Sidan innehåller affiliatelänkar som ger oss en provision när du gör ett köp. De hjälper oss att hålla sidan levande, men påverkar inte priset du betalar eller resultatet av vår analys. Vår prioritet är att ge dig pålitlig och transparent information.

Fördelar

  • Mycket höga kundomdömen.
  • Samarbetar med 39 svenska långivare och banker.
  • Hyllad kundservice.
  • Support alla dagar i veckan.

Nackdelar

  • Ej möjligt att logga in på en personlig sida.

Specifikationer

Lånebelopp: 5 000 - 600 000 kr
Löptid: 1 - 20 år
Effektiv ränta: 3,06% - 29,99%
Anslutna långivare: 39 st
Betalningsanmärkningar: Accepteras
Åldersgräns: 18 år
Inkomstkrav: Minst 8 400 kr/mån
Kreditupplysning: Upplysningscentralen
Besked: Inom 1 arbetsdag

Föreställ dig att du vill ta ett privatlån för att bygga en pool och dela upp kostnaden för kalaset över ett par månader. Du gör det som de allra flesta gör, nämligen vänder dig till din bank och ansöker via dem. Lånet betalas ut till ditt konto och poolbygget är i full gång. Men ett par veckor kommer din granne på besök, som också byggt en pool och finansierat det med ett lån. Du får reda på att hen betalar en betydligt lägre ränta än dig , trots att ni i princip har samma ekonomiska förutsättningar!

Hur är det möjligt? Jo, för att din granne valde att jämföra lån från olika långivare innan hen ansökte. Och just det kan man göra via en låneförmedlare som Sambla.

Sambla grundades 2014 och är numera en av Sveriges största och högst betygsatta låneförmedlare. Med över 23 000 omdömen på Trustpilot – varav 88 procent ger högsta betyg – verkar Sambla också vara en av våra mest populära låneförmedlare just nu. Men lever verkligen Sambla upp till sina höga användaromdömen? Vi har tagit en närmare titt på företaget och deras villkor.

Kopplar samman långivare och låntagare

Sambla är en låneförmedlare, vilket betyder att de varken lånar ut pengar eller bestämmer villkoren för lånet du tar. Istället fungerar deras tjänst som en mellanhand mellan dig som behöver låna pengar och företag som lånar ut pengar. När du skickar in en ansökan till Sambla kommer de alltså att skicka den vidare till alla långivare som är anslutna till deras tjänst.

Den främsta fördelen med att låna via Sambla är att du kan få svar från flera långivare med bara en ansökan. Sambla hämtar dessutom bara en upplysning hos Upplysningscentralen som alla långivare får dela på när de gör sin kreditbedömning.

Tjänster som Sambla gör det kort sagt smidigare för dig att jämföra lån och ta reda på vilken långivare som erbjuder det bästa lånet just för dig. Både ränta, avgifter och lånevillkor kan nämligen skilja sig en hel del beroende på var du lånar, framför allt när det gäller privatlån.

Förmedlar lån utan säkerhet

De lån som Sambla förmedlar är privatlån, alltså lån som inte kräver någon säkerhet. Det innebär att du kan använda pengarna till att köpa bil, renovera hemma eller något annat som kostar pengar. Du kan också använda lånet som ett samlingslån för att bli av med dyra smålån och krediter.

Sambla förmedlar både små och stora privatlån – från 5 000 kronor upp till 600 000 kronor – med en löptid på maximalt 20 år. Alla lån går dock att lösa i förtid om möjligt, vilket är kostnadsfritt.

Det kan vara bra att veta att räntan hos de flesta långivare knutna till Sambla är individuell. Detta innebär att räntan varierar beroende på hur god din ekonomi är. Årsräntan kan dock aldrig överstiga 29,99 procent eller understiga 3,06 procent.

39 anslutna långivare och banker

Något som får Samblas tjänst att sticka ut jämfört med många konkurrenter är antalet samarbetspartners. Sambla samarbetar nämligen med hela 39 långivare och banker, vilket betyder att du kan få upp till 39 låneofferter med bara en enda ansökan och upplysning.

Bland Samblas partners hittar vi flera kända namn, inklusive Nordea, SEB, Bank Norwegian, Coop Bank och Marginalen Bank. Här finns även aktörer som Lunar, Nordnet, Wasa Kredit och Svea Ekonomi, samt några aktörer som erbjuder kontokrediter som Ferratum och Risicum. Dessa lån bör du dock försöka undvika eftersom räntan är betydligt högre i jämförelse med större privatlån.

Ju fler samarbetspartners en låneförmedlare har, desto större är i regel chanserna att hitta ett passande lån. Alla långivare bedömer nämligen din kreditvärdighet på olika sätt, och vad en långivare inte accepterar kanske inte är ett problem hos en annan.

