Vilken är den bästa duovagnen?

I vår sammanställning har vi utsett Joolz Day 3 till bäst i test baserat på kundernas egna recensioner och experternas omdömen. Denna duovagn har en livstidsgaranti och tar sig fram på alla underlag utan problem.

Välj produkter att jämföra

Sortera efter

Bäst i test duovagn - Joolz day 3
Joolz Day 3
 • Livslång garanti
 • Passar längre föräldrar över 180 cm
 • Tar sig fram på alla underlag
Britax GO Big²
Britax GO Big²
 • Utmärkt framkomlighet
 • Kompakt och enkelt att fälla ihop
 • Två gratis servicetillfällen
Vi rekommenderar:
Emmaljunga NXT60F
Emmaljunga NXT60F
 • Miljövänlig vagn tillverkad i Sverige
 • Lätt att köra på alla underlag
 • Utmärkt komfort och ventilation
Vi rekommenderar:

Duovagn: 3 vagnar i test

av Marcello Rongione Senast uppdaterad : Juli 16, 2020

En duovagn är ett av föräldrarnas allra viktigaste inköp. Därför är det extra viktigt att du gör ett noggrant och genomtänkt val – både för barnets skull, men också för din egen. Nedan hittar du tre duovagnar som utsetts till bäst i test både av experter och kunder. Vi har även sammanställt en guide gällande hur du väljer den bästa duovagnen.

Säkerheten är alltid viktigast, men bortsett från detta erbjuder dagens vagnar en rad smarta funktioner som passar olika familjer.

Vi har tagit reda på vilka barnvagnar med duofunktion som både vunnit tester från seriösa aktörer och fått goda kundrecensioner. Dessa modeller har vi sedan delat in i tre olika kategorier och sammanställt åt dig i listan ovan.

Om du vill läsa mer om varje duovagn kan du göra detta längre ner i denna artikel. Du kan även ställa de olika modellerna mot varandra genom att markera dem. Är du lite osäker på vilken duovagn som passar dig? Då rekommenderar vi att du läser vår guide nedan.

Se våra testvinnande duovagnar

Efter att ha finkammat tidigare experttester och kundrecensioner har vi lyckats sammanställa tre testvinnande duovagnar i följande kategorier:  

 • Bäst i testet 2020
 • Bästa premiumvalet
 • Gröna valet

Resultatet i sammanställningen är enbart baserat på experternas åsikter och kundernas omdömen. Det är inte på något sätt influerats av våra samarbetspartners.

Om du vill ställa dessa tre testvinnare mot varandra kan du göra detta med hjälp av vår smarta jämförelsefunktion. Bocka i rutan i listan längst upp och klicka sedan på ”Jämför nu” för att få en överblick över likheter och skillnader.

1. Joolz Day 3- Bäst i testet

bäst i test duovagn
Bäst i test duovagn - Joolz day 3
  • Vikt: 12.9 kg (med sittdel)
  • Ihopfälld med sittdel: H 95 x B 59 x D 43 cm
  • Hjul: Skumfyllda, punkteringsfria gummihjul
  • Miljövänlig/kemikalier: Återvunnen petplast och ekologisk bomull
  • Sufflett: Förlängd solsufflett
  • Sele: Fempunktssele
  • Garantier: Livstidsgaranti

Duovagnen Joolz Day 3 har utnämnts till Bäst i testet 2020 av flera olika anledningar, inte minst på grund av barnvagnens många funktioner, höga säkerhet och långa hållbarhet. Vagnen är komplett när du köper den, vilket innebär att både chassi, hjul samt ligg- och sittdel ingår. Joolz Day 3 går dessutom att även att köpa som kombivagn.

Bortsett från barnvagnens goda betyg och omdömen är företaget måna om både miljö och hälsa och jobbar aktivt med att bedriva en miljömedveten verksamhet.

Sitt- och liggdel

Liggdelen i Joolz Day 3 är smidig att sätta på och ta av samtidigt som den både är stor och rymlig. Den har dessutom dubbla ventilationsluckor, vilket förbättrar luftcirkulationen inne i barnvagnen.

