Vilken Àr den bÀsta duovagnen?

I vÄr sammanstÀllning har vi utsett Joolz Day 3 till bÀst i test baserat pÄ kundernas egna recensioner och experternas omdömen. Denna duovagn har en livstidsgaranti och tar sig fram pÄ alla underlag utan problem.

VÀlj produkter att jÀmföra

Sortera efter

BĂ€st i test duovagn - Joolz day 3
Joolz Day 3
 • LivslĂ„ng garanti
 • Passar lĂ€ngre förĂ€ldrar över 180 cm
 • Tar sig fram pĂ„ alla underlag
Vi rekommenderar:
Britax GO BigÂČ
Britax GO BigÂČ
 • UtmĂ€rkt framkomlighet
 • Kompakt och enkelt att fĂ€lla ihop
 • TvĂ„ gratis servicetillfĂ€llen
Vi rekommenderar:
Emmaljunga NXT60F
Emmaljunga NXT60F
 • MiljövĂ€nlig vagn tillverkad i Sverige
 • LĂ€tt att köra pĂ„ alla underlag
 • UtmĂ€rkt komfort och ventilation
Vi rekommenderar:

Duovagn: 3 vagnar i test

av Marcello Rongione Senast uppdaterad : Dec 06, 2020

En duovagn Ă€r ett av förĂ€ldrarnas allra viktigaste inköp. DĂ€rför Ă€r det extra viktigt att du gör ett noggrant och genomtĂ€nkt val – bĂ„de för barnets skull, men ocksĂ„ för din egen. Nedan hittar du tre duovagnar som utsetts till bĂ€st i test bĂ„de av experter och kunder. Vi har Ă€ven sammanstĂ€llt en guide gĂ€llande hur du vĂ€ljer den bĂ€sta duovagnen.

SÀkerheten Àr alltid viktigast, men bortsett frÄn detta erbjuder dagens vagnar en rad smarta funktioner som passar olika familjer.

Vi har tagit reda pÄ vilka barnvagnar med duofunktion som bÄde vunnit tester frÄn seriösa aktörer och fÄtt goda kundrecensioner. Dessa modeller har vi sedan delat in i tre olika kategorier och sammanstÀllt Ät dig i listan ovan.

Om du vill lĂ€sa mer om varje duovagn kan du göra detta lĂ€ngre ner i denna artikel. Du kan Ă€ven stĂ€lla de olika modellerna mot varandra genom att markera dem. Är du lite osĂ€ker pĂ„ vilken duovagn som passar dig? DĂ„ rekommenderar vi att du lĂ€ser vĂ„r guide nedan.

Se vÄra testvinnande duovagnar

Efter att ha finkammat tidigare experttester och kundrecensioner har vi lyckats sammanstÀlla tre testvinnande duovagnar i följande kategorier:  

 • BĂ€st i testet 2020
 • BĂ€sta premiumvalet
 • Gröna valet

Resultatet i sammanstÀllningen Àr enbart baserat pÄ experternas Äsikter och kundernas omdömen. Det Àr inte pÄ nÄgot sÀtt influerats av vÄra samarbetspartners.

Om du vill stĂ€lla dessa tre testvinnare mot varandra kan du göra detta med hjĂ€lp av vĂ„r smarta jĂ€mförelsefunktion. Bocka i rutan i listan lĂ€ngst upp och klicka sedan pĂ„ ”JĂ€mför nu” för att fĂ„ en överblick över likheter och skillnader.

1. Joolz Day 3- BĂ€st i testet

bÀst i test duovagn
BĂ€st i test duovagn - Joolz day 3
  • Vikt: 12.9 kg (med sittdel)
  • IhopfĂ€lld med sittdel: H 95 x B 59 x D 43 cm
  • Hjul: Skumfyllda, punkteringsfria gummihjul
  • MiljövĂ€nlig/kemikalier: Återvunnen petplast och ekologisk bomull
  • Sufflett: FörlĂ€ngd solsufflett
  • Sele: Fempunktssele
  • Garantier: Livstidsgaranti

Duovagnen Joolz Day 3 har utnÀmnts till BÀst i testet 2020 av flera olika anledningar, inte minst pÄ grund av barnvagnens mÄnga funktioner, höga sÀkerhet och lÄnga hÄllbarhet. Vagnen Àr komplett nÀr du köper den, vilket innebÀr att bÄde chassi, hjul samt ligg- och sittdel ingÄr. Joolz Day 3 gÄr dessutom att Àven att köpa som kombivagn.

