffe utan spill.

Tack vare mĂ„ttangivelserna pĂ„ sidan av kannan Ă€r det enkelt att mĂ€ta upp rĂ€tt mĂ€ngd kaffe. Även pĂ„ sidan av kaffebryggaren finns en vattenindikator som visar antalet koppar.

En fördel nÀr det gÀller Electrolux EKF7700 Àr att filterhÄllaren Àr löstagbar. Detta gör det extra enkelt att rengöra behÄllaren efter anvÀndning.

En nackdel vad gĂ€ller designen Ă€r dock att locket pĂ„ kaffebryggaren bara kan stĂ€llas upp i ett lĂ€ge – rakt upp. Detta kan bli ett problem om du har begrĂ€nsat med utrymme under köksskĂ„pen.

Brygger upp till 10 koppar

Med Electrolux EKF7700 kan du brygga mellan 2 och 10 koppar kaffe Ät gÄngen. Detta gör det möjligt att bara brygga kaffe Ät dig sjÀlv, men ocksÄ Ät dina gÀster. Kannan har en kapacitet pÄ 1,375 liter och som tidigare nÀmnt Àr det enkelt att mÀta upp rÀtt mÀngd vatten.

Naturligtvis Àr kaffebryggaren utrustad med ett droppstopp. Detta gör att du inte behöver spilla kaffe pÄ vÀrmeplattan nÀr du tar bort kannan.

Enligt anvĂ€ndarna kunde dock droppstoppet vara en aning större – nu behöver vara noga med att stĂ€lla rĂ€tt kannan. Gör du inte det finns det risk att kaffet rinner över.

Intuitiva kontroller och digital display

Electrolux EKF7700 Àr enkel att anvÀnda tack vare sina intuitiva kontroller och digitala display (som Àven visar tiden). Med hjÀlp av kontrollerna kan du starta och stÀnga av kaffebryggaren.

Med kontrollerna kan du Àven justera modellens Aroma-funktion. Denna funktion tillÄter dig att förlÀnga bryggtiden för att fÄ ut sÄ mycket smak av kaffet som möjligt. PÄ sÄ sÀtt kan du anpassa bryggningen efter dina egna preferenser, Àven om du bara vill brygga en kopp.

Electrolux EKF7700 har Àven en inbyggd timer. Med den kan du förprogrammera bryggningen upp till 24 timmar i förvÀg. PÄ sÄ sÀtt kan du vakna upp till doften av nybryggt kaffe pÄ morgonen. Du behöver bara lÀgga i kaffe och vatten innan du gÄr och lÀgger dig.

Automatisk avstÀngning

Precis som mÄnga andra kaffebryggare Àr Electrolux EKF7700 utrustad med en sjÀlvavstÀngningsfunktion. Modellens vÀrmeelement hÄlls varmt i 40 minuter innan det stÀngs av automatiskt.

Tack vare denna funktion slipper du oroa dig över att ha lÀmnat kaffebryggaren pÄslagen pÄ morgonen. SjÀlvklart kan du Àven stÀnga av modellen manuellt med hjÀlp av kontrollerna.

Summering

Electrolux EKF7700 Àr en allsidig och lÀttanvÀnd kaffebryggare som passar i de flesta hushÄll. Modellen Àr enkel att förstÄ sig pÄ och utrustad med flera trevliga funktioner som mÄnga kaffeÀlskare kommer att uppskatta.

TvÄ av de frÀmsta fördelarna med Electrolux EKF7700 Àr timern och Aroma-funktionen. Det Àr Àven en fördel att du bara kan brygga tvÄ koppar om du skulle vilja det. Dessutom har modellen en snygg design som passar in i mÄnga kök.

De enda nackdelarna med Electrolux EKF7700 Ă€r att luckan bara kan stĂ„ i ett lĂ€ge – rakt upp. Dessutom kunde droppstoppet varit nĂ„got större enligt anvĂ€ndarna sjĂ€lva. I övrigt Ă€r detta helt klart en utmĂ€rkt kaffebryggare för dig som vill komma undan lite billigare, utan att tumma pĂ„ kaffekvaliteten.

