Sidan innehåller affiliatelänkar som ger oss en provision när du gör ett köp. De hjälper oss att hålla sidan levande, men påverkar inte priset du betalar eller resultatet av vår analys. Vår prioritet är att ge dig pålitlig och transparent information.

Topp 3 bästa sous vide-cirkulatorer

  1. Anova Precision Sous Vide NanoBäst i test
  2. Steba SV50Bra val
  3. Champion CHSV310Mest prisvärd

Överblick

Anova Precision Sous Vide Nano

Anova Precision Sous Vide Nano

Bäst i test

  • Bäst i test hos Råd & Rön
  • Kompakt och snabb
  • Styr enkelt via app

Betyg

Steba SV50 sous vide

Steba SV50

Bra val

  • Ger dig mycket för pengarna
  • God byggkvalitet
  • Tystgående

Betyg

Champion CHSV310 sous vide

Champion CHSV310

Mest prisvärd

  • Fina testpoäng
  • Enkel att rengöra
  • Lätt att använda

Betyg

Varför du kan lita på redaktionen

Vi är ett team av researchexperter med många års erfarenhet. Allt innehåll vi producerar är oberoende och baserat på objektiva kriterier. Vår process involverar en omfattande insamling och granskning av seriösa källor. Genom att analysera experttester, konsumentrecensioner, forum och magasin på både digitala och traditionella plattformar sammanfattar vi aktuell information som hjälper dig att fatta välgrundade köpbeslut anpassade efter dina användarbehov. Läs mer om oss och hur vi arbetar.

Vi vill göra det så enkelt som möjligt för dig att hitta en sous vide-maskin som passar just dina behov och din budget. I vår sammanställning har vi och vårt research-team noggrant granskat utbudet av sous vide-maskiner och valt ut de som bäst verkar uppfylla förväntningarna. Vår urvalsprocess bygger på en kombination av expertutlåtanden, användarrecensioner och vår egen objektiva analys, där vi noggrant utvärderade följande kriterier:

  • Temperaturprecision – Förmågan att bibehålla exakta och konstanta temperaturer för att säkerställa perfekt tillagning varje gång.
  • Kapacitet – Förmågan att hantera olika mängder mat för att möta olika behov, från vardagsmåltider till större sammankomster.
  • Användarvänlighet – Gränssnittet och inställningsprocessen hos varje maskin för att säkerställa en smidig och enkel användarupplevelse.
  • Byggkvalitet – Materialval och konstruktion för att bedöma varje sous vide-cirkulators hållbarhet och pålitlighet.
  • Prisvärdhet – Priset för varje enhet i förhållande till dess prestanda och funktioner för att avgöra om den faktiskt erbjuder ett rimligt värde för pengarna.

Vår urvalsprocess säkerställer att endast de sous vide-cirkulatorer som bäst verkar uppfylla förväntningarna har inkluderats i vår sammanställning. Förhoppningsvis kan det hjälpa dig att hitta den bästa sous vide-maskinen för dig.

Tester av branschexperter

1. Anova Precision Sous Vide Nano- Bäst i test

  • Temperatur: 0 – 92 grader
  • Storlek: 13,5 x 7,8 cm
  • Kapacitet: 20 liter
Anova Precision Sous Vide Nano
Anova Precision Sous Vide Nano
Anova Precision Sous Vide Nano

FÖRDELAR

  • Överlägsen vinnare i Råd & Röns test av sous vide.
  • Kompakt, värmer upp vattnet snabbt och håller en jämn temperatur.
  • Användbar app för att justera tempeatur och hitta tips och recept.

NACKDELAR

  • Ingen Wi-Fi-uppkoppling utan använder Bluetooth för att kommunicera med appen.

Anova Precision Sous Vide Nano är en kompakt cirkulator som värmer upp vattnet snabbt och håller en närmast perfekt temperatur under hela tillagningen (temperaturprecision på +/- 0,1 grader). Men det är ändå inte det som gör att den sticker ut.