Bortsett frÄn barnvagnens goda betyg och omdömen Àr företaget mÄna om bÄde miljö och hÀlsa och jobbar aktivt med att bedriva en miljömedveten verksamhet.

Sitt- och liggdel

Liggdelen i Joolz Day 3 Àr smidig att sÀtta pÄ och ta av samtidigt som den bÄde Àr stor och rymlig. Den har dessutom dubbla ventilationsluckor, vilket förbÀttrar luftcirkulationen inne i barnvagnen.

För kalla och blÄsiga dagar har liggdelen ett smart lock som skyddar barnet och förhindrar att vÀrmen försvinner. Madrassen Àr allergivÀnlig och har en vadderad kant för barnets huvud.

Sittdelen Àr vÀndbar och har en ergonomisk utformning för högsta komfort. Den gÄr Àven att stÀlla in i olika tre lÀgen till fullt liggande. Den smidiga fempunktselen gör att barnet sitter sÀkert samtidigt som den Àr enkel att justera selen efter barnets storlek.

Bortsett frÄn detta har sittdelen Àven ett separat fotstöd som gÄr att förlÀnga i takt med att barnet vÀxer. BÄde sitt- och liggdel i Joolz Day 3 Àr extra höga, vilket gör att barnet kommer nÀrmare dig som kör, vilket lÀngre förÀldrar brukar uppskatta extra mycket.

Chassi

Vagnens totala vikt Àr 12,9 kg, vilket gör den till en lÀttare modell jÀmfört med andra barnvagnar.

Chassit har handtag av teleskopmodell med fem olika lÀgen som gör duovagnen bekvÀm att köra Àven för lÀngre förÀldrar. PÄ handtagen finns Àven smidiga fÀsten för skötvÀskan.

Samtliga hjul Àr skummfyllda och har en mjuk fjÀdring, vilket gör att duovagnen rullar problemfritt pÄ flera olika underlag.

Vagnens fotbroms Àr lÀttÄtkomlig och det finns dessutom möjlighet att lÄsa framhjulen i ett lÀge sÄ att de rullar smidigare pÄ ojÀmnt underlag, exempelvis grusvÀgar.

Sufflett

Tack vare barnvagnens stora sufflett med UPF 50+ skyddas ditt barn effektivt mot solens strÄlar. HÀr finns Àven en extra solskÀrm som ger ett Ànnu bÀttre skydd.

Suffletten har smarta ventilationsfönster som förbÀttrar luftcirkulationen i vagnen samtidigt som de tillÄter dig att hÄlla ett öga pÄ ditt sovande barn utan att störa.

Den utmÀrkta ventilationen gör Joolz Day 3 till ett utmÀrkt alternativ för den som ska fÄ barn under sommaren.

Framkomlighet

Enligt kunderna Àr Joolz Day 3 en mycket behaglig vagn att köra. Den svÀnger smidigt och enkelt, vilket Àr extra vÀrdefullt för förÀldrar som gillar att ta lÄnga promenader pÄ varierade underlag.

Du kan dessutom köpa till större framhjul separat som gör att vagnen rullar extra bra i terrÀng och snö.

Storlek

HopfÀllning av chassit sker i tvÄ enkla steg som de flesta förÀldrar klarar av utan problem. Den kan dessutom fÀllas ihop pÄ tvÄ olika sÀtt: antingen med eller utan sittdel.

Joolz Day 3 tar inte mycket plats nÀr den Àr hopfÀlld, vilket gör att den fÄr plats i de flesta bagageutrymmen och andra mindre utrymmen. Dock blir den sÄklart lite större nÀr sittdelen Àr pÄkopplad.

Ett fördel med Joolz Day 3 Àr att den i hopfÀllt lÀge kan stÄ upp. Detta Àr extra uppskattat under den blöta vinter- och höstsÀsongen, eftersom vagnen slipper ligga pÄ marken innan den lastas in i bilen.

Förvaring

Förvaringsmöjligheterna pÄ Joolz Day 3 Àr bra, Àven om de kanske inte Àr i klass med vÄra tvÄ andra testvinnare.