 • VĂ€lfungerande Aroma-funktion som förlĂ€nger bryggtiden.
 • Möjligt att brygga mellan 2 – 10 koppar.
 • Intuitiva reglage med digital display.
 • VĂ€rmehĂ„llning i 40 minuter.
 • Ingen indikator nĂ€r kaffet Ă€r klart.
 • Inte det bĂ€st droppstoppet.

Köp nu hos:

4. Melitta Aroma Signature Deluxe- Rekommenderat val

Melitta Aroma Signature DeLuxe
Melitta Aroma Signature DeLuxe
  • Antal koppar: 10 st
  • Effekt: 1520 watt
  • VĂ€rmeelement: Ja, 2 st
  • Automatisk avstĂ€ngning: Ja
  • Kanna: Glas
  • VĂ€rmehĂ„llning: Ja
  • GodkĂ€nd av ECBC: Ja

Melitta Aroma Signature Deluxe Àr en högkvalitativ kaffebryggare som brygger upp till 10 koppar kaffe pÄ bara 6 minuter. Den stilrena designen i kombination med den höga anvÀndarvÀnligheten gör att modellen passar in i de flesta hem.

Kaffebryggaren har en robust konstruktion av stÄl, droppstopp för att skydda vÀrmeelementen och en rymlig glaskanna. Kaffebryggarens Aroma-control ger god smak Àven pÄ fÀrre koppar kaffe och indikatorn signalerar nÀr kaffet Àr klart.

”Riktigt nöjd med den hĂ€r kaffemaskinen. Brygger utmĂ€rkt kaffe, lĂ€tt att anvĂ€nda och rengöra. Rekommenderar den till alla som Ă€r seriösa med sitt kaffe.”

Kundrecension hÀmtad frÄn Qualityreview.co.uk

Stilren design och högkvalitativa material

Melitta Aroma Signature Deluxe har en elegant design som för tankarna till den klassiska kaffebryggaren MoccaMaster. Maskinen Àr tillverkad av högkvalitativ plast och borstat stÄl med en kanna i glas.

Precis som med MoccaMaster fyller du i vatten i den genomskinliga behÄllaren till vÀnster. BehÄllaren Àr bÄde utrustad med mÄtt och belysning som gör det enklare att mÀta upp rÀtt mÀngd kaffe. Det gÄr Àven att ta av behÄllaren för att fylla den direkt frÄn kranen.

FilterbehÄllaren Àr avtagbar och utrustad med ett droppstopp samt en lÄsmekanism. PÄ sÄ sÀtt kan du vara sÀker pÄ att inte skada vÀrmeelementet nÀr du flyttar kannan. Du startar kaffebryggaren enkelt med hjÀlp av knapparna under vattenbehÄllaren.

Brygger 10 koppar pÄ 6 minuter

Melitta Aroma Signature Deluxe Ă€r en blixtsnabb kaffebryggare som brygger upp till 10 koppar pĂ„ bara 6 minuter. NĂ€r du brygger mindre mĂ€ngder kaffe, till exempel mellan 2 – 5 koppar kan du anvĂ€nda modellens AromaControl som hjĂ€lper till att bibehĂ„lla smaken.

I bryggprocessen vĂ€rmer kaffebryggaren upp vattnet till en optimal temperatur pĂ„ mellan 92 – 96 grader. DĂ€rmed kan du förvĂ€nta dig ett vĂ€lsmakande kaffe vid varje bryggning.

SÄ fort kaffet Àr klart kommer kaffebryggaren att meddela dig med en ljudsignal. Detta Àr en uppskattad funktion som mÄnga andra kaffebryggare saknar.

TvÄ vÀrmeelement och sjÀlvavstÀnging

Melitta Aroma Signature Deluxe Àr utrustad med tvÄ vÀrmeelement: ett som vÀrmer upp vattnet och ett som hÄller det fÀrdiga kaffet varmt.

Ytterligare en fördel med Melitta Aroma Signature Deluxe Ă€r att du sjĂ€lv kan vĂ€lja hur lĂ€nge vĂ€rmehĂ„llningen ska pĂ„gĂ„ – mellan 30, 60 eller 90 minuter. MĂ„nga andra kaffebryggare stĂ€ngs av efter en bestĂ€md tid som inte gĂ„r att justera.

