+ Visa innehåll
Information om affiliatelänkar

Vilken walkingpad är bäst i test?

Enligt vår bedömning är Gymstick WalkingPad en av marknadens bästa walking pads just nu. Det här gåbandet är smidigt att fälla ihop och går dessutom att styra med en fjärrkontroll eller via en app i din mobil. Modellen är dessutom tyst, förhållandevis billig och robust nog att hålla i flera år. I vår sammanställning nedan kan du läsa mer om Gymstick WalkingPad och två bra alternativ!

Information om affiliatelänkar
Välj produkter att jämföra

Sortera efter

Bäst i test
1
Markera
Gymstick WalkingPad
award-icon

Gymstick WalkingPad

Specifikationer
award-icon
 • Lätt att förflytta
 • Praktisk app
 • Ger dig mycket för pengarna

Prisvärt och hopfällbart gåband med hög prestanda och låg ljudnivå. Maxhastighet på 6 km/h gör den passande för lite lugnare promenader.

Tillverkare:Gymstick
Mått:143 x 55 x 13 cm
Vikt:28 kg
Hastighet
Användarvänlighet
Pris
Vårt betyg
Mest prisvärd
2
Markera
Xiaomi Walkingpad R2

Xiaomi Walkingpad R2

Specifikationer
 • Hastighet på upp till 10 km/h
 • LED-display
 • Håll koll i appen

Xiaomis WalkingPad R2 imponerar genom att bjuda på hög funktionalitet och sammanställningens snabbaste hastigheter – dock väger den mer än andra modeller.

Tillverkare:Xiaomi
Mått:145x 72x 103 cm
Vikt:37 kg
Hastighet
Användarvänlighet
Pris
Vårt betyg
Vi rekommenderar
3
Markera
Toorx Toorx Walking Pad

Toorx Walking Pad

Specifikationer
 • Mycket kompakt
 • Automatisk hastighetsreglering
 • Styr via fjärrkontroll eller app

Toorx Walking Pad är valet för dig som vill ha en så kompakt walkingpad som möjligt utan att kvalitet och funktioner för den sakens skull blir lidande.

Tillverkare:Toorx
Mått:182 x 80 x 134 cm
Vikt:31 kg
Hastighet
Användarvänlighet
Pris
Vårt betyg
Avatar for Marcello Rongione av Marcello Rongione Senast uppdaterad : Feb 08, 2023

Det här testet har fått betyget:

8 Röster, Genomsnitt: 4.7/5

Under pandemin fick många upp ögonen för walkingpads. Numera har de blivit en naturlig del av vardagen för många kontorsarbetare som vill undvika de hälsofaror förknippade med långvarigt stillasittande.

I den här sammanställningen kan du jämföra walking pads från tre olika tillverkare som alla fått fina betyg och som passar lika bra i hemmet som på arbetsplatsen. De gåband som ingår i vår sammanställning är:

 1. Gymstick WalkingPad – Bäst i test
 2. Xiaomi Walkingpad R2 – Mest prisvärd
 3. Toorx Toorx Walking Pad – Vi rekommenderar

Nedan kan du läsa mer om dessa walking pads och deras egenskaper. Du hittar också en köpguide, en översikt av modellernas specifikationer samt en sektion med vanliga frågor och svar.

Så gjorde vi jämförelsen

För att välja ut de walkingpads som ingår i vår jämförelse har vi noggrannt jämfört de mest populära modellerna. Vi har dessutom poängsatt dem utifrån flera olika kriterier och därefter har vi helt enkelt valt ut de modeller som fått det högsta totalbetyget. Och det är dessa gåband som du hittar i vår sammanställning.