För kalla och blåsiga dagar har liggdelen ett smart lock som skyddar barnet och förhindrar att värmen försvinner. Madrassen är allergivänlig och har en vadderad kant för barnets huvud.

Sittdelen är vändbar och har en ergonomisk utformning för högsta komfort. Den går även att ställa in i olika tre lägen till fullt liggande. Den smidiga fempunktselen gör att barnet sitter säkert samtidigt som den är enkel att justera selen efter barnets storlek.

Bortsett från detta har sittdelen även ett separat fotstöd som går att förlänga i takt med att barnet växer. Både sitt- och liggdel i Joolz Day 3 är extra höga, vilket gör att barnet kommer närmare dig som kör, vilket längre föräldrar brukar uppskatta extra mycket.

Chassi

Vagnens totala vikt är 12,9 kg, vilket gör den till en lättare modell jämfört med andra barnvagnar.

Chassit har handtag av teleskopmodell med fem olika lägen som gör duovagnen bekväm att köra även för längre föräldrar. På handtagen finns även smidiga fästen för skötväskan.

Samtliga hjul är skummfyllda och har en mjuk fjädring, vilket gör att duovagnen rullar problemfritt på flera olika underlag.

Vagnens fotbroms är lättåtkomlig och det finns dessutom möjlighet att låsa framhjulen i ett läge så att de rullar smidigare på ojämnt underlag, exempelvis grusvägar.

Sufflett

Tack vare barnvagnens stora sufflett med UPF 50+ skyddas ditt barn effektivt mot solens strålar. Här finns även en extra solskärm som ger ett ännu bättre skydd.

Suffletten har smarta ventilationsfönster som förbättrar luftcirkulationen i vagnen samtidigt som de tillåter dig att hålla ett öga på ditt sovande barn utan att störa.

Den utmärkta ventilationen gör Joolz Day 3 till ett utmärkt alternativ för den som ska få barn under sommaren.

Framkomlighet

Enligt kunderna är Joolz Day 3 en mycket behaglig vagn att köra. Den svänger smidigt och enkelt, vilket är extra värdefullt för föräldrar som gillar att ta långa promenader på varierade underlag.

Du kan dessutom köpa till större framhjul separat som gör att vagnen rullar extra bra i terräng och snö.

Storlek

Hopfällning av chassit sker i två enkla steg som de flesta föräldrar klarar av utan problem. Den kan dessutom fällas ihop på två olika sätt: antingen med eller utan sittdel.

Joolz Day 3 tar inte mycket plats när den är hopfälld, vilket gör att den får plats i de flesta bagageutrymmen och andra mindre utrymmen. Dock blir den såklart lite större när sittdelen är påkopplad.

Ett fördel med Joolz Day 3 är att den i hopfällt läge kan stå upp. Detta är extra uppskattat under den blöta vinter- och höstsäsongen, eftersom vagnen slipper ligga på marken innan den lastas in i bilen.

Förvaring

Förvaringsmöjligheterna på Joolz Day 3 är bra, även om de kanske inte är i klass med våra två andra testvinnare.

Korgen, som kan bära upp till 5 kg, är rymlig och har en nedfällningsbar kant med fjädring som förbättrar åtkomligheten.

Sittdelens rygg erbjuder också förvaringsmöjligheter i form av en stor ficka som går hela vägen ner. Här kan du till exempel förvara din mobil, nycklar eller andra mindre saker.

Är du ute på shoppingtur med ditt barn kan du fästa dina påsar direkt på chassit vid handtaget för extra avlastning.

Hållbarhet och garantier

Något som verkligen får Joolz Day 3 att sticka ut i mängden är barnvagnens förmånliga livstidsgaranti. För att denna ska gälla måste du dock registrera din duovagn på Jools hemsida inom sex månader efter köpet. Tillbehör till vagnen kommer som vanligt med två års garanti.

