Information om affiliatelänkar

Vilken smart belysning är bäst i test?

Enligt vår jämförelse är Philips Hue White and color Starter Kit den bästa smarta belysningen just nu Startkitet ger dig oändligt med anpassningsmöjligheter för både temperatur, färg och ljusstyrka och dessutom går att styra även när du inte är hemma Här får du kort sagt allt du behöver för att komma i gång med ditt smarta hem, och produkten har dessutom blivit en storfavorit bland experterna Läs mer om den smarta belysningen i vår sammanställning nedan!

Information om affiliatelänkar

Jämför våra 3 testvinnare

Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

1
image
2
image
3
image
Utmärkelse:Bäst i testBra valBästa budgetvalet
Produkt:Philips Hue White and color Starter KitPhilips White Ambiance Starter kitWiZ Smart Led Colors A60
Betyg:
Antal lampor:322
Dimbar:JaJaJa
Wattmotsvarighet:607560

1. Philips Hue White and color Starter Kit - Bäst i test

 • Antal lampor: 3
 • Dimbar: Ja
 • Wattmotsvarighet: 60
Philips Hue White and color Starter Kit
Philips Hue White and color Starter Kit

I det här startkitet från Philips ingår tre lampor med vitt och färgat ljus och en brygga som gör dem till en del av Hue-systemet.

Här kan du ställa in ljusstyrka och färgtemperatur som du vill med en app eller din röstassistent (Alexa, Google Assistent eller Siri). Du kan också välja mellan 16 miljoner (!) olika färger, spara dina egna favoritljusinställningar och synka belysningen med musiken du lyssnar till eller filmen du tittar på.

Det är även möjligt att använda den smarta belysningen som en wake up-lampa, som gradvis ökar ljuset tills det är dags att stiga upp. Ljuset kan även ställas in för att bli varmare och mer harmoniskt under kvällen när du behöver varva ner.

Anpassa belysningen som du vill

Om du vill vara kreativ med din belysning har du fria händer att ställa in lamporna som ingår i Philips Hue White and Color Ambiance precis som du önskar. Du kan också ta hjälp av appen för att hitta det perfekta ljuset för dagens alla olika aktiviteter och situationer, samt ställa in scheman för när ljuset ska släckas och tändas.

Det finns även en praktisk fjärrstyrningsfunktion så att du kan kontrollera belysningen när du är hemifrån.

Enkelt att installera

Det är rena barnleken att komma i gång med den smarta belysningen från Philips – faktiskt så lätt att det egentligen inte är någon vidare installation att prata om.

Det enda du behöver göra är att ansluta belysningen till Hue-bryggan, och sedan funkar allt – dimmer, tändning, släckning och allt det andra – hur smidigt som helst.

Vad säger experterna?

Philips Hue White and color Starter Kit vekar vara kungen bland de smarta lamporna – den saken kan vi konstatera efter att ha läst alla positiva omdömen som produkten har fått.

Vad sägs till exempel om 4 av 5 stjärnor hos TechRadar och bäst i test hos M3? Vi skulle dessutom kunna fortsätta presentera en handfull andra experttester där det här startkitet har fått höga betyg.

 • Närmast oändliga anpassningsmöjligheter för temperatur, färg och ljusstyrka.
 • Styr med app, röstassistent eller smart strömbrytare och kontrollera belysningen även när du är hemifrån.
 • Experternas favorit.
 • Dyrt för den som inte har nytta av all funktionalitet.

Köp här:

I samarbete med pris-logo

2. Philips White Ambiance Starter kit - Bra val

 • Antal lampor: 2
 • Dimbar: Ja
 • Wattmotsvarighet: 75
Philips White Ambiance Starter kit

Philips White Ambiance Starter kit har allt du behöver för att skapa stämningsfull smart belysning i ditt hem. I paketet ingår två lampor, Hue Bridge och en smart switch, som hjälper dig att dämpa ljuset, lysa upp rummet eller ställa in ljusscener med en knapptryckning.

