Information om affiliatelänkar

Vilka skidglasögon är bäst i test?

I vår sammanställning har vi utsett skidglasögonen Oakley Flight Deck XM Prizm till bäst i test Här får du ett par mycket högkvalitativa goggles för allroundbruk med en extra skön passform och brett synfält som fungerar lika bra, oavsett väder Läs mer om Oakley Flight Deck XM Prizm och tre andra bra googles nedan!

Information om affiliatelänkar

Jämför våra 4 testvinnare

Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

1
image
2
image
3
image
image
Utmärkelse:Bäst i testVi rekommenderarMest prisvärdBästa budgetvalet
Produkt:Oakley Flight Deck XM PrizmSweet Protection Clockwork RigOakley Line Miner PrizmScott Faze II
Betyg:
Tillverkare:OakleySweet ProtectionOakleyScott
UV-skydd:JaJaJaJa
Egenskaper:Allroundgoggles, stort synfält, finns i flera storlekar, trelagers fleeceskumAnti fog, utbytbar lins, tjockt skumTrelagers fleeceskum, stort synfält, dubbelventilerad linsTvålagersskum, anti fog-behandlad dubbellins, stort synfält, UV-skydd

1. Oakley Flight Deck XM Prizm - Bäst i test

 • Tillverkare: Oakley
 • UV-skydd: Ja
 • Egenskaper: Allroundgoggles, stort synfält, finns i flera storlekar, trelagers fleeceskum
Oakley Flight Deck XM Prizm
Oakley Flight Deck XM Prizm

Oakley är mästare på skidglasögon, och därför är det föga förvånande att vår testvinnare kommer just från dem. Oakley Flight Deck XM Prizm är ett par allroundgoggles med en fantastisk kontrastlins som gör det lättare att se i disiga väder. Samtidigt fungerar samma lins perfekt för soliga dagar i backen, då den inte släpper in allt för mycket ljus.

Med flera lager av mjukt skum är de här skidglasögonen dessutom skönare än många andra modeller. En annan sak vi gillar är att de också går att bära med vanliga glasögon under.

Beskrivs som ”något utöver det vanliga”

Hos Google Reviews har Oakley Flight Deck XM Prizm snittbetyget 4,7 av 5 med över 700 insamlade recensioner från både svenska och internationella återförsäljare. Kunderna kommenterar att dessa goggles är något utöver det vanliga när det kommer till passform och att de är utmärkta i alla olika ljusförhållanden.

Även experterna är lyriska över de här skidglasögonen. Experterna på Outdoorgearlab har till exempel gett dem extra höga betyg för komfort, linskvalitet och design. Eftersom det däremot bara ingår en lins är detta inte det mest prisvärda köpet. Outdoorgearlab tycker därför att de är ”bäst lämpade för åkare som har budgeten att köpa till extralinser.”. Slutbetyget landar på 74 av 100.

 • Fungerar utmärkt i alla väderförhållanden.
 • Hög komfort - sköna att bära.
 • 4,7 av 5 hos Google Reviews med över 700 recensioner.
 • Ganska dyra och därmed inte för alla.
 • Bara en lins ingår.

Köp nu hos:

Rekommenderad butik:
 • Höga kundbetyg
 • Snabba leveranser

2. Sweet Protection Clockwork Rig - Vi rekommenderar

 • Tillverkare: Sweet Protection
 • UV-skydd: Ja
 • Egenskaper: Anti fog, utbytbar lins, tjockt skum
Sweet Protection Clockwork Rig

Sweet Protection är ett par riktigt snygga skidglasögon som passar utmärkt till Sweets egna skidhjälmar. De går förstås även att använda med skidhjälmar från andra märken också.

Dessa goggles är utrustade med tjockt skum som gör dem bekväma att bära under hela dagen i skidbacken, och linsen är utbytbar. I paketet får du med två UV-skyddade linser som båda har dubbelglas och anti fog-behandling.

Bra betyg av användare och experter

Sweet Protection Clockwork Rig har snittbetyget 4,3 av 5 möjliga hos Google Reviews, med över 40 recensioner. Det är alltså ett lägre snittbetyg och färre recensioner än vad Oakley Flight Deck XM Prizm, men å andra sidan är upplevelsen a skidglasögon högst individuell. Det finns åkare som föredrar Sweets goggles framför Oakleys, och vice versa. Det vi kan konstatera är att båda alternativen är utmärkta för allroundåkning.

 • Bekväma allroundgoggles.
 • Utbytbara linser – du får med två i paketet.
 • Snygg design som passar perfekt med Sweets hjälmar.
 • Aningen längre konsumentbetyg än Oakley Flight Deck XM Prizm.