Bortsett från att denna garanti erbjuder dig trygghet som kund är den dessutom ett bevis på att företaget vet att deras vagnar är av hög kvalitet. Ett annat plus är att företaget arbetar med återvunnen plast och ekologisk bomull i sina tyger.

 • Livstidsgaranti.
 • Passar extra bra för längre föräldrar.
 • Rullar utan problem på flera olika underlag.
 • Utmärkt sommarvagn tack vare dubbla ventilationsluckor och förlängd sufflett.
 • Inte de bästa förvaringsmöjligheterna.

2. Britax GO Big²- Bästa premiumvalet

Britax GO Big²
  • Vikt: 14 kg
  • Hopfälld med sittdel: H 52 x B 61.5 x D 80.5 cm
  • Hjul: Skumfyllda, punkteringsfria gummihjul
  • Miljövänlig/kemikalier: Höga kemikaliekrav, jobbar efter REACH.
  • Sufflett: Utdragbar som skyddar både sitt- och liggdelen
  • Sele: Fempunktssele
  • Garantier: 3 års garanti, två fria servicetillfällen

Britax GO Big² står som vinnare i vår kategori Bästa premiumval, trots att den ligger i ungefär samma prisklass som vår Bäst i testet-vinnare. Här får du dock det du betalar för eftersom Britax GO Big² en mycket högkvalitativ barnvagn.

Sitt- och liggdel

Sittdelen i Britax GO Big² är vändbar och har fullt liggläge i båda riktningarna, vilket gör den till ett bra alternativ för barn som ska sova mycket i vagnen. Upprätt sittläge passar dessutom utmärkt för måltider eller fika utomhus.

Maxvikten för barnvagnen ligger på 17 kg och den kan användas av barn mellan cirka 6 månader och 3,5 år. Tack vare den delbara fempunktsselen, som dessutom är enkel justera i takt med att barnet växer, sitter barnet alltid säkert i vagnen.

Britax GO Big² har ett justerbart fotstöd i fyra olika lägen som förbättrar barnets komfort i vagnen. Den kommer även med en tillhörande fotsäck som skyddar barnet under kalla och blåsiga dagar.

Det finns självklart möjlighet att köpa till en liggdel till din Britax GO Big². Komforten i liggdelen är hög med en mjuk, fukttransporterande madrass. Tack vare den höga placeringen kan du vara extra nära ditt barn samtidigt som du slipper få ont i ryggen när du böjer dig ned.

Om du vill använda vagnen med babyskydd är detta inga problem – du kan nämligen köpa till anpassade adaptrar.

Chassi

Chassit på Britax GO Big² är stabilt och välbyggt med ergonomiskt och lyxigt handtag i konstläder som ger ett extra bra grepp. Handtaget är ställbart i tio olika lägen, vilket är ovanligt generöst bland dagens duovagnar.

Vagnen har fjädring både på mitten och vid framhjulen samt en lättåtkomlig fotbroms.

Bakdäcken är punkteringsfria gummidäck som inte bara innebär längre hållbarhet och bekvämare körning, utan även eliminerad risk för punktering.

Sufflett

Suffletten är fällbar med en extra solskärm med UPF 50+. Den kan dessutom dras ner långt för att täcka hela sittdelen i liggläge, en funktion som är återkommande även i barnvagnens liggdel.

Ett stort plus är att suffletten i Britax GO Big² är sydd med två lager tyg, vilket gör det extra mörkt i vagnen när det är dags att sova. Här finns även ett ventilationsfönster som låter dig hålla ett öga på barnet samtidigt som det släpper in luft i vagnen.

Framkomlighet

Med extra stora däck och en speciellt utvecklad fjädring tar du dig fram enkelt, både i tätorten och på skogspromenaden. Vilket underlag du kör på har alltså ingen betydelse och de stora hjulen är extra fördelaktiga på vinterunderlag med snö.

Om du kör i terräng kan du fixera framhjulen med en enda knapptryckning för smidigare körning. Denna funktion bör dock inte användas på trängre ytor, till exempel på stan, utan här kommer de svängbara hjulen underlätta körningen en hel del.

