Information om affiliatelänkar

Vilket laptopställ är bäst i test?

DESIRE2 Supreme Pro är det bästa laptopstativet just nu enligt vår jämförelse Det här är ett robust ställ med en hållbar aluminiumkonstruktion och en stilren design som placerar din bärbara dator i perfekt ögonhöjd Halkfria gummifötter gör att stativet står stabilt på alla ytor och den öppna baksidan ger ett optimalt luftflöde Läs mer om DESIRE2 Supreme Pro och två bra laptopställ i vår sammanställning nedan!

Information om affiliatelänkar

Jämför våra 3 testvinnare

Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

1
image
2
image
3
image
Utmärkelse:Bäst i testBästa portabla laptopstativBästa budgetvalet
Produkt:DESIRE2 Supreme ProPlexgear LaptopställDeltaco DELO-0200
Betyg:
Storlek:29 x 21 cmUppgift saknas25 x 25 cm
Vikt:900 gUppgift saknas750 g
Färg:SilverSilverSvartlackad
Material:AluminiumAluminiumStål
Maxbelastning:6 kgUppgift saknas5 kg
Kompabilitet:10"-17,3" laptops10"-15,6" laptops10"-15" laptops
Egenskaper:Halkfria gummikuddarHalkfria gummikuddar, hopfällbart, ställbar lutningVikbart, 5 olika höjdnivåer, halkskydd

1. DESIRE2 Supreme Pro - Bäst i test

 • Storlek: 29 x 21 cm
 • Vikt: 900 g
 • Färg: Silver
 • Material: Aluminium
 • Maxbelastning: 6 kg
 • Kompabilitet: 10″-17,3″ laptops
 • Egenskaper: Halkfria gummikuddar
DESIRE2 Supreme Pro

DESIRE2 Supreme Pro är ett robust laptopstativ som lyfter upp datorns skärm drygt 13 cm så att den hamnar i ögonhöjd. Tack vare sin aluminiumkonstruktion kan du vara säker på att DESIRE2 Supreme Pro kommer att hålla i många år framöver. Det klarar dessutom en belastning på upp till 6 kg, så det kommer inte att ge vika i första taget.

Med en vikt på drygt 1 kg är detta kanske inte det optimala stativet att ta med på resande fot. Det är förvisso ganska kompakt, men går dessvärre inte att fälla ihop. DESIRE2 Supreme Pro passar därför bäst i hemmet eller på kontoret.

DESIRE2 Supreme Pro

Många nöjda användare

Användarna själva är mycket nöjda med DESIRE2 Supreme Pro och menar att det inte finns mycket att klaga på. De beskriver stativet som snyggt, praktiskt och enkelt att använda. Laptopen hamnar i en perfekt höjd och vissa uppskattar även möjligheten att kunna ställa in det externa tangentbordet under datorn när arbetet är avslutat.

De fina användarrecensionerna är en av de främsta anledningarna till varför vi valt ut DESIRE2 Supreme Pro som det bästa laptopstativet. Stativet erbjuder precis det man önskar sig i ett bra ställ – en hållbar konstruktion, god ergonomi och snygg design, allt till ett riktigt bra pris.

 • Robust design i aluminium.
 • Står stabilt på bordet tack vare halkfria gummikuddar.
 • Klarar en belastning på upp till 6 kg.
 • Kompatibel med de flesta laptops.
 • Ej hopfällbar och därför inte optimal att ta med.
 • Vinkeln är inte ställbar.

Rekommenderad butik:
 • Snabb leverans.
 • 90 dagars ångerrätt.
I samarbete med pris-logo

2. Plexgear Laptopställ - Bästa portabla laptopstativ

 • Färg: Silver
 • Material: Aluminium
 • Kompabilitet: 10″-15,6″ laptops
 • Egenskaper: Halkfria gummikuddar, hopfällbart, ställbar lutning
Plexgear Laptopställ

Om du ofta är på resande fot, men ändå vill kunna arbeta ergonomiskt kan detta laptopstativ från Plexgear vara något för dig. Det är nämligen hopfällbart och tar minimalt med plats i hopfällt läge, vilket gör att det utan problem får plats i ryggsäcken, eller till och med i datorfodralet.

En annan fördel med det här stativet är att du kan reglera lutningen. Detta gör att du själv bestämmer i vilken höjd du vill ha datorskärmen. Maximal höjd är 15 cm, vilket är optimalt för en bra arbetsergonomi. Plexgears stativ är i övrigt tillverkat av aluminium, vilket ger den en lång hållbarhet, och tack vare gummifötterna står det stabilt på underlaget.

