Ett par ordentliga gummistövlar hålla för lek och bus, men de ska också vara bekväma för barnet att ha på sig långa perioder Inför den här sammanställningen har vi jämfört mängder av populära gummistövlar för barn från olika tillverkare och undersökt både specifikationer, egenskaper och användaromdömen

Jämför specifikationer

Du kan scrolla i sidled för att se alla produkter i jämförelsen.

1
image
2
image
3
image
image
image
Utmärkelse: Bäst i testBäst för höst och vinterBra val för vår och sommarBästa hybridskoBäst med snölås
Produkt: Crocs Handle It BootViking Ultra 2.0Kavat Grytgöl (unisex)Tretorn Lunar HybridWobbi Alex
Betyg:
Tillverkare:CrocsVikingKavatTretorn
Typ:Vattentäta och lätta gummistövlarTermostövelSlistarka och extra vattentäta gummistövlarVattentät och isolerande skoHelgjuten, varmfodrad gummistövel
Material:Croslite skumgummiBASF Elastopan, ullblandningSEBS gummiGummi, neoprenEVA-copolymer
Tillverkare: Wobbi

1. Crocs Handle It Boot - Bäst i test

 • Tillverkare: Crocs
 • Typ: Vattentäta och lätta gummistövlar
 • Material: Croslite skumgummi
Crocs Handle it boot
Crocs Handle it boot
Crocs Handle it boot

Lätta och sköna att bära

Crocs är mest kända för sin ”Foppatoffel”, och deras It Boot har vissa likheter med klassikern (tack och lov dock inte designen). Likheterna har i stället att göra med det speciella materialet som gör den här stöveln otroligt lätt och skön på foten.  

Med Handle It Boot har Crocs hittat ett perfekt läge där stöveln är både funktionell och komfortabel. De stora handtagen på vardera sida av stöveln gör dem busenkla att dra på, vilket är perfekt för ”kan själv”-barn. Skaftet är dessutom tillräckligt högt för att stänga ute väta, även när det blir hopp i vattenpölar på vägen hem från skolan, men inte så högt att stöveln blir obekväm för barnet.

Helgjuten konstruktion

På tal om att stänga ute väta har den här stöveln en helgjuten konstruktion. Det innebär att den är bättre än en genomsnittlig gummistövel på att göra just detta. Vi rekommenderar en helgjuten stövel för alla som vill vara säkra på att fötterna förblir torra under hela dagen. Förutom det är gummistövlarna också enkla att rengöra efter lek i lera och slask.

Crocs It Boot har fått mängder av positiva omdömen av föräldrar och många av dem menar att det här är en av de bästa gummistövlarna för barn de ägt. De vanligaste klagomålen är att stövlarna är ganska små i storleken och att de saknar tyg på insidan, så de lämpar sig inte för fötter utan strumpor. Här är några exempel på vad föräldrar tycker om Handle It Boot:

Lätta barnstövlar som ej känns tunga och klumpiga. Perfekt med handtagen så de lätt kan få på sig stövlarna själva.
Kundrecension från Outnorth
Barnen älskar dessa stövlar och det är nu 3:e gången vi köper dem. De väger nästan ingenting och sitter bra på foten. Enda man måste tänka på är att de inte har tyg på insidan så blir lätt varma och man kan inte gå barfota i dem.
Kundrecension från Boozt
Rejäl men superlätt stövel. Lite smalt skaft (om barnet har bred fot) men bra passform annars. Sonen på 4 år är väldigt nöjd. Dessa kommer vi nog köpa igen.
Kundrecension från Amazon
 • Helgjutna och superlätta gummistövlar.
 • Finns i många fina färger.
 • Stora handtag gör dem enkla att ta på.
 • Lite små i storleken.
 • Inte lämpliga för barfota fötter.

Finns att köpa hos:

2. Viking Ultra 2.0 - Bäst för höst och vinter

 • Tillverkare: Viking
 • Typ: Termostövel
 • Material: BASF Elastopan, ullblandning
Viking Ultra 2.0
Viking Ultra 2.0

Ullfodrad stövel av polyuretan

Viking Ultra 2.0 är ett självklart val om du söker efter en fodrad gummistövel till ditt barn som kan användas under sen höst och vinter. Den här modellen är tillverkad av biologiskt nedbrytbart polyuretan och tack vare sitt varma ullfoder håller den faktiskt värmen ner till 20 minusgrader. Det gör den här stöveln passande för både sen höst och vinter.

Det kan vara lite klumpigt att springa runt med ett par termostövlar, men Viking har åtminstone försökt göra de här stövlarna så bekväma som möjligt. Ultra 2.0 har till exempel en extra bred läst som ger gott om plats för tårna, vilket förbättrar blodcirkulationen i fötterna, och gör stöveln lättare att ta på och av.