Korgen, som kan bÀra upp till 5 kg, Àr rymlig och har en nedfÀllningsbar kant med fjÀdring som förbÀttrar Ätkomligheten.

Sittdelens rygg erbjuder ocksÄ förvaringsmöjligheter i form av en stor ficka som gÄr hela vÀgen ner. HÀr kan du till exempel förvara din mobil, nycklar eller andra mindre saker.

Är du ute pĂ„ shoppingtur med ditt barn kan du fĂ€sta dina pĂ„sar direkt pĂ„ chassit vid handtaget för extra avlastning.

HĂ„llbarhet och garantier

NÄgot som verkligen fÄr Joolz Day 3 att sticka ut i mÀngden Àr barnvagnens förmÄnliga livstidsgaranti. För att denna ska gÀlla mÄste du dock registrera din duovagn pÄ Jools hemsida inom sex mÄnader efter köpet. Tillbehör till vagnen kommer som vanligt med tvÄ Ärs garanti.

Bortsett frÄn att denna garanti erbjuder dig trygghet som kund Àr den dessutom ett bevis pÄ att företaget vet att deras vagnar Àr av hög kvalitet. Ett annat plus Àr att företaget arbetar med Ätervunnen plast och ekologisk bomull i sina tyger.

 • Livstidsgaranti.
 • Passar extra bra för lĂ€ngre förĂ€ldrar.
 • Rullar utan problem pĂ„ flera olika underlag.
 • UtmĂ€rkt sommarvagn tack vare dubbla ventilationsluckor och förlĂ€ngd sufflett.
 • Inte de bĂ€sta förvaringsmöjligheterna.

BĂ€st pris hos:

2. Britax GO BigÂČ- BĂ€sta premiumvalet

Britax GO BigÂČ
  • Vikt: 14 kg
  • HopfĂ€lld med sittdel: H 52 x B 61.5 x D 80.5 cm
  • Hjul: Skumfyllda, punkteringsfria gummihjul
  • MiljövĂ€nlig/kemikalier: Höga kemikaliekrav, jobbar efter REACH.
  • Sufflett: Utdragbar som skyddar bĂ„de sitt- och liggdelen
  • Sele: Fempunktssele
  • Garantier: 3 Ă„rs garanti, tvĂ„ fria servicetillfĂ€llen

Britax GO BigÂČ stĂ„r som vinnare i vĂ„r kategori BĂ€sta premiumval, trots att den ligger i ungefĂ€r samma prisklass som vĂ„r BĂ€st i testet-vinnare. HĂ€r fĂ„r du dock det du betalar för eftersom Britax GO BigÂČ en mycket högkvalitativ barnvagn.

Sitt- och liggdel

Sittdelen i Britax GO BigÂČ Ă€r vĂ€ndbar och har fullt ligglĂ€ge i bĂ„da riktningarna, vilket gör den till ett bra alternativ för barn som ska sova mycket i vagnen. UpprĂ€tt sittlĂ€ge passar dessutom utmĂ€rkt för mĂ„ltider eller fika utomhus.

Maxvikten för barnvagnen ligger pÄ 17 kg och den kan anvÀndas av barn mellan cirka 6 mÄnader och 3,5 Är. Tack vare den delbara fempunktsselen, som dessutom Àr enkel justera i takt med att barnet vÀxer, sitter barnet alltid sÀkert i vagnen.

Britax GO BigÂČ har ett justerbart fotstöd i fyra olika lĂ€gen som förbĂ€ttrar barnets komfort i vagnen. Den kommer Ă€ven med en tillhörande fotsĂ€ck som skyddar barnet under kalla och blĂ„siga dagar.

Det finns sjĂ€lvklart möjlighet att köpa till en liggdel till din Britax GO BigÂČ. Komforten i liggdelen Ă€r hög med en mjuk, fukttransporterande madrass. Tack vare den höga placeringen kan du vara extra nĂ€ra ditt barn samtidigt som du slipper fĂ„ ont i ryggen nĂ€r du böjer dig ned.

Om du vill anvĂ€nda vagnen med babyskydd Ă€r detta inga problem – du kan nĂ€mligen köpa till anpassade adaptrar.