Jämfört med exempelvis DESIRE2 Supreme Pro är den här modellen dock inte optimal för större laptops. Då kan stället nämligen bli lite svajigt och instabilt eftersom det inte är så brett. Allra bäst passar det för bärbara datorer på 10” och 13”.

Plexgear Laptopställ

”Bilderna gör inte stället rättvisa”

Enligt användarna själva gör bilderna inte stativet rättvisa. De menar att det är betydligt mer robust och smidigt än vad det ser ut. Bland recensionerna läser vi också att många användare uppskattar den kompakta storleken och att stativet är extremt lätt.

Den enda nackdelen med stället är att det kan bli lite ostadigt om du har en större dator. Dessutom är denna modell faktiskt snäppet dyrare än testvinnaren, även om de båda har en mycket fördelaktig prislapp. Överlag känner vi oss dock trygga med att rekommendera det här laptopstativet till dig som ofta är på resande fot. Det är praktiskt, kompakt, lätt och gör vad det ska.

 • Liten, lätt och kompakt.
 • Hopfällbar - perfekt för resan.
 • Justera lutningen efter eget behov.
 • Gummifötter för extra stabilitet.
 • Inte optimal för de största bärbara datorerna.
 • Kan upplevas som en aning svajig och instabil.

Köp nu hos:

Rekommenderad butik:
 • Leveranstid: ca 1-2 vardagar.
 • Fri frakt.

3. Deltaco DELO-0200 - Bästa budgetvalet

 • Storlek: 25 x 25 cm
 • Vikt: 750 g
 • Färg: Svartlackad
 • Material: Stål
 • Maxbelastning: 5 kg
 • Kompabilitet: 10″-15″ laptops
 • Egenskaper: Vikbart, 5 olika höjdnivåer, halkskydd
Deltaco DELO-0200

Deltaco DELO-0200 är ett robust och prisvärt ställ i svartlackat stål som både är praktiskt och enkelt att ta med. Stativet klarar dessutom en maxbelastning på hela 5 kg, vilket gör det passande även för större datorer. Det går dock minst lika bra att använda till din surfplatta.

Med Deltaco DELO-0200 kan du välja mellan fem olika höjdnivåer och när du inte använder det kan du vika ihop det för enklare transport. Med en vikt på 750 gram kanske detta inte är det lättaste laptopstativet, men det är ändå smidigt att ta med till caféet eller på tåget.

Baksidan av stativet är helt öppen, vilket ger ett optimalt luftflöde till din laptop. Och tack vare gummifötterna kan du dessutom vara säker på att stället inte glider omkring. Det finns även ett halkskydd på själva stället som håller din dator eller surfplatta på plats.

Deltaco DELO-0200

”Fungerar perfekt”

Enligt användarna själva fungerar Deltaco DELO-0200 perfekt. Många är överraskade över dess höga kvalitet med tanke på det låga priset och menar att stativet står stabilt samtidigt som det tar liten plats.

I princip alla användare är överens om att detta är en mycket prisvärd produkt som håller sina löften. Om du vill ha ett bra stativ till din laptop eller surfplatta till ett riktigt bra pris är det här det optimala alternativet för dig.

 • Stabil konstruktion.
 • Passar både laptops och surfplattor.
 • Välj mellan 5 olika höjdnivåer.
 • Vikbart för enklare transport.
 • Inte optimal för större datorer.

Köp här:

I samarbete med pris-logo

Guide: Därför behöver du ett laptopstativ

Om du arbetar långa dagar framför din laptop finns det goda skäl att investera i ett laptopstativ. Inte nog med att det kan minska belastningen på nacke och ögon – det kan också göra dig mer produktiv samt förbättra datorns prestanda.

Nedan går vi igenom några av de främsta fördelarna med laptopstativ och varför det kan vara hög tid att investera i ett.

Bättre ergonomi och arbetsställning

Får du också ont i nacke och ögon efter en lång arbetsdag framför skärmen? Det kan bero på flera saker, men oftast är det din arbetsställning som ligger bakom problemet.

När vi arbetar framför en laptop är det lätt att sjunka ihop och luta huvudet nedåt, vilket orsakar stora belastningar på nackmuskulaturen. Det är inte ovanligt att även få ont i ögonen eftersom du hela tiden blickar nedåt.

Med ett laptopstativ kan du lyfta upp laptopen ett par centimeter för att på så sätt placera datorskärmen i ögonhöjd. Detta är betydligt mer skonsamt för både ögon och nacke och ger därmed en betydligt skönare arbetsposition.

