För att göra ditt val lite enklare att välja kaffemaskin så har vi jämfört mängder av populära kaffemaskiner som fått fina kundomdömen Här har vi granskat och analyserat en rad olika källor, exempelvis expert- och användarrecensioner samt oberoende test- och konsumentrådgivningstidskrifter

Jämför specifikationer

Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

1
image
2
image
3
image
image
Utmärkelse: Bäst i testBästa budgetvaletVi rekommenderarVi rekommenderar
Produkt: Melitta Barista TS SmartDeLonghi Magnifica S Ecam 21.117BDeLonghi ECAM 23.460Siemens EQ.9 Plus Connect
Betyg:
Vikt:10,4 kg9 kg9 kg11,67 kg
Mått:46.7 x 25,9 x 37,2 cm43 x 23,8 x 35,1 cm43 x 23,8 x 43,6 cm46,99 x 31,59 x 39,19 cm
Maxtryck:15 bar15 bar15 bar19 bar
Vattenbehållare:1,8 liter1,8 liter1,8 liter2,3 liter

1. Melitta Barista TS Smart - Bäst i test

 • Vikt: 10,4 kg
 • Mått: 46.7 x 25,9 x 37,2 cm
 • Maxtryck: 15 bar
 • Vattenbehållare: 1,8 liter
Melitta Barista TS Smart

Melitta är för oss svenskar kanske mest kända för sina kaffefilter, men de är även en erfaren tillverkare av olika typer av kaffemaskiner. Melitta Barista TS Smart är en snygg och helautomatisk maskin som maler hela bönor och förvandlar dem till någon av de 21 valbara dryckerna. Upp till åtta användare kan dessutom ställa in sina egna favoritbrygder, med valbara alternativ för styrka, malningsgrad, med mera.

Melitta Barista TS Smart

Baristakaffe på nolltid

För att vara en helautomatisk maskin imponerar den stort i hur nära den faktiskt kommer en professionell baristakaffe i smak, textur och fyllighet. Du har också två bönbehållare som du kan fylla med olika typer av bönor, perfekt om du föredrar en mörkare rost medan din partner vill ha ljusare smaktoner.

I och med att behållaren stängs och maler på en stund efter varje malning säkerställs att inga rester från den andra typen av bönor finns kvar. Det finns alltså ingen risk att två olika bönsorter blandas i ditt kaffe, utan du kan vara säker på att få en ren smakupplevelse.

Skulle du någon gång vilja använda färdigmalt kaffe fungerar det också i den här maskinen. Det passar bra när du vill tillreda koffeinfria alternativ eller har fått ett särskilt kaffe i malen form i gåva.

5 malningsinställningar

TS Smart lyckas dock riktigt väl med att checka av allt som krävs för en perfekt espresso. Kvarnen är tystgående och du kan dessutom välja mellan fem olika malningsalterantiv. Det grövsta passar som sagt bäst för espresso, medan du som vill ha ett mildare kaffe kan välja någon av de andra inställningarna.

Det är dock minst lika smidigt att göra en mjölkbaserad kaffedryck, tack vare den externa behållaren för mjölk som du enkelt kopplar till kaffemaskinen. Den tillsätter dessutom ingredienserna i rätt ordning, enligt italiensk tradition.

Om du vill kan maskinen själv tillreda din cappuccino från start till mål med ett knapptryck. Det är också möjligt att få den skummade mjölken separat i en kanna, så att du själv kan välja precis den mängd mjölk du vill ha.

Hitta recept och gör egna inställningar med Melittas app

Melittas kaffemaskin går att synka till en app i din smartphone där du hittar tips och recept. Du kan också skapa en egen profil och ställa in din kaffedryck till perfektion, bland annat genom att välja vilken bönbehållare som ska användas, mängd kaffe, mjölk och vatten, temperatur och mycket mer. Inställningarna sparas för varje profil, så att varje familjemedlem kan få sitt favoritkaffe med ett knapptryck varje morgon.

Det är så lätt att använda appen att du antagligen kommer föredra den framför den tryckkänsliga panelen på kaffemaskinens framsida. Ett minus är dock att appen kommunicerar med kaffemaskinen via bluetooth, vilket ger en förhållandevis kort räckvidd. Därmed kan du kanske inte starta maskinen direkt när du vaknar i sovrummet.