En annan fördel när det gäller framkomlighet är möjligheten att vika in barnvagnens handtag mot chassit när du befinner dig på till exempel tåget eller bussen. På så sätt tar vagnen mindre plats.

Storlek

Britax GO Big²  är en enkel barnvagn att packa in i bilen, dels eftersom den är lätt att fälla ihop, men också eftersom den tar lite plats. Du behöver dessutom inte ta bort sittdelen när du fäller ihop vagnen, utan den fälls ihop enkelt oavsett vilket håll sittdelen vänder åt.

Du behöver inte oroa dig för att tyget ska bli blött och smutsigt när du lastar in den i bilen – när barnvagnen är hopfälld är den ändå en bra bit över marken.

Tack vare dess kompakta storlek får denna duovagn plats i bagageutrymmet på de flesta bilar. Ska du förvara barnvagnen i ett förråd eller liknande kan du dessutom ta loss hjulen för att få mer utrymme.

Förvaring

Förvaringsmöjligheterna i Britax GO Big² är utmärkta. Korgen, som klarar upp till 10 kg, är extra rymlig med uppvikbara kanter som förhindrar att dina saker ramlar ut. Den är dessutom utrustad med extra reflexer för att du ska synas bättre i mörkret.

Britax erbjuder dessutom en extra korgväska som du kan köpa till separat. Med denna har du extra bra koll på dina saker.

Hållbarhet och garantier

Britax har strikta restriktioner kring användandet av kemikalier i tillverkningen av deras barnvagnar. Oberoende aktörer utför regelbundet tester på olika kemiska ämnen som alla uppfyller lagliga krav, exempelvis REACH.

I samband med ditt köp av en Britax GO Big² gäller en garanti på tre år som täcker fabriksfel på chassi samt sitt- och liggdel. Bortsett från detta ingår även två kostnadsfria servicetillfällen.

 • Strikta krav på kemikalier vid tillverkning.
 • Två kostnadsfria servicetillfällen ingår.
 • Utmärkt förvaring med en korg som klarar upp till 10 kg.
 • Två lager tyg gör det extra mörkt i vagnen vid sovstunden.
 • Sittdel kan inte justeras till fullt liggläge.

Köp nu hos:

Tillbehör

Nedan hittar du några tillbehör som kan vara bra att ha om du väljer att köpa Britax GO Big².

Adaptrar för babyskydd

Köp nu hos:

3. Emmaljunga NXT60F- Bästa miljöval

Emmaljunga NXT60F
  • Vikt: 11,6 kg
  • Hopfälld med hjul: L 98 x B 58 x H 42
  • Hjul: Lufthjul
  • Kemikalier/miljövänlig: Återvunnet material, ekologisk bomull, jobbar med förnybar energi, recycling-program certifierat av ISO 14001, ECO-kollektion, 100% återvinningsbara hjul och 50% återvunnen aluminium i chassit, höga kemikalietester (REACH)
  • Sufflett: Extra solskärm
  • Sele: Fempunktssele
  • Hållbar/garantier: ISO 9001-certifierad

Varför Emmaljunga NXT60 F har vunnit kategorin Bästa gröna valet 2020 är dels eftersom duovagnen har en rad smarta funktioner och hög säkerhet, men framför allt för att företaget jobbar aktivt med hållbarhet.

Emmaljunga använder bland annat grön el i sin verksamhet samtidigt som de fokuserar på att arbeta med återvunna och hållbara material i sin produktion. Självklart har barnvagnen även fått en rad goda omdömen, både av kunder och experter.

Sitt- och liggdel

Sittdelen i Emmaljunga NXT60F är rymlig, vändbar och kan justeras ned i fyra lägen till fullt liggläge. Barn från 6 månader upp till 22 kg kan använda sittdelen, vilket innebär att du kan använda denna klassiska vagn i många år framöver.

Fotstödet kan med några enkla knapptryckningar vinklas i flera olika lägen för extra komfort. Med sittdelen kommer även en spacer vars uppgift är att förlänga ryggstödet.