Enkel rengöring

Att ta hand om din Melitta Aroma Signature Deluxe Ă€r enkelt. Först och frĂ€mst gĂ„r det att ta av flera delar av kaffebryggaren – till exempel filterbehĂ„llaren – och antingen diska dem för hand eller i maskin.

Modellen Àr Àven utrustad med ett avkalkningsprogram som indikerar nÀr det Àr dags för avkalkning. Regelbunden avkalkning gör att kaffebryggaren hÄller lÀngre och med Melitta Aroma Signature Deluxe blir detta moment enklare Àn nÄgonsin.

Summering

Melitta Aroma Signature Deluxe Àr en prisvÀrd och ECBC-godkÀnd kaffebryggare som brygger gott kaffe varje gÄng. Den stilrena designen och den höga anvÀndarvÀnligheten gör att modellen passar bÄde koffeinÀlskare och kaffeexperter.

TvÄ av de frÀmsta fördelarna med Melitta Aroma Signature Deluxe Àr den snabba bryggningstiden och det smidiga avkalkningssystemet.

Dessutom gÄr det att justera sjÀlvavstÀngningen manuellt och vid bryggning av fÀrre koppar hjÀlper AromaControl till att bibehÄlla smaken.

De enda nackdelarna med kaffebryggaren, enligt anvÀndarna sjÀlva, Àr att kaffet kan bli nÄgot svagt (vilket kan ha att göra med den korta bryggningstiden). Vissa menar Àven att avsaknaden av en display Àr en nackdel samt att instruktionsmanualen kan vara en aning

 • Brygger mellan 2 – 10 koppar inom 6 minuter.
 • AromaControl behĂ„ller smaken Ă€ven vid fĂ€rre koppar.
 • Löstagbar vatten- och filterbehĂ„llare (som Ă€ven kan diskas i maskin).
 • Inbyggd avkalkningssystem.
 • Kan brygga relativt svagt kaffe.
 • Hade varit bra med en digital display.

Köp nu hos:

5. Electrolux EKF7800

Electrolux EKF7800
  • Antal koppar: 12 stycken
  • Effekt: 1080 Watt
  • Automatisk avstĂ€ngning: Ja
  • Kanna: Glas
  • VĂ€rmehĂ„llning: Ja
  • Löstagbar vattentank: Ja
  • Rengöringsprogram: Ja

Med Electrolux EKF7800 fÄr du mycket kaffebryggare för pengarna. Denna modell har dessutom fÄtt höga poÀng i experternas tester och goda betyg av anvÀndarna sjÀlva. Trots det lÄga priset har denna bryggare mÄnga funktioner och finesser.

Om du har en stram budget, men ÀndÄ vill njuta av riktigt bra kaffe kan Electrolux EKF7800 vara ett utmÀrkt alternativ. Bortsett frÄn att den Àr lÀtt att anvÀnda ger den dig gott kaffe vid varje bryggning.

Design

Electrolux EKF7800 Àr tillverkad av rostfritt stÄl och plast, vilket gör den extra hÄllbar och tÄlig. Bryggarens stora bas gör den dessutom extra stabil och glaskannans breda handtag ger ett bra grepp.

Bryggarens vattenkanna, som Àr gjord av plast, Àr dessutom avtagbar för en smidigare vattenpÄfyllning.

Bryggning

Electrolux EKF7800 brygger upp till 12 koppar Ät gÄngen med en vattentemperatur pÄ mellan mellan 92 och 96 grader. Det varma vattnet fördelas jÀmt över kaffet vid varje bryggning för ett optimalt resultat.

Justerbar kaffestyrka

Med Electrolux EKF7800 kan du sjĂ€lv justera kaffestyrkan via den smarta LCD-displayen. DĂ€r kan du vĂ€lja mellan tvĂ„ stycken olika nivĂ„er – vanlig eller stark. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt kan du alltid fĂ„ en lite starkare kopp nĂ€r du behöver det.

