Sidan innehåller affiliatelänkar som ger oss en provision när du gör ett köp. De hjälper oss att hålla sidan levande, men påverkar inte priset du betalar eller resultatet av vår analys. Vår prioritet är att ge dig pålitlig och transparent information.

Fördelar

  • Många samarbetspartners - 39 stycken.
  • Användarvänlig hemsida och säker ansökningsprocess.
  • Lättillgänglig support alla dagar i veckan
  • Enkel översikt av dina offerter på din personliga sida.

Nackdelar

  • Det finns låneförmedlare som samarbetar med fler banker.

Specifikationer

Lånebelopp: 5 000 - 600 000 kr
Löptid: 1 - 20 år
Nominell ränta: 3,06% - 29,99%
Anslutna långivare: 39 st
Betalningsanmärkningar: Accepteras
Åldersgräns: 18 år
Inkomstkrav: Minst 8 400 kr/mån
Kreditupplysning: Upplysningscentralen
Besked: Inom 1 arbetsdag

Visste du att räntan kan variera en hel del beroende på vilken långivare du vänder dig till? Det är inte ovanligt att det kan skilja sig med flera procent, vilket blir mycket pengar i längden – faktiskt flera tusenlappar som du kunde lagt på något betydligt roligare. Därför kan det verkligen löna sig att jämföra lån innan du ansöker, exemeplvis via jämförelsetjänsten Advisa.

Advisa startade sin verksamhet redan 2011 och är numera en av Sveriges största låneförmedlare som hjälpt tusentals konsumenter att hitta fördelaktigare lånevillkor. Idag är företaget en del av Sambla Group AB som är en av Nordens största aktörer inom privatekonomi.

I vår sammanställning av låneförmedlare har vi utsett Advisa till bäst i test, dels på grund av deras smarta tjänst, men också på grund av deras utmärkta support. Läs vidare för läsa mer om vad vi tycker om Advisa!

Kostnadsfri jämförelsetjänst för lån

Att Advisa är en låneförmedlare innebär att de samarbetar med flera långivare och banker. När du skickar in din ansökan till Advisa skickar de den vidare till sina partners som får granska den och besluta sig för om de vill erbjuda dig ett lån eller inte. Advisa sammanställer sedan dina låneofferter så att du enkelt kan se vilken långivare som erbjuder de bästa lånevillkoren just för dig.

För att ansöka behöver du bara ange hur mycket du vill låna och ange dina kontaktuppgifter i formuläret på Advisas hemsida. Ansökningsprocessen är enkel att förstå och för att du ska kunna skicka in din ansökan krävs det att du legitimerar dig med BankID, både för din och Advisas säkerhet.

Den här tjänsten är helt kostnadsfri för dig som ansöker och du blir alltid erbjuden samma ränta som om du hade skickat in din ansökan direkt till långivaren. Advisa tar nämligen inte betalt av dig som söker lån, utan tjänar istället provision av de långivare som är anslutna till förmedlingstjänsten.

Samarbetar med 39 långivare och banker

Ju fler samarbetspartners en låneförmedlare har, desto större är sannolikheten att du hittar fördelaktiga lånevillkor. Advisa är en av låneförmedlarna som samarbetar med flest långivare i Sverige just nu – hela 39 stycken. Det innebär att du med bara en låneansökan kan få svar från upp till 39 olika långivare och välja den som erbjuder bäst lånevillkor just för dig.

En annan fördel med Advisa är att det finns en stor variation bland deras samarbetspartners. De samarbetar till exempel med storbanker som SEB, men också med nischbanker som Bank Norwegian, IKANO Bank och Coop Bank.

Bland de anslutna långivarna finns även ett par aktörer som erbjuder kontokrediter, exempelvis Brixo, Tryggkredit och Ferratum. Dessa lån har i regel högre ränta, men kan vara ett alternativ för dig som söker ett mer flexibelt lånealternativ än ett traditionellt privatlån.

Din kreditvärdighet avgör din ränta

Trots att Advisa samarbetar med så många olika långivare registrerar de bara en kreditupplysning när du ansöker som alla långivare sedan får dela på. Kreditupplysningen sker hos Upplysningscentralen och skickas ut tillsammans med din ansökan till de olika långivarna.

Det är uppgifterna i din ansökan och kreditupplysning som avgör om du kommer att bli beviljad ett lån eller inte och sker av varje långivare. De bestämmer också vilken ränta du kommer att bli erbjuden eftersom räntesättningen oftast är individuell (med undantag för kontokrediter där alla kunder får samma ränta). Som mest kan du låna 600 000 kronor och som minst 5 000 kronor och den maximala årsräntan är i dagsläget 29,99 procent.

Användbar information

FöretagsnamnSambla Group AB
Hemsidahttps://advisa.se/
Telefon0770 – 17 50 50
E-post[email protected]
AdressStrandvägen 5B, 114 51, Stockholm

Öppettider

Måndag – Torsdag:09:00 – 20:30
Fredag:09:00 – 17:00
Lördag – Söndag:14:00 – 18:00

Om du undrar över något hittar du svar på vanliga frågor på Advisas hemsida.

Logga in för att se dina offerter

Efter att du skickat in din ansökan hos Advisa tar det ungefär en arbetsdag innan alla långivare hinner behandla din ansökan. Dina offerter får du enkel tillgång till genom att logga in på Advisas hemsida, vilket du också gör med ditt BankID.