Liggdelen är inte inkluderad, utan måste köpas separat. Denna används från det att barnet är nyfött upp till 6 månader. Med stor rymlighet och en mjuk madrass kan du vara säker på att barnet ligger skönt under dina promenader.

Det finns dessutom möjlighet att justera höjden på liggdelen om du vill att barnet ska ligga närmare dig.

Chassi

Emmaljunga NXT60F har ett lättviktschassi med otroliga köregenskaper. Barnvagnen har bakhjulsfjädring, vilket gör att den är skön att köra på olika typer av underlag. Däcken är luftfyllda och punkteringsfria så att du smidigt kan rulla fram utan oro för punktering.

Barnvagnens handtag har en teleskopisk- och knäledsfunktion för bekvämare körning. Handtaget, som är något smalare än vanligt, går att höja och sänka så att det passar både längre och kortare föräldrar. Det kan dessutom roteras 360 grader.

Sufflett

Suffletten på Emmaljunga NXT60F har en extra skärmkeps som ger ett ännu bättre skydd mot UV-strålningarna. Den har dessutom extra ventilation baktill, vilket förbättrar luftcirkulationen och håller barnet svalt under varmare dagar.

Ventilationsfönstret gör det enkelt för dig att kika på barnet när det sover. Suffletten har också ett inbyggt myggnät samt SPF50+.

Framkomlighet

Eftersom Emmaljunga NXT60F är en smal och kompakt vagn passar den extra bra för den som ofta åker buss eller tåg. De svängbara hjulen gör den dessutom till ett bra val för föräldrar som vill ta långa promenader, både i naturen och i tätorten.

Vagnen är otroligt lättrullad, en egenskap som är avgörande för många föräldrar. Oavsett om du kör på bar asfalt eller i snö kommer denna duovagn inte att göra dig besviken. Ett stort plus är att du dessutom kan köpa till olika hjulpaket som passar olika livsstilar.

Förvaring

Emmaljunga NXT60 F erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Bland annat har barnvagnen en stor och rymlig korg där du får plats med matkassar och mycket mer.

Skötväskan fäster du enkelt på handtaget där du även kan fästa shoppingpåsar. Även fotstödet har en liten förvaringsficka på dess baksida.

Hållbarhet och garantier

Emmaljunga är ett företag som strävar efter att bli ett helt grönt bolag. Därför använder de sig bland annat av förnybar el samt återvunna och miljövänliga material i sin produktion.

Bortsett från detta driver de dessutom sitt egna recycling-program samtidigt som de erbjuder en ECO-kollektion.

Företaget har dessutom höga krav på användandet av kemikalier. Därför gör man regelbundet tester av barnvagnarna i enlighet med REACH. Är gröna val viktiga för dig är Emmaljunga alltså ett utmärkt val.

 • Tillverkad i Sverige med miljön i åtanke.
 • Utmärkt komfort med rymlig sittdel.
 • Bra ventilation i suffletten för varmare sommardagar.
 • Lätt att köra och stabil på alla underlag.
 • Liggdel måste köpas till separat
 • Lättare att få punktering på luftfyllda hjul.

Köp nu hos:

Tillbehör

Nedan hittar du några passande tillbehör till din Emmaljunga NXT60 F.

Emmaljunga NXT liggdel

Emmaljunga NXT Liggdel

Köp nu hos:

Emmaljunga Hjulpaket NXT60

Köp nu hos:
Emmaljunga åkpåse polar

Emmaljunga åkpåse Polar

Köp nu hos:

Innan du köper duovagn - Guide

En duovagn är en barnvagn som i huvudsak består av tre delar: chassi, hjul och en ligg- eller sittdel. Liggdelen använder barnet från födseln och denna kan du sedan byta ut mot en sittdel i taket med att barnet växer.

Nedan hittar du en enkel guide för vad du ska tänka på innan du bestämmer dig för en duovagn. Vi rekommenderar att du läser igenom denna innan du börjar jämföra våra testvinnare, särskilt om detta är ditt första barnvagnsköp.