Det svala ljuset som lamporna ger i från sig kan ställas in i över 50 000 olika nyanser, vilket betyder att du kan använda samma lampor på hemmakontoret som när du har fest på kvällen. Möjligheterna att anpassa ljuset efter situation är i princip obegränsade här.

Ljuset går att dimma och kan ställas in med någon av de förinställda scenerna. Du hittar allt från stämningsfulla ljusshower som förvandlar vardagsrummet till ett disco till lägen med kallt ljus som hjälper dig att återfå energi och fokusera.

Släck och tänd på distans

Hemma kan du styra belysningen på flera olika sätt – genom appen, via din röstassistent (Alexa, Google Assistent, Siri) eller den smarta strömbrytaren. Men du kan också släcka och tända belysningen på distans. Perfekt när du är långt hemifrån och plötsligt kommer på att du råkat lämna ljuset i källaren på.

Vad säger experterna?

Philips White Ambiance Starter kit är omskrivet i CNN, som ett bra – om än lite dyrt – startkit för alla som vill installera smart belysning. I Business Insider menar recensenten att även om systemet är dyrt är det ett av de bästa köpen hon har gjort. Även TechRadars recensent är positiv, men också här omnämns priset som en av de främsta nackdelarna.

 • Skapa stämningsfullt ljus för alla situationer och alla tider på dygnet.
 • Kan kontrolleras på flera olika sätt – även när du inte är hemma.
 • En del av Hue-systemet.
 • Flera experter lyfter prislappen som en nackdel.

Köp här:

3. WiZ Smart Led Colors A60 - Bästa budgetvalet

 • Antal lampor: 2
 • Dimbar: Ja
 • Wattmotsvarighet: 60
WiZ Smart Led Colors A60

Är du intresserad av att börja använda smart belysning på enklast och billigast möjliga vis, utan att det märks på kvaliteten? Då är WiZ Smart Led Colors A60 produkten för dig.

De här smarta glödlamporna använder sig inte av någon hubb, utan ansluter direkt till WiFi eller Bluetooth. Sedan kontrollerar du dem antingen via den medföljande fjärrkontrollen eller via app samt Google Assistent, Amazon Alexa och Siri.

Ljuset kan dimmas, och ställas in efter den färgtemperatur du föredrar. Du har också 16 miljoner färgnyanser att välja bland samt förinställda program som hjälper dig att hitta en lämplig belysning för olika aktiviteter och ljusmiljöer.  

Med Wellness-funktionen justeras dessutom ljuset efter din dygnsrytm – från ljusare på morgonen till ett varmare ljus när det närmar sig sängdags.

Vad säger experterna om WiZ Smart Led Colors A60?

WiZ Smart Led Colors A60 kom på tredje plats i Råd & Röns stora test av smarta lampor och fick 4,5 av 5 stjärnor i recensionen hos Trusted Reviews. Vidare rekommenderas den här belysningen av Ljud och Bild och TechRadar som ett prisvärt alternativ till Philips Hue-produkter. Oavsett om du väljer lamporna från WiZ eller Philips får du ett mycket lättinstallerat och välfungerande system. Men vet du redan nu att du kommer att vilja bygga ut ditt smarta hem i framtiden är det bättre att satsa på Philips än WiZ.

 • Prisvärt alternativ till Hue-systemet.
 • Kontrollera lamporna med fjärrkontroll, app eller röstassistent.
 • Anpassningsbar ljusstyrka, färger och färgtemperatur.
 • Inte lika stora möjligheter att bygga ut ditt smarta hem som Philips produkter ger.

Köp här:

I samarbete med pris-logo

Guide: Därför ska du köpa smart belysning till ditt hem

Det smarta hemmet handlar om att utrusta bostaden med teknik som går att styra med röstkommando eller via din smartphone. Det finns allt från smarta högtalare till smarta termostater, smarta dörrklockor och säkerhetskameror, och förstås även smart belysning.