Det verkliga nöjet med att använda denna cirkulator är Anova-appen – ett stycke mjukvara till iOS och Android som ansluts via Bluetooth och ger dig järnkoll på tillagningen. Appen är även mycket användbar och kan bland annat användas för att ställa in temperatur. Den innehåller även mängder av tips och recept på hur du lyckas med sous vide.

Vill du inte alls använda appen behöver du dock inte det – Anova Precision Sous Vide Nano har även en inbyggd display med timer och temperaturinställning.

Favorit hos experter och användare

När Anova Precision Sous Vide Nano testades i Råd & Röns stora sous vide-test blev den överlägsen vinnare – hela fem poäng framför tvåan. Även användarna ger mycket höga betyg hos återförsäljare som Webhallen, Elgiganten och Amazon, med kommentarer som ”Perfekt som första sous vide-maskin” och ”Anova är märket för mig när det gäller sous vide!”

Köp här:

Rekommenderad butik:
  • Snabba leveranser
  • Fri frakt över 500 kr
I samarbete med pris-logo

2. Steba SV50- Bra val

  • Temperatur: 0 – 90 grader
  • Storlek: 10,5 x 8 cm
  • Kapacitet: 20 liter
Steba SV50

FÖRDELAR

  • Topptestad av användare och experter.
  • Kostar mindre än Anova Precision Sous Vide Nano.
  • Hög byggkvalitet och tystgående.

NACKDELAR

  • Saknar app eller andra extrafunktioner.

Cirkulatorn Steba SV50 är nära nog en proffsprodukt för dig som har provat sous vide förr, men som är redo att ta nästa steg. Den ger en precis temperatur och ger dig full kontroll på tiden med hjälp av sin inställbara timer. På apparaten sitter en LCD-display som ger dig information om tillagningen och den goda byggkvaliteten gör att den här cirkulatorn kommer att hålla i många år framför.

Tystgående och precis temperatur

Steba SV50 har hamnat i topp i flera tester – den har till exempel fått mycket fina betyg hos Råd & Rön och faktiskt blivit utsedd till bäst i test av Pricerunner i deras test av åtta sous vide-maskiner. Även användarna är mycket nöjda. Hos Bagaren och Kocken har den mängder med femstjärniga betyg. Användarna menar bland annat att den arbetar tyst och att den håller jämn värme.

Eftersom den här maskinen kostar något mindre än Anova Precision Sous Vide Nano kan det vara ett bra alternativ för dig som inte behöver app-funktionen. Detta är nämligen något som du inte får med Steba SV50.

Köp här:

Rekommenderad butik:
  • Fri frakt över 500 kr
  • 365 dagars öppet köp
I samarbete med pris-logo

3. Champion CHSV310- Mest prisvärd

  • Temperatur: 0 – 92 grader
  • Storlek: 11 x 13 cm
  • Kapacitet: 15 liter
Champion CHSV310
Champion CHSV310
Champion CHSV310

FÖRDELAR

  • Höga testpoäng hos Råd & Rön och mycket bra användarbetyg.
  • Enkel att använda och rengöra.
  • Stor, tydlig display.

NACKDELAR

  • Rymmer bara 15 liter.
  • Saknar extrafunktioner som app.

Champion CHSV310 är en mycket prisvärd cirkulator som är lätt att komma i gång med, har en stor och tydlig display och går att rengöra snabbt och utan krångel.

Kapaciteten är lite mindre än hos andra modeller – CHSV310 rymmer 15 liter i stället för 20 – 25 som våra andra rekommenderade produkter har. Om den mindre kapaciteten passar dig eller inte beror förstås helt på personliga preferenser, hur stora mängder du ska tillaga och till hur många personer.

Det är hur enkelt som att komma i gång med CHSV310. Ställ bara in önskad temperatur, placera den på kanten av ett kärl, gryta eller liknande och låt den sköta resten. Tillagningstemperaturen ligger mycket jämn, inom en noggrannhet på +/- 0.1 grader, så resultatet har alla förutsättningar att bli lika bra som med dyrare produkter.

