Vilken är den bästa hängmattan med stativ?

Fatboy Headdemock är vinnaren i vår sammanställning av hängmattor med stativ Den här smidiga hammocken i polyester är perfekt för lata dagar i trädgården, på balkongen och stranden Headdemock är nämligen lika enkel att ta med sig överallt som den är att fälla upp Läs mer om Fatboy Headdemock nedan Där hittar du också två bra alternativ – en större hängmatta för dig som vill ha mer plats och ett budgetalternativ för dig som helst betalar lite mindre

Jämför specifikationer

Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

1
image
2
image
3
image
Utmärkelse: Bäst i testBästa stora hängmattaMest prisvärd
Produkt: Fatboy Headdemock HängmattaVivere med tallbågstativHängmatta Vivere Med Stativ Sunbrella
Betyg:
Tillverkare:FatboyVivereVivere
Material:Polyester, ställning av stålBomull, tallbågstativSunbrella®-tyg, ställning av stål
Storlek:110 x 330 x 138 cm104 x 260 x 119 cm105 x 250 x 110 cm

1. Fatboy Headdemock Hängmatta - Bäst i test

 • Tillverkare: Fatboy
 • Material: Polyester, ställning av stål
 • Storlek: 110 x 330 x 138 cm
Fatboy Headdemock Hängmatta
Fatboy Headdemock Hängmatta

Fatboy visar att de fortfarande regerar när det kommer till att tillverka produkter för lata sommardagar i skuggan eller för att slappa framför tv:n. Med en rejäl stålkonstruktion, tåligt material i polyester och plats för två vuxna är Fatboy Headdemock den bästa hängmattan med stativ just nu enligt vår sammanställning.

Headdemock är egentligen mer än en hängmatta – det är snarare en hammock, som gör den mycket bekvämare att ligga i. Metallstativet gör att hängmattan bär upp sig själv, men samtidigt är den enkel att fälla ihop och ta med.

Standardvarianten av Headdemock rymmer två personer, upp till 150 kg, och du kan köpa tillbehör som gör upplevelsen ännu mer bekväm. Exempelvis säljer Fatboy en specialanpassad kudde, Headdemock Pillow, och en regnkappa, så att du kan lämna din Fatboy ute.

Många fina användaromdömen

Headdemock finns tillgänglig i nio olika färger, från strax under 5 000 kronor. Den har fått mycket fina betyg av användarna på Amazon, även om flera användare tycker att den inte tål regn särskilt bra, eftersom det tar lång tid för den att torka. Har du tänkt lämna din hängmatta ute i trädgården hela sommaren rekommenderar vi därför att du även investerar i regnkappan som Fatboy säljer separat.

 • Hammock-hängmatta som är extra bekväm att ligga i.
 • Plats för två personer upp till 150 kg.
 • Finns i flera olika färger och med många olika tillbehör.
 • Användare klagar på att den inte tål regn – köp ett regnskydd om du ska lämna den ute.

2. Vivere med tallbågstativ - Bästa stora hängmatta

 • Tillverkare: Vivere
 • Material: Bomull, tallbågstativ
 • Storlek: 104 x 260 x 119 cm
Vivere med tallbågstativ

Har du hittat den perfekta platsen för hängmattan på verandan, där den kan få stå hela säsongen? Då är Vivere med tallstativ ett utmärkt val. Inte bara för att den är snygg, utan för att den på grund av sina robusta träramar inte är byggd för att röra sig ur fläcken.

Det här är alltså inte en hopfällbar modell, och med sina 20 kg vill du inte heller flytta runt den här hängmattan för mycket i trädgården. Vinsten med att välja en så här kraftig hängmatta är dock att den är mycket tålig och stabil. Den kan faktiskt bära hela 204 kg, och är dessutom stor nog att rymma två vuxna.

Du får ingen hammockkonstruktion som Fatboys alternativ, utan den här hängmattan är av mer klassiskt slag. Den är tillverkad i tätvävt bomullsmaterial som ger hög komfort, och träkonstruktionen i tall är bland det snyggaste vi sett i branschen.

Robust, bekväm och enkel att bygga ihop

Kunderna älskar också Vivere med tallbågstativ – på Amazon.se har den det skyhöga snittbetyget 4,5 av 5 möjliga, med över 360 recensioner globalt. Kunderna kommenterar att den är lätt att bygga ihop, även av en person, och att konstruktionen är mycket robust och bekväm.

 • Klassisk hängmatta med kraftiga träramar – kan bära upp till 204 kg.
 • Estetiskt tilltalande.
 • Mycket höga kundbetyg från Amazon.
 • Stannar där den är – inte en hängmatta som går att fälla ihop.

Köp här:

Rekommenderad butik:
 • Snabb leverans
 • Trygg e-handel

3. Hängmatta Vivere Med Stativ Sunbrella - Mest prisvärd

 • Tillverkare: Vivere
 • Material: Sunbrella®-tyg, ställning av stål
 • Storlek: 105 x 250 x 110 cm
Hängmatta Vivere Med Stativ Sunbrella

Vivere ligger även bakom modellen Sunbrella – en dubbel hängmatta av väderbeständigt tyg och ram av stålrör. Den är lättmonterad, utan krav på verktyg och väger bara 11 kg. Du får dessutom med en praktisk bärväska så att du kan ta med dig hängmattan överallt.

På så sätt kan Sunbrella betraktas som något av ett mellanting av Vivere med tallbågstativ och Fatboy Headdemock. Ett bra val för dig som tycker att Headdemock är för dyr och att Vivere med tallbågstativ är för oflexibel.

Vivere Sunbrella har fått fina kundbetyg och är en populär produkt, liksom andra Vivere-hängmattor med lägre prislapp. Vill du ha mycket för pengarna är detta ett bra val.