Automatisk rengöring

Melitta har gjort rengöringsprocessen så enkel som det bara är möjligt, genom att helt enkelt göra den automatisk. Maskinen rengör både sig själv och mjölkbehållaren. Den har även ett system som säger till dig när det är dags för avkalkning, vattenpåfyllning och tömning av spillbrickan. Bryggenheten går också att ta loss och skölja av, men det behöver du dock ha koll på själv.

För dig som söker en premiummaskin

Kvalitetskänslan, användarvänligheten, enkelheten i rengöringsprocessen och den smarta appen är alla funktioner som gör Melitta Barista TS Smart till en riktig premiummaskin. Det faktum att du både kan tillreda vilken typ av kaffe du vill genom att bara trycka på en knapp och göra justeringar precis som du vill är mycket imponerande.

Det finns dock ett par saker som gör att TS Smart inte är för alla. Det första är storleken. Maskinen väger över 10 kilo och närmare 47 centimeter hög och tar därmed för mycket plats i vissa kök. Priset är en annan faktor, även om vi måste säga att maskinen faktiskt är väldigt prisvärd med tanke på dess kvalitet.

 • Helautomatisk, men med utrymme för egna justeringar.
 • Styr enkelt med en app.
 • Perfekt kaffe varje gång.
 • Välj mellan 21 olika kaffedrycker.
 • En dyrare kaffemaskin.
 • Ganska stor och klumpig.

Jämför priser:

I samarbete med pris-logo

2. DeLonghi Magnifica S Ecam 21.117B - Bästa budgetvalet

 • Vikt: 9 kg
 • Mått: 43 x 23,8 x 35,1 cm
 • Maxtryck: 15 bar
 • Vattenbehållare: 1,8 liter
DeLonghi Magnifica S Ecam 21.117B
DeLonghi Magnifica S Ecam 21.117B

Trots att DeLonghi Magnifica S Ecam 21.117B erbjuder många liknande funktioner som Barista TS Smart är den bra mycket billigare. Den erbjuder dessutom fler än dubbelt så många malningsgrader jämfört med testvinnaren – hela 13 stycken jämfört med Melittas fem. Önskar du att använda pulver framför hela kaffebönor går även det bra. På så sätt slipper du hela malningsprocessen.

Magnifica S Ecam har ingen inbyggd mjölkskummare, men däremot ett ångmunstycke, precis som en professionell espressomaskin. Munstycket använder du för att ånga mjölken efter eget önskemål. Det krävs förstås lite övning, men efter ett tag blir resultatet bra.

Förinställda kaffedrycker och möjlighet till finlir

På maskinens panel sitter några knappar och en vridbar ratt. Du kan höja och sänka pipen så att den passar den mugg eller det glas du placerar under. Sedan väljer du enkelt någon av de automatiska inställningarna för att göra en enkel eller dubbel espresso, americano, och så vidare.

Vill du göra egna inställningar, exempelvis för att få ett starkare kaffe, vrider du bara på ratten. Det är inte lika enkelt att ställa in sin kaffe till perfektion med DeLonghis maskin som med Melittas maskin, då den saknar den intuitiva appen. Men eftersom du kan välja malningsgrad, styrka, vattenmängd, med mera, har du åtminstone liknande möjligheter till anpassning.

Kompakt och prisvärd

DeLonghi Magnifica S Ecam erbjuder mycket lägre pris och en mer kompakt design jämfört med värstingmaskinen Melitta Barista TS Smart. Samtidigt väljer du bort några av den sistnämndas bästa funktioner genom att välja den här modellen, exempelvis appstyrningen. Maskinen levererar dock mycket väl på den punkt som är viktigast: att enkelt tillreda en riktigt god kopp kaffe.

 • Mycket bra förhållande mellan pris och kvalitet.
 • Har 13 olika malningsgrader.
 • Fungerar även med pulverkaffe.
 • Perfekt för dig som inte behöver extrafunktioner.
 • Saknar automatisk mjölkskumning.

Jämför priser:

3. DeLonghi ECAM 23.460 - Vi rekommenderar

 • Vikt: 9 kg
 • Mått: 43 x 23,8 x 43,6 cm
 • Maxtryck: 15 bar
 • Vattenbehållare: 1,8 liter
DeLonghi ECAM 23.460.S
DeLonghi ECAM 23.460.S
DeLonghi ECAM 23.460.S

DeLonghi ECAM 23.460 är en kaffemaskin som rent prismässigt placerar sig någonstans mellan Melittas och DeLonghis budgetmaskin. Samtidigt har den fler av de funktioner som budgetmodellen saknar, exempelvis en separat mjölkbehållare med möjlighet till automatisk mjölkskumning.

