Information om affiliatelänkar

Vilken kombinerad tvättmaskin är bäst i test 2023?

Bosch WNA134LOSN är den bästa tvättmaskinen med torktumlare enligt vår sammanställning Bosch kombimaskin är mycket tystgående och känner automatiskt av när tvätten är färdigtorkad Den har dessutom fått fina betyg av både användare och Råd & Rön Läs mer om Bosch WNA134LOSN, och våra andra rekommenderade tvätt-och torkmaskiner nedan

Information om affiliatelänkar

Jämför våra 3 testvinnare

Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

1
image
2
image
3
image
Utmärkelse:Bäst i testMest populäraVi rekommenderar
Produkt:Bosch WNA134LOSNElectrolux PerfectCare 700 EW7W5468E6LG F2DV707S2WS
Betyg:
Tillverkare:BoschElectroluxLG
Typ:Frontmatad tvättmaskin med torktumlareFrontmatad tvättmaskin med torktumlareFrontmatad tvättmaskin med torktumlare
Energiklass:EDD
Kapacitet:8 kgTvätt 8 kg och tork 5 kg7 kg

1. Bosch WNA134LOSN - Bäst i test

 • Tillverkare: Bosch
 • Typ: Frontmatad tvättmaskin med torktumlare
 • Energiklass: E
 • Kapacitet: 8 kg
Bosch WNA134LOSN bäst i test

En tvättmaskin med torktumlare behöver först och främst vara en riktigt bra tvättmaskin, en box som Bosch WNA134LOSN checkar av utan problem.

Det här är en effektiv och tystgående maskin som dessutom har flera smarta tvättprogram, bland annat ett kortare tvätt- och sköljprogrammet för träningskläder, Sportswear.

AutoDry håller koll på fuktigheten

Bosch WNA134LOSN är tillverkad för att tackla ett problem som många kombinerade tvättmaskiner kämpar med, nämligen att tvätten inte blir tillräckligt torr. Det är frustrerande att upptäcka fuktig tvätt i maskinen, och behöva köra torkprogrammet en extra gång.

Den här maskinen löser dock detta genom funktionen AutoDry som automatiskt känner av och mäter temperatur och fuktighet i maskinen. Det gör att du aldrig behöver oroa dig för att tvätten inte blir torr eller att den ska torkas onödigt länge i höga temperaturer.

Användarnas och experternas favorit

Det spelar ingen roll hur många olika svenska och internationella sajter vi vänder oss till – mönstret är detsamma överallt. Användarna på Bosch-Home.se, Google, Mediamarkt, med flera ger toppbetyg.

Även experterna är nöjda med modellen. Råd & Rön gav beskriver till exempel Bosch WNA134LOSN som mycket tystgående med bra tvättresultat, även på snabbprogrammen. De menar också att torkkapaciteten är tillräcklig för de flesta, inklusive en familj.

 • Mycket tystgående och effektiv tvätt-/torkmaskin med flera program.
 • AutoDry ser till att tvätten varken torkas för mycket eller för lite.
 • Toppbetyg av användarna och Råd & Rön.
 • Energiklass E.

Köp här:

I samarbete med pris-logo

2. Electrolux PerfectCare 700 EW7W5468E6 - Mest populära

 • Tillverkare: Electrolux
 • Typ: Frontmatad tvättmaskin med torktumlare
 • Energiklass: D
 • Kapacitet: Tvätt 8 kg och tork 5 kg
Electrolux PerfectCare 700 EW7W5468E6

Electrolux PerfectCare 700 använder ett intelligent DualCare-system för att anpassa temperatur, tvättning och torkning efter vikt och material.

Med Non-Stop 60 Minute-programmet kan du både tvätta och torka kläderna inom bara 60 minuter. Och med SteamCare-funktionen är det möjligt att spara upp till 40 liter vatten per tvätt genom att kläderna ångas. Det är bra för kläderna, miljön och din elräkning.

Användarnas favorit

Det är tydligt att Electrolux PerfectCare 700 är en favorit bland svenska hushåll. Electrolux PerfectCare 700 har mycket höga betyg hos Google, där närmare 600 insamlade recensioner har gett ett snittbetyg på 4,5 av 5 möjliga.

Användarna uppskattar den effektiva maskinen som är relativt tystgående, men vissa saknar ett snabbprogram som tvättar kläderna på under en timme.

 • Mycket höga betyg från användarna.
 • SteamCare-funktionen sparar vatten.
 • Billigare än Bosch WNA1334LOSN.
 • Inget snabbprogram som tvättar kläderna på under en timme.