I vår egen bedömning av de olika produkterna har vi framför allt tittat på saker som:

 • Prisvärdhet: Hur ser relationen mellan kvalitet och prislapp ut?
 • Kvalitet: Vilka material är gåbandet tillverkat av? Kommer maskineriet att hålla i flera år även om det används ofta?
 • Funktion: Kan du använda denna walkingpad både med fjärrkontroll och app? Och är det möjligt att variera träningen?
 • Användarvänlighet: Hur enkelt är det att komma i gång med och använda denna walkingpad?
 • Ljudnivå: Hur mycket låter gåbandet? Är det så pass tyst att det går att använda framför tv:n eller på jobbet?
 • Kundnöjdhet: Vad säger kunderna om produkten? Har den många och bra betyg hos återförsäljare?

För att göra det ännu enklare för dig att välja rätt walkingpad har vi också delat in våra utvalda produkter i olika kategorier: Bäst i test, Vi rekommenderar och Mest prisvärd.

Testvinnare - Walkingpad

1. Gymstick WalkingPad

- Bäst i test

 • Tillverkare: Gymstick
 • Mått: 143 x 55 x 13 cm
 • Vikt: 28 kg
Gymstick WalkingPad

Gymstick WalkingPad är ett lätt och hopfällbart gåband som du styr via den medföljande fjärrkontrollen eller en app. Du väljer själv vilken hastighet du önskar och sedan mäter den tid, hastighet, steg, kaloriförbrukning, med mera.

Maxhastigheten för gång är 6 kilometer i timmen, vilket är standard för walkingpads. Vill du kunna gå snabbare rekommenderas istället WalkingPad R2, även om du får vara beredd att betala lite mer för den modellen.

Gymstick Walkingpad matchar dyrare modeller i allt från kvalitet, funktioner och hopfällbarhet. Men den både väger mindre och kostar mindre än andra. Den är dessutom utrustad med hjul för enklare förflyttning.

Den här modellen är det bästa valet för dig som vill komma i gång med att träna på en walkingpad. Den är mycket rimligt prissatt, håller hög kvalitet, är tystgående och har fått höga betyg av användare hos återförsäljare som Sportproffsen.se och Bauhaus. Det är också därför vi utsett den till bäst i test i vår sammanställning.

 • Väger bara 28 kilo och har hjul för enklare förflyttning.
 • App med information om tid, hastighet, kaloriförbränning, med mera.
 • Kostar mindre än flera konkurrenter utan att vara sämre.
 • Maxhastigheten är 6 kilometer i timmen.

2. Xiaomi Walkingpad R2

- Mest prisvärda valet

 • Tillverkare: Xiaomi
 • Mått: 145x 72x 103 cm
 • Vikt: 37 kg
Xiaomi Walkingpad R2

Köp här:

Rekommenderad butik:
 • 1-3 dagars leverans.
 • Utmärkta kundbetyg

WalkingPad R2 är Xiaomis uppdaterade gåband som är fullt av funktionalitet och som också har blivit mycket populär bland svenska användare. Här får du en hopfällbar maskin med LED-display som visar allt från hastighet till tid och kaloriförbränning. Allt kan du dessutom följa i din smartphone om du installerar den medföljande appen.

Du väljer själv om du vill använda walkingpaden i manuellt läge och styra alla inställningar själv, eller låta den anpassa träningen automatiskt. WalkingPad R2 är dessutom designad för att vara så tyst som möjligt och har extra bra dämpning för att minska belastningen på knän och leder.

Det här är också en av de ”snabbaste” walkingpad-modellerna på marknaden med en hastighet på upp till 10 kilometer i timmen. Här måste du dock fälla upp ledstången vertikalt – när den är i horisontellt läge är maxhastigheten 6 kilometer i timmen.

WalkingPad R2 har fått mycket goda användarbetyg och hyllats även av experter – det här är en av marknadens bästa walkingpads och du lär bli nöjd med allt från byggkvalitet till ljudnivå. Dock bör du tänka på att WalkingPad R2 väger mer än många andra modeller. Den högre prislappen kanske också får dig att rygga tillbaka, men med tanke på hur mycket du får för pengarna anser vi ändå att det är det mest prisvärda valet du kan göra just nu.

 • Populär walkingpad av hög kvalitet.
 • Maxhastighet på 10 kilometer i timmen.
 • LED-display och app som låter dig hålla koll på hastighet, kaloriförbränning och tid.
 • Ganska tung med sina 37 kilo.