Viktigaste egenskaperna hos en duovagn

I valet av duovagn finns det många viktiga saker att ha i åtanke. Detta är trots allt ett fordon som ditt barn ska vistas i ofta och mycket redan från födseln. Du bör därför ta hänsyn till följande:

 • Säkerhet. Vagnens säkerhet är såklart föräldrarnas främsta prioritet. Vagnen ska ha klarat diverse säkerhetstester och ge barnet ett bra skydd under färden.
 • Material. Du bör även se till att barnvagnen är tillverkad utan kemikalier som kan vara skadliga för ditt barn. Den ska även vara mjuk och behaglig för ditt barn att sitta eller ligga i.
 • Framkomlighet. Däcken, dess storlek och uppbyggnad har stor betydelse för framkomligheten. Vissa däck passar bättre i stadsmiljö medan andra passar bättre på landet.
 • Användarvänlighet. En duovagn bör vara enkel, både att använda och transportera i bilen eller på bussen. Därför är användarvänligheten en viktig faktor i valet av barnvagn.
 • Sufflett. Se till att barnvagnen har en rejäl sufflett som skyddar barnet mot bländning och UV-strålar.
 • Förvaring. Småbarnslivet innebär som du säkert förstår en hel del packning. Därför är det viktigt att barnvagnen erbjuder många smidiga förvaringsmöjligheter.

Säkerhet och funktion före utseende

Utseendet spelar stor roll för många föräldrar i jakt på den bästa duovagnen. Detta är inte så konstigt med tanke på att barnvagnstillverkare skapar allt trendigare modeller. ”Det senaste” är alltid extra lockande, särskilt inför det första barnet.

När du väljer duovagn bör du dock försöka bortse från utseendet och fokusera på säkerhet och funktion i första hand. Samtidigt brukar majoriteten av dagens barnvagnar kombinera säkerhet och smarta funktioner med en stilren och modern design.

Ett vanligt fenomen är att många föräldrar ändrar sin åsikt gällande vilken som är den bästa duovagnen efter det första barnet. Detta eftersom de fått möjlighet att faktiskt testa och använda en och samma vagn under en längre period.

Storlek på duovagnen?

Nästa steg är att fundera på storleken din duovagn ska ha, då det både finns större och mindre modeller. Om du bor i en lägenhet med hiss bör du till exempel ta hänsyn till hissens storlek, så att vagnen faktiskt kommer in i den.

Planerar du att köra mycket bil är det istället viktigt att barnvagnen får plats i bagageutrymmet (samt att den kanske inte tar upp allt för mycket utrymme).

Du bör även dubbelkolla att vagnen inte är bredare är hemmets dörr, annars kan det bli problem.

Duovagn på olika underlag

För att kunna hitta den bästa duovagen bör du fundera över vilka underlag vagnen främst kommer att rulla på. Det finns nämligen däck som är anpassade för olika terränger och underlag.

Bor du i en tätort, men gillar att promenera på grusvägar? Kanske kommer du främst att köra vagnen på asfalt? Eller bor du på landet där du inte har asfalterade vägar över huvud taget?

Se över ditt behov och jämför duovagnar därefter. Tänk på att du även kan köpa till extrahjul och byta med om du vill anpassa vagnen efter olika underlag.

Duovagnens förvaringsmöjligheter

Förvaring är viktigt för alla familjer, inte minst för de med små barn. Mycket ska packas innan man kan ge sig iväg någonstans och därför kan det vara bra att titta extra noga på barnvagnens förvaringsmöjligheter.

Skötväskan bör alltid kunna förvaras på ett smidigt sätt, men bortsett från detta finns det barnvagnsmodeller med både mer och mindre utrymmen för förvaring, till exempel under sitt- eller liggdelen.

Vissa modeller är dessutom utrustade med extra trevliga finesser, till exempel en kopphållare samt småfack för mobil och nycklar. Vanligtvis kan du dessutom köpa till mindre förvaring som du kan fästa på handtaget.

