I valet av topplistans dragvagnar har vi jämfört en mängd populära modeller från olika tillverkare Här har vi framför allt tittat på:

 • Prisvärdhet: Vad kostar skrindan i förhållande till andra liknande modeller?
 • Byggkvalitet: Vilka material är vagnen byggd av? Kommer den att hålla i många år? Hur ser hjulen ut? Tål de även tuffare terräng?
 • Vikt och smidighet: Hur mycket väger skrindan? Är den lätt att dra och går den att fälla ihop?
 • Maxvikt: Hur många kilo kan du lasta på skrindan? Går det att köra barn i den också?
 • Användarbetyg: Har skrindan fått höga betyg av användarna?

Jämför specifikationer

Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

1
image
2
image
3
image
Utmärkelse: Bäst i testHög maxvikt och mycket platsBästa dragvagn med tak
Produkt: North 13.5 LightSunny Billy BeachPinolino Dragvagn Paxi Med Soltak
Betyg:
Maximal vikt:75 kg100 kg70 kg
Storlek:L: 80 cm, B: 45 cm, H: 55 cmL: 94,5 cm, B: 61cm, H: 97 cmL: 124 cm, B: 59 cm, H: 67 cm (med soltak 102 cm)
Hopfällbar:JaNejJa
Övrigt:Ej för transport av barnFungerar bra att transportera barn iRekommenderas endast för gods

1. North 13.5 Light - Bäst i test

 • Maximal vikt: 75 kg
 • Storlek: L: 80 cm, B: 45 cm, H: 55 cm
 • Hopfällbar: Ja
 • Övrigt: Ej för transport av barn
North 13.5 Light Skrinda
North 13.5 Light Skrinda
North 13.5 Light Skrinda

North 13.5 Light ett prisvärt och bra val för dig som inte planerar att låta några barn åka med i dragvagnen. Det här är faktiskt en hopfällbar skrinda som bara väger 11,5 kg, vilket gör den extra smidig att förvara. Perfekt för dig med mindre utrymme i hemmet. Trots den hopfällbara designen har dragvagnen samtidigt en robust konstruktion av stål som klarar en last på 75 kilo och rejäla gummihjul som gör att den rullar fram lätt på de flesta underlag.

Kort sagt är North 13.5 Light en skrinda som presterar bra på de flesta punkter, från användarvänlighet till prisvärdhet. Vi gillar framför allt att den är hopfällbar, trots att den klarar en förhållandevis tung belastning. Som tidigare nämnt är den dock inte lämplig att köra barn i, så vill du det bör du leta vidare.

 • Hopfällbar och lätt.
 • Robust konstruktion av stål som klarar upp till 75 kg.
 • Rejäla gummihjul gör att vagnen rullar lätt på de flesta underlag.
 • Har fått höga betyg av användarna.
 • Bör inte användas för att köra barn i.

Köp här:

Rekommenderad butik:
 • 365 dagars öppet köp
 • Prisgaranti

2. Sunny Billy Beach - Hög maxvikt och mycket plats

 • Maximal vikt: 100 kg
 • Storlek: L: 94,5 cm, B: 61cm, H: 97 cm
 • Hopfällbar: Nej
 • Övrigt: Fungerar bra att transportera barn i
Skrinda Sunny Billy Beach

Är du trött på att kånka på packning och trötta barn till och från stranden? Då kan Sunny Billy Beach vara lösningen på alla dina problem. Den här rymliga skrindan kan nämligen bära upp till 100 kilo och har gott om plats, så att även dina barn kan åka med när orken tryter. Dessutom är Sunny Billy Beach utrustad med extra rejäla däck, vilket gör att den går bra att köra i terräng som annars kan vara svår att ta sig fram i.

Med en vikt på 18 kilo kanske Beachwagon Billy inte den lättaste skrindan att dra runt på. Den har dock ett mjukt handtag som ska göra det till en trevligare upplevelse att dra den, även när den är fullastad.

 • Den bästa skrindan för att skjutsa barn.
 • Extra robusta hjul som klarar tuffare terräng.
 • Klarar en vikt på upp till 100 kg.
 • Mjukt handtag gör den behagligare att dra.
 • Väger lite mer än genomsnittet.
 • Ej hopfällbar.

Köp här:

 • Fri frakt över 500 kr
 • Säker e-handel

3. Pinolino Dragvagn Paxi Med Soltak - Bästa dragvagn med tak

 • Maximal vikt: 70 kg
 • Storlek: L: 124 cm, B: 59 cm, H: 67 cm (med soltak 102 cm)
 • Hopfällbar: Ja
 • Övrigt: Rekommenderas endast för gods
Pinolino Dragvagn Paxi
Pinolino Dragvagn Paxi

Ibland är solen stark eller så öppnar sig himlen och regnet vräker ner. Då är det skönt att veta att sakerna du kör i skrindan är skyddade. Pinolino Paxi är en hopfällbar skrinda med ett uppfällbart tak, som väger 13,6 kilo och klarar en belastning på upp till 70 kilo.

Trots att produkten marknadsförs som endast lämplig för godstransport intygar många användare att de även skjutsar sina barn i den och att det fungerar bra. Vi rekommenderar dock i första hand Beachwagon Billy för det ändamålet.