Timer

Bryggarens inbyggda timer gör det möjligt för dig att vakna upp till doften av nybryggt kaffe varje morgon utan att behöva lÀmna sÀngen. Du behöver bara göra iordning kaffebryggaren kvÀllen innan och stÀlla in en tid dÄ du vill att ditt kaffe ska vara klart.

VÀrmehÄllning

Electrolux EKF7800 erbjuder tre olika lĂ€gen för vĂ€rmehĂ„llning – lĂ„g, medium och hög. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt kan du hĂ„lla kaffet varmt under en lĂ€ngre tid om det skulle behövas.

Automatisk avstÀngning

Kaffebryggaren stÀnger automatiskt av sig sjÀlv efter 40 minuter om du inte anvÀnder den. DÀrmed behöver du inte oroa dig över att ha lÀmnat den pÄ om du till exempel varit försenad till jobbet. Den automatiska avstÀngningen minskar risken för olyckor samtidigt som den sparar dig energi.

SjÀlvrengöring

Electrolux EKF7800 Àr utrustad med sjÀlvrengöring, vilket innebÀr att den avkalkas automatiskt med en enkel knapptryckning. Detta Àr en mycket förmÄnlig funktion eftersom kaffebryggaren bör avkalkas regelbundet för lÀngsta hÄllbarhet.

Vattenfilter

Ytterligare en förmÄnlig funktion Àr det inbyggda vattenfiltret som filtrerar vattnet under bryggningsprocessen. Vattenfiltersystemet gÄr sjÀlvklart att byta ut och med bara en knapptryckning kan du ta reda pÄ nÀr det Àr dags för ett byte.

Slutsats

Att Electrolux EKF7800 Ă€r ett utmĂ€rkt budgetval rĂ„der det inga tvivel om – hĂ€r fĂ„r du mycket kaffebryggare för pengarna. Tack vare bryggarens mĂ„nga funktioner kan du njuta av en god kopp kaffe varje dag, inte minst nĂ€r du vaknar tack vare den inbyggda timern.

 • SjĂ€lvrengöring gör att du inte behöver tĂ€nka pĂ„ avkalkning.
 • VĂ€lj mellan tre olika lĂ€gen för vĂ€rmehĂ„llning.
 • Programmera kaffebryggningen i förvĂ€g med den inbyggda timern.
 • Ingen malkvarn.

Köp nu hos:

6. Bosch TKA8013

Bosch Styline TKA8013
Bosch Styline TKA8013
Bosch Styline TKA8013
  • Antal koppar: 10 st
  • Effekt: 1160 watt
  • VĂ€rmeelement: Ja, 2 st
  • Automatisk avstĂ€ngning: Ja
  • Kanna: Glas
  • VĂ€rmehĂ„llning: Ja
  • GodkĂ€nd av ECBC: –

Bosch TKA8013 Àr en traditionell kaffebryggare som ger dig mycket för pengarna. Med Bosch TKA8013 kan du brygga upp till 10 koppar pÄ bara 10 minuter. Modellen har dessutom dubbla vÀrmeelement som garanterar optimal bryggnings- och serveringstemperatur.

VattenbehÄllaren Àr avtagbar, vilket dels förenklar pÄfyllningen, men ocksÄ rengöringen. Precis som mÄnga andra kaffebryggare har Bosch TKA8013 sjÀlvavstÀngning efter 40 minuter och ett droppstopp som ser till att du inte spiller kaffe pÄ vÀrmeplattan.

Kompakt och subtil design

Bosch TKA8013 Àr en aning med kompakt jÀmfört med exempelvis MoccaMaster och Melitta Aroma Signature Deluxe. Detta i kombination med den smarta sladdvindan gör att Bosch TKA8013 passar bra för kök med begrÀnsat utrymme.

Bosch Styline TKA8013

Kaffebryggaren har en traditionell och subtil design i svart med en kanna av glas. Kannan har ett rejÀlt handtag i plast som ger dig ett bra grepp. BÄde kannan och vattenbehÄllaren har mÄttenheter som gör det enkelt för dig att mÀta upp rÀtt mÀngd kaffe.