På din personliga sida får en enkel översikt av de erbjudanden du fått. Du ser bland annat hur stort lån du kan ansöka om samt vilken ränta de olika långivarna erbjudit. På så sätt kan du se vilken långivare som erbjuder bäst ränta för dig. Tänk bara på att alltid jämföra den effektiva räntan och inte den nominella, eftersom det ger en bättre bild av lånets faktiska kostnad.

Beslutar du dig för att tacka ja behöver du bara signera det bifogade låneavtalet med BankID. Du behöver dock inte ha bråttom, eftersom dina offerter är giltiga i 30 dagar. Du kan också tacka nej till samtliga om du vill avvakta, då du inte förbinder dig till något genom att ansöka.

Support alla veckans dagar

Kundtjänsten är förstås extra viktig när det rör sig om lån och här presterar Advisa mycket bra. Deras support går nämligen att nå alla dagar i veckan, både via telefon, chatt och mejl. Vi föredrar live chatten, där vi får kontakt med en medarbetare inom bara några minuter. För enklare frågor kan du titta igenom Advisas FAQ-sektion eller letar dig till svaret på deras hemsida som är väldigt informativ.

Vad säger kunderna om Advisa?

Kunderna verkar överlag mycket nöjda med Advisa. På Trustpilot har Advisa fått genomsnittsbetyget 4,8 av 5 baserat på över 3 900 recensioner. På Google Reviews har företaget 4,6 av 5 stjärnor baserat på över 340 recensioner.

Advisa på Trustpilot

Majoriteten av kunderna på Trustpilot ger fem av fem stjärnor, närmare bestämt 85 procent. Stefan är en av de som ger högsta betyg och han säger så här:

– ”Sökte efter ett lån med bra ränta vilket var enkelt och smidigt via Advisa. Tog inte många minuter innan det började uppdateras med olika låneerbjudanden. Fick förslag med bättre ränta än mitt tidigare lån som nu är löst. Tack Advisa! :)”

Irene är en annan nöjd kunder som framför allt gillar att Advisa bara hämtar en kreditupplysning i samband med ansökan:

– ”Jättenöjd med advisa har använt dem tidigare smidigt och går fort bra att det bara är en kreditupplysning och att man får olika förslag så man inte behöver söka själv och det blir flera kreditupplysningar.”

Alla är dock inte fullt lika nöjda. En del kunder, bland annat Peter Buhl, tycker att det borde framgå mer tydligt att Advisa inte accepterar inkomst från Danmark eller Norge:

“Dålig service! Det ska står tidligt i ert hemsida att ni accepterar inte inkomst från Danmark eller Norge till dem som bor i Sverige och betala skatt i Danmark eller Norge!”

Andra, bland annat Johan Höglund, tycker det är dåligt att Advisa kan vara ganska envisa med att skicka reklam:

– ”Advisa skickar reklam hem till mig fastän vi kommit överens om att dom skall sluta med det. Dessutom försöker man blanda bort korten genom att kalla amortering för en kostnad, det är inte.”

Advisa på Google Reviews

Även kunderna på Google ger höga betyg. Vi kan dock inte se den exakta procenten av kunderna som ger högsta respektive lägsta betyg. Tom Lindström ger högsta betyg och skriver:

– ”Snabbt och lätt och till bra ränta fick jag lånet.”

Det finns dock även en del negativa omdömen. Mikael Rang skriver till exempel:

– ”Smidig tjänst förutom att räntorna inte är särskilt bra jämfört med de räntor man kan få själv genom att kontakta banken samt att det kom hem en rejäl lunta från UC med kreditupplysningar!! Det är ju av just den anledningen man använder Advisa, att man bara vill använda en upplysning….”

Advisa svarar dock att detta inte är klassiska kreditupplysningar utan omfrågandekopior som inte har samma effekt på kreditvärdigheten som en kreditupplysning.

Vårt omdöme av Advisa

Det finns goda anledningar till varför Advisa är så stora i Sverige som de är idag. Deras tjänst har trots allt många fördelar, framför allt för dig som vill låna pengar för att samla dyra smålån och krediter. Genom att jämföra flera lån är det nämligen möjligt att hitta fördelaktiga lånevillkor.

Antalet samarbetspartners, den enkla ansökningsprocessen med bara en kreditupplysning och den lättillgängliga kundtjänsten är några av Advisas främsta styrkor. Om du planerar att ansöka om ett lån utan säkerhet är Advisa ett bra val om du vill jämföra lån från flera aktörer samtidigt.

Slutbetyg

Ansökningsprocess8,9
Samarbetspartners9,5
Ränta7,9
Hemsida9,1
Lånekrav8,9
Kundtjänst9,2
Trustscore9,6
Slutbetyg9,0

Frågor och svar om Advisa

Vad är Advisa?

Advisa är en låneförmedlare som hjälper dig att jämföra lån genom att skicka din ansökan till flera långivare samtidigt.

Vilka banker samarbetar Advisa med?

Advisa samarbetar i dagsläget med 39 olika långivare och banker, bland annat SEB, ICA Banken, Sevenday, Coop Bank, IKANO Bank och Collector Bank.

När får jag svar hos Advisa?

Dina första svar har du oftast samma dag, men låt det gärna gå minst en arbetsdag innan du tittar igenom dina låneofferter.

Hur många kreditupplysningar tar Advisa?

Advisa hämtar bara en kreditupplysning, trots att du kan få svar från 40 olika långivare.

Kostar det något att ansöka via Advisa?

Nej, Advisas tjänst är helt kostnadsfri för dig att använda.