Andra rekommenderade modeller

Xiaomi WalkingPad R1 PRO

Xiaomi WalkingPad R1 PRO

3. Toorx Walking Pad

- Vi rekommenderar

 • Tillverkare: Toorx
 • Mått (Längd, bredd, höjd): 182 x 80 x 134 cm
 • Vikt: 31 kg
Toorx Toorx Walking Pad

Toorx Walking Pad släpptes under 2020 och blev snabbt populär bland hemmakontoren. Den superkompakta gåmattan är bara 12,9 centimeter tjock och går dessutom att vika ihop för att ta upp så lite plats som möjligt. Det gör modellen extra passande för dig som bor litet och behöver spara utrymme.

Trots att denna walkingpad är så pass slimmad är den mycket funktionell. Den kommer med både fjärrkontroll och LCD-display, samtidigt som den är kompatibel med WalkPad App. I appen håller du koll på allt från dina träningsdata till hastighet, samt sparar dina preferenser.

Du kan dessutom välja mellan ett automatiskt eller manuellt läge, och det smidigaste alternativet är i vårt tycke det automatiska. Denna gåmatta är nämligen smart nog att anpassa hastigheten efter hur dina fötter är placerade och hur snabbt du rör dig. Hastighetsintervallet för den här modellen är 0,5 – 6 kilometer i timmen och maxvikten på användaren är 110 kilo.

 • Superkompakt walkingpad.
 • Går att kontrollera med fjärrkontroll eller app.
 • Smart automatiskt läge som justerar hastigheten.
 • Dyrare än många likvärdiga konkurrenter.

Köpguide till att köpa walkingpad

Ett hopfällbart gåband – eller walkingpad som det också heter– är ett träningsredskap som gör det möjligt att kombinera träning och arbete. Det är ett bra sätt att hålla sig aktiv och minska de risker som är förknippade med långvarigt sittande.

Nedan kan du lära dig mer om hur walking pads fungerar och vilka fördelar de har.

Inte en ersättare till löpbandet

Syftet med en walkingpad är att få in den viktiga vardagsmotionen, som kan vara svår att uppnå om du jobbar sittande hela dagarna. Många walkingpads inte klarar en kroppsvikt på mer än 100 kilo, och bara har ett fåtal lägen med fokus på gång snarare än löpning.

Försöker du använda din walkingpad för den typ av hårdträning som ett löpband utsätts för lär du slita ut den fort. Dessutom blir du knappast tillfredsställd. Medan ett löpband har en maxhastighet på cirka 16 kilometer i timmen eller mer har en normal walkingpad en maxhastighet på 6 kilometer i timmen.

Walkingpads har många fördelar jämfört med löpband

Så, vad kan det egentligen finnas för anledning att välja en svagare och mindre mångsidig walkingpad framför ett löpband?

Svaret är att det finns flera goda anledningar, och det första är portabiliteten. En walkingpad är smidig nog att kunna fällas ihop och skjutas under sängen när du inte använder den, något som inte är möjligt med ett löpband.

Praktisk att använda framför skrivbordet

En annan anledning till att välja walkingpad framför löpband är att den kan användas framför ett vanligt skrivbord. Många använder sin walkingpad just så – för att promenera lätt samtidigt som man arbetar, deltar i onlinemöten, med mera. Detta är ett löpband alldeles för klumpigt för att användas till.

Billigare och tystare än ett löpband

Sedan har vi prislappen. Ett bra löpband kostar betydligt mer än en riktigt bra walkingpad. Har du inte mycket plats i din bostad och mycket pengar på banken rekommenderar vi därför en walkingpad, så kan du springa på löpband på gymmet eller utomhus istället.

Sist men inte minst låter en walkingpad nästan ingenting. Det gör att den kan användas framför tv:n eller till och med i mötet utan att det stör.

Ta gärna hjälp av vår sammanställning för att hitta ett gåband som passar just ditt behov och din plånbok.