Chassi

Chassit pĂ„ Britax GO BigÂČ Ă€r stabilt och vĂ€lbyggt med ergonomiskt och lyxigt handtag i konstlĂ€der som ger ett extra bra grepp. Handtaget Ă€r stĂ€llbart i tio olika lĂ€gen, vilket Ă€r ovanligt generöst bland dagens duovagnar.

Vagnen har fjÀdring bÄde pÄ mitten och vid framhjulen samt en lÀttÄtkomlig fotbroms.

BakdÀcken Àr punkteringsfria gummidÀck som inte bara innebÀr lÀngre hÄllbarhet och bekvÀmare körning, utan Àven eliminerad risk för punktering.

Sufflett

Suffletten Àr fÀllbar med en extra solskÀrm med UPF 50+. Den kan dessutom dras ner lÄngt för att tÀcka hela sittdelen i ligglÀge, en funktion som Àr Äterkommande Àven i barnvagnens liggdel.

Ett stort plus Ă€r att suffletten i Britax GO BigÂČ Ă€r sydd med tvĂ„ lager tyg, vilket gör det extra mörkt i vagnen nĂ€r det Ă€r dags att sova. HĂ€r finns Ă€ven ett ventilationsfönster som lĂ„ter dig hĂ„lla ett öga pĂ„ barnet samtidigt som det slĂ€pper in luft i vagnen.

Framkomlighet

Med extra stora dÀck och en speciellt utvecklad fjÀdring tar du dig fram enkelt, bÄde i tÀtorten och pÄ skogspromenaden. Vilket underlag du kör pÄ har alltsÄ ingen betydelse och de stora hjulen Àr extra fördelaktiga pÄ vinterunderlag med snö.

Om du kör i terrÀng kan du fixera framhjulen med en enda knapptryckning för smidigare körning. Denna funktion bör dock inte anvÀndas pÄ trÀngre ytor, till exempel pÄ stan, utan hÀr kommer de svÀngbara hjulen underlÀtta körningen en hel del.

En annan fördel nÀr det gÀller framkomlighet Àr möjligheten att vika in barnvagnens handtag mot chassit nÀr du befinner dig pÄ till exempel tÄget eller bussen. PÄ sÄ sÀtt tar vagnen mindre plats.

Storlek

Britax GO BigÂČ  Ă€r en enkel barnvagn att packa in i bilen, dels eftersom den Ă€r lĂ€tt att fĂ€lla ihop, men ocksĂ„ eftersom den tar lite plats. Du behöver dessutom inte ta bort sittdelen nĂ€r du fĂ€ller ihop vagnen, utan den fĂ€lls ihop enkelt oavsett vilket hĂ„ll sittdelen vĂ€nder Ă„t.

Du behöver inte oroa dig för att tyget ska bli blött och smutsigt nĂ€r du lastar in den i bilen – nĂ€r barnvagnen Ă€r hopfĂ€lld Ă€r den Ă€ndĂ„ en bra bit över marken.

Tack vare dess kompakta storlek fÄr denna duovagn plats i bagageutrymmet pÄ de flesta bilar. Ska du förvara barnvagnen i ett förrÄd eller liknande kan du dessutom ta loss hjulen för att fÄ mer utrymme.

Förvaring

Förvaringsmöjligheterna i Britax GO BigÂČ Ă€r utmĂ€rkta. Korgen, som klarar upp till 10 kg, Ă€r extra rymlig med uppvikbara kanter som förhindrar att dina saker ramlar ut. Den Ă€r dessutom utrustad med extra reflexer för att du ska synas bĂ€ttre i mörkret.

Britax erbjuder dessutom en extra korgvÀska som du kan köpa till separat. Med denna har du extra bra koll pÄ dina saker.

HĂ„llbarhet och garantier

Britax har strikta restriktioner kring anvÀndandet av kemikalier i tillverkningen av deras barnvagnar. Oberoende aktörer utför regelbundet tester pÄ olika kemiska Àmnen som alla uppfyller lagliga krav, exempelvis REACH.

I samband med ditt köp av en Britax GO BigÂČ gĂ€ller en garanti pĂ„ tre Ă„r som tĂ€cker fabriksfel pĂ„ chassi samt sitt- och liggdel. Bortsett frĂ„n detta ingĂ„r Ă€ven tvĂ„ kostnadsfria servicetillfĂ€llen.