Mycket prisvärt val

Det är ingen slump att det är just Champion CHSV310 som blir vårt bästa budgetval. Förutom att ha fått bra betyg hos Råd & Rön hyllas den av mängder av användare. Hos Bagaren & Kocken är snittbetyget 5 av 5 möjliga, och många recensioner handlar om hur lätt det är att använda maskinen samtidigt som resultatet blir strålande bra.

Är appar och andra funktioner inte viktigt för dig, och om 15 liter vatten är tillräckligt för att du ska kunna laga det du vill, är det här sammanfattningsvis alltså ett mycket bra och prisvärt val.

Köp här:

Rekommenderad butik:
  • Fri frakt över 500 kr
  • 365 dagars öppet köp

Vanliga frågor om Sous vide

Sous vide är en tillagningsmetod som går ut på att tillaga kött och andra råvaror länge i låga temperaturer, förpackade i plast och i ett vattenbad. Den jämna temperaturen och långa tiden ger ett perfekt resultat, framför allt när det gäller olika typer av kött.

Sous vide är franska och betyder ”under vakuum”.

Först förpackar du råvaran du ska laga i en lufttät plastförpackning och därefter väljer du önskad temperatur och sänker du ner förpackningen i ett bad av vatten som cirkulerar. Tillagningstiden varierar helt på vad du lagar och vilket resultat du vill uppnå – allt från 6 till 48 timmar för kött.

Allt! Även om sous vide främst förknippas med kött, tjänar även andra matvaror på att tillagas sous vide, exempelvis grönsaker, fisk eller såser. Du kan till och med tillaga frukt, desserter och mycket mer!

Den stora fördelen med sous vide är att du säkerställer att dina råvaror tillagas med en helt jämn temperatur – något som är svårt att uppnå i en stekpanna eller grill. Både ut- och insidan av råvaran får samma temperatur, så att köttet blir otroligt mört och såsen inte skär sig.

Luft eller vatten i påsen kan påverka tillagningen och leda till ett ojämnt resultat. Därför rekommenderas att du använder vakuumpåsar, i stället för exempelvis fryspåsar.

En annan anledning att använda vakuumpåsar för ändamålet är att de är godkända för att klara uppvärmning upp till 100 grader. Även om du aldrig använder så höga temperaturer vid sous vide kan det inte garanteras att plast- eller fryspåsen du använder är gjorda för den temperatur du ställer in.

Köpguide: Sous vide

Att tillaga kött länge på låg temperatur har vi gjort i hundratals år. Men sous vide-tekniken som vi känner den i dag, där köttet tillagas i vakuumförpackning under vattenbad, har faktiskt använts sedan 1970-talet. I takt med att matlagningsintresset ökat har fler tillverkare börjat producera sous vide för hemmabruk. Numera är det en självklar del av alla köttälskande hemmakockars kökstillbehör.

Läs vidare för att lära dig mer om hur sous vide fungerar, vad du kan laga med den här metoden och vad du ska tänka på inför ditt köp!

Hur fungerar sous vide?

Sous vide är en metod för att tillaga mat i vakuum. Ofta handlar det om kött som tjänar på att tillagas länge under en jämn temperatur. En bit oxfilé kan exempelvis vara svår att få helt perfekt tillagad i 55 grader i en stekpanna, medan sous vide-tillagning säkerställer att den håller precis perfekt temperatur rakt igenom.

Det finns två typer av sous vide-maskiner för hemmabruk: de som har en medföljande behållare där vattnet värms upp och de som använder sig av cirkulatorer.

En sous vide-cirkulator består av ett värmeelement och en pump som cirkulerar vattnet. Du själv får bistå med en lämplig kastrull eller skål för vattnet att cirkulera i. Detta är den vanligaste typen av sous vide-maskin för hemmabruk, och de mer avancerade typerna är mycket lättanvända.

För att dina ingredienser som tillagas i vatten inte ska bli blöt används en plastpåse. Bäst fungerar det om du vakuumförpackar råvarorna, men då krävs att du har en vakuummaskin. Har du inte en sådan kan du köpa särskilda vakuumpåsar.

