Det bästa stekbordet enligt vår jämförelse kommer från svenska Gourmetstål Det här är ett högkvalitativt stekbord av stål med höga kanter och handtag som passar lika bra på induktionshällen som på grillen På den kan du tillaga allt ifrån smashed burgers och köttbitar till grönsaker och även pizza Läs mer om Gourmetståls stekplatta och två bra alternativ i vår sammanställning nedan!
Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.
1 | 2 | 3 | |
Utmärkelse: | Bäst i test | Vi rekommenderar | Bästa premiumvalet |
Produkt: | Gourmetstål med höga kanter | Demeyere Teppanyaki | AMT Gastroguss |
Betyg: | |||
Storlek: | 39 x 34 cm | 39 x 27 cm | 53 x 33 cm |
Tjocklek: | 0,6 cm | 0,5 cm | Uppgift saknas |
Material: | Varmvalsat stål | Rostfritt stål/aluminium | Aluminium |
Handtag: | Ja | Ja, rostfritt stål | Ja, rostfritt stål |
Maskindisk: | Nej | Ja | Nej |
Gourmetstål tillverkar högkvalitativa stekbord med svenskt stål från Norrbotten. Just det här stekbordet går bra att använda både på spis, induktionshäll och grill, och har även extra höga kanter för att förhindra onödigt spill. Den passar lika bra för smashed burgers som för ägg och bacon – du kan till och med lägga plattan på grillen och använda den som en pizzasten.
Själva stekytan mäter 39 x 34 cm och plattan har en tjocklek på 0,6 cm. Det varmvalsade stålet tål höga temperaturer och ger maten en fin stekyta. Eftersom det dessutom håller värmen bra kan du servera maten varm, direkt på stekbordet. Och efter användningen kan du bara låta plattan svalna och torka rent den med hushållspapper.
Användarna själva är mycket nöjda med Gourmetståls stekbord och majoriteten ger faktiskt högsta betyg. Bland recensionerna läser vi bland annat att användarna framför allt uppskattar storleken och de höga kanterna. De menar också att de tillagat riktigt goda hamburgare och pizzor med hjälp av stekbordet.
Även vi har fått möjlighet att testa den här modellen från Gourmetstål och kan vittna om deras höga kvalitet. Vi uppskattar också att produkterna är tillverkade i Sverige och att priset på produkten verkligen motsvarar kvaliteten. Det enda vi kan se som en nackdel för vissa är storleken på stekplattan, då den kan vara ganska svår att förvara. Å andra sidan kan du alltid välja en mindre variant av samma modell om du har begränsat med förvaringsutrymmen.
Tips! Läs gärna vårt test av flera modeller från Gourmestål här. Nedan kan du se några utvalda bilder från vårt eget test.
Nedan hittar du användbara tillbehör till Gourmetståls stekbord.
Stekbordet Teppanyaki från Demeyere bjuder på både kvalitet och mångsidighet. Den här modellen går nämligen lika bra att använda på spisen (även induktion), i ugnen eller på grillen. På stekbordet kan du tillaga allt ifrån köttbitar, korv och hamburgare till fisk och grönsaker. Och efter användning rengör du den enkelt i diskmaskinen.
Plattan är tillverkad av rostfritt stål och aluminium med en rejäl botten i fem lager, vilket ger en optimal värmespridning. Den har dessutom praktiska handtag som ser till att du inte bränner dig när du hanterar stekbordet. En annan stor fördel med Teppanyaki är att den kommer med hela 30 års garanti, vilket säger en hel del om produktens kvalitet.
De flesta användare ger Demeyere Teppanyaki tummen upp och undrar varför de inte köpt produkten tidigare. Enligt dem utnyttjar den spisutrymmet optimalt samtidigt som den ger utmärkt värmespridning.
Kort sagt är de mycket nöjda med produkten och vi kan inte tänka oss annat med tanke på den kvalitet du får, till ett överkomligt pris dessutom.
Om du vill ha ett lite större stekbord med plats för mer mat kan detta stekbord från AMT Gastroguss vara ett bra alternativ. Det har nämligen en extra stor stekyta på 53 x 33 cm, vilket gör att du utan problem kan laga mat till större sällskap. Visst kostar den en slant, men å andra sidan har den också utsetts till ”världens bästa panna” enligt tyska kocklandslaget.
AMT Gastroguss stekbord är tillverkat av lättviktigt och PFOA-fritt aluminium som tål höga temperaturer utan problem. Tack vare den goda värmefördelningen får du en jämn stekyta på maten och de höga kanterna förhindrar spill under stekningen. Det är också utrustad med praktiska handtag av rostfritt stål, som gör det enkelt att flytta plattan utan att bränna sig.
Användarna är nöjda med stekbordet och menar att det ger ett fint resultat. De lyfter också att plattan är enkel att rengöra och att den ger bra värme. Ett bra alternativ för dig som vill ha ett lite större stekbord, helt enkelt.