 • Strikta krav pĂ„ kemikalier vid tillverkning.
 • TvĂ„ kostnadsfria servicetillfĂ€llen ingĂ„r.
 • UtmĂ€rkt förvaring med en korg som klarar upp till 10 kg.
 • TvĂ„ lager tyg gör det extra mörkt i vagnen vid sovstunden.
 • Sittdel kan inte justeras till fullt ligglĂ€ge.

Köp nu hos:

Tillbehör

Nedan hittar du nĂ„gra tillbehör som kan vara bra att ha om du vĂ€ljer att köpa Britax GO BigÂČ.

Adaptrar för babyskydd

Köp nu hos:

3. Emmaljunga NXT60F- BÀsta miljöval

Emmaljunga NXT60F
  • Vikt: 11,6 kg
  • HopfĂ€lld med hjul: L 98 x B 58 x H 42
  • Hjul: Lufthjul
  • Kemikalier/miljövĂ€nlig: Återvunnet material, ekologisk bomull, jobbar med förnybar energi, recycling-program certifierat av ISO 14001, ECO-kollektion, 100% Ă„tervinningsbara hjul och 50% Ă„tervunnen aluminium i chassit, höga kemikalietester (REACH)
  • Sufflett: Extra solskĂ€rm
  • Sele: Fempunktssele
  • HĂ„llbar/garantier: ISO 9001-certifierad

Varför Emmaljunga NXT60 F har vunnit kategorin BÀsta gröna valet 2020 Àr dels eftersom duovagnen har en rad smarta funktioner och hög sÀkerhet, men framför allt för att företaget jobbar aktivt med hÄllbarhet.

Emmaljunga anvÀnder bland annat grön el i sin verksamhet samtidigt som de fokuserar pÄ att arbeta med Ätervunna och hÄllbara material i sin produktion. SjÀlvklart har barnvagnen Àven fÄtt en rad goda omdömen, bÄde av kunder och experter.

Sitt- och liggdel

Sittdelen i Emmaljunga NXT60F Àr rymlig, vÀndbar och kan justeras ned i fyra lÀgen till fullt ligglÀge. Barn frÄn 6 mÄnader upp till 22 kg kan anvÀnda sittdelen, vilket innebÀr att du kan anvÀnda denna klassiska vagn i mÄnga Är framöver.

Fotstödet kan med nÄgra enkla knapptryckningar vinklas i flera olika lÀgen för extra komfort. Med sittdelen kommer Àven en spacer vars uppgift Àr att förlÀnga ryggstödet.

Liggdelen Àr inte inkluderad, utan mÄste köpas separat. Denna anvÀnds frÄn det att barnet Àr nyfött upp till 6 mÄnader. Med stor rymlighet och en mjuk madrass kan du vara sÀker pÄ att barnet ligger skönt under dina promenader.

Det finns dessutom möjlighet att justera höjden pÄ liggdelen om du vill att barnet ska ligga nÀrmare dig.

Chassi

Emmaljunga NXT60F har ett lÀttviktschassi med otroliga köregenskaper. Barnvagnen har bakhjulsfjÀdring, vilket gör att den Àr skön att köra pÄ olika typer av underlag. DÀcken Àr luftfyllda och punkteringsfria sÄ att du smidigt kan rulla fram utan oro för punktering.

Barnvagnens handtag har en teleskopisk- och knÀledsfunktion för bekvÀmare körning. Handtaget, som Àr nÄgot smalare Àn vanligt, gÄr att höja och sÀnka sÄ att det passar bÄde lÀngre och kortare förÀldrar. Det kan dessutom roteras 360 grader.

Sufflett

Suffletten pÄ Emmaljunga NXT60F har en extra skÀrmkeps som ger ett Ànnu bÀttre skydd mot UV-strÄlningarna. Den har dessutom extra ventilation baktill, vilket förbÀttrar luftcirkulationen och hÄller barnet svalt under varmare dagar.

Ventilationsfönstret gör det enkelt för dig att kika pÄ barnet nÀr det sover. Suffletten har ocksÄ ett inbyggt myggnÀt samt SPF50+.

Framkomlighet

Eftersom Emmaljunga NXT60F Àr en smal och kompakt vagn passar den extra bra för den som ofta Äker buss eller tÄg. De svÀngbara hjulen gör den dessutom till ett bra val för förÀldrar som vill ta lÄnga promenader, bÄde i naturen och i tÀtorten.