Ytterligare en fördel Àr att vattenbehÄllaren Àr avtagbar och utrustad med handtag som gör att du kan fylla pÄ vatten direkt ur kranen. Naturligtvis har modellen Àven ett droppstopp som förhindrar skador pÄ vÀrmeplattan.

Brygger upp till 10 koppar

Bosch TKA8013 brygger mellan 2 – 10 koppar kaffe, vilket gör att du kan göra kaffe till bara dig sjĂ€lv eller till alla dina middagsgĂ€ster. Modellen Ă€r dessutom utrustad med volymautomatik som gör att kaffet smakar lika gott, Ă€ven vid fĂ€rre koppar.

En annan fördel med Bosch TKA8013 Ă€r att modellen har ett sĂ„ kallat Dual Heating System, det vill sĂ€ga tvĂ„ separata vĂ€rmeelement. De tvĂ„ vĂ€rmeelementen garanterar att kaffet hĂ„ller en optimal temperatur, bĂ„de vid bryggning och servering (mellan 92 – 96 grader).

SjÀlvavstÀngning och sjÀlvrengöring

Likt mÄnga andra kaffebryggare Àr Bosch TKA8013 utrustad med sjÀlvavstÀngning. NÀr du inte anvÀnt kaffebryggaren pÄ 40 minuter kommer den att stÀngas av automatiskt. TyvÀrr gÄr det dock inte att reglera tidsintervallen manuellt, vilket du till exempel kan med Melitta Aroma Signature Deluxe.

Bosch TKA8013 har Ă€ven en sjĂ€lvrengöringsfunktion som indikerar nĂ€r det Ă€r dags för avkalkning. DĂ„ klickar du bara pĂ„ knappen ”calc”. Det Ă€r Ă€ven mycket enkelt att rengöra vattenbehĂ„llaren i och med att den Ă€r avtagbar.

Summering

Är du ute efter en lĂ€ttanvĂ€nd och effektiv kaffebryggare med mĂ„nga smarta funktioner kan Bosch TKA8013 vara ett bra alternativ. HĂ€r fĂ„r du mycket för pengarna och anvĂ€ndarna sjĂ€lva Ă€r mycket nöjda med det kaffe modellen brygger.

Extra pluspoÀng fÄr Bosch TKA8013 för att den Àr sÄ enkel att anvÀnda. Dessutom Àr utrustad med tvÄ vÀrmeelement som ser till att kaffet hÄller precis rÀtt temperatur. En annan fördel Àr den avtagbara vattentanken som förenklar bÄde rengöring och pÄfyllning.

Det finns dock Àven en del nackdelar med Bosch TKA8013 som kan vara bra att kÀnna till. Dels saknar modellen timer, en funktion som mÄnga anvÀndare uppskattar. Enligt anvÀndarna sjÀlva Àr den dessutom en aning högljudd. I övrigt Àr det helt klart en modell vÀrd att testa.

 • Brygger upp till 10 koppar vĂ€lsmakande kaffe.
 • TvĂ„ vĂ€rmeelement för optimal temperatur.
 • Kompakt och lĂ€tt att anvĂ€nda.
 • Avtagbar vattenbehĂ„llare för enkel pĂ„fyllning och rengöring.
 • NĂ„got högljudd.
 • Saknar timer.

BĂ€st pris hos:

Guide: Innan du köper kaffebryggare

Om du vill hitta den bÀsta kaffebryggaren för just ditt behov och hem finns det en del saker som kan vara bra att tÀnka pÄ. Du bör inte köpa vilken kaffebryggare som helst utan jÀmföra bÄde funktioner och prestanda. PÄ sÄ sÀtt kan du hitta en modell som blir en kÀr vÀn i mÄnga Är framöver.

Nedan har vi sammanstÀllt en hjÀlpsam guide som kan vara bra att lÀsa igenom innan du bestÀmmer dig för en kaffebryggare. HÀr kommer vi bland annat att gÄ igenom vilka olika typer av kaffebryggare du kan vÀlja mellan, men ocksÄ vilka funktioner som Àr viktigare Àn andra.