Helt digital ansökningsprocess

Att ansöka om lån via Sambla är enkelt tack vare deras helt digitala ansökningsprocess. Du behöver bara följa stegen och ange uppgifterna i formuläret på hemsidan, även i mobilen. Att ansöka är dessutom helt kostnadsfritt, då Sambla tjänar pengar från sina partners och inte av dig som söker lån.

Du är dessutom inte bunden till din ansökan, vilket är en stor fördel. Det betyder att du inte behöver ansöka om ett lån om du ångrat dig eller är missnöjd med dina låneofferter. Tänk dock på att du inte behöver bestämma dig direkt, då dina offerter är giltiga i 30 dagar.

ansökningsprocess hos Sambla

Svar via mejl istället för personlig sida

Något som skiljer Sambla från många andra låneförmedlare är hur du får dina besked. Istället för att erbjuda sina kunder en personlig sida där du loggar in med BankID får du nämligen dina besked via mejl. Du kommer också att bli meddelad via SMS när du får nya offerter. Normalt sett tar det 24 timmar innan alla långivare haft möjlighet att behandla din ansökan. 

Huruvida man föredrar att få sina offerter via mejl eller på en personlig sida är upp till var och en. Enligt oss känns det dock smidigare att ha alla låneförslag samlade på en sida eftersom de lätt kan komma bort i överfulla inkorgar. 

Support alla dagar i veckan

Precis som Advisa erbjuder Sambla support alla dagar i veckan som du kan nå via mejl, telefon eller live chatt. Att kundtjänsten är tillgänglig alla dagar är förstås ett stort plus, då många behöver hjälp med sin ansökan även under helgen.

Sambla erbjuder dessutom en mycket informativ hemsida där du kan hitta svar på de flesta enklare frågor, både gällande Samblas tjänst men också lån i allmänhet.

Användbar information

Företagsnamn:Sambla Group AB
Hemsida:https://sambla.se/
Telefonnummer:0770-220180
E-postadress:[email protected]
Adress:Strandvägen 5B, 114 51 Stockholm

Öppettider

Måndag:09.00-20.30
Tisdag:09.00-20.30
Onsdag:09.00-20.30
Torsdag:09.00-20.30
Fredag:09.00-17.00
Lördag:12.00-16.00
Söndag:12.00-16.00

Om du undrar över något hittar du svar på vanliga frågor på Samblas hemsida.

Fler kundomdömen än någon annan låneförmedlare

En annan viktig sak som skiljer Sambla från många andra låneförmedlare är deras kundomdömen. På Trustpilot har Sambla faktiskt över 23 000 omdömen och 88 procent av användarna ger dessutom högsta möjliga betyg. 

Vi läser bland annat att användarna upplever tjänsten som snabb och smidig. De hyllar också kundtjänsten och menar att de fått ett professionellt bemötande och bra hjälp genom hela processen. Med andra ord är sannolikheten stor att även du kommer att bli nöjd med din upplevelse hos Sambla.

Vårt omdöme av Sambla

Sambla är ett bra val för dig som vill jämföra många lån utan många kreditupplysningar. Här kan du nämligen få upp till 39 låneofferter med bara en ansökan och kreditupplysning hus UC. Tjänsten är dessutom gratis och inte bindande. Och av säkerhetsskäl signerar du alltid låneavtalet med BankID, vilket förhindrar att någon tar lån i ditt namn.

Vårt omdöme av Sambla

Med över 20 000 positiva omdömen är det tydligt att Sambla gör någonting rätt. Ska man utgå efter kundrecensionerna handlar det främst om en professionell och hjälpsam kundtjänst, men också en snabb och smidig ansökningsprocess.

Det enda negativa vi kan hitta med Sambla (i vår mening) är att du inte kan logga in på ”Mina sidor”. Istället får du dina låneofferter via mejl och SMS. Men utöver det är det helt klart en tjänst som är värd att testa om du vill jämföra lån på ett smidigare sätt.

Slutbetyg

Ansökningsprocess8.8
Samarbetspartners9.5
Ränta7.9
Hemsida9.0
Lånekrav8.9
Kundtjänst9.2
Trustscore9.7
Slutbetyg9.0

Vanliga frågor

Hur kan Sambla vara gratis?

Sambla tar inte betalt av dig utan av de långivare och banker som är anslutna till tjänsten. Du betalar ingenting för att jämföra lån.

Får jag samma ränta hos Sambla som direkt hos långivaren?

Ja, räntan är densamma, dock kan vissa långivare lägga på en uppläggningsavgift för kunder som ansöker via en låneförmedlare.

Kan jag ansöka hos Sambla och andra låneförmedlare samtidigt?

Ja, det kan du, men det är inget du bör göra. Många låneförmedlare samarbetar nämligen med samma banker, vilket gör att du drar på dig en kreditupplysning i onödan.

Måste jag ansöka om ett lån via Sambla?

Nej, det måste du inte eftersom din ansökan inte är bindande.

Kan jag ansöka om jag har skulder hos Kronofogden?

Nej, Sambla erbjuder inte lån till personer med skuldsaldo hos Kronofogden de senaste sex månaderna.