Vagnen Àr otroligt lÀttrullad, en egenskap som Àr avgörande för mÄnga förÀldrar. Oavsett om du kör pÄ bar asfalt eller i snö kommer denna duovagn inte att göra dig besviken. Ett stort plus Àr att du dessutom kan köpa till olika hjulpaket som passar olika livsstilar.

Förvaring

Emmaljunga NXT60 F erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Bland annat har barnvagnen en stor och rymlig korg dÀr du fÄr plats med matkassar och mycket mer.

SkötvĂ€skan fĂ€ster du enkelt pĂ„ handtaget dĂ€r du Ă€ven kan fĂ€sta shoppingpĂ„sar. Även fotstödet har en liten förvaringsficka pĂ„ dess baksida.

HĂ„llbarhet och garantier

Emmaljunga Àr ett företag som strÀvar efter att bli ett helt grönt bolag. DÀrför anvÀnder de sig bland annat av förnybar el samt Ätervunna och miljövÀnliga material i sin produktion.

Bortsett frÄn detta driver de dessutom sitt egna recycling-program samtidigt som de erbjuder en ECO-kollektion.

Företaget har dessutom höga krav pĂ„ anvĂ€ndandet av kemikalier. DĂ€rför gör man regelbundet tester av barnvagnarna i enlighet med REACH. Är gröna val viktiga för dig Ă€r Emmaljunga alltsĂ„ ett utmĂ€rkt val.

 • Tillverkad i Sverige med miljön i Ă„tanke.
 • UtmĂ€rkt komfort med rymlig sittdel.
 • Bra ventilation i suffletten för varmare sommardagar.
 • LĂ€tt att köra och stabil pĂ„ alla underlag.
 • Liggdel mĂ„ste köpas till separat
 • LĂ€ttare att fĂ„ punktering pĂ„ luftfyllda hjul.

Köp nu hos:

Tillbehör

Nedan hittar du nÄgra passande tillbehör till din Emmaljunga NXT60 F.

Emmaljunga NXT liggdel

Emmaljunga NXT Liggdel

Köp nu hos:

Emmaljunga Hjulpaket NXT60

Köp nu hos:
Emmaljunga ÄkpÄse polar

Emmaljunga ÄkpÄse Polar

Köp nu hos:

Innan du köper duovagn - Guide

En duovagn Àr en barnvagn som i huvudsak bestÄr av tre delar: chassi, hjul och en ligg- eller sittdel. Liggdelen anvÀnder barnet frÄn födseln och denna kan du sedan byta ut mot en sittdel i taket med att barnet vÀxer.

Nedan hittar du en enkel guide för vad du ska tÀnka pÄ innan du bestÀmmer dig för en duovagn. Vi rekommenderar att du lÀser igenom denna innan du börjar jÀmföra vÄra testvinnare, sÀrskilt om detta Àr ditt första barnvagnsköp.

Viktigaste egenskaperna hos en duovagn

I valet av duovagn finns det mÄnga viktiga saker att ha i Ätanke. Detta Àr trots allt ett fordon som ditt barn ska vistas i ofta och mycket redan frÄn födseln. Du bör dÀrför ta hÀnsyn till följande:

 • SĂ€kerhet. Vagnens sĂ€kerhet Ă€r sĂ„klart förĂ€ldrarnas frĂ€msta prioritet. Vagnen ska ha klarat diverse sĂ€kerhetstester och ge barnet ett bra skydd under fĂ€rden.
 • Material. Du bör Ă€ven se till att barnvagnen Ă€r tillverkad utan kemikalier som kan vara skadliga för ditt barn. Den ska Ă€ven vara mjuk och behaglig för ditt barn att sitta eller ligga i.
 • Framkomlighet. DĂ€cken, dess storlek och uppbyggnad har stor betydelse för framkomligheten. Vissa dĂ€ck passar bĂ€ttre i stadsmiljö medan andra passar bĂ€ttre pĂ„ landet.
 • AnvĂ€ndarvĂ€nlighet. En duovagn bör vara enkel, bĂ„de att anvĂ€nda och transportera i bilen eller pĂ„ bussen. DĂ€rför Ă€r anvĂ€ndarvĂ€nligheten en viktig faktor i valet av barnvagn.
 • Sufflett. Se till att barnvagnen har en rejĂ€l sufflett som skyddar barnet mot blĂ€ndning och UV-strĂ„lar.
 • Förvaring. SmĂ„barnslivet innebĂ€r som du sĂ€kert förstĂ„r en hel del packning. DĂ€rför Ă€r det viktigt att barnvagnen erbjuder mĂ„nga smidiga förvaringsmöjligheter.

