Vilken walkingpad är bäst just nu?

Enligt vår bedömning är Gymstick WalkingPad en av marknadens bästa walking pads just nu Det här är ett tyst och förhållandevis billigt gåband som är smidigt att fälla ihop och tillräckligt robust för att hålla i flera år framöver Vi gillar också att det går att styra med en fjärrkontroll eller via en app i mobilen I vår sammanställning nedan kan du läsa mer om Gymsticks walkingpad och två bra alternativ som vi också rekommenderar

Jämför specifikationer

Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

1
image
2
image
3
image
Utmärkelse: Bäst i testMest prisvärda valetVi rekommenderar
Produkt: Gymstick WalkingPadXiaomi Walkingpad R2Toorx Walking Pad
Betyg:
Tillverkare:GymstickXiaomiToorx
Mått:143 x 55 x 13 cm145x 72x 103 cm182 x 80 x 134 cm
Vikt:28 kg37 kg31 kg

1. Gymstick WalkingPad - Bäst i test

 • Tillverkare: Gymstick
 • Mått: 143 x 55 x 13 cm
 • Vikt: 28 kg
Gymstick WalkingPad

Gymstick WalkingPad är ett lätt och hopfällbart gåband som du styr via den medföljande fjärrkontrollen eller en app. Du väljer själv vilken hastighet du önskar och sedan mäter den tid, hastighet, steg, kaloriförbrukning, med mera.

Maxhastigheten för gång är 6 kilometer i timmen, vilket är standard för walkingpads. Vill du kunna gå snabbare rekommenderas istället WalkingPad R2, även om du får vara beredd att betala lite mer för den modellen.

Matchar dyrare modeller på flera punkter

Gymstick Walkingpad matchar dyrare modeller i allt från kvalitet, funktioner och portabilitet. Men den både väger mindre och kostar mindre än andra. Den har dessutom hjul för att du ska kunna flytta den enklare.

Den här modellen är det bästa valet för dig som vill komma i gång med att träna på en walkingpad. Den är mycket rimligt prissatt, håller hög kvalitet, är tystgående och har fått höga betyg av användare hos återförsäljare som Sportproffsen.se och Bauhaus. Det är också därför vi utsett den till bäst i test i vår sammanställning.

 • Väger bara 28 kilo och har hjul för enklare förflyttning.
 • App med information om tid, hastighet, kaloriförbränning, med mera.
 • Kostar mindre än flera konkurrenter utan att vara sämre.
 • Maxhastigheten är 6 kilometer i timmen.

2. Xiaomi Walkingpad R2 - Mest prisvärda valet

 • Tillverkare: Xiaomi
 • Mått: 145 x 72 x 103 cm
 • Vikt: 37 kg
Xiaomi Walkingpad R2

WalkingPad R2 är Xiaomis uppdaterade gåband som är fullt av funktionalitet och som därför blivit mycket populär bland svenska användare. Här får du en hopfällbar maskin med LED-display som visar allt från hastighet till tid och kaloriförbränning. Du kan dessutom följa allt i din smartphone, om du installerar den medföljande appen.

Du väljer själv om du vill använda walkingpaden i manuellt läge och styra alla inställningar själv, eller låta den anpassa träningen automatiskt. Vi gillar också att WalkingPad R2 är designad för att vara så tyst som möjligt och att den har extra bra dämpning för att minska belastningen på knän och leder.

Ett av de snabbare gåbanden

Det här är också en av de ”snabbaste” walkingpad-modellerna på marknaden med en hastighet på upp till 10 kilometer i timmen. Här måste du dock fälla upp ledstången vertikalt – när den är i horisontellt läge är maxhastigheten 6 kilometer i timmen.

WalkingPad R2 har fått mycket goda användarbetyg och hyllats även av experter – det här är en av marknadens bästa walkingpads och du lär bli nöjd med allt från byggkvalitet till ljudnivå. Dock bör du tänka på att WalkingPad R2 väger mer än många andra modeller.

Den högre prislappen kanske också får dig att rygga tillbaka, men med tanke på hur mycket du får för pengarna anser vi ändå att det är det mest prisvärda valet du kan göra just nu.

 • Populär walkingpad av hög kvalitet.
 • Maxhastighet på 10 kilometer i timmen.
 • LED-display och app som låter dig hålla koll på hastighet, kaloriförbränning och tid.
 • Ganska tung med sina 37 kilo.

Andra rekommenderade modeller

Xiaomi WalkingPad R1 PRO

Xiaomi WalkingPad R1 PRO

Köp här:

3. Toorx Walking Pad - Vi rekommenderar

 • Tillverkare: Toorx
 • Mått: 182 x 80 x 134 cm
 • Vikt: 31 kg
Toorx Toorx Walking Pad

Toorx Walking Pad släpptes under 2020 och blev snabbt populär bland hemmakontoren. Den superkompakta gåmattan är bara 12,9 centimeter tjock och går dessutom att vika ihop för att ta upp så lite plats som möjligt. Det gör modellen extra passande för dig som bor litet och behöver spara utrymme.

Extremt funktionell

Trots att denna walkingpad är så pass slimmad rymmer den ändå mängder av intressanta funktioner. Den kommer med både fjärrkontroll och LCD-display, samtidigt som den är kompatibel med WalkPad App. I appen håller du koll på allt från dina träningsdata till hastighet, samt sparar dina preferenser.