Miljövänlig duovagn

Miljömedvetenheten bland konsumenterna idag är större än någonsin. Därför är många föräldrar ute efter grönare alternativ, inte minst när det gäller inköp av barnvagn.

Vissa barnvagnstillverkare arbetar aktivt med hållbarhet, till exempel genom att använda miljövänliga material utan kemikalier, medan andra inte gör det.

Fundera över huruvida detta är viktigt för dig och ditt barn. Vi rekommenderar att du väljer en duovagn tillverkad av miljövänliga material, både för ditt barns och för miljöns skull.

Ett bonustips för dig som verkligen värdesätter miljö och klimat är duovagnen Greentom Upp som är 100 procent miljövänlig. Modellen har till och med utsetts till världens mest miljövänliga barnvagn!

Jämför noggrant för att göra rätt val

En duovagn är ett viktigt inköp, både för dig och ditt barn. Ha därför inte bråttom i valet av modell, utan jämför noggrant för att se vilken modell som är mest lämpad för dig och din familj.

Ett tips är att besöka en butik som säljer de barnvagnar du är intresserad av för att klämma och känna på dem. Hittar du en passande modell rekommenderar vi att du beställer den online eftersom detta kan spara dig en hel del pengar.

Idag är utbudet av barnvagnar enormt och många gånger är det svårt att veta vart man ska börja. En bra utgångspunkt är dock vår sammanställning av testvinnare som du hittar nedan. Som förälder är man trots allt ofta ute efter det allra bästa, eller hur?

babysitter

För nyfödda upp till 60 kg.

babyvakt bäst i test - bästa babyvakten

Håll ett öga på ditt sovande barn.

bärsele

För nyfödda barn och upp till 20 kg.

bästa babyskyddet

För nyfödda barn upp till 18 mån.

bilbarnstol bäst i test

För barn mellan 9 mån upp till 7 år.

Vinteroverall

Håller ditt barn varmt och torrt.

studsmatta

Skoj för både barn och föräldrar.

Liknande tester

babysitter

För nyfödda upp till 60 kg.

babyvakt bäst i test - bästa babyvakten

Håll ett öga på ditt sovande barn.

bärsele

För nyfödda barn och upp till 20 kg.

bästa babyskyddet

För nyfödda barn upp till 18 mån.

bilbarnstol bäst i test

För barn mellan 9 mån upp till 7 år.

Vinteroverall

Håller ditt barn varmt och torrt.

studsmatta

Skoj för både barn och föräldrar.

Vanliga frågor och svar

En duovagn är en barnvagn uppbyggd av en stomme (chassi) och en separat ligg- och sittdel som du monterar direkt på chassit. Liggdelen använder du från det att barnet är nyfött. Därefter byter du bara till sittdelen när barnet vuxit ur liggdelen.

Vi rekommenderar att du börjar leta efter en duovagn i god tid innan barnet har anlänt. På så sätt kan du i lugn och ro jämföra modeller och vara väl förberedd när den lilla har kommit till världen.

Duovagnen kan användas från att det att barnet är nyfött fram tills att det fyllt 3 – 4 år (beroende på längd och vikt). Lägg därför lite extra tid på att hitta en bra modell som du kommer att vara nöjd med länge.

Priset på duovagnar kan variera en hel del, dels beroende på kvalitet, men också på funktion och tillbehör. De billigaste modellerna brukar kosta några tusenlappar medan de dyrare vagnarna kan ligga på upp emot tiotusentals kronor.

En duovagn har en separat sitt- och liggdel som du kan växla mellan beroende på barnets ålder. Kombivagnen består av en enda del som barnet både kan ligga och sitta i, där av namnet kombinationsvagn.

När du bäddar barnvagnen bör du alltid utgå efter vädret. Om det är vinter och minusgrader bör du komplettera med en extra värmande åkpåse. Är det varmt ute räcker det med en tunn, inte allt för värmande filt.

Ett material som många föräldrar gillar är att använda när de bäddar i barnvagnen är ull. Ull håller barnet varmt och torrt i kyla, men kan samtidigt verka svalkande i värme.