SÀkerhet och funktion före utseende

Utseendet spelar stor roll för mĂ„nga förĂ€ldrar i jakt pĂ„ den bĂ€sta duovagnen. Detta Ă€r inte sĂ„ konstigt med tanke pĂ„ att barnvagnstillverkare skapar allt trendigare modeller. ”Det senaste” Ă€r alltid extra lockande, sĂ€rskilt inför det första barnet.

NÀr du vÀljer duovagn bör du dock försöka bortse frÄn utseendet och fokusera pÄ sÀkerhet och funktion i första hand. Samtidigt brukar majoriteten av dagens barnvagnar kombinera sÀkerhet och smarta funktioner med en stilren och modern design.

Ett vanligt fenomen Àr att mÄnga förÀldrar Àndrar sin Äsikt gÀllande vilken som Àr den bÀsta duovagnen efter det första barnet. Detta eftersom de fÄtt möjlighet att faktiskt testa och anvÀnda en och samma vagn under en lÀngre period.

Storlek pÄ duovagnen?

NÀsta steg Àr att fundera pÄ storleken din duovagn ska ha, dÄ det bÄde finns större och mindre modeller. Om du bor i en lÀgenhet med hiss bör du till exempel ta hÀnsyn till hissens storlek, sÄ att vagnen faktiskt kommer in i den.

Planerar du att köra mycket bil Àr det istÀllet viktigt att barnvagnen fÄr plats i bagageutrymmet (samt att den kanske inte tar upp allt för mycket utrymme).

Du bör Àven dubbelkolla att vagnen inte Àr bredare Àr hemmets dörr, annars kan det bli problem.

Duovagn pÄ olika underlag

För att kunna hitta den bÀsta duovagen bör du fundera över vilka underlag vagnen frÀmst kommer att rulla pÄ. Det finns nÀmligen dÀck som Àr anpassade för olika terrÀnger och underlag.

Bor du i en tÀtort, men gillar att promenera pÄ grusvÀgar? Kanske kommer du frÀmst att köra vagnen pÄ asfalt? Eller bor du pÄ landet dÀr du inte har asfalterade vÀgar över huvud taget?

Se över ditt behov och jÀmför duovagnar dÀrefter. TÀnk pÄ att du Àven kan köpa till extrahjul och byta med om du vill anpassa vagnen efter olika underlag.

Duovagnens förvaringsmöjligheter

Förvaring Àr viktigt för alla familjer, inte minst för de med smÄ barn. Mycket ska packas innan man kan ge sig ivÀg nÄgonstans och dÀrför kan det vara bra att titta extra noga pÄ barnvagnens förvaringsmöjligheter.

SkötvÀskan bör alltid kunna förvaras pÄ ett smidigt sÀtt, men bortsett frÄn detta finns det barnvagnsmodeller med bÄde mer och mindre utrymmen för förvaring, till exempel under sitt- eller liggdelen.

Vissa modeller Àr dessutom utrustade med extra trevliga finesser, till exempel en kopphÄllare samt smÄfack för mobil och nycklar. Vanligtvis kan du dessutom köpa till mindre förvaring som du kan fÀsta pÄ handtaget.

MiljövÀnlig duovagn

Miljömedvetenheten bland konsumenterna idag Àr större Àn nÄgonsin. DÀrför Àr mÄnga förÀldrar ute efter grönare alternativ, inte minst nÀr det gÀller inköp av barnvagn.

Vissa barnvagnstillverkare arbetar aktivt med hÄllbarhet, till exempel genom att anvÀnda miljövÀnliga material utan kemikalier, medan andra inte gör det.

Fundera över huruvida detta Àr viktigt för dig och ditt barn. Vi rekommenderar att du vÀljer en duovagn tillverkad av miljövÀnliga material, bÄde för ditt barns och för miljöns skull.

Ett bonustips för dig som verkligen vÀrdesÀtter miljö och klimat Àr duovagnen Greentom Upp som Àr 100 procent miljövÀnlig. Modellen har till och med utsetts till vÀrldens mest miljövÀnliga barnvagn!