DeLonghi ECAM kommer i en snygg silverfärg som gör sig bra i köket, även om det kanske inte är den allra snyggaste kaffemaskinen på marknaden. Den är tillverkad av ABS-plast, och endast spillbrickan är av metall.

Liksom två av de andra modellerna i den här sammanställningen har maskinen en vattenbehållare på 1,8 liter med ett vattenfilter som du då och då behöver byta. Fördelen är att vattnet blir renare och du slipper avkalka maskinen lika ofta som med andra kaffemaskiner.

13 malningslägen och inbyggd mjölkskummare

Även med DeLonghi ECAM har du hela 13 olika inställningar för malning att välja mellan. Det ger dig möjlighet att få perfekt malda kaffebönor. Bönorna fyller du för övrigt på i ovansidan av maskinen, och storleken på behållaren matchar mängden i vattentanken väl.

Om du ofta dricker mjölkbaserade kaffedrinkar kan den här DeLonghi-maskinen vara extra passande. Åtminstone om du vill kunna få din cappuccino så snabbt och enkelt som möjligt. ECAM 23.460 har nämligen en inbyggd mjölkskummare, så du behöver bara välja någon av de förinställda kaffedrinkarna, exempelvis cappuccino, så har du den klar på nolltid.

Vad gäller utbudet av kaffedrycker är det begränsat till standardkaffe, större kaffe och cappuccino. Du kan dock själv anpassa inställningarna så att kaffet tillreds precis som du vill ha det. Dessvärre kan du inte spara olika profiler, vilket gör att maskinen passar bäst i ensamhushåll, eller för sambos som gillar samma typ av kaffe.

Prisvärd med premiumfunktioner

DeLonghi ECAM 23.460 är utrustad med flera funktioner som budgetmodellen från samma tillverkare ovan saknar. Det som sticker ut mest är mjölkskummaren och det automatiska avkalkningsprogrammet som gör det här till en enklare kaffemaskin att hantera. Användarna själva är mycket nöjda med maskinen och menar att den är lättanvänd, gör mycket gott kaffe och fint mjölkskum.

Sammanfattningsvis fyller ECAM 23.460 mycket väl det tomrum som lämnas mellan vår testvinnare och budgetmodellen. DeLonghi har lyckats bra med att kombinera de bästa funktionerna från Magnifica S Ecam 21.117B och bygga vidare på dem. Resultatet blir en mycket prisvärd kaffemaskin med premiumfunktioner.

 • Utmärkt kompromiss mellan premium och budget.
 • Inbyggd mjölkskummare ger ett fint mjölkskum.
 • Automatiskt avkalkningsprogram.
 • Omtyckt av användarna.
 • Går inte att spara fler än en profil med individuella inställningar.
 • Begränsat utbud av kaffedrycker.

Jämför priser:

4. Siemens EQ.9 Plus Connect - Vi rekommenderar

 • Vikt: 11,67 kg
 • Mått: 46,99 x 31,59 x 39,19 cm
 • Maxtryck: 19 bar
 • Vattenbehållare: 2,3 liter
Siemens EQ.9 Plus Connect

Siemens EQ.9 Plus Connect är en kraftfull och funktionell kaffemaskin som faktiskt också är en av marknadens tystaste. Den har även en färgskärm med touchfunktion och en keramisk skivkvarn som ger en mer exakt malning.

Siemens EQ.9 Plus Connect brygger omsorgsfullt espresson i optimal temperatur och ser till att den är 64 grader när den serveras. Den avancerade tekniken, bland annat genom det egna iAroma-systemet, betalar av sig i en alldeles perfekt espresso med en rik, fyllig smak. Plus Connect har dessutom två rymliga bönbehållare som gör det enklare att tillreda två koppar av olika typer samtidigt.

Robust med 15 000 koppar-garanti

Med ett rostfritt yttre i borstat stål är det få kaffemaskiner som är så vackra att titta på som den här. Designen är inte bara snygg utan andas också kvalitet utan och innan. Eftersom maskinen dessutom kommer med en 15 000 koppar-garanti kan du vara säker på att den kommer att vara en trogen vän under lång tid framöver.