Källor

I vår sammanställning av gåband har vi främst utgått efter en egen bedömning av de olika modellerna där vi jämfört pris, egenskaper och specifikationer. Dessvärre finns det inte tillräckligt med användaromdömen och experttester av gåband i dagsläget för att vi ska kunna använda oss av dem i vår jämförelse.

Användarrecensioner

Prisjakt.se

 • https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=6089474#reviews

 

OBS! Bäst-i-testet.se kan inte garantera att de omdömen vi använt som källor har lämnats av personer som köpt eller använt produkten. Läs mer i våra allmänna villkor.

Liknande tester

löpband
4 Löpband testade
bästa löpbandet - bäst i test
Bäst i test Sole Fitness F85
Crosstrainer test
4 Crosstrainer testade
Xterra Fitness FS3.9e
Bäst i test Xterra Fitness FS3.9e
Motionscykel test
5 Motionscykel testade
Motionscykel Finnlo Exum III bäst i test
Bäst i test Motionscykel Finnlo Exum III
Roddmaskin bäst i test
4 Roddmaskin testade
Concept2 Modell D bäst i test
Bäst i test Concept2 Modell D
Multigym bäst i test 2022
4 Multigym testade
Abilica Multi Power
Bäst i test Abilica Multi Power
Spinningcykel
4 Spinningcykel testade
Finnlo Speedbike CRT
Bäst i test Finnlo Speedbike CRT

Jämför specifikationer

Nedan kan du se testvinnarna i vår jämförelse. Du kan scrolla i sidled för att se alla vinnare.

Produkter

1
image
2
image
3
image

Specifikationer

Gymstick WalkingPad

Xiaomi Walkingpad R2

Toorx Walking Pad

Betyg:
Tillverkare:GymstickXiaomiToorx
Mått:143 x 55 x 13 cm145x 72x 103 cm182 x 80 x 134 cm
Vikt:28 kg37 kg31 kg

Vanliga frågor och svar

En walkingpad är ett hopfällbart gåband som du kan använda framför skrivbordet för att få vardagsmotion samtidigt som du arbetar. Gåbandet styr du via en fjärrkontroll eller app och stuvas smidigt undan när du inte använder det.

De flesta walkingpads är gjorda för promenadhastigheter upp till powerwalking, även om undantag finns. De är generellt inte snabbare än 6 kilometer i timmen, men det finns modeller som ger hastigheter på över 10 kilometer i timmen.

Enligt vår bedömning är Gymstick WalkingPad det bästa gåbandet just nu eftersom den ger dig den bästa kombinationen av pris, kvalitet och användarvänlighet.

Hjälpte det här testet om Walkingpad dig?

8 Röster, Genomsnitt: 4.7/5
Skriv recension

Dela testet

Liknande tester

löpband

Löpband: 4 testade modeller

Crosstrainer test

Crosstrainer: 4 testade modeller

Motionscykel test

Motionscykel: 5 testade modeller

Testvinnare - Walkingpad

 1. Gymstick WalkingPad

  Gymstick WalkingPad

  Bäst i test
 2. Xiaomi Walkingpad R2

  Xiaomi Walkingpad R2

  Mest prisvärda valet
 3. Toorx Toorx Walking Pad

  Toorx Walking Pad

  Vi rekommenderar

Vanliga frågor och svar

En walkingpad är ett hopfällbart gåband som du kan använda framför skrivbordet för att få vardagsmotion samtidigt som du arbetar. Gåbandet styr du via en fjärrkontroll eller app och stuvas smidigt undan när du inte använder det.

De flesta walkingpads är gjorda för promenadhastigheter upp till powerwalking, även om undantag finns. De är generellt inte snabbare än 6 kilometer i timmen, men det finns modeller som ger hastigheter på över 10 kilometer i timmen.

Enligt vår bedömning är Gymstick WalkingPad det bästa gåbandet just nu eftersom den ger dig den bästa kombinationen av pris, kvalitet och användarvänlighet.