JÀmför noggrant för att göra rÀtt val

En duovagn Àr ett viktigt inköp, bÄde för dig och ditt barn. Ha dÀrför inte brÄttom i valet av modell, utan jÀmför noggrant för att se vilken modell som Àr mest lÀmpad för dig och din familj.

Ett tips Àr att besöka en butik som sÀljer de barnvagnar du Àr intresserad av för att klÀmma och kÀnna pÄ dem. Hittar du en passande modell rekommenderar vi att du bestÀller den online eftersom detta kan spara dig en hel del pengar.

Idag Àr utbudet av barnvagnar enormt och mÄnga gÄnger Àr det svÄrt att veta vart man ska börja. En bra utgÄngspunkt Àr dock vÄr sammanstÀllning av testvinnare som du hittar nedan. Som förÀlder Àr man trots allt ofta ute efter det allra bÀsta, eller hur?

babysitter

För nyfödda upp till 60 kg.

babyvakt bÀst i test - bÀsta babyvakten

HÄll ett öga pÄ ditt sovande barn.

bÀrsele

För nyfödda barn och upp till 20 kg.

vÀllingmaskin test

VĂ€llingmaskin test – 3 testvinnare

babyskydd test

För nyfödda barn upp till 18 mÄn.

bilbarnstol bÀst i test

För barn mellan 9 mÄn upp till 7 Är.

Vinteroverall

HĂ„ller ditt barn varmt och torrt.

studsmatta

Skoj för bÄde barn och förÀldrar.

Liknande tester

babysitter

För nyfödda upp till 60 kg.

babyvakt bÀst i test - bÀsta babyvakten

HÄll ett öga pÄ ditt sovande barn.

bÀrsele

För nyfödda barn och upp till 20 kg.

vÀllingmaskin test

VĂ€llingmaskin test – 3 testvinnare

babyskydd test

För nyfödda barn upp till 18 mÄn.

bilbarnstol bÀst i test

För barn mellan 9 mÄn upp till 7 Är.

Vinteroverall

HĂ„ller ditt barn varmt och torrt.

studsmatta

Skoj för bÄde barn och förÀldrar.

Vanliga frÄgor och svar

En duovagn Àr en barnvagn uppbyggd av en stomme (chassi) och en separat ligg- och sittdel som du monterar direkt pÄ chassit. Liggdelen anvÀnder du frÄn det att barnet Àr nyfött. DÀrefter byter du bara till sittdelen nÀr barnet vuxit ur liggdelen.

Vi rekommenderar att du börjar leta efter en duovagn i god tid innan barnet har anlÀnt. PÄ sÄ sÀtt kan du i lugn och ro jÀmföra modeller och vara vÀl förberedd nÀr den lilla har kommit till vÀrlden.

Duovagnen kan anvĂ€ndas frĂ„n att det att barnet Ă€r nyfött fram tills att det fyllt 3 – 4 Ă„r (beroende pĂ„ lĂ€ngd och vikt). LĂ€gg dĂ€rför lite extra tid pĂ„ att hitta en bra modell som du kommer att vara nöjd med lĂ€nge.

Priset pÄ duovagnar kan variera en hel del, dels beroende pÄ kvalitet, men ocksÄ pÄ funktion och tillbehör. De billigaste modellerna brukar kosta nÄgra tusenlappar medan de dyrare vagnarna kan ligga pÄ upp emot tiotusentals kronor.

En duovagn har en separat sitt- och liggdel som du kan vÀxla mellan beroende pÄ barnets Älder. Kombivagnen bestÄr av en enda del som barnet bÄde kan ligga och sitta i, dÀr av namnet kombinationsvagn.

NĂ€r du bĂ€ddar barnvagnen bör du alltid utgĂ„ efter vĂ€dret. Om det Ă€r vinter och minusgrader bör du komplettera med en extra vĂ€rmande Ă„kpĂ„se. Är det varmt ute rĂ€cker det med en tunn, inte allt för vĂ€rmande filt.

Ett material som mÄnga förÀldrar gillar Àr att anvÀnda nÀr de bÀddar i barnvagnen Àr ull. Ull hÄller barnet varmt och torrt i kyla, men kan samtidigt verka svalkande i vÀrme.