15 individuella profiler och integrerad mjölkskummare

Siemens EQ.9 är en extra passande kaffemaskin för den stora familjen eller kontoret. Här kan du nämligen spara upp till 15 olika profiler med favoritinställningar, så att varje person får möjlighet att komponera sitt kaffe till perfektion.

Siemens EQ.9 Plus Connect har en integrerad mjölkskummare som gör utseendet på hela maskinen snäppet mer enhetligt jämfört med andra modeller. Vill du kan du dock välja att placera slangen i en extern behållare, som på Melittas eller DeLonghis maskin.

AutoMilk Clean-funktionen rengör maskinen med het ånga varje gång du har skummat mjölk. Rengöring av maskinen är för övrigt i princip helt automatiserat. Det du själv behöver ansvara för – exempelvis avkalkning och sköljning av spillbrickan – kommer maskinen att påminna dig om och även guida dig igenom.

Fantastisk prestanda – men dyr

Siemens EQ.9 Plus Connect är en alldeles fantastisk helautomatisk kaffemaskin, särskilt vad beträffar ljudnivå, design och kvalitet på kaffet. Den riktar sig främst till den som vill ha det absolut bästa på marknaden eller som vill kunna göra många koppar snabbt. Att den kan minnas hela 15 olika individuella inställningar gör Plus Connect ytterst lämplig för kontoret.

Enligt har Melitta gjort en bättre avvägning mellan pris och kvalitet än vad Siemens har gjort. Men för dig som är villig att spendera de extra pengarna kan det inte gå fel med Siemens EQ.9 Plus Connect.

 • Fantastisk kvalitet i allt från design till smak.
 • Spara upp till 15 individuella profiler.
 • Dubbla bönbehållare och stor tank.
 • Integrerad mjölkskummare.
 • Appen lämnar en del att önska.
 • Ett dyrare alternativ.

Guide: Så hittar du rätt kaffemaskin

Numera vill många kunna få samma fantastiska kaffeupplevelse hemma som i en espressobar eller på café, och tack vare dagens moderna teknik är det fullt möjligt.

Helautomatiska maskiner som inte tar för mycket plats gör det möjligt att enkelt tillreda en god kaffe, helt utan baristakunskaper eller professionell utrustning.

Men även om det blivit betydligt enklare att göra gott kaffe hemma finns det fortfarande en hel del att tänka på innan du väljer kaffemaskin. Lär dig mer i vår guide nedan.

Manuell eller automatisk kaffemaskin?

Det är en konst att göra en bra espresso i en manuell kaffemaskin. Det kräver både kunskaper och erfarenhet. Fördelen är att när du väl lärt dig hantera maskinen har du full kontroll över hela processen. Nackdelen är förstås att det är tidskrävande, svårt, och du måste utföra varje moment manuellt.

Ett betydligt lättare sätt är att skaffa en helautomatisk kaffemaskin, som gör allt från att mala bönorna till att hålla koll på att en jämn temperatur hålls genom hela bryggningen. En automatisk maskin är dessutom enklare att hålla ren, då de ofta har automatiska program för detta.

Ett mellanting är en halvautomatisk kaffemaskin, som har automatiska funktioner samtidigt som de ger lite fler möjligheter att kontrollera vissa moment.

För dig som inte planerar att gå en baristakurs utan bara snabbt vill kunna göra en bra morgonkaffe utan krångel rekommenderar vi den helautomatiska maskinen.

Kapselmaskiner

De relativt billiga kapselmaskinerna har blivit populära som ett komplement eller ersättare till kaffebryggaren, den franska pressen och mokabryggaren. De är enkla och behändiga att använda och gör gott kaffe. Men espresson du får genom en kapselmaskin går inte att jämföra med kaffet en mer avancerad kaffemaskin med bönor producerar.

Kaffemaskin med bönor

Du som inte nöjer dig med blask eller en halvdan espresso gör klokt i att investera lite tid i att lära dig grunderna i kaffebryggning. Det mest grundläggande är själva kaffet som du använder.

Att välja rätt kaffesort för dina smaklökar och för den typ av kaffe du vill brygga är A och O. Det gör stor skillnad att lägga några kronor extra på ett kvalitetskaffe och att köpa hela kaffebönor istället för färdigmalna.