Ett stekbord, eller stekplatta, är ett utmärkt köksredskap för dig som älskar att laga mat. På stekbordet kan du tillaga maten som på restaurang. Du kan dessutom steka olika typer av råvaror samtidigt utan att behöva flera olika stekpannor.
Stekbordet kan också vara praktiskt för dig som har en stor familj eller som ofta har gäster på besök. Det tillåter dig nämligen att laga större mängder mat och du kan dessutom servera direkt på stekbordet så att maten håller sig varm.
Nedan berättar vi mer om hur stekbord fungerar och vad som kan vara bra att tänka på inför ditt köp.
Ett stekbord är en stor platta, med eller utan kanter, som du lägger på spishällen. På den kan du sedan steka kött och grönsaker istället för att använda stekpannan. Värmen fördelas jämt över hela stekbordet, vilket ger maten en fin stekyta.
De flesta stekbord går bra att använda både på vanlig spis och på induktion, men också på grillen och i ugnen. Det är alltså ett mycket mångsidigt köksredskap som passar lika bra för nybörjaren som för mästerkocken.
Stekbord finns i olika storlekar som passar bra vid olika behov. Standardmåttet brukar dock vara ungefär 40 x 30 cm, vilket ger dig en betydligt större stekyta jämfört med en vanlig stekpanna.
Stekbord finns i flera olika utföranden och kan vara tillverkade av olika material, exempelvis:
Är du ute efter ett lite mer professionellt alternativ kan ett stekbord med gasol vara något för dig. Detta stekbord har en inbyggd gasolbrännare och går inte likt vanliga stekplattor att flytta mellan olika värmekällor.
Oftast har de flera brännare under plattan så att du kan tillaga olika råvaror på olika temperaturer samtidigt. Dessa stekbord kostar dock en hel del och är framför allt anpassade för restaurangmiljöer, inte för hemmet.
Allt du kan steka i en stekpanna kan du även tillaga på ett stekbord, exempelvis köttbitar, korv, biffar, köttbullar, fisk, kyckling och grönsaker. Undantaget är grytor och såser i och med att de flesta stekbord sällan är så djupa.
En fördel med många stekbord är dock att de även går att använda på grillen eller i ugnen för att tillaga pizza. Eftersom plattorna är tillverkade av material som kommer upp i mycket höga temperaturer kan du få pizzor med härligt krispig botten.
En av de främsta anledningarna att många skaffar ett stekbord är för att kunna göra så kallade smashed burgers, eller smashburgare som det heter på svenska.
Här rullar du löst sammansatta biffar som du sedan pressar ner mot den heta plattan. På så sätt tillagas burgaren inifrån och uppåt, vilket förhindrar köttsaften från att rinna ut. Resultatet blir en mycket saftig hamburgare med en krispig stekyta.
En annan fördel med att tillaga just hamburgare på stekbordet är att du får plats med många samtidigt. Perfekt för familjemiddagen.
Här är några punkter som kan vara bra att utgå efter när det är dags att köpa stekbord.
Vi på Bäst i testet har fått möjlighet att själva testa produkter från Gourmetstål, bland annat deras stekbord som vi utsett till bäst i test i den här sammanställningen. Stekbordet är tillverkat av kvalitetsstål och rymmer mat till hela familjen. Vi gillar framför allt de upphöjda kanterna som samlar upp vätska och handtagen som gör stekbordet extra enkelt att hantera. Här kan du läsa hela testet.
OBS! Bäst-i-testet.se kan inte garantera att de omdömen vi använt som källor har lämnats av personer som köpt eller använt produkten. Läs mer i våra allmänna villkor.
Ett stekbord är en platta av stål, gjutjärn eller kolstål som du placerar på spisen, grillen eller i ugnen. På den kan du sedan steka mat eller baka bröd och laga pizza.
Ja, de flesta stekbord går utmärkt att använda även på grillen. Perfekt för att steka kött eller tillaga pizzor med extra krispig botten.
Absolut. Vi presenterar enbart stekbord för hemmabruk på denna sida.
Ja, i princip alla stekplattor är anpassade för induktion eftersom detta är den vanligaste typen av spisplatta idag.
Gourmetstål med höga kanter
Bäst i testDemeyere Teppanyaki
Vi rekommenderarAMT Gastroguss
Bästa premiumvaletEtt stekbord är en platta av stål, gjutjärn eller kolstål som du placerar på spisen, grillen eller i ugnen. På den kan du sedan steka mat eller baka bröd och laga pizza.
Ja, de flesta stekbord går utmärkt att använda även på grillen. Perfekt för att steka kött eller tillaga pizzor med extra krispig botten.
Absolut. Vi presenterar enbart stekbord för hemmabruk på denna sida.
Ja, i princip alla stekplattor är anpassade för induktion eftersom detta är den vanligaste typen av spisplatta idag.
Betygsätt det här testet