Olika varianter av kaffebryggare

Kaffebryggare kommer i en rad olika utföranden som kan skilja sig Ät en hel del. NÄgra av de vanligaste modellerna Àr:

 • Pour-over bryggare. I denna modell hĂ€ller du först i 10 procent av den totala vattenmĂ€ngden i kaffet som du sedan lĂ„ter stĂ„. DĂ€refter hĂ€ller du försiktigt i resten av vattnet och lĂ„ter det rinna igenom.
 • Pressbryggare. HĂ€r hĂ€ller du i bĂ„de kaffe och vatten samtidigt. Detta pressas sedan ned via ett inbyggt filter.
 • Elbryggare/perkulator. Dessa kaffebryggare har ett inbyggt filter som du lĂ€gger kaffet i. DĂ€refter fyller du kannan med vatten och under bryggningen spolas vattnet genom filtret och kaffet.
 • Filterkaffebryggare. Detta Ă€r den vanligaste typen av kaffebryggare dĂ€r kaffet placeras i ett kaffefilter som placeras i en filterbehĂ„llare. Vattnet hĂ€ller du upp i en separat vattenbehĂ„llare som sedan tar sig ner i en kanna via kaffefiltret.

Dyr eller billig kaffebryggare?

Du bör naturligtvis vÀlja en kaffebryggare efter din budget, dock bör du vara medveten om att ett högre pris ofta innebÀr bÀttre prestanda och funktioner.

En enklare kaffebryggare i den lÀgre prisklassen kan vara ett alternativ för den som frÀmst bryr sig om koffeinet och som inte behöver extra finesser. Dessa bryggare gör vad de ska, men rÀkna med en kortare livslÀngd.

Bryr du dig om kvaliteten pĂ„ ditt kaffe bör du se dig om efter en aningen dyrare modell – du fĂ„r trots allt vad du betalar för. Lite dyrare kaffebryggare Ă€r ofta utrustade med moderna funktioner som kan brygga riktigt gott kaffe.

NÀr du vÀljer modell bör du först och frÀmst ta hÀnsyn till vilka krav du sjÀlv har pÄ ditt kaffe. SjÀlvklart bör du Àven utgÄ ifrÄn din personliga budget, men tÀnk pÄ att pris pÄverkar kvalitet sÄvÀl som hÄllbarhet.

Kaffebryggarens vanligaste funktioner

Medan vissa kaffebryggare hĂ„ller sig till den huvudsakliga uppgiften – att brygga kaffe – finns det modeller tar kaffebryggandet ett steg lĂ€ngre. Mer avancerade bryggare Ă€r nĂ€mligen utrustade med moderna funktioner, till exempel:

 • Reglage för kaffestyrka. Genom att vĂ€lja styrka kan du alltid fĂ„ ditt kaffe precis sĂ„ starkt som du vill ha det.
 • Timer. Med en inbyggd timer kan du alltid ha ditt kaffe klart nĂ€r du kommer hem frĂ„n jobbet eller nĂ€r du kliver upp pĂ„ morgonen.
 • VarmhĂ„llning. Denna funktion gör att kaffet hĂ„ller sig varmt lĂ€ngre, sĂ„ att du inte behöver brygga nytt gĂ„ng pĂ„ gĂ„ng.
 • Temperaturfunktion. Majoriteten av dagens kaffebryggare Ă€r utrustade med denna finess som ser till att vattnet har precis rĂ€tt temperatur i bryggningen. Den optimala temperaturen för att fĂ„ ett riktigt gott kaffe Ă€n nĂ€mligen mellan 92 och 96 grader.
 • AvstĂ€ngningsfunktion. NĂ€r du inte anvĂ€nt maskinen under en viss tid kommer den att stĂ€ngas av automatiskt. Detta Ă€r en mycket viktig sĂ€kerhetsfunktion eftersom den kan förhindra brĂ€nder i hemmet.

Kaffebryggaren och ECBC-certifiering

ECBC (European Coffee Brewing Centre) Àr ett kaffelaboratorium som gör oberoende tester pÄ kaffebryggare. Om kaffebryggaren Àr ECBC-certifierad kan du rÀkna med att den brygger gott kaffe och att sjÀlva maskinen Àr tillverkad av god kvalitet.