En kaffemaskin med inbyggd kaffekvarn har en behållare för hela bönor och sköter malningsprocessen själv. Det gör att bönorna mals hela inför varje kopp kaffe, vilket ger en betydlig skillnad i smak, textur och fyllighet.

Vanliga frågor

Det finns flera olika typer av kaffemaskiner, allt från kapselmaskiner till manuella, halvautomatiska och helautomatiska espressomaskiner.

Helautomatiska maskiner kan göra flera olika typer av kaffe på ett kick. Med en inbyggd kaffekvarn mals hela bönor direkt i maskinen, vilket ger ett suveränt och fylligt kaffe.

Vinnaren i vår sammanställning av kaffemaskiner med bönor är Melitta Barista TS Smart. Det här är en helautomatisk kaffemaskin i rostfritt stål som låter dig välja mellan 21 olika kaffedrycker.

En helautomatisk kaffemaskin fixar hela bryggningsprocessen med minimal inblandning av användaren. Det betyder att du inte behöver ha några baristakunskaper för att få till en perfekt espresso eller macchiato hemma.

Maskinen tar hand om malning av bönor och tillredning av drycken, och det enda som krävs av dig är ett knapptryck.

Dricker du mest espresso räcker en maskin som är bra på just att göra espresso. Vill du ha möjlighet att göra fler typer av kaffedrycker, exempelvis med mjölk, bör du välja en maskin med fler funktioner.

Tar du väl hand om din kaffemaskin håller den i många år. Som med många andra produkter får du oftast vad du betalar för när du väljer kaffemaskiner. Det kan vara väl värda pengar att investera i en högkvalitativ kaffemaskin med automatisk rengörings- och avkalkningsfunktion.

En espressomaskins uppgift är i första hand att tillreda espresso. Men den kan också ha fler funktioner för att automatiskt tillreda kaffesorter med mjölk. Kaffemaskin är ett lite bredare begrepp, som kan innefatta espressomaskiner, men även kapselmaskiner och kaffebryggare.

Hjälpte det här testet om Kaffemaskin dig?

Skriv recension

Liknande tester

test av espressomaskin

Espressomaskin: 5 bästa modeller

test av kaffebryggare

Kaffebryggare: 5 bästa modeller

kaffekvarn bäst i test

Kaffekvarn: 5 bästa modeller

Testvinnare - Kaffemaskin

 1. Melitta Barista TS Smart

  Melitta Barista TS Smart

  Bäst i test
 2. DeLonghi Magnifica S Ecam 21.117B

  DeLonghi Magnifica S Ecam 21.117B

  Bästa budgetvalet
 3. DeLonghi ECAM 23.460.S

  DeLonghi ECAM 23.460

  Vi rekommenderar

Vanliga frågor

Det finns flera olika typer av kaffemaskiner, allt från kapselmaskiner till manuella, halvautomatiska och helautomatiska espressomaskiner.

Helautomatiska maskiner kan göra flera olika typer av kaffe på ett kick. Med en inbyggd kaffekvarn mals hela bönor direkt i maskinen, vilket ger ett suveränt och fylligt kaffe.

Vinnaren i vår sammanställning av kaffemaskiner med bönor är Melitta Barista TS Smart. Det här är en helautomatisk kaffemaskin i rostfritt stål som låter dig välja mellan 21 olika kaffedrycker.

En helautomatisk kaffemaskin fixar hela bryggningsprocessen med minimal inblandning av användaren. Det betyder att du inte behöver ha några baristakunskaper för att få till en perfekt espresso eller macchiato hemma.

Maskinen tar hand om malning av bönor och tillredning av drycken, och det enda som krävs av dig är ett knapptryck.

Dricker du mest espresso räcker en maskin som är bra på just att göra espresso. Vill du ha möjlighet att göra fler typer av kaffedrycker, exempelvis med mjölk, bör du välja en maskin med fler funktioner.

Tar du väl hand om din kaffemaskin håller den i många år. Som med många andra produkter får du oftast vad du betalar för när du väljer kaffemaskiner. Det kan vara väl värda pengar att investera i en högkvalitativ kaffemaskin med automatisk rengörings- och avkalkningsfunktion.

En espressomaskins uppgift är i första hand att tillreda espresso. Men den kan också ha fler funktioner för att automatiskt tillreda kaffesorter med mjölk. Kaffemaskin är ett lite bredare begrepp, som kan innefatta espressomaskiner, men även kapselmaskiner och kaffebryggare.