Ökad datorprestanda

Stativet bidrar inte bara till en mer ergonomisk arbetsställning, det kan även förbättra datorprestandan.

När du använder en laptop på en plan yta, exempelvis ett bord, blockerar du laptopens fläktar som ska kyla ner hårdvaran. Detta kan försämra datorns prestanda och resultera i en betydligt kortare livslängd.

Laptopställ är utformade för att optimera luftflödet under din dator. Detta minskar risken att datorn blir överhettad, vilket förstås också ökar hållbarheten.

Hopfällbara laptopstativ

För den som arbetar platsoberoende finns det hopfällbara laptopstativ som både är kompakta och väger lite. De är med andra ord perfekta att ta med när du reser, arbetar på café eller på tåget.

OBS! Bäst-i-testet.se kan inte garantera att de omdömen vi använt som källor har lämnats av personer som köpt eller använt produkten. Läs mer i våra allmänna villkor.

Liknande tester

laserskrivare bäst i test
4 Laserskrivare testade
DCP-L3550CDW
Bäst i test Brother DCP-L3550CDW
Wifi förstärkare bäst i test
3 Wifi-förstärkare testade
TP-Link RE605X
Bäst i test TP-Link RE605X
Terminalglasögon test
3 Terminalglasögon testade
CHPO Zebbe bäst i test
Bäst i test CHPO Zebbe
Höj- och sänkbart skrivbord bäst i test
3 Höj och sänkbart skrivbord testade
iiglo E-Zee
Bäst i test Iiglo E-Zee
Tangentbord bäst i test
4 Tangentbord testade
Logitech MX Keys
Bäst i test Logitech MX Keys

Vanliga frågor

Med ett laptopställ kan du framför allt förbättra din ergonomi när du arbetar framför din bärbara dator. Att höja upp skärmen minskar nämligen belastningen på både nacke och ögon samtidigt som det förbättrar din hållning.

Stället kan också förbättra datorprestandan eftersom det underlättar nedkylningen.

Enligt vår sammanställning är DESIRE2 Supreme Pro det bästa laptopstället jus nu. Detta är ett stabilt, hållbart och stilrent stativ som passar alla laptops, oavsett storlek. Är du ute efter ett mer portabelt laptopstativ kan vi istället rekommendera Plexgear och vill du komma undan riktigt billigt är Deltaco DELO-0200 det bästa valet.

Ett laptopbord är ett helt bord som du till exempel kan ställa framför soffan för att få en bättre arbetsposition. Laptopstället är en mindre konstruktion som du istället ställer på bordet.

Priserna varierar beroende på modell, men ligger normalt sett kring 150 – 500 kronor.

Hjälpte det här testet om Laptopställ dig?

12 Röster, Genomsnitt: 4.9/5
Skriv recension

Dela testet

Liknande tester

laserskrivare bäst i test

Laserskrivare: 4 testade modeller

Wifi förstärkare bäst i test

Wifi-förstärkare: 3 testade modeller

Terminalglasögon test

Terminalglasögon: 3 testade modeller

Testvinnare - Laptopställ

 1. DESIRE2 Supreme Pro

  DESIRE2 Supreme Pro

  Bäst i test
 2. Plexgear Laptopställ

  Plexgear Laptopställ

  Bästa portabla laptopstativ
 3. Deltaco DELO-0200

  Deltaco DELO-0200

  Bästa budgetvalet

Vanliga frågor

Med ett laptopställ kan du framför allt förbättra din ergonomi när du arbetar framför din bärbara dator. Att höja upp skärmen minskar nämligen belastningen på både nacke och ögon samtidigt som det förbättrar din hållning.

Stället kan också förbättra datorprestandan eftersom det underlättar nedkylningen.

Enligt vår sammanställning är DESIRE2 Supreme Pro det bästa laptopstället jus nu. Detta är ett stabilt, hållbart och stilrent stativ som passar alla laptops, oavsett storlek. Är du ute efter ett mer portabelt laptopstativ kan vi istället rekommendera Plexgear och vill du komma undan riktigt billigt är Deltaco DELO-0200 det bästa valet.

Ett laptopbord är ett helt bord som du till exempel kan ställa framför soffan för att få en bättre arbetsposition. Laptopstället är en mindre konstruktion som du istället ställer på bordet.

Priserna varierar beroende på modell, men ligger normalt sett kring 150 – 500 kronor.