Med smarta lampor kan du stänga av och knäppa på dem genom telefonen eller med din röst. Du kan också dimma ljus till den perfekta ljusstyrkan, eller ställa in dem för att anpassa sig efter dagsljuset.

Smart belysning är bekväm och ekonomisk

Visst, det är inte jobbigt att tända och släcka lamporna i huset med strömbrytaren, men det kan du fortfarande göra även om du installerar smart belysning.

Fördelen med smarta lampor är att du också får en mängd andra smarta funktioner som gör livet mer bekvämt. Dessutom kan det hjälpa dig att minska elräkningen.

Eftersom den smarta belysningen består av LED-lampor drar de mindre ström än vanliga glödlampor. Dessutom kan du ställa in ljusstyrkan efter ett schema, eller dimma direkt från soffan med röstkommando eller app.

Med smart belysning behöver du aldrig fundera på om du glömde lampan på ute i garaget – allt går att automatisera eller stänga av via appen.

Kompatibilitet med röstassistenter

Det är smidigt att kunna använda röstassistenten i ditt hem för att kontrollera belysning. De bästa systemen för smart belysning är kompatibla med de vanligaste AI-assistenterna Siri, Alexa och Google Assistent.

När du har anslutit assistenterna till ditt smarta hem-system kan du be dem tända, släcka eller dimma belysningen.

Fler möjligheter

Det finns många olika sätt att anpassa den smarta belysningen på, och du gör det enkelt via den medföljande appen. Där kan du schemalägga belysningen så att den passar dina rutiner, exempelvis så att lampan tänds när det är dags att stiga upp på morgonen. Du kan också ställa in att belysningen ska följa solens upp- och nedgång.

Viss smart belysning går till och med att ställa in för att aktiveras av rörelse, så att den tänds när någon kommer in i rummet och släcks när ingen är där. Philips Hue låter dig även ställa in belysningen så att den synkroniseras med musiken du lyssnar på. Festligt!

Olika system för smart belysning

Om du tänkt göra ditt hem smart, med smarta glödlampor, sensorer, tak- och utomhusbelysning bör du välja produkter som fungerar i ett och samma system. Olika tillverkare använder sig nämligen av olika system, och det är knappast smidigt att behöva ha flera olika appar för att kontrollera belysning i olika delar av hemmet.

De flesta smarta lampor behöver anslutas till en så kallad smart hubb, som i sin tur ansluter dem till din router, vilket gör det möjligt att kontrollera dem via WiFi.

Philips, som är en av de populäraste tillverkarna av smart belysning använder sig av Hue-systemet, och tillverkare som WiZ och LIFX har egna system.

Källor

Råd & Rön

2021-11: Stort test av 5 smarta LED-lampor

Techradar

2021-03: Test av Philips Hue White and color Starter Kit

OBS! Bäst-i-testet.se kan inte garantera att de omdömen vi använt som källor har lämnats av personer som köpt eller använt produkten. Läs mer i våra allmänna villkor.

Prova testvinnande produkter från Emma i 100 nätter!

Liknande tester

fotogenvärmare bäst i test
3 Fotogenvärmare testade
Sunwind Corona RX-2485
Bäst i test Sunwind Corona RX-2485
Luftrenare bäst i test
7 Luftrenare testade
Blueair healthprotect bäst i test
Bäst i test Blueair HealthProtect
Luftvärmepump bäst i test
7 Luftvärmepump testade
Panasonic HZ25XKE
Bäst i test Panasonic HZ25XKE
Takdusch bäst i test
4 Takdusch testade
Takduschset Gustavsberg Nordic3 Square 160cc test
Bäst i test Takduschset Gustavsberg Nordic3 Square 160cc
Portabel AC bäst i test
4 Portabel AC testade
Electrolux Chillflex Pro EXP26U558HW
Bäst i test Electrolux Chillflex Pro
Bästa Luftfuktare - bäst i test
4 Luftfuktare testade
Philips HU4813
Bäst i test Philips HU4813
Bästa fläkt - bäst i test
3 Fläkt testade
Xiaomi Smartmi SmartFan 2s
Bästa golvfläkten Xiaomi Smartmi SmartFan
sängmadrass test
3 Madrass testade
emma madrass
Bäst i test Emma Original Madrass
Bästa uppblåsbara madrass
6 Uppblåsbar madrass testade
Bestway Aeroluxe Luftmadrass
Bäst i test Bestway Aeroluxe Luftmadrass
Symaskin bäst i test
4 Symaskin testade
Singer One
Bäst i test Singer One
Bästa julgran - bäst i test
4 Julgran testade
Star Trading Ottawa Julgran LED
Bäst i test Star Trading Ottawa Julgran LED
braskamin
6 Braskamin testade
brakamin Aduro 9 Air
Bäst i test Aduro 9 Air