Köp här:

Rekommenderad butik:
 • Fri frakt över 500 kr.
 • Snabba leveranser.
I samarbete med pris-logo

3. LG F2DV707S2WS - Vi rekommenderar

 • Tillverkare: LG
 • Typ: Frontmatad tvättmaskin med torktumlare
 • Energiklass: D
 • Kapacitet: 7 kg
LG F2DV707S2WS

Om du tycker att det känns svårt att välja en passande kombimaskin kan det vara bra idé att satsa på det säkraste kortet. LG F2DV707S2WS är en av marknadens mest populära tvättmaskiner med torktumlare, och den gör, av alla användarbetyg att döma, jobbet förtjänstfullt.

LG F2DV707S2WS har en kapacitet på 7 kg och en ljudvolym på 72 decibel vid centrifugering, vilket är mycket bra. Maskinen är kanske inte den mest energisnåla på marknaden, men med energiklass D sticker den inte heller ut bland andra tvättmaskiner med torktumlare.

Vi kan helt enkelt konstatera att det här är en pålitlig och prisvärd maskin som du nästan garanterat kommer att bli nöjd med.

Över 8000 positiva omdömen

På Google samlas omdömen in från mängder av användare, men sällan har vi sett en produkt som har så många omdömen som LG F2DV707S2WS. Av över 8 000 betyg är merparten 4- eller 5-stjärniga, vilket ger ett snitt på 4,7. Även recensenter som uppger att de har stora familjer och som behöver tvätta ofta är nöjda med maskinens kapacitet och förmåga att både tvätta och torka tvätt, samtidigt som den är tyst.

 • Prisvärt och pålitligt val.
 • Över 8000 recensioner och 4,7 i snittbetyg på Google.
 • Tystgående och stor kapacitet.
 • Saknar de innovativa tekniker som Electrolux och Boschs maskiner har.

I samarbete med pris-logo

För- och nackdelar med kombinerade tvättmaskiner och torktumlare

En kombimaskin med tvättmaskin och torktumlare är en smart lösning för dig som har ont om utrymme i badrummet, eller som bara inte behöver en fullstor torktumlare. En tvättmaskin med torktumlare är en bra kompromiss, framför allt eftersom den är billigare än att köpa två maskiner.

Men är en kombinerad tvättmaskin och torktumlare rätt för dig? Här är de största för- och nackdelarna med denna modell som kan vara bra att känna till.

Fördelar

 • Tvättar lika bra som en vanlig tvättmaskin och kan även torka dina kläder. En tvättmaskin med inbyggd torktumlare är precis lika bra som vilken vanlig tvättmaskin som helst, men den kan också torka kläderna efteråt.
 • Sparar utrymme. En maskin i stället för två sparar mycket plats, och är en mycket bra lösning för dig med ett litet badrum.
 • Billigare. En kombinerad tvätt- och torkmaskin är kostar mindre jämfört med om du köper både tvättmaskin och torktumlare separat.

Nackdelar

 • Torkar inte lika bra som en torktumlare. En tvättmaskin med torktumlare är inte lika effektiv som en dedikerad torktumlare, åtminstone inte för större mängder tvätt. Därför passar den kombinerade maskinen bättre för små tvättar.
 • Förbrukar mer el. Det är svårt att hitta kombinerade tvätt- och torkmaskinerna i den bästa energiklassen. Är du inte säker på att du behöver torkfunktionen bör du därför överväga att köpa en vanlig tvättmaskin med A-märkning i stället.
 • Inte det bästa valet för stora mängder tvätt. Som tidigare nämnt är torkkapaciteten i en kombimaskin sämre jämfört med en vanlig torktumlare. Har du stora mängder tvätt kan du behöva köra den kombinerade maskinen två gånger. Detta beror på att en torktumlare har en större trumma än den kombinerade tvättmaskinen.

Det kan finnas undantag

Notera att ovanstående för- och nackdelar är generella och kan skilja sig mellan olika kombimaskiner. I ett test från Råd & Rön visade det sig att både tvätt-, skölj- och torkkapaciteten varierade stort mellan olika modeller. När vi valde ut de maskiner som ingår i vår sammanställning har vi också märkt att många faktiskt använder tvätt-/torkmaskiner för hela familjen och är nöjda med resultatet.

Källor

Råd & Rön

2022-03: Stort test av 17 kombinerade tvätt- och torkmaskiner

OBS! Bäst-i-testet.se kan inte garantera att de omdömen vi använt som källor har lämnats av personer som köpt eller använt produkten. Läs mer i våra allmänna villkor.