Många föräldrar köper flera par

Hos flera återförsäljare har stövlarna höga betyg. Flera användare skriver att de är de bästa vinterstövlarna de någonsin köpt till sina barn, och att de köpt flera par i takt med att barnet växer. Den enda nackdelen är priset, som är högre jämfört med många konkurrenter. Nedan har vi sammanställt några recensioner från kända återförsäljare:

Super vinterstövlar. Håller värmen. Ungarna har aldrig frusit om fötterna o bara haft vanliga strumpor i, inte ens i 20 minus. Lätta och tåliga. Köpts storlek efter storlek de senaste 6 åren. Rymliga för breda fossingar.
Kundrecension från Stadium
Har provat många olika märken på vinterstövlar men dessa är helt klart de bästa!
Kundrecension från Scorett
Superbra sko som vi köpt nu i flera år! Fötterna hålls både varma och torra. Lätta och bekväma enligt barnen som använder dom under höst/vinter/vårvinter.
Kundrecension från Sportshopen

 • Termostövel av PVC-fria och biologiskt nedbrytbara material.
 • Varm ullblandning på insidan.
 • Bred läst ökar blodcirkulationen i tårna.
 • Dyrare än många konkurrenter.

Finns att köpa hos:

3. Kavat Grytgöl (unisex) - Bra val för vår och sommar

 • Tillverkare: Kavat
 • Typ: Slitstarka och extra vattentäta gummistövlar
 • Material: SEBS gummi
Kavat grytgol (unisex)
Kavat grytgol (unisex)
Kavat grytgol (unisex)

En miljövänlig barnstövel

Finns det något som inte faller dig eller ditt barn i smaken med Crocs Handle It Boot kan Kavat Grytgöl vara ett bra alternativ. Här får du Kavats karaktäristiska design och du kan dessutom välja mellan flera snygga färger. I övrigt är stöveln PVC-fri och miljövänlig samt tillverkad av återvinningsbart SEBS-gummi, delvis framställt av bioplast. Eftersom den inte är fodrad passar den bra att använda under vår och sommar.

Helgjuten och tål maskintvätt

En annan sak vi gillar med Kavat Grytgöl är dess helgjutna konstruktion, vilket innebär stöveln går att använda även i de blötaste väderförhållandena utan risk för att vatten tränger in. Det här är emellertid en lite tyngre stövel än Crocs Handle It Boot, men den är också mycket slitstark, och bekväm. Insidan är av mjuk textil och det finns även en innersula i ullmix som går att ta ur vid behov.

Kavat Grytgöl går att tvätta i maskin på 30 grader, även om du får allra bästa hållbarhet om du tvättar av dem försiktigt med vatten och diskmedel.

Omtyckt av användarna

Kavat Grytgöl har fått höga betyg hos flera kända återförsäljare och i ett äldre test gjort av Testfakta 2018 hamnar den på delad andraplats. Däremot har den sämst grepp av barnstövlarna som testats. Här är några exempel på vad som sägs om den:

Världens bästa stövlar. Både fina och de är praktiska och tåliga.
Kundrecension från Ellos
Lätt och stabil stövel med bra hållbarhet. Ger sämst sulgrepp.
Citat från Testfakta
 • Helgjutna stövlar med karaktäristisk Kavat-design.
 • Finns i många snygga färger.
 • Tillverkade av PVC-fria och miljövänliga material.
 • Tyngre än Crocs Handle It Boot.
 • Sämre grepp än andra stövlar enligt vissa tester.

Jämför priser:

4. Tretorn Lunar Hybrid - Bästa hybridsko

 • Tillverkare: Tretorn
 • Typ: Vattentät hybridsko
 • Material: Gummi, neopren
Tretorn Lunar Hybrid
Tretorn Lunar Hybrid
Tretorn Lunar Hybrid
Tretorn Lunar Hybrid

En blandning mellan stövel och sko

Är du ute efter en sko som håller barnets fötter torra, men som inte är en klassisk gummistövel? Då är Tretorn Lunar Hybrid något för dig. Det här är en blandning mellan en vanlig sko och en gummistövel. Skon ser faktiskt mer ut som en sneaker än en stövel, men är tillverkad i vattentäta material som effektivt isolerar mot väta.

De dubbla dragflikarna gör Tretorn Lunar Hybrid enkla att ta av och på och den sköna passformen gör dem betydligt skönare att bära en hel dag än ett par stövlar. De är dessutom är utrustade med reflexer baktill, som gör att ditt barn syns i trafiken även när det är mörkt ute.