När du har förpackat råvarorna väljer du temperatur på vattnet. Hur varmt det ska vara beror helt på vad du tillagar – kolla upp recept på nätet om du är osäker. Ska du exempelvis göra pulled pork blir resultatet bäst om du tillagar fläskkarrén i många timmar, gärna ett dygn, i omkring 63 grader.

Ska du tillaga en hel köttbit i sous vide får den av naturliga skäl ingen stekyta. Därför brukar man först hetta upp en stekpanna och ge den lite stekyta, innan resten av tillagningen sker i sous vide.

Kan jag laga annat än bara kött?

Det är faktiskt inte bara kött du kan tillaga i en sous vide, även om det är det absolut vanligaste. Allt från grönsaker till såser och krämer som är temperaturkänsliga och mår bra av en så jämn tillagningstemperatur som möjligt fungerar också bra. Den ökänt svårlagade bearnaisesåsen går exempelvis att laga med hjälp av en sous vide.

Det finns mängder av sous vide-recept på nätet, och kreativiteten bland hemmakockarna flödar. Visst, tillagningen tar tid, men samtidigt krävs en minimal arbetsinsats från dig. Och när tillagningen är klar kan du enkelt frysa in påsarna och ta fram den när det vankas middag nästa gång.

3 tips inför ditt köp av sous vide-maskin

1. Börja enkelt

Om du är nybörjare rekommenderar vi att du väljer en enklare maskin, gärna med stöd för app som gör det extra smidigt att hålla koll på temperatur och inställningar. När grunderna sitter och du kommer på dig själv med att använda sous vide ofta kan det vara läge att uppgradera till en mer avancerad maskin.

2. Jämn temperatur viktigare än hög temperatur

Ett klassiskt misstag vid köp av en sous vide-maskin är att man väljer den som enligt specifikationerna når den högsta temperaturen. Detta är dock enligt oss inte alls det viktigaste, då nästan inget man lagar sous vide kräver maximal temperatur. Däremot är det viktigt att maskinen du köper kan hålla en jämn temperatur, då detta är A och O för slutresultatet.

3. Läs recensioner

Om du är osäker på exakt vilka särskilda funktioner eller egenskaper du letar efter hos en sous vide-maskin är det säkrast att följa strömmen. När vi väljer ut våra testvinnare undersöker vi alltid vad andra experter och konsumenter har sagt om produkten. Om en sous vide-maskin har fått genomgående mycket goda omdömen från olika håll är chansen stor att även du kommer att bli nöjd.


 

Jämför specifikationer

Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

1
image
2
image
3
image
Utmärkelse: Bäst i testBra valMest prisvärd
Produkt: Anova Precision Sous Vide NanoSteba SV50Champion CHSV310
Betyg:
Temperatur:0 - 92 grader0 - 90 grader0 - 92 grader
Storlek:13,5 x 7,8 cm10,5 x 8 cm11 x 13 cm
Kapacitet:20 liter20 liter15 liter

Liknande tester

test av blender

Blender: 7 bästa modeller

6 bästa vattenkokare

test av slow cooker

Hitta den bästa slow cookern med vår köpguide och topplista.

Popcornmaskin bäst i test

4 bästa popcornmaskinerna 2024

Jämför 8 av marknadens bästa airfryers som friterar utan olja.

riskokare bäst i test

Test av 5 populära riskokare.

test av hushållsassistenter

Experttest av 6 köksassistenter för bakning och matlagning.

ismaskin bäst i test

Ismaskin: 3 testade modeller

test av stavmix

Stavmixer: 4 testade modeller

bordsgrill bäst i test

Bordsgrill: 3 bästa modeller

test av elvisp

Elvisp: 5 bästa modeller

Våffeljärn bäst i test

5 våffeljärn som fått höga betyg av användarna.

test av brödrost

Brödrost: 8 bästa modellerna

Mikrovågsugn bäst i test

Mikrovågsugn: 4 bästa modeller

Kolsyremaskin

Kolsyremaskin: 5 bästa maskiner

Testvinnare - Sous vide