Det finns vissa riktlinjer kaffebryggare mÄste förhÄlla sig till för att kunna fÄ en certifiering av ECBC:

 • Kaffet mĂ„ste bryggas mellan 6 och 8 minuter.
 • Bryggtemperaturen mĂ„ste vara mellan 92 och 96 grader.
 • Koncentratet av kaffet ska vara mellan 1,30 och 1,55 procent under bryggningen.
 • Aromen som frigörs frĂ„n kaffet ska vara mellan 18 och 22 procent.

SÄ fÄr du perfekt kaffe - varje gÄng (Tips!)

Även om du har investerat i en riktigt bra kaffebryggare finns det saker du kan göra för att uppnĂ„ den perfekta kaffekoppen. HĂ€r kommer vĂ„ra bĂ€sta tips.

 • VĂ€lj nymalet kaffe. AnvĂ€nd helst nymalet kaffe för bĂ€sta smakupplevelse. Om inte, se till vĂ€lja vĂ€l förseglat bryggkaffe.
 • AnvĂ€nd oblekt kaffefilter. Eftersom blekningen kan ta smak rekommenderar vi att du anvĂ€nder ett oblekt kaffefilter.
 • Blöt kaffefiltret innan anvĂ€ndning. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt undviker du att filtret lĂ€mnar smak i kaffet.
 • HĂ„ll kaffebryggaren frĂ€sch. HĂ„ll din kaffebryggare avkalkad och rengör den noggrant med jĂ€mna mellanrum.
 • Drick omgĂ„ende. Kaffet bör drickas inom 1 till 8 minuter efter bryggning.

Förvaring av kaffe

För att ditt kaffe ska hÄlla sig frÀscht och ge bra smak sÄ lÀnge som möjligt bör du förvara det i en lufttÀt glasburk. Du bör Àven förvara kaffet i kylskÄpet eftersom det hÄller sig bÀst i svala miljöer.

Om du maler kaffebönor sjĂ€lv bör du brygga kaffet direkt efter malningen – det Ă€r nĂ€mligen dĂ„ du fĂ„r ut sĂ„ mycket smak som möjligt.

KĂ€llor

Nedan hittar du ett urval av de kÀllor vi utgÄtt ifrÄn i vÄr sammanstÀllning av  testvinnande kaffebryggare.

kÀllor för bÀst-i-testet.se

🇾đŸ‡Ș RĂ„d&Rön

RÄd&Rön Àr en av Sveriges största aktörer som utför oberoende och professionella tester av produkter inom en rad olika omrÄden. I deras test av kaffebryggare ingÄr 18 modeller, bland annat Electrolux EKF7800, som Àr den modell vi pÄ BÀst-i-testet.se utsett till BÀsta budgetvalet.

I sitt omfattande test har RÄd&Rön dels utgÄtt ifrÄn kaffebryggarnas effektivitet, det vill sÀga hur lÄng tid det tar att brygga en kanna, men ocksÄ deras anvÀndarvÀnlighet och energiförbrukning. Utöver det har en expertpanel bedömt arom, syra och balans pÄ  det fÀrdigbryggda kaffet.

Observera att du mÄste betala för att fÄ tillgÄng till det fullstÀndiga testet.

👉 Se hela testet hĂ€r.

🇾đŸ‡Ș Enemo.se

Enemo.se Àr en vitvarubutik online som erbjuder allt ifrÄn diskmaskiner och kylskÄp till kaffebryggare och skönhetsvÄrd.

I vÄr sammanstÀllning har vi bland annat utgÄtt frÄn kundernas egna recensioner som finns tillgÀngliga pÄ Enemo.se, inte minst för vÄr BÀst i testet-vinnare Moccamaster KB952AO.

👉 Du hittar alla recensioner hĂ€r.

🇬🇧 Amazon.co.uk

Amazon grundades 1994 och Àr idag ett av vÀrldens största e-handelsbolag. HÀr kan du köpa allt ifrÄn böcker, klÀder och accessoarer till elektronik och köksapparater, bland annat kaffebryggare.