Pinolino Paxi har ett snittbetyg på 4,3 av 5 möjliga på Amazon.se baserat på 400 recensioner och kunderna är nöjda med att den är så enkel att fälla ihop och ta med sig. Ett bra alternativ till North 13.5 Light för dig som vill kunna fälla upp ett tak och skydda dina saker.

 • Uppfällbart tak så att dina saker skyddas från oväder.
 • Går att fälla ihop och tar inte upp mycket plats.
 • Många och bra kundbetyg på Amazon.
 • Något lägre maxvikt jämfört med många andra skrindor.

Köp här:

I samarbete med pris-logo

5 saker att tänka på innan du köper en skrinda

En skrinda är en enkel dragvagn på fyra hjul, byggd för att göra det enklare att frakta varor, packningen till utflykten eller barn med trötta ben.

Skrindan har på senare tid stigit i popularitet bland barnfamiljer som inte har bil eller inte vill köra så mycket. Med skrindan är det enkelt att få med sig alla saker och skjutsa barnen till kompisar, skolan eller lekplatsen.

En skrinda är helt enkelt en billig investering som underlättar vardagen på fler än ett sätt. Här är några saker att tänka på innan du skaffar en dragvagn.

1. Alla skrindor är inte likadana

Det är lätt att tro att en så enkel konstruktion som en skrinda innebär att du kan köpa första bästa. Men så är det inte. Vissa skrindor passar nämligen inte alls för att skjutsa barnen i, utan rekommenderas bara för att frakta varor. En del skrindor har ett tak medan andra är utan och även storleken på förvaringsutrymmet kan variera.

2. Välj robusta däck om du ska köra på ojämna underlag

Kommer du att dra din skrinda genom kullerstenstäckta gator eller andra ojämna underlag? Se då till att välja en modell med robusta hjul och ett bra förvaringsutrymme så dina saker inte hoppar runt i vagnen.

3. Prisskillnader finns av en anledning

Det finns skrindor som kostar så lite som 700 kronor, medan andra kan kosta flera tusenlappar. Ofta finns det en god anledning till prisskillnader, exempelvis byggkvalitet, extra stryktåliga däck eller andra konstruktionsskillnader.

Med det sagt behöver du som ska transportera lite prylar i din skrinda på ett plant asfaltunderlag i regel inte titta på produkterna i den högre prisklassen.

4. Hopfällbara skrindor är mer praktiska

Numera går det att hitta riktigt lätta och hopfällbara skrindor som är enkla att ta med sig överallt. Vi rekommenderar att du investerar i en sådan framför en modell som inte går att fälla ihop, såvida den i övrigt uppfyller dina behov.

5. Glöm inte förvaringsutrymmet

En träskrinda med spjäll kan vara riktigt charmig, men särskilt praktisk är den sällan. Åtminstone inte i jämförelse med de modeller som har extra förvaringsutrymmen som gör att dina saker fraktas säkert och inte riskerar att flyga ut.

Vanliga frågor

En skrinda är en dragvagn som funnits i hundratals år, exempelvis för att frakta hö. Idag har den återigen blivit populär som ett sätt att frakta saker eller skjutsa barn.

Den bästa hopfällbara skrindan enligt vår jämförelse är North 13.5 Light, en lätt och kompakt skrinda som gör det smidigt att dra med dig dina saker. Dessutom kostar den mindre än många liknande skrindor.

Ja, en skrinda är i själva verket en dragvagn, alltså en vagn med ett handtag som används för att dra saker mellan olika platser.

En skrinda kan vara användbar i många olika situationer, för att dra med sig varorna från matbutiken, skjutsa barnen till förskolan, dra med badkläder och picknick till stranden, och mycket mer.

Hjälpte det här testet om Skrinda dig?

Skriv recension

Liknande tester

Armpuffar bäst i test

Plaska lugnt i bassängen med de bästa armpuffarna.

studsmatta

4 studsmattor för trädgården – kvalitetsgranskade och godkända av användarna själva.

bästa gps-klockan för barn - bäst i test

5 GPS-klockor för barn som har fått höga testbetyg.

Testvinnare - Skrinda

 1. North 13.5 Light Skrinda

  North 13.5 Light

  Bäst i test
 2. Skrinda Sunny Billy Beach

  Sunny Billy Beach

  Hög maxvikt och mycket plats
 3. Pinolino Dragvagn Paxi

  Pinolino Dragvagn Paxi Med Soltak

  Bästa dragvagn med tak

Vanliga frågor

En skrinda är en dragvagn som funnits i hundratals år, exempelvis för att frakta hö. Idag har den återigen blivit populär som ett sätt att frakta saker eller skjutsa barn.

Den bästa hopfällbara skrindan enligt vår jämförelse är North 13.5 Light, en lätt och kompakt skrinda som gör det smidigt att dra med dig dina saker. Dessutom kostar den mindre än många liknande skrindor.

Ja, en skrinda är i själva verket en dragvagn, alltså en vagn med ett handtag som används för att dra saker mellan olika platser.

En skrinda kan vara användbar i många olika situationer, för att dra med sig varorna från matbutiken, skjutsa barnen till förskolan, dra med badkläder och picknick till stranden, och mycket mer.