Köp nu hos:

Rekommenderad butik:
 • Snabba leveranser
 • Utmärkta kundbetyg

3. Oakley Line Miner Prizm - Mest prisvärd

 • Tillverkare: Oakley
 • UV-skydd: Ja
 • Egenskaper: Trelagers fleeceskum, stort synfält, dubbelventilerad lins
Oakley Line Miner Prizm

Vill du komma lite billigare undan är Oakley Line Miner ett par goggles att titta närmare på. För omkring tusenlappen får du ansiktsnära passform, UV-skydd och superbekvämt fleeceskum som gör det bekvämt att ha på sig skidglasögonen i backen.

I de här glasögonen har Okaley valt en platt linsdesign i stället för en väld. Detta gör stor skillnad för vidvinkelseendet.

Flera recensenter kommenterar just hur bra synfältet är, vilket i kombination med den tajta passformen gör det till ett par riktiga vinnare. Oakley Line Miner har ett skyhögt snittbetyg på 4,8 av 5 hos Google Reviews, med över 550 recensioner. Har du bara en tusenlapp att avvara finns det inte att tveka över, då ska du köpa Oakley Line Miner Prizm.

 • Ansiktsnära passform för ökar komfort.
 • Platt linsdesign som ger bredare synfält.
 • Mycket höga betyg av konsumenterna – 4,8 av 5 hos Google Reviews.
 • Kommer bara med en lins.

Köp nu hos:

I samarbete med pris-logo

4. Scott Faze II - Bästa budgetvalet

 • Tillverkare: Scott
 • UV-skydd: Ja
 • Egenskaper: Tvålagersskum, anti fog-behandlad dubbellins, stort synfält, UV-skydd
Scott Faze II

Amerikanska Scott har tillverkat sportutrustning sedan 1950-talet, och vet således ett och annat om saken. När det kommer till skidglasögon är det Scott Faze II som sticker ut, och då främst för sin låga prislapp. Samtidigt har dessa goggles viktiga egenskaper som en sfärisk anti fog-behandlad dubbellins med UV-skydd och ett brett synfält. Den tunna designen och tvålagersskummet ser till att de sitter skönt under en dag i backen.

Hos Google Reviews är snittbetyget 4,6 för Scott Faze II, och användarna är nöjda med den klara linsen och sköna passformen. Vissa klagar dock på att det tar tid att få bort linsen när det är dags för ett byte.

 • Mycket prisvärda goggles.
 • Skön passform, håller imma borta och har stort synfält.
 • Anti fog-behandlad dubbellins med UV-skydd.
 • Aningen krångligt att byta lins.

Köp nu hos:

Rekommenderad butik:
 • Utmärkta kundbetyg
 • Snabba leveranser

Bra att veta inför ditt köp av skidglasögon

Skidglasögon, eller goggles som de också kallas, är ett par glasögon som skyddar dig när du åker skidor eller snowboard. Då många av oss tillbringar hela dagen i skidbackarna är ögonen utsatta för allt från solens strålar till vind, och att kisa hela dagen är dåligt för ögonen.

Glasögonen är utformade för att inte imma igen, genom så kallad anti fog-behandling. De bästa modellerna har dessutom UV-skydd, så att du inte riskerar att skada ögonen när det är stark sol.

Allroundgoggles eller goggles med utbytbar lins

De flesta googles är utrustade med allroundlins, som gör att de funkar bra för de flesta åkare i de flesta väder. Att välja ett par allroundgoggles är ett säkert val som passar dig som inte har särskilda krav.

Vill du ha ett par finjusterade goggles finns dock alla möjligheter i världen att hitta ett par som passar dina behov perfekt. På vissa skidglasögon går det att byta ut linsen, så att du kan justera efter väder, solsken och tid på dygnet. Åker du exempelvis skidor när det mörknat är ett par genomskinliga linser (i kombination med belysning) ett betydligt bättre val än en mörk lins, som i sin tur passar bättre när solen lyser starkt.

Olika typer av linser

Det finns många olika typer linser att välja mellan för dig som vill skapa de allra bästa förutsättningarna för dig själv i backen. Här är några av de vanligaste:

 • Spegelglas: Bra när sol och snö lyser starkt.
 • Gul: En kontrasthöjande lins som passar när det är dålig sikt eller halvmörkt.
 • Orange: Den bästa linsen om du vill ha en som passar i de flesta sammanhang.
 • Genomskinlig: När du åker i mörker (kombinera med en lampa).

Skidglasögonens linser kan dessutom vara sfärisk eller cylindriska. Den förstnämnda typen minskar effektivt risken bländande reflexer när du åker i backen. De är bättre än cylindriska som kostar mindre att tillverka och som därför ofta används i billigare skidglasögon.

Viktigt med en skön passform

Det finns en del att tänka på när det kommer till skidglasögon och passform. Dina goggles ska varken vara för stora eller klämma åt för mycket. Samtidigt ska de sitta ganska tajt runt ditt huvud så att det inte uppstår någon glipa mellan ansiktet, hjälmen och glasögonen.

Som du förstår kan det vara svårt att få ett par skidglasögon att passa perfekt, så det är bra att välja ett par med ett resårband som går att justera enkelt runt huvudet.