Enkla att underhålla

Skulle det bli fuktigt i skorna efter en dags användning går innersulan att ta ur för vädring. Det är också enkelt att rengöra skorna – tvätta dem bara i ljummet vatten för att bli av med fläckar, lera och smuts. Skorna behöver dessutom aldrig impregneras då neoprenet och gummit ser till att de alltid är vattentäta.

Användarna är nöjda med hybridskorna och menar att det är robust och snygg sko som passar perfekt för regniga höstdagar. Vissa tycker dock att storlekarna är något stora. Här är två exempel på recensioner i läst:

Alldeles för stora för min pojk. Men verkar vara en rejäl sko, perfekt så här på hösten!
Kundrecension från Boozt
Otroligt bra, snygg och användbar sko. Lätt för barnet att ta på sig själv.
Kundrecension från Ellos
 • En hybrid mellan sneakers och gummistövlar.
 • Perfekt för vardagsbruk under regnig höst.
 • Behöver inte impregneras.
 • Skönare än traditionella gummistövlar.
 • Inte lika bra på att hålla ute väta som helgjutna gummistövlar.
 • Stora i storleken.

Jämför priser:

5. Wobbi Alex - Bäst med snölås

 • Tillverkare: Wobbi
 • Typ: Helgjuten, varmfodrad gummistövel
 • Material: EVA-copolymer
wobbi alex gummistövel

En lätt, helgjuten stövel

Modellen Alex från Wobbi är en prisvärd, helgjuten gummistövel med varmt ull- och polyesterfoder som passar perfekt för kallare väder.

Likt övriga stövlar från företaget är Alex tillverkad av EVA-copolymer, ett hållbart material som är giftfritt och väger lite. I och med att det inte innehåller PVC kommer stövlarna dessutom inte att spricka när det blir väldigt kallt ute.

Utrustad med snölås och reflexer

Det som särskiljer Wobbi Alex från övriga barngummistövlar i vår sammanställning, förutom det lätta materialet, är deras snölås längst upp på skaftet. Det här snölåset kan vara extra fördelaktigt vid lek i djup snö eftersom de förhindrar att snö (och även smuts) tar sig in i stöveln.

Förutom det är Wobbi Alex också utrustade med reflexer på hälen, vilket gör barnet extra synligt i mörker.

En favorit bland barn och föräldrar

Wobbi Alex verkar ha blivit en favorit både bland barn och föräldrar. Många skriver att de framför allt uppskattar den låga vikten och hur smidiga stövlarna är att ta på. De tycker också att de är rimligt prissatta. Det som däremot kan vara negativt för vissa är att EVA-materialet inte klarar höga temperaturer, så torkskåp bör undvikas. Här är exempel på recensioner från verifierade köpare:

Den absolut lättaste vinterstöveln jag träffat på! Väger ingenting och är så smidiga för tvååringen att ta på och av själv. Varma och bra prismässigt. Kommer verkligen köpa dessa vinterstövlar nästa säsong också!
Kundrecension från Wobbi
De fodrade vinterstövlarna är favoriter som vi köper varje år. Lätta, rymliga och varma. Högsta betyg här. Tyvärr är de ofodrade väldigt trånga. Fungerade inte på något av våra barn. Dessvärre upptäckte vi det först efter första användningen då vår yngsta fick ett stort skavsår. Så ingen retur är möjlig.
Kundrecension från Trustpilot
 • Snölås förhindrar att snö och smuts tar sig in.
 • Lätt, helgjuten konstruktion.
 • Varmt ull- och polyesterfoder.
 • Inte lämplig att använda i torkskåp.

Finns att köpa hos:

Guide vid köp av gummistövlar till barnet

Det finns inget bättre än gummistövlar för att hålla fötterna torra när det regnar eller är blött på marken. Många barn älskar att hoppa i vattenpölar och räds inte att gå ut när regnet öser ner – snarare tvärtom. Gummistövlarna skyddar mot väta och är dessutom busenkla att rengöra.

Gummistövlar kan också vara ett bra val av sko när det snöar eller är slaskigt eftersom de håller vätan ute. Men då gäller det att du använder en fodrad stövel med bra grepp och som också håller foten varm.

I den här guiden tipsar vi om vad som är bra att tänka på innan du köper ett par nya gummistövlar till ditt barn!

Olika typer av barngummistövlar

Idag har du ett stort utbud att utforska när det är dags att köpa gummistövlar till ditt barn. Här tittar vi närmare på de vanligaste modellerna du kan hitta.