Vanliga frågor

Smart belysning kallas lampor som kopplas till WiFi och kan styras via röstkommandon, genom din AI-assistent, eller via en app i din smartphone. Viss smart belysning har även rörelsedetektorer som känner av om någon befinner sig i rummet och hur mycket ljus som kommer in i rummet utifrån.

Philips Hue White and color Starter Kit är den bästa smarta belysningen att börja med enligt vår sammanställning. I paketet finns allt för att komma i gång, och sedan kan du utvidga Hue-systemet med fler produkter efter hand.

Ja, i jämförelse med vanliga glödlampor och halogenlampor är LED-lamporna som den smarta belysningen mycket strömsnåla. Eftersom de enkelt kan ställas in efter scheman och dimmas är det också enklare att spara ström med smarta lampor än vanlig belysning.

Smart belysning är lampor som kopplas till en smart hub och sedan vidare till din WiFi-router i ditt hem. Tack vare detta kan de kommunicera med din smartphone eller dina smarta högtalare, så att du kan ställa in belysningsscheman, tända, släcka och dimma med en app eller via röstkommando.

Smart belysning består av LED-lampor som är väldigt strömsnåla. Då de behöver vara uppkopplade drar de alltid lite ström även när de är avstängda, men det är ytterst lite.

Hjälpte det här testet om Smart belysning dig?

Skriv recension

Dela testet

Liknande tester

fotogenvärmare bäst i test

Fotogenkamin: 3 testade modeller

Luftrenare bäst i test

Luftrenare: 6 testade modeller

Luftvärmepump bäst i test

Luftvärmepump: 6 testade modeller

Testvinnare - Smart belysning

 1. Philips Hue White and color Starter Kit

  Philips Hue White and color Starter Kit

  Bäst i test
 2. Philips White Ambiance Starter kit

  Philips White Ambiance Starter kit

  Bra val
 3. WiZ Smart Led Colors A60

  WiZ Smart Led Colors A60

  Bästa budgetvalet

Vanliga frågor

Smart belysning kallas lampor som kopplas till WiFi och kan styras via röstkommandon, genom din AI-assistent, eller via en app i din smartphone. Viss smart belysning har även rörelsedetektorer som känner av om någon befinner sig i rummet och hur mycket ljus som kommer in i rummet utifrån.

Philips Hue White and color Starter Kit är den bästa smarta belysningen att börja med enligt vår sammanställning. I paketet finns allt för att komma i gång, och sedan kan du utvidga Hue-systemet med fler produkter efter hand.

Ja, i jämförelse med vanliga glödlampor och halogenlampor är LED-lamporna som den smarta belysningen mycket strömsnåla. Eftersom de enkelt kan ställas in efter scheman och dimmas är det också enklare att spara ström med smarta lampor än vanlig belysning.

Smart belysning är lampor som kopplas till en smart hub och sedan vidare till din WiFi-router i ditt hem. Tack vare detta kan de kommunicera med din smartphone eller dina smarta högtalare, så att du kan ställa in belysningsscheman, tända, släcka och dimma med en app eller via röstkommando.

Smart belysning består av LED-lampor som är väldigt strömsnåla. Då de behöver vara uppkopplade drar de alltid lite ström även när de är avstängda, men det är ytterst lite.