Liknande tester

tvättmaskin test
7 Tvättmaskin testade
Bosch WAXH2KOLSN
Bäst i test Bosch WAXH2KOLSN
torktumlare test
5 Torktumlare testade
Bosch WTU876IHSN
Bäst i test Bosch WTU876IHSN
diskmaskin bäst i test
7 Diskmaskin testade
BOSCH SMU6ZCS01S
Bäst i test Bosch SMU6ZCS01S
kyl-och-frys test
8 Kyl och frys testade
Miele KFN 28132
Bäst i test Miele KFN 28132
vinkyl bäst i test
4 Vinkyl testade
Vinkyl Thermex 40
Bäst i test Vinkyl Thermex 40
Ölkyl bäst i test
5 Ölkyl testade
Ölkyl Cavin Northern Collection
Bäst i test Cavin Northern Collection 53
Partycooler bäst i test
4 Partycooler testade
partycooler Scandomestic TK 42 BE
Bäst i test Scandomestic TK 42 BE

Vanliga frågor

En tvättmaskin med torktumlare använder samma trumma för att både tvätta och torka dina kläder. Efter att kläderna har tvättats och centrifugerats aktiverar maskinen torkfunktionen. Olika maskiner använder olika tekniker för att se till att tvätten blir torr, men de bästa på marknaden känner automatiskt av fuktighet och temperatur.

Medan en vanlig torktumlare har ett luddfilter, oftast på framsidan, sitter detta filter oftast nere vid pumpen på en kombinerad tvättmaskin. Även om filtret är svårare att komma åt på en kombimaskin är det viktigt att du rensar det med jämna mellanrum.

Vi rekommenderar särskilt tre tvättmaskiner med torktumlare; Bosch WNA1334LOSN, Electrolux PerfectCare 700 EW7W5468E6 och LG F2DV707S2WS. Du kan läsa mer om de olika modellerna i vår sammanställning ovan.

Det är fördelaktigt att välja en så bra energiklass som möjligt på dina vitvaror, både ur miljösynpunkt och för att det drar mindre el. Det viktigaste är dock att du använder din kombinerade tvättmaskin och torktumlare på ett miljösmart sätt. Det innebär att du inte bör kör maskinen i onödan, utan vänta tills den är full.

Du kan också välja att låta tvätten lufttorka då och då, i stället för att torktumla varje gång.

Hjälpte det här testet om Tvättmaskin med torktumlare dig?

Skriv recension

Dela testet

Liknande tester

tvättmaskin test

Tvättmaskin: 7 testade modeller

torktumlare test

Torktumlare: 5 testade modeller

diskmaskin bäst i test

Diskmaskin: 7 testade modeller

Testvinnare - Tvättmaskin med torktumlare

 1. Bosch WNA134LOSN bäst i test

  Bosch WNA134LOSN

  Bäst i test
 2. Electrolux PerfectCare 700 EW7W5468E6

  Electrolux PerfectCare 700 EW7W5468E6

  Mest populära
 3. LG F2DV707S2WS

  LG F2DV707S2WS

  Vi rekommenderar

Vanliga frågor

En tvättmaskin med torktumlare använder samma trumma för att både tvätta och torka dina kläder. Efter att kläderna har tvättats och centrifugerats aktiverar maskinen torkfunktionen. Olika maskiner använder olika tekniker för att se till att tvätten blir torr, men de bästa på marknaden känner automatiskt av fuktighet och temperatur.

Medan en vanlig torktumlare har ett luddfilter, oftast på framsidan, sitter detta filter oftast nere vid pumpen på en kombinerad tvättmaskin. Även om filtret är svårare att komma åt på en kombimaskin är det viktigt att du rensar det med jämna mellanrum.

Vi rekommenderar särskilt tre tvättmaskiner med torktumlare; Bosch WNA1334LOSN, Electrolux PerfectCare 700 EW7W5468E6 och LG F2DV707S2WS. Du kan läsa mer om de olika modellerna i vår sammanställning ovan.

Det är fördelaktigt att välja en så bra energiklass som möjligt på dina vitvaror, både ur miljösynpunkt och för att det drar mindre el. Det viktigaste är dock att du använder din kombinerade tvättmaskin och torktumlare på ett miljösmart sätt. Det innebär att du inte bör kör maskinen i onödan, utan vänta tills den är full.

Du kan också välja att låta tvätten lufttorka då och då, i stället för att torktumla varje gång.