 • Miljövänliga gummistövlar. I dag är det inte svårt att hitta giftfria gummistövlar av naturgummi. Vi rekommenderar att du väljer den här typen framför billigare modeller i PVC-plast. De är bättre för miljön, men har också bättre hållbarhet.
 • Helgjutna gummistövlar. Alla gummistövlar är designade för att stänga ute väta, men det finns helgjutna modeller som är extra bra på just detta. Är du ute efter en gummistövel som även klarar större mängder regn är den här modellen att föredra.
 • Allroundstövlar. Vissa gummistövlar är bättre på att vara allroundstövlar, alltså sådana som inte bara är praktiska utan även bekväma att använda till vardags och vid lek.
 • Fodrade gummistövlar. Även om alla stövlar kan användas med en extrastrumpa rekommenderar vi fodrade gummistövlar med bättre grepp för årets kallaste månader.
 • Gummistövlar med lågt skaft. Om gummistövelns höga skaft känns klumpigt finns det varianter med lägre skaft. Dessa är populära bland vuxna, men för barn som gillar att hoppa och leka kan de vara ett lite sämre val, då det lättare kommer in vatten i dem.
 • Hybridsko. En hybridsko är en blandning mellan en sneaker och en gummistövel. De passar barn som av olika anledningar inte gillar gummistövlar eller som bara vill ha en lite skönare, men ändå vattentät sko till vardags. Vattentätheten är dock inte lika bra som i en klassisk gummistövel.

Storleken på gummistövlarna

Som med alla barnplagg går det inte att välja ett par gummistövlar och tro att ditt barn kommer att använda dem i många år. Barn växer ju, och det går inte att göra något åt. Med det sagt är det inte oviktigt vilken storlek du väljer på stövlarna här och nu.

För små stövlar är obekvämare än för stora, men samtidigt är det ingen bra idé att välja ett par för stora gummistövlar i hopp om att ditt barn ska kunna ha dem längre. Ett par för stora skor som glappar kan nämligen göra det svårare för barnet att springa och leka obehindrat.

En gummistövel bör vara omkring 1,5 centimeter (men inte mer än 2 centimeter) större än foten. Barnet ska kunna röra sina tår upp och ner samtidigt som stöveln ska ge ett bra stöd åt foten.

Ta hand om gummistövlarna på rätt sätt

Att ta hand om gummistövlar är i regel väldigt enkelt, då det mesta rinner av dem. Om du köper en rejäl gummistövel av hög kvalitet är chansen god att ditt barn växer ur dem innan de går sönder. Trots det finns det många anledningar att trots de ta hand om dem lite extra. Kanske finns det ett lillasyskon eller en kusin som är i behov av ett par bra stövlar, eller så kan du skänka dem till välgörenhet.

Här är några hjälpsamma skötselråd för dig som vill förlänga gummistövlarnas livslängd:

 • Spola alltid av stövlarna med vatten när de har blivit leriga.
 • Rengör vid behov med en svamp eller tandborste. Torka av dem med en trasa efteråt.
 • Investera i ett specialanpassat smörjmedel för att hålla stövlarna hela och rena, eller smörj med silikonolja för att förebygga sprickor.

Vanliga frågor

Du bör välja en gummistövel som är mellan 1,5 och 2 centimeter större än foten. Vid behov kan du i början lägga i en extra sula för bättre passform.

För att skydda och vårda gummistövlarna kan du smörja dem med glycerin eller ett silikonbaserat medel.

Fodrade gummistövlar är perfekta när det börjar bli kallt ute eller när det är slask. De kan dock inte helt ersätta ett par vinterskor, då de har sämre grepp och andningsförmåga.

Hjälpte det här testet om Gummistövlar för barn dig?

Skriv recension

Liknande tester

vinterskor barn bäst i test

Hitta de bästa vinterskorna för barn med vår jämförelse!

regnkläder för barn

Jämför 3 regnställ från Didriksons, Reima,och Nordbjørn.

test av skalkläder

Jämför våra utvalda skalkläder för barn – topplista med jackor och overaller.

Testvinnare - Gummistövlar för barn

 1. Crocs Handle it boot

  Crocs Handle It Boot

  Bäst i test
 2. Viking Ultra 2.0

  Viking Ultra 2.0

  Bäst för höst och vinter
 3. Kavat grytgol (unisex)

  Kavat Grytgöl (unisex)

  Bra val för vår och sommar

Vanliga frågor

Du bör välja en gummistövel som är mellan 1,5 och 2 centimeter större än foten. Vid behov kan du i början lägga i en extra sula för bättre passform.

För att skydda och vårda gummistövlarna kan du smörja dem med glycerin eller ett silikonbaserat medel.

Fodrade gummistövlar är perfekta när det börjar bli kallt ute eller när det är slask. De kan dock inte helt ersätta ett par vinterskor, då de har sämre grepp och andningsförmåga.