 • En bra kombination av portabilitet och robust konstruktion.
 • Mycket billigare än än Fatboy Headdemock.
 • Kommer med bärväska så att du kan ta med den överallt.
 • Bäst för en person – är ni flera som vill få plats är testets andra hängmattor att föredra.

Köp här:

Rekommenderad butik:
 • Snabb leverans
 • Trygg e-handel

4 saker att tänka på innan du väljer hängmatta

En hängmatta med stativ passar perfekt i trädgården, men är samtidigt enkel att ta med till campingplatsen, stranden eller att ställa på balkongen. Du kan till och med ställa den i vardagsrummet om du vill det.

Tack vare hängmattans smarta konstruktion behöver du nämligen inte knyta upp hängmattan mellan två punkter, utan stativet gör att den kan bära sig själv.

En hängmatta med stativ är inte nödvändigtvis en liten investering – de bästa modellerna kostar mellan 2 500 – 4 000 kronor. Du vill med andra ord vara säker på att just den hängmattan du köper är den rätta för dina behov. Här tipsar vi om fem saker att tänka på inför ditt köp.

1. Vilket material är hängmattan tillverkad av?

En bra hängmatta med stativ ska vara tillverkad av slitstarka material som både tål både sol, smuts och vatten. Välj gärna en modell som är UV-resistent och som har en slitstark PVC-beläggning.

2. Är det viktigt att hängmattan är enkel att fälla ihop?

Har du tänkt att låta hängmattan stå framme på balkongen eller uteplatsen, redo för dig att ta en tupplur när lusten faller på? Eller vill du spara plats genom att packa upp och packa ner hängmattan? Kanske ska du ha med den till stranden eller på vandringsturen och behöver kunna fälla ihop den snabbt och lätt?

Fundera över hur ofta du kommer att packa ihop din hängmatta och välj i så fall en modell som är enkel att fälla ihop.

3. Hur stor hängmatta behöver du?

Det finns kompaktare hängmattor för en person, men faktiskt också sådana som är stora nog att rymma två. Har du plats för en större hängmatta och inte planerar att bära med dig den på olika utflykter kan en större modell vara det mer bekväma valet.

4. Vad har du råd med?

Vad är du beredd att betala för din hängmatta? Är svaret: ”Inte mer än 1 500 kronor”, så kan du direkt börja titta i budgetsegmentet och inte slösa tid på premiumprodukterna. Det är inget fel i det – även billigare hängmattor kan vara väldigt bra och många gånger är det faktiskt de som säljer mest.

Men är du ute efter viss funktionalitet eller ett material som är bättre för temperaturförändringar, regn och vind, så kan du behöva höja din budget.

Källor

Eftersom det i dagsläget inte finns några experttester av hängmattor med stativ har vi valt att enbart fokusera på användarnas recensioner i vårt urval av produkter. Recensionerna har vi hittat på plattformar så som Prisjakt, Pricerunner, Amazon, Gardenstore och Royal Design och använt som ett komplement till vår egen slutliga bedömning. På så sätt är vi ganska säkra på att du kommer att bli nöjd med hängmattorna i denna sammanställning.

Vanliga frågor

En klassisk hängmatta med snören i båda ändar knyts upp mellan två poster. En hängmatta med stativ håller dock uppe sig själv genom den medföljande konstruktionen.

Det beror på konstruktionen och materialet. Vissa modeller klarar faktiskt en vikt på över 200 kg.

Om man tar i beaktning kundbetyg, prisvärdhet, kvalitet och bekvämlighet är Fatboy Headdemock den bästa hängmattan med stativ enligt vår bedömning.

Det bekvämaste sättet att ligga i en hängmatta är diagonalt, så att du nästan ligger plant. Större hängmattor är bekvämare, särskilt om du har tänkt sova en längre period.

En hängmatta med stativ väger lite mer än en traditionell hängmatta eftersom stativet som följer med i regel är tillverkat i metall. Hur mycket hängmattan med stativ väger beror på storleken men en normal vikt är mellan 10 och 20 kg.

Hjälpte det här testet om Hängmatta med stativ dig?

Skriv recension

Liknande tester

solstol test

Jämför 6 solstolar för lata dagar på uteplatsen och stranden.

test av spabad

Vi har jämfört 5 spabad för utomhusbruk.

Parasollfot bäst i test

Topp 3 parasollfötter som står pall även när det blåser.

Testvinnare - Hängmatta med stativ

 1. Fatboy Headdemock Hängmatta

  Fatboy Headdemock Hängmatta

  Bäst i test
 2. Vivere med tallbågstativ

  Vivere med tallbågstativ

  Bästa stora hängmatta
 3. Hängmatta Vivere Med Stativ Sunbrella

  Hängmatta Vivere Med Stativ Sunbrella

  Mest prisvärd

Vanliga frågor

En klassisk hängmatta med snören i båda ändar knyts upp mellan två poster. En hängmatta med stativ håller dock uppe sig själv genom den medföljande konstruktionen.

Det beror på konstruktionen och materialet. Vissa modeller klarar faktiskt en vikt på över 200 kg.

Om man tar i beaktning kundbetyg, prisvärdhet, kvalitet och bekvämlighet är Fatboy Headdemock den bästa hängmattan med stativ enligt vår bedömning.

Det bekvämaste sättet att ligga i en hängmatta är diagonalt, så att du nästan ligger plant. Större hängmattor är bekvämare, särskilt om du har tänkt sova en längre period.

En hängmatta med stativ väger lite mer än en traditionell hängmatta eftersom stativet som följer med i regel är tillverkat i metall. Hur mycket hängmattan med stativ väger beror på storleken men en normal vikt är mellan 10 och 20 kg.