I vÄr sammanstÀllning av kaffebryggare har vi delvis utgÄtt frÄn de recensioner som finns pÄ Amazon, till exempel för vÄr premiumvinnare Philips Grind & Brew HD7769/00.

👉 Se samtliga recensioner.

Blender

En viktig hjÀlpreda i köket.

bÀsta vattenkokaren

BĂ€sta vattenkokaren - 3 modeller i test

Slow Cooker test

Slow Cooker test - 3 testvinnare

dammsugare bÀst i test

Ett mÄste i varje stÀdskÄp.

robotdammsugare

HÄller ditt hem fritt frÄn damm.

handdammsugaren

Förenklar stÀdningen i hemmet.

BÀsta strykjÀrnet 2020

Slipp skrynkliga textilier.

Portabel AC test

Portabel AC test - 3 testvinnare

LuftvÀrmepump test

LuftvÀrmepump test - 3 testvinnare

Liknande tester

Blender

En viktig hjÀlpreda i köket.

bÀsta vattenkokaren

BĂ€sta vattenkokaren - 3 modeller i test

Slow Cooker test

Slow Cooker test - 3 testvinnare

dammsugare bÀst i test

Ett mÄste i varje stÀdskÄp.

robotdammsugare

HÄller ditt hem fritt frÄn damm.

handdammsugaren

Förenklar stÀdningen i hemmet.

BÀsta strykjÀrnet 2020

Slipp skrynkliga textilier.

Portabel AC test

Portabel AC test - 3 testvinnare

LuftvÀrmepump test

LuftvÀrmepump test - 3 testvinnare

Vanliga frÄgor och svar

En kaffebryggare hjÀlper dig att brygga gott kaffe pÄ nÄgra minuter. Olika kaffebryggare har olika funktioner, men generellt sett fungerar sjÀlva bryggningen sÄ hÀr:

 • Fyll pĂ„ med vatten i vattenbehĂ„llaren.
 • LĂ€gg i sĂ„ mycket kaffe du vill ha i filtret som du sedan placerar i kaffebehĂ„llaren.
 • NĂ€r vattnet vĂ€rms upp via vĂ€rmeelementet ökar trycket. Vattnet stiger upp genom ett rör som sedan leder till kaffebehĂ„llaren.
 • DĂ€r pressas kaffet ut genom filtret ner i ned i kaffekannan.
 • NĂ€r allt kaffe Ă€r klart kommer vĂ€rmeplattan att hĂ„lla det varmt under en begrĂ€nsad tid.

Alla har olika preferenser nÀr det gÀller smak pÄ kaffet. Vissa har extra höga krav pÄ sitt kaffe medan andra frÀmst Àr ute efter koffeinet. DÀrför Àr det svÄrt att sÀga vilken kaffebryggare som ger godast kaffe.

Genom att lÀsa igenom vÄr sammanstÀllning av testvinnande kaffebryggare kan du enklare hitta en modell som passar just dina kaffepreferenser.

Genom att rengöra din kaffebryggare regelbundet kan du förlÀnga dess livslÀngd samtidigt som du alltid fÄr vÀlsmakande kaffe. Bortsett frÄn att avkalka kaffebryggaren regelbundet bör du Àven rengöra den invÀndigt och utvÀndigt.

TvÀtta rent filterbehÄllaren och kannan med varmt vatten och diskmedel. SjÀlva maskinen bör du torka av med en fuktig trasa.

Det finns olika metoder för att avkalka en kaffebryggare. De vanligaste sÀtten Àr att antingen köpa fÀrdig avkalkningsvÀtska i affÀren eller att anvÀnda sig utav Àttika eller bikarbonat.

Du bör avkalka din kaffebryggare med jÀmna mellanrum för att undvika ansamlingar av kalk. Kalk kan nÀmligen fÄ kaffet att smaka dÄligt samtidigt som det kan förkorta kaffebryggarens livslÀngd.

Om du vill förlÀnga livslÀngden pÄ din kaffebryggare bör du avkalka den regelbundet, gÀrna 1 gÄng i mÄnaden. Avkalkar du den mer sÀllan Àr det inte omöjligt att mögel och bakterier fÄr fÀste i kalken och sedan tar sig ner i kaffet.