Du kan dessutom välja mellan ett automatiskt eller manuellt läge, och det smidigaste alternativet är i vårt tycke det automatiska. Denna gåmatta är nämligen smart nog att anpassa hastigheten efter hur dina fötter är placerade och hur snabbt du rör dig. Hastighetsintervallet för den här modellen är 0,5 – 6 kilometer i timmen och maxvikten på användaren är 110 kilo.

 • Superkompakt walkingpad.
 • Går att kontrollera med fjärrkontroll eller app.
 • Smart automatiskt läge som justerar hastigheten.
 • Dyrare än många likvärdiga konkurrenter.

Guide inför köp av walkingpad

Ett hopfällbart gåband – eller walkingpad som det också heter – är ett träningsredskap som att du kan kombinera träning och arbete. Det är ett alldeles ypperligt sätt att hålla sig aktiv och minska de risker som är förknippade med långvarigt sittande.

Nedan kan du lära dig mer om hur walking pads fungerar och vilka fördelar de har.

Inte en ersättare till löpbandet

Syftet med en walkingpad är att få in den viktiga vardagsmotionen, som kan vara svår att uppnå om du arbetar sittandes hela dagarna. Det är alltså inte lämpligt för löpträning, dels eftersom de flesta walkingpads enbart klarar en kroppsvikt på mer än 100 kilo och bara har ett fåtal lägen med fokus på gång snarare än löpning.

Försöker du använda din walkingpad för den typ av hårdträning som ett löpband utsätts för lär du slita ut den fort. Dessutom blir du knappast tillfredsställd. Medan ett löpband har en maxhastighet på cirka 16 kilometer i timmen eller mer har en normal walkingpad en maxhastighet på 6 kilometer i timmen.

Walkingpads har många fördelar jämfört med löpband

Så, vad kan det egentligen finnas för anledning att välja en svagare och mindre mångsidig walkingpad framför ett löpband?

Svaret är att det finns flera goda anledningar, och det första är portabiliteten. En walkingpad är smidig nog att kunna fällas ihop och skjutas under sängen när du inte använder den, något som inte är möjligt med ett löpband.

Praktisk att använda framför skrivbordet

En annan anledning till att välja walkingpad framför löpband är att den kan användas framför ett vanligt skrivbord. Många använder sin walkingpad just så – för att promenera lätt samtidigt som man arbetar, deltar i onlinemöten, med mera. Detta är ett löpband alldeles för klumpigt för att användas till.

Billigare och tystare än ett löpband

Sedan har vi prislappen. Ett bra löpband kostar betydligt mer än en riktigt bra walkingpad. Har du inte mycket plats i din bostad och mycket pengar på banken rekommenderar vi därför en walkingpad, så kan du springa på löpband på gymmet eller utomhus istället.

Sist men inte minst låter en walkingpad nästan ingenting. Det gör att den kan användas framför tv:n eller till och med i mötet utan att det stör.

Ta gärna hjälp av vår sammanställning för att hitta ett gåband som passar just ditt behov och din plånbok.

Källor

Användarrecensioner

De viktigaste källorna i vår sammanställning av walkingpads har varit användarrecensioner, främst eftersom de ger oss en bättre uppfattning av hur gåbanden fungerar till vardags. Dessutom har olika användare olika behov och synpunkter, vilket gör det enklare för oss att vara objektiva i våra egna recensioner och ta hänsyn till olika för- och nackdelar. Några plattformar vi besökt för att läsa användaromdömen är Prisjakt, Träningsmaskiner, Pluslife och Pricerunner.

Vanliga frågor

En walkingpad är ett hopfällbart gåband som du kan använda framför skrivbordet för att få vardagsmotion samtidigt som du arbetar. Gåbandet styr du via en fjärrkontroll eller app och stuvas smidigt undan när du inte använder det.

De flesta walkingpads är gjorda för promenadhastigheter upp till powerwalking, även om undantag finns. De är generellt inte snabbare än 6 kilometer i timmen, men det finns modeller som ger hastigheter på över 10 kilometer i timmen.

Enligt vår bedömning är Gymstick WalkingPad det bästa gåbandet just nu eftersom den ger dig den bästa kombinationen av pris, kvalitet och användarvänlighet.

Hjälpte det här testet om Walkingpad dig?

Skriv recension

Liknande tester

löpband

Löpband: Sammanställning med 3 löpband för hemmabruk.

Crosstrainer test

3 crosstrainer i jämförelse – från bra budgetval till mest avancerade.

Motionscykel test

5 träningscyklar som håller dig i toppform.

Testvinnare - Walkingpad

 1. Gymstick WalkingPad

  Gymstick WalkingPad

  Bäst i test
 2. Xiaomi Walkingpad R2

  Xiaomi Walkingpad R2

  Mest prisvärda valet
 3. Toorx Toorx Walking Pad

  Toorx Walking Pad

  Vi rekommenderar

Vanliga frågor

En walkingpad är ett hopfällbart gåband som du kan använda framför skrivbordet för att få vardagsmotion samtidigt som du arbetar. Gåbandet styr du via en fjärrkontroll eller app och stuvas smidigt undan när du inte använder det.

De flesta walkingpads är gjorda för promenadhastigheter upp till powerwalking, även om undantag finns. De är generellt inte snabbare än 6 kilometer i timmen, men det finns modeller som ger hastigheter på över 10 kilometer i timmen.

Enligt vår bedömning är Gymstick WalkingPad det bästa gåbandet just nu eftersom den ger dig den bästa kombinationen av pris, kvalitet och användarvänlighet.