Givetvis får inte skidglasögonen heller imma igen, då detta kan innebära svårigheter att se när du åker. Vissa skidglasögon håller helt enkelt inte bra kvalitet och kan vara hopplösa att hålla imfria. Äger du ett par sådana är det läge att byta ut dem eller lämna tillbaka dem om du just köpte dem. De bästa skidglasögonen har större ventilationshål och anti fog-behandling som gör att de inte immar igen lika lätt.

Källor

Användarrecensioner

Inför vår sammanställning har vi dels tittat på vilka goggles som är mest populära på plattformar som exempelvis Prisjakt, men vi har förstås också tagit till oss vad användarna själva har att säga. I många fall har användarna fått möjlighet att testa skidglasögonen under en längre period och i olika typer av väderförhållanden. Det gör det enklare för oss att vara objektiva i vår bedömning eftersom vi kan urskilja styrkor och svagheter med varje produkt. För att läsa användarnas omdömen har vi besökt plattformar som Prisjakt, men också återförsäljare som Outdoorexperten och Stadium.

OBS! Bäst-i-testet.se kan inte garantera att de omdömen vi använt som källor har lämnats av personer som köpt eller använt produkten. Läs mer i våra allmänna villkor.

Liknande tester

test av basketkorg
5 Basketkorg testade
Basketkorg Exit Galaxy
Bäst i test Basketkorg Exit Galaxy
elcykel
9 Elcykel testade
batavus_harlem
Bästa herrcykeln Batavus Harlem E-Go 2022
Aktivitetsarmband test
4 Aktivitetsarmband testade
Fitbit Charge 5 bäst i test
Bäst i test Fitbit Charge 5
Smartwatch bäst i test
5 Smartwatch testade
Apple Watch Ultra
Bäst i test Apple Watch Ultra
Skridskor bäst i test
4 Skridskor testade
Bauer Vapor 3X Sr
Bäst för herr Bauer Vapor 3X Sr

Vanliga frågor

Goggles, eller skidglasögon, används när du åker skidor eller snowboard. De skyddar mot vind, snö och solens strålar och gör att du inte behöver kisa hela dagen i backen.

Oakleys goggles Flight Deck XM Prizm är de vi har utsett till bäst i test, då de är det bästa alternativet för de flesta. De är prisvärda, håller hög kvalitet, har ett stort synfält och är dessutom väldigt sköna att bära.

Ja, det kan du ha. Välj ett par OTG-skidglasögon för bästa komfort. OTG står för Over The Glasses och har extra mycket plats mellan dina glasögon och glaset på skidglasögonen.

Ska du bara välja en färg på linsen ska du satsa på orange, en lins som passar i de flesta situationer. Om du åker i dåliga ljusförhållanden passar ett par transparenta goggles bättre.

I mörkeråkning bör du bära skidglasögon med transparent lins, då färgade linser gör det svårare att se i mörker.

För allroundåkning är skidglasögon med orange lins det bästa valet. De skyddar mot bländning samtidigt som de höjer kontrasten i disigt väder. Välj också ett par skidglasögon med UV-skydd så att du skyddar ögonen mot stark sol.

Hjälpte det här testet om Skidglasögon dig?

Skriv recension

Dela testet

Liknande tester

test av basketkorg

Basketkorg: 5 testade modeller

elcykel

Elcykel: 9 testade modeller

Aktivitetsarmband test

Aktivitetsarmband: 4 testade modeller

Testvinnare - Skidglasögon

 1. Oakley Flight Deck XM Prizm

  Oakley Flight Deck XM Prizm

  Bäst i test
 2. Sweet Protection Clockwork Rig

  Sweet Protection Clockwork Rig

  Vi rekommenderar
 3. Oakley Line Miner Prizm

  Oakley Line Miner Prizm

  Mest prisvärd

Vanliga frågor

Goggles, eller skidglasögon, används när du åker skidor eller snowboard. De skyddar mot vind, snö och solens strålar och gör att du inte behöver kisa hela dagen i backen.

Oakleys goggles Flight Deck XM Prizm är de vi har utsett till bäst i test, då de är det bästa alternativet för de flesta. De är prisvärda, håller hög kvalitet, har ett stort synfält och är dessutom väldigt sköna att bära.

Ja, det kan du ha. Välj ett par OTG-skidglasögon för bästa komfort. OTG står för Over The Glasses och har extra mycket plats mellan dina glasögon och glaset på skidglasögonen.

Ska du bara välja en färg på linsen ska du satsa på orange, en lins som passar i de flesta situationer. Om du åker i dåliga ljusförhållanden passar ett par transparenta goggles bättre.

I mörkeråkning bör du bära skidglasögon med transparent lins, då färgade linser gör det svårare att se i mörker.

För allroundåkning är skidglasögon med orange lins det bästa valet. De skyddar mot bländning samtidigt som de höjer kontrasten i disigt väder. Välj också ett par skidglasögon med UV-skydd så att du skyddar ögonen mot stark sol.